Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11792 üzenetére
Pedig jó, csak azokat a méreteket is fel kellene venned a konfigurációba, amelyek a többi méretét változtatja. Megoldhatod Design Table-val is, de a te esetedben, mint ahogy Atlantis kolléga írta legjobb lenne egy összeállítást készíteni vázlatokkal, amik vezetik az elkészülő alkatrészeket. Ez lenne a legjobb mások által is átlátható konstrukció.
-
Atlantis
veterán
válasz
ReSeTer #11792 üzenetére
Szerintem ez eleve egy rossz megoldás lenne: nálam alapszabály, hogy konfigurációban lévő alkatrészek sehogy ne függjenek egymástól, lehetőleg még beillesztési referenciaként sem....hosszú távon ez biztonságosabb, mert ha egyszer valami félrecsúszik (akár évek múlva, amikor a kutya nem emlékszik rá, mi, hogyan, miért készült), csúnya összeborulásokat tud okozni....pláne egy olyan hektikusan működő szoftvernél, mint a SW, ami hajlamos "feledékeny" lenni referenciákat tekintve, verzióváltások után fokozottan...
-
soldi3r
veterán
válasz
ReSeTer #11792 üzenetére
Az adott konfiguraciobol megnitod a B alkatreszt es elmented, mint konfiguracio. Utana a Modify Configurations ablakban megadod melyik jelenjen meg az adott osszeallitasiban. Viszont a valtozo mereteket szerintem manualisan kell modositanod, ha kozvetlen hivatkozik az A alkatreszre. Azt is talan inkabb globalis valtozokent kellene megadni konfiguracionkent.
-
Parson
addikt
válasz
ReSeTer #11423 üzenetére
Nincs ebben semmi probléma, csak feladat. Családtábla, változatlanul. Skeletonmodellel vagy anélkül, teljesen mindegy. Teheted a fö parametereket a Parameterlistaba is, kiemelve öket a modellfából. - Creoban
Akárhogyis, én elindulnék egy úton, aztán majd rájössz, hogy müködik-e. Másképpen sosem fogod megtanulni. Probálkozz minél többféleképpen, hogy minél hamarabb átlásd a teljes rendszert, aztán már nem lesznek ilyen kérdéseid, mert tudvalevö lesz, mire képes a rendszer. -
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11415 üzenetére
Akkor úgy néz ki, hogy ezt nem tudja a Solid Edge.
Botorság. Az, hogy te nem tudod megcsinálni egy dolog, ebből nem kellene általánosítanod.
Nekem egyáltalán nem jött át, hogy mit is akarsz, de pl. próbálkozhatnál akár egy Excel táblás kapcsolattal, vagy mint Atlantis nagyúr is írta szinkronba használni és/vagy egyes alkatrészeket rugalmassá tenni. A Solid Edge-n belül is megadhatók a HA függvénnyel összefüggések - csak ehhez rendesen felállított koncepció kell. -
Atlantis
veterán
válasz
ReSeTer #11415 üzenetére
Creo-ban van megoldás erre, de nem családtáblázni kellene, hanem flexibilis alkatrészekkel dolgozni és a vezérlőmodellhez kötni a beépülő alkatrészek méreteit.
Nem tudom, van-e ennek alternatívája a Solid Edge-ben, megérzés alapján valahol a direktmodellezős részlegen keresnék erre megoldást (szinkronmodellezés vagy mi a rosseb a neve annak ott).
-
Parson
addikt
válasz
ReSeTer #11411 üzenetére
Akár top-down design-nal akár anélkül, a különbözö alkatrészeknek különbözö családtagoknak kell lenniük. Creo alatt ez müködik tudtommal, legalábbis régen én is elég sokat jatszottam családtáblákkal (is).
Az assy családtáblájának pedig tartalmaznia kell a vezérlö elem csaladtagjait, és a beépülö elemek csaladtagjait. Eképpen egyetlen assyböl lehet családtáblát csinálni, de elötte az alkatrészek családtábláj´nak is kész kell már lennie. De mint irtam ez Creo alatt. -
ReSeTer
senior tag
válasz
ReSeTer #11410 üzenetére
Kicsit részletesebben a problémám:
Képzeljetek el egy focikaput. Az egy összeszerelés, ami áll egy vízszintes rúdból meg kettő függőlegesből.
Mondjuk ezt elnevezem focikapu_8x5-nek
Ha én mondjuk ezt a kaput szeretném felhasználni egy kisebb pályára, ahova kisebb kapu is kell, akkor ugyanez a szerelés kellene csak kisebb alkatrészekkel, hogy eleve kisebb legyen a kapu.
Na most én hiába csinálok a rudakból családokat, ahhoz, hogy a végső összeszerelés is változzon, ahhoz akkor szereléscsalád is kell, hogy kitudjam választani, hogy melyik méretű rudakat használja, hogy azt a kisebbet feltudjam majd akkor használni.
Na most hogy még megfejeljem az egészet egy olyan dologgal amivel aztán tényleg bukik az egész:
(ebben a módszerben nem csinálok a rudakból családot) hanem:Egy vezető alkatrész húzza méretre a rudakat. Egy téglatest, ami ugye a főméret: pl.: 8x5. A rudak pedig ehhez a vezetőhöz alkalmazkodnak alkatrész másolat segítségével.
Ez tök jó, csak ha én a vezetőből csinálok egy kisebbet (család segítségével) (hogy kisebb kaput csináljak), az alkatrészek nem fognak méretre húzódni, mert ők még mindig a régi nagy vezető méreteit nézik, tehát ki kellene egyenként cserélnem minden egyes alkatrészben....ez így hülyeség szerintem.
Vagy valamit nem értek? -
perfag
aktív tag
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11405 üzenetére
nem ötlet, tény: alkatrészcsalád
a változó méreteket beleteszed egy táblába, lehetőséged van akár alaksajátosságokat is ki/be kapcsolni
a végén benépesíted (ezen a kifejezésen még mindig tudok röhögni, annyira találó), bármikor hozzáadhatsz új családtagot, ha módosítod a bázis alkatrészt a családtagok frissülnek
mondjuk nem árt, ha a cucc rendesen van kényszerezve -
törölt tag
válasz
ReSeTer #11392 üzenetére
Szerintem N darab összeállítás, a váz mindegyikbe bepakolva, a komponensek meg igény szerint cserélve. Így egy-egy ASSY nem lesz túl nagy, ami épp nem kell, nem muszáj megnyitni, és jól elkülönítettek. Ha nagyon akarod, akkor a tetejére még rakhatsz egy gyűjtő ASSY-t.
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11360 üzenetére
Nem mondanám, hogy teljes mértékben megértettem a problémádat abból, amit írtál, de okoskodni mindig is szerettem, szóval
- ha már van egy szerelésed, akkor szerelésen belül nem készíthető el a cucc?
át tudsz venni felületeket, meg ilyesmi
b terv:
- ha szöget (méretet) akarsz igazítani, arra ott a rugalmas alkatrész parancs
megadod a rugalmassági változónak a szöget
beszerelés előtt PMI-jal megadod a szerelésben a szöget, amihez illeszteni akarsz
az alkatrész szerelésbe illesztésénél rá fog kérdezni mihez illesszen, kijelölöd a PMI méretet, oszt annyi
műhelyrajzot meg a szerelésből kiválasztott alkatrészen csinálsz -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11360 üzenetére
Ebben az esetben csinálj egy szögmérést a síkodhoz, majd mentsd el változóba. Nézd meg az élhajlításnál a szögértéknek mi a változó neve. (kettős katt. azt hiszem) Majd a változótáblába az élhajlítás szögértékét add meg képlettel, vagyis legyen egyenlő a szögmérés eredményével. Rég volt kezemben SE, de azt hiszem volt olyan parancs is hagyományos lemez környezetben, hogy egy élhajlítással képződött "mondjuk" fület egy síkhoz felülethez fektet. Szinkronban dettó ez a helyzet, csak ott neked kell a kormánykerékkel cibálgatnod az elkészült "fület". Hogy jobban értsem, (ha nem sikerül ezek után sem elkészítened) dobj fel egy képet.
[link]
Nézd végig, olyan 1.50-nél látottat fel tudod használni, ha szinkronban dolgozol. -
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11309 üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy ez CAD, nem Excel.
Ha automatikusan nem is, de pár kattintással megoldható.
A rajzsablonodban Stílusok parancs, Vonal (kijelölöd a Kontúrt), Új --> adsz neki egy nevet, pl. piros és az Általános fülön beállítod a színt pirosra (ha vicces kedvedben vagy, akkor kékre)
A nézeti képen a helyi menüben Tulajdonságok, a Megjelenítés fülön kijelölöd az alkatrészt és a Látható élek stílusa lenyílóban beállítod a vonalstílust amit létrehoztál. A többi nézetre ez nincs kihatással. -
kpityu2
addikt
válasz
ReSeTer #11281 üzenetére
Követi, csak a modelltörténetes felépítésnek van egy olyan bibije, hogy a modellezés elején nem mindig tudja az ember, melyik felület jó bázisnak. Ha később módosítasz, előfordul, hogy pont azt az elemet törölnéd amin számos másik elem lóg gyermekként. Átkötni meg elég macerás, mert pl. a síkok irányultsága megváltozhat, és akkor szétesik minden. Szóval ha ilyen átrendezésbe kezdesz, célszerű teljes másolatot csinálnod előtte a projektről.
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11281 üzenetére
egy egyszerű példán megnéztem, nálam ha a párhuzamos sík távolságát hozzákötöttem egy él felezőpontjához rendesen viselkedett, követte a változást
lehetőség van arra is, hogy vagy a változótáblában kösd össze egy egyenlettel a sík távolságát egy mérettel, de úgy is megoldhatod, hogy kiteszel egy PMI méretet, a síktávolságot megjeleníted, duplán kattintasz rá és a képletszerkesztőben rámutatsz a PMI méretre és per kettő
-
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11281 üzenetére
A második problémára: ha közben töröltél geo. elemet, akkor elveszíti a referenciát és nem fogja a sík helyzete követni a méretváltozást. Ha ezt nem tetted akkor nem tudom mi a baj, mindenképpen működnie kell. Addig is csinálj vázlatot az alk. felületéről, majd a vázlat elemének középpontját mutasd meg a sík létrehozásakor. Ha így sem követi a méretváltozást, akkor valami nagy bug van.
-
kpityu2
addikt
válasz
ReSeTer #11235 üzenetére
Igen Solid Edge-re céloztam.
Ha lehet minél pontosabban fogalmazd meg a kérdést, a gondolatolvasás elég erőforrásigényes.Csinálhatsz egyszerűsített szerelést: [link]
Vagy az alkatrészt szerkesztésre megnyitva létrehozol benne egyszerűsített alkatrészt: [link] és a szerelésben kiválaszthatod hogy azt jelenítse meg.
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11235 üzenetére
nagyon nem kerek a dolog!
eredetileg ezt írtad: az összeállításban van egy alkatrész, amelyben van egy furat pl, de én a rajzon furat nélküli állapotban is megakarom jeleníteni egy nézetbenmost meg: jó lenne ha csak 2 verzióra lenne szükségem
nehéz segíteni, ha rosszul fogalmazod meg a problémád
-
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11227 üzenetére
Csinálj az alk. Multibody-t, és akkor meg tudod jeleníteni mindkét verzióját. Esetleg szerelési alakelemként tedd rá a furatokat, akkor is tudsz pár trükköt bevetni. Manapság nem használom ilyen mélységig az SE-t, (st5-ig voltam képben), lehet ilyen funkció egy az egyben nincs is benne.
[link]
Perfag kolléga meg leírta az egyszerűsítést. A linkben megtalálod a 4 módját. -
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11227 üzenetére
nem kellene erőltetni ezt a Solid Edge dolgot, ha már annyival jobb a SolidWorks
az elvileg tesóban egyszerűsített alkatrésznek nevezik ezt a funkciót, Eszközök, Egyszerűsítés, majd vagy Felületek törlése, vagy alatta ott a Furatok törlése. Rajzon a nézet Tulajdonságok, Modell beállítások fül, Egyszerűsített alkatrész használata.
Szerelés környezetben az alkatrész helyi menüjében Egyszerűsített alkatrész használata -
Parson
addikt
válasz
ReSeTer #11196 üzenetére
Amit keresel, az a családtábla - Family Table. Tipikusan egy alkatrész, és / vagy egy összeállitás különbözö verzióinak a létrehozására jó. Kezdésnek ennyi infó, nézz utána, aztán ha megint van kérdés, tedd fel konkrétan azt, mert általánosságban leirni az egészet nem ennek a fórumnak a dolga.
Szerk.: Pro/E / Creo alatt Simplified Representation-nel is megoldható.
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11170 üzenetére
Amikor benne vagy a Rajznézet varázslóban nem teszed le a nézetet, hanem a Szalagsoron rákattintasz a Rajznézet elrendezés opcióra, kijön egy párbeszéd ablak, azon van egy gomb: Egyéni..., ez feldob egy Egyéni nézőpont ablakot, amiben beállítod az első nézetedet olyanra amilyenre neked tetszik, tök mindegy, hogy eredetileg elöl-, oldal-, vagy hátulnézet volt a modellen, nyugodtan nevezheted főábrának, lerakod, kész.
-
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11155 üzenetére
Alkatrészmodellnél a tükrözés síkja lehet egy meglévő sík (ez globális, minden más alakelem használhatja), vagy menet közben létrehozhatunk egyet (ez lokális, csak ez az alakelem látja) pl. egy görbe felezőpontjánál a görbére merőlegeset.
Tudtommal a szerelésnél erre nincs lehetőség. A tippsorban ez áll: Kattintson azon a referenciasíkon, ami a tükrözés síkja. Ez nekem azt jelenti, hogy ezt a síkot a tükrözés parancs előtt definiálnom kell: Alakelemek menü, Síkok -
perfag
aktív tag
válasz
ReSeTer #11150 üzenetére
> Mit rontok el?
a FEA nagy varázslat, szép színes eredményt ad, meg még mozog is, aztán az eredménynek neg vagy van köze a valósághoz, vagy nincs
a videódban 0:15-nél 0,00 kg tömeget látok, téged nem zavar? (szerintem a SE-t igen)
ezt akarod optimalizálni? ennél optimálisabb nem lehet -
Parson
addikt
válasz
ReSeTer #11141 üzenetére
Ez Pro/E Creo alatt nem probléma, ha közben nem töröltel a munkakönyvtárban. Szépen vissza kell állitani a régi állapotot a legutolsó verzióval ami még full zöld volt (minél kisebb az összeállitási struktura, annál könnyebb, persze), és onnan a referenciák figyelembevételével csak a megfelelö változtatásokat eszközölni.
Vmennyi plusz munkát mindenképp csináltál magadnak. -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11110 üzenetére
Ez a legegyszerűbb módszer az esetedhez.
Itt hajlítást adsz meg, majd egyszerűen szerkeszted a hajlítás geometriáját. Ehhez még majd lentebb írok.
Ez egy másik opció, itt a kiinduló és vég szögeit tudod megadni.A második képhez még: Legyen 40 mm a vastagsága a dobozodnak és 2mm lemezből készíted. Az előző felhajtásnak kívülről mérve 40-2mm -re kell elkészítened. A hajlítást ez után úgy kell rátenned, hogy a lemezvastagság az előző él "fölé" kerüljön. (középső opció) Különben a 45 fokos részek között nagy rések keletkeznek, illetve összemetsződnek. (másik két opció esetén)
A te metodikáddal is meg lehet csinálni. Az első részt elkészíted, majd levágod 45 fok-ban. Ezután ezt a részt kiteríted síkba, azért hogy a következő részt mikor készíted ne keletkezzen összemetsződés. Ha ez is kész, ezt is kiteríted síkba. Majd mikor a harmadik oldal is készen van ezeket a részeket visszahajlítod és ha mindent jól csináltál nem keletkezik sem nagy rés sem összemetsződés. -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11105 üzenetére
Ezt most én testből, vékonyfal, felhasítgatás, lemezzé konvertálás, majd hozzátenném a fülrészt. Lemezből kiindulva, szerintem ettől hosszadalmasabb. A 45-fokos rész miatt tetted fel a kérdést gondolom. A hajlítási opción belül van olyan beállítás, hogy a kezdő ill. vég hogy végződjön, akkor leegyszerűsödik a dolog. Kontúrhajlítással is célt érsz, mert ott alapból megfelezi a szöget és úgy hozza össze, ami neked itt 90 fok, utána kicsit dolgozol vele még. (Évek óta kérjük a forgalmazót, hogy a kontúrösszezárást bővítsék már ki más tipusokkal is, eddig hiába)
Ez most gyakorlás, vagy valami termék? Hogy fogjátok normál élhajlítón elkészíteni? -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11048 üzenetére
Húzd ki a lemezalkatrészt a test végéig, majd Felületek mozgatása paranccsal vissza 4mm-t mozgass rajta.
Másik lehetőség: Csinálsz egy vázlatot, ami csak egy vonalból áll és a lemezalk. profilodra merőleges. Méretezd be a Part1 alkatrésztől 4mm-re a végét. Ezután a lemezalk. profilját ehhez a vázlat vonal végéhez húzd ki. Harmadik lehetőség: képlettel dolgozol, a Part1 alk. hosszméretét elteszed egy változóban, majd a lemezalk. kihúzod valameddig. Megnézed, hogy ennek milyen változónevet ad a program és a változótáblában erre a változóra csinálsz egy képletet. Nem mondom tovább, de talán még volna 1-2 lehetőség.
Minden esetben ha változik a Part1, akkor változik a Lemezalk profiljának hosszúsága, ha mindent jól csinálsz. -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11044 üzenetére
Valami hasonlót eszkábáltam, minden gond nélkül meg lehet adni a méretet. (az 50-es méret az)
Nálad látom a fában megjelenik még Konstrukciós test is és Alkatrész kapcsolat is, igazából felesleges ennyire összecsatolgatni. (de lehet más célt szolgál nálad) Az én lemez alk.-ben a Csatolás alatt látszódik, hogy ebben az összeállításban a Part1 alkatrész élével van kapcsolata. -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11041 üzenetére
Az elsőhöz: Ha egy másik síkon lévő, másik alkatrész pl. élére rámutatsz akkor azt az aktuális síkodra levetíti, és mikor az egeredet oda mozgatod, ahová levetítette (persze ezt nem látod, csak nagyjából érzed, hogy az aktuális síkod normálisából nézve, az a bizonyos elem hol látszódna az aktuális síkodon), de a nevezetes pontjait ki tudod jelölni, kényszereket tudsz létrehozni stb. Ha méretet is akarsz köztük felállítani, akkor célszerűbb pontokat definiálni oda, a levetített nevezetes helyekre, és akkor a méretezés leegyszerűsödik. Ez így leírva talán nem érthető elsőre de azért próbáld ki, működik. Arra vigyázz, hogy az egeredet lehetőleg csak arra az elemre irányítsd, amivel a kapcsolatot létre akarod hozni, mert ha több elemen is áthúzod, akkor azokat is levetíti az aktuális síkra és akkor igen nehéz lesz eldöntened, hogy melyik nevezetes elem pont, melyik levetítetthez tartozik.
A másodikhoz: Nem tudom, hogy lehet-e, ha nem, akkor először alkatrészként kezd el, mert ott lehet két irányban, más mérettel kihúzni is és utána tedd lemezzé. -
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11024 üzenetére
Van egy YT video a te esetedről, amikor is hagyományos vázlatból szinkronban hozza létre a testet és emiatt tudja vázlatban változtatni, de az egy látványos speciális eset volt. Ilyen esetben, mint ahogy a kolléga is írta, ne használj szinkront. A SE tanfolyamokon mindig úgy tanítják, hogy ameddig el tudsz jutni és fontos a parametrikusság, addig hagyományos környezetet használjunk, ha nem fontos a parametrikusság akkor szinkron, valamint import geometriánál.[link]
-
Kicsipampam
tag
válasz
ReSeTer #11020 üzenetére
Nyiss egy vázlatot, majd a dimension ablakocskában kapcsold be az auto dimensiont. Ha nem megy akkor a relationship assistant-nál a dimension fülön belül is be kell kapcsolnod a place dimensiont, valamint itt tudod szabályozni, hogy milyen méretekre tegye rá automatikusan. (ne várj tőle túl sokat)
Lemezalkatrészek gyakorlásánál meg szerintem elég az, hogy minden funkcióval megismerkedsz üzembiztosan, aztán menni fog szinte bármilyen alkatrész lemodellezése. A k-faktor és hajlítási tábla/rövidülés az szerintem nagyobb feladat, abban el kell tölteni pár évet, hogy az is flottul menjen. -
Parson
addikt
válasz
ReSeTer #11020 üzenetére
Ha van lehetöség mindkettö használatára, akkor mindkettöt érdemes tanulni. Helyzettöl függ, hogy melyiket érdemes használni.
Egy sorozatgyártásban már benn lévö alkatrészt én csak parametrikus modellelezéssel tárolnék / kezelnék, mig egy uj termék koncepció fázisában a direktmodellezés nagyon nagy rugalmasságot tud adni, ami a termék funkcióirányú meglátását nagyban elösegiti, a parametrikus modellstruktúra helyett. Aztán van egy pont, ahol meglátásom szerint érdemes a kialakult koncepciót full paraméteresre állitani a sorozatgyártáshoz. De hogy erre mekkora lehetöség van adott cégnél, az már egyedi kérdés. -
tisvol
aktív tag
válasz
ReSeTer #10284 üzenetére
Video 3:36-tól
De elég rákattintani a Plane ikonra, aztán a felületre, és közben nem kell elengedni a bal egérgombot, hanem elúzni valamelyik irányba és a felugró ablakben megadod a távolságot. Remélem erre gondoltál.
Szerk: Áhh nem olvastam tovább, látom te is rátaláltál. -
xxxx.x
tag
válasz
ReSeTer #9460 üzenetére
Az adott szakasz fölé viszed az egeret kb. a felezőpontnál, akkor meg fog jelenni. Amennyiben nem jelenik meg, mozgasd az egeret, a képzeletbeli felezőpont fölött.
Rákattintasz a felezőpontra, utána pedig a vele kényszerezni kívánt pontra.Amennyiben komolyan meg akarod ismerni a programot:
dr. Varga Tibor ▪ Computer Studio
Autodesk Inventor 2008, 2009, ...Nekem sokat segített az elindulásnál. Az újabb verziókban csak plussz kényelmi funkciók jelentek meg, de az alapokhoz elég a könyv.
(Nekem meg van *.pdf-ben, ha érdekelj küldj privátot) -
senzaj
senior tag
válasz
ReSeTer #9415 üzenetére
Lehet, hogy a technikusként éppen nem kell tervezőprogramot használnod, de egyrészt kevesebb nem leszel tőle, másrészt bármikor jól jöhet, már ha csak hobbiszinten tervezgetni-modellezgetni akarsz, akkor is.
Egyébként meg egész gyorsan ki lehet tanulni egy-egy programot, ha foglalkozol vele és érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged