- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imre9211
aktív tag
válasz
gumikacsaa92 #110873 üzenetére
Próbáld ki ezt. Nálam bevált.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
gumikacsaa92 #110873 üzenetére
Ezt elég sok minden okozhatja. Nekem legutoljára a STALKER 2 csinálta ezt (eredeti), így még várok vele. Hiába magas fps szám, laggok mindenütt, akár minimum grafikán is. Youtube-n mindenkinek jól fut, nekem még most sem.
Elvileg ezt a Frame Gen. kikapcsolása okozza, de ez sem oldotta meg.
Próbáld a Vsync-et ki- vagy be kapcsolgatni, vagy a képernyő (teljes vagy borderless) beállításait végignézni. Amúgy ezt legtöbbször csak az adott konkrét játék dönti el, mi a megoldás, így írd be a keresőbe, hogy XY game laggy fix, vagy hasonló. Sajnos így nem lehet segíteni, mert ez lehet akár egy háttérfolyamat is (vírusirtó, vagy bármi erőforrás zabáló), ezt vagy a grafikai beállítások végigpróbálásával, vagy konkrét kereséssel tudod kiküszöbölni. Nyilván ha új a gép, friss lehet a GPU driver, de ha nem, azt is frissítsd. Nagyjából ezek lehetnek. -
Adrian1111
csendes tag
válasz
gumikacsaa92 #110721 üzenetére
Ryzen Controller teljesen jó program, én is azt használom.
Arra figyelj, hogy a Settings alatt a "Re-apply periodically"-t érdemes bepipálni (pl. 10 sec-re), mert sokszor van az, hogy a beállításokat egyszerűen "eldobja" játék közben, és újra melegedni fog. -
válasz
gumikacsaa92 #110721 üzenetére
Nagyon szívesen! Régebben sokan hozták hozzám pasztázni a gépeket, mert nem voltak ilyen jó megoldások, most már elég a "virtuális pasztázás"
-
BalageK
tag
válasz
gumikacsaa92 #110717 üzenetére
Gyakran elég csak az alap "aggressive" boost-ot visszább venni. De a 90 celziusz még mindig limiten belül van (95), így....
Amúgy a hangtalan gamer laptop = szent grál. -
válasz
gumikacsaa92 #110717 üzenetére
Jó vas, használd egészséggel!
Sajnos az új AMD-k ilyenek; melegszenek a csúcsteljesítmény leadásakor mint a pokol!
Esetleg a Ryzen Controller-el érdemes próbálkoznod vagy a G-Helper-el. Azokkal szofisztikáltabban lehet visszavenni a CPU teljesítményét. -
echterion
nagyúr
válasz
gumikacsaa92 #110541 üzenetére
Sztem Ryzen 9. A hőfokokat nagyon jól fogod tudni kontrollálnia ryzencontroller-ben, eladáskor meg jól fog jönni majd az erősebb cpu.
Ha ez nem fontos szempont számodra, akkor a másik is tökéletes választás, mert más előnyét nem látom az erősebb cpu-nak egy 4060 mellett. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Én ezzel szemezek: DELL G15 5535 - Ryzen 7 7840HS, 15.6FULL HD, 512 GB, 32GB, Geforce RTX 4060 8GB, Win11 Pro 489.990.-Ft.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Ha jól sejtem mindkét gépben RTX 4060 lenne. Ha főként játékokra fogod használni, akkor ott a videokártya lesz a fő szempont, a 4060-at pedig tökéletesen kihajtja a Ryzen 7 is.
Ha erősebb videokártya lenne benne, azt mondanám vedd a Ryzen 9-et aztán később bővítesz majd. De így úgysem éreznéd a különbséget legfeljebb néhány CPU hangsúlyos stratégiában, vagy városépítő szimulátorban (Stellaris, Cities Skyline 2, ilyesmik). -
maximilian4
addikt
válasz
gumikacsaa92 #110258 üzenetére
Az én véleményemet ne nézd, mert elfogult vagyok a Dell-el kapcsolatban. Nekem is ilyen van, csak i7-tel, kicsit több rammal és nagyobb ssd-vel. De nem igazán tudok rosszat mondani.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dell. A Giga meg az az Acer felejtős szinte minden szempontból, a LOQ meg gyengus kijelzővel bír.
imre687: attól, hogy mindkettő Acer, nagyon nem ugyanazok. A kérdéses Nitro V hűtése meg a gpu tdp szintje igen alacsony szintet képvisel.
-
Ubul86
őstag
válasz
hát, acert alapból el kell hagyni a nitro szériát, több probléma volt utóbbi időben velük, felejtős, főleg hűtés terén (egymás melletti ventik, közös hőcső, stb...)
lenovo loq és dell között gondolnám a választást, dell minőség, lenovo meg a low quality ezzel a rövidítéssel
viszont azért annyira nem az
én amd felé venném az irányt, ezért dell, meg az win11 pro (nem mint ha annyira fontos lenne)
-
echterion
nagyúr
válasz
gumikacsaa92 #110233 üzenetére
Felejtős. Ezek alá ne add, mert csalódás lesz:
Lenovo LOQ 15IRX9 (83DV0056HV) Luna Grey - 379.990 Ft
Asus TUF Gaming A15 FA507NV - Bontott csomagolás - 369.900 Ft
Asus TUF Gaming FA507NU - 339.990 Ft -
Smithy87
senior tag
válasz
gumikacsaa92 #110233 üzenetére
Abban max 45W a gpu ami kb félgőz a rendeshez képest. Ha ez nem baj akkor majd jönnek mindjárt akik meg mondják, hogy miért ne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Death Stranding (PC)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged