Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSunbro
kezdő
válasz
RM007
üzenetére
Most biztosra mentem, és vettem 0,5 és 1 mm vastag padokat. Próbálkozom. Közbe tegnap amúgy írtam KH kolléga úrnak, és mindenképpen szeretném hozzá elvinni. Abban igazad van, hogy szakemberhez érdemes vinni, csak kevés ilyen létezik. Anno a Helios 500-at elvittem egy gyártó független szakszervizbe, egy olyan helyre akikről eléggé jókat olvastam, és mondtak is ismerős haversrácok s lányok. Annyira jól újra kenték, hogy utána szét kellett szednem és az egészet újra kellett kenjem. Akkor tanultam meg pasztázni, de az valid, hogy mester vagy haladó szinten nem értek hozzá, mert nem ez a szakmám, és biztos, hogy van olyan apró de fontos részlet, ami felett elsiklok. Még a mai pad módosítást megpróbálom, megnézem mit csinál a dagadt (hát a Helios 700 ugye kissé vastag és bumfordi, de ez sose zavart.
), aztán ha tudunk egyeztetni, vinném KH-hoz... és kiderül a végén, hogy legalább 20 apró hibát vétettem.
-
válasz
SSunbro
üzenetére
Tudod én nem vagyok szagértő csak kaptam már annyi pofont az élettől ebben a témában, hogy lassan kicsit azzá kezdek válni.
Akkora volt a szívem és elszántságom mi elfeledte azt is mit szívtam mellette. Ezeket érdemes szakemberre bízni. Főleg ha nem ekörül forog az agyunk nap mint nap. Ha egyszer meg is megtanultunk valamit azt is elfelejtjük, ha nem gyakoroljuk nem végezzük nap mint nap. Bár most már ott az AI, bármiben tud segíteni.....ha esetleg nem próbáltad, csak tessék, nem fogsz csalódni. Udvariasan.....mikor jön a T1000-es talán megkímél.
mondta nekem valaki, találó. 
Nálam ez valami miatt egy olyan téma, mint másnál az autó meg hasonló. De érdemes elvinni olyanhoz aki ért hozzá, személyesen van megvizsgálva, nincs mellébeszélés, tanulsz is belőle abból amit hallasz élőben, ez szerintem nem videó téma. Kell az ember is hozzá. KillHates mester ahogy hívjuk a legjobb választás mindig, ha megteheted semmiképp ne hagyd ki.
Engem szerintem utál, mert folyton piszkálom, de nem, nem az van, én ilyen vagyok, belőlem csak 1 van, nem tudok szimpatikus lenni.

-
válasz
wanted5
üzenetére
Én is mindig elkenem a felületet, mint ő. Ezt próbálom jó vékonyan kenni. Aztán nagyon nem mindegy hogyan csavarjuk be a csavarokat. Nem egyszerre, apránkent körbe-körbe szép lassan. Ezzel a lesarkazást is ki tudjuk kerülni és teljesen egyenletes marad alatta. Az lehet hogy oldalra kifolyik valami, erre is oda kell figyelni. Nem baj ha pici kifolyik.
-
válasz
SSunbro
üzenetére
Nálam tegnap így volt. Egy kondiról hiányzik a gappad ezen a fotón a gpu alatt a kártyán. Azt utólag pótoltam. Szarul sikerült a fotó ezért nem tettem be ide.
Ittam keveset ezért most átment a vizsgán.
Lehet máshová is kellett volna raknom valamit, rábíztam a szerencsémre.
A sárgás színű nagyon vastag 2mm vagy passz...azt egy másik vga kártyáról húztam le, a kék színűt azt meg a csodás egyedi heatsink-emhez kaptam mint ajándék az eladómtól. Nagyon vékony, nem tudom milyen méret. Kaptam ebből vastagabb méreteket, többet is és egy kerek tubust egy bizonyos pasztával több mint egy éve, sosem nyitottam fel.Mivel jól szerepelt a teszt így nem aggodalmaskodtam mi mihez hogy tapad. Aztán ki tudja, meglátjuk. Hát mindenhová nem pakoltam. Erre ment az MX4 paszta mind két oldalra, majd gpu felőli résznél rugós csavarok az X-Bracket miatt, vékony kivitel, a hűtőmodullal azt is kaptam. Ide az is kellett.
Ez egy lassan elfeledett másik világ a témában. Hiányozni fog a jövőben, hacsak nem térnek erre vissza véletlen valamikor.
-
SSunbro
kezdő
válasz
üzenetére
Igen, ezen agyalok én is, hogy lehet a CPU feletti pad az ott túl vastag. Próbáljam meg 0,5-össel?
Mikulásbá + Gergello: Hát hogyne élne.
Az ég világon semmi baja nincsen a leírt problémán kívül. Nem is szándékozom cserélni. Az új játékok zöme borzasztóan van optimalizálva, emiatt meg nem fogok gépet váltani. Ha a Horizon Forbidden West elfut mindenfajta upscale nélkül highon beton stabilan, akkor mindennek el kéne, hiszen sok szebb játék nincs nála. Az UE5-ös játékoknál meg maga az UE5 a probléma de elvileg az 5.7-es verzióval nagyon sokat javult ez. Sőt már az 5.4 is valamelyest javított.. meg azért csak-csak néha tudnak valamicskét optimalizálni fejlesztő hölgyek s urak, mert pl a Clair Obscur is szépen fut. Nekem alapvetően az a lényeg, hogy ha valamelyik felskálázást már kötelező bizonyos játékoknál használni, akkor inkább lerakok valamit medium-ra de DLAA-val, tehát 100% upscalingel fusson szépen. Wukong pl így fut, és DLAA + medium-on.RM007: Ezen videot követtem végig:
Eszerint mindenhova raktam. Direkt ellenőriztem is. Annyiban csináltam mást, hogy ahol neki a hűtőn a szürke gyári pad van (amit mutat is), én azt is leszedtem, ezért van nekem az alaplapi cuccokon kicsit több helyen.
Holnap kipróbálom vékonyabbal, aztán jövök visítani.
-
Tegnap ezt a lemezemet megpróbáltam migrálni, nem ment. 200GB-nál feladta. Ezt már nem volt hajlandó elvégezni semmi sem. Ezért csak átmásoltam egy hibátlan hasonló lemezre. Ha megdöglik cserélem arra. /2TB notebook HDD/Szerintetek mik az esélyeim?
Nem fogom kidobni, használom amíg tudom. Ez olyan mindenes, a torrentis erre jön és megy kifelé.
Hetente menteni fogom róla az új tartalmakat legyen az bármi amit rá pakolok. 
-
törölt tag
válasz
SSunbro
üzenetére
Ezek nem lehetetlen hőfokok, de nekem gyanús. Nem lehet, hogy a hűtő nem fekszik rá jól a CPU-ra ? 1.5mm lapok nekem vastagnak tűnnek és kétlem, hogy mindenhova ugyan olyan vastagságú kell. Az én gépemen 3 különböző vastagságú pad volt gyárilag, ezt cseréltem le puttyra, mert tud adaptálódni és kitölti a réseket is.
-
válasz
SSunbro
üzenetére
Adjál neki UV-t. A sok watt felviszi a hőfokokat. Meg kellene próbálni lejjebb szorítani a fogyasztást. Beszerezni valami jó laptop hűtőt. Nem rég téma volt a topikban. Én is MX4-el kentem meg a fentebbi laptopomat, jó paszta az még most is.
Egy kondira elfelejtettem rápakolni. Csak emiatt felnyitottam a hűtőmet, majd gyorsan vissza, semmi újra rendezés. Most biztosan jó vékonyan van a paszta a procin és a gpu-n. Ez volt még az elején.

Na igen. Miután megpakolta az ember pasztával, paddal, rátette a hűtőt, ha nem biztos benne érdemes leszedni és megnézni mi hogy feküdt fel. Én jó vastag gappadokat helyeztem fel, aztán izzadtam csavarozásnál.

Raktál az össze kondira valamit? Innen nézve lehet van pár ami kimaradhatott, bár nem tudom mit számíthat. Majd jön a mester és segít útba igazítani.
-
SSunbro
kezdő
Sziasztok!
Ide is írok, több szem többet lát alapon.

Segítségre lenne szükségem. Adott egy Helios 700-as (amit Mikulásbától vettem 2021-ben) egy i7-9750H + RTX 2070 kombóval, 32 GB DDR4 2666 MHz-es memóriával. Mivel nagyon rég volt újra pasztázva, gondoltam újra kenem. Vettem ugyanolyan MX4-eset a CPU + GPU-hoz, amit anno a Helios 500-ashoz, illetve TP-3 1,5 mm vastag thermal padot a többi alkatrészhez. Jelenleg így néz ki:
A problémám az, hogy lefuttattam egy Cinebench-et, és a CPU esetében a CPU package 95 fokig is elég sokszor felmegy. A GPU marha nyugodt, 42-50 fok között unatkozik. A ventillátorok forgási sebessége a PredatorSense szerint 2600 RPM (CPU + GPU esetében egyaránt). Most este ismét szétszedtem a gépet, mert nem hagyott nyugodni a dolog, és észrevettem egy hibát, miszerint a CPU esetében egyrészt vékonyan volt elkenve a paszta, másrészt nem volt egyenletes. Ezeket kijavítottam. Ez annyit eredményezett, hogy átlagosan most a CPU package bár a Cinebench kezdetekor felmegy 95 fokig, de átlagosan 88 fok körül mozog. Jobb mint a 95, de ez is baromi magas szerintem. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi okozhatja a gondot? GPU esetében nem látok semmilyen problémát, CPU esetében egy másfajta pasztát kellene rákennem (nyilván eltávolítva a régit ezesetben). Minden segítséget előre is köszönök.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ezt az MXM kártyát nem akarom pluszban tuningolni. Mag és memória órajelet emelni. Bevallom féltem. B.sztam már el nem egy hardvert, ez most kedves nekem, és ha tönkremegy pótolhatatlan lesz.
Asztali kártyával teljesen más a helyzet. Ha a laptopom bekrepál még az is pótolható, csak cserélem, van hozzá alkatrész. Máshogy gondolkozunk. Ez a laptopom nem lesz tuning, arra ott a másik amiről most írok.
-
válasz
Semin
üzenetére
Rendben, túlreagáltam. Még az elején vagyok, bocsi.

Maga az RT használat 30-as vonalon nem volt szándékomban, (sem összemérni a korábbi feltöltésekkel) minden más bejelölés maxra inkább, csak elbénáztam. Ez a dlss 4.5 még tanulmányozva lesz. Jelen pillanat egy gyors őszkép volt a célom, hogy beüzemeltem, itt van, tessék arra a felvetésre hogy már csak képes vagyok rá, bár célom nem volt, mert került valamibe azért, nem akartam el.aszni. Szerencsére minden jól alakult, a driver feltét is megy már az NVCleanstall programmal. Az MSI laptopomnál is megcsináltam....bár ott egy WinRar frissítés kellett csak, amit korábban hiányoltam. (Valaki mondhatta volna.)
Amolyan user error volt a részemről.

Azért csak elmondom, segített az AI is mint beszélgető partner.
Jelen pillanat a DLSS mint opció itt nem annyira élhető, nem engedi az FG használatot, ezért is lassabb mint az FSR. 40-es szériánál más a helyzet az jóval gyorsabb és van ott egy olyan opció is amin rugózni szoktam az SM. Játéknál azt ha lehet, van támogatása, bejelölhető, mindenképpen használni kell, mert nem csak gyorsabb látványban monitorozva amikkel én szoktam játszani, érzetre is, hát nálam ez van.
Magát az LS opciót is használom a háttérben. Nem tudom az mennyire aktív, csak az FPS mutatója mindig bevág az MSI AB mellett.
Szóval nézegetem hogyan jövök ki akár kerülő úton a legjobban úgy, hogy azért egy fix 60FPS jó lenne. Vagy 50-60fps mint cél.

-
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Nem annyira a provokáció, mint az összehasonlíthatóság volt a célom.
A DLSS-nél a teljesítmény csökkenést nem értem.
Nem kapcsoltad be véletlen az L vagy az M modelt a DLSS 4.5-ben?
(A régebbi kártyákon ez jelentős teljesítmény visszaesést eredményez a K modellel szemben.)FSR főleg AFMF-el (Fluid Motion Frames) képminőségben sajnos gatya, a DLSS+FG közelében sincs.

-
válasz
Semin
üzenetére
Ne provokálj. Másban is el volt térve. Tessék lehet újra futni azt a kört. Ez nem mai vga. Versenyezni ezzel nem fogsz laptop témában. Az a jó benne hogy cserélhetem erősebbre, van olyan opció, határ a csillagos ég. Ez a vga ezt tudja. Hozzam az asztalim?

(100 ezer forintért ezt tudja + áfa, de azt hagyjuk)
A teljesítmény rugalmasan, dinamikusan változtatható az igények szerint, de nem ezzel a vga hardverrel.
Tetszik ez is. Elmentem a falig és azon is túl.

-
válasz
KillHates
üzenetére
Parancsolj! Beüzemelési fotókat elfelejtettem készíteni. Minden alapon van. Nem fogok húzni. A hőfokok rendben vannak. A vga max 150W. A vram órajel van ahol 7000-ről 6000-re esik, attól függ mit futtatok pl játék. Benchmark alatt stabil marad. Ez mint megtudtam Win11 okos energiagazdálkodás laptopoknál. Az asztali kártyámnál nincs ilyen.
60 és 144Hz választási lehetőség. Ilyet eddig még sosem láttam élőben, marad a 144.
Ablak mellett 62-63C

Mivel nincs igazi DLSS támogatása(FG ami kellene) a vga kártyának így érdemesebb ezt is FSR módban futtatni, vagyis úgy fogom használni mint az MSI laptopomat, ha úgy gyorsabb.
-
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm szeretett volna egy gamer laptopot, a Lenovo LOQ 15ARP9 lett.

Tettem rá Win 11-et, illetve nvidia driverből legfrissebbet, tudtok segíteni mit érdemes még?
Már két napja megvan és több játékot is próbált, jól szuperál, de most eszembe jutott bekérdezni.Rég volt laptop a családban, ilyen gamer meg nem is volt még, energiagazdálkodásban érdemes valamit állítani?
Köszi!
-
Raymond
titán
válasz
Chiller
üzenetére
Ez a DGX Spark (GB10) laptop formaban. 128GB LPDDR5X@8533 (273GB/s savszel). Az NV valtozat 4000 penz, de abban 4TB SSD van es 2x 200Gb/s halozati csati. Van 3000 korul masoktol 1TB SSD-vel. Ha nem lesz benne a 200Gb/s halozat (es laposba nem sok ertelme van) akkor le lehet az arabol faragni egy 1000-est, de persze ez premium AI laptop lesz igy gondolom 1TB SSD-vel es a 200GB/s halozat nelkul is 4000-ert adjak majd
-
Chiller
őstag
Jön Q1-ben az NV power APU-s gép.
https://www.notebookcheck.net/Nvidia-N1X-powered-Dell-16-Premium-laptop-leaks-online-suggesting-Dell-has-multiple-Nvidia-ARM-based-laptops-in-works.1202503.0.html
Elvileg lesz Alienware is.
Azt pletykálják ~6000 CUDA mag, az még akár az 5070 laptopnál is erősebb lehet... már ha lesz elég RAM sávszél. -
-
sgtfeke
csendes tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Szia rog az 32gb
Alien 16gb -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Gyanítom hogyha ennyiért kínálja, az Alineware-t akkor abban minimum 32GB van!
-
-
baro32
aktív tag
válasz
sgtfeke
üzenetére
Viszonyítás képen én egy HP OMEN 17-et adtam el itt az aprón 2éve ha ez segít.
I7-8750H GTX 1070 32GB RAM 512GB SSD +1TB HDD (ez zsír új volt benne nem használt) és az egész gép PATIKA állapotban volt nem hordozva csak asztalon és saját gyári csomagolásában : 220ezer forinté -
sgtfeke
csendes tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék van 2 eladó régebbi gamer notebookom nemtudom milyen árat lőjjek be rájuk.
Az egyik egy aliewnware 17 r5 i7 7700hq gtx 1070 256ssd 1tb hdd fullhd 120hz normál állapot asztalon volt tartva
A másik rog g752vs i7 6820hk gtx 1070 256 ssd 1tb hdd fullhd 120hz kívulről ezen látszik h hordozós laptop volt karcos kopott de rendben működik.
Gondoltam többféle árra alien: max 250e min 200e
rog: max 150e min 100e
előre is köszönöm a segítséget -
-
Chiller
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a kétbites vacak? Ez még mobiljátéknak is vérgyenge.
Ki a fene mondja hogy ütős??Maradok inkább az 1-nél meg a 2-nél.
-
Carmageddon- Rogue Shift Official Trailer
Február 06. A megjelenés dátuma.
Kíváncsi leszek tényleg olyan ütős lesz e mint mondják... 🤔😄👏 -
Semin
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Ugye azt érteni kell, hogy az M modell az DLSS Performance + Ultra Performance -ban gurít igazán nagyot a K ugyanezen presetjei ellen. Ha valaki DLSS Qualityt használ ott már eddig is elég élhető volt a K modell is.
Gyakorlatilag úgy is felfogható hogy lett egy DLSS Quality+
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Na, pont egy ilyen hozzászólásra vártam. Köszönöm!
Volt egy listám mi minden gyűlt össze. VGA: Ugyanakkor feltehetném a kérdést mindenkinek, itthon egy asztali 320W rtx 4080S vga kártya mellett (+ a másik asztalomon is van egy laptop), mennyire sürget a használat? Az eladó 100 ezret kért érte, erre ment még ez az, 140-ből jöttem ki. Sehol nem kapni már ennyiért. Sőt... [link]
Lesznek itt még meglepetések....Befektetés is volt ez nekem, igaz itt saját használatra gondolok. Nyárig vagy májusig nem nagyon lenne használva, akkoriban szoktam utazgatni főleg két végpont között. Bár ahová megyek ott is van mit nyomkodnom. Szóval ráérős nekem ez a történet. A lényeg az hogy sikerült lecsapnom egy ilyen csodára, jelenpillanat mint alkatrész kategória van a listámon. Enélkül nem lehet elindítani a clevo laptopjaimat gyári kivitelezett formában. Laptopok, ventilátorok, ram modulok pluszban mivel garancia nuku, fel kell szerelkezni.
Van lista arról is mit tettem eddig tönkre.
Csak régen esett erre több anyagim, merészebb voltam, és a pótlás is egyszerűbb volt. Változnak az idők. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Gondolom a Dsanke BIOS nem sajat mediarol megy fel, hanem kapott egy mentest amit csak te tudsz megfeleloen/biztonsagosan (a meglevot lementve es az ujat beflashelve) kiprobalni. (lehet meg MAC csere is kell, mert azokat ha jol tudom meg a gephez is kotik)
CH341A kb mindenkinek lehet - de ettol meg nem tud mindenki biost cserelni

Inkabb legyen ovatos, mint balfasz.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ezt én sem értem; Miki már komolyabb dolgokat is meglépett; eGPU, vízhűtés, alaplap csere, stb...
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Izlesek....
Nekem a nem kozepen levo Space es a numerikus biillentyuzet kizaro ok.
Meg arra sem volt igenyuk, hogy a touchpadhez kepest kozepen legyen a space.
A felmagas funkcio billentyuk is viccesek, mert lett volna eleg hely.Egy hanyas ahogyan a nem szimmetrikus elrendezes kinez.
-
-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Gratu a kártyához!
Mindenkinek:
Ha már DLSS! Kipróbáltátok az új 4.5-öt?
"..a DLSS 4.5 nagyban támaszkodik az FP8 alapú számításokra, ezeket viszont a régebbi architektúrák nem támogatják.
A Hardware Unboxed tesztjében a 4K-s helyett már 1440p-s felbontás volt érvényben a felskálázás pedig a „Quality” preset szerint működött. A mérések alapján a DLSS 4.5 a DLSS 4-hez képest nagyjából 9%-kal alacsonyabb FPS értékeket produkált a középkategóriás Blackwell videokártyák alatt, mint amilyen például a GeForce RTX 5070, míg az Ampere és a Turing alapú GeForce-oknál már akár 20-30%-os lassulás is bekövetkezhetett." -
F4Zi
tag
válasz
echterion
üzenetére
Ezt a típust nézem éppen én is.
Megkérdezhetem, mit értesz az alatt, hogy nem jó a kiosztás? Nincs hosszú í-s gomb, csak kombinációkkal? (Mint MSI/HP-nál?) Vagy "fekvő" az enter?
Nyilak mennyire vannak "elválasztva" a jobb ctrl-tól/Numpad 0-tól?
Ha valakinek esetleg lenne egy fotója erről az M25-ös Focus 17 magyar billentyűzetről, az sokat segítene
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Van egy bedöglött gtx 1080-as kártyám, van egy biosz felrakásra, és ez a új kártya + két clevo laptop amelyik közül az egyik hamis.
Mikor legutóbb használtam 1 perc után mindig kikapcsolt. Több minden van. Ezeket tanácsos volna összekötnöm. A vga kártya padozása sem olyan egyszerű, nekem jobb volna ezt szakemberrel megcsináltatni minőségi pasztával megkenve stb.... -
-

Ma reggel jött. Jó hát lassan átmentünk a másnapra.
Ez egy rtx 3080 mxm vga. Talán az utolsó mxm kártyám amit valaha megvettem. Ezt nem fogom egyedül beüzemelni. Nem bízom magamban.
Nem fogom el.aszni. Nézem a naptáramat és felveszem a kapcsolatot azzal a személlyel akit jól ismertek. Ha vállalja akkor csak nála és lesz egy utolsó ilyen beüzemelés a legjobb formában. Azt fogja adni amit tud. Kíváncsi leszek hogyan fog tudni érvényesülni teljesítmény szinten támogatás miatt, vagyis dlss vagy SFR + Lossless Scalling együttes kapcsolat terén ki fog győzni. 
Lesz egy olyan clevo laptopom is amibe senki sem tud belekötni. Asztalról felemelhető, de komoly munka miatt messzire nem lehet menni vele a töltő miatt.

Majd el felejtettem, a vitt egy másik clevo laptopra egy DSanke 128GB ram bios változat is fel megy, ha Isten is megsegít. A mester ezt vágja én meg nem.

-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Én csak a "most"-ra reagálva tettem be a képeket, linkeltem a cikket.
Az AI-t én nem tartom lufinak. Egy hosszú folyamat elején járunk, ami sajnos megköveteli a kraftot
Nyilván arra fut mindenki, ahol a dollárjel van. Az egy másik kérdés, hogy oda sz@rnak, ahol eddig ettek. Ez a része nem tetszik.
Bízom benne, hogy előbb-utóbb megtalálnak egy egészséges egyensúlyt, és az átlag felhasználó is emberi áron tud venni hardvert. -
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Amint megjelenik az AI a játékokban azonnal az NPU (Neural Processing Unit) terhelése nő meg, nem a RAM használat. Ez a dedikált egység felelős a PC kliens oldali AI folyamatokért. A nagy memória igény inkább szerver/adatközpont oldalon áll fenn jelenleg is.
És persze bónuszként ahol ez nem támogatott CPU szinten ott lehet avultatni, mert alap követelmény nem teljesül.
Persze - szerencsére - ez még nem holnap jön el. -
válasz
peet05
üzenetére
Félreértesz, vagy nem fogalmazok jól. Most még teljesen okés a 16-32 is, de aki nem 1-2 évben gondolkodik és előre próbál nézni az időben. Az AI őrület miatt minden drága lett és nem tudjuk hol lesz a vége. Illetve magának az AI-nak is kell a sok ram én úgy hallottam és lassan minden arra épül....ami lehet felhasználás kérdése is. Nem tudjuk mi lesz félév múlva sem mikor készül el pl a GTA6 és más hasonló bejelentés és ki tudja mennyire fog számítani a ram mennyiség. Ha később esetleg több kellene, már nem lesz annyira könnyű feladat, már most sem az. Inkább legyen több DDR4 ram a fedélzeten mint kevesebb DDR5 ami gyorsabb....persze ez így hülyeség mert kinek mi kell, de a mennyiségre így nézek, mivel én nem a minimumra építek, maradnék teljesítményen régi vassal, olcsóbb is.

És a legfontosabb lemaradt. A ram modul használattól nem öregszik viszont a jóval lassabb SSD lemez az igen.
Pont ezért rdemes előnybe hozni a ram használatot. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"Az DDR4, ez DDR5
"
Hiába gyorsabb papíron, az adott környezet mibe be van ágyazva fogja adni az igazi értékét. Behangolva lag mentesen erőforrást kihasználva hibátlanul kommunikáljon a procival és rendben is van.
A méret szerintem most még fontosabb, lásd DDR3-as rammal is fut minden ("játék") mi szem szájnak ingerel, csak ügye annak is meg van az elválaszthatatlan partnere CPU személyében, változtatni nem lehet sem ide sem oda, össze vannak kötve. -
-
válasz
Semin
üzenetére
Lehet hatékonyabb, én mindig magamhoz a jelenlegi elért szinthez mérten nézem inkább. Miért? Mert semmilyen formában nem készülök gépcserére akkor sem ha sokkal gyorsabb versenyzők jönnek a képbe. Elég ami van. Egy pici pozitív változtatás, előrelépés, maximalizáltan valamelyik hardver elememen ami növeli az összképet már bőven megérte. Lehet ez akár egy nagyobb ssd belső tárhely növelési célból. Nemrég meg is volt.
AI tett utalást és egy shorts videóban is említésre került, hogy a jövőben akár AI támogatással a proci teljesítményt is növelhetik stb.....szóval van még bőven mozgástér tuningra, csak ki kell várnom, mint eddig tettem.
pl ..m.2 (PCIe) AI, de van fantáziám, mi lenne ha készítenének ram slotra csatlakoztatható kártyákat......TB portom is még üres.
(Az is lehet nem vga kártya lesz a következő vásárlásom.)Ha picit is lassabban menne valami miatt a 128GB a laptopomban akkor nem használnám ebben a formában, maradna a 64GB amíg elég. Persze az elsődleges szempont futtatásilag a játék nálam, még akkor is ha mostanság alig játszom.
-
szokel16
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Egyik ismerősöm szeretne venni játékra egy notebook-ot. Igazándiból jelenleg a League of Legends játékkal nyomja, aminek szerintem nincs nagy gépigénye, de szeretné ha egy jó ideig nem kellene költenie rá.
Tudnátok ajánlanlani, ami ár érték arányba megérné?
Milyen márka az ami megbízható?
16" kijelzőt nézegettem, mert a 17" már kb 100.000Ft-al drágább.Köszönöm a válaszokat!

-
Smithy87
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem ugyan az lesz mint a bányászláznál. Majd nem vesznek és normalizálódik az ár. No meg kipukkad az AI lufi is. Vagy megmondja, hogy hogy kell normalizálni a piacot
-
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
A quad channel már nem a top, a HH-nél használt 256 bites dedikált memóriabusz sokkal hatékonyabb. Ehhez viszont forrasztani kell a lapkákat, de az eredmény magáért beszél :

Gondolom a Laptopok is ebbe az irányba fognak lassan elindulni, bár ez megint kompromisszum a fejleszthetőség oltárán.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagy dolog. Az enyémet kapni sem lehet, mármint 2x32GB formában amiből van nekem 4db 32GB. Vagyis ebből következik felbecsülhetetlen, kimondhatatlan értéke
, főleg egymás mellett szépen mutatna teljesítményen. Egy quad channel futást megnéznék, bár lehet nem futna úgy ahogy elképzelem. 
-
Mondom meglesem a jó áron vett memóriám és majdnem dobtam egy hátast!
[link]
80 ezerért vettem (ÁFA nélkül) -
taranis
addikt
Rendben, köszi a tippeket! Egy hete rendeltem a gépet, egyelőre még hír sincs arról, hogy mikor jön, elszöszölnek vele.
-
-
válasz
taranis
üzenetére
Itt alapvetően nem az külső vízhűtéses radiátor hatásfokával van a gond, hanem az új processzorok elfuserált "hőháztartásával". Az x40-ben a régebbi oasis 80 fok alatt tudja tartani tartani a forrófejű 14900-at az ugyancsak energiazabáló 4090 mellett.
Egyébként ha van rá lehetőséged, akkor azért vedd meg az oasis-t, mert akkor növeled a hűtés tömegét és ezáltal nagyobb lesz a hőtehetetlensége, a másik; hogy a folyadékhűtés thermodinamikájával nem vetekszik semmi! -
-
taranis
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen azt látom, hogy a BS2 Pro sem egy halk jószág, viszont a hűtése mellett a porszűrés is szimpatikus benne. Majd érdekelnek a tapasztalataid, ha megjött, pláne Oasis mellett.
-
Chiller
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Naja, nagyobb akvárium kellene...

-
válasz
taranis
üzenetére
Az sokat is ér! /mármint az MK V2/

Majd ha megérkezik a gép, nézd meg milyen hőmérsékleteket produkál.
Én is úgy használtam és azért kellett az Oasis mellé...nem sokat változott a hőfok, de teljesítmény az nőtt! Tegnap játszottam pár órát Dead Space Remake-val és maxon a grafika, CPU 85-86°C a GPU meg 70°C alatt volt végig. /fogyasztás is volt/Aztán a játékból kilépve a hőmérséklet a felére csökkent 1-2 sec után.
Mondhatni a víz a rendszerben azért felmelegszik, x óra játék és folyamatos terhelés mellett meg pláne, ahhoz képest jól megy és jól teljesít. (Oasis nem is volt maxon, közép erősségen ment - High)
Elmondom, a hűtőpad hangosabb (végig) mint az Oasis vagy a gép, pedig Noctua ventik (140 mm) vannak felszerelve, 20dB(A) direkt, a halksága miatt!

A BS2 Pro meg azért jó, ráteszed a laptopot a "szivacsra" és az egész gépet "vákumba" teszi, olyan erősséggel megy be a "friss" levegő, hogy na...mint a turbina kb, ezért is olyan jelentős a hatékonysága.

A heatsink és egész gép kapja a spécin a levegőt... -
taranis
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Még nem jött meg az 5090-es XMG, szóval nem tudom, mennyire kell majd nekem extra hűtés, de felmerül ugye az Oasis, ami 80+K körül van, ahhoz képest ez kevesebb, mint a fele, és nem tűnik kevésbé hatékonynak. Van bármi előnye az Oasisnak ezzel szemben?
-
-
Chiller
őstag
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A veséd?
-
gurus
aktív tag
[link] Flydigi BS1 hűtőpad, javítva.itt 1 éve írtam a tapasztalataimról a hűtőpadról azóta is szuper cuccnak tartom és olcsó
-
gurus
aktív tag
én 1 éve Flydigi BS1 vettem és tényleg a legjobb hűtőpadok közt van és nagyon jó áron lehet vásárolni [link]
Szerintem nincs ennél most jobb a piacon azóta sem .hangtalanul is brutál hűtést tud
Flydigi BS1 teszt: Új laptophűtő király.Jobb, mint az IETS GT600v2 [link]
Ez a BS2 Pro hűtőpad a drágitott koppintása ugyan tudja csak átnevezve drágán eladják újra!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), aztán ha tudunk egyeztetni, vinném KH-hoz... és kiderül a végén, hogy legalább 20 apró hibát vétettem.
Akkora volt a szívem és elszántságom mi elfeledte azt is mit szívtam mellette. Ezeket érdemes szakemberre bízni. Főleg ha nem ekörül forog az agyunk nap mint nap. Ha egyszer meg is megtanultunk valamit azt is elfelejtjük, ha nem gyakoroljuk nem végezzük nap mint nap. Bár most már ott az AI, bármiben tud segíteni.....ha esetleg nem próbáltad, csak tessék, nem fogsz csalódni. Udvariasan.....mikor jön a T1000-es talán megkímél.
Tegnap ezt a lemezemet megpróbáltam migrálni, nem ment. 200GB-nál feladta. Ezt már nem volt hajlandó elvégezni semmi sem. Ezért csak átmásoltam egy hibátlan hasonló lemezre. Ha megdöglik cserélem arra. /2TB notebook HDD/
Hetente menteni fogom róla az új tartalmakat legyen az bármi amit rá pakolok.

60 és 144Hz választási lehetőség. Ilyet eddig még sosem láttam élőben, marad a 144.
Ablak mellett 62-63C

Muerte