- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Azt nem ismerem. Fix vagy dinamikus ip cím van az adsl-hez?
Ha dinamikus, akkor a TCP/IP protokollban állítsd mindent automatikusra, a RASPPOE protokoll alapból benne van az xp-ben, de bekell pipálni, különben nem fogja használni.
Esetleg húzd ki a konekktorból a modemet, hagyd 5-10 percig pihenni, és utána próbálj meg kapcsolódni (miután bedugtad a modemet, várni kell kb. 30mp-t hogy szinkronizáljon).Szerk.: Az lenne a legegyszerűbb, ha felhívnád az ügyfélszolgálatot, ott biztos tudnak segíteni.
-
Chas01
tag
Hmm. Akkor nem a protokol hiányzik. Most néztem utána kicsit tüzetesebben... Ez bizony rossz felhasználói név vagy jelszó. A 8111-es hálókártyák ha a realtek nem ad ki téves infót, akkor már autocrossosok, zaz ha egyenes kábellel kötöd össze a 2 gépet, akkor is látja. Az, hogy nem megy a fájlmegosztás, az is lehet bármi... De inkább a netre kéne koncentrálni. Szerintem legalábbis. Próbáld újra beírni a neved és a jelszavad.
-
tlac
nagyúr
Chas01:
Mindkét esetben kb a reinstall tud csak segíteni.nem hinném, hogy szükség lenne rá
-
Chas01
tag
Ha rám hallgatsz, hagyod a fizikai címet. A 691 továbbra is protokollhiba. Ellenőrizd le, hogy az eszközkezelőben (ha a rejtett eszközöket is megjeleníted) szerepel-e a hálózati eszközöknél pppoe wan miniport. Ha igen, akkor valami nagyon durva wines gond van, ha nem, akkor ott a probléma. Mindkét esetben kb a reinstall tud csak segíteni. Remélem nem próbáltál meg telepíteni rá raspppeo vagy winpoet nevű programokat!
Várom a további infót. -
Birsinator
tag
Oké... Akkor félrelőttem.
Bár amiket leírtam az helytálló
Az alaplappal és protokoll beállítással kapcsolatban pedig a hozzáértőbb kollégákra hagyom a dolgot, mivel ilyen lapom nekem is csak 5 napja van.
Mondjuk nekem külön kártyával megy a net, teljesen véletlenül az is Gigabyte, csak wireless kártya. (Tetőteres családiházba nagyon hasznos a wireless...) -
Birsinator
tag
Üdv!
Ez nem alaplap függő.
Nem tudom, hogy milyen neted van, de pl:
Júpíszí-nél ha új gépet raksz a netre, akkor fel kell hívnod a telefonos ügyfélszolgálatot, és meg kell mondani nekik, hogy ehem új gépem van és szeretném, ha használhatnám. Ő megkér arra, hogy áramtalanítsd a kábelmodemet, dugd rá az új gépet, majd küld egy csomagot a modemnek bentről, pár másodperc alatt konfigurálja és használhatod a netet.
Didzsi tv-nél meg a kábelmodem jegyzi meg, hogy milyen hálókártyával volt rákapcsolva a net, és azt kell átvinni az új gépbe.
Én most raktam össze új gépet, otthon wireless routerrel osztom meg az ADSL netet és az új gép minden gond nélkül csatlakozott a hálózathoz.
A régi gépem ment édesanyámékhoz ott DidzsiTV-s kábelnet van, a gépből ami eddig a neten volt ki kellett szednem a kártyát, azt az én régi gépembe berakni, és az XP már a bekapcsolás után automatikusan tudott csatlakozni a netre.
A megoldás a problémádra, hogy ha megvan a régi hálókártya akkor azt rakjad bele a gépbe és menni fog, vagy telefonálj be a szolgáltatódhoz és ők elrendezik, vagy vegyél egy routert és először kössed rá a régi netes gépre és klónozd a hálókártya MAC adressét(minden router tudja csak mindegyiknél máshol tudod beállítani), hogy a modem úgy lássa a routert mintha az eredeti kártyával kommunikálna, és utánna már a routeren keresztül már bármelyik gép tud netezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged