- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
mohow
tag
válasz
GeniusHU #1810 üzenetére
Szia!
A potméter 0-10% állásáig vagy egyáltalán nem szól az erősítős oldal, vagy ahogy eljutunk kb 10%-ig, igaz nő a hangereje, de jól hallhatóan elmarad a másik mellett. Utána szépen kiegyenlítődik és tök jól szól a cucc, de bosszantó, mert használnám is az alacsony hangerőt.
üdv.
-
-
-
-
jc2
csendes tag
válasz
GeniusHU #1680 üzenetére
Az tudom hogy olyankor várni kell egy kicsit. Mert mikor még jó volt akkor lehetett hallani a mikor a hangerő szabályzó potméter elindult. Csak sajna szerintem valami komolyabb hibája van, mert olyan mintha valamelyik kondenzátor nem tudna elég gyorsan feltöltődni. Vagy valami más. De azért köszönöm a választ
-
szacsee
nagyúr
válasz
GeniusHU #1636 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mielőtt veszek valamit általában utána szoktam járni, hogy van-e hibája... mik az előnyei. Akinek hibátlanul megy fel sem nyitja a dobozt, viszont Neked több rálátásod van és azt is nagyjából tudod, hogy melyikben korrekt az elektronika, vagy mik a gyenge pontjai.
Ezért nem is a hangfal topikjába mentem.
V2 gondolom Standby nélküli, tehát kikapcsolni kell ha nem használom.
Ez mennyire árt neki pl ha napi szinten van ki-be kapcsolva hosszú távon?
Utód esetleg? (kikapcsoláskor gondolom elfelejt minden beállítást az meg nem lenne jó)Az említett kiskereken keresztül veszem és hiba lenne, akkor közvetlen hozzátok is vihetem, vagy rajtuk keresztül lehet csak (melóhelyemnek van boltja pesten és velük hamarább fel tudnám lehet küldeni).. na nem is festem az ördögöt a falra.
Bocs, hogy az idődet raboltam! -
patex1983
őstag
válasz
GeniusHU #1045 üzenetére
Üdv!
Nemrég vettem egy SP-HF 1201A típusú hangfalat.
Bekapcsolás után folyamatosan magas frekvenciájú sípolás hallatszik belőle...Ha nincs csatlakoztatva semmihez, akkor is sípol, ha bármit rádugok (mp3, pc...) akkor is sípol. Csak akkor szűnik meg, ha kikapcsolom, vagy ugye kihúzom a konnektorból.
Mondjuk a sípolás elég halk, ha valami szól benne, akkor nem hallatszik, de akkor is idegesítő na, ha nem hallgatok semmit, akkor rögtön kapcsoljam kifelé, mert úgy már zavaró...
Van valami megoldás erre?Köszönöm!
-
Shany0811
tag
válasz
GeniusHU #1618 üzenetére
Igen,számítottam erre,mert mi már beszéltünk korábban
de gondolom,remélem csak találkoztatok már hasonló vagy épp ilyen problémával más típusoknál is,és nagyon remélem h sikerült azoknál megoldani,mert nem szeretném kidobni ezt a kamerát..egyszerű,mégis sokat tud,és nagyon megszerettem..remélem lesz valami tippetek!!
Köszönöm!
-
Zanik
addikt
válasz
GeniusHU #1603 üzenetére
Hát igen, az lesz. Remélem nem tréfál meg engem az egér, és reprodukálható lesz a hiba. Én mindent megpróbáltam, hogy kizárjam mind a szoftveres, mind a nem megfelelő felhasználási körülményekből (elem, felület, koszolódás stb.) fakadó hibaokokat. Pechem volt, kifogtam egy hibás példányt.
-
Zanik
addikt
válasz
GeniusHU #1597 üzenetére
A receiver-re való rálátással szerintem nincs gond, mert mind írtam 2 napig működött, és a billentyűzettel sincs gond, csak az egérrel. Megnézem a koszolódást, és veszek bele új elemeket, hátha. Viszont ez a vibrálás akkor is aggaszt egy kicsit, mert én nem láttam még így működő optikai érzékelőt. Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
Zanik
addikt
válasz
GeniusHU #1594 üzenetére
1. Az elemek a gyárilag csomagoltak, nem gondoltam hogy gond lehet velük.
2. Feltűnő koszolódást nem láttam az optikánál, de majd megnézem közelebbről.
A vibrálás viszont nem a szokásos, a felület hiányát jelző villogás, hanem egy folyamatos, magas frekvenciás vibrálás, kb. egy nagyon gyorsan villogó stroboszkóphoz hasonlítható, kivéve hogy nem sötétül el teljesen a fény, de látható, hogy nem folyamatos, és olyankor is fennáll, mikor az egér az asztalon van (belátni alá valamennyire, és látszodik, hogy akkor is vibrál a vörös fény)!
3. Nem notebook, asztali gép, a piko receivert próbáltám már több usb-foglalatba (hátlapi és előlapi usb-ben, és usb hosszabbítóval az asztalon), és mindegyik esetben fennállt a hiba.
Egyelőre megpróbálom az elemcserét ill. ellenőrzöm az optikát. Viszont ha azzal sem oldódik meg a dolog, akkor valószínűleg kénytelen leszek oda visszavinni, ahol vették nekem.
-
Kokilla
csendes tag
válasz
GeniusHU #1578 üzenetére
Szia Csaba!
Előre is köszönöm a segítségedet!
Az a helyzet hogy az asszony miatt kicsit korlátozott a szabadidőm erre a hétre.
(rá is kell egy kis időt szentelni nem lehet mindíg csak jáccaniHa neked is megfelel, (munka miatt) jan. 5-től 7-ig terjedőleg vinném be a cuccost.
Mindenképp szólók előre ha tudok pontosabbat.Üdv: Kokilla.
-
borsodika
őstag
válasz
GeniusHU #1536 üzenetére
Az a baj, hogy ez már a második. Az elsőt elhoztam másnap vittem is vissza, mert az 5 hangszóróból jóesetben ha kettő szólt. Elhoztam a mostanit és ez először ugyanezt produkálta. Akkor jöttem rá, hogy ennyire érzékeny a kábelezésére és volt amelyik kábelt kilyebb kellett húzni és úgy szólt a hangfal.Nem hiszem, hogy a szérián belül 2:2 hibás, ezt mondták nekem ahol vettem, hogy ez elég valószínűtlen.
-
-
zyben
tag
válasz
GeniusHU #981 üzenetére
Szia!
Vettem egy ilyen hangkártyát, és nem tudom bekötni a front panelt.
Tudnálsegíteni?
Idáig az alapapon volt az alaplaplapon volt, de tönkre ment az alaplapi hangkárya, vettem egy ilyent, de nem de tudom hogy kell. A kártyára kell dugni ami jön a ház elejéből? Kell valamit softveresen csinálni? Az alaplapi hangot leiltottam!
Köszi a segítséget előre is! -
vinatt74
csendes tag
-
power112
csendes tag
válasz
GeniusHU #1426 üzenetére
Szia.
Köszi a válaszodat.
Próbáltam én már mindent. Driver fel-le, ilyen-olyan, az integrált kártyát eltávolítottam az eszközkezelővel és le is szedtem vele a meghajtó programját. A bios-ban is le van tiltva, sehogyan sem akarja az igazat.
Holnap átteszem a másik gépbe és megnézem működik-e?
Beszéltem már más hozzáértővel is,senki nem tudja mi lehet vele. Minden jónak néz ki.
Ha esetleg a másik gépen jó akkor mi lehet a következő lépés??Köszi.
Szia.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
GeniusHU #1373 üzenetére
Egyébként nekem az 5005 egyszer csak reccsent egy kicsit és elhallgatott. Biztosítékot megnéztem, az elszállt, bepróbálkoztam egy cserével hátha csak annak lett vége, de az új is egyből feladta. Van esetleg tipped hogy mi lehet a gond? Mert ha én is ilyen 10-15e Ft-os költségre számíthatok erősen meggondolandó hogy felutazzak-e vele Pestre (Egerből)... Egyébként mennyi idő szokott lenni a javítás?
-
-
válasz
GeniusHU #1351 üzenetére
Hát igen, csak az az igazság, hogy az egész nem ér annyit, ezért gondoltam, hogy házilag oldom meg a problémát.
Amúgy a használata biztonságos, szal' nem éghet le...?
Még egy lehetséges út: a poti nem volt tökéletes, mert hol szólt, hol nem. Kapott egy adag WD40-et, most mindenhogy szól, szépen hangosodik is, de nem lehet, hogy itt van a hiba? Értem ezalatt, hogy valahol oxidos még, és ezért nem akar szólni rendesen?
-
palik222
csendes tag
sziasztok!van 1 genius swhf5005 as 5.1 es hangfalszettem és az a problémám h be volt kapcsolva majd pukkant 1 kicsit és égett szag volt azóta semmi.próbáltam cserélni biztit de azonnal kiverte azt is.megnézettem 1 elektromos ismerősömmel és azt mondta h a trafó főtt meg.esetleg volt már vkinek ilyen problémája.vki nem tudja mennyibe kerül bele 1?ha vkit érdekel 10 ért odaadom ezt leszámítva 1 karc sincs rajta.előre is köszi.hello
-
Endy08
csendes tag
válasz
GeniusHU #1322 üzenetére
Köszönöm segitséged még egy kérdés vagyis kettö mert gondolom két végfok mehetett ki meg tudod mondani melyik a hozzáé tartozó két végfok a számára lennék kiváncsi én kicserélném hátha a trafóba nem ment ki semmi és hogy hol lehet ilyen végfokot beszerezni és az mennyi lenne ? kösszönöm (ha nem tul drága akkor még egy próbát megérn a végfok csere
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
GeniusHU #1308 üzenetére
Igazából rögtön az első bekapcsoláskor is hallottam részletes átvizsgálás után
, de csak akkor hallom, ha be van kapcsolva a készülék és a fülemet a mély hangszórót védő hálóra rakom, egyébként ha már 20cm-re vagyok tőle, akkor semmit sem hallok.
Ahhoz tudom hasonlítani a hangot, mintha áram alá helyezel egy hangszórót és ilyen folytonos nem magas (inkább semleges hangszínű) hálózati hangot hallanál.
Mivel "csak" 15E Ft volt, lehet, h. ez ilyen minőségű lenne?
Előtte SW-HF5.1 3600-om volt, annál ugye nem volt ilyen hang, de az más kategória...
Nem tudom sajnos elvinni az üzletbe, mert az iPon-ból rendeltem és én Debrecenben tartózkodom, de garanciafutár van és van rá 1 év gar. végül is.Szóval ha ez normális egy ilyen kat. szettől, akkor nem izgulok... -
potkem
aktív tag
válasz
GeniusHU #1291 üzenetére
Szerintem a költség csökkentés miatt,adnak hozzá olyan hurka kábelt. Abból nem lehet gond hogy rászánok X összeget és2* 0,75 re cserélem a vezetékeket.
Ez konkrétan hangszóró vezeték,erre gyártják.
Már a látvány miatt is megéri,az " üvegkábel" beszerzése A gyári szigetelését nem sokba nézem.
Lehet hogy a gyári is tökéletes,de ha már megvettem egy ilyen minőségi terméket,akkor szerintem megérdemel ennyit. -
kano
nagyúr
válasz
GeniusHU #1261 üzenetére
Szia!
Kifejezetten a poti hibájára gondolok. Lett volna egy elég olcsón (HT 3600) de féltem, mert gyakorlatilag mindenki azt írta, hogy elkezd recsegni a potija egy idő után, majd behal az egész.
Akkor csak javítottak vannak az 5000-ből (csom. sérült esetleg nincs???)?
Köszi! -
joshua7
veterán
válasz
GeniusHU #1250 üzenetére
Nekem is egy DHT-510 HT van és az a problémám, h nem tudom bekapcsolni. Tesóm nézte tegnap délután, akkor még bekapcsolt (volt piros és zöld led), de már akkor sem szólalt meg. Most, h én akartam megnézni, már be sem kapcsol egyáltalán. A piros led sem világít, teljesen kuka. Egy másik topikban javasolták, h cseréljek biztosítékot. Az vajon megoldaná a problémát? Kapható ez még? Jó 5 éves a cucc.
-
barnabella
csendes tag
válasz
GeniusHU #1199 üzenetére
Bocsi hogy csak ilyen későn írok, de eddig nem teszteltem le, nem adódott elő a probléma. Viszont most azóta első alkalommal éjjeli 3kor, írok is azonnal
Kicseréltem régi kis asztali hangfalra, a recsegés torzítás ugyanaz, fülhallgatóval szintén.
Ez mit jelentsen akkor most? Nem tudsz semmilyen segítséget?
Winampot most újraindítottam s megy már vagy 10perce. A gépem viszont kb egy hete nem volt kikapcsolva. Mi lehet az ok? mit tegyek újra? Csak azt ne, hogy a winfost....
Nem volt telepítve az alaplapi hangkártya, ha ez számit valamiben... Csak a Creative 5.1es..
Valami megoldás csak kell legyen, nagyon köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore café
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged