Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- iPhone SE 4 Plus méretben is?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lefotózták a Honor 300-at
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #106763 üzenetére
Nekem 4930MX van, igaz nem gamer, hanem WorkStation notiban, egy Precision M6800-asban, amiben cseréltem a GPU-t egy Quadro M3000M-re, ma is bőségesen jó a masina, Windows 11 hasít rajta, és kocajátékra is tökéletes
Majd kijelzőt teszek bele egy normálisabbat, mert a jelenlegi gyárinak elég sz*r a sunlefedettsége, az M4800-as Preci mellé rakva sírhatnékom van"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #106781 üzenetére
Nekem később egy P4000 van tervben, az biztosan megy az M6800-asban (P5000-et is megeszi, de a P3000/4000/5000 kártyákra korábbi VBIOS-t kell tenni, mert különben nincs kép)
K3100M után az M3000M már így is nagy ugrás volt, 23 ezerért pedig nekem bőven megérte, már elég jó lehet vele játszogatni is
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #106980 üzenetére
Nekem is egy ITX konfigom van játszani, videót/fotót szerkeszteni, amibe normális CPU hűtő, 4 db 120-as venti (+ 1 db 92 mm-esnek van még hely), és rendes méretű videokártya belefér
Idén bővítem R7 5700X-re és 3060 Ti-ra
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz thomasa #106984 üzenetére
Elég halkra sikerült megépítenem
De Nekem is van nagy 17,3"-os notim, ami ha nem is mai erőmű, de elég nekem játszani
És később ebbe is tervezek cserélni videokártyát Quadro P3000-re vagy P4000-re, meg idén egy 100% sRGB lefedettségű kijelzőt veszek még bele[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz peet05 #106989 üzenetére
Minden hőmérséklet rendben van. Alulról 2 db 120-as venti nyomja be a levegőt, felülről 2 db 120-as húzza ki. A CPU hűtő top flow, proci teljes terhelésen 68 fok (ilyenkor a két felső venti érezhetően meleg levegőt nyom ki, a táp meleg levegőjét is kifele húzza a felső egyik 120-as venti)
Az RX580 Nitro+ tud kazán lenni, az alaplapomra (Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI) is azt írták, hogy melegszik a VRM-je simán 80 fokig. Én az alaplapot és a Sapphire kártyát is teljesen újrapadoztam, egyikkel sincs hőmérséklet probléma a kis ház ellenére semVGA (Sapphire RX 580 8GB Nitro+) maximum 73 fok
CPU maximum 68 fok
VRM maximum 55 fok
M.2 WD SN570 1 TB NVMe SSD maximum 53 fokVéleményem szerint ezek teljesen rendben vannak, a 2 alsó beszívó, és a két felső kihúzó venti sokat dob a hőmérsékleteken
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #107161 üzenetére
Szentesen 2000/1000-res optikai netem volt a Telekomnál Wifi 6 AX szolgáltatós routerrel, azért kellett cserélnem a Precision M6800-as és Precision M4800-as Intel 7260AC kártyáját Intel AX200-asra, mert a 7260-as csak 300 Mbit/s-et tudott maximum a szabványam miatt. Torrent letöltés 30 Mbit helyett 100-150 Mbit/s sebességgel ment pl. Erre elég az pl, amire egy gyári adapter nem
SpeedTest.net-en tudta az internet névleges sebességét hozni méréskor az AX200-as, az Intel 7260-as meg csak 300-at tudott belőle"Megnéztem másik X170-t és abba AX201-s van
Amcsiknál már 201-es van, a 200-as nem jó vagy mi? "Míg az Intel AX210 és AX200-as bármilyen processzorral és chipsettel együttműködik, addig az AX201-es és AX211-es csak Intel 10. és 11. generációs processzorokkal képes együtt működni a CNVio2 szabvány miatt. Így ha pl egy 6. gen i7-es laposba veszel AX201-est és AX211-est, az nem fog benne menni, AX210-essel és AX200-assal meg fog működni
Az AX201 és AX211-ben a CNVio2 Intel CPU funkciókat használ, ami a 10. gennél kezdődik[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #107267 üzenetére
Azért kemény, hogy még mindig van MXM, csak nálunk nem annyira elérhető, és komoly ára van
A Precision M6800-asom Quadro P5000-ig bővíthető, elvileg MXM-es 3060-ast is raktak már bele, e már az is olyan elvetemült áron van, és Haswell mellé overkill
De mondjuk egy clevo 10-11. gen procival nyilván meghajtja."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #107302 üzenetére
Egy Quadro P4000-re pályázok utolsó fejlesztésnek az M6800-asba, i7-4930MX mellé felesleges lenne erősebb. Azok kaphatóak még, ismerősöm van, aki fel tudja rá tenni a jó VBIOS-t, ha nem lenne kép
#107303 FőDudu
Amúgy igen, rengeteg GTX 980M, Quadro MXM kártyát látok vadiúj bontatlant. Így lesz még ezekből később is, főleg amíg nem csökkentik az árakat picit, hogy megérősebb legyen"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #107305 üzenetére
Én szeretem nagyon, 4 kilós dög, de olyan hűtés van alatta, hogy a mai gépek zöme elbújhat mellette. Cserébe tökéletesen használható mai napig CAD/CAM-re és kocajátékra War Thunderezni pl
32 GB RAM-mal és a cserélt Quadro M3000M-mel, Intel AX200-assal tökély[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #107308 üzenetére
Egyelőre az M6800-ason túl nem gondolkozok, csak abban az esetben, ha megpusztul valami oknál fogva. Quadro P4000 Mobile bele a végső cél, valamint szerzek bele egy színhű, normális kijelzőt, mert ami gyárilag van benne, az egyenlő a nullával, a Precision M4800-as mellé rakva sírni támad kedvem
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #107386 üzenetére
Ugyebár én alapvetően Workstation-os figura vagyok (ThinkPad T60p --> EliteBook 8560W --> Precision M6600 --> Precision M4800 --> Precision M6800), már ott amikor az első 6. Gen Intel Precision-ok (7510 és 7710) megjelentek (és mellettük a Zbook G3, ThinkPad P50), már ott savalltam a forrasztott procit, nagyon figyelni kellett, hogy ne i5-öst vegyen az user, mert azt csak alaplappal együtt lehet cserélni i7-esre.... Szerencsére ThinkPad P5x szériát leszámítva maradt az MXM videokártya. De itt kezdődött el az egész, nyilván DTR-ben mostanság kezd inkább.
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #107389 üzenetére
Most fogunk hozzá a házfelújításnak, közben az autó is készülget... Egyelőre van mire szórnom a pénzt
Amúgy érdekelne a dolog, de az M6800-asommal elvagyok, erősebb cuccokra ott van az asztali épített ITX kis erőművem, meg jövőre építek egy HTPC/NAS-t a TV mellé Ryzen 8500G alapokra[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #108137 üzenetére
Nekem is 4930MX-em van, igaz egy Precision M6800-asban egy Quadro M3000M mellett. De az M3000M-nél is érződik, hogy sok játék a procit pörgeti, a VGA-t nem annyira, a proci miatt vannak akadások. Sokszor 90% fölé ugrik a kihasználtság, addig a GPU 70-80%-on dolgozik, pl Fortnite alatt.
Most még végső fejlesztésnek ősszel jön bele egy Quadro P4000 Mobile, de az lesz a vége a proci miatt, tovább nem éri meg fejlesztenem. A P4000 is játék és videokódolási képességek miatt jön majd bele, meg azért, hogy legyen[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #108141 üzenetére
Nem nagyon akarok abba az irányba ellépni, inkább jövőre építek egy mATX kis erőművet AM5 alapra, az M6800-as meg marad a P4000-rel
Vagy az asztali építésére költök, vagy Clevo gépre, a kettő együtt nem megy
Majd jövőre talán, költözünk ki Németbe, de az első ott is az asztali gép építgetése lesz[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #108228 üzenetére
Nekem alulfeszelés előtt nyaldosta a 98 fokot, ez a 87 fok így már nekem nagyon jónak számít. És azért a Precision M6800 hűtése sem szar, nyilván a Tiedben komolyabb, mint DTR szerű gamer laptop
Precision M4800-asban volt eredetileg a 4930MX, de az feleségemé lett, mikor megvettem az M6800-ast. Az M6800-ban lévő 4810MQ és a 4930MX helyet cserélt, neki bőven elég a 4810MQ . Az viszont jócskán hűvösebb is neki, 74 fok fölé még nem ment kihajtva
Ősszel Quadro P4000 a terv az M6800-asba, meglátjuk, mi lesz belőle"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz KillHates #108235 üzenetére
Korábbi vBIOS-t kell tenni a P4000-re Linux alól, aztán mehet a moddolt driver, ami most az M3000M alatt is van (moddolt driver nélkül ez sem menne, mivel nem gyári GPU az M6800-hoz, a driver .inf fájlba kell bevinni az adott HW ID-t). Fizikailag 100%-osan passzol bele, csak a vBIOS downgrade kell, és simán megy benne
Közelben van ismerős, aki segít benne, a megfelelő vBIOS pedig le van mentve P3000/4000/5000-hez[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #108370 üzenetére
Én meg az M6800-as Precision-t fejlesztgetem még idén egy Quadro P4000-essel (a jelenlegi M3000M után), meg egy 99% DCI-P3 lefedettségű kijelzővel (mert a gyári kijelzőjének színvisszaadása egy talicska f*ssal egyenlő)
Csak OFF-ban néha beírogatok, mert ez nem gaming laptop, hanem Workstation.
Bár ahhoz képest nagyon szépen fejleszthető gépecske"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #108381 üzenetére
Olvastam már valahol pár hónapja, hogy MXM-es RTX3000 GPU-t tett valaki M6800-asba
Procihoz nyilván overkill, de érdekes lehet[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Raymond #108732 üzenetére
Precision M6800-as notimra rá van kötve 2 monitor 27" FHD, a dokkoló 2 db DisplayPort csatlakozóján keresztül, nem kottyan meg neki. Pedig abban Intel HD4600 és MXM foglalatos Quadro M3000M van, nem annyira mai gyerek
-
Francia91
veterán
Nem gaming laptop, meg nem új, de megjött a következő fejlesztés a Precision M6800-ashoz...
Quadro P4000 MXM[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Muerte #109471 üzenetére
A Pascal alapú noti VGA-kban van egy bug (vagy igazából egy szándékos dolog a későbbi VBIOS-oknál), és bizonyos BIOS-okkal rendelkező MXM VGA kártyákkal a Haswell alapú laptopoknál, az OS betöltésekor nem tud elindulni az ACPI (Advanced Configuration and Power Interface), mely a számítógép bizonyos energia gazdálkodásának a vezérléséért felel. Ennek hatására a Windows nem tud bebootolni. Érdekes, hogy korai VGA BIOS-oknál ez a probléma nem áll fent. Még nem tudom, milyen VBIOS van a P4000-esemen, beszerelés után derül majd ki. Érdekes módon a Linux nem rinyál neki, csak a Windows
M6800-asnál fennáll ez a féle összeakadás, AlienWare-nél nem biztos. Az a géped Haswell-es volt?
Nekem már a jelenlegi Quadro M3000M-nél is kellett driver .inf mod. Nem biztos, hogy ugyanaz a hardverkörnyezetünk, a gép BIOS-a meg tutira nem[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Csupati #109484 üzenetére
Csak a Precinek jártam utána, mert az van nekem, a többinél nemtudom, hogy megy, ezért is írtam, hogy az AW-nél valószínűleg más a BIOS és a hardverkörnyezet, ha simán ment a P4000. Következő héten lesz beüzemelve a kártya, akkor ér rá ismerősöm Linux alól flashelni, inkább rábízom, bacsisét is ő csinálta, jobb ha olyan csinálja, aki jártasabb benne
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #109486 üzenetére
Szerencsére ebben az esetben nem ennyire macerás, csak Linux alól kell flashelni korábbi VBIOS-szal, majd utána már indul a Windows is, ezután pedig egy módosított .inf fájlos driver telepítése, és onnantól sima liba, drivert is lehet mindig frissítgetni
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #109523 üzenetére
M6800-ason január eleje óta hibátlanul üzemel, párom Precision M4800-asán is közel 1 éve
A BIOS és egyéb frissítéseket ki lehet kapcsolni rendesen, és csak a Windows rendszerhez tartozó frissítéseket telepíti, hardver és egyéb frissítéseket nem, nálam is így van beállítva."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
Quadro P4000 sikeresen összehozva a Precision M6800-assal
-
Francia91
veterán
válasz Muerte #109656 üzenetére
VBIOS flasheléssel voltak bajok rendesen, az istenért sem akarta megírni az EEPROM-ot az nvflash Linux alól, volt vagy 2 órás küzdés....
Sokadik próbálkozásra félig felment az írandó VBIOS. Innentől viszont, hogy csak a BIOS egy része (vagy hiányos VBIOS) volt a kártyán, már indítható volt a Windows. Innentől kellett egy patchelt NVFlash, és végül az felírta teljesen és hibátlanul az EEPROM-ot Windows alól.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Első összemérések, hogy a Quadro M3000M-hez képest mennyit hozott a P4000 a konyhára a Precision M6800-asban
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz maximilian4 #109701 üzenetére
Délután felteszem, és megnézem Neked. Milyen beállítással nyomjam?
-
Francia91
veterán
válasz maximilian4 #109704 üzenetére
-
-
Francia91
veterán
válasz RM007 #109709 üzenetére
A P5200-ról szerintem olvastam itt a topikban, nem azzal voltak TDP gondjaid, ami miatt más VBIOS kellett rá, mert alapvetően túl nagy TDP korlátja volt a kártyának?
"Az a proci megfelelő vga-val ennél sokkal többre képes"
Én úgy vélem, hogy ezen proci mellé még ez a kártya is sok. Fortnite pl a procit húzza de nagyon, videokártyát nem hajtja ki.Upgrade még egy normális kijelző lesz a gépbe, ami most benne van az hitvány, pedig ilyen géptől nem ilyet várnék. Feleségem Precision M4800-asa mellé téve sírhatnékom van. Oké, most dokkolón van a gép, és külső monitoron, de nem mindig van így.
Szeretek ilyen építésekkel foglalkozni, ha az anyagiakat nézzük, ez a P4000 sem érte volna meg a gép piaci értékéhez képest, nekem viszont teljesen megérte, hiszen egy nagyon jó gépről van szó, ami még sokáig használható lesz"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #109777 üzenetére
Jó lenne, ha megint bejönne az a féle fejleszthetőség, mint az MXM-nél.... Csak félek, hogy nem érdekük a gyártóknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest