- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Imre9211 #112501 üzenetére
Nagyon off téma.
Hátha valaki fantáziáját megperdítem, és sikerül majd több kárt okoznom mint hasznot.
Vagy én vagyok túl öreg és ez "standard", vagy új cucc, nem tudom, de érdekes megoldás! Ha van USB elosztó, miért ne lehetne tápkábel elosztó
Én ilyet még nem láttam. Nem mernék rá 200-250W-nál erősebb cuccokat rátenni, nem véletlenül vannak dupla gamer töltők, dupla kábellel. Viszont kisebb fogyasztású cuccokat simán rá lehetne kötni.
Megjegyzés: Amúgy anno kollégiumban 1db UTP-s kábellel 2db végpontot tudtunk kiszolgálni, mivel a 8db rézkábelből úgyis csak 4db-ot használt kommunikációra, nem is értem miért van abban 8db rézkábel, na mindegy. Ennyire nem mentem bele sohase
Így: -
peet05
aktív tag
válasz
Imre9211 #112472 üzenetére
Az 5000-es szériáról nekem is megvan a véleményem, de a tesztben CP2077-nél az 1440p-s adatok, max. beállításokkal, DLSS off-ban kapott számok, szerintem RT-vel készültek.
Nagy átlagban így néz ki a helyzet a fent említett felbontáson, ultra settings:
Natív: ~90-98fps (+DLSS ~104-107fps)+(DLSS+FGx2 ~180fps)
+RT: ~27-35fps (+DLSS ~58-67fps)+(DLSS+FGx2 ~99fps)Desktop: 1440p+ultra+RT+DLSS ~129fps
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Imre9211 #112435 üzenetére
Nekem most időm van, de már nem sokáig.
Eddig 3 órám van benne és eddig nem látom a különbséget a két játék között. Mindkettő gyönyörű művészi-grafikai szemmel nézve, tele van tennivalóval, mellékküldikkel. A Csucsima legnagyobb baja nálam az volt, hogy nem igazán tudta nekem eladni azt a koncepciót, hogy egy szamuráj "elnindzsul". Persze, magyarázkodik a sztori, de nem túl hitelesen, ha az ember egy kicsit is ismeri a japán kultúrát. Ennek ellenére az Iki szigetet is kipucoltam, mert a hangulata remek. Ezzel szemben itt ezt nem próbálják eladni, ez a "ninja csaj" hozza a lopakodós-ac feeling-et, a szamurájunk meg csinálja azt, amihez azok értenek: megy előre, mint egy terminátor.
Amúgy egész szépen megy egy GTX1080+R5 2600 mellett: high beállítás, 36 fps-re korlátozva smooth. Majd valamelyik nap kipróbálom lányom 4060-as TUF-ján is, csak le kell tölteni. -
-
válasz
Imre9211 #112377 üzenetére
Egyrészt az elmúlt sok év alatt nagyon elkényeztettem magamat.
Másrészt ami a témát illeti szeretek mindent lementeni, ne csak az internet adta opciók lehessenek. Ha nincs internet akkor halál. Jó már húszon sok éve így gondoltam a csatornáim segédletével, megy a kíméletlen spájzolás majd szortírozás is, de még most sem vagyok másként ezzel hiába öregedtem. Szokás hatalma. Ez a függetlenítési mánia.
Úgyszintén ez vezérelt mindig hardver területén mikor nem a kitaposott ösvényeket akartam járni, inkább valami egyedi, nem annyira időhöz kötött, irányított és szabályzott....pl cserélhetős komponens opciók....az ismeretlen mindig érdekesebb volt.
Ha a fájlrendszer dologra mondtad nekem is az, csak vannak saját tapasztalataim, valamit a sok év után picit már össze tudok rakni legalább gyanú szintjén. Minimum változtatni kellene dolog. Amit művelek és ahogy sem annyira általánosan elterjedt. Működik és kész, de hogyan és meddig az sosem érdekelt, amíg pofon nem csapott.
#112378 Raymond :
Igen, de fentebb ezt már elmondtam. Másra gondoltam a megjegyzését.Amúgy meg elmentem a témámmal az adott helyre és nagyot csalódtam. Miért?
Pl ezért [link]. Sok ilyen videó van a témában. Van aki vágja ezt a dolgot. Igen, megkaptam ennél nincs olyan opció mint pl. cpu delíd, maszek posta valakinek munkára csak pár cég akik sok pénzért vállalják. Ez egészen más téma. -
echterion
nagyúr
-
válasz
Imre9211 #112330 üzenetére
Mert ügye ezt a technológiát a világon sehol sem használják?
Szakadok én is. Mindig könnyebb a másikat hibáztatni. Nem az a baj hogy van, inkább az hogyan használod.
Ami érdekel annak mindig utána megyek, rákérdezek, meghallgatok másokat és döntök. Így volt ez itt is a topikban az elmúlt években mikor az összes megspórolt pénzemet ráköltöttem arra amiben hittem. Így utólag sem bánom, sokat tanultam belőle. És mikor nem jött össze, nem másokat hibáztattam, helyette hozzáértés nélkül is kitartóan elkezdtem keresni a megoldást. Minden egyes esetben összejött, hogy hogyan az más kérdés, de végül mindig az lett amit megálmodtam. Kaptam az ívet rendesen hogy az úgy nem stb....belül mindig akartam tudni a teljes igazságot. Olvasom a topikot, mert érdekel ki mit mond, csak a döntést megtartom magamnak.
Ha valaki kevesebbet kínál azon ne sértődj meg. Számtalan oka lehet annak. Nem vagyunk egyformák.
-
válasz
Imre9211 #112283 üzenetére
Ez semmi, látnád a lengyel OLX-en milyen pofátlan ajánlatokat kapok, ott szoktam ezerrel trollozni, az sem érdekelne, ha onnét kitiltanak. Van kb. 1db pozitívam, nem lehet értékelni akkor, ha csak úgy vevő kezdeményezi, mindenképpen futárral kell intézni.
95% vásárlóim ultra exkluzív gépekre: ukránok, fehéroroszok. Nem alkudoznak szinte semmit sem. Nem tudom kik jöttek Varsóba, de akik tőlem vásárolnak, azok biztos tele vannak pénzzel mint állat. Csak érdekességképpen írom, hogy általában akinek tényleg szüksége van a gépre, az tudja az értékét és nem alkudozik.
Tudd a Te géped árát, éreztesd mással, hogy Te prémiumot árulsz.
Én csak prémium gépeket árulok, most már szinte kivétel nélkül.Ha pofátlanul alkudozik és látod az üzenetben, hogy nincsen semmi tisztelet, nyugodtan írhadsz valami pofátlan választ, rövidet, blokkold. Látni fogja, hogy sohase olvastad el. Biztos jót fog neki tenni. Nem mutathatják meg a választ máshol, mivel GDPR. Csak ne fenyegetőzz.
Én mostanában csak blokkolok, nem írok vissza semmit sem. Nincs tisztelet és kész, ha én sem kapom meg.Én mint eladó megválogatom a vevőimet, párszor küldtem el potenciális vevőket, egyszerűen nem tetszett a stílusuk. Vegyenek csak szépen szar gépet kommersz boltokban, vagy ugyanazt drágábban 20-40%-kal. Szerencsére itt hardveraprón csak 1-2 eset volt, s az is csak dokkolóval, visszaküldte, és bemásolta az egész 14 napos elállási vásárlási folyamatot, követelve, hogy mit hogy kell, és neki jogában áll, stb...stb...stb...
14.000Ft-ról beszélünkTizennégyezer Forintról! Még a visszautalási díj árát is kifizettem neki, csak hagyjon már. Naponta írt e-mailt, nem válaszoltam rá.
Mondtam neki, ha jogi útra akarja terelni, megadhatom a lengyel ügyvédem elérhetőségeit, de ha nem akar Varsóban jönni párszor, akkor nyugodjon le.Nade, ha már kimásolod a pofátlan alkudozósak nevét (ahogy néha persze én is szoktam), legalább takard ki az üzenő nevét, mert hát ugye gdpr és társai.
Előzetes infó: Ki van nálam írva minden hirdetésbe lengyelül, hogy:
SZABÁLYOK:
- Merészen alkudozol? -> BAN! Alkudj a Media Marktnál, menj el a pénztárhoz és tárgyalj ott. Nem tetszenek az árak? Kérd a nagymamától / anyutól / apucikától, de ne vesztegesd az időmet.
- Nem tudsz köszönni? Nincs kultúrád? Nem üzletelek intelligens emberekkel. --> BAN!
- Minden fotó már elkészült, feltöltve a google drive-ra, ne kérj több fotót/tesztet! 100%-ban jó állapotban vannak, pont olyan, mintha a boltban vásárolta volna. Ha mégis kérdezel --> BAN!
- Inkább találkozom: VARSÓ, MOKOTÓW
- Ha azt akarod, hogy előreküldjem, fizess előre, és akkor mehet a laptop.
Nem tetszenek a szabályaim? Ne írj! Menjen a Media Markt oldalra.Általában ezek szoktak lenni a válaszaim, hogy:
- Kérjen szépen még anyucitól kis lóvét
- Alkudozni menjen media marktba, ott tuti adnak rá 30-40% engedményt.
- visszakérdezem, normálisan (ez pszichológia ... nem ismétlik meg a kérdést)
- Ajánlok neki egy helyszínt, hogy ott és ott találkozhatunk, jelenjen meg (nem tudom, hogy elment-e...)
- instant BAN, nem is válaszolok rá -
Ubul86
őstag
válasz
Imre9211 #112306 üzenetére
ismerős, én tavaly szeptember óta próbálkoztam a szakmámban. Most jött össze.
Én is adogattam el sokmindent, bár a két gyerkőc játékai nem kerültek sorravégül hála a jó égnek a gépet nem kellett eladni. (előre volt azért tervezve, de nem ennyire, már úgy számoltam, hogy januártól simán dolgozni fogok)
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #112290 üzenetére
En is annyit ajanlgattam az IKEA-s tartot, hogy mar nem lehet kapni.
Pedig annal jobb tarto kb nincs is.Oda vagsz ra nyilast a ventinek ahova a gepeden esik a hutes, rakhatsz ala sima vagy axialis ventit (ami peldaul a klimakban van), stb.
Most viszont a meglevot nem moddolom, tobbet er igy ahogy van. A gepem igy is nema atlag hasznalatnal - igy felseleges lenne novelni az airflow-t...
-
-
válasz
Imre9211 #112227 üzenetére
Lassan 1 éve szintén zenész.
Az új game címek nem fognak meg. Nem tudom mihez kötni az okát, de valahogy azt érzem, hogy már "sok" egy-egy game.
Értem ez alatt, hogy szinte mindegyik FPS már open-world kialakítású, ami hozza magával azt, hogy a jobb itemek random el vannak rejtve a baromi nagy map-on valahol, tehát kb. kötelezve vagy arra, hogy a map minden apró szegletét feltérképezze az ember.Ha meg nem open-world egy játék, akkor pedig egy végeláthatatlan looting szimulátor. Folyamatosan csinálni kell idióta questeket, hogy jobb gear-ed legyen (pl.: Destiny 2). És sosem lesz vége, erről biztosan gondoskodik a kiadó.
Ma felraktam a Bioshock Remastered-et és végre tényleg úgy éreztem, hogy leköt egy játék. Oké lineáris a játék menet, de szépen van adagolva az újabb és jobb itemek elérhetősége, jó a sztori, jó a zene, jó map layout, jó az elem design (székek, asztalok, etc.), a játék végi csavarról nem is beszélve.
Tudom közhelyes, de régen minden jobb vót.
-
-
Raymond
titán
válasz
Imre9211 #112227 üzenetére
Nalam odaig fajult a dolog hogy a Gamepass-ban ott egy csomo nagy cim, meg annyit se csinaltam hogy letoltottem volna ezeket megnezni. Nem igazan erdekel mar. Ott csak a Balatro van most fent es a BO6, ezekket inditom el es jatszok roviden. Na meg a Forza 7 van meg fent mert nem toroltem le, de nem volt mar honapok ota elinditva.
-
echterion
nagyúr
válasz
Imre9211 #112220 üzenetére
Pár hónapja már nekem sincs gamer notim, csak egy régi Probook-ot használok. Néha játszok a ps5-ön (bár már van egy-ket hete is, hogy utoljára bekapcsoltam), meg a WoW elmegy ezen a gépen is, néha belépek egy-egy órára és ennyi. Most építettem apróból egy asztali vizes itx masinát, majd megnézem, hogy megy az AC Shadows rajta (gtx1080+ R5 2600), ha jól, akkor lehet, veszek megint valami jobb gépet, de előbb kell valami melót találnom, sajna az utolsót bezárta a tulaj.
-
-
válasz
Imre9211 #112220 üzenetére
Bocsáss meg nekem ha megkérdezem mi a baj részedről játék témában? Téged olvasva az elmúlt időben engem meglep amit most mondtál. Én személy szerint sokat változtam, ma már nem tud lekötni akármi, de közben tudom van mindig hová lépni. Fiatalnak ma már nem lehetne mondanom magamat, azért vannak elképzeléseim mit szeretnék látni jelen időben az adott témában.
Lehet csak valami bővebb magyarázatot szeretnék tőled hallani, mi ez a visszavonulás dolog."Valami kis egyszerű, pillekönnyű, vékony, ágyban is nyugodtan használható netezős vacak."
Hát igen, nagyon meg tudunk változni.
A laptop gaming erő sosem erről szólt. Egy mobil alternatíva asztali irányba felmutatott újjal.
Hát ez már eltűnt.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Imre9211 #112202 üzenetére
Aprón most adott el valaki 500ezerért (ennyiért van hirdetve, lehet, alku is volt) egy ugyanilyen gépet, efölötti áron vannak még fent gépek. Ha gyorsan kell eladni, én 500-ért tenném fel, ha nem sürgős, 55-600 között valahol. De van újonnan boltban ryzennel 520-ért kisebb tuf, szóval meg kell azért gondolni.
-
kinzo
csendes tag
válasz
Imre9211 #111954 üzenetére
Nem nyugtattál meg sőt, totál elbizonyralanítottál.
Azt mondod, hogy ezek a 6-8Gb dedikált vga-s dolgok, nem szolgálnak ki néhány évig?
Ennyire a vásárlás a cél?
Köszönöm! Ebben az esetben lehet várok még egy kicsit, hátha frissül a piac.
Tudom notebook téren más a matek, de gondoltam 600-700 között, lehet időtálló darab. -
V.T.
aktív tag
válasz
Imre9211 #111818 üzenetére
Mivel teljesen friss a Windows is így nem gondoltam arra hogy egyből megint újra rakjam. 2 napja vettem újonnan rendszer nélkül.
Egyébként aktiváltam a Windowst és most már működik a billentyűzet világítás váltás is rendesen. Nem értem előtte akkor hogyan működött mikor nem volt aktiválva.
Nem ajánlod az Asus gyári programjait töröljem le? -
válasz
Imre9211 #111681 üzenetére
Értelek végül is a játék a fontos. Vannak akik őrülten mennek az OC-re, tuning és lesik mit tudnak kihozni az új hardverből, hűtés és teljesítmény terén pl asztali kártya topik, és akár elmennek a végletekig, sőt csak a tesztelés miatt kérnek ki kártyát, aminek végeztéül megy is vissza a boltba. Sajnos ilyen is van, meg volt ha jól emlékszem ebben a topikban is régen.
Én is szeretem nézni, csinálni, de azért más szemmel is nézem. Szeretem tudni hogyan állok teljesítményben akkor is ha mondjuk a szemem az adott pillanatban nem tud különbséget tenni (hála az égnek
...úgy olcsóbb )30 vagy 60 fps (meg képfrissítés terén) között, és ezt lehet fokozni. Szeretem tudni milyenek a hőfokok a laptop egészsége miatt, hogy ne legyen "idő" előtt kinyírva, maga az hogy a folyamatok teljesen rendben mennek. Továbbá egy felmérés arra meddig tudok nyújtózkodni időben, mit bír elvinni a hátán a konfig sac/per a jövőre nézve.
És igen nálam csak 60Hz immáron 2K kijelző piciben, azért lépegetve felfelé, jó látni a teljesítmény mérőkét ha olyat mutat ami gyöngy szemeimnek.
Valamikor a 2000-es évek elején volt/(van) egy ilyen kártyám [link],
ez volt az első mindenes vga az első asztali PC-mben, amit egy barátom rakott össze nekem akkoriban horror árért. Mindent tudott....ezen néztem a TV műsorokat is, videómagnóztam oda vissza toltam az írást, digitalizáltam stb...és játszottam is vele. Akkoriban nem volt divat még monitorozni, nagyon az elején volt minden. 2 év után egyszer csak észrevettem hogy mintha nem lenne folyamatos az adatfolyam játékban, be-beakadt, döcögött a kép. Nem is értettem mi van, aztán gyorsan cseréltem és szereltem be az első saját kezűleg vásárolt Ati radeon 8500 (AGP) kártyát amiben már dx8 volt talán, nem emlékszem csak azt hogy néztem technikailag milyen újítások jöttek vele, textúra terén...víz effekt stb. Nem változtam. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #111453 üzenetére
Asztali kartya eseten valoban nem lenyeg, notiban azonban le kell huteni es taplalni is kell, igy ott a fogyasztas es a teljesitmeny hanyadosa mar nem mindegy.
Laptopba nem nagyon lehet tobbszaz wattot meghalado kartyakat bepaszirozni - illetve lehet, csak nem celszeru
A laposokban eleg limitalt a hely mar a kartyak tapellatasat megoldo teljesitmeny elektronikanak is - aztan jon a siras, hogy ha nem hajtja akkor jon a coli whine meg hasonlo (a hely szukossege miatti sporolas miatt elofordulo) dolgok.
Ha nem szamitana, akkor megint jonne a jardalap e'ra... (sokan azota is varjak - pedig kb annyi eselye van mint a Trianon 'visszacsinalasanak' )
-
válasz
Imre9211 #111449 üzenetére
Azért furcsa hogy CPU esetén idő haladtával (állítólag) megoldható a harmad - negyed annyi fogyasztás melletti teljesítménynövekedés, míg a GPU esetében ez nem. Én most azt látom, amit itt a fórumon olvasok, hogy amennyivel nagyobb lett a számolási kapacitás annyival is fogyaszt többet, vagy többet fogyaszt úgy hogy még az sem dlss nélkül, vagyis natív.
-
Chiller
őstag
válasz
Imre9211 #111447 üzenetére
1. Ez gaming notebook topik, márpedig azoknál igenis számít a fogyasztás, már csak azért is, mert 600W-ot (még szerencsére) nem lehet bedobozolni egy laptopba.
2. Itt pedig egy kolléga (neked is) elmagyarázza, miért fontos egyébként is a fogyasztás:
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5080_5090_gb203_202/hsz_2330-2330.html
és
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5080_5090_gb203_202/hsz_2332-2332.html -
peet05
aktív tag
válasz
Imre9211 #111447 üzenetére
Azért valamilyen szinten jogos a felháborodás, hiszen a 3000-es szériáról, 4000-re váltásnál érezhető volt ( [link] ).
Az 5000-es széria "annyival erősebb, annyival fogyaszt többet, mint amennyivel többe is kerül".
A teljes rendszer fogyasztása (egy combosabb procival), 800W környékén leledzik, fingatva, természetesen asztali környezetben. -
válasz
Imre9211 #111134 üzenetére
Létezhet amúgy az, hogy Win Update-n nem jön fel a 24H2-es frissítés?
Mert most egyelőre még nem kaptam meg, pedig vadul ment a gép egész nap és kerestettem is frissítést vele.Lehet erre a masinára nem jött még kompatibilitási okok miatt? ( Pár hardvernél olvastam volt ilyesmi)
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #111132 üzenetére
Nekem is mukodik, mondjuk en csinaltam magamnak sajat verziot amibol kiszedtem amit csak lehet. Igy total felkaracsonyfazva es 3 kulon bongeszoben kb 100 nyitott tabbal fut 280 process (fut a Spotify, web radio, Bittorrent kliens, stb - szoval tenyleg nem sporoltam az alkalmazasokkal).
Uresen inditas utan kb 150 process korul van. Szoval eleg jo lett.
(sajnos nem mentettem el az Ntlite presetet amikor csinaltam - az ISO viszont megvan. Lehet abbol tudnam duplikalni a dolgot. Vagy csak szimplan azt az ISO-t kellene a frissitsek integralasaval naprakessze tenni es kesz az uj telepito.Ez viszont meg 23H2 - az ujabbat meg csak virtualis gepen hasznalom. Meg munkahelyen. Az viszont nem relevans, ott ra van tolva minden biztonsagi cucc ami otthonra nem kell (99% CIS compliance, IPS/IDS/stb.)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy mar legalabb olyan jo mint a W10 volt. Sebessegben es tudasban is.
-
-
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #111043 üzenetére
Nálam nem opció, mert - egyelőre- laptopra van szükségem ami hordozható. Ha már nem kell a mobilitás akkor meg megyek vissza desktop vonalra. BTW utánanéztem egy project kapcsán ( Rog ally x) és neked sem igazán ajánlom. Működik a dolog, de finoman szólva sem stabil, és -bizonyos játékoknál- a frame droppok se hozták meg a kedvem…
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110988 üzenetére
"Viszont esetedben nem a 16Gb ram a legszűkebb keresztmetszet hanem mivel 2-3évről írtál, nos a többi komponens. Régi amd proci gyenge szálankénti teljesítménnyel, és 4 gennel ezelőtti GTX kari."
Az egyik legújabb AMD lesz az. A16-os gépet írt, "Ryzen 9 370"-el. TUF A16-ban Ryzen AI 9 HX 370 lesz az, RTX 4060-al, csak elírta.
Szerk.: látom közben neked is megvan
-
válasz
Imre9211 #110906 üzenetére
Az én történetem számítástechnikai oldalon Commodore 64 helyett Vic 20 -al lett bemelegítve. Miért? Mert akkoriban ajándék formájában kapta a család egy külföldi ismerőstől. Drága szüleim nem voltak otthon a témában mikor szóba jött mit hozzon az illető. Rá lett bízva úgy hogy az erősebb 64-es is lehetett volna teljesen ingyen.
Mikor ezt a szülők elmesélték a szemem összenézett.Ezzel csak azt akarom mondani, már kisgyermek koromban megtanultam lecke által hogy itt aztán roppantul észnél kell lenni a témát illetően. És ha valamit akarok nem bízom másra a döntést.
-
válasz
Imre9211 #110904 üzenetére
Okostelefont említettem(na gondoltam..más eszembe sem jutna)
. Többek között mindenki azt nyomkodja, internet, zenét hallgat, nézi a filmeket a vezeték nélküli fülbedugójával stb...mint konkurenciát jegyeztem meg. Ez régen nem volt. Élethelyzetek mikor mi a legkényelmesebb, praktikusabb. Maga a gamer laptop felállás is miatta változhatott. Legyen minél karcsúbb, könnyebb, előnyösebb cipelésre. Amit csak lehet ebbe az irányba tolnak, mivel keveset vagyunk otthon.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110851 üzenetére
Van azért pár speciális program, ami kihasználja a sok ramot. De ez nagyon szűk réteg igénye.
Ha pl sok virtuális géppel dolgozik az ember, akkor minél több a RAM annál jobb, mert úgy gyakorlatilag bármennyit fel lehet használni.
Én még csak ilyen esetben találkoztam olyan "hibaüzenettel", hogy elfogyott a RAM.
De biztos akad még pár ilyen terület.Egy játékos gépben bőven elvagyok 32GB-al.
-
vakablak93
őstag
válasz
Imre9211 #110851 üzenetére
Egy ismerősömmel beszéltem pár hónapja mikor még agyaltam hogy 48 vagy 64Gb ramot vegyek a laposba.
Erre ő azt mondta azért akar Intelről AMD-re váltani mert a nyavajás Intel csak 128Gb ramot kezel míg AMD-vel megy a 192Gb
Valami fénytechnika szimulációs szoftver fotózáshoz. Konkrétan azon bosszankodik hogy simán bezárul neki az app, mert kevés a ram!!!
Szal' fotószerkesztés témában máris releváns, még hobbi szinten is.(időközben megbántam a 48Gb mellett döntést is😓😭🥲, év elején fogok váltani feljebb 64-re, esetleg 96-ra, csak ki kell derítsem megy-e annyi a gépben)
Gamingre? Benchmarkhuszároknak, akik csak azért veszik hogy, meglegyen a slot töltve
-
maximilian4
addikt
válasz
Imre9211 #110822 üzenetére
A winfosos energiasémában csak kiegyensúlyozott sablon létezik. Más nem is választható, mint pl a régi laptopjaim-nál, hogy teljesítmény. Viszont van alienware command center. Játék előtt mindig kiválasztom a performance módot, de ha nem választom ki, akkor is automatikusan aktiválja, amit ki is ír. Viszont így is produkálja a jelenséget. Még nvidia control panelben próbálgattam, hogy optimus, vagy csak nvidia kártya, de szintúgy megvan a jelenség.
-
válasz
Imre9211 #110792 üzenetére
De még a fogom felkapom a hónom alá kategben sincs két egyforma felhasználás hardver igény szerint sem. Akkor most lehetne belemenni miért nem konzol vagy asztali PC torony kivitel ha játék a legfontosabb téma, de nyilván nem csak az. Fontos szempontnak tartom hogy egymagában mindennek meg tudjon felelni, hordozható is legyen ha úgy akarom, alakítható is lehessen úgy ahogy én akarom, és egyben a legjobb teljesítményt nyújtsa mindezt a legolcsóbban.
Akárki akármit mond 1db hardver elem sem muzsikál külön-külön egymagában csak együtt és adja amit tud, beleértve a leggyengébb láncszem visszahúzó hatásával. Úgyhogy lehet jönni milyen alapon merészelek rákötni immáron sokadjára az elavultnak könyvelt vasamra külső VGA kártyát, ha nekem tetszik, így jövök ki a legjobban miért ne? Az alap egy laptop ami ugyan hekkelve van nem egy oldalról, de én ezért szégyellni magam nem fogom, sem szólok bele ki hogyan teszi.
Az asztali procim mellett bátran használok hővezető lapot. Többféle van belőle pl [link]
10 évig hagyhatnám csücsülni a helyén piszkálás nélkül, legfeljebb a proci körüli gappad részt illik majd frissítenem valamikor kiszáradás miatt. Jelenleg nem látom okát leszednem a hűtőmet a helyéről. A hűtés mindennel együtt rendben van.Maga a szállítás simán menne a külső vízhűtő egységem nélkül, akár kicserélve a belső hűtőmodult (van pár gyári eltéve) . Ahová vinném jelenleg van másik hasonló kiszerelés, ugyanakkor jelen helyzetben garancia nélkül, nem mai cucc vigyázok az épségére, nem utaztatom feleslegesen. Ha sérülne az alaplap az akár végzetes is lehet.
Az egyik leggyengébb láncszem a ventik külső "műholdas"
beüzemeltetése, engedélyeztetése serial számmal, ami egy röhej. Lehetne írni, több mint egy éves távlatból visszamenőleg a support már rég nem válaszol. Minden alaplap egyedi sajnos ebből a szempontból. Van oka annak hogy asztalhoz kötöttem a teljesítmény igényem nélkül is.
Minden ember egy külön történet. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110709 üzenetére
Arra majd ott lesz az 5070 Ti. Érdekes hogy már most szó van róla, és a jövőre várható Asus szériák között is ott van:
A 3070 meg a 3070 Ti között legalább eltelt egy 1 év.
Nem sok értelmét látom így a mobil 5070-esnek. Vagy megveszem jóval olcsóbban az 5060-ast ugyanúgy 8GB-al, vagy ha többet akarok költeni akkor már az 5070Ti-t.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110700 üzenetére
"8kiló krumpliból nem lesz 12 csak mert több van a másik ugyanúgy 8kilós hálóban"
Ha ugyanannyi krumpli van 2 krumplis zsákban, és mindegyiket ki akarod önteni, akkor az hamarabb ki fog ürülni, amelyiknek nagyobb a szája. Csak hogy ennél a példánál maradjunk.
Lesznek olyan játékok amelyiknél a 8GB GDDR6-ja már betelik, de a 8GB GDDR7-je még nem, mert elég gyorsan cserél ahhoz, hogy ne teljen be.
Nem több lesz, csak később fogy el, vagy nem fogy el az adott játék alatt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110690 üzenetére
Nem. Ha elfogy a storage ahová a játék grafikus motorja betölti a texturákat akkor az elfogy.
Persze, csak ugye az nem mindegy, hogy mikor fogy el. Ha az egyiken jóval hamarabb mint a másikon, mert lassabban cserélődnek benne a textúrák, az komoly különbségeket tud okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen házat vegyek?
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest