Aktív témák
-
Dudi79
csendes tag
válasz
GeniusHU #2522 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A hangkártyám elméletileg tudja a center/mély felcserélést:
.
Kipróbáltam ezt, sőt, mivel rendelkezek egy jack-RCA átalakítóval, így azt jack részét a narancs lyukba bedugva, az RCA részét fel tudom cserélni. Eredmény mindkét esetben: Center halkan akkor szól, ha a mélynyomóra kattintok, a mély pedig szintén hallgat, mint a sír, hiába kattintok a Centerre.
Elképzelhető, hogy az RCA-n belüli ereket kellene megfordítani...? -
Paloczi95
tag
válasz
GeniusHU #2452 üzenetére
Köszönöm a linkeket! A reflex-nyílásról egyikben sincs szó, akkor azt nem is lehet megcsinálni? Valami szívószálas kibélelést hallottam valahol.
Ja és arra valaki tud mondani valamit, hogy érdemes-e vastagabbra cserélni a kábeleket?És te személyesen GeniusHU mit mondasz az ilyen átalakítgatásokról?
-
khron78
őstag
válasz
GeniusHU #2352 üzenetére
Kipróbáltam a cserét és így a center sistereg, a mély meg szól.
Elvileg Creative és Logitech-el működik, meg Ozakival is próbálták.
A genius-al valamiért nem szeretik egymást!
Mindegy, arra jutottam, hogy eladom, és veszek hozzá audio gear nevű csodát, remélem azzal már nem lesz ilyen problémám. -
khron78
őstag
válasz
GeniusHU #2343 üzenetére
Erre nem emlékszem, mert most úgy néz ki, hogy a frontokról veszem a le a subot, legalábbis, ami azokra menne, így elég gyenge. A creative valami bass managementet ír, amit azért találtak ki, hogy csak megfelelő hangszórót csatlakoztassunk hozzá.
Kicsit vicces dolog.Este megnézem, amit írtál, de sztem már ezt próbáltam.A dekódernek sincs egyébként baja, mert mással működik. -
-
-
Picur77
csendes tag
Genius 5000 5.1, 2év után elszállt a mélysugárzóm, Kiszedtem belőle, és a tekercs van leégve. Találkozott már valaki ilyen problémával? Nem merem a gyárival helyettesíteni, ezért az mnc noir 2-vel próbálkozom. Elvileg az nagyobb teljesítményű, mint a gyári 75w-os. Szerintetek?
Ja és egy kis mód, ami sokat segít a rendszeren. A gyári 3,3-as kondikat kicseréltem a frontokon, háttereken, centeren. 4,7 -re. Gyakorlatilag megjöttek a magas hangok, amik eddig sokkal tompábban szóltak. Filléres mód, de nagyon meggyőző az eredmény -
apetit1989
csendes tag
válasz
GeniusHU #2253 üzenetére
Köszönöm a választ. Most megint más a szitu, lemértem leterhelés nélkül a trafót, ami bizony mégis ad feszültséget. Két ágon a három közül többet, mint kellene, de néhány volt ide vagy oda még nem a világ. Tehát a trafó jó.
Most kiszereltem a paneleket, külsőleg semmi bajuk nincs. Ilyenkor mindig lemérem a diódákat és a puffer kondikat "hátha" alapon, azok is jók. Az IC-k is rendben vannak. Ennek ellenére nem hajlandó bekapcsolni a gépezet.
Mindegy, tovább kutakodom, ha végképp elakadok, igénybe fogom venni az e-mail címet, amit megadtál.
Üdvözlettel: Peti -
Tulujus
csendes tag
válasz
GeniusHU #2215 üzenetére
Szia!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőled! Azt már tudom, hogy az a különbség az 5050 és az 5050V2 között, hogy a V2-nek nincs stand by funkciója... de ez azt is jelenti, hogy távirányítóval egyáltalán nem tudom kikapcsolni? Tudom, hogy úgy EU szabvány, meg egyebek, de nekem inkább a kényelem a fontos!! Ebből kifolyólag melyiket javasolnád? Az 5100 még stand by-os?
Írtad, hogy az 5100 csak 2.1-ben kezeli az egyéb bemeneteket... és az 5050-esek??
THX!!!
-
redaved
csendes tag
válasz
GeniusHU #2124 üzenetére
40db-ot vettünk egyszerre még nincs egy éve.., és én magam - illetve az iskolatitkár közreműködésével - 4-5 db kipróbálása után megállapítottuk, hogy ez a billentyűzet nem való gépírásoktatásra, illetve a szaktanárok is panaszkodtak. Szóval, hogy konkrétan hány darab a "hibás" azt így nehéz lenne megmondani, de szerintem sok. Tíz újas gépelésnél rendre kihagy 1-1 betűt. A ph! Milyen billentyűzetet fórumán is olvastam tegnap néhány hozzászólást, hogy másnak is volt/van ezzel a típussal problémája.
A gond csak az, hogy újabb 60db-ot vennénk belőle - mert külsőre bejön - de ilyen (bizonytalan) használhatóság mellett nem mertem bevállalni. Megpróbálom rendelni a kb-220e usb-s változatát. Árban és külsőre végülis megfelelő, pusztán annyi, hogy nem slim.
Természetesen ha segíteni szeretnél nagyon szívesen felajánlok bevizsgálásra 1-2 slimstar 110-est a fenti problémával, vagy akár személyesen is megtekinthető "működés közben".. -
Hogiii
tag
válasz
GeniusHU #2111 üzenetére
Most nézem mit írtam, egész nap szobát rendeztük meg felújítás
Na szóval az lett volna a kérdésem hogy ha tv össze van kötve a Geniussal, mert ugye hátulján az van hogy 2 ch (tv,vcd/mp3,game) hogy akkor is tud 5.1-be szólni vagy csak 2 csatorna. Mert rá akarom kötni a TV-t gépre, hogy majd úgy nézem a filmeket, csak nem tudom hogy 5.1 úgy is fog szólni. -
gyilkos répa
tag
-
gyilkos répa
tag
válasz
GeniusHU #2098 üzenetére
Köszi a választ (nem tudom, hogy Veled beszéltem-e az előbb).
Azóta tovább teszteltem, leírom egyben:
- ha a hangkártyára csak az erősítőt tartalmazó hangfalat dugom rá, még nincs zaj, minden rendben.
- ha rádugom a bal hangszórót, azonnal beindul a búgás
- ha az erősítőt tartalmazó hangfalat, VAGY EGYSZERŰEN AZ AUDIO KÁBELT (hangkártya-hangfal) elkezdem mozgatni, "kifeszítem", gyengül, megszűnik a zaj (nem teljesen), mintha egy "antennát" mozgatnék.
- ha a 220 aljzat föld részéből egy kábelt vezetek az erősítőt tartalmazó hangfal egyik hátlapi csavarjához (felső), a zaj megszűnik (persze ha a kábel mozog, akkor serceg, stb, tehát ez nem megoldás). Ez egyébként ugyanaz az aljzat, amibe be is van dugva az eszköz.
- direkt ezért villanyszerelővel bemérettem az aljzatokat: minden rendben és föld is van rajtuk.
- két másik hangfalszettnél (egyszerű genius és logitech 5.1) nem jelentkezik semmi gond.Csak arra tudok következtetni, hogy valami a hangfalszettben nem megfelelően árnyékolt, testelt, vagy a jó ég tudja, hogy mi a szakszó.
Probléma, hogy a boltban nem jön elő a hiba, ezért nem veszik vissza. Ha azonban bárkivel megnézetem, elvész a garancia...irtó bosszantó.
A fentiek alapján nincs esetleg még ötlete bárkinek?
köszi,
gyr -
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
GeniusHU #1992 üzenetére
Nem próbáltam másik kábellel. Mint írtam ezt a hátsót átkötöttem a jobb első helyére és elsőre szólt szóval nem hinném, hogy a kábel a ludas. Most például nem nyúltam hozzá és tegnapról mára meg szól újra a jobb hátulja. Potméter ügyben meg ha bajos lenne akkor tudom, hogy az a gond, mert olyankor a jobb eleje szól halkabban. Kis járatgatás után beáll jól.
-
Patice
nagyúr
válasz
GeniusHU #1993 üzenetére
Nem is tudtam, hogy tesztelitek is az új összeállításokat, termékeket.
Igen, meglepődtem Én is, hogy van hozzá vezeték nélküli távirányító, de ahogy a leírásából láttam ez azért van, mert első sorban TV mellé ajánlja a cég, bár PC mellé is hasznos lesz.
Első látványra azt hittem, hogy valami combosabb 2.0-ával előjöttek, de a méreteit látva kicsit elvette a kedvem. Nem reméltem tőle jobb hangot, mint az 1800A-tól, mert ebben már csak 3 colosak a mélyek és a közép. De a digit. bemenet bizalomra adott okot.
Egy optikai bemenettel ellátott, kicsit minőségibb (és persze drágább) rendszer pedig elég ütős lehetne, mondjuk egy akkora, mint pár éve az 1250x, 3000A volt. Csak hát ugye a kereslet és a kínálat nem fedi teljesen le a piacot.
-
-
korner83
tag
válasz
GeniusHU #1969 üzenetére
Sziasztok!
Na meghallgattam a 1255A-et és hát elég nagy csalódás volt!Nálam 5-ből 2.5 pont.
Tudom hogy olcsó meg minden, de sokan írták hogy csak jóval drágábban vannak nála lényegesen jobb aktív hangfalak. Nekem azért ennél minimum 1 szinttel jobban szóljon. Szóval nem kell h tökéletesen szóljon minden téren, de 5-ből 4-et minimum hozza. Nem baj ha nincs nagy hangereje, meg brutális mélye, de könyörgöm szóljon azért szép részletesen felül, középen és valamennyire alul is.
Kipróbáltam az 1800A-t is, de ott meg még a közép is mosott volt (viszont a magasak részletesek voltak) és a mély még jobban puffogott mint az 1255A, olyan doboz hangja volt a mélyeknek.
Ha egyszer nem tetszik a hangja, akkor nem fogom megvenni, inkább emelem a keretet 80.000,- -ra. Hangkártyástul együtt mit ajánlotok 80.000-ig?
Ja és még annyit hozzáfűznék, hogy olyan cuccokat ajánljatok légyszi amiket lehet újonnan kapni Budapesten (használt és külföldi cuccok nem érdekelnek).
Amúgy hangkártyának eddig egy Asus Xonar DS-t néztem ki.
Köszi!
-
roberto211
őstag
válasz
GeniusHU #1939 üzenetére
Jól van nyugi nem kell azért bekapni
Egyébként néztem az oldalon a sw-hf 5005 hangszórót és felment az ára 21250FT.-ra! És azt szeretném kérdezni hogy amit múltkor írtál hogy van 18750ft.-ért az a hangfal a 5005-ös az már nincsen?? Előre is köszi a választ.. Üdv: Robi
-
-
J97
tag
válasz
GeniusHU #1855 üzenetére
Szia!
Megörültem mikor láttam a javított 2000A -t, reménykedtem benne, hogy hátha időközben érkezett alkatrész utánpótlás a gyártótól!
A gyártól külön rendelni magassugárzót nagyon drága illetve körülményes lenne? Ha semmiképp nem oldható meg a gyári hangsugárzó beszerzése, akkor megpróbálom a Lomexet.
Köszi! -
potkem
aktív tag
válasz
GeniusHU #1827 üzenetére
Érdekelne most gyorsban, 2.0 vagy 2.1 es szett.
Nézegettem, csak nem tudom melyiket válasszam.
Kellene mély hang is, meg némi hangerő.
Ezekre gondoltam
-GENIUS SP-HF 1201A
-GENIUS SP-HF 1800A
-GENIUS SW-V 2.1 1250
-GENIUS SP-HF 1200ANem használtam ki a régi szettem, ezért is adtam el.
Online játékokhoz van egy 5.1-es komoly fülesem, mert ahhoz az kell.De melyiket válasszam?
-
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest