- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
imre687 #111153 üzenetére
Obsidian Fan Control.
Ha a laptophoz nem a gyári teljesen automatizált algoritmuson alapuló szabályzást akarom használni((EC Automatic)), ezt meg lehetett venni egy fejlesztő csapattól. Ma már csak múlt idő. Emlékszem, fizettem, majd valami miatt nem működött a kapott kód, aztán távolról segítettek. (Szerintem ez azért volt, mert a külföldi eladó személy már egyszer aktivált egy másikat amiről nem tudtam.) Ez a program mindent tud, teljesen személyre szabható. Külsős program. A maga korában laptopok körében a legjobbnak számított, még ma sem kell szégyenkeznie.
Olyan hogy UV és egyéb állítás is van a többi kiegészítővel (2. ábbra) Na pl olyat nem küldtek érdekes mód a pénzemért, de azt csak fel kellett telepítenem utólag, elfogadta bárkitől is jött, ahhoz már nem kellett kód. Enélkül a progi nélkül csak egy teljesen átlagos lapos lenne. Persze van nyitott bios is, de ott inkább ezeket nem próbálom szabályozni.
-
válasz
imre687 #111148 üzenetére
Ez a venti progi nem a gyári hozzákapott.(Vagyis nem tudom, eddig csak használtan vettem ilyen laptopot. Ezt a progit külön fizettem.) Megveszi az ember és csak azzal a laptoppal fog működni a kulcs amihez vetted. Nem lehet vele kalózkodni, ellopni stb...
4 számjegyű. Mondjuk megfordult a fejemben akár végig lehetne pörgetni a dolgot, ha nincs más lehetőség.Imre9211: Bizony szinte csak ezt iszom, másra alig tudok ránézni.
-
Adi01
tag
válasz
imre687 #110478 üzenetére
Ez a Lenovo garancia vesztés és bővítés téma már nyár óta megy.
Elsőnek az volt, hogy nem lehet, mert ha meglátják a nem gyári ssd-t vagy ram-ot visszadobják azonnal. Utána az volt, hogy ha baj van akkor vissza kell küldeni a gyári ram és ssd-vel és nincs gond. Lényeg, hogy normálisan kell szétszedni és mindent úgy visszarakni ahogy volt.
Utána később valaki megkérdezte azt mondta, hogy ha premium care garancia van a gépre akkor nyugodtan lehet cserélni.
Most már ez a premium care-s verzió is megdőlt elvileg.
De ha külföldi lenovo szervizt kérdezel akkor azt mondják persze mehet a bővítés de itthon a 4ig, mint hivatalos szerviz nem szereti.
De szerintem egy dolog biztos ha garanciális probléma van csak nem küldi vissza a tulajdonos ram kit-el és extra ssd-vel a laposát utána meg a szervizes elfelejti vissza rakni.Legjobb tudomásom szerint gyári állapotot kérnek bár nulla tapasztalatom van garanciáztatás terén de logikusan is így gondolnám. Ha pedig normálisan volt szétszedve és összerakva a laptop akkor nem hiszem, hogy megtudják mondani, hogy volt extra ram vagy ssd de ezt a nálam tapasztaltabbak úgy is megírják.
(mellesleg olvassák a fórumot/topikot olyan arcok akiknek a 4ig szervizhez van közük.)
-
-
Imre9211
aktív tag
válasz
imre687 #110510 üzenetére
Elég szánalmas húzás volna a Lenovo-tól...Nem, nem kötekedésből tényleg de ez konkrétan g*ciség. Mi az hogy a felhasználó nem cserélhet pl ramot? vagy ssd-t? Egy garanciának arról kellene szólnia hogy a szervízben megállapítsák hogy user error vagy sem. Ha nem akkor meg nyílván él a gari. Hajam leteszem...
-
-
válasz
imre687 #110478 üzenetére
Ez nem igaz.
Aki mondta, az egy betanított emberke, akit sajnos valaki más buta emberke találta ki, hogy így gondoljanak le pénzt az emberektől.
Jogodban áll akármilyen elektronikai eszközt megbontani, garanciavesztés nélkül, MÉG AKKOR IS, ha rajta van valami "megbontást" gátló vignyetta! -
-
-
-
Ubul86
őstag
válasz
imre687 #110260 üzenetére
anno acer párti voltam, de már 4 éve is sajnos a 7-es széria (amit végül nem vittek tovább) is olyan volt, amit írtam, és többen is erre panaszkodtak még itt ebben az évben is. Lehet, hogy akkor a 24-es széria már javult, jó kérdés, nekem a fórumbeli beszélgetések vannak még meg a Nitro-ról
Meg volt egyik fórumtársnál olyan is hogy nem tudták normálisan feltenni rá a windowst talán, és kapott cserét, arra se -
válasz
imre687 #108847 üzenetére
Persze, [link] de mint olvastad, látod ez egy asztali kártya már. Mivel a laptophoz tervezett mxm vonal elkopott így mással próbálkoztam és vittem tovább. A TB port is ki van kapcsolva, az meg a memória miatt hogy be tudjon fogadni 96GB-ot. Van ennek a laptop vonalnak egy igen jó bios és nálam a mai napig érdemben említhető szoftveres része is, Win11 okés.
#108848 pidzse4:
Köszike!
Hát ez az, nagyon nem értek hozzá, azért is vagyok olyan csendben mikor másnak segíteni kellene. Általában mindig mással dolgoztattam.Lásd KillHates mester.
Kezdetben öltem bele a pénzt. Ma már se türelmem, se pénzem, megöregedtem. -
Csupati
őstag
válasz
imre687 #108845 üzenetére
Oled az drága, és más az edp csatija, ami gyárilag nem volt oledes az késöbb nem lehet olyanra megcsinálni ,max miniled re. De azis baromi drága.
Ha gyárilag üveg előlapos a gép és elrepedt vagy eltört akkor komplett LCD assembly , tehát összeszerelt kijelző részt kapsz zsanérostul kábelestül. Külön nem árulnak és nem is szerelhető. -
pidzse4
aktív tag
válasz
imre687 #108820 üzenetére
Most nézem, hogy egy 4050 van benne és egy 13500H igy érthető hogy ilyen alacsony a hőmérséklet. Igy már elhiszem igen. Ezt a konfigot simán ki tudja hűteni bármilyen laptop nem csak az acer. Ha komolyabb gpu és cpu lenne benne akkor lehetne csak igazán látni mire is képes az acer. Mivel ez igen kis teljesitmény igy persze hogy alacsony a hőmérséklet. Annak ellenére hogy gyenge komponensek vannak benne jó a hűtése igen.
-
Semin
őstag
válasz
imre687 #108820 üzenetére
Csinálj egy TimeSpy-t és ott meg lehet nézni a hőmérséklet görbét.
(a pontszámból látszik milyen profil stb. stb.) Ez a mérvadó, minden más nehezen összehasonlítható.Valami ilyesmi lesz a vége : Time Spy + Meg tudod nézni végig a hőmérsékletet
(ez egy GPU teszthez készült, csak feltettem szemléltetésnek) -
peet05
aktív tag
válasz
imre687 #108815 üzenetére
Jó, de azért valljuk be, ezen a pályán nem is lesz kihajtva egyik gép sem. Ha megnézed CPU 6% (max. 79C), GPU 21% (max. 75C).
Tessen menni nagyobb map-on. Vagy CP 2077 Dogtown-ban szétnézni, lehetőleg ne low felbontáson (2.0-2.1 patch óta nem Corpo Plaza közepén nézelődünk, az az 1.6-ig volt "mérvadó"), vagy szintén itt egy benchmarkot futtatni. -
-
FőDudu
veterán
válasz
imre687 #108709 üzenetére
Windows beli power profil is erosen bele tud szolni.
Nalam peldaul a balanced profil az 35 wattra korlatozza a CPU-t es valahol 50w korul van a GPU korlatja.(direkt felraktam a GeForce Experience-t, hogy lassam az Nv Overlay-en a dolgokat)
(a Hwinfo nem korrekt, ugyanugy faszsagokat mutat ahogy tegnap linkelte valaki a 150 Wattot fogyaszto 4070-et. Nalam 200W folott mutatott a 2070 Super MaxQ kartyara ami 90W+15W boost-ra kepes).
-
Semin
őstag
válasz
imre687 #108689 üzenetére
Két ötletem van :
1. A profilban (BIOS) a gyártó 70W-ra korlátozta a kártyát.
A pontos típus beírásakor a gyártó honlapja ezt ki fogja dobni.
2. Indíts egy Superposition benchmarkot.
Ez alig terheli a CPU-t, itt elvileg marad nafta a GPU-nak is. -
Muerte
Topikgazda
válasz
imre687 #108679 üzenetére
[link] [link] Itt a topikban is többször leírtam/leírtuk vissza tudod keresni.
Ami fontos hogy egy kis undervolttal leginkább a fogyasztás csökkentés,hőfok csökkentés és a stabilitás növelése legyen a target,nem pedig alacsony feszültségen odabombázni neki az órajeleket! Minden kártya/gép egyéni neked kell szépen apró lépésekben kitesztelni melyik feszültség értéken/ mekkora hozzá adott órajellel megy a legstabilabban.Egy 4050-nél,saccra ez lehet 800mV-tól 900mV-tig tartomány első blikkre így látatlanul.Ha kezded,akkor 900-ról ,ott néhány teszt,aztán 875,850.Szerintem az utóbbi kettő lehet a legjobb,de a tesztek majd megmutatják.A gyári max órajelből én a helyedben egy 100MHz-et vissza is vennék,nem fog a teljesítmény rovására menni látványosan,viszont nyerhetsz vele sokkal többet fogyasztásban és hőfokban. -
Semin
őstag
válasz
imre687 #108683 üzenetére
Igen tudom. De a lényeg hogy "Linus" is el mondta az RTX 4000 széria laptop változata hibás.
Figyelj az enyém sem ment a tesztelés alatt még 0.975V fölé sem , de mértem 150W-ot is GPU-n max fogyasztáson:
Nem függ a feszültségtől a max. felvett teljesítmény.
Szerk:
Itt az eredeti posztom a tesztről : [link] -
-
Smithy87
senior tag
válasz
imre687 #104958 üzenetére
Hát nem tudom, nekem legutóbb a gyári gittel is 75° körüli értéket tartott a cpu gpu össz fogyija meg megvolt vagy115W egy r7 6800h meg egy 95W-os 3050Ti van az enyébem. Az ultra szar nállam nem itt kezdődik
Az itt imádott legion -öm, meg 80-85°on tudta ugyanezt egy r5 5600-al és ugyan így 95W-os 3050Ti vel... miután a mester meg vasalta meg újra pasztázta
-
Dhampir
félisten
válasz
imre687 #104790 üzenetére
NVIDIA GeForce RTX 3050 6GB Laptop GPU
Például egy másik HP Victus konfigurációban 95 Wattot ír a bolt:
HP Victus Gaming Laptop -
Csupati
őstag
válasz
imre687 #104734 üzenetére
folyékony fém paszta , ugyan azt csinálod ,csak nem lehet delidnek nevezni mert nincs kupad amit levegyél, söt amugy maga a folyamat egy része a delid, egész pontosan amikor leveszed a kupakot, a relid meg amikor felhelyezed a kupakot ,csak ugy mint a főbérlő és albérlő ezis rosszul vésődőtt a köztudatba.
-
Csupati
őstag
válasz
imre687 #104267 üzenetére
A normális márkák, Alienware , Razer nél nincs opció I5 re 4050 el igy az kilőve, Legion Slim böl és LOQ bol van I5+4050 , illetve ROG plusz MSI böl is biztos van, ha olcsóbb gépet akarsz akkor a Gigabyte is játszhat(Clevo/Tonfang) de igazábol ez nagyon budget build lenne.
-
-
Csupati
őstag
válasz
imre687 #102452 üzenetére
Kicsivel vastagabbak a hőcsövek.
Viszont a csavarok (pl a gép sarkán) biztos nem egyeznek, ami meg egyben a zsanér alja.
Ráadásul a Legion 15" vagy 17", a pro meg 16" .Sima Legion 5
Ez meg a Pro :
Maximum ilyen vizes heatsinket tudsz venni.
De ahhoz be is kell vizezni külső radiátor szivattyú kombóval. -
Csupati
őstag
válasz
imre687 #102374 üzenetére
Lenovo oldalán pl lekérdezhető a gyári szám alapján. Használt gépnél GPU-z gép és egyből látod hogy milyen órajel van megadva alap boos-t értéknek. PL nálam a 4070 :
GeForce RTX 4070 Mobile 80W = 1395-1695 MHz
GeForce RTX 4070 Mobile 100W = 1560-1950 MHz
GeForce RTX 4070 Mobile 105W = 1605-1980 MHz
GeForce RTX 4070 Mobile 115W = 2070-2175 MHz -
Csupati
őstag
válasz
imre687 #102372 üzenetére
Iroda laptop egy dedikált kártyával, nem pedíg gamer laptop.Gyenge hütés gyenge anyaghasználat .A hardver néhol erősen vissza van butítva, PL egy Legion Razer Alienware 3060 115W +15W dinamikus teljesítmény, ezzel szemben egy Ideapad gaming 60W is lehet ezek órajelben :
Teljesítmény- Alap órajel- Boost orajel.
60W = 817-1282 MHz
65W = 975-1357 MHz
70W = 1050-1402 MHz
80W = 900-1425 MHz
85W = 1035-1485 MHz
90W = 1163-1530 MHz
95W = 1215-1567 MHz
100W = 1267-1605 MHz
105W = 1305-1642 MHz
110W = 1342-1680 MHz
115W = 1387-1702 MHz
Sztem érezhető a különbség.
Forrás -
Csupati
őstag
válasz
imre687 #102360 üzenetére
Akár egy mezei Legion 5 is jó lehet ,de láttam 2 Omen-t is. Van még fent egy Gigabyte Aorus szépnek szép de a hütését nem ismerem. Esetleg még Nitro és TuF és MSI ha olcsóbban akarod megúszni. A Giga KC sorozatot sokan nem szeretik, amit meg végképp kerülj az Ideapad gaming és társai.
#102361MaxxDamage
Nehogy elhidd -
válasz
imre687 #96960 üzenetére
Én bő egy éves rendszer használat után nem érzem hogy pucolgatnom kellene, minden olyan mint az elején volt. Win11. Ezek a folyamatok is olyanok, szedd le azt az alkalmazást amit nem használsz, de a mai cpu teljesítmények mellett ne már hogy pucolgatni kelljen.
Aki nem tesz a gépébe elegendő ramot az magára vessen.
Amúgy pucolhatsz és lehet olyat is kipucolsz amitől instabil lesz a rendszered.
Mikor leszedsz egy programot nálam rákérdez hogy mindent szedjen le vagy sem.De ha mindenáron jót akarsz és nem Win belső dolog akkor, [link] fizetős, de megéri, én ezzel végzek mindent. Mikor leszedek vele valamit akkor az 100%-os, biztosra megyek. Az egyike azon programoknak amit évente megújítok. Hát nem is a játék azt már csak letöltöm valahonnan.
-
Csupati
őstag
-
Medocsabi
addikt
válasz
imre687 #93677 üzenetére
Én nem venném meg,a specifikáció elmegy,de az a vga nem túl acélos a cpu mellett,ráadásul nincs az az isten,hogy ez a hűtés elbírjon vele:
Szóval hiába az erős hardware, ha egy celeron szintjére thorttlingol. Ahogy alább írták,érdemes 1660ti-t vadászni,igaz,az drágább,és abból se ryzen-es déldányt vegyél,mert ugyan ez a hűtése.
Pl:
https://hardverapro.hu/apro/hp_omen_15-ek0000nh_15_6_fhd_144hz_8_gb_ram_512_gb/hsz_1-50.html
Bár én a helyedben ebből a keretből pont nem újabb,hanem régebbi gépet vennék,olyat,ami megbízható,könnyű szerelni, és normális a hűtése. -
válasz
imre687 #93586 üzenetére
Kérdés min van a hangsúly. A mennyin vagy azon hogy azért olyat vegyünk már amit megelégedéssel tudunk használni, emellett ne kelljen már azon izgulni se nagyon mikor sz@rik már be, mert semmi nem tart örökké és nem biztos hogy van azon már garancia. Egyszerre több szempontot figyelembe véve érdemes mérlegelni, a aminél olcsóbb nem biztos hogy jövedelmező.
Lehet a 3 éves 200-ért nem véletlen a 6-7 évesekhez mérten....eltitkolt hibák. -
törölt tag
válasz
imre687 #93575 üzenetére
Szia!
Ezeket nézd át,
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1060
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1070
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1650
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1660 (inkább innen válassz, ha tudsz és alkudni ne feledj)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged