- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
válasz
vakablak93 #110862 üzenetére
Azért ez full hülyeség, hogy aki használtan vesz gépet annak nem fontos a harveren kívül semmi más, csak a spórolás.
-
Gergello
addikt
válasz
vakablak93 #110849 üzenetére
Ez a cpu az asztali lesz benne ? Ezeket az újabb jelöléseket már nem ismerem. Intel Arrow Lake-HX
-
Imre9211
aktív tag
válasz
vakablak93 #110854 üzenetére
Aham...Na jól van ma is tanultam valamit köszi
-
Raymond
titán
válasz
vakablak93 #110854 üzenetére
A kijelentes akkor all ha regebbi DDR4-es Intel cucca van mert ott 32GB a legnagyobb RAM a konzumer es entry workstation kategoriaban (az utobbi gyakorlatilag konzumer cucc Xeon markaban) igy a max RAM 128GB negy slot mellett. Valtani viszont igy is mindegy hogy AMD vagy uj Intel a lentebb irt okok miatt.
-
Raymond
titán
válasz
vakablak93 #110852 üzenetére
"Erre ő azt mondta azért akar Intelről AMD-re váltani mert a nyavajás Intel csak 128Gb ramot kezel míg AMD-vel megy a 192Gb"
Akkor ott valamit benezett, mert mindegy hogy Intel vagy AMD ha az aktualis DDR5 generaciorol van szo akkor mindeketto ugyanannyi memoriat tamogat. Ha ket slot van akkor 96GB (2x48GB) ha negy akkor pedig 192GB (4x48GB).
-
válasz
vakablak93 #109975 üzenetére
Simán menne, igen!
Csak rá kell tenni a 2 fittinget, aztán a csöves véget hozzá pattintani (víz záró a 2 rész) -
válasz
vakablak93 #109972 üzenetére
Hát igen, jó lesz ez még így egy jó darabig.
Azt nem is mondtam, hogy a +15W GPU Boost nincs is, csak az alap 150W a 3080-nál./KF esetén a tesznél 165W+ volt MSI AB Power+ alkalmazva/
Azért szerzek majd egy SM-G lapot vagy barebone gépet...persze nem 400k+ áron, mint ami most lenne!
/kivárom/
Lehetne próbálni Xeon W-1290P procit, hogy menne vagy sem...lehet vinné, LGA1200 (c10/t20) és nonK...(!?)🤔☝️🙄😁
De az megint nagy cash égetés lenne rá, feleslegbe!De amit beszéltünk tegnap, körbe kérdezhetsz.
-
bardi
senior tag
válasz
vakablak93 #109926 üzenetére
Áh, így világos, köszönöm, volt egy ilyen sejtésem, de azt hittem magasabb fps mellett is meg tudja oldani
Akkor megy vissza a v-sync, vagy addig tolom a grafikát, hogy beessem 120 fps alá
Imre9211:
Köszönöm neked is, akkor ezt hagyom, mert ezek a hőmérsékletek amiket mérek, teljesen jók szerintem. -
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #109918 üzenetére
Nem rossza masina ez ennyiért, sőt.
Ezen voltak az alján csavartakaró matricák? Vagy az előző tulaj szétszedte valamikor már? -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #109782 üzenetére
Igen a Dell féle DGFF csati (lehet koppintás,ahogy a Framework is valamiméle DGFF koppintást használ ha jól tudom.)
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #109774 üzenetére
de a notebook nem kifejezetten kompakt, 2,1 centiméteres magassággal és 2,4 kilogrammos tömeggel
Ezt irják a Framework-re, akkor a clevo mi ami 2x ekkora és ilyen nehéz?
Plusz a mostani Precision széria is DGFF csatis , ahogy ezis az lesz. -
válasz
Talán ez lesz az MXM szabvány helyett és új "DTR" (Slim) vonal?
-
maximilian4
addikt
válasz
Egy mukkot sem értek németül, de ilyen vastagságban gondolom nem mxm-es lesz a csatija. Hogyan csatlakozik a gpu az alaplaphoz? Plusz gondolom az is kérdéses ki fogja követni majd a szabványt és csinál moduláris kártyákat.
-
Semin
őstag
válasz
vakablak93 #109688 üzenetére
Pont a hétvégen használtam egy vadi új Macbook Airt.
Ennél jobb touchpadot én még nem láttam, zseniális.
Tuti, hogy valamit nem állítottál be jól. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #109685 üzenetére
Mivan? Azoknal jobb a vilagon nincs.
Mifele szemetet probaltal te? Valami windowsos MAC-et vagy 6-8 eves hardverrel?Mar az en 2015-os Macbook Pro gepemben is force touchpad van - gondolom neked a klikkelgetes hianyzik. Tanuld meg hasznalni
Tenyleg nagysagrendekkel jobb a touchpad elmeny a MAC-es gepeken, igy valoszinuleg benned van a hiba.
-
Csandi
őstag
válasz
vakablak93 #109685 üzenetére
Szerintem sokkal fluidabb élményt nyújt egy Mac-es touchpad mint bármelyik wines (amit próbáltam) és az “ujj kombók” is nagyon jók rajta, nem is igényli, hogy kelljen hozzá egér.
-
Csandi
őstag
válasz
vakablak93 #109683 üzenetére
A Mac tapipaddal mi bajod? Legjobb a piacon
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #109679 üzenetére
Hali!
Itt azt írják ,hogy hangos , a VGA hiába 105W , 67W körül kimaxol, 4k felbontás de 60hz es Oled kijelző.
A tartalom fogyasztásra/ kép ill., videó szerkesztésre egy Macbook Air esetleg? Ugye passzív hütéses igy annyit használhatod ölben ágyban amennyit akarod, nem megy tele szösszel, játékra meg vmi egyszerübb win es gép .
Illetve Attist kérdezd meg, de Nekem úgy rémlik mintha azt mondta volna ,hogy Oled kijelzőn megszerkeszti a fényképeket ,és IPS kijelzőn nézve meg nagyon gagyi lesz a képszín utána. -
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #109679 üzenetére
Hol lehet ilyen Aero-t venni egy ezresért? Vagy ez pl. használt gép marketplace-ről?
-
laychi
veterán
válasz
vakablak93 #105527 üzenetére
Win 10 vagy 11 mellett?
Utóbbi jobban szabályozza az e és P coreolat.
Lehet azon is sok múlik -
fcbarca
őstag
válasz
vakablak93 #104203 üzenetére
Urak. Ezek az olcsóbb loq legion 5 laptopok ajánlhatók, nagyon erős procival? Kellene a 2 m.2 slot, a beepitett videokártya hordozásra elég lenne az rtx 3060 130 watt szint. Konkrétan van ajánlott Best buy jelenleg?
-
válasz
Oksa, szerintem nálad mindig is a vga volt a kevés. Semmi 60 fps, csak az árammal spórolok, mindig megnézem mit tud, és aztán visszaveszek. Internet felől pedig pláne nem kell cpu teljesítmény azt már rég megfigyeltem, de tudjuk be azzal szerencsés vagyok a vasaimmal.
-
Csupati
őstag
válasz
Meg nem biztos, hogy Nála CPU limit van... Simán lehet, hogy a 4070 nek kevés az adatátviteli sebesség és azért látja alacsonynak a kihasználtságot. Sajna a TB3 megoldás visszafogja, ha pl gen4 ssd helyre rakta Oculink megoldással akkor még jó lehet. De részletet nem tudunk.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #104199 üzenetére
Szvsz azért rakják a gyengébb prociba az erősebb IGP-t mert nem zabál sokat a proci igy több kakaót tudnak adni az IGP-nek, míg a 13900HX pl 160W plusz még mellé raksz egy erősebb igp-t, jo tudom hogy az igp nem sokat eszik de na gyártói logika tudjuk milyen ...
-
fcbarca
őstag
válasz
vakablak93 #104196 üzenetére
Köszi nektek.
K43sg [link]
-
válasz
vakablak93 #103878 üzenetére
Nálam 25 Chrome lap és eszik rendesen (háttérbe fut qBitt. 205 feladattal) meg pár program is fut a háttérben. (Win10)
-
PedroPascal
őstag
válasz
vakablak93 #103777 üzenetére
Én az első naptól kezdve Terea (Heets) üres dobozzal emeltem, támasztottam ki a gépet hátúl. Így a dőlés szög tökéletes nekem és meg is van emelve, mivel nem kemény így nem bántja a gépet sem, nem csúszkál. Csak ajánlani tudom ezt a megoldást.
-
kresz2
aktív tag
válasz
vakablak93 #103779 üzenetére
Rendben,még egyszer köszönöm a segítséget.
-
kresz2
aktív tag
válasz
vakablak93 #103777 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha esetleg később garanciáztatni kell nem gond ha belenyúlnak most a pasztázás miatt?
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #103712 üzenetére
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #103710 üzenetére
Egy dolog rohadt jó abban a laptopban, a kijelző! Nem IGZO de cserébe 100% Adobe RGB-s !
Én is sokáig hirdettem az enyém, vittem le az árát egy darabig, aztán ugy voltam vele ettől lentebb nem, és még ugy sem akarták elvinni. Aztán alakult ahogy alakult. -
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #103354 üzenetére
jah, nem figyeltem , köszi az infót
Hát, nem tudom, hogy Gigabyte mennyire jó laptopok terén, de árban korrekt, az biztos. -
válasz
vakablak93 #103290 üzenetére
Valamennyi értelme van, mert ad egy hozzávetőleges képet a gép teljesítményéről.
és @Kelvin: Ahogy vakablak93 is írta, én is arra akartam utalni, hogy egy mezei 1 órás stressz teszt alatt kisebb terhelésnek van kitéve, mintha valaki 8 órában egy huzamban nyomatja 80-85 fokon bármelyik single palyer játékot, szóval kétlem, hogy ennyitől károsodna. Ha meg igen, akkor ahogy fentebb is írtam, egy rossz konstrukcióról beszélünk.
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #103181 üzenetére
Ebben lehet igazad van. Én általában a felső kategóriát nézegettem jobban, mert az érdekelt. Az hogy egy vékony gépbe beleraknak egy kis teljesítményű vga-t az tökre nem baj, sőt van értelme. A baj az, hogy ugyan úgy csak 4050 van ráírva, mint amibe a 115w-os van. De felesleges is ezen rugózni, mert úgyis csak a gyártók tudnának változtatni rajta, nekik meg jó így úgy látszik. Én ettől függetlenül megvennék bontott gépet is. A baj csak az, hogy nem tudhatod, hogy más miért küldte vissza. Baja volt és azért, vagy csak nem tetszett neki a színe? Én is örülnék ha egy 1.5 millás gépet mondjuk 300-al olcsóbban hozzám vágnának, ha amúgy patika, nem volt buherálva, meg hasonlók. De úgy tudom asus-nál talán van is ilyen újraértékesítési program. Bár lehet, hogy csak volt.
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #103168 üzenetére
Ebben igazad van, régen is voltak ilyen gépek, csak sokkal kevesebb. Azért a felső szegmensben ritka volt az ilyen, lejjebb nyilván volt, de teljes értékű gépet kaptál érte. Most meg ugyan ez van, problémásak cserébe még gyengék is. Azért anno voltak kimagaslóan jó gépek. Asustol a Chimera. MSI-től a titán gépek. Acernél (én főleg ezeket ismerem) Predator G5, G9, 17x, 21x Helios 500 régi/új Helios 700 ezek mind nagyon jók voltak, nagyon jó hűtéssel. Akkoriban ritka volt még a vapor chamber is. Talán Asusnak volt egy gépében. Most Acernél nem tudnék rábökni 1-re sem, ami csont nélkül kéne. Talán a triton 17x, de az is nagyon vékony. Asus-nál nincs, Lenovonál talán, Razernél lenne, de nem ismerem. Hol szidják hol nem. A régi vastag gépeknél nem volt ez ennyire problémás. Most megy a matek rendesen, ha eljön az ideje a cserének, mert a jelenlegi felhozatalból nem tudnék rábökni 1-re sem ami tiszta szívből kéne, és úgy érezném, hogy kompromisszum mentes lenne.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #103067 üzenetére
Ez inkább gépfüggő, mert a cpu és a gpu ugyanabból a tdp-keretből gazdálkodik és gyártója válogatja, hogy vegyes terhelésnél hogy osztja meg a kettő között a meglévő keretet, ha az nem akkora, amekkora elég mindkettőnek.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #102870 üzenetére
Az, hogy nincs értelme, erős sarkítás, sőt, nem is igaz. Én vettem egpu-t, igenis van értelme, tessék visszaolvasni itt, vannak számokkal alátámasztott méréseim. Nem azt kell nézni, hogy mennyi vesztesége van, hanem azt, hogy mekkora improvement egy laposon és cserébe nem kell asztalit is fenntartani. Van az az élethelyzet és igény, aminél van értelme neki, csak túl kell tudni lendülni a saját igényeinken.
-
gibsongityo
csendes tag
válasz
vakablak93 #102870 üzenetére
Köszi az infót
Nem videókarira kell (akkor vennék másik gépet)
DSP kártyát kéne futtatni rajta, pcie rövid foglalatosat
(hangszerkesztés utómunkára ) -
Smithy87
senior tag
válasz
vakablak93 #102672 üzenetére
Annyira nem vészes nagyonn felbontás külső monitoron etaprime tesztet egy csomó ilyet a csatornályáb meg lehet találni.
-
válasz
vakablak93 #102672 üzenetére
Előnyök és hátrányok. Sok mindent kell mérlegelni. Ott van a hűtés - ez akkor megoldva. Ott van a vram - akkor ez is megoldva, jobban egy asztali kártyánál. Nem csak a sebesség lehet motiváló, csak legyen elég arra amire számítunk.
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #102433 üzenetére
persze, hogy nem, handheld kézikonzol, nem azt jelenti ,hogy 240 fps, meg ultracsillivilli rtx, és egyebek.
hanem, hogy játszon az ember, ott, ahol akar, és amikor akar. -
válasz
vakablak93 #102405 üzenetére
Még nem tudom, mert még tekeri le a kevéske 80GB-os Genshin-t
-
válasz
vakablak93 #102094 üzenetére
Nekem 65 oled tvm van de csak poénból játszottam rajta fpst inkább rtshez használtam.
Mi a véleménye a csapatnak z13 kicsi gépekről ? Akinek volt tudott rajta normálisan játszani ? -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #102096 üzenetére
Gyereknek egy 32" TV van az asztalan - szerintem az a normal tavolsagbol (60-70cm) mar tul nagy is.
En munkaban 2x24" moncsit hasznalok fullhd felbontasban - nekem valahogy az az idealis.
Holnap majd kiprobalom milyen extended desktopkent az uj Lenovo P11 pro tablet. az 2,5K Oled, 11,2". Szerintem arra jo lesz, hogy par progit athuzgaljak ra. -
Kelvin
őstag
válasz
Én sem csodálom, hogy inkább a noti kijelzőjét használod, átestél a ló túloldalára.
-
Gergello
addikt
válasz
Szerintem csak annyi, hogy ez már nyomasztóan nagy monitor ilyen közelről.
Amikor új tv-t vettünk 1 hétig az alvásban is zavart, ha ment, mintha egy ablak világított volna rám. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #102043 üzenetére
Egy szög gyári Clevo 751 3.6kg táp nélkül, a 330as táp 1kg .
RM007 esetében, vizes full cover hűtőblokk+Desktop 3080TI+ azt etetni kell desktop táppal+hordozható kijelző. Sztem simán van 6kg körül Neki a gép kompletten. -
válasz
vakablak93 #101924 üzenetére
Istenem ezek az E magok (Emag) csak a közeli napsütés tüzében izzadnak(napoznak) míg a nagy tesók a várfok csúcsán vívják kemény harcukat sárkányok leheletével...... Ezek olyan alibi magok mik átveszik a hőt és igazságosan elosztva maguk közt próbálják azt semlegesíteni mind közben sikeresen megtévesztik a vásárlót mintha dolgoznának. Hőelosztó kompánia.
Egy normális emberes órajelet sem látok, elég gáz.
A PL1 80W és a PL2 119W azért elárulja hogy maga a fogyasztás kb olyan mint nálam mikor kicsit dolgozik a proci. A napokban végigtolt és fentebb betett Forspoken hasonlóan dolgozott csak apródok nélkül küzdöttek nálam a lovagok a vár fokán, mert bejáratott képzett személyzetet foglalkoztatok a nap nagy részében.
Komolyra fordítva a szót, a hőfokok nagyon jók ahhoz képest amennyit fogyaszt a kimutatás szerint, (nálam most picivel melegebb hosszú távon) bár munka közben érdemesebb tetten érni igazán nem csak az elért csúcsok kimutatását fürkészni és saccolni vajon hányszor járt közelében a fogyasztás.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #101930 üzenetére
Igazából belül sosem volt ilyen gondom, kívülről kell védeni, vigyázni akarok rá, Párom ki volt akadva hogy majd ilyem drága laptoppal fogok bkv-zni.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #101929 üzenetére
Bocs ez lemaradt, link a fóliáról: [link]
A képminőségen stb nem ront, a kijelzőt védi a billenytűzettől, és nem veszted el, nem esik ki stb. -
Csupati
őstag
válasz
mért nem fóliázod le ha meglesz az új kijelző? eleget véd az, és a képen nem ront semmit.
Ez alatt pontosan mit értesz? Nem akarom össze ragasztgatni semmivel a külselyét a gépnek. Inkább bele rakom utazáshoz abba a huzatba , illetve nézek a bill és kijelző közé is (régen adták a géphez nem tudom most hogy megy ez a dolog) . -
FőDudu
veterán
válasz
A vasalas eleve tervben volt, mint kb minden ide tevedo emberkenek, az odaig vezeto ut volt nehezen beszervezheto (kulfoldrol) - de az valoban sokat dobott rajta. Azota mar 2x ujra kentem.
Mar elotte is sikerult nemara kihozni, ahhoz nem is igazan kellett az UV (ami egyebkent szinten tervben volt mar az elejen). (az, hogy magamnak kellett kitalalnom a hogyant, az a forum.notebookreview.com oldalanak bezarasa miatt tortent - pont akkor vettem gepet amikor az ott talalhato ertekes infokat eltuntettek). Nem az UV volt betervezve, hanem a Throttlestop-os beallitas. A normalis teljesitmeny szintek beallitasahoz.
A gepem alapbol is majdnem nema volt atlagos hasznalatra - de neha azert beindult a venti, mert ezen nem lehet szabalyozni a fordulatszamot es UV nelkul neha azert kifujta magat. Ha nem megy a venti, akkor teljesen leall - az UV nelkul tartosan nem tarthato allapot, mert eleri az 50 fok kornyeket es magatol beindul. Nem hangos, de hallhato.
102 fokra nem emlekszem, mert 95 folott mar trottyoltatja az EC. De lehet, hogy valami szenzor elerte azt a hofokot. Ha irtam, akkor biztosan ugy volt. Van egy csomo screenshotom a NAS-on, majd megkukkantom.
Igazabol a jo proci (UV) es a megfelelo hoatadas a kulcs - maga a VC kb. passzivban elvisz 20-30w tartos teljesitmenyt. Ez meg latszik az akku idon is. Ilyen pici gepben ezeket mas hardver nem igazan hozta. En nagyon ugyelek arra, hogy se agyon se mas koszos helyen ne hasznaljam, olben meg megint kizart. Igy a koszolodas az nalam nem jatszik.
Kellett jatszadozni (ez teny), hogy megtalaljam az optimalis mukodesi tartomanyt a procinak - milyen feszultseg szint mellett maximalis a teljesitmenye, ugy hogy meg nem trottyol.
Ha nem huzodik el a folyamat (Covid kezdeten vettem (Februar), majd valamikor ev vegen jutottam el KH-hoz, a ketto kozott valamikor mar a BIOS-ba is bele tudtam nyulni), akkor kb 1 het alatt jol ossze lehetett volna hozni az egeszet.
Nalam az ido a tavolsag es az egyeb hatraltato tenyezok miatt volt hosszabb. Nem kell ennyire elnyujtani valamit. Ha a gep birja es KH raer, akkor lehet hozza vinni ujonnan.
Azert erre a grafen dologra kivancsi vagyok, mert elvileg annyira vekony, hogy pont a vekonysaga a hatrany. Valami koztes anyagot szoktak rarakni ami az egyenetlensegekbol adodo erintkezesi hibakat kitolti. Ha tartos, akkor nekem is johet, bar tartok tole, hogy a folyekony fem miatti porozus VC aljat durvan kellene sikolni, hogy ez jol illeszkedjen....
Talan a grafennal nem kell 6 havonta ujra kenni. Mar rutinosan csinalom, kb fel ora alatt megvan a CPU/GPU is, bar a Thermalright TFX pasztat rohadt nehez elkenni a GPU-n.
-
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #101901 üzenetére
megszoktam már
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #101901 üzenetére
Ugy latom mindenfele vajakos kuruzslassal eleritek a Razerem szintjet. Eleg szegyen ez a gyartoknak....
-
válasz
vakablak93 #101902 üzenetére
A fogyasztás mérőket is kitudnád majd még oda tenni azt megköszönném.
Úgy mint a vga-nál van és mint nálam mutatja.
Bár én csak az AB-t szoktam nézegetni a szemem sarkából mikor dolgozik. -
válasz
vakablak93 #101882 üzenetére
Nagyon szívesen! Ne haragudj rájuk, el sem tudod képzelni mekkora kapkodás van a gyártósor mellett. Egy új modellnél mindig sok a bakizás, míg szegény munkásoknak nem programozódik be az izommemóriába a munkafázis.
És köszönöm a visszajelzést! -
ricogsm
őstag
válasz
vakablak93 #101852 üzenetére
Ahh elírtam!
4080-ast szeretnék.
De ebből max jövőre lesz valami.
Köszi -
válasz
vakablak93 #101778 üzenetére
Rádumáltam. Hülyeség lett volna kihagyni egy 900 ezer Forintos gépet kihagyni 350 ezerért!
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #101778 üzenetére
#101778vakablak93 és #101779baro32
Köszönöm!
Igen az lett volna a terv de nem igazán volt vevő annyiért amennyit szerettem volna a Dell-ért , és jött a lehetőség hogy elcseréljem szőrén az Omenre. -
válasz
vakablak93 #101719 üzenetére
Szia!
Elvileg jó cucc és sose szárad be, tehát cserélni sem kell.
-
válasz
vakablak93 #101719 üzenetére
Jövő héten lesz rá alkalmad. Nekem van 1500W/mK-es műholdakba szánt grafénlapkám is. (laza nettó 100 ezer Ft egy ötös pakk belőle
)
-
pHantom x
tag
válasz
vakablak93 #101638 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a véleményét.
Akkor szerintem az AMDs verzió lesz. Mondjuk az a vicces hogy kb 100e Ftal olcsóbb az AMDs
Van egy jó ajánlat most ahol kb 900eFtért Legion 7 pro-t 4080al és Ryzen 9 7945HXel. -
válasz
vakablak93 #101638 üzenetére
.........
-
válasz
vakablak93 #101613 üzenetére
Ja a 4K-t benéztem.
Azt tudjuk tenni 1080p-nél még hogy ha bírja a hardver akkor magasabb felbontásra tesszük. Látszik az is. -
válasz
vakablak93 #101597 üzenetére
Nem biztos. Ott van az Alan Wake 2 ahol egy asztali rtx 4090, 60fps és inkább alatta teljesít kimaxolva szinte megdöglött. Nálam ugyanez fps számban 1080p -ben kb. Nem tenném 4k-ra, mert talán el sem indul.
Most nem rég írtad hogy a hogwarts legacy ram igénye egyszer csak végzetes lett. Én mikor jöttem azzal hogy nem ártana 32 helyett akár 64GB ram a dual chanel miatt hát le lettem hurrogva ugyan már. Itt nem lehet már jósolni.
Maga a dlss3 és 4 közötti különbözet mikor hogy de azt látom egy csatorna kapcsán hogy a csúcs rtx 4090 egyes esetekben hogy tud szenvedni. -
válasz
vakablak93 #101577 üzenetére
Majd jössz és beállítom Neked rendesen. Menni fog az a 99Wh-s akkuval a világ végéig!
-
formula01
senior tag
válasz
vakablak93 #101577 üzenetére
Igen, 6 óra ha körülményesen is, de tűrhető, de azért azt tegyük hozzá, hogy az kb szűk 6 óra sorozat nézést jelent, nem komolyabb feladatot akkuról.
Év elejére pletykálják az M3 Air-t, azt már szerintem kivárom, bár nem tudom, megéri-e majd a felárat az M2-höz képest.
-
formula01
senior tag
válasz
vakablak93 #101567 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a hybrid mód, RTX3070-ről használom, 165 Hz-n 80% fényerő körül, 2-3 óra alatt lehet nullázni, pedig az akksi kb. tökéletes állapotban van.
Ha hybrid módra váltok, nyomok 1 restartot, ügyelek, hogy minden az integrált AMD kártyán fusson és ne a 3070en, 60 Hz-re és quiet mode-ra kapcsolok, és tiltom a procin a turbo-t, akkor megvan hasonló felhasználással kb. 6 óra. Kicsit körülményes, de együtt lehet vele élni, ha épp nem utazom, és pont dupla ennyi üzemidőre lenne szükségem.
Jó gépek ezek, amíg csak az a cél, hogy A pontból B-be néha mozgatható legyen, de más esetben, mint notebook nekem túl kompromisszumos.
-
válasz
vakablak93 #101496 üzenetére
Igen, normális.
Ezért érdemes szoftveresen limitálni a processzor étvágyát: mert ha a GPU nem kap elég kakaót, akkor boritékolható lesz a 3D teljesítmény visszaesése... -
válasz
vakablak93 #101494 üzenetére
Most mondjam azt, hogy tegyenek orálisan magukévá egy csődőrt a fejlesztők? Mert még mindig alulról karcolja a 100 ezret a 64GB 5600MHz-es DDR5 SODIMM
-
qwertly
addikt
válasz
vakablak93 #101268 üzenetére
Szia!
Köszönöm a linket, de sajnos ez német oldal. Olyan kéne amely magyar. -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #101268 üzenetére
Közben látom már más belinkelte, bocs akkor felesleges volt
-
zsolti75
senior tag
válasz
vakablak93 #100914 üzenetére
Én visszaléptem w10-re azóta nincs problémám.
-
válasz
vakablak93 #100911 üzenetére
Nálam az UV beállításokat felejti el kb két hetente gép indításkor. Aztán szoftveresen újból belövöm és jó. Majd két hét múlva megint. Ez Windows dolog lehet. Én is venti fordulatszámon veszem észre, más mint ahogy megszoktam.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vakablak93 #100911 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
vakablak93 #100908 üzenetére
Ha gyárilag windows-os a gép, akkor le tudod tölteni hozzá a recovery-t, amiben benne vannak a driverek.
-
Gubu0101
veterán
válasz
vakablak93 #100449 üzenetére
Nekem is toltheto a type c-rol max 100W ig.De nem sokat er,mivel a gyari tap 280W.Ha jobban megterhelem biztos folszalad 200W fole.Ott meg mar a type c-s toltes nem birja.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #100446 üzenetére
Igen de Ő játék alá gondoltam úgymeg tönkre vágja az akkut
-
válasz
vakablak93 #100373 üzenetére
Értem csak nem értek vele egyet. Ahhoz a procihoz sokkal erősebb kártya kellene a jobb kihasználás miatt. Én szoktam billentyűzetet is használni attól függ miről van szó.
(Visszaemlékezve a i7-4940mx mellett használt rtx 5000-es kártyám 80-90W-al hozta egy gyengébb rtx 3060-as sebességét. Asztali vonalon sem lehet teljesen más a felállás csak minden jóval erősebb)
-
válasz
vakablak93 #100365 üzenetére
Egy fejlesztőnek -aki a piacon a legolcsóbban kínálja- elég a 3D motort úgy elb@sznia, hogy az CPU igényessé váljon és mivel ezt veszi a legtöbb játékkészítő így az összes kínai piacos MMO CPU orientált lesz. Aztán lesz népharag, de persze nem fog történni semmi...
-
válasz
Ugyanakkor ha gyenge a vga hiába van gyors procid. És bizony a vga a lényeg. Az is bizonyítja mennyire, hogy képesek voltak odaírni egy i7-4900MQ procit alapnak. Szerintem mint ahogy szokás napjaink hardverét is szerepeltetni kell ezért van ott vele szemben az i7-12700K. Ha gyenge a vga a proci nem tud küldeni elég feladatot ergo nem fog dolgozni, ezzel szemben ha erős a vga akkor mutatkozhat meg a cpu gyengesége és dolgozik ezerrel a kiszolgálás miatt akár 100C-n. Én inkább az utóbbira hajazom, mert azt tudom rendesen szabályozni.
Állítólag elkezdtek mesh shader módban dolgozni a programozók ezért olyan lassúak a mai új játékok. Frissíteni kell a vga részt. Internet szerver részről meg hatalmas támogatás jön a procinak, ami egyértelmű a bevételek miatt, ne csak az használhassa akinek erő gépe van + előfizetés. Én szeretem az egyszemélyes játékokat ehhez pedig elengedhetetlen az erős vga hardver. Sajnos asztali vga nélkül már nem tudnám elképzelni a jövőt játékilag, annyira vissza kellene vennem. Elkényelmesedtem és nem akarok.
Egy picit sem érzem hogy kevés lenne a procim. Egészségesen működik eddig amivel találkozok. Szóval ha valami lassú meg kell vizsgálni miért. -
FőDudu
veterán
válasz
Kis kinaiak mar 8K-ban nyomjak?
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #100363 üzenetére
I7-4900MQ hogy a túrósba kerül oda ??? az laptop cserélhető proci
-
Rathrol
senior tag
válasz
vakablak93 #100363 üzenetére
Uhh...bocs akkor a sima New World kerestem rá.
De durva hogy ilyen gép kell hozzá, durván optimalizálatlan lesz, vagy egy játékhoz 16 maggal rendelkező proci nemhiszem hogy kell.
-
Rathrol
senior tag
válasz
vakablak93 #100359 üzenetére
Egyáltalán nincs akkora gépigény feltüntetve egyik játéknak sem.
-
peet05
aktív tag
válasz
vakablak93 #100137 üzenetére
12500H/3060 (L5 Pro) tulajként annyit hozzátennék, hogy azért nem ennyire vészes a helyzet. Papíron lehet, hogy rosszul fest a 4P core, de napi használatban nem veszem észre, hogy kevés lenne. Szépen összedolgoznak az E magokkal.
A száraz teszteket nézve, CB23 multi-ban 12%-kal marad el a Ryzen 7940HS-től, single pedig 17% egy 13900HK-tól (még múlt évben, vétel után dobtam be ide egy mérést).
CP2077 1.6 (a 2.0, és PL tervben van), COD MW2, Starfield, Baldur's Gate 3, Cities Skylines 2, stb. 1440p-ben (külső kijelzővel használva).
Nyilván függ a játék optimalizációtól is, hogy mennyire "dadog", még a fullosabb asztali konfigon is. Sajnos mostanában elég sok a majd patchel később megoldjuk kiadás..
Én is azt mondom, hogy kell a 8 erős mag a jövőre nézve, de ami van, az sem a kidobandó kategória.Ha a 3080Ti "fojtott", akkor is erősebb a 4070-nél (ok, a Vram több, de teljesítményben, mondjuk közel azonos W-tal)?
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #100134 üzenetére
Az amazonos review-kban írta egy srác, hogy játékok alatt nem éri el a 130W-ot a gpu, xsak 110-115W körül megy, mert a cpu éheske, szerintem annyira nem lesz limites, főleg QHD-n, bár tény, hogy lehetne valamivel acélosabb is benne. Az a 4c8t tényleg soványnak tűnik, még a 12. generációban is.
-
válasz
vakablak93 #99851 üzenetére
Egészségben reménykedem!
-
válasz
vakablak93 #99743 üzenetére
Na, erre mit olvasok most reggel: [link]
-
válasz
vakablak93 #99693 üzenetére
Igazából ki kellene próbálni, szerintem teljesen gépe válogatja...
Lehet tenni mindkettőre, de igazából a GPU-kal nem szokott melegedései probléma lenni. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #99674 üzenetére
"sima" i9 9900 szorzózáras proci , bár igen gondolkozok rajta h delid legyen majd.
-
válasz
vakablak93 #99652 üzenetére
Ami a meglepő, hogy ugyanazzal a hardverrel a macbook egy kicsit fickósabb még Windows is...
Én így használom, ami kb akkora eretnekség az almás körökben mint turbánnal a fejünkön, koránnal a kézben elmenni a zsinagógába... 🤣😂🤣😂 -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #99650 üzenetére
Na most mukodott a Casual.
Erdekes modon se a Razer Cortex, se az Nv control paneles FPS chart nem mukodik.
(Alt-Z vagy mivel lehet elohozni...)Kivancsi lettem volna mit mer.
A TS max 80 fokot ir a procimra.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #99638 üzenetére
CS:GO-t kb el lehet felejteni. Az uj verzio egy elbaszott szar, mindenki lo mindenkire, vege a csapat jatekoknak, stb.
Szebb lett a grafika (amit a mostani gepem is boven elbir meg Balanced modban is, CPU is es GPU is balanced modban), de maga a jatek menete szet lett baszva.
Tegnap probaltam talalni olyan szervert ahol rendes jatek megy - nem sikerult. Mindenutt ez a mindenki lo mindenkire megy ahol meg a csapat tarsak is lonek rad, mert frag gyujtes megy....
Eleg kiabrandito...
-
válasz
vakablak93 #99638 üzenetére
Az öreg 16-os tácsbároson van 4db Thunderbolt port. És azon a Windows is szépen-gyorsan fut.
-
válasz
vakablak93 #99629 üzenetére
Nekem van AGA-m ami egy kábeles meg PCI-E 4x direktbe, meg kiskutyafüle...
És én sem kínlódok vele, inkább porfogó, meg ha eladom a gépem, akkor jó lesz hozzá, hogyha az új gazdája lát benne perspekítvát akkor akár egy 4090-et is belekapalapálhat...Hacsak nem csinálsz a notidból desktop-ot akkor sok értelmet nem látok egy e-GPU-ban; főleg akkor, ha tovább vezeted egy külső monitorra a képet. Mert akkor már külön egér. külön billentyűzet, headset, kutyafüle.... Akkor már több értelme van előfizetni havi 3 ezerért valami dzsíforsznáu-ra és akár egy középkategóriás géppel is elkarmol minden sok fps-el.
-
FőDudu
veterán
válasz
Inkabb az USB4 ami varhato, mert eddig az AMD ki volt zarva a TB dokkolasok korebol.
Az USB4 specifikacioja azonban tudja a TB specifikaciojat is, igy megnyilt a vilag az AMD felhasznalok elott is a kulso GPU hasznalatahoz.Ha valamilyen trukkel sikerulne ketto vagy tobb portot osszebuheralni, akkor mar joval nagyobb savszelesseg jonne ki a TB3 savszelessegetol.
-
Csupati
őstag
válasz
Igen a TB5 már 120Gbps (80+boost) ami átszámítva 15GBps , azaz közel Pcie 3.0X16 sebesség ami 16GBps
Gbps = Gigabits per sec
GBps Gigabytes per sec
Azért nincs értelme a TB 4 dokkolónak mert ugyan az a maximális 40Gbps et tudja mind2 igy nem lesz teljesítmény beli külömbség egy TB3 hoz képest. -
válasz
vakablak93 #99429 üzenetére
Tényleg, az Y sorozat teljesen kiment a fejemből. Pedig az is milyen jól indult.
3 évig dolgoztam közvetve kínaiakkal és csak megerősíteni tudom, amit te is írtál. Nagyon szeretnek lódítani/túlozni, ha cuccaikat akarják az emberekre sózni. Ha meg rajta kapod őket és szembesíted a turpisságukkal, akkor rögtön jönnek a mennyiségi kedvezménnyel (nálunk legalábbis így volt
).
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #99429 üzenetére
Abban is ott az atbaszas a hocsoves hutessel.
Csak a legkomolyabban van VC. Pedig a tiedben sem artana ha halkabb hutes lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest