- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #8507 üzenetére
Köszönöm
, letöltöttem illetve felraktam, kiváncsian várom lesz-e kékhalál, mert a vista is bedobja asszem ugyanezt a verziót amikor hibakeresés után a hálókártyát adja meg oknak és driverfrissítést ajánl fel. Emlékeim szerint azóta van, mióta egyszer a vista szintén egy automatikus frissítés során felajánlotta az intel chipset frissítését, vagy én kalandoztam az everestben, és ott a chipsetre duplán kattintva ...., ahh, már nem emlékeszem pontosan.
Gorneck23: XP-m sajnos egyelőre nem működik, elő kellene varázsolnom, mert a legújabb Vista telepítés során nem rakta be automatikusan az xp-s rendszert, így egyelőre nem is választható, igaz tuti meghalna ha el is indulna, lévén azóta ha más nem is, de alaplap csere mindenképpen volt.
-
Zájec
veterán
válasz
barnam_ #8204 üzenetére
igen felesleges, nem is tudom akkor miért nem csomagolnak
minden alaplaphoz egy multimétert...én meg nézegetem, mert én ahhoz tudok viszonyitani, akármennyire is
nem a valoságot tükrözi... ez van, nem én találtam ki....
modjuk és egy multimétert se tudnék bekapcsolni, nem értek az
elektromossághoz sajna... én csak gamer-user vagyok...#8200) Gorneck23 : most az 1-s és 2-s között mi a külömbség...
vagy csak én nem látom ? -
hétalvó
addikt
válasz
barnam_ #7585 üzenetére
A VIIV egy nagy hülyeség, de egy dolog miatt szeretem. Van egy MS MCE távirányítóm és ha VIIV-es az alaplap és az oprendszer, tud Suspend To RAM-ot. Ebben az esetben ha tv-t nézel az ágyból, ki tudod kapcsolni a gépet. A tápot is kikapcsolja, majd egy gombnyomásra feléled a gép, ha úgy akarom. Ez így nem tűnik anyira nagy dolognak, de ha hozzászoksz hiányzik, ha nincs. Vista alatt nekem ez működik és MCE alatt is ment, de mióta P35-öm van MCE alatt nem működik és ez gáz.
Na mindegy belenyugszom vagy veszek egy 975X-es lapot újra. -
judek
tag
válasz
barnam_ #7567 üzenetére
Köszi sikerült!
Még abban kéne segítség hogy:
2x1Gb 800Mhz geil ultrám van bent (cl4), ezekeknek le tudnád írni melyik sorba miket kéne beállítani? (odáig hogy 4-4-4-12 azt még a valahogy vágom csak az ilyen trrd meg trfc-ket nem vágom)
Köszi.
Ja és mégy egy kérdés, hogy az alaplapra dugott házventi (sysfan) fordulatszámát lehet a biosból szabályozni?
Nagyon köszi?
Bocsi a hülye kérdésekért...
-
Gorneck
legenda
válasz
barnam_ #7344 üzenetére
Beállított [V].........Bios [V].........Mért érték [V]
Normal.................1.872.............1.84
+0.1.....................1.92...............1.88
+0.2.....................2.048.............2.00
+0.25...................2.096.............2.05
+0.3.....................2.16...............2.09
+0.4.....................2.224.............2.15Bios az a speedfan és everest szerint jelzett érték? Hol mérted ezt? Dimm-ben?
-
ulveczkii
tag
válasz
barnam_ #7282 üzenetére
A HU-s oldalon meg a sima hűtős rev 2
Vagyis az a borda ami a rev.1.1en van de a nyák az már rev.2 és az elnevezés is -
D.Csaba
tag
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #7151 üzenetére
Elírtam az első két feszt:
+0.025V
+0.050V(#7152) elfelejtette:
A ramok milyen szorzón voltak, és mennyi feszt kaptak?
Egyébként nincs semmi gond azzal, amit elértetek. A 390 FSB elég jó, meg az is, hogy 1.4V-on megy 3.2Ghz-et... nekem 1.5V-al se stabil 3.2-n
Szóval ha tovább akarjátok húzni, emelni kell még a proci feszen, és a ramra figyelj oda, mert a Kingmax 800-as nem tuningram.
Everest helyett inkább Orthos-al tesztelj. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7145 üzenetére
Én mint írtam csak a CPU-ra vagyok kiváncsi, éppenúgy mint a RAM feszekre voltam.
A többit hagyom default-on, csak ha a proci húzásnál gond lesz akkor nézem meg.
A proci tuninghoz meg elengedhetetlen a tesztelések miatt az OS telepítése, ezért ha leellenőrzöm a CPU fesz beállításokat win install lesz. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7139 üzenetére
Ez egészen korrekt.
A beállított értéket ha 1.8V-hoz hozzáadjuk, a mért értékkel majdnem azonos.
Látható, hogy ebben a lapban sem lehet elküldeni a RAM-okat, de mérés nélkül is biztos lehet az ember, hogy a gép a számított értékkel működik.
Bravó Gigabyte!
Kösz, Aggregátor! -
d@minator
addikt
válasz
barnam_ #6947 üzenetére
Én az egyik üres slotban mértem. A tetején apró lyukak vannak. Ahol ketté van választva a foglalat a hosszabbik felén egyik oldalon az első lyuk. Próbálgasd végig, több helyen is mérheted . Varrótű is jó az belefér. Testnek a tápcsati valamelyik fekete kábele mellé kell erősen bedugni a mérőfejet. Ennyi.
Mivel a slotban mértem így minden alaplapon használható a mérés. -
Reac^
őstag
válasz
barnam_ #5659 üzenetére
Hát a mostani házam már sokadik átgányoláson esik át, és a jelenlegi "ideilegens" konfignak pont megfelelne. Ezen felindulva mehet vele a moddolt 300W-os Coolink táp is, mert a másik konfignak illyene egy komolyabb táp.
Besírsz, sztem veszélyes, bár most nincs raktáron, de az 1066-os legutúbb 6550ft volt.
Hát blokk ügyben muszály leszek újakat venni, a radiátor, a tartály, a pumpa marad, viszont előző tapasztalataim alapján inkább soros rendszert építek, tehát áttérek inkább 13/19-es méretre, de legalább müködjön faxán
---
Majd 86GE vmod előtt, megmoddolom az innó 73GT-t, és azügyben majd értekezünk, hogy mekkora ellenállásokat szerezzek be ésatöbbi, ha aktuális lesz feltétlenül megkereslek!
-
Reac^
őstag
válasz
barnam_ #5650 üzenetére
Na ez pl. gáz, ha kifogy a ramom 900-nál... Nemtudom, én szeretném ha 6750-et tudnának nekem hozni, legalább azt nem kéne cserélni és van benne tartalék bőven.
Amúgy 20800ft-ért hoznák, a 2180-ast pedig 15300ér szerezném nagykerről, szal így sztem érthető
Ram meg megint dilemma, de itt ph-s bazárban sem érné meg várnom vmi "komolyabbra", amit eleinte kinéztem az 1000+ os EE adata, de 4200-ért van nagykeren 1/800 kingmax
GE ügyben pedig nem tudsz lebeszélni, már megkezdtem az előkészületeket a forrasztáshoz, blokkom is van hozzá, így minden adott.
Majd 1-2 hónap multán megszabadulok tőle, aztán akkor elgondolkozom. Most úgy se férne bele a ktsvetésbe a 88GT, de majd pár hónap mulva lejebb is lesz az ára és lehet is majd rendesen kapni.
Bevallom nézegettem az új atikat, teccenek is, de most nem lesz arra se lééé.Most inkább lerakok egy "jó alapot", jó táp, jó házikó, aztán majd építkezek rája.
Majdnem kimaradt a komplett vízhűtés, az is kicsit odaver a pénztárcának majd
-
Reac^
őstag
válasz
barnam_ #5620 üzenetére
Nemtom most nagy dillemmában vok, ma kaptam egy telefont, hogy lehet tudnak nekem hozni olcsójér 6750-et. Node annak 8x333 az órajele, ha én ezt 800as ramokkal akarom tuningolni akkor hamar el fog fogyni a lehetőségem
. Nemtudom mekkora értékben lehet viszaosztani a giga lappal, mert ha ez korlátozna engem a tuningban akkor lehet most inkább 1066-osokat vennék, és majd elpasszolom őket ha lesz több kp-m és veszek vmi komolyabb ramot.
Csak az a baj, hogy a nagykeren csak kingmax és corsair van ami értelmes, lehet inkább sose veszek Adatát, mert annyira vicc a nagykerár, hogy nem érdemes adatát vennem.Na mindegy.
4GB ügyben, nemtom mi legyen, úgy van hogy a 32bites rendszer videómemóval együtt tud öszesen megcímezni 4gigát? Tehát ha 512-es 88GT-t veszek akkor 3,5 gb lesz a rendszer memóm?!
Bár lehet, hogy akkor 2x1/800 vagy 2x1/1066 lesz és mondjuk veszek egy CM 690-es házat... azzal többre megyek, ramot pedig tudok venni bármikor a jövőben.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #4658 üzenetére
Most úgy kötöttem be, ahogy a leírásban írja, de akkor sincs olyan. Mi lenne, ha felraknám XP-re a Vista-s drivert? Világvége?
-
tlac
nagyúr
válasz
barnam_ #3814 üzenetére
mi az a cpu multi-threading?
kösz a képeket!
-
bim
veterán
válasz
barnam_ #3684 üzenetére
nem tudom mit jelent amit irtál.
a chipset vált strapot 416fsb felett.1066-ról 1333-ra .ekkor belassul és csak egy magasabb fsb-n éred utol sebességben.
ez téged nem érint.
sajnos a trd nem csak fsb hanem memofüggő is mivel ez egy agresszivebb memkezelést ereményez.de azért itt is vannak fsb tol-ig határok. nekem mostr trd.6 416/1040mhz de elmegy egészen a trd6 480/1152mhz-ig. 500-nál már trd7-8. mindezt micron csipel.szerk:lehet pl. az én memom simán menne nálad mondjuk trd.4-et.ami mondjukk nem kicsit dobna a teljesitményen...
-
bim
veterán
válasz
barnam_ #3656 üzenetére
az a baj hogy a trd erősen köthető az fsb.-hez.nekem pl. simán megy a trd 6. 450mhz-ig quadnál.(6400-al 480-ig)
ezzel nem leszolni akartam az eredményeidet csak jeleztem!
aki az optimálisan számára elérhető legmagasabb fsb-re utazik annak 400 felett szerintem semmit nem gyorsitott az uj bios.
én kénytelen vagyok leparkolni 416-nál mert itt vállt a lap strapot.
szerintem ha be tudnál ujjitani egy olyan procira ami nem wallos akkor te is éreznéd ezt.(én is 24-ért tudtam eladni a 6400-am és az ment 520-at stabilan) -
Deep
tag
válasz
barnam_ #3638 üzenetére
Igen, sorry, kicsit belekavarodtam már a számokba itt a nagy izgalomban, 1,3875-öt akartam írni
De aztán nyomtam egy Everest stabilitás tesztet és kiderült, hogy ezket az időzítéseket (5-5-5-18) nem bírja 1150-en csak rosszabbakkal, így 3150 Mhz-n marad 1125-ös memóriával, ami már megeszi a fürgébb időzítést is +0,2 V-on (feljebb meg nem nagyon akarom rakni, mert az már pirosban van
) Na nem offolom tovább szét a topicot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HP notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Windows 11
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Filmvilág
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged