Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Meg az a zsanér mizéria, mikor kilazul eltörik. Ilyenem sem volt sosem.
Én legfeljebb jövőre tervezek vízhűtést mikor már nagyon nem bírok magammal addig figyelem nálad mi hogyan alakul.
Te vagy a hivatalos tesztelőm.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Csupati
üzenetére
Én pl marketplace-en szereztem a Xiaomi gépet, 165 mátyásért. I7 8750h+16gb ram,gtx1060 6gb... Nyilván kompromisszumokkal, de fut rajta sok AAA játék,teszteltem AC Valhalla,Cyberpunk,NFS Heat-tel is. Jelenleg ezek a régi gépek mennek szerintem a legjobb ár/értékben, gari nélküli,kicsit erősebb gépek inkább a 300-hoz vannak közelebb. És hiába van benne egy 1660ti,ha ilyen a hűtése:
Akkor lehet benne atomreaktor is,mert ez a 2 fütyi nem fogja bírni a cpu+gpu-t lehűteni,így hamarabb beadja a gép a kulcsot,hiába erősebb papíron.
Én azt mondom ilyen áron,ha a gép jó állapotú,meg mindig bőségesen megéri. Ennek a gépnek a hűtése ma is körberöhögi a legtöbb konzumert, amin a cpu 1 nyomorult kis heatpipe-ra van kötve,és iszonyat könnyű szerelni.
És maga a gép kisebb mint egy átlagos 15,6-os gép,semmi csicsa nincs rajta,így simán használható melósnak is. 2db m.2 ssd hely+1 hdd.
Nem magamnak vettem,de bizony itt marad
-
Imre9211
aktív tag
válasz
laposonly11
üzenetére
Értem. Köszönöm szépen a választ. Kicsit elszomorít az írásod alapján, hogy akkor ezek szerint még a 720ezer forint körüli készülékeknél is jellemzően elcsesződhet bármi, akárcsak egy olcsóbb modellnél...Efelé az összeg fölé meg nem nagyon szeretnék menni.
Plusz hát Legion 5-ösnél én úgy indítanék hogy ssd és ram(32Gb)bővítés. Tuf-nál is én csináltam mindent. Pasztázást is. Soha nem vittem szervízbe ilyesmi miatt.
Csak ugye még az kérdés, hogy ilyenkor a gari nem e ugrik Lenovoéknál, hogy ram meg ssd upgrade volt
-
válasz
Csupati
üzenetére
& RM007:
Csak 530+ nap üzemidő van (2+ év alatt) az X170-be , na ez sem kevés, de nekem nem tűnik fel, mert mint mondtam, pont olyan mint az új!

Rendszeresen karbantartott/portalanított, újrapasztázás is volt időn belül és hűtő cserék is voltak, Extrával felszerelten használva, sokszor futott hetekig kikapcsolás nélkül

Tegnap vágtam a csövek hosszúságán is és most pont jó így, mert nem lóg le az asztal lap alá 😀😄.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Amiket itt olvasok ha most kezdeném első márkás gamer laptop egyiket sem merném megvenni. Nem véletlen buzultam annyit az MSI-mel és a mostani Clevo laptopommal, mert ezekkel lehet, mert minőségi, fantázia dús, sokoldalú elég csak ránézni. Mindig az orrom után mentem és eddig bejött. Amit meg akár "feleslegesen" ráköltöttem az mindig saját történet volt, sosem a laptop valamilyen féle hibája, gyártási, nálam csak erősségek vannak.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálam kivül egész korrekt a gép 2 hibát kivéve az sem vészes , belül meg patika a 751dm2 , jó helyről kell venni és akkor nincs csalódás.
-
válasz
laposonly11
üzenetére
A Clevo gépem ha tudnád hány napot ment mióta megvan, és most is olyan mintha új lenne.

Na majd megnézem mennyi nap/üzemidő van benne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
laposonly11
senior tag
válasz
Imre9211
üzenetére
Amit kinéztél az nekem tökéletesen bejött, először én egy szimpla Lenovot vettem 5600h(6 mag)/RTX 3060, aztán egy Lenovo Pro-t, 5800h(8 mag)/RTX 3070. Az előbbi gép a jó ár/érték kategória, viszint 1080p ultra beállítások mellett, gyakran gyengélkedik és kifut a 6GB ramból, és nem tudja tartani a 60 fps-t, persze én gépigényes játékokkal játszom, bekapcsolt sugárkövetéssel: Resident Evil sorozat, Cyberpunk, Battlefield 2042 stb. (az ilyen 200-500 fps el futó, Doom, CS:GO, LOL, Warcraft, ezekhez felesleges az erős gép)szóval oda kell a kakaó és a Pro itt sokkal erősebb, sőt QHD felbontás mellett sem esik nagyon 60 fps alá. Viszont a minőség kérdése már problémás, ugye ACER, Lenovo, MSI, ezeknél a gyártóknál az olcsóbb gépeknél csoda ha nem romlik el valami, tulajdonképpen a Pro verziótól elvárható lett volna a "minőségesebben összerakott cucc" sokkal jobb a hűtése, mégis az volt gyárilag hibás. A kisebbik Lenovo gépemben elszállt a Wifi kártya, de nem gond mert ugye cserélhető, a Pro gyárilag alaplaphibás volt és 2 hónapon belül, minden figyelmeztetés nélkül feketére leégett néhány kondi, az alaplap hátsó részén, de a Lenovo garancia háztól-házig van, magyarul, felhívod a TMX futárt és másnap már kopogtat az ajtódon és viszi a szervizbe a lapost, kb. 1,5 hét alatt kicserélték az egész alaplapot(nekem a monitor hátlapját is kicserélték, teljesen más lett a formája, de minek?), ismerősnél a touchpad szállt el néhány hónap alatt(5600h/RTX 3050), szóval ez még mindig egy ócó' márka, nem egy Dell, vagy HP, bár már elvileg mindeki sz*rt gyárt, csakhogy vigyék a népek.
-
válasz
imre687
üzenetére
Kérdés min van a hangsúly. A mennyin vagy azon hogy azért olyat vegyünk már amit megelégedéssel tudunk használni, emellett ne kelljen már azon izgulni se nagyon mikor sz@rik már be, mert semmi nem tart örökké és nem biztos hogy van azon már garancia. Egyszerre több szempontot figyelembe véve érdemes mérlegelni, a aminél olcsóbb nem biztos hogy jövedelmező.
Lehet a 3 éves 200-ért nem véletlen a 6-7 évesekhez mérten....eltitkolt hibák. -
-
törölt tag
válasz
imre687
üzenetére
Szia!
Ezeket nézd át,
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1060
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1070
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1650
Keresés - HardverApró (hardverapro.hu) GTX 1660 (inkább innen válassz, ha tudsz és alkudni ne feledj)
-
imre687
tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő héten
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200eft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak játék.
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méret mind1, hogy matt vagy fényes azis lehetőleg ips legyen.
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen munkába is vinném.
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min 512 ssd, min 16gb ram
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Semmi
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Tehát ha elveszik a legion , akkor kap vissza 50k-t ? Ez nem jo deal
Sokat használom a fox post-ot, sose volt vele gond, szóval én csak natúrba azzal küldeném.
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Szerintem azért éri meg (és hidd el lehet attól még sok jó szerviz sok jó ott dolgozó szakemberrel), mert ez a kapcsolat így innentől személyes. Ez olyan mint mikor azt mondja valaki viszem az autómat a szerelőmhöz, megyek a fogorvosomhoz vagy akár (igaz itt nincs tiszteletdíj, munkadíj) áthívom a haveromat hogy segítsen nekem ebben és abban.
Én pont idegenre nem merném rábízni azon dolgaimat ami nekem nagyon fontos.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello
üzenetére
Igy van. Akinek futja majomra....
Tegnap vettem uj gazt az autom klimajaba. A regi mar nem volt jo

Nem volt elegsehes a hutes. Vagyis az en oldalamon hutott, a nejem oldalan meg nem.
2 hetbe tellt mire kiderult hol tudjak megtolteni.
Ugyanis a 2018 utani autokban mar ujabb gaz van ami legtobbszor R1234yf. Ez cserelte le a regi R134A-t amit mindenhol tudnak tolteni.Na elobbit nem. Gyulekony, mergezo, csak vizsgazott szemely kezelheti. Szervizeknek nem eri meg a tanfolyam es a szukseges eszkoz fenntartasa.
Szoval meg a helyi markaszerviz is elszallitana az autot mashova a toltesre. Hagyjam ott 2 napra.
Igy magam mentem utana, hol tudnak ilyen gazzal dolgozni. Aztan tegnap utba esett a szerviz. 30perc es 120 Euro utan meg lehet ujra fagyni. ( mult heten kapott uj szurot, szoval pollen/bakterium/virus/pm2.5/korom is kiszurve.)
-
Plusz értékbiztosítás? Minek? FoxPost csomagpontba kell küldeni és kész.
https://foxpost.hu/ugyfelszolgalat
Védi-e valamilyen biztosítás a csomagomat?
Természetesen. Webshop rendelés esetén a FOXPOST automatára küldött csomagnál 300.000 Ft-ig, házhoz küldött csomag esetén 50.000 Ft-ig biztosítja a küldeményedet. Magánszemély által történő csomagküldés esetén pedig a FOXPOST egységesen 50.000 Ft-ig biztosítja a küldeményedet. -
Ubul86
őstag
"a laptop postázás ilyen árértékben nekem olyan kicsinyes, értem ezalatt ha laptopra telt teljen annak karbantartására is."
vidéki falusi parasztként, jó távol Budapesttől kerülném a mai napig. Kocsival is egyszer voltam ott, be is feszültem rendesen a közlekedéstől, plusz a kocsimmal most nem feltétlen tennék meg 2x220 km-t, amilyen állapotban van.
A vonat még ott van, csak nem tudom, hogy nyugatiból hogy éri meg elmenni.
De ennyi erővel, ha már valakinek telik ennyi egy gépre, akkor már újonnan is menjen érte, ne futárszolgálattal vegye meg magának mert az olyan kicsinyes
nem véletlen van futárszolgálat kitalálva.Amúgy szerintem ez tök kellemetlen dolog, hogy van egy jó szakember, aki sok embernek "közel" elérhetetlen. Tehát hogy nincsenek jó szervizek, akik hasonló színvonalon dolgoznának az ország több pontján (legalábbis én nem tudok, hiába kérdeztem itt már tőletek többször is az évek alatt..anno laptopszalon megcsinálta az ott vásárolt gépeket fémmel, de hát már az sincs...notebook-osék kijelentették hogy ők fémet nem használnak, csak sima paszta, hát köszi, azt még én is...)
ettől függetlenül ez már érzésem szerint kezd átmenni személyeskedésbe, amit szívem szerint elkerülnék, hisz pont segítségkérésként írtam be, nem kioktatásért

-
válasz
Gergello
üzenetére
Én simán feladnám a helyi postán elsőbbségivel. Küldtem már én is csomagot KillHates mesternek több ízben is. A lapost úgy csomagolnám hogy akár dobálni is lehessen. Bár szerintem évente egyszer nem kellene hogy számítson drága gamer laptop mellett egy utazás személyesen hozzá. Azt lehetne belekalkulálni laptopvásárlásnál, egy szakemberi karbantartást.....a laptop postázás ilyen árértékben nekem olyan kicsinyes, értem ezalatt ha laptopra telt teljen annak karbantartására is.
-
Ubul86
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
épp kérdezni is akartam, hogy hát hogy éri meg akkor egyáltalán egy webshopnak elküldenie a gépeket, ha ilyen sokba kerül / gép. Gondolom azért átlagosan megfizetik ők is azt a 3-4000 ft-ot per rendelés, vagy rosszabb esetben ugye a vásárlóra tehelik.
De szerintem a használt gépeket se küldik sokan 20000 ft-ért a vásárlónakamúgy zsugorfóliával szoktam körbetekerni a dolgokat, xboxot, ps-t is úgy adtam fel eddig.
-
Gergello
addikt
válasz
Ubul86
üzenetére
Vaterafutárral feladhatod, kiválasztod az MPL-t . Ott lehet bepipálni értékbiztosítást 50.000 Ft feletti összegre. Kifizethetsz kb. 15.000-20.000 Ft-ot biztosításra.
Ha nem csak a saját dobozában küldöd, hanem valamibe belerakod még a 99%, hogy nem fog törni, itt a gond inkább az, hogy eltűnik.
Biztosítás nélkül 50.000 Ft-ig térítenek (GLS is kb. addig).
-
Ubul86
őstag
sziasztok. Aki Killhates-szel takarítja a gépét, de nem tud személyesen vele találkozni, milyen postai megoldások váltak be nála? GLS, vaterafutár megoldással pl? Nem jutok el az istenért se, a gép pedig már 1 éves lesz, úgyhogy gondoltam az eredeti dobozában GLS-sel elküldeném, de nem tudom, hogy egy 4-5-6-sokszázezres gépet milyen megoldásokkal lehet, ami azért egyben pénztárcakímélő megoldásként szerepel a futárszolgálatok között
(nem hiszem, hogy van ilyen, a gls alap ~3500ért visz, ahogy néztem és kalkuláltam) -
Imre9211
aktív tag
Sziasztok!
Lassan 3éves lesz az asus tuf laposom és ideje lesz cserélni.
Egy lenovo legion 5-öst néztem ki ryzen7 5800H-val és RTX3070-el. Azt szeretném kérdezni hogy mik a tapasztalatok a legion szériával? Ajánlott kategória vagy esetleg problémás?
Köszönöm szépen a választ előre is.(egyébként a ram bővítve lesz egyből első nekifutásra 32gb-ra '2*16' )
-
mihione
őstag
válasz
undercover
üzenetére
0.8v kornyeken keresd meg hol stabil meg,altalaban az a sweetspot.De ha ennel kevesebb is eleg neked persze mehetsz lejjebb is.
-
Frozen
addikt
válasz
undercover
üzenetére
nem, ha nagyon lehuzod akkor kifagy vagy öszeomolhat a driver vagy alkalmazás ami ép futat. Ha jól állítod be akkor semmi gond nem lehet.
-
nagybá
senior tag
Hali!
Régen voltam már itt ... anno egy ACER Predatort szereztem be akkor mikor a g5-793-74gy modell kifutóban volt és itt a népek segitettek a hűtést tuningolni
Azon merengek, hogy lecserélném lassan ezt a masinát, mert hát elfutott már az idő felette és azon gondolkoztam, hogy 500k-600k körül mi az ami megy manapság?
Valami olyat keresek ami nem akkora beton, mint a Predator - munkagépem egy Zephyrus G15 amit IMÁDOK - és nem is olyan nagy.
FullHD teljesen oké, nem érdekel ennél nagyobb felbontás, viszont a szineknek rendben kell lennie (IPS).
Tudtok ilyesmit? Dániai webshopból venném vszeg, de nincs igazából perferenciám.Gaming nyilván megy

-
undercover
őstag
Ha undervoltingolom az RTX 3060-as kártyámat lehet belőle problémám? Mert stabilnak stabil és kevésbé melegedik a VGA.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Hát, csinálj pár tesztet mindkét módszernél és meglátod, van-e értelme a kézi váltogatásnak. Akku szempontból mindenképp az igp-s megoldást kell preferálnod, nézd meg, úgy mit veszítesz teljesítményben.
-
Egy kérdésem lenne a nálam sokkal okosabb tagokhoz.
A mostani Razer-em MUX switches, advanced optimus-os, viszont nem tudom eldönteni, hogy az nVidia vezérlőpultban az "Automatikus választás" vagy az "Optimus" lenne a jobb. Bármennyit is utána olvastam én nem látok sok különbséget a kettő között, talán az egyetlen, hogy az Advanced optimus automatikusan tudja a G-Sync-et, amit a kijelzőm támogat.
Ez azért fontos, hogy amikor akksiról megy a gép, akkor melyik módban fogyaszt kevesebbet. A folyamatos nVidia control panel megnyitást és állítgatást meg szeretném elkerülni. -
válasz
Ubul86
üzenetére
Nekem back-up adattárolás lesz a cél (2db nvme slot bőven elég a gépembe, hogy onnan futassak mindent), de tesztek szerint komplett OS is futtatható rajta. Gyártói specifikációk alapján nem tartom lehetetlennek, hogy erről fussanak játékok is.
"ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD ház — USB3.2 GEN2 Type-C (10 Gbps), egy USB-C - C és egy USB-C - A vezeték, csavarhúzó nélküli szerelés, hővezető lapkákkal, illeszkedés PCIe 2280/2260/2242/2230 M key/B+M Key foglalatba
- USB-C™ 3.2 Gen 2 az akár 10 Gbps-es sebesség eléréséhez
- A 2230/2242/2260/2280 méretű M.2 PCIe NVM Express® SSD-k használatát támogatja
- Innovatív, egyszerűen kezelhető, csavarhúzó nélkül szerelhető megoldás
- Alumíniumötvözet ház és hővezető lapkák az agresszív hőelvezetéshez
- Különleges biztonsági heveder a csomagban
- Egy USB-C - C és egy USB-C - A kábel a csomagban
- Futurisztikus külső ASUS Aura Sync fényeffektusokkal"Egyetlen kritérium szerintem, hogy USB-C - USB-C kapcsolaton keresztül lesz csak teljes az élmény. Adtak hozzá USB-A - USB-C, valamint USB-C - USB-C kábelt is.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
ha külsőként van csatolva a géphez, akkor is lehet rá tenni akár simán játékokat és játszani rajta? vagy inkább adattárolás a cél?
-
[link] - Érdekes D-Die i9-10900K
Enyém ilyen nélkül is jobb eredményt tud, akkor felesleges is a D-Die
/bár volt Delid/
-
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Ezzel nincs tapasztalatom, én már vagy 15éve nem használok víruskergetőt (nem járok olyan helyeken, és ha mégis esetleg gond lenne 10p egy újratelepítés).
A GPO-t nem ismerem, de utánanézek este, én teljesen ki szoktam törölni a win-ből NT-Lite-vel (fizetős) illetve ujabban az msmg toolkit-el már a telepítőből törlöm (sok egyébbel együtt
). -
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75
üzenetére
Masik virusirto?
Feltesz egy proba MBAM-et es akkor elvileg a Defender kikapcsol, nem?Amugy Defender kiirtasara nekem van egy registry bejegyzesem amit s ceges gepek telepitese kozben nyom rajuk a GPO. Ez pl. arra valo, hogy a masik vedelmi cucc tuti ne akadjon ossze vele.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Tudom, hogy nem érné meg.
A kijelzője a legnagyobb érv mellette, tetszik nagyon. A 3060 nem tudom, mire lesz majd elég, mostanság nem játszok semmivel, így erre majd az idő ad választ, de mivel kompromisszumkész vagyok a beállításokat illetően, így azért optimista vagyok. De hogy meddig lesz nálam a gép, ki tudja ugye.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Nalam merhetoen lassabb.
Az SSD sebesseget megfelezi. -
nggabi
félisten
válasz
undercover
üzenetére
egyébként nem veszed észre ja. sima sata ssd-n is kb ugyanolyan mint m2 csilló gbpsoson.
-
undercover
őstag
Nálam nem lassabb a Windows 11 mint a 10. A kinézetett meg szinte teljesen testre tudod szabni.
-
nggabi
félisten
kva win11et kéne használni de egyszerűen nem kívánja a szervezetem. ráadás 11 alatt még mindig 1 percet kell várni egy nagyobb exe fájl megnyitásakor. meg az az okádék csicsa kinézet.
és még mindig van ssd seq teljesítményvesztés:

vadász copni jársz te ide mondá a lenovo

-
laposonly11
senior tag
válasz
Ubul86
üzenetére
Az RTX 3050 es 4GB ja 4 éve lett volna minimum, azzal hogy a 4050 csak 6 ot kapott, a mostani minimum 8 nál, megint csak az Nvidia kedvessége a vásárlók felé, az meg hogy szinte alig van "anyag" a 4xxx sorozatban mutatja a nyerészkedés legocsmányabb példáját, ami ugye a teljesítményen is meglátszik. Persze ha optimisták vagyunk, akkor örülünk annak is, hogy félig van tele az üveg, amiért teljes árat kell fizetni.
pl.:
Látható hogy az eddigi normális menet helyett, nem kapunk mindenből többet, hanem kevesebbet a korábbi verziókhoz képest! CUDA/Tensor és RT magokból hajszál pontosan 25% al van kevesebb, a memória sáv meg egyenesen egy vicc(a 128 bit-es busz, az mindig a legalsó kategóriákban volt eddig). Ezt az egészet az órajelek 39% os megemelésével kompenzálták, de mint látjuk a tesztvideóban, sokszor nem elég: [link] Egyetlen előnye hogy így kevesebb áramot fogyasztanak az új kártyák(talán a zöldítés jegyében, nyomást gyakorolt a gyártókra az ökopolitika is?
).
A "kevesebb anyag" előnyeként, viszont egy ilyen 35 Wattos kártyát, el tudok képzelni egy 1,7 Kg os ultrabookban, na ott igen, mint pl. az RTX 3050 Vivobook sorozat. -
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Ez igy van, de 15.6-16-17.3-18.4" ben a 8k az már kb értelmetlen lenne, szép szép még jó, de annyira kicsi felületen már nem látható. Még 32" felett oké a 4k 8k.
A konzol vs PC vs laptop az inkább masrol szól, már már inkább célközönsége van . Sose értettem h minek rajta veszekedni. -
Frozen
addikt
válasz
Csupati
üzenetére
nem nagyon szítok ilyenre, mert a nyakunkon a következő gyorsabb memora megjelenése. Ergo hiába kezdenének régi memoriából többet rakni rá a jövőben az már nem lesz elég. Most abba gondolj bele ami majd 1-2 év múlva jelenik meg játék azzal mit fog kezdeni mondjuk egy 3070 16 GB ramos gpu mondjuk 4 vagy akár 8K ban? Előre mondom ,hogy szinte semmit és akadozna vagy élvezhetetlen lenne az egész. Ezért felesleges volna ilyen kártyákat árúlni.
Ahogy évről évről egyre jobban esik és csökken a kereslet a pc-k iránt ez alol a mobil platform sem lesz kivétel. Egyszerűen kiváltják a telefon,phablet,tablet, konzol. Jobban eloszlik majd a célirányoság a termékek közt. Föleg ugy hogy 500 euro egy ps5 nem azért de ez olyan árazás amivel sem laptop sem pc nem versenyezhet tv pedig már mindenhol van szinte , nagyon nagyon ritka és kevés % arány az ahol nincs.
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Semmit nem tartottal meg 1 evnel tovabb, igy tuti ez is megy majd.
Azaz nem eri meg
Meg ha 3080Ti lenne valami faxa OLED kijelzovel, akkor azt mondanam erdemes kimaxolni, sokaig jo lesz. De te nem olyan vagy (mint en), aki az utobbi 15 evben nem adta el egyik gepet sem es a fiokban vannak uzemkepesen felstocolva.
Mindketto a hulyeseg egy formaja

-
Ubul86
őstag
válasz
laposonly11
üzenetére
mondjuk az a 6gb már szimpatikusabb lépés 4050-nél...3050-nél is ezt kellett volna meglépni érzésem szerint.
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11
üzenetére
Én korábban már leírtam a memoria része nagyon szegényes a 4 es nvidia sorozatnak bármely tagját is nézzük.Valószínűnek tarton pár hónap múlva menetrend szerint max újév környékén már a titán verziok fognak debütálni. Ezeknél elképzelhető már kicsit több ram ,de nem biztos.
A következő generiációs 5 ös kártyákra érdemes figyelni ,mert ezek már a gyorsabb ddr7 es memoriákat fogják kapni ami sebbességben is nagyobb és nagyobb kiosztásban is kerül a kártyákra ez lesz az első olyan generációs kártya amely a megszokottól több memoriát tartalmaz majd és a memoria sávszéleség is újra topon lesz.
Véleményem szerint ez a 4 es széria egy nagyon vastagon túlárazot kártya és ezt a teljesítmény nem tükrőzi. Bárki jobban jár egy 3070-3080 as laptoppal (akinek kell esetleg plusz a Titán verziok is ott vannak viszont ezek már felárat kell fizetni és nem biztos,hogy tényleg annyival jobbak)az esetek 90% ban. Aki pedig saját pénze ellensége szalad a boltba több ezer euros 4 es szériával vértezet laptopot venni ami szerintem teljesen felesleges.
Jól tükrözi egyébként a 3080 és a 3080ti kártyák ára is a mostani helyzetet,hogy még mindig elég drágáknak mondhatók viszont.Ellenben egy 3070 es géppel amit kb feléből már megvesz az ember. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem jön
mert a használt olasz változat lett a vízhűtéses.(Épp csak annyit fogok leszedni az alsó csavaros résznél hogy kiférjen a kábel, nem fog belemenni a lényeges blokk részbe, remélem, aztán majd az ego-m eldönti hogy későbbiekben mi legyen, legyen-e tovább. Ez a "szerelem" mértékétől fog függni.)

-
-
undercover
őstag
válasz
laposonly11
üzenetére
Nem kell mindenhez 16GB Vram.
-
laposonly11
senior tag
Erről pofáztam korábban: [link]

2023 at írunk, és még mindig csak a csúcskategóriában van 16GB VRam, a 12GB határeset, de a 6GB még az RTX 4050 nél is, már inkább vicc kategória. -
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Kiprobalhatod, de egy bizonyos sebesseg folott nem erzed a gyorsulast.
Hiaba 3000/6000/10000MB/s az SSD tomb sebessege, ettol nem gyorsul linearisan a sebesseg erzet.Probaltam olyan virtualis geppel ami alatt 24db SSD volt RAID-ben.
Kb vegtelen processzor es vegtelen memoria mennyiseggel. Ugyanabban a hostban termeszetesen - halozatot kihagyva.Nem volt gyorsabb egy sima SSD-nel. Igy kb mindegy, hogy milyen gyors az SSD, a windowson az keveset segit. (valamennyit gyorsul, de lehet eszre sem veszed). Alkalmazasokban talan jobban kijon, hogy hamarabb betolt, vagy epp a jobb IOPS szamit.
Ha van ra folos penzed csinald, de szerintem nem eri meg.
(ma epp hangfajlokat vagtam - ott szamit, hogy milyen teljesitmeny uzemmodban van a gepem. Nem mindegy, hogy 10s vagy 40s a betoltes amig megnyitja oket). -
echterion
nagyúr
válasz
zsolti75
üzenetére
És FőDudu, köszi szépen.
Akkor kell venni valamiket majd, mert ami benne van, azt már sehol se látom egyik aprón se nagyon, boltba meg sztem sose volt ez az oem cucc.
Nincs olyan adat, amit féltenem kellene a tömbszéteséstől, ami fontos, az mindig beszinkronizálódik a felhőbe, a többi meg max. bosszúság, így nekem megérné a raid0, ha reszponzívabbá válik tőle a rencer'. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most még, de eljön az a idő!
-
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Pedig már be is készítetted a láncfűrészt, hogy megvágd kasznit?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Te vagy a hivatalos tesztelőm.

mert a használt olasz változat lett a vízhűtéses.

Muerte