- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Ha gyorsan túl akarsz lépni ezen a problémán és megengedheted magadnak, akkor cseréld le a RAM-okat mondjuk Kingmaxra, vagy más olyanra, amit itt ajánlanak neked a topicban.
A lap tud kezelni 4 gigát... Biztos, hogy a RAM-jaid rosszak, vagy egyszerűen nem mennek ebben a lapban. Sajnos van ilyen.Együtt tudok érezni veled, nekem is kijutott a hibás ramokból...
Van olyan, hogy a memtest nem jelez hibát mégis gond van a ramokkal... Én FÉL évig szívtam emiatt, cserélgettem a lapokat (szervíz gari kidumálás), a végén már procit is. A végén elkeseredésemben vettem kisebb RAM-ot 128MB-s samsungot a 256MB hyundai helyett. Igen ez régen volt, és nem volt pénzem RAM-ra... Már a 256MB-t is hitelből vettem karácsony körül
És valamikor nyáron a névnapomra vettem a 128MB Samsung RAM-ot és minden megjavult. Vertem is a fejem a falba. A memtest egyszer se jelzett hibát ezért gondoltam, hogy azzal nem lehet baj, csak a játékok simán kilépdeltek 1-2 óránként, meg a 3d mark. Annyi bosszúságot.... Ja igen, akkor (2001 ? ) 2x annyiba került a 256MB-s ram mint a procim meg az alaplapom és nem engedhettem meg magamnak hogy cserélgessem. Igaz így utólag bevihettem volna szervízbe, de ott biztos nem tesztelték volna órákat hogy ez a hiba jelentkezzen...
-
Brae
őstag
PCI-E-nek nem kell fesz, a ramoknak adj annyit, hogy 2V körül kapjanak Everest szerint, 4modulnál kell a fesz az MCH-nak is +0.1-et adj neki
ent az én lapom is kevesebbet ad a ramoknak, +0.7-nél ad 2.27V-ot
Eleinte zavart, de mostmár nem érdekel, tekintve hogy ígyis elballagnak a ramok 1200mhz-en stabilan, ez egy ilyen hülyebiztos fjúcsör, hogy ne tudd elégetni a ramjaidat
-
Gorneck
legenda
Elég neki 1-2 perc...csekkold azé win alatt is everesttel.
Biosban mit menü beállítást tudnál írni? Rammal próbáld meg uezt a 2.1Vos beállítást.
Sajna a Geil elég vacak egy ramokat gyárt szal a hőtől simán hibázhat...de ezt ki tudod szűrni, hogy csak két ramot teszel be...ha azokkal nem jele hibát akkor jöhet a következő pár.
-
Bile Demon
őstag
Próbáld meg kicseréltetni másra az eladóval egyeztetve.
Feszt megkapja ami kell neki?
Konkrétan milyen beállításokkal hajtod?
FSB?
RAM felszorzás?
Fesz everest szerint?
időzítések?Próbálhatsz az időzítésen lazítani, hátha egy subtimeingot rosszul lő be AUTO-n a lap... van ilyen... Én is így jártam. TRD-t AUTO-t nem bírja.
A BIOS kiírja, hogy mit állít be SPD szerint a subtimeingokhoz, próbálj meg az AUTO beállítás helyett egyel nagyobb értéket beállítani mindenhova, hátha segít. Ha így megszűnik a hiba akkor utána meg lehet keresni,konkrétan melyik értékkel van gond.
De ezzel csak akkor pepecseljél, ha a nyakadon maradnak a RAM-ok. -
Bile Demon
őstag
Tuti hogy a memóriák miatt szívsz, a SATA tartalmaz CRC ellenőrzést, kábelhiba esetén nem szokott minden adatot elcseszni a vinyón.
Próbáld meg a ramokat egyenként tesztelni memtest 86+ -al...A gyárilag ráírt feszen és órajelen ráírt időzítéseket kézzel beállítva... ami nincs megadva subtimeingok meg mind auton maradhatnak.
Aztán a jókat párosával is tesztelni...
mod:
ha egyik modul se megy át a teszten, akkor meg próbáld meg a TRD-t autóról, valami lazábbra (nagyobb szám) állítani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest