Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolti75 #105201 üzenetére
@Csupati és @KillHates
rendben srácok, ahogy említettem nem vagyok szakértő szóval elfogadom amit írtok.
Szemre vételezés alapján nekem józan paraszti ésszel más volt a megérzésem, de ti jobban vágjátok a dolgot.@Csupati én azzal kapcsolatban csak néhány olyan reddit posztot láttam, hogy a kezdeti VC hűtés anyagát a folyékonyfém alapú hűtőpaszták hajlamosak voltam "megenni".
Ilyen, hő tágulásból adódó eldurranásról még nem hallottam. -
MaxxDamage
félisten
válasz
zsolti75 #104736 üzenetére
Nekem LG C9 OLED van és 2020-ba vettem, azóta sokat ment már és semmi gondja.
TV és Gép is megy erről felváltva. 2025-be jár le a gari. Sima LED az 3 év (hosszas) használat után kijelző cserés lett, az is 5 év garis volt és azóta is tökéletesen üzemel mint (csak) TV. . -
válasz
zsolti75 #104725 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok szerencsés, vagy az AMOLED kijlezők nem égnek be.
Nekem az Alienware ment brutál sokat és nem égett be a 2+ év alatt, pedig kint volt a tálca a Winfosban. Egyik OLED órám sem égett be, pedig 0-24-ben ment az AOD rajta. Most is szegény G8 monitorom megy egész nap... Igaz, hogy ez pampog havonta egyszer a pixel refresh miatt. A programozó barátomnál szerintem még napi 16 órát is megy a 42-es LG OLED és az is elég jól bírja a rongát és ott sem valami változatos a képernyőtartalom... -
válasz
zsolti75 #103688 üzenetére
"Pasztázni is általában lehet, az újabb nagy Legion-ok kivételével, amik fémmel vannak pasztázva és le vannak matricázva."
Pontosan. RAM és SSD cserélhető - még disztribútorom is cserélheti, akárki cserélheti, de ha bedöglik, azt a konfigurációt akarják látni, amit megvásároltál.Ha viszont ezt megnyitod, akkor vége a dalnak ... kivéve, ha profi vagy és nem fog látszani semmi nyoma.
-
válasz
zsolti75 #103259 üzenetére
Köszi, jó tudni hogy van erre is opció!
Egyenlőre csak egy ilyenünk van, még nincs is meg pontosan hogy mire lesz használva…ha nem kéne tartományba léptetni akkor az uborkaszezonba cséznénk rajta, meg én tudnám vágni rajta a kis videóimat, nem kéne sajátot bevinnem. Aztán majd a főnökség eldönti, hogy milyen szerepet talál neki.
Nem nehéz ezt cipelni? Ez kb akkora mint egy Clevo, cserébe teljesítményben sem olyan jó. Nem fikázom, értem hogy miért vannak ilyen gépek, de mint magánszemély, nekem ingyen se kéne. -
válasz
zsolti75 #103257 üzenetére
Tuuudom, nem is arra lett véve (nyilván
), csak volt egy kis időm nyomogatni mielőtt elnyeri tényleges célját. Oké hogy üzleti, de egyben “mérnöki” is, bírnia kell a vágás, Archicad projekteket stb….volt már jó mérnöki gépünk, és volt olyan hangos mint egy gamer lapos. Na mindegy is. Meglepődtem hogy 175W-os tápja van, meg hogy 2x olyan vastag, mint a G14-em….
Nem kéne amúgy, akkor se ha Geforce kártya lenne benne -
kretenallat
senior tag
válasz
zsolti75 #103200 üzenetére
van egy bolt hollandiaban, mar 3 v 4 lapost vettem toluk, mindig kiirjak milyen allapotban, a karcokrol kertem kepet is. ket laptop volt jelentos arkedvezmennyel, mert a kijelzon volt karc. kertem kepet, szepen latszik is a foton, atgondoltam, megvettem...
megerkezik a laptop, karc sehol, mindket laptop kijelzoje patika. erre valaki mondjon nekem valami bolcset. -
válasz
zsolti75 #101940 üzenetére
Nem érzem a hiányukat. Ha pl mondjuk futtatok valamit és mellette hirtelen működésbe lépne a defender vagy win elkezdené magát frissíteni és ezzel megnőne a fogyasztás is....már érzékeltem ilyet talán, nem lett belőle nagy gond. Hogy az MS mit tervez nem tudom. Mikor játszom ne tervezzen mással foglalkozni a vasam. Inkább az a P mag legyen izmosabb, okosabb, sok nyelven beszélő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
zsolti75 #101650 üzenetére
Én erre nem tudok mit mondani, mert esetemben nincs PCS-től BIOS update.
Lehet megkérdem őket erről.Mikor még Prema BIOS volt a téma, akkor leráztak, hogy nem kell új BIOS, mert minden rendben a gyárival...
/mondom jah, de Prema milyen jó lenne..fizettem is volna érte!/
-
válasz
zsolti75 #101648 üzenetére
Köszi a kiigazítást
Rosszul tudtam.
Az Intel valóban sokkal jobban kezeli a párhuzamos műveleteket. Viszont amit melegedés szinten művel az katasztrófa: 240W-os TDP-vel megy egy olyan proci ami annyira homorú mint a nagyanyám levesestányérja 😅
Mint ahogy anno írtam anno (kb egy éve), hogy az AMD tud "nyúlós" élményt nyújtani amikor jól le van terhelve, Raktam is fel videót, hogy amikor megy az AIDA stabilitásteszt, akkor (kisarkítva) szinte pixelről-pixelre frissíti a képernyő tartalmat.
Amit viszont tapasztaltam, hogy a 7-ik generációs AMD-k már elég fürgére sikerültek. Az ötezres Ryzen és a hétezres között nem csak mérhető, hanem érezhető különbség is van.
Az jó lenne, ha nyitnának a RISC irányába -
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #101648 üzenetére
Csak az Apple olyan szarrago, hogy kepes paratlan magos procit (es Pro-nak hivott gepeket) csinalni a gyartasi hibas chipekbol
Intel talan meg nem sullyedt idaig.
A heten futottunk bele olyanba, hogy a legujabb Intel chipset driverben is van sebezhetoseg. Intel szerint nincs (before szocskat hasznal), de a serulekenyseges oldalak meg <= modon azonositjak az adott legfrisebb verziot is serulekenynek.
Aztan csinalj olyan eszkoz parkot ami nem serulekeny...
-
PedroPascal
őstag
-
FőDudu
veterán
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75 #100912 üzenetére
Igen ez megvan, innen telepítettem fel eredetileg is, sajna nem oldódik meg, vagy van touchpadem vagy nincs...
Ezzel a géppel ez van sajnos.
De azért köszi hogy próbáltál segíteni#100913 RM007: nekem a clevo életem legstabilabb gépe volt, egyszer kellett kitapasztalnom és beállítanom, aztán csak működött (egy jack jatit leszámítva), baromságok nélkül.
Én a magam részéről a win11, meg a Lenovoéra számlájára írom ezt, munkában is egy kis Lenovo WS gépet kaptam, az is ilyen baromságokat csinál állandóan...
Nem értem miért nem rakja rendbe az MS a 11et mint anno a win10-et is kikalapálta.
Remélem a win12 majd használható is lesz.
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75 #100909 üzenetére
Köszi!
de ez sajnos nem az a gép, az enyém az IRX8-as Pro 7-es.
A gondom hogy nincs különvéve a touchpad driver, emiatt ez összeset kell újrarakni, kompletten és "vagy jó lesz vagy nem"...
A Vantage innen konkrétan fel se megy, fojton a hibajelentés jön hogy nem kompatibilis a gép...
Teljesen nevetségesek ilyen bajok egy drága középkategóriás modell kapcsán már, de ez szerencsére mondjuk az MS Appstoreból felmegy rendesen.Már agyalok hogy letöröljem a szoftvert, mert a beállításokat csak egy ideig csinálja, aztán elfelejti "betartani", csak újraindítgatásokkal, ami szintén irritáló.
Vagy hiába állítom át az egyéni profilra, megy tovább sikent ventikkel kvázi öngyilkos módban... -
Juhaszatti
addikt
válasz
zsolti75 #100903 üzenetére
Dehogy hívom, semmilyen Lenovo termékem nincs jelenleg.
Viszont a weboldaluk szerint helyszíni támogatást és "gyorsjavítást" is magába foglal ez a szolgáltatás, és ezt sehogy nem lehet csak telefonos távsegítségként értelmezni.
Ezért lepődtem meg, hogy kiterjesztették a consumer vonalra is az üzleti után. Nehéz elképzelni, hogy ez rentábilis.A TMX-et épp most váltják le hétfőtől. Persze lehet hogy csöbörből vödörbe..
-
Csupati
őstag
válasz
zsolti75 #100308 üzenetére
A 751/775 be füles slim való, kábel tipus meg bios tipus?
Ezek a gyári kábelek
LCD Cables
- P775TM1/DM3/DM LCD cable; eDP 30pin; for FHD 60Hz; P/N: 43-P7751-010-1N [$95]
- P775TM1/DM3/DM LCD cable; eDP 40pin; for 120Hz FHD and UHD 60Hz; P/N: 43-P7751-020-1N [$95]
- P775TM1/DM3/DM LCD cable; eDP 40pin; for FHD 144Hz and QHD 120Hz; P/N: 43-P7751-221-1N [$95]
-
Csupati
őstag
válasz
zsolti75 #100296 üzenetére
Igen igazad van!
Rá is kerestem pár tipusra , de kb 3x (FHD ba nem veszünk Oledet!) és 5x olyan drága mint amit most rendltem/ a gép értékének az 1/3 ada lenne, ami erősen elgondolkoztató. Akkor min inkább egy MINI LED-es 70k ért(vagy ez) még azt mondom oké 4k 120hz ráadásul.
A másik hogy hiába kerestem, 17.3" ban nem találok oldet , csak 16" ig. [link]
De szvsz a MINI LED-es kijelző sem lehet olyan rossz! -
cs.zs.
veterán
válasz
zsolti75 #99611 üzenetére
Nem te beszéltél bolti matricáról, hanem a melletted lévő 99600 hsz-ben Csupati. Bocsika, ezt nem írtam ki. 😉
A bővítés pedig nem tilos, hidd el. Kb olyan dologról beszélünk, mint amikor az új, pótkerék nélküli autódba nem a márkaszerviz tesz pótkereket, hanem a sarki gumis, vagy te magad. Az a hely ott pont azért van, hogy használd kedvedre. Teljesen egyértelmű, hogy ha közben a csomagtartódban eltörsz ezt-azt
(= egy csavarhúzóval felszántod a laptop alaplapját) abszolút el lesz utasítva a garis igényed. Lehet ragozni, persze. -
cs.zs.
veterán
válasz
zsolti75 #99599 üzenetére
Egészen másról beszélünk mi ketten.
Én bővítő slotos bővítést említek, (SSD, RAM),
Te pedig a hűtés leszerelését. Az nem bővítés.A digiprime a dobozra tette (korábban) a matricáit, nem a laptopra. 2022 szeptemberben vettem ott utoljára olyat, amibe tenniük kellett valamit. 2023 novemberi Zenbookom bontatlan doboz volt, ebbe nem kellett semmi plusz.
Idén már a laptopot ragasztják?
(annak a matricának sincs semmi köze a garihoz, csak jelzi ha ők tettek bele valamit. Aki nem ért hozzá, fel sem fogja) -
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75 #98906 üzenetére
Tartalomfogyasztásra, fotószerkesztésre király lenne az biztos.
A kamerám is tud teljes Adobe RGB-t még ki is tudnám használni ez ügyben, az 1:1500-as kontraszt is jobb mint a Legioné az csak 1:1200.
De sajna csak 60Hz, játék kicsukva teljesen, még a fórumot görgetni is fájna kbNagyon köszi hogy utánanéztél
, remélem nem ment el túl sok időd vele, de ezt így nem merem bevállani.
-
válasz
zsolti75 #98880 üzenetére
Köszi az info-t
Egyszer cseréltem egy sima FullHD-t ugyancsak FullHD jOLED-re az ment simán kábel csere nélkül; ez Vivobook-ot OLED-esítettem meg, de ahogy írtad ott alaplap szinten volt opció az OLED azaz azt a modelt gyártották minkét kijelzővel.
Illetve a régi Dell gépem OLED kijelzőjét viszem már 3 generáció óta magammal, de itt kábellel együtt a komplett kijelzőt rakom át mindig, de ez nem mérvadó, mert ez nem csere. -
-
Gaben92
őstag
válasz
zsolti75 #96910 üzenetére
Elsö blikkre (ekezetek miatt bocsi, de a hurcolos P15s van nalam es azon nincs beallitva a magyar kiosztas) nem erzem csalodasnak a Legiont. Nyilvan helyem kezelem a dolgot de összessegeben a billentyuzet es a touchpad ahol egyertelmuen erzem, hogy jobb mindket TP-m. A TP-k billentyuzete sokkal hatarozottabb valahogy es szerintem a spacing is kicsit mas mert numpad fele nyulkalva rendszseresen melleutök. A shift/enter köruli gombokat pedig megmosolyogtam kicsit. Ertem a lenyeget, hogy nem kell kulön base az ISO es az ANSI billnek de tenyleg megmosolyogtam. A touchpad nem rossz de azert erezni, hogy a Thinkpade jobb, leginkabb lenyomaskor es magan a feluleten. Viszont a Ctrl es az Fn jo helyen van a Legionon. A Dunaba kellene löni aki kitalalta, hogy a bal also sarokban az Fn van a TP-n. (Tudom, hogy van Fn - Ctrl swap Vantage-ban, meg is van cserelve csak zavar
)
A lid es a zsanerok szerintem teljesen rendben vannak. A P15s-em tuti nyeklik annyit mint a Legion es a zsanerjai sem erösebbek/hatarozottabbak de azt hozza kell tennem, hogy azt rendszeresen a kinyitva föld fele logatva, lobalva hurcolom.
Ventiknek terheles nelkul semmi hangja nalam. Ha odahajolok akkor hallom de ennyi, szerintem hozza a P15s szintjet. Gondolom ha megkuldöm majd megjön a hangja de ha a P16/P15s mellett tudok elni akkor elleszek vele.
Amin meglepödtem, hogy alig volt bloatware a gepen. Kb 10 perc alatt leirtottam minden felesleget. Regebben inkabb nem is foglalkoztam vele es legyalultam 0-ra az SSD-t rögtön de van egy olyan erzesem, hogy ami törlös cuccok nagy resze a Win 11-el telepul gyarilag. (Teams, social media baromsagok, stb.)
-
Gaben92
őstag
válasz
zsolti75 #96915 üzenetére
Egy darab T15p van eladó az egész országban 3050-el 1500€-ért és egy P1 A1000-el 2200-ért. Ezeken kívül csak pár X1 és T490-től lefelé. Nálunk a céges gépek nem kerülnek ki piacra, mennek vissza a Lenovohoz valami leasing deal miatt emiatt nincs szinte semmi használtan üzleti oldalon ami meg is érné.
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #95915 üzenetére
Amikor az egyik konferencian a markeginges elottem csapta le a Razeret - ugy, hogy volt benne egy ceruza - es darabokra tort benne a kijelzo, akkor onnan szereztek neki bele.
Nem tudom megkulonboztetni a sajatomtol.
Vagy nagyon jo utangyartott, vagy eredeti.Razer eseten odairtak, hogy 100% P3, 74% adobe, stb...
Mondjuk 300Hz- es verziobol nem sok verzio lehet, nem egy atlag kijelzo.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #95136 üzenetére
Inkabb megkeresem a Bios-ban a megfelelo mezoket a core/cache/slice/igpu uv-hoz. Aztan oda beirva az ertekeket mar tutira nem kell mas.
Razernel ezek rejtettek, de ez nem gatol meg abban, hogy windows alol elerjem a bios tartalmat es modositsam.
Anno 2 erteket allitottam at a hardveres bios iras soran, az egyik engedelyezte a proci tuningolasat, a masik meg a Bios windoes aloli felulirasat ( a gyarto altal ala nem irt tartalommal). Azaz kiolvasom a futo ertekeket, a kapott tartalomban atirom a nekem tetszo UV ertekekkel, visszairom, reboot, es remelem, hogy mukodik.
Ha nem, akkor johet a Cmos reset vagy a hardveres programozo elomeresese es a regi bevalt bios visszairasa.
Nem vagyok benne biztos, hogy meger ennyi hercehurcat a W11.
A w10 tokeletesen mukodik. Meg 2 ev es 5 honap amig hivatalosan tamogatjak. Nem sietek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Steam topic
- Milyen egeret válasszak?
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Dark Souls sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest