Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
nem emeltem, megy 500 felett is fsb fesz emelés nélkül E8200-vel.
-
DroneZ^
őstag
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
2.5-ön használom 8*313-on, sokáig 8*400-on ment de 8*435 a vége, igazából 2.5-öt se használom ki.
-
DroneZ^
őstag
E8400nak a 3.8GHZ-hez nemsok az a +1,3V ?

-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
őszintén megmondom nem is foglalkoztam vele, alig mozgatok file-okat, most lehet kipróbálok egy P45-öt.
bár beleolvasgatva a P45 topicokba lehet nem kéne, úgy nézem nagyon nem szeretik az E2xxx procikat
azt meg nem akarok cserélni, mert minek? -
-
SOAD19
addikt
Na sikerült a laphoz adott progival! Bár nem értem, miért nem sikerült a Bios-on keresztül.

-
Laraxior
titán
egyelőre még nincsen fenn semmiféle teszt progi,de a Crysist,betyárgyorsan feltelepítette.
Mellesleg lehuzigáltam a winyokat,visszatetem biosban buheráltam ezt azt...a raid tömböt vissza dugod ugyanoda megmarad szépen,szóval nem olyan könnyű azt szétszedni
Nézek majd egy tömörítést![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SOAD19
addikt
Hello!
Elméletileg Bios-t frissítettem, de az Everestben még mindig a régi F2-es verziót írja. Most akkor frissítettem vagy nem?!

Köszi!
-
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
ez van nálam is, lehet az ep35c-ds3r hibája, nem tudom, de vista alatt 55-60 mega, csak azt meg rühellem.
-
elfelejtette
veterán
Jó reggelt!
Erre tudja valaki a választ?
Üdv. -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck
üzenetére
Megan a Raid0 fater
őszinte legyek? nem nagy ördöngösség megcsinálni
tlac aszonta ne piszkáljam...
csak egy ctrl+i kellett nyomni aztán 4 beállítást kiválasztani és ennyi volt a raid0
Egyelőre Vista64bittel...feldobom rá az XP-t,hogy át tudjam vinnia régi winyomról a cuccaimat,majd lökök screent a sebességről

-
lala42
őstag
válasz
Dillon
üzenetére
Igen még érdemes pl. 8x400 at beállítani, de nem gyári hűtéssel.Ez a beállítás 20%-os tulhajtást eredményez és a RAM-ok is mehetnek 5-5-5-15 időzítéssel.
Én hajtottam az ilyen procit Giga P-35 DS3 2.1 lapban 8x433 Geil Ultra low RAM-okkal és ment rendesen, igaz levettem mindent, mert minek ez a rohanás
. Most 8x400 4-4-4-12 és megy. 
Ui. Nocuta NH-C12P hűtővel
Persze ez is elég jelenleg majd mindenre

-
Gorneck
legenda
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------9
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------auto ---> 2,5 vagy vmi ilyesmire állítsd...
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,1 ---> +0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal ----> ezt akkor emeld ha így is restartol...pl 1,3-ra... -
Kloss
őstag
A bios csere nem törli az elmentett beállításokat, ugye?
-
korcsi
veterán
Van új BIOS (F3) próbálta valaki?
Ez pontosan mit takar: Support DES Advanced?
-
bim
veterán
System Memory Multiplier---------auto
ez alatt mennyit ir ki memsebességnek? mert mondjuk én levenném 2x-re hogy szinkronben menjen a szerencsétlen ram 800mhz-en.
auton hagyva megprobálja by spd szerinti szorzóval inditani a lap ami elég magas érték is lehet ami meghaladja a memoid képességeit......szerk: akkor is vedd le autorol és manuálisan állitsd be a memoria szorzót ha a memod amugy birja azt a sebességet amit by spd.-n állit be.
-
lacos001
senior tag
Hio!
Volt már szó a DTS-ről a fórumban,de az én kérdésemmel még nem találkoztam......
Adott a DS4 rev 2.1 deszka....erről optikai kábellel kilehet sajtolni plazmára a hangot csak ugy naturba,erősitő, hangfal nélkül,hogy optikai be a lapba,másik vége a tvbe?
Butázok eléggé,és nem akar megmukkanni a plazmán a hang,realtek driverben is voltam,de nemlettem okosabb....
thx ha van vmi -
bdtom
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
CPU Clock Ratio------------------9
CPU Host Frequency--------------400
System Memory Multiplier---------auto
DDR2 Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Nálam egyértelműen használt az FSB OverVoltage Control feszének emelése, többekközött ennek a segítségével (is) tudtam 4635MHz-ről tovább menni ..., ami azelőtt semmi módon sem síkerült. Valamint a primezés (természetesen kisebb frekin) stabillá vált.
Most már csak a maximális mértékét jó lenne tudni.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok.
Adott az alábbi konfig:
EP35C-DS3R@f2 bios
E8200 no tuning
WD2500AAKS
WD5000AAKS
A 250-es vinyón 2 partíció, az egyiken egy XP SP2 32bit op rendszer, az 500-as letöltéshez tárhely.
Gyári CD-röl telepítve a driverek, gép atom stabil, 2 hete megy non-stop hibátlanul.
Milyen drivert kellene cserélni/frissíteni, hogy a két vinyó közötti másolás sebessége ne 20MB/s legyen?
Üdv.
Ui. Nem az én gépem, havernek raktuk össze, ö fogja a frissítést is csinálni, csak nem egy nagy guru a srác, szóval minél egyszerübb megoldás kellene! -
Gorneck
legenda
Ezt töltsd ki a saját beállításaiddal:
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Frequency--------------380
System Memory Multiplier---------2,5
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
V Core-----------------------------normal -
bdtom
csendes tag
NIKE írta :
Szia!
Vedd ki a gombelemet, tedd vissza, álltsd be a BIOS-t.
Adj a RAM-oknak +0.2V-ot, időítések 5-5-5-15-re, adj a (G)MCH-nak +0.1V-ot és tedd be az eddigi beállításaid.
Ha így se jó, szólj.Most szólnék, hosszú távon nem bírja nincs kék képernyő de újraindul akármit teszek

30408 hsz- al kezdtem
köszi
-
Dillon
tag
Üdv! Nemrég szereztem be egy GB EP35C-DS3R r2.1 lapot + egy E8200 procit. Belefutottam és is ebbe a leáll-elindul-leáll dologba amikor 400FSB-t akartam ráküldeni. 375-öt lazán viszi, de ha feljebb szeretném, akkor kellene (?) már procifesz emelés is( mondjuk ha a 400FSB célt nézzük)?? A táp egy VX550W, a memók 2x1GB Geil Black Dragon (alapon5-5-5-18 időzítéssel). Most valami ilyesmi a teljesítménye neki:[link] Valami guru pls adjon tanácsot illetve ötletet érdemes-e buherálnom még az lapot, vagy elégedjek meg ennyivel.... Thx.
MOD: becsúszott egy 3Dmark05 is, bár az most nem fontos, de a többi rajta van, ami kell.
-
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
A BIOS-ban lévő
- FSB OverVoltage Control (ez lenne a VTT ?)
- (G)MCH OverVoltage Control
feszültségeinek változtatása (általában emelése) mire van hatással, ill. a tuningnál ezek változtatása jótékony hatással vannak e a minnél magasabb fsb és proci freki elérésében?
-
Vasinger!
nagyúr
Hellosztok!
Tervembe van egy E8400. EGY Gigabyte P35C-DS3R van nekem. Most egy 2140-es proci megy benne. Előtte le kell flashelnem a BIOST a lapba, mielőtt belerakom a procit? És ha igen, hogy is kell ezt? Addig eljutottam, hogy leszedem a Gigabyte honlapról

A választ előre is

-
DroneZ^
őstag
az jónak számit hogy:
E6750 IDLE 1.mag-32fok 2.mag-38 cpu-33fok
E8400 IDLE 1.mag-42fok 2.mag-49 cpu-21fok ???Scythe Ninja 2x120mm Glacial

Most fejlesztettem, és a régi proci hőmérsékleteihez képest kicsit furcsának találom, de lehet hogy csak még nem szoktam meg hogy 45nm

-
-
Chalez
őstag
Hali!
q6600 tuningra milyen lapot ajánlotok? DS4 vs DQ6? Érdemes megvenni a DQ6-ot, vagy ki lehet hozni a DS4-el is az állatot a prociból?

-
Chainsaw
tag
Sziasztok!!! Lenne egy Gigabyte GA-P35-S3G ALAPLAPOM!!!
Van valakinek valami tapasztalata ,a lappal??? C2D E6700-val használom,nekem hasít rendessen!!!
Érdekelne pár vélemény!!!
ÜdvChain
-
Telefunen
őstag
A végleges F13-as BIOS, DS3-hoz nálam klasszul működik.
-
Gulyo
tag
Sziasztok !
Gigabyte DS4 lapnál tudtok olyan hibáról hogy nem szereti ha mind a 4 slotba van RAM ???
Előre is kösz!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata a konfigomban szereplő alaplappal és memóriával ?
Arra gondolok hogy esetleg nem szeretik egymást
-
topyjo
aktív tag
Remek. Most már legalább tudjuk az okát.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zénó1000
üzenetére
A DDR2-es szabvány nem ismeri az 1066MHz-es memóriát, ezért ír 800-at. Ez nem gond, mert az FSB és a mem szorzó által meghatározott freki lesz az érvényes.
Be kell viszont állítanod az időzítéseket, mert ezeket jelentősen megnövelheti.
Ha lejön a BIOS alaptábla, CTRL+F1 megnyomásával az időzítések beállítása lehetővé válik, mert a korábbi Auto, Manual-ra vált, és itt beállíthatod a gyártó által megadott értékeket. -
Zénó1000
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok és szeretnék segítséget kérni. Összeraktam egy gépet: alaplap Gigabyte EP35-DS3R, proci Intel Core2 Duo E7200, VGA Gigabyte Geforce 9600GT, memória 2 x 1 GB Kingmax DDR2 1066 Mhz, stb. XP-t tettem rá. Minden jól megy csak a memóriával van probléma. Az alaplap 800 MHz-esnek látja. A Biosban auto beállításoknál 800 MHz-en megy. A BIOS-ban a Memory Frequency (Mhz) sorban mind a két frekvencia érték 800. Ha a memória szorzót 4-re állítom akkor megy 1066-on, de továbbra is 800-nak gondolja (az SPD betűk alá írt frekvencia továbbra is 800) és azt hisszi, hogy overclock. Mi lehet ennek az oka? Nézegettem fórumokat és láttam, hogy sok embernek van ilyen gondja Kingmaxokkal, de mással is, Giga lapokkal, de mással is. Megoldást vagy magyarázatot nem találtam sehol. Lehet valamit tenni azért, hogy felismerje 1066-osnak? Vagy ennek nincs jelentősége, ha amúgy megy 1066-on?
Előre is köszi!
-
bdtom
csendes tag
Kösz nektek, rápróbálok
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Zsolt112
üzenetére
Szerintem mindent jól tudsz. Egy darabig ( míg meg nem vettem a TX-2-t ) én is így használtam a procit. Futtasd kb 20-30 percig a prime95 progit blend állásban és közben a realtemp-el nézd a hőfokokat. Ha nem megy 65 fok fölé bátran használhatod ezzel a beállítással.
A performance-t már megválaszolták, de ha alapon használod ( 2xszorzó tehát 800-on megy a RAM és az időzitések is SPD szerintiek ) nyugodtan mehet turbo beállításon.
Tudom hogy vannak sokkal tapasztaltabb userek mint én, amiket leírtam az itt tanultak és az alapján saját tapasztalatból tettem. -
-
bdtom
csendes tag
Szevasztok !
Légyszi segítsetek GA - EP35-DS3 + E8400 2 X 1Gb CSX 1066
9 x 400, ramok 960- on , pepecek a mérési eredmények jó minden de két kékhalálom volt egymás után miközben terheltem, vissza minden alapra és azóta akármit csinálok minden ok. Ismét húzás = kékhalál
A biost próbáltam úgy beállítani ahogy végigolvastam a hozzászólásokat.9 x 400
system memory multilier SPD : auto
system voltage control : manual de nem emeltem feszt.vadi új minden !

Köszi
-
Sgor
tag
Bocs, az adataimnál van!
Cpu, Nb, Vga ezekre tuti megy víz, a többire meg szeretném tudni, hogy érdemes-e?
Fölöslegesen nem akarom bonyolítani a rendszert( csövezés), és plussz ellenállást sem szeretnék, ha nem nyerek vele semmit!
Agyon húzva sem lesz a rendszer, csak szolídan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára kb 210e Ft!
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- BONTATLAN ÚJ DDR5 RAM VÁSÁR - CORSAIR / G SKILL / KINGSTON / 1X24 2X16 2X24 2X32 2X48 DDR5 RAMOK
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azt meg nem akarok cserélni, mert minek?

Gondolom az nem gond, h mp3-ról csináltam(FAT32-es)?! Mondjuk annyira nem bánom, mert így könnyebb és gyorsabb is volt. Különben van vmi előnye a Bios-os bios frissítésnek(pl.: biztonságosabb)?! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)