- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
debut12
aktív tag
válasz
Gorneck #18489 üzenetére
Szia!
Megvan tegnap mit szúrtam el!
A memória arányt, vagy mit sz@rul állítottam be, most átállítottam 2:2-re, és 4-4-4-12ön megy stabilan 1.4Von +0.3V MEM fesszel.
Everestben 1.5 órán át nyúztam ,és tökéletesen ment. Igaz a magok közel 70kofon mentek, ezért is lenne jó egy jobb hűtő. -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #18473 üzenetére
Nagyon szívesen, de tartok töle, hogy nem sok értelme lesz. Bár tévednék ...
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------(333) 400-480
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------(3,2) 2,5-2
High Speed Dram DLL Settings-----option1 NEKEM ILYEN FUNKCIÓ NINCS!
Performance Enhance-------------alapon Turbo, feljebb Standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------151/8
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------alapon *normál, majd +0,1V
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------alapon normál, majd +0,1
Loadine Calibration--------------------auto
V Core-----------------------------alapon normal, majd 1,3-1,4VA DDR2 Overvoltage Control --- alapon normál ---> ez a fesz, beállítástól függően (Standard,Turbo) az Everest szerint 1,89-2,24V szokott lenni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #18461 üzenetére
Például:
1.Előszőr valami progi hibára gyanakodtam, mert egy beta Everest-nél jelentkezett. Az asztalon lévő ikonra kattintva csak ritkán (kb. tízből 1-2-szer) nyította meg a progit, ha megnyította akkor is csak percek múlva ....
2.Ha bármilyen mértékben emelem az FSB-t, előfordult, hogy az índulás után az asztalig betöltödik a win, majd újraindul a gép, de az előzőekben emelt értékekkel. Ilyenkor mintha lassabb lenne a gép, sőr egy ilyen alkalom után még a NOD működöképtelenné vált, újra kellett rakni.
De volt olyan is (igaz ritkán), hogy restart után visszaállította magát alapra.
Alapon visszont ilyent eddig nem csinált.Természetesen a proci és memó feszeit emeltem.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #18430 üzenetére
garfield-r:
maradhat 5.1ben, csak a hátsókat, ne hátsó, hanem oldalsó hangfalnak állítsd beGorneck23:
Az igaz, h mindkettő funkció ugyan az, csak nem ugyan akkor, a C1E system halt state-nél kapcsol, ha jól tudom az olyasmi a mint a suspend..ebből ered nekem az a gondoltom, h a funkció bár ua., csak máskor használja gép. "Aktív" használat mellett a (winamp, film, böngészés) az EIST kapcsolja vissza. De javíts ki kérlek, ha tévhitben élek.(btw nálam mind2on. de ha nem vesz vissza feszből, akkor felesleges ez a funkció, hisz miért jó az nekem, h 1.2xet kapjon a cpu 2ghzen?)
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #18423 üzenetére
C1E más tészta, és emlékeim szerint F6os biossal működött az EIST, vakartam is a fejem, h 2.4ghz és 1.16-1.2V körül nem fagyott a rendszer (amikor vissza vette a szorzót 6*400ra..) és a 8*400hoz is 1.36xxxet adtam neki. A szorzó visszavétel most is müxik amúgy, csak a feszt nem veszi vissza.
-
Grószfater
csendes tag
válasz
Gorneck #18294 üzenetére
R.G: Booster: Normal(Ezt is állítottam ide-oda,de minek
CPU Core Ratio: 8x
CPU Host clock control: Enabled
CPU Host frequency: Max 405
PCI Express Freq :Auto(Ezt próbáltam 100-ra állítani,de semmi)
C.I.A.2 Disabled
Perf Enhance: Standard(ezt is probáltam máshová állítani,de semmi változás.)
System memory 2.00 (amikor próbálgatom,de különben Auton hagyva simán viszi a 960-at!!!)
High Speed DRAM DLL Setting option 1(ez nemtom mi,probáltam opt.2-ön is de ugyanaz!)
DDR Overvoltage: (0-+0.4)
PCI-E Overv. :Normal
FSB Overvoltage: Normal(ezt próbáltam +0.2v-ig)
CPU Volt: Ahogy írtad,hogy van akinek csak 1.5V-on megy 450-et ,azt is kipróbáltam ,de sajna semmi váltoizás!!!!
Remélem van még valami életmentő ötleted!!!!! -
P00By
nagyúr
-
Kekszi
csendes tag
válasz
Gorneck #18276 üzenetére
Ja ja, memo nelkul is kuss van, meg arra sem kepes hogy sipakoljon....
Nem, nem hiszem hogy az okozna zarlatot.
A proci sztm rendesen benne van, tegnap mukodott, bar nem tudom mit jelent az hogy illeszteni.
Az az erdekes, hogy az elozo lapom ugyanigy jart. Megjott ez az uj tap es a proci, osszeraktam, egy napig ment, masnap mar nem. Az egy P5WDH Deluxe volt, annak meg mintha a deli hidja szallt volna el, post screen-nel a meghajtok detektalasanal megallt (nem fagyott) es nem bootolt be. A meghajtoknak semmi bajuk, masik gepben kifogastalanok. Ezert gyanakszok a tapra, hogy az majrezta szet a 2 lapot hasonlo modon, csak nehezen tudom lekezpeni hogy egy 30 ropis tap ilyet csinalna...de ugylatszik megis.
-
polika
senior tag
válasz
Gorneck #18126 üzenetére
F8-as bios van a masinán (érdekes csak a CPUZ-ből tudtam meg az adatot a biosban nem találtam kiírva sehol, a bootolás közben meg gondolom az a nagy durable csillivilli gigabyte flashscreen kitakarta vagy nem tom).
Lenne még egy kérdés, látom hogy van f12-es bios, az miben jobb? A letöltési siteon csak egy exe filét láttam semmi changelogot nem találtam. Ill ami még érdekelne az hogy a biosban találtam vmi biosh flash menüt (talán f8 vagy mi amire előhozza) azt érdemes használni vagy inkább az awardflash-t megszerezni valahonnét?
-
gina100
tag
válasz
Gorneck #18165 üzenetére
"... amúgy meg a kisújjamból szívjam, hogy most mennyin megy?"
Ahol gond volt a beállítások változtatása után azt külön meg is jelöltem.
Mivel a memóriához semmit nem írtam, ebből is látható, hogy mindkét esetben + 0,1V-al ment, azaz 1,8V + 0,1V= 1,9V-al.
És mint már előbb is írtam, ezen a feszen, csak kisebb FSB-n (333) már mentek 1066MHz-en is a memók. -
-
gina100
tag
válasz
Gorneck #18145 üzenetére
Gorneck!
Esetleg nekem is segítenél?A problémám az, hogy 8×450FSB-vel és 2× szorzóval nem indult el a gép, csak állandóan újraindult. A tizenvalahányadik újraindulás után a tápnál lekapcsoltam a gépet, majd CMOS reset működött csak a gép.
Most 8×400FSB-n 2,5× szorzóval megy (DS4/F11, E8200, A-Data 1066)
A M.I.T. beállításaim:Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------8
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------450 (ezen nem indult el a gép!)
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2× (ezen nem indult el a gép!)
Performance Enhance------------------------------standard
Dram Timing Selectable----------------------------manual
Cas Latency Time------------------------------------5
Dram Ras to Cas-------------------------------------5
Ras Precharge-----------------------------------------5
Precharge Delay--------------------------------------15
Act to Act Delay--------------------------------------auto
Rank Write to Read Delay------------------------auto
Write to Precharge Delay-------------------------auto
Refresh to Act Delay--------------------------------auto
Read to Precharge-----------------------------------auto
trd----------------------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment------------------------------auto
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,1
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------normal
GMCH Overvoltage Control-----------------------normal
V Core---------------------------------------------------normalKérdésem az, hogy mit kellene változtatnom, hogy akár 450-500FSB közé tudjam tuningolni a gépet?
-
sfefe
addikt
-
polika
senior tag
-
donki
senior tag
válasz
Gorneck #18108 üzenetére
Én a ramokat egyesével ellenőriztem memtessztel.
biosban nekem a
system memory multiplier:auto (memory frequency 800 mhz ezáltal)
dram timing selectable: auto (5,5,5,18)advanced timing control mind auto, de eggyel magasabb értékekkel is kipróbáltam)
ddr2 overvoltage control +0.3 ill +0.4 (+0.5 volttal is kipróbáltam, azt nem szerette)
mch +0.1Az everestben nem találom a feszültséget, de nekem free trial van meg.
-
donki
senior tag
válasz
Gorneck #18106 üzenetére
Biosban kiírja mennyit kap a ram, ott ellenőriztem.
Nem tudom, hogy túlmelegszik-e. A házban elég jó a szellőzés, ha 1-2 perc alatt túlmelegszik akkor én tökön lövöm magam. Nem fogom folyékony héliummal hűteni...mod: amikor kivettem akkor kézre elég meleg volt. legalább 50-60 fok szerintem. Na de nem írja sehol, hogy rendeltetés szerű, túlhajtás nélküli használathoz vízhűtés szükséges.
-
kolakola
tag
válasz
Gorneck #18069 üzenetére
Tápot már rendeltem Bluestorm 2 - 500W-ot.
Pénteken hozom csere, és meglátom mi lesz.Amúgy nem zavaró, és csak akkor jelentkezik, amikor a 220V-os elosztót bekapcsolom, és indítom a gépet. Ha a hálózati elosztót nem kapcsolom le, csak a gépetkapcsolom ki, és úgyhagyom , bármikor visszakapcsolom, pöccre indul.
Szóval érdekes, olyan, mintha valami kondinak fel kellene töltődnie, hogy el tudja indítani a rendszert. A tápok belsejét nem ismerem ,de prósza, és meglátom mi lesz.
-
Kristof86
tag
válasz
Gorneck #18068 üzenetére
Heló Gorneck!
Megvettem végre a p35-ds3p alaplapot (q6600 g0, 1*1gb patriot 6400)
Annyi kérdésem lenn, hogy érdemes leszedni hozzá a legfrissebb drivereket, A Bios F7-es az megfelelő?Oh igen tunig beállítás szempontjából tudnál adni beállításokat (vagy megfelelő beállításokat találok ugy is a te oldaladon)?
Köszi
-
kolakola
tag
válasz
Gorneck #18058 üzenetére
Viszont van egy érdekes jelenségem:
Elindítom a gépet, proci venti felpörög, majd teljesen leáll a gép (mint ShutDown-nál) ezután rögtön újraindul, venti felpörög, rendszer indul. Teljes tuninggal, probléma nélkül.
Péntek magasságában tápcsere.
Ami érdekelne, hogy a rev2-nél az F11-et érdemes használni?
Ez a legstabilabb? -
ricky731
tag
válasz
Gorneck #17975 üzenetére
Szia!Nincs véletlenül valami help féleség DS3R tuninghoz az oldaladon?
Ma jön meg a gépem és majd szeretném kicsit tuningolni is
Valami olyasmire gondoltam hogy miket kell beállitani elöször biosban..
Pl PCI frekit meg hogy melyik feszekhez kell nyulni csak a CPU meg NB
meg RAM vagy valami máshoz is.A teljes konfig a köv
Gigabyte GA-P35-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Innovision 3D 8800GTS 512MB
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-8000C5 1000MHz ReaperX
Corsair PSU 450W VX450W -
Razor1
aktív tag
válasz
Gorneck #17936 üzenetére
csavaros a történet: a számlán és a garlevelen P35C-DS3R szerepel, a gépben viszont sima DS3 van, legalábbis az everest és a lapra ragasztott matrica szerint. a matricát lehúzva S3 felirat villan, innentől kezdve pedig gőzöm sincs hogyan lettem átb****a, de valami nem kóser. őszintén szólva már nem emlékszem mit rendeltem, mi volt éppen raktáron, de mivel ezer pénz különbség sem volt a két lap között, annyira nem vág mellbe a dolog anyagilag, inkább az zavar nem tudom mi van a gépben, ami ráadásul rossz is.
a garipapíron a gyári szám szerencsére egyezik a deszkán találhatóval, szal megyek verni az asztalt a bótba, csak előtte kíváncsi voltam hogyan járnék jobban, mert ha új oprendszert kell telepítgetni, akkor kiegyeznék egy ds3-al, ami van nekik raktáron, de így ragaszkodni fogok a DS3R-hez, mégiscsak jobb hosszútávra a ddr3 miatt.
tanulság: legközelebb mindennek összeolvasom a gyári számát a garilappal, az előre összeszerelt gépet pedig alaposan összehasonlítom a netről leszedett termékfotókkal.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #17926 üzenetére
hááát nem tudom..ebben mi a rezgéselnyelő? azok a fehér tappancsok ?mert amugy egy szokványos vinyokeretet látok.
szerk:nem tudom de én probálkoztam sokmindennel rezgést elnyeletni (szivatyú,vinya) és szerintem a legjobb megoldás az a lyuggatott gatyagumi..azon semmi nem jön át.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Gorneck #17910 üzenetére
OK!
Így más. Nem néztem meg milyen procija van, valami miatt E2xxx ugrott be, abból gondoltam, hogy 9x szorzó, és hogy 3GHz körül küzd.
Megy az messzebb is 3GHz-nál....
Mindegy valami irányvonalat írtam neki, mert nagyon el voltatok foglalva más témával, legalábbis elég tömören válaszoltál neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged