- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
fenergie86
tag
Hello!
Nekem is van egy SW 3600-as rendszerem. A probléma az, hogy halk az összes csatorna kimenet és nem is tiszta. A hangerő szabályozós előlapi nyákot leteszteltem, hogy kicseréltem egy ugyanilyen rendszerben, abba beleépítve tökéletesen működött, tehát a potmetereknek semmi baja (itt teszem hozzá: SZERENCSÉRE!!!). Kicseréltem benne a TDA 7369-es IC-t, mire a probléma ugyanúgy fent áll, csak annyi, hogy kicsit erősebb lett a hangzás, most már max hangerőn hallatszik szabad füllel is valami. Majd kicseréltem még azon a nyákon lévő TDA 7296-os IC-t is, mivel korábban nem hallottam a mélynyomóból kijönni egy kis zörejt sem, pedig kellett volna hangot adnia. Még mindig nem akar visszatérni a rendes hangzás. A diagnózis továbbra is a következő: halk hangzás van az összes csatornán (a potmeternek semmi baja), a mélynyomó pedig nem csinál semmit (új IC-vel sem).
Ha valaki tudna egy hasznos tippet adni, mit kezdjek vele, hogy újra szóljon eme remek rendszer, azt megköszönném!!! -
fenergie86
tag
válasz
GeniusHU #1153 üzenetére
Szia!
Van egy 3600-as Genius 5.1-es hangrendszerem. A problémámat korábban már konstatáltam itt. A baja az, hogy halk hangot ad, valamint torzít is. Eleinte azt hittem, hogy az előlepi panel adta meg magát a mélyben, de mikor kiszereltem és elvittem haverhoz, akinek pont ilyen gépe van, abba beszerelve tapasztaltam, hogy semmi baja annak az egységnek. Ez valamelyest örömmel töltött el, főleg mikor megtudtam, hogy egy ilyen egység "csak" 10 ezer körül van, és nem ezt kell cserélni. Na tehát a potméterre gyanakodtam, mivel annyira halkan szóltak a hangfalak, hogy csak nagyon nagy csendben, füleket rátapasztva tudtam halk neszeket hallani a hangszórókból. Ezután kicseréltem a TDA 7360 -as IC-t, reménykedve, hogy ez megoldja a problémámat. Az eredmény az lett, hogy vmivel erősebb lett, márnint most már nem kell oda nyomni a kagylóm,at, hogy halljam a hangokat. De ez még mindig s?@r így. Ugyanakkor a mélyládában a mélynyomó nem dolgozik. Lehetséges, hogy a hozzá kapcsolódó IC-t , azaza TDA 7296-ost kell kicserélnem még?
Valamint azt szeretném kérdezni, hogy az IC-k és a hűtőborda között van ilyen szigeteló gumi lapocskák, azok kötelezően kellenek oda? Meg vannak, de nem tettem vissza még. Tehát ez is okozhatja a problémámat?
Üdv! -
fenergie86
tag
Nálatok a Genius Szervízben se lehet kapni külön csak a nagy hangerő potit??? Nekem nem kellene az egész első panel :S
Üdv! -
fenergie86
tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja hol, meg menyiért lehet nagy hangerő-szabályozó potmetert venni/rendelni?? -
fenergie86
tag
Szia!
Köszi a választ! Hát ez nem olcsó dologAkkor lehet így marad betegen, és gyűjtök inkább egy új rendszerre.
-
fenergie86
tag
Szia!
Nekem egy barátomtól használtan vett 3600-asom van. Nem is volt vele eddig bajom, most viszont nem szólnak a hangszórói. Kimeneti jel van rajta, mert egy hangyapucányi kis hangot hallat, mikor rátapasztom a füleimet a hangszórókra, de ez túlzások nélkül is csak éppen egy kis halk nesz... Korábban tapasztaltam, hogy hangerő-szabályozáskor bal hátsó hangszóró recsegett, meg olyan is volt,hogy nem szólt, de utána rendbe jött magától (szólt, de a recsegés továbbra sem múlt el)...Most hogy utána olvastam itt, nagy valószínűséggel a hangerő-szabályozó lehet a ludas. Az IC ilyenkor nem jöhet számításba?Ez az eset nem gyakori? Mármint hogy nekem most az összes hangszórón kimenetelen nagyon pici jel van, és azt is mondták, hogy lehet a végfokok adták meg magukat. Kerestem volna erről rajzot( végfok lábkiosztása) , de nem találtam, hogy meg lehessen állapítani, hogy azok jól működnek-e :S Egy hangerő-szabályozó potméter mennyibe kerülne? És azt itthon ki tudom cserélni, ha lepostázzátok, vagy ilyen még véletlenül se jusson eszembe? Csak azért kérdezem, mert Debrecen mellől vagyok, és nem akarom küldözgetni a ládát.
Előre is köszi a választ!!! Üdv!!
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged