- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Adrian1111 #113610 üzenetére
Alienware gepeket meg a Ripjaws ddr5 memoria teszi taccsra mostanaban.
Egy Dell szervizes posztolt olyan videot, hogy a halott gepekben a kozos csak a Ripjaws ddr5 memoria volt. Valahogy az XMP profil kinyirja a tapkoret a Ddr memoriaknak.
Szoval azzal is ovatosan....
-
válasz
Adrian1111 #113229 üzenetére
Ki lett az is cserélve Noctua NT-H2-re, ami egy picit jobb mint ami előtte volt.
-
válasz
Adrian1111 #113223 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
-
FőDudu
veterán
válasz
Adrian1111 #113229 üzenetére
Nalam 2 kulon Vapor Chamber van, gy nem hatnak egymasra. Egesz jo megoldas.
Vekony es hatasos. -
FőDudu
veterán
válasz
Adrian1111 #113227 üzenetére
Kh tudtommal nem rak folyekony femet GPU-ra.
Nekem kb 2 hete kellett ujra pasztaznom a Razert.Az tunt fel, hogy GPU 75 fokos, cpu viszont 95-98 fokos. Nalam csak CPU-n volt folyekony fem. (Thermalright Silver King).
Nosza szetkaptam. A Razer VC hutoje aljan van egy kb 2mm vastag talp - na ott mar szepen rombolt a folyekony fem (talan nem fog kilukadni). Lepucoltam hat es kentem ra ugyanazt ami a GPU-n van. (Thermalright TFX).
Max 88 fok lett a proci - azaz a folyekony fem mar nem allt a helyzet magaslatan.
(aki ilyet akar hasznalni azt ova kell intenem, kurva szilard paszta, csak spaklizva lehet kenni (mint a glettelesnel), ha esetleg nem megy 1 huzassal, akkor a masodik huzas mar leszedi az elso huzas altal rakent reteget, szoval eleg nehez szepen felvinni)(talan felmelegitve jobb lenne)
Jo paszta, nekem bevalt. Mondjuk nalam a GPU az max 105 wattot disszipal el, szoval nem a legerosebb.
-
válasz
Adrian1111 #113225 üzenetére
valszeg folyékony fém volt... Szép eredmények. Akkor valszeg már nincs throttling.
-
válasz
Adrian1111 #113223 üzenetére
Oké, de miről változott ennyire? Továbbá lett fotózva, hogy nézett ki belül a gép és mennyi idő után?
-
válasz
Adrian1111 #110877 üzenetére
Na igen ahogy kifejtetted, azért kicsit fogtam a fejem mikor valaki megsúgta miért akadtam le, vagyis nem bug volt. Hát fordítóval megy. Ennem kellett hogy le tudjak feküdni, amit meg is tettem előtte is, de nem onnan, meg nem azt mint észrevettem, más volt jelezve felém stb....hagyjuk. Legközelebb mielőtt panaszkodom segítséget kérek előtte.
-
gumikacsaa92
tag
válasz
Adrian1111 #110874 üzenetére
Rendben. Köszönöm. Meglesem este. Stalker 2őt próbáltam, illeve a forza 5-öt.
Hirtelen amit kipróbáltam, hogy g-helperbe 60hz-re volt állítva a display azt átraktam 144hz-re majd játékon belül korlátoztam 60fps-re. Így a mikrolaggok megszűntek. Bár sokat nem tudtam próbálni. Majd este többet leszek előtte jobban megnézem.
-
válasz
Adrian1111 #110874 üzenetére
"Hiába magas fps szám, laggok mindenütt, akár minimum grafikán is."
Ez nálam nincs, viszont folyton kidobál. Fejlődésnek látom ha épp csak megáll egy hosszabb pillanatra a játék(nagy ritkán) aztán tovább megy, mintha fagyni készülne, ami eddig nem volt, de látom én ezt másoknál is youtube végigjátszásnál. Nagyobb gond hogy kaphattam egy olyan bugot ami miatt az eddig beleölt sok órám kárba veszni látszik, nem tudok továbbmenni, hiába kezdtem visszább mentésből. Ennyit arról hogy a jövőben pénzt csengessek ki játékra, ha van más megoldás helyette.
-
válasz
Adrian1111 #110867 üzenetére
Teljesen rendben vagy 95 fokig a hotspot-al
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Adrian1111 #110867 üzenetére
Ezek teljesen normális hőfokok egy gamer notinál. No para.
-
FőDudu
veterán
válasz
Adrian1111 #110726 üzenetére
Valoszinu az ECU ilyen.
Razer alatt is van ugye a Synapse3 ami az osszes teljesitmeny meg szin bealltiast kezeli.Ebbol kilepve a beallitasok elvesznek.
Nosza irtam sajatot pythonban - ami tok jol mukodik is. De kb 10 percenkent ra kell kuldeni a beallitasokat az ECU-ra, mert kulonben alap helyzetbe all. Nalam eleg jol lathato amikor elvesznek a szin beallitasok a billentyuzeten. A Razer billentyuk szin kezelese legendasan jol lathato - igy rogton leesett, hogy itt bizony nem eleg 1x rakuldeni mit is akarok.
Valoszinuleg azert, mert a Windows power profile valtozhat - igy meg kell erositeni mit is akar a felhasznalo valojaban.
Amugy az osszes ilyen alapbol nem lathato power eventre irtak egy jo modult a Windows esemenynaplohoz.
Ezt felteve lathato az osszes modositas - es ami a lenyeg, hogy ezekhez akar kulso script is rendelheto, hiszen a windows event log alapjan lehet taszkot futtani a task schedulerbol.
Azaz ilyennel lehet peldaul az alap power managementhez kulso progikat futtatni (pl. perfrmance modba rakva inditani a GPU tuningot vagy hasonlo manualis dolgokat).
Egy ilyen megoldasnak alapnak kellene lennie minden tuningosnal.
-
válasz
Adrian1111 #109533 üzenetére
Mindjárt kapsz valami hasonlót. [link]
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Adrian1111 #108905 üzenetére
Én az anyóst is eladnám úgy ahogy van az egészet szétszedhetik
-
formula01
senior tag
válasz
Adrian1111 #108356 üzenetére
Az viszont egész biztosan a bugos fTPM miatt van, amit te írsz. AMD már adott ki hozzá frissítést, Lenovo BIOS frissítéssel tudná javítani, de 2 éve szarnak rá.
-
válasz
Adrian1111 #108356 üzenetére
Lehet elavult már az a laptop.
Ez a beakadás dolog már nagyon téma lett mostanság. Olyan mintha a feladatok kiosztásánál nem lenne megfelelő szinkron a hardver elemek között, mikor mit ki mennyire sorrend ki a következő? stb.... Azt mondanám itt valami Windows hiba lehet a háttérben, ami bizonyos frissítések után rosszul kezelné a prioritásokat. Ezt a magas röptű gondolati fejtegetést jó pár cikk elolvasása után építettem fel.
Próbálkozom, hátha jön egy igazi szakértő miután engem elolvasott.
Amúgy a majmos benchmark miatt is gondolom, amit azzal kapcsolatban észrevettem. Valahogy rá kell venni az embereket a hardver fejlesztésre.
-
LeventeV
senior tag
válasz
Adrian1111 #107488 üzenetére
@Adrian1111, @Ubul86: Köszönöm a válaszokat. Időközben kiderült, hogy 2x8 GB van benne gyárilag (nem tudom miért 1x16 GB rémlett), így egy 2x16 GB-os kitet fogok beszerezni.
-
válasz
Adrian1111 #107477 üzenetére
A gyakorlat az, hogyha nem aránytalanul nagy a táskád, akkor kutya se fogja megnézni és megmérni a pontos méretét.
Némi puffer van ebben a méret megadásban, hogy tuti beférjen az előtted lévő szék alá a táska, mégha tele is tömöd a reptéren vásárolt cuccokkal. -
Digidroid
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106937 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik egyenlőre sikerült megoldani a problémát.
1 - Régebbi BIOS felrakása
2 - Win betöltése után eszközkezelőben Lenovo System Firmware 1.65.0.0 törlése illesztőprogrammal együtt:Ez alapján sikerült.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106930 üzenetére
Neked milyen géped van, és milyen rendszerrel?
Nekem Legion 5 Pro-16ACH6H 82JQ + Win 10
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106918 üzenetére
Nálam szintén..
Sírni akarok -
válasz
Adrian1111 #106905 üzenetére
Tehát ez csak a 2020-2022-es modellekre, RTX 20XX-as, esetleg RTX 30XX-as modellekre igaz?
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106905 üzenetére
BIOS Back Flash-t kell enabled-re állítani:
-
kricsar
csendes tag
válasz
Adrian1111 #106508 üzenetére
Köszönöm.
Akkor egyelőre várok, nincs gond a géppel. Olyan profi meg nem vagyok, téglát nem csinálnék belőle. -
kricsar
csendes tag
válasz
Adrian1111 #106448 üzenetére
Szia! Hogy lehet downgradelni BIOS-t? Én feltettem az újat, eddig nem vettem észre semmi problémát, de ha vissza tudnék menni, nyugodtabban aludnék ezek után.
-
22balu
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106485 üzenetére
Nekem úgy tűnik. Van akinél csak random lagok akadások, másnál be se kapcsol a gép
Nagyszerű
-
22balu
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106464 üzenetére
De lehetséges, mert frissítettem Biost, ezt nem lehet vissza downgradelni?? Miert kell ezért alaplapot cserélni? Igaz hogy nekem 40napig még garis a folyékony fém pasztát még le lehet szedni na de a vicces resz most jon az alig 1 hetes gepemet elvittem Killhates hez anno 2021 korul hogy pasztazzuk és ott tapasztaltuk hogy a zsír új gépemen már át volt szakítva az alaplapi garis matrica…igy vegyen gépet az ember a radium-tól. Szóval akkor most lehet buktam egy jelenleg 300-400ezres gamer laptopot? 🫠mert én igy akadva tobb mint elvezhetetlen barmilyen jatek.. egy win reinstalt még megprobálok..
-
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #106462 üzenetére
áh, még ebből is alkudtak
ezzel nem jövök sose (de a hirdetésben ez is megvan/volt említve persze)
az, hogy járt nála, az nem jelent semmit, hisz azóta tönkre is vághattam volna nem rendeltetésszerű használattal
-
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #106459 üzenetére
jah, én már szóltam is neki hogy ennek tudatában vigye el, nincs baja a gépnek, csak ne érje kellemetlenség (meg szóltam neki hogy ne frissítsen új bios-ra
)
-
válasz
Adrian1111 #106448 üzenetére
Kezd bonyolódni a helyzet; mert lehet, hogy nemcsak a Legion 5-ös sorozatot érinti a helyzet hanem régebbi modelleket is. Ma már a második Lenovo Ideapad kerül a kezem alá EC hibával
-
ZsoltGoku26
junior tag
válasz
Adrian1111 #106083 üzenetére
Sajnos garanciát már 2021-ben lejárt
-
válasz
Adrian1111 #105989 üzenetére
Olyan hogy nem indul még sosem találkoztam. Időben vissza meg pláne. A clevonál mikor megpakoltam 64GB-ra (4 modul volt) és az aida elmondása szerint is a 2+2 modul páros más model számon futott sem volt az indulással gond, még a futtatás, strapa is majdnem, de volt néha újraindulás, talán kék is volt egyszer, én pedig arra gyanakodtam, ezért memória ápgrédnél néztem a ramokon lévő számozást is nem csak azt hogy melyik gyártó terméke. Azóta egyszer sem volt anomália, pedig 4db 32 GB ramot vettem és csak 3 darabot fogad ebből a gép sincs gond, mindegy azt a 3.-at a jelen lévő foglalatokból hova helyezem a bill. alatt. 2 modul a gép belsejében, 2 modul meg a bill. alá mehetne, az egyik foglalat most üres.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Adrian1111 #105029 üzenetére
Nekem van a gépen mind2. (dual boot)
Az egyik 2TB SSD-n, 1-1TB-ra ketté osztva van egyik felén a Win10, másikon a Win11 -
válasz
Adrian1111 #105013 üzenetére
Tedd az egyes modulba a gyári ramot és a kettesbe az egyik 3200-es 8-ast. Elvileg el kell indulnia és ekkor 2400-on fogja kezelni a 3200-es ramot.
-
Csupati
őstag
válasz
Adrian1111 #105013 üzenetére
A linkelt specifikációs oldalon ott van a válasz :
MEMORY:Max 32GB, DDR4-2400, 2 Slots,
Egy bios reset kéne neki és kikapcsolni az XMP-t. Egy próbát megérne. -
válasz
Adrian1111 #104970 üzenetére
Kétszer is sikerült elírniuk!
-
válasz
Adrian1111 #104970 üzenetére
Természetesen el van írva, ekkora nem is létezik.
-
válasz
Adrian1111 #104943 üzenetére
Maestro. Még Kärcher cuccokra is volt 20% kedvezmény.
kuponnap | Kärcher Magyarország (kaercher.com) -
válasz
Adrian1111 #104842 üzenetére
Bocsánat!!!!!
Összekevetelek, LosAngeles felhasználótól kaptam a kártyát és NEM Ő GÁNYOLTA ÖSSZE (hozzá sem ér a csavarhúzóhoz, minden gépét én szerelem) hanem így vette itt a PH a gépet évekkel ezelőtt (NEM MATYEE-tól!!) hanem tuggyukitől. Le is kotlott neki pár év után, joggal: GTX1060 hűtés volt rakta és eleve javított kártya volt. Ezért nem igazán szeretem a Clevo-kat mert amiket művelnek a gazdáik velük, attól borsódzik a hátam! -
válasz
Adrian1111 #104766 üzenetére
Akkor megnyugodtam, ha ez másfél órás mérés volt
Nagyon elkesertő a Legion venti kezelése és a még elkesertőbb, hogy a Legion Fan Control sem tud a hiszterézisen javítani -
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #104761 üzenetére
fura, mert nálam kicsit másabb értékek vannak majdnem ugyanezen gép mellett Alan Wake II-nél is pl, GPU hotspot simán felmegy 90 fok fölé, gpu meg átlag 80-ra
A cpu meg ilyen 70-75 között maxna majd holnap nyomatok egy fél órás tesztet, megnézni (mondjuk nálam turbo off-on van a proci)
-
válasz
Nekem az a 92 fok ami szemet szúrt...
Oké, hogy csak egy csúcsérték és az átlag 76 fok volt, de akkoris -
válasz
" 752 w egy notiban. Csak Bessenyő Pista bácsit idézve: noooormális?
"
Csak vigyázz nehogy a fél lakótelep áram nélkül maradjon reggelig mint nálam legutóbb mikor este bekapcsoltam a lapost és neki ültem játszani.Ezek az anomáliák ne zavarjanak.
-
válasz
Adrian1111 #104753 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést
-
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #104598 üzenetére
konkrétan mióta killhatesnél járt az enyém, 75 foknál több nem volt a cpu-m terhelésnél
a gpu más, de az is átlag 80 terhelésre, a hotspot volt max 90 pl egy alan wake II-nél -
válasz
Adrian1111 #104598 üzenetére
Szerintem ez messze van a "nem vészestől"
Rúgd ki a turboboost lábát a Ryzen controller-el aztán majd ha felém jársz akkor megbajlágolom. -
kresz2
aktív tag
válasz
Adrian1111 #104599 üzenetére
Köszönöm a választ neked is.
-
mihione
őstag
válasz
Adrian1111 #104577 üzenetére
Kopra ugyan ilyen gepem van,ha folyekony femben gondolkodtal akkor abszolut megeri,turbos orajelekkel hozza kb a tiltott turbos homersekleti ertekeket atlagban.Legion fan controllal ra lehet segiteni a ventivezerlesre is.Ha csak sima pasztacsere akkor nem erdemes...
-
Ubul86
őstag
válasz
tavaly májusban kapott fémet az enyém, ugyanez, jelentős javulást hozott igen, mai napig. Pedig lassan 1 éves lesz rajta
de ahogy látom, megválaszolták, hogy csak akkor, ha amúgy már nem komfortos.
-
válasz
Ha a gyári paszta van rajta, viszont nem melegszik (illetve igen, de nem 85-90 fokos) akkor valami csodával határos módon sikerült a gyárban azt reprodukálniuk amit a mérnökök elképzeltek és nem érdemes bolygatni a hűtést. Ahogy írta Echterion; nagyon elfuserált a venti vezérlése a Legion-oknak, azaz elég lomhán pörgeti fel a ventiket az EC. Igazából ezen lehet segíteni valamennyire a Legion Fan Controll-al, de ha Win11-et használsz akkor masszív szopás betaposni az oprendszer alá.
Egy szó mint száz, akkor érdemes erre a kérdésre visszatérni, ha a géped "használati komfortja" már nem fog megfelelni, azaz nagyon melegszik, vagy már belefut throttlingba a proci. -
echterion
nagyúr
válasz
Adrian1111 #104581 üzenetére
Én az előbbivel oldottam meg. Beállítottam egy számomra elfogadható hőfokot és minimális teljesítményvesztés mellett lett elfogadható hőfokom.
-
echterion
nagyúr
válasz
Nem sok. Kicsit magasabb lesz a freki, amin fut, de ugyanúgy meleg lesz, mert egyszerűen későn reagálnak a ventik a cpu melegedésére. Én legalábbis ezt tapasztaltam anno pasztacsere után.
-
Csupati
őstag
válasz
Nálam sincs légkondi, és nem vettem észre hogy esetleg emiatt jobban melegedne, max kicsit hangosabb volt a venti.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Adrian1111 #104508 üzenetére
Én is megnéztem most és szépen fut (60+ FPS) 1440p-n és a GPU 200W+ teker végig
CPU meg malmozik, még 3.6GHz-n is -
válasz
Adrian1111 #103167 üzenetére
Na ez jó hír, én se mondtam vissza a rendelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest