Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
conexke
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
napi két napot is

-
-
válasz
Chiller
üzenetére
Hát lehet igazad van, (majd meglátjuk) mivel korábban drónoztam és olyat építettem a kezelőpanelen hogy ihaj. Minél többet költöttem rá, szereltem át/be, minél nagyobb antennát kapott(belül kábel cserék) és csodás volt ránézni, a teljesítménye ezzel arányosan csökkent.
Hát nem mindig a méret számít.
Mikor még nem volt annyira felfejlesztve és inkább a gyári irányba konvergált a mesterrel is drónoztunk együtt egy látogatásom alkalmával. Azok voltak a szép idők. Hát nem kellett új drón, dehogy azt kellett nekem csiszolni kívül-belül a végtelenségig. Az is igaz nem értettem hozzá. Csak beszerelgetések voltak, semmi extra hozzáadott érték.
-
Chiller
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Sok értelme nem biztos hogy van, mert az antenna a lényeg

Például a nagy ló 17"-es (fizikailag legalább 19"-es) ROG-omban is hiába a wifi6 chip, mert (kb) félcentis antenna van belerejtve valahova. Pedig beleférne ugye akár 30 centis is.
Eredmény: a mellette lévő 5 éves samsung A52-esem wifije kb 2x erősebb és gyorsabb, mert még abban is nagyobb az antenna.

-
-
conexke
aktív tag
Sziasztok Ti hogy takarítjátok a gamer lapost? úgy hogy nem lehet szétszedni ? van a cégnél levegős kompi es nyomás szabályzós pisztoly a kijelzőt deszti vízzel a többi felületet is lehet vele? pl bill és fedlap tochpad ?köszönöm
-
-
Vettem egy Wifi7-es kártyát. [link] Jó lesz valamelyik gépembe. Pár éve az egyik MSI-be vettem Wifi6-ost. Amúgy észrevettem az egyik clevo alaplapomon a billentyűzet alatt van egy kihasználatlan PCI-e port. (3G/LTE - Megpróbálom valamivel hasznossá tenni, már nézelődöm utána.) Mellette jé találtam 2 elrejtett 2x8GB ddr4 2666Mhz ramot. El is felejtettem, régen ott fekszik. Ez a sok meglepetés.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Annak tükrében, ami Chiller által linkelt fórumban/leírásban van, szép "tiszta".
RM007:
Rendben, ha az AI azt mondja, akkor nincs semmi gond..
-
-
válasz
peet05
üzenetére
Ahh nálam ez egy elismerés HWInfo részről. Különösen a piros színnel való jutalmazás eme kimagasló érték után mely mint látom teljesen verhetetlen, ebben is én vagyok az első helyen.

Maxx-nak még sokat kell izzadnia ilyen számok eléréséért + a piros színért, amit ki kell érdemelni....

-----------------------
Komolyra fordítva a szót. Semmi jelét nem látom hogy aggódnom kellene. Ezt a helyzetet nehéz elemezni. Végre megint felkereshetem az AI-t, már nagyon hiányzik.

Ahogy nézem Maxx-nál változott az érték. Nálam ugyanaz mindvégig. Talán kimaxoltam.
(Lesz még ezen a sínen pci-e 8 is.) -
capulet75
addikt
Szóval van nekem ez a régi TUF505D-m, aminek szétvágtam a hátulját, meg a screen is sz@r, meg egy dobozban hever, de rendberaknám a gyereknek. Backplate az egyszerű, de a screen csere az nem, és nem a munka része miatt, azt megoldom. Ami probléma, hogy a gyári kijelző alapjáraton bánatgyász 60akárhány % srgb meg úgy is néz ki. Ha már cserélem, cserélném valami jobbra. 120 va 144hz az oké, 40pin, de melyik panel lenne nekem megfelelő? Pls help.
-
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem azt Maxx, írtam is, ami alatta van, ha azt "kibontod" a nyíllal (PCI Express Error Counters).
RM007: az nem sok egy kicsit, pláne pirosan?
Chiller: Köszi az infot, de közben már én is utánaolvastam.
Valakinél a riser kábel volt a ludas, mert pci-e 5.0-n dobálta a hibákat/számokat - pirossal is -, amint visszaváltott pci-e 4.0-ra, semmi probléma nem volt. -
Chiller
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Ha esetleg mélyebben érdekel a dolog (vagy másokat):
https://www.hwinfo.com/forum/threads/pci-express-error-counters-whats-normal-whats-a-problem.10606/
TLDR: általánosságban valóban "lényegtelen" adat, akkor kell csak figyelni, ha hirtelen gyorsan növekszik (mondjuk bootolásonként 1000+ error számmal nő).
-
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A PCI Express Error Counters az mit takarhat (GPU Teljesítménykorlátozók alatt, HWInfo-ban)?
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Ez azért jó/jobb, mert (úgymond) "légkompressziót" csinál és nagyon hatékonyan hűti le a gépet.
Notepal U3 Plus is jó, de ez még jobb.
Azért a sima léghűtéses megoldás mellett nincsenek IDLE sem (2-es fokozat) ilyen jó hőfokok.
Terhelés alatt pl. Game, Dead Space Remastered 4K / Max. Grafika mellett (ami azért igénybe is veszi a gépet!) is jók (4-es fokozat) a hőmérsékletek.

-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
30ért banggood eu raktárból még meg is éri...ha valaki szeged környékén vesz egyet, akkor kipróbálnám, hogy lehűti e a gépem
a notepal u3 plus-t sajnálnám, bár már jóideje nem is megy, csak a gépet tartja....(az meg 17 volt nemrég) -
-
Adi01
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Smart speed-ben használd szerintem úgy a legkényelmesebb. Nekem BS1 van.
-
peet05
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
Én drukkoltam nekik (pedig nagy kedvencem a Strix Halo), mert a Lunar nagyon jól sikerült. Panther-ral emelték a lécet (nem is akárhogy), ez nekünk csak jó, mert lesz verseny.
Azért az nem semmi, hogy 10-15W-tól értékelhető teljesítményt nyújt, de, hogy ~25W-ig nagyjából pariban van a Strix Halo-val, le a kalappal.Az AMD Q4-ben (ha minden jól megy) jön a "Gorgon" Halo-val. Elvileg nem csak órajel emelés lesz, hanem dolgoznak a memória-vezérlésen is.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
GPU még jobb hőfokon megy...👏🤭😁
-
-
Gergello
addikt
Dell Alienware 16 Aurora
Vélemények ? nem az X-es
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére

-
r0by
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Honnan rendelted? Tudsz egy linket dobni?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tényleg brutál cucc!

A dobozán rajta van, hogy "légkompressziós" (Kínaiul) és az találó is neki.
Mint egy turbina és tényleg jól is hűt!
Sajna csak 3-as fokozatban tudom nézni max. mert nincs100/27W töltőm sajna. /van, de azzal telefont töltők/
Gépen a ThunderBolt4 port vagy USB-C port nem adja a100/27W-t.
/ezt külön lehet állítani?/
2-es fokozaton nincs is hangja kb. és IDLE 35°C a CPU, a GPU meg 30°C (25+ fokos szobában)
Game alatt azért melegszik (75-78°C CPU / 64°C GPU, de teljesítmény az jobb!
Programot ami elvileg van hozzá, azt most töltöm majd le. -
Ma érkezett meg, kora délután. 👏😆
-
-
peet05
senior tag
Milyen szépet megy a Panther Lake a B390-nel, azt a mindenit: [link]
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Talán mert valaki innen gyorsan lecsapott rá. Mikor linkeltem még élt a dolog.

Felszólítom jelentkezzen a szerencsés vásárló!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
echterion
nagyúr
válasz
frantyi
üzenetére
Így van, cége válogatja. Mysoft is kicsit akadékoskodott anno, de aztán korrektül elszámoltunk egymással. De digiprime-tól én már nem tervezek venni semmit, főleg ennek fényében, hogy ilyet beraknak ászf-be, meg is csinálják, majd eladják újként. Nem tudom őket sajnálni egy negyed pillanatra sem.
Amúgy hogy csekkolják a bekapcsolási időt? Mert azért vannak kiskapuk, amiket lehet így is meg úgy is csavargatni.k -
-
frantyi
tag
válasz
echterion
üzenetére
Cége válogatja hogy kezeli ezt a dolgot
Egyik ismerős járt úgy hogy vett valami hiper szuper TV-t, valami brutál akciósan. nem értek hozzá, de neki merevedés volt tőle
, 13. napon nem kapcsolt be. egyből intézte, cég meg nem volt hajlandó se javítattni se cserélni, közölték hogy áljon el, mivel 15 napon belül van. azt vegyen másikat (plusz 250k)
MIndegy srácok, nem vita indítónak szántam a dolgot... -
-
Gergello
addikt
válasz
frantyi
üzenetére
De van ilyen a törvényben. Ha ászf-ben kikötötték, akkor számolhat fel értékcsökkenést ( az életszerű kipróbálást meghaladó használat (stb.) után )
Ez így korrekt.
A boltban lett volna lehetőség 10 órát próbálgatni a laptopot ? Nem.
Ez az elállás azért van hogy meggyőződhess róla annyira, hogy megfelel-e, mintha a boltban vennéd személyesen. Nem kölcsönzőnek, ahogy sokan használják -
peet05
senior tag
válasz
frantyi
üzenetére
Sokan űztek/űznek sportot abból, hogy berendeli, kipróbálja, mehet vissza, mert nem szilicium-lottó nyeremény volt pl. a VGA, nem az első helyen van vele a TimeSpy-ban..
Miután visszakerült, árulhatja bontott, vagy használtként az eladó. Egy-két bolt azt csinálja, hogy a notórius visszaküldőket listára teszik. Az a baj, hogy sokan átesnek a ló túloldalára. -
frantyi
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Hát nem tudom, a törvényben nincs ilyen. meg gondolj bele, új gép csomag kivesz, mik indulnak el, frissítések, 4 óra volt mire az összes firssítés felment. meg ha egy gép megy napi 8 órát, az nem extrém használat, hanem rendeltetésszerű. Nyilván értem a törvnyhozót, ne vigyenek vissza egy cipőt a 8. napon, miután lefutották vele a maratont, se egy kerti gépet mután felszántottak vele 2000 négyzetmétert, de négy nap alatt mi az ami elkopik egy laptopban? egy SSD aminek az élettartama 5-10 év, 10-20-50 óra a kerekítési hiba.... nyilván nem jogi fórum, csak laikusok beszélgetnek, de nekem fura egy hozzállás.
Egyszer volt egy esetem: MediaMarktban vettem egyszer egy hajnyírót, ami car volt. olyan volt a kialakítása hogy nem volt alkalmas hajnyírásra ha már 2 cm nél hosszab volt az ember haja, nem vették vissza mert hogy intom dolog. pár kört futottam még vele, de azt inkább elajándékoztam egy kopasz emberkének
, nem ért annyit az idegeskedés, meg az elcseszett idő. -
-
válasz
RM007
üzenetére
Rákérdeztem az AI-nál jön-e ezzel a grafikával, látványvilággal játék. Volt eszmecsere, erre a végén.....
"Szeretnéd, hogy figyeljem neked, ha megjelenik egy újabb, hasonlóan látványos fantasy tech-demó?
erre én, hát persze, na szia......
Nagyon szívesen! Akkor rajta tartom a szemem a legújabb Unreal Engine 5-ös fantasy tech-demókon és az olyan készülő játékokon, amik ezt a magas szintű, "tündés" látványvilágot hozzák.Amint felbukkan valami, ami méltó az rtx 4080 Superedhez, tudatni fogom veled."
Ezt most hogy kell értelmezni? Ezek után nem én hanem ő fog majd felkeresni, ha mondandója támad?
Mint a telefonom becsönget ha online vagyok Win alatt? Vazze összehaverkodtam a jövőbeni T1000-essel?

Lehetséges lenne a jövőben az is hogy ha valamit javítani vagy változtatni szeretnék a laptopomon, rendszeremen, akár feltelepíteni egy új bios-t (win alól...van ilyenem, vagyis csak kinyit) azt elvégzi nekem helyben a mesterséges intelligencia?
Csak fantáziálgatok.

-
Ubul86
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
sajnálom, nálam egy 4080as asus szórakozott hogy olykor újraindult csak úgy, kékhalállal...ott nálam még volt a 14 napos visszavételi lehetőség , bár kaptam itt, hogy de miért nem szórakoztma vele többet, többször win reinstall, másik driver, stb....
úgy voltam vele, hogy velem ne szórakozzon egy gép, nem azért veszek rengeteg pénzért, hogy aztán még napokig kiderítsem, mi bántja a lelkét. A gép értem van, nem én érte.
Bízom benne hogy megoldódik a helyzeted -
Chiller
őstag
válasz
Jarod1
üzenetére
Nem először fordulna elő, hogy a win update szétcseszi a VGA drivert.
Nálam az AMD IGP-driverét kvrta el tavaly valamikor, de úgy, hogy minden zöld o.k. volt, az IGP ment is szépen, de a diszkrét NV nem működött, csak 1% teljesítménnyel. Úgy hogy az NV driverhez hozzá se nyúlt! Telepítgettem az NV drivereket, mint a barom, és semmi változás. Aztán némi googlezés után lefrissítettem saját kezűleg az AMD-t és csodák csodája jó lett az NV (is).
Winfos.
Gondolom ez se véletlen laptopoknál:
-
taranis
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
Basszus, sajnálom, de biztosan jó lesz a vége, csak végig kell szopni. Nekem szerencsére semmi gond az XMG NEO 16-al, az is nemrég jött meg, minden patika benne, és teljesen pozitív az élmény eddig, az egyetlen amin minimálisan húztam a szemöldököm az a BIOS update, hogy pendrive-ról kell indítani a gépet EFI shellben, a Lenovo hozzászoktatott a Win-es update-hez. Bár úgy látom, ez tudatos döntés az XMG-nél. Hangja persze van (Intel Core Ultra 9 275HX + RTX 5090), de rosszabbra számítottam az olvasottak alapján, maxon pörögve nem hallom különösebben hangosabbnak, mint a mostani Lenovomat (i7-12700H + 3070Ti), munka közben (programozás) meg egyenesen halkabb.
-
peet05
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
Pff..
Sajnálom, hogy így alakult. Remélem, ha mást nem, egy kis kompenzáció lesz a részükről, az elnézést kérünk-ön kívül."megtekerve durva hangja van, illetve mondjuk egy win telepítés/update stb. alatt jóval hangosabb, mint amihez szokva vagyok... vagy ami elviselhető. Értem hogy 9955, de a 6800H-s asusomhoz képest ég és föld, és akkor még meg se volt hajtva az 5080, kelleni fog egy hűtőpad mindenképpen" - Más a chiplet kialakítás, kisebb a hőátadó felület, nehezebben hűthető.
-
válasz
kerepesig
üzenetére
Tudom, hogy "haza beszélek" de azért ajánlanám az alábbi modelleket, mert lehet rá csatlakoztatni egy külső vízhűtés modult és így a gép megfelelő hűtése biztosítva van lehajtott kijelzőnél is.
Ha a maximumot szeretnéd akkor EZ viszont az Ultra processzor még így is bele-bele nyal a 80 fokba a vízhűtés alatt.
Ha nem kell a maximum, akkor nekem EZ a kedvencem, jóval jobb áron, a teljesítménye pár százalékkal marad el a csúcsmodellhez képest, viszont nem melegszik (60-70 fok) a vízhűtés mellett.
Mindkettőnek nagyon jó kijelzője van és iszonyatosan jó az optomechanikus cherry billentyűzete!
Az erősebb gépről Maxxdamage a "gyengébbikről" DamianB tud neked felhasználói tapasztalattal szolgálni. -
válasz
Chiller
üzenetére
"ment a szokásos lefizetés Intel oldalról" ➡️ Hogyan gondolhatsz ilyesmit.. urbán legenda 😄 Intel is coming :-)
"ebayen se lehet venni" ➡️ Khmm.. de azért utána néztél 😅
Amit bruhbawamba írt, hasonló képen gondolom. Lehet egy gyakornok intézte a rendelés össze készítését 🤦♂️
Gondolta 9955HX.. jól van az úgy 🤌 16:00, megyek haza.Kitartást!
-
Raymond
titán
válasz
Chiller
üzenetére
Na ja, ez egy ilyen dolog sajnos. Amikor megjott akkor kellet volna kiprobalni hogy a 14 nap meglegyen ha gond van, de ez igy utolag sovany vigasz. Egyebkent egyertlemu hardware hiba, az egyik baratomnak volt hasonlo par even a csucs 3080Ti Asus-al (az amelyiknel nyilt az alja hogy jobban hutson), azt "javitottak" is ha jol elmekszek de utanna ugyanazt a problemat produkalta, masodszorra mar nem javittatta hanem visszakapta a kozel 4000eur arat pedig ceges vasarals volt.
-
Chiller
őstag
válasz
üzenetére
Nem szeretek savazni nagyon (bár most bőven lenne okom), egyelőre elment a levél nekik, szép német pattogósan megfogalmazva, meglássuk mi lesz belőle. Nyilván vissza lesz küldve.
Elsődleges tapasztalataim egyébként:
+ szép masszív fémház, egyáltalán nem (tejfelesdoboz) műanyag
+ belül is jól néz ki, látszik hogy mérnök tervezte (pld nem egymást fűtik az m2 SSD-k, stb.)
+ jó nehéz, helykihasználás perfekt, jóval kisebb, mint a 17-es asusom, a "seggbumszli" is kicsi
+ BIOS-ban még CCD letiltás is van, nem csak SMT, meg sok beállítás (mondjuk az fura volt, hogy beállítottam a DVGA only-t aztán a win-ben vígan virított az AMD GPU, tehát ez speciel nem igazán működik)
+ masszív csatlakozók, az USB-k nem fognak egyhamar kilötyögősödni, kikopni
+ szolid karácsonyfa (RGB), és állítható teljesen
+ szép képe van a monitornak (nyilván), és az 1080p sem annyira homályos rajta (mint mondjuk a 17"-es natív 1080P-n a kisebb pld 900P) - ránézésre élvezhető
+ táp mérete + súlya is egész szolid
+ billentyűzet kicsit nagyobb úton jár mint az átlag (egyfelől kényelmesebb szerintem, az biztos picit talán hangosabb is - ez ízlés kérdése)- megtekerve durva hangja van, illetve mondjuk egy win telepítés/update stb. alatt jóval hangosabb, mint amihez szokva vagyok... vagy ami elviselhető. Értem hogy 9955, de a 6800H-s asusomhoz képest ég és föld, és akkor még meg se volt hajtva az 5080, kelleni fog egy hűtőpad mindenképpen

- az a 3. kis gagyi légkavaró.... elég gyenge láncszemnek tűnik, kíváncsi vagyok milyen sűrűn kell takarítani. Szuper ez az integráltság (mert lenne utaztatva a gép bőven), de jobb lenne 17-18" méretben már ilyen kiépítés, nagyobb és jobb hűtéssel... csak hát nem lehet kapni 5080-al, mert gondolom ment a szokásos lefizetés intel oldalról.
- az alsó lap leszedés/kipattintás elég macerás, ráadásul a ferde kis csavarok nem igazán tűnnek hosszú életűnek (rövidek is, és úgy általában sem az a svédacél..., meg a csavarmenet is hát khm.)Van sok előny, és némi hátrány azért itt is. VGA-t nyilván nem tudtam tesztelni.
(szerk: sajnálom, nem voltam az országban (egyáltalán, a kontinens közelében sem), ez egy olyan munka, hogy téli szünetben van leállás, így ilyenkor veszem ki a szabim is - gondolom senki nem hiszi azt, hogy a hokedlin nekiálltam átforrasztani a procit meg a GPU-t.... eleve honnan vettem volna másik CPU-GPU-t? nem tartok a fiókban ilyen dolgokat... ebayen se lehet venni)
-
-
Chiller
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Közbe kiderült, hogy a rendelt 9955HX3D helyett sima 9955HX van a gépben, így a gép mindenképpen megy vissza. Eddig meg se néztem, nem gondoltam ekkora hibára (se), de most feldobtam egy CPU-Z-t (hátha csak a winfos számára ugyanaz a HX/HX3D) és hát sima HX. Elég nagy csalódás ez így most a cégben.

Ha nem csúsztunk volna ki a 14 napból, vissza is kértem volna a pénzt - így most azért eléggé megrendült a bizalom.
-
válasz
wanted5
üzenetére
Persze hogy nem játék, nem is mondtam ilyet. (Demó mappa) Steam-on pl fent van valamelyik? Nem.
De, megnézheted mit hoz a jövő, hol tartunk most. Ott van minden. Ingyen majd mindbe bele is tudsz nézni ami nagyon nem baj. Szóval térképek amin egy robottal vagy nélküle tudsz mászkálni. (Hoztam én már ilyet korábban is.) Tegnap 33 munkát tekintettem át, kettőkor feküdtem le miatta. Mindben volt valami érdekes, bár volt sok ami nem tetszett, nem mai munkák gagyi érzetet keltve. De pl volt kettő aminél a GTA(6) jutott eszembe a hangulata és látványvilága miatt.....égbolt, az utcáról megközelített kávézó aminek az ajtaját akár ki is lehetne nyitni és bemenni, épületek aminek az ablakán be lehet nézni messziről is.......
Abból amiket néztem viszont kiütközött egy ami mindent vitt. [link] Elven City in Forest
2K 15GB vram fogyott több ponton, Epic 25fps mivel nincs dlss támogatás és egyéb, de nem akadt. Házak belülről mind járható, ....csigalépcsőn ugrálva fel lehet menni nehezen, nincs tiltás sehol csak talán kis hibák még.... Ezen térkép mappában elég nagy területen tudsz mászkálni, nézni a csodás művészi alkotást. A Gyűrűk Ura világát idézi tünde szemmel. Van ott link videókhoz is ha esetleg valaki nem tudná elindítani, nem akarná leszedni. Szeretném is tudni ez melyik játékban van vagy lesz majd látható, mert rögtön fizetek érte. Úgy komplett az egész mappa egy remekmű, hát még ha ki lenne töltve npc-vel.Régen fogott meg valami ennyire mint ez a pálya.

(4-szer ugrottam neki a letöltésnek, mert mindig hibásan jött le)
-
peet05
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
"Internet alapból nálam nincs telepítés után 0 perckor, win10 esetén, ez gondoltam logikus (w11-nél se lenne, ha nem erőszakolná)." - W11-nél, telepítés közben, hálózati csatlakozásnál:
Shift+F10 -> OOBE\BYPASSNRO - enterA VGA-ra, ha a BIOS update/reset nem használt, esetleg még itt [link] megér egy érdeklődést, hátha, vagy szerinte/szerintük is gari.
-
válasz
Chiller
üzenetére
Értem és köszönöm a képet az nv*.* keresésről.
Igen, próbálok segíteni/ötletelni, hogy teljes mértékben kizárható legyen a driver-es hiba.
Ebből a képből megítélve, 99%, hogy HW hiba ➡️ nV GPU

Esetleg még egy dolgot próbálj meg, hátha. 🙂
Persze, ha van még türelmed hozzá.1. Latest Firmware: XMG NEO-16 A25
2. Utána, friss Windows-on ➡️ iGPU letiltása
3. nV driver 576.80 - WHQL ➡️ telepítés esetén BSOD ➡️ XMG szervíz -
válasz
axlfsi
üzenetére
Nem igazán értelek. Letöltéshez be kell jelentkezni. Adj egy linket melyik jött be. Már sokadikat nyitogatom, van köztük ígéretes. Mivel ingyenes demók formájában szedhetők fizetés nélkül, ezért nem sokat lehet bennük mozogni és az Epic beáll.szint az nálam 25fps és szaggat.
-
Chiller
őstag
válasz
aLstaR
üzenetére
Elsőre is értettem, hogy a fájl jogosultságokkal akarsz machinálni.
De azt továbbra sem értem, miért lenne egy szűz rendszeren NV driver??? Ilyet még sose láttam. Ugyanez persze AMD-re is. Igaz w11-et csak végszükség esetén látok.

Internet alapból nálam nincs telepítés után 0 perckor, win10 esetén, ez gondoltam logikus (w11-nél se lenne, ha nem erőszakolná).Nincs nvlddmkm.sys, semmi (ilyesmi) nvidia cucc nincs. Ezt dobja ki a kereső nv*.*-ra keresve (rejtett fáljok is).

Van helyből a házban 5 laptop meg 4 asztali gép

Mindenesetre köszönöm, hogy segíteni próbálsz/tál.

-
válasz
Chiller
üzenetére
A fenti folyamatot csináld végig, ezzel egyértelműen tudni fogod, hogy nV GPU hiba-e.
1. Tiszta Windows telepítés, net offline.
2. Windows PowerShell ➡️ Futtatás rendszergazdaként
#Define the path to the file
$filePath = "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvami.inf_amd64_ac7221e7bb38db27\nvlddmkm.sys" (az áthúzott rész a saját Windows elérési útvonalam)Értelem szerűen a saját Windows elérési útvonalát írd be a parancssorba.
#Get the current ACL of the file
$acl = Get-Acl -Path $filePath
#Define the "Users" group and the permission (FullControl)
$userGroup = "Users"
$permission = "FullControl"
#Create a new access rule
$accessRule = New-Object System.Security.AccessControl.FileSystemAccessRule($userGroup, $permission, "Allow")
#Add the new access rule to the ACL
$acl.SetAccessRule($accessRule)
#Apply the modified ACL to the file
Set-Acl -Path $filePath -AclObject $aclAmennyiben több nvlddmkm.sys fájl van ➡️ csináld végig mindegyiknél.
3. Windows restart, net offline maradjon.
4. Utána alaplap driver feltelepítés.
5. DDU (https://www.techpowerup.com/download/display-driver-uninstaller-ddu/) driver telepítés ➡️ Futtatás rendszergazdaként
6. NV driver telepítés és ✅Amennyiben ezek után is BSOD, egyértelműen kijelenthető, hogy az nV GPU hiba lesz.
Sok sikert! 🤞
-
válasz
Chiller
üzenetére
Akkor időt ne pazarolj már rá, ezt sajna nem lehet helyrehozni, mert hardverhiba.

Kérd a cserét, ez alap esetedben!Gondolom a tegnapi napod szépen rá is ment erre...aludni azért tudtál?

Előző H.Sz.-m nem pontosan fogalmaztam, így javítanám...
Valszeg GPU vagy GPU memória vezérlő hibára
-
válasz
Chiller
üzenetére
Próbálj meg DDU-val teljes Driver nullázás, mikor restartolod a gépet akkor ne legyen nethez csatlakoztatás, majd a letöltött (korábbi) drivert telepítsd fel. /csak a DDU-t használd, mert az minden a hardverhez kapcsolódó elemet pucol/
Valszeg GPU vagy memória vezérlő hiba...tehát ha nem jó egyik driverrel sem, akkor gariztasd és tutira cserélni fogják.
-
Chiller
őstag
válasz
aLstaR
üzenetére
És ez mire is jó? MINDEN alkalommal teljesen szűz rendszerrel kezdtem. DDU hogy jön ide??
#116397 KillHates
Természetesen az XMG szerinti AMD drivert raktam fel, mert ők is csak azt javasolják.
Próbáltam mindent, IGP letiltástól kezdve amit el lehet képzelni.Win updates driver telepítés próba is volt.
Még1x a lényeg: 1x sem sikerült feltelepíteni a drivert rendesen, hogy végigfusson (kivéve amikor eszközkezelőben letiltottam, akkor végigment, de újraindítás-visszakapcsolás után akkor se adott többet képet), és soha többet nem indult el a win (max full csökkentett módban).
Supporttal még nem beszéltem, hétvége van, majd talán holnap, bár leginkább visszaküldeném egyből, aztán csinálják meg. Ez szarvashiba (nem olyan, mint mondjuk pár óra game után néha kifagy a rendszer)
-
Tegnap szétszereltem a külső vízhűtéseimet mi egymásba volt kapcsolva.(hülyeség volt)
A 2.-nak vett kisebb és hangosabb mi közvetlenül volt bekötve a laptopba abban a motor elég lassan indult el mostanság. Észrevettem hogy indítás után min. fél perc is kell mire beindul a keringés. Igen, feltűnt talán tisztítani is kellene valamikor valahogy, a csövekben láttam a sok trutyit. Úgy döntöttem csak az egyiket fogom ezután használni, ezért inkább visszatettem azt amelyiket elsőnek vettem meg és amiben vagy kétszer cseréltem hosszabbra a radiátort.
((Aki azt mondta a laptop réz hűtőjéhez összeegyeztethetetlen az alumínium radír az tévedett. Rothadás és stb.....Semmi baja a belső hűtőmodulomnak.)) Lassan 2 éve van ez.Szóval észrevettem hogy az régebbi külső hűtőegység esetében vékonyabb csövek voltak közvetlenül bekötve a laptopba. Vastagabb az gyorsabb folyást visz. Persze van egy határ a csavarok miatt mi fér be.
A lényegre térve így jobban teljesít valamivel. Tegnap este teszteltem pulóver, kabát, forralt bórt nélkülözve fogam sem koccant melegben. És tudom amit korábban mértem az hogy készült ezzel a hűtővel.
korábbi
mostani
Ezzel hasonló fokok mellett 100Mhz pluszom lett. Persze így használom már régen, csak nem ezzel a külső modullal történt eddig. 
A lecserélt túl hangos volt, és baromi ronda lett. Megbarkácsolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

)))
Ahh nálam ez egy elismerés HWInfo részről. Különösen a piros színnel való jutalmazás eme kimagasló érték után mely mint látom teljesen verhetetlen, ebben is én vagyok az első helyen.

/ezt külön lehet állítani?/

mostani
Ezzel hasonló fokok mellett 100Mhz pluszom lett. Persze így használom már régen, csak nem ezzel a külső modullal történt eddig.
Muerte