Hirdetés
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bandee2
üzenetére
Valami ilyesmi... de nem csak a giga, szvsz a többi gyártó is...
Nem tudom, mennyit szeretnél kihozni a prociból, de azért a P31-es topikban érdeklődhetnél a tuning felől. A 400MHz FSB reális lehet szvsz (ha a proci is tudja). Ehhez elég 800-as memória is szinkronban hajtva.
-
Bandee2
tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
na most akkor a te linked szerint az FSB max 1333mhz, amit én linkeltem ott meg max 1066.. most akkor azért tér el a két chipset, mert a Gigabyte nem követi a referenciát?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bandee2
üzenetére
1333/1066/800 MHz FSB
Ez pl. csak egy P31DS3L még rev1-es
Ha szolgáltatásaiban megfelel, akkor szvsz a 2180-hoz ez is jó lesz. A P35 persze többet nyújt, csak kérdés, h megéri-e. (ezt neked kell eldönteni)
Nekem a P965-ös lapomban is ugyan ennyit ment a procim, mint most a P35-ben.Szerk: a linkelt lapnál a memória kezelés már érdekesebb lehet. Kérdés, hogy muzsikál 1Ghz felett...
-
Osynho
addikt
válasz
Bandee2
üzenetére
Ez okés de a konkrét lspok is különböznek egymástól pl a P35-DS3 vs P31-DS3L. Az L veziók kevesebb csatlakozót, kevesebb kondit, csak 4 fázisú tápellátást tudnak. Tuningnál nemmindegy.De majd az okosak elmondják

szerk: alapon valóban 800as a 2180-as, de remélem nem ennyin akarod használni
A jobbak 400 felett is mennek (1600) A P31 is tud bőven 1066 feletti fsb-t, az csak a "hivatalos" adat. -
Bandee2
tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bandee2
üzenetére
Biztos, h P31-nél a max 1066MHz? Én utánanéznék ennek, mert nem vagyok ebben biztos..
Amúgy ez csak a hivatalos támogatás, a gyakorlatban meg annyit megy, amit bír. A lényeg, hogy az adott procihoz legyen BIOS támogatás.
A 2 lap között persze van tuningolhatóságban különbség, de az 1333MHz tuti megy a P31-nek is. (Egyébként pedig - ha jól rémlik-, a 2180 proci csak 800MHz FSB-s) -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Ma elindítottam egy játék installt, ami teljesen belassította a gépem.
Háttérben ment néhány progi: NOD, tűzfal, pidgin, outlook, utorrent, és totalcommanderrel FTP letöltés (max 160kb/s). Az telepítő file-okat bontogatott ki, gondoltam ez nagyon beterheli a procit. A taskmanagert meglesve viszont azt láttam, hogy a proci terhelés max 50%-ig ment fel mindkét magnál egyformán. A 2GB memóriából 400-420MB volt használatban.Nem értem tehát, hogy akkor mitől lassulhatott be ennyire????
Tudom, ez inkább OS kérdés, de tapasztalt már ilyet vki? -
Bandee2
tag
sziasztok
ha tuningolnám az E2180-as DualCore procit, akkor mennyire számít h az FSB sebesség a p35-nél max 1333, p31-nél meg max 1066 mhz? észrevehetően jobb az 1333mhz? csak mert +7k-t nem biztos h megérné.. -
Osynho
addikt
Szevasztok.
Lenne egy kis gondom a géppel. Ma ügyködök vele (net, winamp stb és befagyott, soha nemszokott). Mondom reset, de a win töltésnél mindig behalt. Win reinstall. Egy darabig oks, aztán audigy-t telepitek, restart és üdvözöljük képenyőnél halál. Reset, vége eljutottam a windows-ig, de nemlehetett feltenni (2 drivert is póbáltam) Hangkari kivesz. Azóta mielőtt elkezdené nyomni a win-t, fekete képenyő és semmi.
Procit visszatettem alapra. Mi a véleményetek? -
pcmatyi
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni,hogy a Gigabyte P35 DS3 alaplapnál milyen az alaplapi hang minősége?
SB Live 5.1-et használok most,ettől rosszabb, olyan, vagy jobb?
Köszönöm! -
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem segitett semmit a chipset driver sem, egy update is megteszi? Marmint format nelkul, csak berakom az xp cd-t es cso? Elotte mondjuk uninstallt nyomok a sata raid driverre. Vagy kapcsoljam be az ahci-t? e-SATA-nal van ertelme nem?
Ja egyebkent raid-et hasznalni fogom, 2*750samu, akkor mit tegyek?
-
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Tul sok drivert nem talalni a GA oldalan, de letoltottem es felraktam a SATA RAID drivert, gondolom ennek koze nincsen a lassusaghoz, de azert megprobaltam nameg felraktam a chipset drivert, szinten amelyet az oldalon talaltam.
Ezeket
Probaltam mar minden elrendezesben a kabeleket, kicsereltem oket, atdugtam masik portba, probaltam mindenhogy a lassusag megmaradt ! -
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére

-
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
Ha az alaplapival jó minden...akkor nem értem mi is a baj...

A profil betöltése meg OS+Driver xarság...sajna...legalábbis sztem...
-
sz.j
nagyúr
válasz
kicsigeri
üzenetére
Remélem, hogy segítségedre lesz.

-
jas39
tag
Köszönöm
-
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
Nemtom...mintha olvastam volna...
Foobar pedig jó és a KMplayer is...azt használom...alaplapi hanggal nem próbálod ki?
-
jas39
tag
Hali. Tud valaki segíteni abban ,hogy P35 alaplapba egy 8400 es proci-t tettem és a cpu-ra alapban 33 fokot ír a magokra pedig 52-őt. Terhelve megnőnek ezek az értékek, a kb 20 fok különbség mindíg megmarad, Valaki tapasztalt hasonlót ?
Köszi
-
hossszú
őstag
DQ6 F8b BIOS-t valaki próbálta már ?
-
kicsigeri
senior tag
Hali Valaki
Melyik lapot javasoljátok az E7200 as procihoz? Valmi p35 esetleg 45 olyan kéne aminél nem kell biost frisíteni. -
Termi16
őstag
3 napon belül most írtom le harmadszor

A sys fan-t és a cpu-fan-t szabályozza a lap, a többit nem, tehát azok maxon fognak menni.
-
ToBeY
nagyúr
Az alaplapon lévő ventihelyek fix RPM pörgetik a ventiket?
Mert rádugtam a pwr_fan-ra a vga ventijét és nem annyin pörgöt amennyin kéne neki (nem szabályzós venti fix 2500rpm elvileg -
-
kicsigeri
senior tag
Hali
GIGABYTE GA-P35-DS3L Ez az alaplap jó az E7200 procihoz?
És ez lenne a memoria : CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
Nem lesznek gondok vele. Húzva suhase lesz, mert irodai alkalmazásokra, és zene szerkesztésre lesz a gép haszáva. Meg nem olyan az emberkénk aki hajlamos lenne rá

Elöre is köszi
-
csimav
őstag
válasz
arsenlupin
üzenetére
nm

-
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
De ez mindenképp OS és driver gond...nem lap.
AHCI-vel nekem csak lassult a rendszerem...ráadásul az enyém rendesen is támogatja...
Használj másik lejátszó progit...power dvd?
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Saját tapasztalatom szerint az AHCI jobban kezeli a SATA-s DVD-RW meghajtóimat.
Amennyiben natív SATA van beállítva a biosba előfordul, hogy zenehallgatás közben behelyezett CD-DVD-t esetén megakad a hang egy pillanatra.
AHCI-val akadás soha nincs.(Mondjuk USB-s hangkeltőm van lehet ez is gond.......)

-
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
Xar az OS.
AHCI minek? Lehet az kever be? -
csimav
őstag
válasz
arsenlupin
üzenetére
Sztem kérdezd itt: http://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/friss.html
-
arsenlupin
aktív tag
Kettő felhasználóra van kialakítva a gépem. Tíz indításból (felhasználó kiválasztásakor) egyszer nem tölt be a választott profilt, nincs hang nincsenek ikonok, az egér müxik, de azon kívül semmi, majd csak cirka 10perc után feléled és minden ok.
Azt megfigyeltem, hogy AHCI használata esetén csinálja ezt.....
AHCI Version 8.2.0.1001
Date: 05/07/2008Amennyiben a várakozást megunva resetelek minden müxik frankón. Mitől lehet ez?

XP-t használok, a konfig az adtaimnál...........
-
Genji
őstag
Vkit hátha érdekel: Eladó P35-DS4 -> 22990Ft

-
bim
veterán
válasz
ZCoyote
üzenetére
prájmstabilitás 1V alatt
persze ez engem nem hoz lázba. valaki kérte itt hogy nézzem meg... -
toM517
aktív tag
Haliho,
miert van az, hogy a SATA eszkozeimet ujjabban nagyon lassan tudom csak hasznalni? Ez kb 7-8000KB/s-et jelent, akar egyazon lemez tobb particioja kozott is.
Ha mondjuk csak ketto eszkozt hasznalok, akkor oke, de 4-el mar nem boldogul.
A lapom EP35-DS3 ! -
ZCoyote
őstag
Próbált már vki alulfeszelni procit p35-ds4-ben? Egy E4400-ról lenne szó.
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem kell megsértődni, túlságosan periférikus kérdést tettél fel. Ezzel soha senkinek nem volt itt problémája, nincs hatással a lényegi működésre. Olyan mintha azt kérdeznéd, mennyi a sűrítési végnyomás az autó motorjának 4-es hengerében 2200-as fordulaton? Ezen információ hiányában is remekül tudunk autózni, és ezt nekünk soha nem kell kimérni. Ugyanez a helyzet a dupla BIOS-szal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- BONTATLAN ÚJ DDR5 RAM VÁSÁR - CORSAIR / G SKILL / KINGSTON / 1X24 2X16 2X24 2X32 2X48 DDR5 RAMOK
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A jobbak 400 felett is mennek (1600) A P31 is tud bőven 1066 feletti fsb-t, az csak a "hivatalos" adat.

megy vissza a z F7-es.
Procit visszatettem alapra. Mi a véleményetek?

(Déli híd Intel 82801IR ICH9R)