- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10823 üzenetére
Az a nagy kerdes, hogy amennyiben hasznalt termek ertekesitese tortenik adasveteli szerzodessel (mert hat nagyobb osszegeket mernek tenni ra, hogy itt sufnigsm, 0%-os afas kulonbozeti ados tortenetrol van szo), az nem vonja-e ki automatikusan a termeket a 8 napos elallas lehetosege alol. Mert szerintem igen (vateras cucctol sem lehet elallni).
-
koxos:8]
senior tag
válasz
Attix82 #10812 üzenetére
A jótállási jegyet megnéztem, és azon azt írják az egyik pontban, hogy 1 pixelnél ha állandóan villog, vagy ha 2 pixelnél csak színeltérés van akkor nem tekinthető hibásnak.
Viszont a 3 napos cserénél pedig azt írják ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot akkor kérhetek cserét.
Szerintem hétfőn vagy kedden visszaviszem majd, addig nyúzom, hogy nincs-e más gond vele.
Még annyi problémát vettem észre, hogy néhe eldobja wifit, akkor ki kell kapcsolnom majd újra be.
Ha jól emlékszem régebben volt olyan is ebben az áruházban, hogy téves vásárlás miatt 3 napon belül vissza vették a cuccot.
De majd utána járok, hogy még így van-e.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
koxos:8]
senior tag
válasz
Attix82 #10809 üzenetére
Áruhàzban vettem szemèlyesen, így az elàllàs sajnos nem jàtszik.
Igazàból az lett volna a kèrdèsem, hogy a pixel hiba miatt ki cserèlik-e?
Mert az ügyfèlszolgàlaton mondtàk, hogy próbàljam ki mert szerdàig cserèlik, (gondolom 3 munka napon belül) utàna màr csak javítjàk. -
hash99
senior tag
válasz
Attix82 #10807 üzenetére
Tehát akkor posta vissza és jó esetben januárban kapok másikat. :/ Írtam nekik kíváncsi vagyok mit mondanak. 4 ventit raktam csak rá teszt képpen de már akkor is szarakodott mintha kontakt hibás lenne ezért kivettem és 1db ventivel próbálgattam míg a végén elfüstölt... Amúgy meg 18 ventit is bírnia kéne szval nem hiszem hogy túlterheltem.
-
Mistvan9
csendes tag
válasz
Attix82 #10762 üzenetére
Szerintem ez nem így lehet. Pl.:
Ha egy 99 hónapos garanciával vásárolt memóriamodulhoz kapok ajándékba, 1db írható DVD-t és 1db diós kalácsot, majd még aznap a DVD megírása közben megeszem a kalácsot, úgy nem veszthetem el a memóriamódul garanciáját.
Vagy ti megvárnátok, amíg letelik a 99 hónap? -
axioma
veterán
válasz
Attix82 #10701 üzenetére
Es ha azt irjak vissza (humanoid), hogy adjak AZT a konkret termeket (tehat van), de a meghirdetett vasarlasi ar felett?
[Nekem egyszer lett igy 3 ventillatorom a fotexnettol, hogy az ara helyett a kedvezmeny volt beirva, es eppen pipa voltam rajuk mert mas uton megszivattak, ugyhogy ne'mi vasarlok megtevesztese stb. korok utan inkabb benyeltek a 4e Ft veszteseget es odaadtak annyiert...]
Azert is erdekes a dolog, mert kiir valamit a weboldalra es nincs, az mar bevett dolog. De hogy van, csak mas aron, es nem csak reklamozza es elavult, hanem konkretan ki is tudod fizetni webshopban... angol tankonyvekkel jartam igy, de mivel ott nagy volt az osszeg es nem csak a sajatom hanem a teljes csoporte volt, ott nem izmoztam rajtuk.Mas, ha mar itt vagyok. Nagy kereskedo ceg reklamoz telefont szoroujsagban. A termek neve fel van tuntetve, a tipusszama nem. A felette levo kepen olyan leiras van, ami nem illik a termeknevhez, nem egyezik az alul levo aprobetus leirassal sem (kepernyomeret elter). A termeknev sem egyezik az alatta levo aprobetuvel (ott meg a memoria merete meg a proci magjai), de a tobbi meg stimmel a termeknevvel.
Felteve, hogy a foton levo adatokkal es a leirt nevvel is letezik az aruhazban a termek, melyiket kellene a hirdetett aron odaadniuk? (Bar nincsenek illuzioim, akar a buntetest is bevallaljak minthogy odaadjak, de elvileg erdekel.) Amugy nem is olyan nagy kulonbseg arban... -
válasz
Attix82 #10698 üzenetére
Nagy valószínűséggel beszerezhető a termék, csak egyszerűen nem érdeke a beszállítónak a csere, hiszen ezzel őt kár érné. Inkább jóváír, a csereterméket pedig árulja tovább a mai árán. A thaiföldi árvizek idején ugyan ez ment a merevlemezekkel is. Nagyker jóvírt a kiskernek, a kapott csereterméket pedig árulta tovább.
-
krisztian922
tag
válasz
Attix82 #10673 üzenetére
Maga a termék 13volt, szóval akkor kellett,volna adniuk. Amúgy semmit sem adtak, kaptam egy nagyobb borítékot amiben benne volt a ram egy kis antistatikus zacsiba zekerve. Se számla se gari papír semmi. Köszi amúgy a választ, és így még annyit kérdeznek, hogy ha csak simán felhívom őket, hogy kéne egy gari papír, küldeniük kéne akkor? Anélkül addig el sem tudom adni.
-
autosportos
csendes tag
válasz
Attix82 #10657 üzenetére
Ez idő alatt végig én érdeklődtem saját költségen, de csak ígérgetés ment, mert a beszállítójuk ragaszkodik valamilyen 30 napos (!) határidőhöz, amit végképp nem értek, ha a videokártya a használat második napján beadta az unalmast, ráadásul az üzletvezető azt mondta, hogy igyekezni fognak vele, hiszen gyorsan vissza lett szállítva nekik a gyári hibás kari, tehát részemről a határidők be voltak tartva. (Mivel pénteki napon vásároltam, ezért a következő hét hétfői napja számít első napnak, viszont szerdán munkaszüneti nap volt, és csütörtökön vittem vissza, azaz a harmadik napon. Viszont a tönkremenetel napján, azaz előző hét szombatján azonnal írtam számukra egy e-mail értesítést, hogy hahó, a kártya meghalt, és a napokban meglátogatom őket, tehát bőven lett volna idejük mindenre felkészülni, kártyacserére, újabb rendelésére stb., ennek ellenére lassan 5. hete termék és vételár nélkül tobzódok.)
-
autosportos
csendes tag
válasz
Attix82 #10655 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ez a 15 nap úgy értendő, mint 15 munkanap (azaz csak hétfőtől péntekig számítandó)? Mert ha csak így számolom is már 4 nappal túllépte a kisker ezt a határidőt. (Telefonban nekem a jogszabályokra hivatkozva valami 30 napot említett, amit kissé furcsállottam.)
-
St3ven
addikt
válasz
Attix82 #10645 üzenetére
ha vissza viszel egy laptopot amibe kicserélted a az egyik memória modult, és a márkaszervit vizsgálata elkészíti a szakvéleményt, akkor miújság?
Nem vagyok benne biztos, hogy nem költői-e a kérdés, de nyilván polgári peres eljárást kezdeményezhet a forgalmazó ellened, kártérítésre igényt tartva.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Attix82 #10643 üzenetére
2.Ha 8 munkanapos elállás , akkor 30 napig pénz nélkül maradhat. (közbe ugye úgyis bevizsgálják a terméket, hogy rendeltetés szerűen lett e használva)
Ennél az esetnél szerintem nem vizsgálják már be, hogy te hogyan használtad a terméket. Hiszen visszaviheted tökéletes állapotban. Indokolni se kell az elállás okát, de hivatkozhatunk a termék színére is akár.
Párszor volt már szerencsém ehhez. Mikor visszaadjuk a terméket, ők akkor amennyire tudják megvizsgálják, és nincs tovább. Megkapjuk a papírt, hogy átvették, és a megadott számlaszámra utalják a vételárat 30napon belül. Ha közbe ők megállapítanak valami turpisságot, nem fognak fellépni a vásárlóval szembe. Gondolok itt a pénz visszatartására. -
laca500
aktív tag
válasz
Attix82 #10620 üzenetére
Nem a 6 hónap garival van a bajom, hanem, hogy nem megfelelő akkukat adott a e-biciklihez. Ma már tudom, hogy ami bele való annak ciklikus akkuknak kellett volna lennie, ezek meg nem azok. Ezek robogók önindításához, illetve szünetmentes tápokhoz valók. Ezek állítólag nem bírják a többszöri kisütést.
Egyébként 6-DZM-10 12V 10Ah volt az eredeti akku. -
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10546 üzenetére
Azért azt leszögezem, hogy nem nekem van problémám, engem a legkevésbé sem érdekel, azonban ha szóba került, ahogy a többi hozzászólásnál is, csupán segíteni szeretnék..
Pl:.
Nem mondhatsz ilyent:
"Átvételt követő naptól számított 3 munkanapon belül kell jelenteni,és a terméket visszaszolgáltatni."
Mert csak jelezni kell 3 munkanapon belül, semmi nem mondja, hogy vissza is kell ennyi időn belül küldeni.
Javaslatom, fogalmazd át és már jó is.Látom közben kiszerkesztetted és priviben küldted, de simán lehet, hogy okulás más webáruházasnak is, de ha gondolod írhatom privátban is.
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10542 üzenetére
Na akkor én is pár vállalkozást és webáruházat odatelepítek hozzátok
Innentől nincs miről beszélni ezzel kapcsolatban.
Azért jobb ha tudod, attól, hogy dilettánsok foglalkoznak nálatok fogyasztóvédelemmel (már ha tényleg átnézték), attól még ha egy vevőddel ez miatt bíróságra kerül az ügy, úgy veszted el mint a huszonegy. -
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10538 üzenetére
Az Ászf-ed rendben van.
Ez nem is abban van...
Mutasd meg nekik az oldaladon a teljes "Vásárlói információk" oldalt, ha arra is rábólintanak, akkor minden cégnek javaslom, hogy költözzön Szegedre és azt csinál amit akar.(#10539) fricz19: Így van ezért írtam, hogy igen fura hogy nem is jelezte és sokára küldte vissza, azonban jogszabályt nem találtam ami a visszaküldés határidejét szabályozná.
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10536 üzenetére
Neked logikus, mert a nagykerből szerzed be és felé kell elszámolnod, mint vállalkozó, de ez nem érinti/érintheti a fogyasztói jogokat!
Ilyen nincs, hogy a bolt azt mondja (feltételezve, hogy 3 munkanapon belül jelezte az illető a csereigényt), hogy: "sorry de erre már nem vonatkozik, mivel ő se tudja a nagykerrel megoldani a cseregaranciát."!
Nagyon figyelj erre, mint vállalkozó.
Aláírásod-ban szereplő webáruházban, ha elfogadsz egy javaslatot, azonnal vedd ki a "3 munkanapos cseregaranciára vonatkozó szabályzat!"-ot, úgy ahogy van egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés során nyakadba kapsz eljárást. Ezt nem hogy nem írhatod, de még meg is téveszted a vásárlót! -
cekkk
veterán
válasz
Attix82 #10490 üzenetére
És erről van valami törvény? Mert nem találtam róla semmit.
(#10491) asdf_
Természetesen blokk/nyugta ott volt, anélkül nem is mentünk volna oda, és igazad van vásárlók könyve sem volt.
Mindegy fogyasztóvédelemnek ellett küldve az eset a cipő le lett fényképezve a blokk is, a bolt is, és leírtunk mindent. Remélem kapnak egy jó kis büntetést a kis sárgák. -
kannnna
újonc
válasz
Attix82 #10410 üzenetére
A tálca gyári csomagolásban lett feladva, természetesen rajta a törékeny jelzéssel, ezt a gyártó nyomja rá a gyárilag a dobozra.
A terméket mi úgy vesszük át minden beszállító cégtől, hogy megnézzük, ha sérült át sem vesszük, és visszamegy automatikusan. Tehát tuti biztososan tudom, hogy vagy a futár vagy az ügyfél törte össze.
Én úgy gondolom nem vagyok köteles visszafizetni az árát, csak ha sérülésmentesen kapom vissza, akkor igen. De mivel használhatatlan lett a termék, szó szerint ketté tört a mosogató, amire mondhatnám, azt is, hogy nem rendeltetésszerű használatból, (akár le is ejthette a vásárló, vagy a futár) eredő hiba nem vagyok köteles kicserélni, vagy visszafizetni.
Itt nem a 8 napos elállás esetéről van szó, hanem az ügyfél szerint hibás teljesítésről.
Én viszont azt adtam fel amit rendelt, abban a színben és méretben, épségben.
A másik, hogy olyan futárcéggel állunk szerződésben, akik megengedik, és megvárják a csomag megtekintését. Ritka az ilyen cég, ezt elismerem, de akad. -
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10419 üzenetére
De elállhatsz akkor is. Az más kérdés, hogy akkor a bolt simán bizonyïtani tudja, hogy te okoztad a hibát.
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy ha valaki el akar állni egy vásárlástól, akkor miért tenné szándékosan tönkre a terméket, ha a jogszabály szerint 8napon belül amúgy is visszavennék...Persze a véletlen baleset már más tészta.
-
sasa311
veterán
-
Csövy
tag
válasz
Attix82 #10390 üzenetére
most egy műszaki dolgokkal kapcsolatos cikkben azt olvasom, hogy ha a termék biztosan gyártási hibás és nem lehet sem cserélni sem megjavítani akkor vételár visszafizetés van.
a fentebb leírtakon kívül az is szerepel a papíron, hogy a garanciajegyen szereplő termékekre a vásárlás napjától számított 12 jótállást vállalunk, mely telephelyünkön érvényesíthető --> akkor mi a 36 hónap???
-
Csövy
tag
-
lafaty80
addikt
válasz
Attix82 #10353 üzenetére
Csak mert én is ezt mondtam neki.
Visszavitték tegnap este a laptopot, az üzletben nem akarták elfogadni a 8 munkapos elállást. Aztán állítólag "belementek", de csak 8 nap (nem munkanap). Ekkor felhívott a ismerősöm, hogy mit mondtak. Megmondtam neki a rendelet számát és paragrafusát, hogy ezt dörgölje az orruk alá. Nem beszéltünk ma reggelig, de annyit mondott, hogy átvették a laptopot, de csak 2-3 nap múlva tudnak választ adni. Kérdezem én hogy mire is?Most itt tartanak.
-
szlovibuki
tag
válasz
Attix82 #10325 üzenetére
Nem vagyok ellenőr, ha az lennék, akkor tudnám mit kell most tennem.
Azt szeretném, hogy mivel nem ez volt az első eset, hogy ebben a boltban nem kaptam nyugtát üsse már meg a bokáját a boltos, mert elég flegma, bunkó stílusban szolgált ki valamint abban is biztos vagyok, hogy nem én vagyok az egyetlen vásárló, akinek sorozatosan nem ad nyugtát. De mivel írták fentebb, hogy névvel meg mindennel lehet csak bejelenteni, így most még nem fogom megtenni, de ha legközelebb arra kerül a sor, hogy ott fogok valamit vásárolni előtte igenis be fogok menni a NAV-hoz és akkor hátha megüti végre a bokáját. -
St3ven
addikt
válasz
Attix82 #10316 üzenetére
Nem tudom, pár hete még volt, direkt megnéztem, hogyér' adják. Drágábban.
De a jótállás pont arra vonatkozik, nem, hogy megjavítják, vagy ha nem tudják, cserélik? Szóval ahhoz, hogy nekik milyen beszerzési forrásból származik, meg jelenleg mennyiért adják, ilyen szempontból nincsen közöm. Vagy rosszul látom?
-
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10284 üzenetére
Ha jol vettem ki -rohanok, nem lapozok vissza- nem a szolgaltatonal lett leadva, hanem nokia szervizpontban. Igy a nokia szervizpont kuldte fel a nokia kozponti szervizbe. A szolgaltato nem tudott az egeszrol semmit, amig emberunk rajuk nem telefonalt, hogy hello, szivok a szervizetekkel, de akkor is csak elhajtottak.
Ha beneztem valamit, akkor sorry vagyok. -
Retro DJ
aktív tag
válasz
Attix82 #10284 üzenetére
Nem, itt azon ment a lovaglás, hogy a kereskedőnek kell kártalanítani punktum. Ezzel nincs hiba, de harmadjára írom le, hogy a kereskedő nem tud a történetről (hiszen NEM OTT adta le az üf a termékét), akkor hogy törekedjen?
Az, hogy a szerviz miért nem küldte tovább, azt csak Ők tudják, de a kereskedő NEM TUDJA, hiszen nem Ő vette át a terméket!
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
Attix82 #10275 üzenetére
Mondjuk, azért egy picit ha megfordítanánk a történetet, akkor mit szólnál?
Eladsz egy terméket hivatalos úton.
A terméket javítattjuk x. szervizben aki baxik javítani. Hozzád visszahozzák, és követelik az árát. A forgalmazó nem értesül erről a kifogásról, Őt nem kellene erről tájékoztatni? (Az más kérdés, hogy a Nokián elméletben le lehetne verni a bebukott terméket, mert az Ő általa szerződtetett tetű szerviz nem képes lépni, persze érdekes, hogy a gyakorlatban ez hogyan nézne ki...)
Konkrétan kiváncsi lennék Te mint reagálnál?
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Attix82 #10203 üzenetére
Kétlem, hogy lenne olyan bolt, amely a vevő ellen indít eljárást egy három munkanapon belül visszavett termék miatt. A bolt legfeljebb az eladó/ügyintéző fizetéséből vonja le. Épp néhány napja volt egy 3 napon belüli cserém, amit az ügyintéző hölgy nem mert bevállalni, mert félt, hogy ráterhelik a fizetésére. Hátrament a boltvezetőhöz engedélyeztetni.
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
Attix82 #10194 üzenetére
Nem kötelező cserélnie, meghatározott időn belül el kell dönteni, hogy cseréli, vagy megalapozott indokkal nem.
Olvassuk tovább a megnevezett linket:
"Köszönöm a kérdést, észrevételt.Sajnos a bejegyzésben félreérthetően fogalmaztam, én az “nincsen időhúzási lehetősége, azonnal kell cserélnie” mondattöredéket nem az ügyintézési határidőre vonatkozólag, hanem a bevizsgálási időhúzás szemszögéből értettem. Vagyis úgy azonnal, hogy nincs lehetőség bevizsgálásra, a döntést azonnal meg kell hozni, a 49/2003. GKM rendeletben rögzített tartalmú jegyzőkönyv felvételekor a fogyasztó igénye: kicserélés, s ehhez ugye nem írhat semmit a kötelezett, vagyis ezt kell teljesíteni (ha a hiba tényleg akadályozza a rendeltetésszerű használatot).
Az idézett EBH egyébként nem foglalkozott érdemben ezzel a határidős kérdéssel, holott a felperes (az esetben eljáró, majd a fogyasztóvédelmi hatóság által bírságolt cég) külön kérte ennek megállapítását.
Felmerül egyébként bennem, hogy milyen okkal húzhatná a cserét a kötelezett, amikor a reklamáció feltételezhetően az üzletben történik, azaz a termék jó eséllyel rendelkezésre áll.
De mivel a per tárgya itt nem az ügyintézési határidő volt, hanem a bizonyítás, így erre nem lehet most 100%-os biztonsággal választ adni."
Egy dolgot még nem emel ki a cikk. Nem csak bejelentési kötelezettsége van a vásárlónak, hanem bizonyítási is. Magyarán az van elromolva ami tapasztalhatóan rossz. Sajnos ami időközönként "hibás" azt nagyon nehéz lesz így bemutatni. Ez tud kellemetlen helyzeteket teremteni!
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10194 üzenetére
Ez ok, de miért akar valaki a 3 nappal élni ha tudja, hogy maga tette tönkre???
150/2003-as:
...
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
... -
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10189 üzenetére
Ha 3 napos csere után bevizsgáltatja a terméket és kiderül, hogy nem gyári hiba, te egyszerűen nem értesz egyet vele, aztán mehet ahova akar, nem fog leverni semmit. Persze az már más kérdés, ha tisztába vagy vele, hogy nem rendeltetésszerűen használtad...
Azért sokszor a forgalmazó sokat képzel...Bevett szokással meg nem kell foglalkozni vagy nem kell olyan helyen vásárolni ahol (mert nyilván előre ezt megkérdezzük vásárlás előtt) azonnal az elején jogszabállyal szembemenve állnak a történethez. -
allein
addikt
válasz
Attix82 #10176 üzenetére
Szervizt hívtam fel és nem a boltot
Nem ijedtem meg, csak bosszantó a kialakult helyzet, egyébként még mindig nincs software amivel a TV készüléken összes felmerült hibát ki tudták volna javítani a kínai fejlesztők, szakember elmondása szerint ott vannak a fejlesztők
Csak azután fordultam a bolthoz miután ezen a fórumon ajánlották
-
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10139 üzenetére
Nem feltetlenul. Amikor pl. a Canon az Egressy kornyeken beszuntette a szerviz atvevopontjat, es csak es kizarolag a Camera kft-hez lehetett vinni a lezernyomit (Blaha, a Corvin mogott, bejutni is jo moka oda, meg parkolasi dij is van es szep sor is volt), akkor en aszontam, h 'sszatok meg, oszt nem vettem olyat tobbet egy jo ideig
Nem szivatom en magamat mas hulyesegevel... (azota persze mar mashova kell vinni).
Eheti moka meg, hogy a CHS mar nem LG markaszerviz, na arra is kivancsi vagyok, hogy hova meg mint vittek a dolgot. -
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10137 üzenetére
Attol, hogy a philipsnel van a cumo, attol meg a bolt a felelos es a bolt a jotallasra kotelezett. Ergo ilyenkor nem bemegy asztalt verni az ember az eladohoz, mert azert a napellenzot vegyuk mar le, hanem odamegy a papirokkal, tajekoztatja az eladot, hogy ez a szitu, hogy ez erosen no bueno, es hagy nekik par napot, hogy apait-anyait beleadva intezkedjenek. Ha a bolt mondjuk egy het mulva sem tud villantani semmit, akkor meg szerintem mehet rajuk batran a vizes lepedo, leven a torvenyi hatarido felet megkaptak bonuszban az eddigi egy honap melle (plusz ha meg ekkorra sem tudtak osszehozni semmit, meg mindig lehet kiengesztelni a zabos ugyfelet egy kolcsoneszulekkel, mire vegre elkeszul a sajatja, ha erre sem voltak kepesek, akkor mire fel legyen tekintettel barmire is a vevo, azt mondja, hogy nem kell szart arulni, nem kell olyat arulni aminek szar a szervize, a vendegkonyvben elall a szerzodestol, es 30 napon belul varja a penzet, mert mocskosul semmi koze hozza, hogy pl. jelen esetben ki es miert benazik a tv-jevel, masvalaki problemaja, amit masvalakinek kell megoldania, o a mukdokepes tv-jet akarja, amit a torvenyi 15 nap duplaja alatt sem tudtak osszehozni).
-
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10135 üzenetére
A lonak a faszat, egy ev kotelezo jotallas van a termekre, leven a 151/2003-as mellekleteben benne van a tv, a jotallasra kotelezett pedig az elado szerv, a fogyaszto meg _valasztasa szerint_ vagy az elado szervet keresi fel jotallasi igenyevel, vagy a garjegyen szereplo szervizt. Utobbi eseten viszont a szerviz tevekenysegeert, mivel a jotallasra kotelezett tovabbra is az elado szerv -mely a gyari garjegyen pecsetjevel es alairasaval dobott ament arra, hogy a philips szerviz is eljarhat- az elado szerv felel. Ergo az elso evben mindenkepp az a helyzet all fenn, hogy a szerviz ha benazik, az elado cerkajaval veri a csalant, mert jogilag az eladot fogjak elovenni, ha gebasz van, az eladot jelentik be az
fvf-nelnfh-nal, o megy majd a bekeltetokhoz, es ot hivjak perbe (aztan majd egymas kozt a szervizzel elszamolnak/leperlekednek, de ehhez mar a vevonek semmi koze). -
asdf_
veterán
válasz
Attix82 #10065 üzenetére
Csak idezem...
306. §
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
...
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni — választása szerint — megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(2) A kijavítást vagy kicserélést — a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel — megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
-
Attix82
addikt
válasz
Attix82 #10062 üzenetére
Még a másik dolog, ha tudja bizonyítani az üzlet, hogy mindent megtett az ügy érdekébe, hogy minél hamarabb meglegyen a készülék, akkor lehet több is a javítási idő. (1 héten belül elküldte a szervizbe, tudja bizonyítani, hogy érdeklődött minden héten a szerviznél, illetve a szerviz bizonyítja, hogy alkatrészre vár stb) . Ebben az esetben sokat nem tudsz tenni se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest