Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djatis
senior tag
cyberkind: Az már nem fért bele az árba
RM007: Igen annyi már kell
motifator: Köszönöm
-
-
buherka
addikt
válasz
nggabi
üzenetére
Mit emel keveset?...
Nekem ezzel van megemelve.
Semmit sem basz össze.
Ha kevés...többet raksz alá. Egymásra pakolod. Mert ragad egymásra is.
Ha nem tetszik leveszed. Nyom nélkül leszedtem. Ha kis ragacs marad is.
Vattapamacs és féktisztító.
Nem nagy varázslat.
De ez kupakos megoldás...szerintem csíraság.#94264Gyarmati_
Ez is jó megoldás. Gondolom ez is fixen van ott. Nem mozog. -
válasz
KillHates
üzenetére
Vettem ioncserélt vizet és alkoholt is. Végül alkohol lett így ebben a formában azért vigyázva papír zsebkendővel alászorítottam. most kb 4ml ment bele a tegnapihoz hozzáadva. Mind a két oldalon nyomtam.
Ezt tudja jelen helyzetben. Túl sok minden nem változott, de én látom valami azért már megint született. Ez van ez marad egy ideig.
Le kellene vennem a kupakot és úgy használni mint ahogy minden laptopban van, mert úgy ám könnyebb hűteni a procit főleg ha meg van vasalva. Szóval mindent összegezve
ez nem rossz szerintem.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy pár perces teszt erejéig bőven kell, hogy bírja. Azért ne feledd, hogy a te géped asztali komponenseket tartalmaz.
-
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Adott egy lenovo legion 5 pro ryzen 5600 proccal és rtx 3060, 2x8 gb cl 22 ramokat cserélnénk, 2x16 gb Kingston fury impact cl20 ra, két verzió van belőlük, egy 1rx8 a másik 2rx8, melyik lenne a jobb gaming-re és miért?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor Furmark + Prime 95....tudod mikor lebuksz a víz alá és amíg fel nem jössz addig nincs levegő! Játék közben az nagyon langyi.
Én rendesen megmutatom mennyi az annyi, nem titkolok semmit mint látod. Ha szar azt is látja mindenki.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Olyan laptop ami neked van és úgy ahogy használod egyedi utánozhatatlan. Az enyém kicsit más, sem teljesen egybefüggő a heatsink mint nálad.
Nézzük úgy hogy a mostani 11-12-13 gen procik laptopban 100W körül már komolyan melegednek, nem akarlak behozni, feltétlen lemásolni csak naprakész szinten tartást.
Az 400W után 90 fok na arról kérünk ide egy folyamatos videó tesztet 5 perc hosszan. Nálam ráadásul 80 fok alatt ha nem nyomom fullba a ventit csak az egyik oldal venti üzemel, 80 fölött kapcsol be a másik.
-
echterion
nagyúr
válasz
laposonly11
üzenetére
Szétfolyik rajta rendesen vagy segíteni kell neki?

-
Itt a lényeg, a folyamatos víz csere a "rendszerben" és 400W+ esetén is 90c fok alatt maradsz!
Én is a "gyártótól" kértem és kaptam is pl. vidiket a gyártás utáni tesztekről (nyomás teszt pl.) mert az sehol nem megtalálható, de a notiddal kapcsolatban biztos találsz ha keresel a témában kapcsolatban fórumokon (nem ittHUN)
-
válasz
echterion
üzenetére
Kipróbálta üresen is, volt mérése mivel a többi még akkor nem volt meg. Én meg eleve víz nélkülire vettem ezt a vizeset. Azért ez mert más nem volt, nem ezt akartam, sürgetett az idő.
Mindjárt még a délelőtt folyamán tolok bele folyadékot hogy ne menjen tönkre.
Rendszer hozzá az ráér, nincs is rá most dohány, sem indokolja semmi amit használok hogy olyan fogyasztáson kelljen bármit futtatnom, csak nézem a határokat benchmark szinten. Jelenleg tök üresen 130W mellett pár perc után sem ment 90 fok fölé. Ez laptop szinten nem rossz most ebben az időben. A cél max 80 fok körül tartva bencmark szinten órajel fogyasztás mellett.
(Ha kapunk egy olyan játékot ami 5 percig pozzícionál a shaderekkel max cpu terhelés mellett se égjen le a laptopom, mert szarul írták meg
)Nem tudom a sima "air" hűtő milyen vastag lett volna, egy videó nincs ezekről feltéve mármint p751-el bármilyen vidi mit hogyan, kínai youtube oldalon sem találtam csak a Maxx félét....vazze lehet ezzel a laptoppal sem használ senki ilyen hűtőt biztos nem vette senki aztán bezárták a kínai boltot is. Az tény hogy a proci chip és a hűtő teteje között van egy igen vastag réteg amit ha nem a tervezés szerint használok nem fogja azt adni közel sem mint kellene.....sebaj egyenlőre ez nekem jó lesz.
Kifejezetten örülök hogy nem kellett belegányolnom a csavar lefogatón kívül. -
vis89
csendes tag
válasz
laposonly11
üzenetére
Nekem se tűnik hosszútávú megoldásnak a gép szempontjából

De elég nagy divatja volt ennek is, hátha valaki próbálta már
-
nggabi
félisten
válasz
laposonly11
üzenetére
már mutattam a favoritot:

ebből 2db

-
válasz
laposonly11
üzenetére
Jajnekem... 😅
-
válasz
wolfman
üzenetére
Ez azért van, mert az Asus-okban az EC az utolsó Armory Crate-es beállítást tárolja, még reset illetve kikapcsolás után is. Egyszer én is emberesen megszívtam; a felhasználó éticsiga szintre butította a gépet az Armory-ban, majd án elfelejtettem visszaállítani és úgy álltam meg új oprendszert telepíteni... Elég embert próbáló volt mire felrakta, kb mintha kézzel írtam volna a biteket az SSD-re
-
válasz
echterion
üzenetére
Jajnembírommártovább
Nem azért KELL jelen esetben feltölteni vízzel a NOTEBOOK vízhűtését, csakhogy legyen benne valami, hanem azért mert JELEN esetben egy olyan léghűtés van a NOTEBOOKBAN amibe a kis kínaiak egy "CSÖVET FÚRTAK" amiben levegő van. Az meg bizony nem vezeti a meleget olyan jól, különben meg lennénk már mind dögölve a -273 fokban

Tehát; ha nincsen feltöltve középen a kis cső valamivel ami jobban vezeti a hőt mint a levegő , akkor eléggé odalesz a hatásfoka a blokknak, mert ott nem fog átáramlani a meleg a hőcső irányába. Valahogy így:
Mondtam Mikinek, ha nem akarja vizes rendszerben használni ezt a blokkot, akkor érdemes lenne feltöltenie higannyal; az baromi jól vezeti a hőt, csak le kell nagyon megbízhatóan zárni a rendszert, mert nem olyan jó a gőzét szívogatni... -
Csupati
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Azért kell feltölteni , hogy nagyobb legyen a hő átadó felület, a rétegek felépítése miatt.
CPU -->réz hő felvevő felület-->légüres tér (jelen esetben ha nincs feltöltve folyadékkal) --> hőcső.
Kell valami közvetítő közeg a hőcső és a felvevő felület között. Bár tudna anélkül is működni de minnél nagyobb a felület annál jobba hővezetés. -
wolfman
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Nem windowsban kellett átállítani, hanem a laptop saját szoftverében, amit én nem raktam még fel hozzá. Windowsban már rég minden performance volt, de úgy néz ki, hogy ez semmire nem volt hatással, csak az ASUS saját progija tudott benyúlni. Csak haverom mondta, hogy szerinte úgy lesz jó csak. Úgy is lett.

-
echterion
nagyúr
Mármint mit kellett volna Maxx-nak mondanom? Ő komplett vizet épített köré, a megfelelő topikban elég sok kérdést és választ is kapott ehhez itt is, meg máshol is.
Sz*rt se ér hosszabb terhelés alatt, ha feltöltöd a csövet pár ml folyadékkal, annak minimális a hőtehetetlensége, ezért kell köré a rendszer bordával, pumpával, tartállyal meg még pár dologgal. Ezek nélkül feltöltve is csak léghűtés lesz.
-
imre687
tag
helló, ugye nem rég vettem egy nagyon jó állapotú laptopot.
és terhelés alatt hallani hogy ciripel. Utána olvastam hogy ezt a hangot a processzor adja terhelés alatt a feszültség miatt. magyarán Coil Wine-ol a laptop CPU. akkor ebből semmi baj nem lehet igaz? atom stabil gép meg minden és nem volt kevés ezért vagyok ilyen nyugtalan. -
-
-
vis89
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo 5i Pro 2022eshez (12700h 3070ti) milyen coolerpadot érdemes venni ?
Eléggé forrófejűek érzem, főleg proci tekintetében.
Vagy érdemes ilyesmivel szórakozni ?
Előre is köszi! -
Mert neki nem kellett, tudta mit is csinál és eleve (más által) tesztelt és azzal konzultáltam, mivel típus függő is volt és itt senkinek nincs Clevo X170-e (ez jó az SM-G és KM-G típushoz is!) ezért a külföldi emberkére tudtam hivatkozni és annak tapasztalataira.
Gyártó nem ad semmi leírást vagy egyebet..nálam csavar sem 3 volt, hanem 13... több fajta rugós és sima, meg rövid és hosszú...azt is becsavartam látszatra adva magát és elküldtem a képet a külföldinek és egyetértett vele (ő is pont úgy csavarta be a csavarokat) stb...

Azt is az mondta, hogy mehet légesként is, mert ez lég+vízes rendszer (2in1) de megy önmagában is, tehát ha csak a ventik mennek és nincs víz akkor úgy is jó, de ha mind2 van, az a legjobb, amúgy a ventik nullára vannak levéve, akkor is tökéletes és extra halk is marad, nagyon jó hőfokokkal!
-
Akkor holnap go patika; ott vegyél egy 10 vagy 20 ml-es fecskendőt és azzal nyomd majd be. Úgy -gyaníthatóan- majd nem a notebook-ot fogod megtölteni, hanem a blokkot. De ha már ott vagy akkor vegyél egy üveg alkoholt is és ha neadjisten kifolyna akkor sem lesz gond, mert az alkohol nem vezeti a záramot
-
válasz
Csupati
üzenetére
Lehet erre a procira mindegy mit teszek. Most hogy pár csepp alkoholt dobtam a tartályba valamit észrevettem, azért nem sok. Mindegy amit lehetett megtettem, így is megérte nekem egyenlőre. Nálam nincs kondi veszett meleg van most a szobámban így ez lehetne jobb is, volt előrelépés.
-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én lépcsőzni szeretek gázpalackkal, nitro oxigén acetilén van minden.
-
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Mindjárt szétnézek a lábamnál ami most is ürül.

Hát nagy nehezen összeraktam, nagyjából. Nem kellett fűrészelnem a kampón kívül, habár az mxm kábelt jól odafogja.

Még fogok csiszolni itt-ott. Víz nélkül megjárattam. Minimális lett csak amit észrevettem az eddigiekkel szemben, többek között hogy lassan kúszott felfelé, nem hirtelen megugorva. Holnap vagy még ma este vízzel is lesz. Azt nézve most milyen meleg van nálam akkor sokkal jobb mint mikor legutóbb mértem.

Mikor kiszereltem az egész cuccost mert azt hittem amiatt nem fekszik fel a hűtő felfigyeltem arra hogy a pirossal jelzett talpacska picit fentebb van a mellette lévőnél. Újjal kitapogatva az is maradt, bár az Aida szerint a magok kb egymás mellett teljesítenek.
Mikor mindig nekifutok ennek a témának picivel mindig sikerül előrébb lépnem. Ha így folytatom kb még 10-20 ilyen nekifutás és elérem amit kitűztem magam elé.
-
imre687
tag
helló, ugye nem rég vettem egy nagyon jó állapotú laptopot.
és terhelés alatt hallani hogy ciripel. Utána olvastam hogy ezt a hangot a processzor adja terhelés alatt a feszültség miatt. magyarán Coil Wine-ol a laptop CPU. akkor ebből semmi baj nem lehet igaz? atom stabil gép meg minden és nem volt kevés ezért vagyok ilyen nyugtalan. -
-
Forralással a vízkövet és egyéb lerakódással járó ionokat nem tudod kiszedni a vízből. Vegyél desztillált vizet, esetleg ioncserélt is jó lehet.
Jó látni hogy van aki mindent próbál és leírja a sikereket kudarcokat. Én nem "faragom" a gépeim, csak paszta csere, de aki igen neki biztos hasznos ha ezeket olvassa. -
FőDudu
veterán
Aldi/Lidl nincs a kozelben?
Azokban altalaban van ion cserelt vagy desztilalt viz.Bar legutobb azon ment a vekenges, hogy a desztviz literje dragabb a rumnal. Szoval patikaval ne probalkozz.
Csapvizet en hanyagolnam. Hasznaltam en is, de vizkoves lesz egy ido utan. Az meg eleg szarul vezeti a hot.
-
echterion
nagyúr
Bealgásodik a cucc.
Semmit sem fogsz látni belőle, mármint a vizes részéből, ha szárazon vagy ilyen módon "feltöltött" rendszerrel használod.De úgyse fogsz te ezzel foglalkozni, nem nagyon szoktál hallgatni itt senkire, ha a fejedbe veszel valamit, szóval hajrá, várjuk az eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gratula a géphez, abban a cpu is felszántja az aszfaltot.

Muerte