- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagybá #79492 üzenetére
Jó akkor majd ha beleásod magad. Ez nem az a görbe és nem is görbe.
Nálam Win10 van a Win11 még nem annyira ajánlott egyesek szerint, nálam meg lehetetlen a hardver miatt.
Vegyél fel egy hasonló skint mint ami nekem van, aztán hozd ide és a többiekkel segítünk. Ezt a progit nem csak én használom itt a topikban és vannak nálam sokkal hozzáértőbb emberek akik segítenek beállítani a dolgokat. Mindenek előtt nézz meg sok videót a youtube tele van velük mit hogyan, magyar is.
(Volt és még van nekem egy kártyám amit nélküle használni sem tudtam volna, hát ilyen is van) -
válasz
nagybá #79472 üzenetére
Az UV a vga energia séma megváltoztatása lenne, amivel gyorsabbá vagy akár lassabbá illetve hűvösebbé tudod tenni a hardver használatot mondjuk egy alulfeszeléssel. A cpu esetében is van hasonló...én az XTU-t használom. A te esetedben a mikrolagokat kellene eltüntetni ami a kártya túl boostolása okozhat.
Ha még nem használtál MSI AB monitorozó programot akkor itt egy videó [link] kezdetnek. Lehet van róla vidi erről a UV részről is, nem tudom rá kell keresni. Saját példa.
A saját vga görbémnek eredeti gyári beállítása.
(Kb kicsit szokott mozogni a fesz most hogy visszaváltottam)Ez pedig ami lett hozzápiszkálás után elmentve. A fenti vastag görbét kell nézni és hogy a gpu milyen alap feszültségen üzemel alul.
Nálam az alap fesz 925mV ez van fent (kicsit elmozdulva 918 most ott, de annyi lenne)
Ami lett alsó kép az állítgatás után az 843mV (850 most) amit belő automatikusan a görbémre. Elmentve nem piszkálva a gép újraindítása után stabilan 843mV
A GPU-Z mint GPU Voltage szépen kiírja a statisztika résznél. Most...0,8500VHa kevesebb árammal él kevesebb hő is keletkezik....magfeszültség.
Ha hülyeségeket mondok a többiek kijavítanak, már lehet a fejüket fogják.Az biztos hogy én ezt neked ahogy kell nem tudom elmondani.
Az UV menü a bal oldalt Curve Editor gombra jön fel vagy (ctrl + f) ráviszed az egeret és van leírás mit mivel.
Jó lenne ha belinkelnéd a saját görbédet megnézni......Szerintem a nagy galibát a görbe végén lévő 2000Mhz magasságú tartományok okozzák (ha az lenne mint nálam), azokat kellene lejjebb hozni pl 1920-as szintre, majd elmenteni és tesztelni mondjuk Superposition teszttel. Át lehet írni a grafikont teljesen, de ha vállalhatatlan séma alakul ki akkor pl a fent említett teszt kilép nem fog lefutni. Én az elejéhez a helyedben nem nyúlnék csak a végét hoznám lejjebb. Bár én feljebb vittem itt-ott nem a végén ott leszedtem! A kártya kérdése mit bír, nekem kilépett egy rossz szerkesztés után.
Hogy ez mit eredményezhet a hardver élettartamára nézve nos nem tudom, talán semmit ha nem megyünk túlzásokba ezt majd a többiek elmondják passssssz......A fenti variálgatásom eredményeképpen lett nálam ez a GPU-Z.
Csak a grafikont állítottam + ok egy kis vram emelés a végén az MSI AB-ben ami viszont nem hozott látványos változást az ábrán. Mint látható vga tuning lett úgy az én esetemben, hogy végül....
1, gyorsabb lett a kártya
2, hűvösebb hőfokilag
3, míg pár esetben a gyári beállítás be laggolt, akadozott a Chernobylite játék benchmark tesztjében és még ki tudja miben, nem néztem, így viszont eltűnt tükör simán fut most.Szokták mondani kb 10% tuning jól hűtve nem okozhat galibát egy vga-nak sem, így hagytam.
A kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt. -
blue_23
senior tag
válasz
nagybá #44096 üzenetére
Valólszínűleg azért nem javasoltak, mert ilyen laptop nem létezik ennyiért. Munkagépnek üzleti laptopot ajánlanak a másik fórumon, amelyiknek masszív a háza, jó billentyűzete és bírja a hordozást/napi sok óra munkát, dedikált GPU nélkül.
Játékra másféle kell, billentyűzet annyira nem fontos (hisz úgyis külsőt használsz), nehezebb, rosszabbul viseli hordozást, gyengébb akkumulátor idő, dedikált GPU.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #44096 üzenetére
300K-ba nem igazán fér bele olyan gép ami fentiek közül minden téren megfelelne.
Ami mégis, az sajnos sokkal drágább.
A legolcsóbb gép ami megfelel a fenti elvárásnak és elfogadható szintű hűtéssel rendelkezik: [link]
Illetve ez 144 Hz panellel van szerelve ami 2020-ban szerintem már a minimum.Javaslom még ismerősöd gyűjtsön hozzá és egy kompromisszumokkal telepakolt gép helyett olyat vegyen amivel minden szempontból elégedett lesz.
Ha Lenovo szervíze j Spanyolban akkor a fenti Lenovo a legolcsóbb amit vegyen számításba. -
-
válasz
nagybá #32485 üzenetére
Nálam 40-50-60+ fok (Chrome-n 6 ablak nyitva, abból 2-n megy a C&C Tiberium Wars)
-
nagybá
senior tag
válasz
nagybá #31673 üzenetére
Na gyerekek! Paródia kérem!
Elkezdtem kiszedni a csavarokat, aztán rájöttem, hogy ezt nem akarom, túl sok a csavar meg a szarakodás. Szóval mondom megnézem ezt a kettő könnyen elérhető slot-ot, hogy milyen eredményt kapok.
Hát, így lett dual channeles, hogy DIMM2-ben van az egyik (könnyen elérhető) és DIMM3-ban a másik
Szóval öröm és csillogás! -
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #31669 üzenetére
Vidd el KillHates-hez, pikk pakk kikapja, már rutinos
Ráadásul nekem már ilyen szépen világít a G5 a sötétben:
Jah és korrigálnom kell magam...7700HQ turbo szorzója is állítható és a RAM órajel sincs 2666 Mhz-re korlátozva...
G5-ömben nyitott BIOS-al 2800 Mhz @ CL15-re tuningolva boldogan el van a ram -
-
Helltak
őstag
válasz
nagybá #31507 üzenetére
Na basszus... Már egy hete tesztelgetem, hasonlítgatom a Hp és Acer gépemet, hogy melyik maradjon, picit a kompaktság miatt a Hp felé hajlok.. Nem tudom mondjuk, hogy náluk ez garancia vesztéssel járna-e..
Náluk mennyibe kerül és mennyi idő amúgy? Lehet pasztát választani/vinni?
-
echterion
nagyúr
válasz
nagybá #31282 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom majd.
(#31286) Darth_Revan: Nálam most az van, hogy elindítottam a WoW-ot, erre kiírja a legfrissebb Nv driverre, hogy out of date...no comment. A mai játékok programkód szinten hulladékok, csak a profitmaximalizálás megy, már nem érdekli a kiadókat sajnos. Nem tudom, másik topikban olvastad-e szerencsétlen ukrajnai honfitársunk esetét az örösz nyelvű uplay-es hulladék játékkal, na az is egy felháborító kategória. Az összes ilyen régiózárakkal szopató kiadót halálra büntetném, hogy egy életre elvegyem a kedvüket ettől. Aki ezt engedi nekik, az ugyanolyan bűnrészes...nesz neked szép új digitális világ.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #31285 üzenetére
Elvileg igen, de én már azt vettem észre hogy ahány játék, annyi driver kell, van driver amivel az egyik játék tökéletes, de a másik akadozik, aztán felteszel egy másik drivert amivel már az utóbbi jó lesz de az előző kezd el akadozni...meg most a Win10 1803+1809 frissítéssel az MS is bekavart és hiába állítod a játékot full screenre, valójában egy picit tuningosabb borderless window-ban futtatja az os.
Na meg van játék G-Sync+in game V-Sync-el simább, van ami még G-Sync+nvcp V-Sync-el jobb...A RAGE mondjuk mar maga is hulladék és nem csak hogy 60 fps cap van, de a 75 hz frissítést sem ismeri fel és nem enged vsync-et kapcsolni.
Witcher 1 G-Sync-el már kb jatszhatatlan annyira akad.
Sajnos nem elég hogy driver támogassa a G-Sync-et, a játéknak is kell.
Ilyen téren az egyik legjobb a Metro sorozat.
-
echterion
nagyúr
válasz
nagybá #31257 üzenetére
Nekem a WoT csinál ilyet, ha bekapcsolom a vsync-et, csak az mindig 39-re akad be 60 helyett. Aztán belépek a beállításokba, ki-be kapcsolom a vsync-et, utána visszamegy 60-ra, majd vagy beesik megint 39-re, vagy úgy marad csata végéig. Aztán kövi csatánál vagy megint ilyen, vagy megy simán 60-on. Ha kinyomom a vsync-et, akkor nincs ilyen beakadás. Nem tudom, mi lehet a gondja nálam, de nagyon hasonló a tiéd, szóval ha megtalálod, oszd meg vele.
-
buci868
csendes tag
-
Helltak
őstag
válasz
nagybá #31172 üzenetére
A hétvégén kiderül, hogy az Acer marad-e nálam, akkor fogom kipróbálni a Hp-t.
Ha marad, megnézem a paszta kérdést, de amúgy, amit vettem Asus G751 még évekkel ezelőtt a Laptopszalonban, azt évente vittem vissza paszta cserére és a garancia is megmaradt.
Ha ilyen hivatalos helyen csináltatja az ember, akkor gondolom a garanciával sem lehet gond.Itt nem látok zárjegyet: [link]
-
nagybá
senior tag
válasz
nagybá #31137 üzenetére
Na megnéztem, csak bizonyos kombinációk nem mennek neki. Pl, ha nyomom a shift-et a w-t és az a-t vagy d-t, akkor az x-et már nem veszi be. De ha az a/d helyett az s-et nyomom akkor már igen...
Egyébként most megnéztem a CPU overall hőmérsékletet is és 80 fok a csúcs PUBG high alatt, viszont max 50%-on pörgeti. Elég furcsa... -
válasz
nagybá #31117 üzenetére
De lehet. Szét kell szedned teljesen, be kell tenni egy interposer-t a belső slimline SATA-ra, ami megtolja, hogy elérjen előrébb:
és mehet erre a szokásos 2.5-es ODD optibay keretből kiszedett panel és arra a 2.5-es SSD-d.
vagy
De fog kelleni még a rögzítéshez, pattex pisztoly, vagy kétoldalas ragasztós szivacs (IKEA)
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #31053 üzenetére
Elvileg a monitor frissítésének a felső határáig, azaz jelen esetben (alapbeállításon)
75 FPS-ig.Egy Fire Strike-ot futtatnél kérlek és postolnál egy screenshotot HWMonitorrol amin látszik mennyi volt a teszt végére a max cpu és gpu homérséklet?
HOlnap viszem a mesterhez, folyékony fém mellett meglátjuk a BIOS-t és vBIOS-t mennyire sikerül szétszedni
-
echterion
nagyúr
válasz
nagybá #31044 üzenetére
Grat, nagyon jó kis gépet vettél remek áron. Használd sokáig. Ami érdekelne, hogy hogy látod, bontott volt a doboz vagy még rajta volt a záró matrica? Csak kíváncsi vagyok, vajon azért vilt-e ennyire leárazva, mert egy elállós gép volt vagy csak szimplán készletkisöprés volt.
-
válasz
nagybá #30965 üzenetére
layout = kiosztás, nem matricázásra értettem, hogy "magyar"
Van US layouttal is magyar, meg EU-sal is magyar karakterekkel ellátott billentyűzet, DE ha US lesz, akkor a hosszú í kérdéses lesz. Én itt lengyelben az AltGr+j-vel hozom elő az "í"-t, mert a lengyelek is angol nyelvezetet használnak.Az, hogy magyarországra, egy 4x kisebb piacra csinálnak magyar matricákat, az már plusz extra.
Itt lengyelben nincs is szinkronizálás, nem tudják mi az, csak meséket csinálják dubbinggal.
1 filmet simán végigpofáz egy lektor.- Szeretlek
- Én is
- Akkor házasodjunk összevagy
-Úr Isten, meglőttek ... meg fogok halni
-Majd vigyázok a gyerekünkre ... szereltek édesem.Na, ezt EGY hang nyomja végig.
Amire ki akarok lyukadni, hogy ki van nyalva a seggünk, minden karakternek ott van az ékezet.
Layoutot Te módosítani nem fogsz tudni, de ha akarod, havonta átmatricázhatod a billentyűzetet magyarról kínaira, dánra, németre, stb.
Én ezen nyomom, tízujjas vakon gépeléssel (Köszi kaposvári közgaz szakközépiskola - egyetlen hasznos dolog, amit ott megtanultam)
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #30955 üzenetére
Gar vesztes nelkul tudsz ssd-t tenni bele.
Olcsobban kijosz szerintem ha te magad veszel bele m2 ssd-t a hdd melle.
Elvileg nvme-t is kezel, de ha minel olcsobban ki akarsz jonni, akkor eleg m2 sata ssd is, jatekhoz boven eleg az is (nvme-vel max 1+2 ms toltesi idot nyersz). M2 sata ssd-t mar 13e Ft korul talasz 256 gb meretben. -
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #30953 üzenetére
1) a Predator tud Gsync-et es nagyobb a kijelzoje (ne higyj annak a a hulyesegnek hogy "60 hz folott felesleges a Gsync, meg lol, xd 60 hz is boven eleg, nincs ertelme 75hz-nek")
2) jobb a hutese a Predatornak
3) ha jatekra kell, akkor Gsync+regebbi cpu+gtx 1060 > no Gsync+ujabb cpu+gtx 1060 -
Darth_Revan
veterán
válasz
nagybá #30951 üzenetére
Ennyi penzert a legjobb vetel.
Ennyiert ilyen vga-val jobb esetben is max Lenovo laptopot kapsz, ami nem csak hogy minoseg, de szerviz es tudas teren is boven lemarad ehez kepest.
Van jatek ahol jo par extra fps-t hoz a jobb cpu, de ha belefutsz is ilyenbe, akkor nagy esellyel eszre sem veszed fraps nelkul mert a G-Sync "kompenzalja".
A 75 hz-es panel pddig picit folyekonyabb latvanyt biztosit az ilydn aron kaphato 60 hz-es panellel szerelt gepekhez kepsst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest