Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #21253 üzenetére
az 1,6V-ot szerintem el is felejtheted.
lehet hogy elindul vele a géped de amint leterheled akkor le fog kapcsolni a táp.
nekem a 18A-es 12V-os ágnál stabilan olyan 1,4-1,43 közötti fesz adható amit méég elbir 3dmark lefuttatásához.
8x463(3704mhz)/1158mhz re ad a 3dmark 5831 pontot.
ez nem tudom mennyit dob a pontszámodon de nem hinném hogy olyan rengeteget jelentene.
ha jol emlékszem Mekk csinált egy olyan progit amivel kiszámithato mennyi pontot fog hozni a rendszered.
ott ki lehet kalkulálni milyen órajelre van szükséged a kivánt eredmény eléréséhez. -
Bile Demon
őstag
válasz
Laraxior #21169 üzenetére
gari? jujj.
Gorni oldalán tuning alapok, hogy fixáljuk az időzítéseket a RAM-nak megfelelően, aztán TRD minimumot megkeressük...
Ha olyat állítok be, akkor nem indul a gép és visszaállítom, ennyi. Ezt megteszi magától is a lap.
Jó kezdőknek maradjon alapon... Mindenki csak saját felelősségre. Alap feszen nem tud úgyse beállítani olyan TRD-t ami károsítaná a ramot. Ha meg túlfeszel akkor úgyis elöbb utóbb kampec a ramoknak.
Nekem alapon 5-5-5-18 TRD 9-re teszi (1000 = 2.5x 400-on) és nem kicsit megy jobban a RAM TRD 6-on, ennyit nem hozott az sem, amikor kipróbáltam a 4-4-4-12-t a TRD 9 auto-val...
mod:
én viszont azt nem értem, hogy ez a performance TURBO mit is csinál. ha úgyis kézzel állítom a TRD-t akkor van jelentősége, hogy standard vagy turbo? az extremet még ki se próbáltam. A TURBO TRD6 és az extrem TRD6 az ugyanaz vagy más? -
szeva000
addikt
válasz
Laraxior #21068 üzenetére
ezt már tapasztaltam én is
igaz 1hetet szoptam,a CSX ram és az nvidia inkompatibilitása miatt.De legalább az nvidia elismerte,hogy tényleg gond van,ennyit elértem,Az életben többé nem lesz semmi olyan ami nv.
A kingmaxokkal akkor sem volt semmiféla gond,ezért is akarom mindenfélaképpen őket választani. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #20312 üzenetére
nekem efnyóc van de mindig kiprobálom az aktuális uj biost.sajna szerintem nekünk már nem terem babér a vén 6-os prockonkkal.az uj biosok már a 8xxx-nak szólnak.
xara:gondolom azt a csatit csak akkor kell használni ha2 olyan kártyát üzemeltetsz aminek nincs külön tápcsatlakozoja és esetleg huzod őket mint disznó..
megasanyi: te lennél az első akinek elindulna USB-s egérrel a gép.viszont PS2-es egérrel az enyém működött.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Laraxior #20121 üzenetére
Pendrive-ról legegyszerűbb frissíteni, ráadásul szvsz még biztonságos is.
Én kb. így csináltam:
1. amit kicsomagolsz, azt a told a pendrivere
2. restart, majd del, be a biosba. ott lesz olyan, hogy load optimized default, arra ok. ez alaphelyzetbe állít minden beállítást.
3. ezután restart megint, de már úgy, hogy a pendrive csatlakoztatva van.
4. most az END gombot nyomd meg, hogy a bios update menübe kerülj
5. itt válaszd ki a pendrive-ot (hdd-nek látjha azt hiszem), majd mentsd rá el a mostani biosod.
6. ha ez megtörtént, akkor nyomhatsz update biosra, válaszd ki a pendriveon az új biost, amit fel szeretnél tenni, majd oké
7. reménykedj, hogy nem nem áramszünet
8. ha felmásolta, akkor ok, majd restart
9. megnyomod a DEL-t, belépsz az új biosodba, nyomsz szinten egy "load opti.....", majd elkezdem a saját beállításokatA leírás nem az enyém, valahol a hsz-ok között találtam. Kösz a szerzőzének.
-
fred dirty
csendes tag
válasz
Laraxior #19971 üzenetére
A stabilitás több hónapos tapasztalat, minden más programmal, játékkal 3.5 Ghz-en is elmegy minden de az nwn2 volt csak amin ott nem volt stabil. Igazából az a meglepő hogy egy új vga ennyire megborítja a stabilitást az alaplapnál.
Az előző videokártyával nem próbálkoztam 3.5Ghz fölé menni, de ott teljesen stabil volt kb. 1 óra terheléses CPU teszt után. Olyan magasra még sosem raktam a gépet, hogy a gép automatikusan visszaállítsa magát alapra. Ehhez képest meglepő, hogy videokártya csere esetén már a 3.3Ghz sem megy.
A RAM tuningram (adata vitesta e 1066+) szóval nem lehet probléma, ráadásul alap 1066-on történik ez.
Szerintem az új kártya több kraftot igényel a PCI sloton keresztül, és ez megingathatja a feszültségeket majd erre úgy reagál a lap, hogy inkább visszaáll az eredeti értékekre. Persze ez merő találgatás mert a kedves fejlesztők nem voltak képesek egy hibaüzenet kiíratására visszaállás esetén...
Mondjuk a tápom csak egy Asus 450w-os táp és lehet hogy gagyi. Másik tápcsatin már próbáltam a videokártyát táplálni de ez sem segített. Kikapcsolt állapotban 18w-ot eszik a táp ami sok. Az FSP 350-em a szintén c2d htpc-ben 6-8w-ot eszik sleep módban... -
Boci_83
őstag
válasz
Laraxior #19763 üzenetére
Nah szóval úgy tűnik kellett mindkettőnek egy-egy lépés és igy 3500Mhz-en ment 1 óráig az Orthos, de ki kellett kapcsoljam, mert mentünk Cod4Warozni...
Igy most úgy néz ki hogy bios 1,39 V-nak látja a cpu feszt, a cpu-z pedig terhelés alatt 1.36V-ot. Magok 60-68 °C között ingáztag, magok között 1-2 °C különbség. Ennél egyenlőre nem megyek tovább, majd feszegetem még a végét ha lesz új proci hűtőm. Noctua 12nm-est tervezek, valakinek javaslata, ellenjavaslata..?
F10-es biost lecserélném, lehet hogy megoldás lenne a lap fesz droppolására..?És ha igen, melyik a legjobb bios, ha van ilyen?Mod: MIlyen FSB fölött kell megtámogatni a chipsetet + fesszel??
-
_ak_
addikt
válasz
Laraxior #19748 üzenetére
De a TE ötleted! Én csak bátorkodtam copyzni..
Pont azon filóztam, h mi a faxot fogok kezdeni a ramjaimmal, az ujj próba csúnyán bebukott, alig tudtam pár mpig köztük hagyni, erre te ma megmutattad a helyes utat!
én a 4 tűs sysfan2 re dugtam, mert te a képen a táp csatiba dugtad, én meg azt nem tudnám máshova..
tlac: 1125 cl5 turbóba mennek most, nem testeltem le, de a rendszer és a játékok mennek hiba nélkül.. legutoljára mikor testeltem akkor 1180on mentek és a 8as tesztbe dobtak 2 hibát. gmch +0.2V ddr +0.45V
-
sz.j
nagyúr
válasz
Laraxior #18991 üzenetére
A mem írás nálam is magasabb mint az olvasási sebesség:
Mem. olvasás seb.
Mem. írás seb.De ez már régóta jellemző az Everest-re.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #18922 üzenetére
elképesztő de minden DS4-en annyi. leszarja hány magot kell etetnie.
én nem ceruzázok mert feleslegesnek tartom.
egyébként én most prájmoltam 3/4 órát és a 6 dobozka igencsak forro volt alatta.
át is buheráltam oda azt a ventit ami eddig a memokat fujta.majd taperold le te is mennyire melegszik a viz miatt.ne vidd tulzásba a radi ventizését.
inkább legyen néma a gép.nálam ha nagyon kinozom FFT-vel akkor másfél óra alatt fel tudom tornászni mind a 4 magot 80 fokra.de amugy nem érdekel mert játékok alatt 60 fok körül mozgok max.
a zalmi blokkot mennyiért szerezted? -
bim
veterán
válasz
Laraxior #18109 üzenetére
nem tudok tippet adni.
a tápos topikban érdeklődjél inkább.csak vigyázz ezzel a "teljesen néma ez a táp" szövegekkel.
1 ágon nagy amperek legyenek az a lényeg.hallottam élőben pl. egy csiftek 850W-os tápot 2x2900pro + qx6700 minimáális tuning P95 alatt és szerintem az is halk volt.de én nem preferálom azt a tipust...
korszerből mintha at olvastam volna hogy HX-et érdemes venni mert az halkabb...de lehet nem jol emlékszem.én közvetlen azelőtt rágom csak bele magam egy adott hw.-ba ha cserélni akarok.a táp nem ilyen napi cserés eset nálam.ez is kb 2 éves már...gorni:köszi hogy rátetted a tollad a kártyára.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #18092 üzenetére
tapasztalatokat olvasva nem egy csendes darab.és ha vized lesz minden apro zaj el fog kezdeni idegesiteni.namármost ha az uj tápod eleve hangos akkor a fejedet a falba fogod verni..
igazábol a hanghatás érdekes jelenség.mindenkinek mást jelent az hogy halk.engem már minden 800rpm feletti venti idegesit.pedig minden ventim az ultrahalk, méregdrága kategoriás.
serencsére az én enermaxom valoban halk.ilyenkor idle 800rpm körül forognak benne a 8as ventik amik épphogy keltenek egy kis szélzajt.pedig azért a quad idle is gondolom többet laffant mint a te procid teljes terhelés alatt.
sajna a vga-val meg nem tudok mit kezdeni..erre nem fogok tele blokkot venni mert lejárt az ideje.bevallom amugy sem nagyon szerettem.utoljára ami szerintem nagyon jo vga-m volt az az ati9700-as .azota szinta csak nv. kártyám volt és egyiket sem csiptem annyira. -
Gorneck
legenda
-
old gray
addikt
válasz
Laraxior #17441 üzenetére
Ez .opás.
Megvettem az Ősember-féle Supertalent 2X1GB ram-kitet, nagy reményeket fűztem hozzá és elég átlagosan teljesítenek. 2x1GB/1066 Kingmax-al is jobban jártam volna (olcsóbb, kisker. garis és többet is mentek volna).
A proci tuti bírná tovább is, ~1,4-1,45 valós fesz.-el menne sztem 3700 körül is. Asszem a ramoknak adok még +0,1V fesz.-t, hátha segít.
-
Lazax
csendes tag
válasz
Laraxior #16433 üzenetére
Én is megsz(envedte)m a TX2 felrakást. Az volt a baj, hogy a leszorító fémpánt alja nem fekszik fel vízszintesen a lapra, és így amikor benyomja az ember, akkor a deformáció miatt feszültség keletkezik és kihúzza a pöcköt, akkor is ha már szépen beakadt. Miután egy fogóval kiegyengettem, szépen a helyén maradt. Ócska kínai gagyi
- bár szépen hűt és nagyon csendes.
Berakásnál jobbra ütközésig kell elforgatni a fekete műa. kallantyút, és csak simán lenyomni - először az egyik két átellenes pöcköt, aztán a másik kettőt. Kiszedésnél kell elforgatni a nyíl irányába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hálózati / IP kamera
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Goddess of Victory: Nikke
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged