- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
Bile Demon
őstag
Én azért azt javaslom, mielőtt egy 1TB-s HDD-re akartok bootolni, tegyétek fel az F9-es vagy annál későbbi BIOS-t.
Van egy 1TB-s HDD BUG-ja a gigabyte lapoknak. Ami abban nyilvánul meg, hogy az XPRESS Recovery nevű cucc ami a BIOS része és kikapcsolhatatlanul működik. Fogja és minden indításkor megnézi, hogy lefoglalt e már 1MB helyet, és ha nem tette, akkor lecsippent 1MB-ot az első, vagyis a BOOT HDD legvégéről. Ez ellenőrizhető pl az IBM vagy Hitachi feature tool-al, vagy a samsung megfelelő progijával is, a lap 2113 szektorral kevesebbre állítja át a Max LBA-t mint ami a gyári beállítás.
Ezt úgy teszi, hogy létrehoz egy Host Protected Area-t (HPA) és attól kezdve a Max LBA nem a gyári érték lesz, hanem 1MB-vel kevesebb. Végülis működik is rendesen, olyannyira hogy szinte senki nem is tud róla, hogy a gigabyte lapja elcsór 1MB-t így nem is fáj senkinek. De az 1TB-s HDD-nél rosszul vonja le az 1MB-t és valami túlcsordulás vagy számítási hiba miatt 33MB-re állítja be az új méretet. Az már elég látványos.
Tavaly összel betettem az első 1TB-s HDD-t használtam jól ment a lapban. Aztán egyszer szereltem a gépet és elfelejtettem a rendszervinyó tápját visszadugni, végülis annyi lett az eredménye, hogy ez után az 1TB-s HDD-ről próbált bootolni mert nem volt más és el is cseszte rendesen a Max LBA beállítását, onnatól kezdve a BIOS-ban és más gépben is 33MB-snek látszódott, és az oprendszer nem is látta rajta az adatokat. Egészen addig, amíg a Max LBA-t vissza nem állítottam egy megfelelő progival. A gyári Hitachi progi az nem volt képes erre a műveletre inkább elszállt exceptionnal...
Kb. 4 hónapja már ezt a vinyót, használom rendszernek, tud az működni is rendesen, úgyhogy egyértelműen megoldja a dolgot a BIOS frissítése. Ennyit az F8-ról. Nekem az volt a gyári BIOS a lapon amivel ez a hiba előjött. -
tlac
nagyúr
-
-
Laraxior
titán
mit szósz fater?
No1
(az a nyamvadt proci nem indult 445ös FSBvel...ezelőt pedig ment,és a víz is hidegebb volt most.14fok
,Procitesztnél 53ig kúszott fel a CPU
Egyébként próbáltam a 4 ramot elindítani 1125ön,nem mennek. +0.3V az mchnak,még így sem,stabil,de a win lefut,és a superpi is. -
szacsee
nagyúr
Vegyél Asust és nem lesz ilyen gondod, bár BSOD-t ritkán látok, általában ha túl kevés fesszel eresztem meg a Quadot, de előjött egy rejtéjes dolog (BUG), ami Keldor papát is érintheti. Amennyiben 100%-ra bebizonyosodok a létezéséről, akkor megosztom veletek.
Jó lenne már ha kijönnének a P45-ös Gigák. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
a kis uzsonnászsák és a matricaszerű valami után szerintem a legkevesebb a design
Nekem bejön a citromsárga-fekete combo.
Az számít valamit hogy a lapon van az a nyolcas csati,eddig csak 4 volt beledugva,most belenyomtam mind a 8 csatlakozót. (Nem tudom mi a neve) bal felső sarokban van. -
Laraxior
titán
a hőfokon csiszolok akkor nem lesz baj,egyébként a mark lefut biosból beállított 1.425Val is,csak az nem prime stabil. primehoz 1.475 kell
de legalább nem melegszik mint állat,bár a vizet melegíti rendesen,3fokot ugrott a 20 perc alatt,de sebaj már afagyóban vannak a vizes palackok
Meg kell hogy legyen az első hely..ha nem visszaváltok két magra
-
Laraxior
titán
itt tartok egylőre a Chiefteccel.
Q6600@3600
21 perc...nekem megfelel.Holnap körülnézek 4G ügyben a Corsairral. Mellesleg elég sokat droppol a lap. grafitot használsz? valahol lehet a lapon hogy ne droppoljon annyit
-
tlac
nagyúr
ha elqrod a tuningot 100x szét fog hullni a raidtömböd. tlac erről tudna közepesen hosszu sztorikat mondani.
ezt még kiegészíteném azzal, hogy valószínűleg csak a vezérlő hülyül meg ilyenkor, és egy kikapcs-bekapcs segíthet, bár azt hiszem nem mindig, szerencsére mostanában nem volt vele ilyen gondom
-
Laraxior
titán
remélem így már garantált hogy nem kell 6 percet várnom egy DVD kicsomagolására.
Már beleöltem milliót a gépbe,ennyit csak meghálál. Viszont már kezdhetek játszanimajd az mchval is,4 ramnál lehet hogy segít.
Az halálos lenne ha 24/7ben használnám mondjuk 1100en CL5-5-5-15ön de turbon vagy exremen? vagy Keressek egy CL4es beállítást standardon? -
Laraxior
titán
-
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest