Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #8701 üzenetére
ha mehet neki a 2,3V akkor emeld.báár én talán nem adnék neki többet...
a memset nem teszteli.van hogy alkalmazásra kattintva azonnal lefagy a gép.akkor reset.
ha minden értékből tudsz lefelé faragni akkor gyorsulni fog.
memtesztel teszteld hogy birja e.a memsetben a trd. performance level név alatt szerepel.tehát annak bizergálásával fagy le először a gép.ezzel nem azt mondom hogy nem lehet lejebb venni.de ovatosan. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
qw78er89 #7946 üzenetére
Igen, itt kiakadhatsz, de lipi67-től kellene megkérdezni előbb, hogy melyik Everest verziót használja.
Egyébként, a birodalom visszavág alapon, holnap az E2160 és a GEIL ULTRA becsületét visszaadom, ha az Everest 4.20.1170-en lefuttatom a teszteket, 3.4GHz-en!Joe fiú: nekem is ilyen meleg, infrával mérve 50°C, úgy hogy egy 12cm házventi szívja róla a meleget.
-
fagy53
nagyúr
válasz
qw78er89 #7681 üzenetére
Ha megfelelő méretű, nagy ablak van a ház oldalán, akkor nem csináltál hülyeséget!
Ezt én is kipróbálom, mivel a VGA is a ház belsejébe fújja a meleget az újabb módi szerint.
A RAM-ok pont úgy működnek mint az enyéim, csak nekem ez a határ 950MHz.
A BIOS feszültségeit fenntartással kell fogadni, mert multival mérve nem mindig stimmelnek , persze lapja válogatja. Viszont összehasonlítottam a mért adataimat a frissen letöltött Everst 4.20.1180 bétával, és meglepően pontosan mér ennek a verziónak a szoftvere!
P35C-DS3 lapom legnagyobb RAM feszültsége +0.7, azaz 2.5V. Ez a valóságban 2.26V!
Most + 0.6V-on van a BIOS-ban, a valóságban 2.15V, az Everest 2.12V-nak jelzi.
A proci BIOS-ban 1.4250V-on van, a mért érték 1.36V. Ezen 3.2GHz-en megy stabilan.
Az Everest 1.38V-nak jelzi.hétalvó: kösz, ki fogom próbálni a hétvégén, nem kerül semmibe!
-
D.Csaba
tag
-
BleuNeon
csendes tag
válasz
qw78er89 #7185 üzenetére
Próbáltam már 800-on 5-5-518-at és úgy működik auto-val is.
De van egy tippem, hogy mi lehet a probléma! Ebben az új BIOS-ban (F10) nincs olyan h Dram DLL Settings--(option 1/option 2). Ctrl+f1 után sincs... A régi (F4) BIOS-ban pedig volt, és úgy emlékszem, mintha option 2-n hagytam volna.
Ez lehet probléma? Azóta mondjuk csináltam már Load Optimized Default-ot... -
RuSSY
csendes tag
válasz
qw78er89 #7187 üzenetére
Hát ez meg a másik dolog jaja sem az xp sem a vista telepítésénél semmi hiba igaz előszőr vistánál kékhalál volt, de az azért volt mert a lila raidbe volt a winyó átdugtam, és azóta kb 3-3 alkalommal tettem újra az xpt illetve vistát semmi probléma nem volt, csak az oprendszeren belüli másolásnál, játék telepítésnél stb tömörítésnél ír ki hibát
-
BleuNeon
csendes tag
válasz
qw78er89 #7130 üzenetére
Szia!
A BIOS-t azért cseréltem, mert láttam, hogy az F9-esben elvileg kijavítottak egy memóriafesz-el kapcsolatos hibát. Ha a System V.C.-t auto-ra teszem akkor sem jó. A C.I.A.2 disabled-en van. P.E. standardon. Most próbálkozom azzal hogy adok plusz feszt a procinak és több FSB-t, hátha jó lesz. Igen most 7*333-on megy.
Egyébként a Kingmax azt az 5-5-5-18-at 800Mhz-n érti vagy 1066-on? -
BleuNeon
csendes tag
válasz
qw78er89 #6999 üzenetére
Szia!
Nálam 5-5-5-18-as időzítéssel sehogysem akar stabilan működni 1066-on! Az OCCT-vel állapítom ezt meg. Ha a System OV Controlt Manual-ra állítom, már el is veszti a stabilitását. Látom neked ugyan olyan az alaplapod is, meg a memóriád is mint nekem.
Bemásolnád ide, hogy neked h van beállítva?(F10-es a BIOS-om)
-
d@minator
addikt
válasz
qw78er89 #6841 üzenetére
A hyper tx-en van egy állítható légterelő ami hátra lefelé irányítja a levegőt. Négyféleképpen lehet a hűtőt felrakni nyilvánvalóan csak akkor hűti a bordát ha a hűtő hátulja arra felé néz.
Egyébként a kisebb bordára nem is nagyon tudok más hűtést, mert rálóg egy picit a VGA. -
d@minator
addikt
válasz
qw78er89 #6835 üzenetére
A nagyobb bordára két csavarral a bordák közé de azóta felesleges lett, mert vettem egy hyper tx2-t a procira ami azt is hűti.
Igazából a kisebbik volt marha forró a VGA mellett, sütötte az ujjam. Erre egy kisebb csavarral fogattam rá a ventit, mert csak az ment be a bordák közé. A másik oldalát a kábel tartja ami a sys_fan2-be van dugva az le is szabályozza és nagyon halk. A venti kicsit "lelóg" a bordáról, mert nagyobb nála de a lényeg, hogy azóta csak langyos.
És nem utolsó sorban olcsó és hatékony megoldás. -
JaniS
senior tag
válasz
qw78er89 #6822 üzenetére
Én is Gornitól érdeklődtem Extreme Spirit II ügyben és bármennyire is furcsa, nálam nem felesleges. Mert hogy a 8800GTX úgy alágyújtott a passzív chipset hűtésnek, hogy instabil lett tőle a rendszer (ja, meg szellőzés nem elégséges volta). Le van szabályozva egy Zalman potival, nem hallani (nem őt hallani
)
JaniS
Ja, SB-re nem mintha odaférne nálam, de érthető okok miatt
-
Goliath8
csendes tag
-
J.J. András
őstag
válasz
qw78er89 #6371 üzenetére
szoval ez megy siman ugy, ha rendesen radugom belsö SATA portra es a MOLEXet a tapra, akkor nem is kell a hatso panel molex-csatijat igenybe venni, hanem USBszerüen az E-SATA konnektoron keresztül kapja az aramaot is a vinyo :?
vagy hogy csinaltad :? mert minden SATA vinyonak is kell aram...
-
D.Csaba
tag
válasz
qw78er89 #6062 üzenetére
Hello,
Nem tudom mire vélni, miért különbözik. Letöltöttem több verziót is, de egyik sem hozta ki. Elképzelésem sincs miért. Felraktam egy Easy Tune-t, az 2,2V-ot mutatott +0,4V-on. Én csak azt tudom, hogy mióta ezt az értéket kapja a cucc, azóta tökéletesen indul hidegen is Az everest pedig elmehet a p*csába, ha így eldugta előlem a DIMM feszt
-
válasz
qw78er89 #5830 üzenetére
sztem ha nincs semmi gondod , akkor tok felesleges biost frissiteni.
azok szoktak inkabb akik a legjobb teljesitmenyre vagynak, 1-2% + teljesitmenyert mar siman felrakhato egy uj bios , persze nem mindig hoz sebessegtobbletet.
Avagy van az uj biosban 1-2 uj funkcio ,de szvsz egy atlagfelhasznalonak teljesen felesleges
En peldaul amiota van szamitogepem ( kb 10 eve ) 1x sem frissitettem biost egy gepemben sem, nem is szeretnek. -
Gorneck
legenda
válasz
qw78er89 #5719 üzenetére
Karid spece:
- Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solutionSzal a VGA driver cdjén kéne ilyen drivernek lennie...lehet ez lesz az ATI HDMI Audio Device driver.
-
barnam_
nagyúr
válasz
qw78er89 #5661 üzenetére
Véletlenül nem 2600XT-d van? Mert akkor az a vga 5.1-es hangkártyája.
Tedd fel a CD-n lévő drivert, vagy a Realtek driverét.
Én inkább az utóbbit ajánlom, mert a vga cd-jén lévő driverrel nem volt hang. -
Tibro5
senior tag
válasz
qw78er89 #5587 üzenetére
Hasonló problémám van nekem is
Iszonyúan melegszik az alaplap, sokszor 50-55 fok környékére is felmelegszik, pedig nem is nagyon tunningolom. Valami hűtést ki kéne találnom az SB-re, csak az a baj, hogy kicsit fölé lóg a proci hűtő (Noctua NH-U12F) Van valami ötletetek? Persze valami olcsó megoldásra lenne szükségemP35-DS3R lapom van E6550 procival 2x1Gb Kingmax 1066 rammal és X1950Pro vga-val.
Szerintetek mennyire lehetne tunningolni ezt a konfigot? Most 7*400Mhz-en megy, 2.5 memória szorzóval, 5,5,5,18 időzítéssel. Csak a memóriának adtam +0,2 voltot.
Szeretném egy kicsit 3 Ghz fölé hajtani, milyen beállításokat javasoltok?Köszi
-
Telefunen
őstag
válasz
qw78er89 #5580 üzenetére
A RAM-nak kézileg állíts be +0,2-0,3V-ot ha 1066-ra vágysz, az 1066-os Kingmax alapfeszültsége 2V (tehát +0.2V).
Az alaplapi hőmérő sajnos az SB hőmérsékletét mutatja, az pedig nagyban függ a VGA-dtól (elvégre az is keményen fűti pl. lehet hogy csak egy "gyenge" ATi X19xx-ed van, de az annak a végén lévő kb. 80 fokos mosfetek/vrm-ek keményen befűtenek a közelükben ülő SB-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest