Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Tegnap szerettem volna tesztelni a Fly Flyknit-et, csak késő este tudtam lemenni, a hidegtől tiszta víz volt a rekortán és nagyon csúszott plusz hétvégi futásoktól eléggé fájt a lábam, szóval nem volt az igazi a próba, de betonon eléggé tetszett eddigiek alapján, egyébként így elsőre nem érzem hatalmas ugrásnak GT-1000 6-hoz képest, ami így elsőre fura, de sztem hosszabb távon majd ha tudom normálisan tesztelni megváltozik a véleményem. Annak örülök hogy méretben minden stimmel amit a 21run-ról rendeltem: 3 nike zokni, 1 felső póló és a Zoom Fly Flyknit cipő, mindezt szállítással együtt 31ezer Ft-ért, szerintem nem rossz

Amúgy pega 35-ök is voltak 60EUR-ért, sőt még mindig van, csak mostmár nincs méretválaszték.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
Jó ám, nem véletlen szoktam én is promotálni. Most nem nagyon van sehol akcióban, nike.com-on egy színből van 84-ért, meg a shield verzió 21run-on 65-ért (ez mondjuk eléggé bestbuy), amiből szerintem még mindig lejön 15% a kóddal.
Ha már itt tartunk, a GT2000-et nem igazán tudtam megszokni. Túl merev a talpa, nem igazán tudok benne a megszokott módon elülső talppárnára érkezni, így meg folyton koncentrálnom kell a lépéseimre. A nagy hóban viszont jó volt, ez ugye a terep verzió, talán minimális vízállósága is van. Oda jó volt, meg sárban is jól tapad. De most a száraz, letaposott, fűcsomós erdei talajon össze-vissza csavarja a bokám. Na mindegy, terepezni azért még jó lesz lassú tempóban, meg túrázni.
-
parandroid
félisten
válasz
tomcica
üzenetére
Köszi a megerősítést, pont így érzem én is, hogy erre kéne folytatni. Igazán gyors sosem leszek, de nem is nagyon bánom, belenyugodtam mostanra, hogy öreg vagyok én már ehhez így 40 fölött, muszáj szisztematikusan, és kitartóan építkezni, hogy látszódjon valami fejlődés.
Ma vettünk amúgy egy-egy bicajt magunknak az asszonnyal, mehetnek a keresztedzések a pihenőnapokon.
Pega 35-ből karácsony előtt sikerült kifogni egy Shieldes verziót 90 eur-ért, egyrészt tényleg fantasztikus cipő, másrészt ez a vízálló felépítés is remek dolog, illetve sokkal melegebb is, mint egy sima Pega. 6 hét alatt beletettem 300+ km-t, komolyan rosszul esett néha másik cipőt felvenni azokban a hidegekben.
p
-
tomcica
Topikgazda
Jut eszembe,ma hazajott az egyik baratom Norvegiabol es Pegasus 35-os cipoje van,egyforma a labmeretunk igy ki tudtam probalni.Skacok akinek egy ilyen nem eleg annak semmi nem lesz az

Gyors,kenyelmes,parnazott,lassura is jo,tempora szinten,sot meg repulo sprintekre is.
Be fogok nevezni egyre,csak talaljak a kozelemben ilyen 80-90euroert (36ezer ft amiert utoljara lattam HU boltban,de azt sokallom) -
tomcica
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Ez igy jol hangzik
szinte kigyorsitasnak (tempozasnak) hasznalod a felmaratonokat 
Nyaron ratolnal egy kis mennyiseget,mint amit multkor emlitettem mini-edzotabor (aka max kilometer 4hetig) ezt 2honappal az oszi tervezett maratonod elott.A mini-alapot kigyorsitod kethetente 1-1 felmaratonnal kontrollalt verseny,mint amilyet most is mentel.Kozte levo heteken a hetvegi hosszut feltolod 30km ami 25 lazabb es 5km FM tempo.
Az utolso honapot pedig mar csak szeded szepen le a maratonig,heti egy hosszu tempo marad,tobbi aranyosan csokken.Aerob szorny leszel,csak szorgalmasan meg kell csinalni

-
dabgergo
őstag
Ma megjött a 15-én rendelt csomagom a 21run.com-ról, ez baromi gyors volt, remélem én is gyors leszek az új cipőben

-
parandroid
félisten
válasz
tomcica
üzenetére
"A 10k tempod hogy skalazodik a FM-hez kepest? Mert ez a FM 5:00 es maraton 5:40 nagyon nagy tempokulonbseg.Ha megindulsz 5:15-el akkor meddig erkezel el? 25k vagy megy a 30k?"
Na, hétvégén megvolt az idei első félmaraton. 1:48:54 lett a vége, ez 5:10-es tempó. Kiélezve nem volt, érzésre ez a tempó ment volna még egy 4 km-en keresztül, de 9-en már biztosan nem. Nem volt optimális a feltételrendszer sem, erdei ösvény az egész, eleve nem szeretem az ilyesmit, főleg, ha domború (mindkét oldalra lejt), illetve néhány helyen mérsékelten sáros volt azért. 0 fok körüli hőmérsékleten kezdtük, 6-8 fok között volt, mire befejeztük, szóval az elején fáztam, a végén meg dőlt rólam a víz. Frissítéssel sem foglalkoztam, kétszer megálltam egy pillanatra felhajtani egy fél műanyagpohár meleg teát, aztán ennyi. Pulzus az első 2 km után beállt 165-re, és stabilan annyi is maradt végig, ez nagyjából oké. Az elején sem kapkodtam el, a végét is meghúzhattam volna, de nem akartam ezt most túlfeszíteni. Ami még meglepett, hogy volt benne 150 m szint, ez közben annyira fel sem tűnt, illetve annyiban, hogy 40-50 m-es kaptatók azért vannak, a gps log szerint ezek némelyike akár 10 m-t is emelkedett. Lábban éreztem, szemnek fel sem tűnt, de ha az ember tartani akarja a tempót, azért ezeknél is kicsit oda kell lépni, nyilván az erőfeszítés összességében is megmutatkozik. strava link
Három hét múlva szezonnyitó nagy félmaraton, sokat gondolom ezzel már nem lehet kezdeni, próbálok a következő két hétben heti két tempósabb fokozót, meg egy középhosszú résztávot menni (3x3k 4:50 körül, vagy ilyesmi), hátha Frankfurtban, a sok ember között, rendes pályán, aszfalton, frissítéssel, és fejben is rákészülve összejön az 5:00-s teljes táv (1:45).
A május 5-i maratonig még 10 hét van, szóval nagyon kiélezni sem akarom a tempót, mert a maratonra meg inkább az állóképességet kéne feljebb tolni (cél a 4 óra alá kerülni végre). A félmaraton után lesz még 6 hétvégém, azok mindegyikén muszáj lesz 30-35 km-t futni (kb minden hétvégén eggyel többet), hogy ne megint az állóképesség hiányán ússzon el a maraton (az előzőnek 4 hosszú futással estem neki, és csak az egyik volt 30k fölött). Meg valószínűleg az egyik hétközepi napon is lesz egy középhosszú futás (17-21 km, ahogy jólesik), cserébe a tempós napokon sem megyek semmiképpen félmaratoni tempó fölé (alá).
Május után már csak alkalmankénti, esetleges 10k-HM versenyek vannak, szóval ott lehet rövidebb, de tempós futásokkal, intervallumokkal, meg résztávokkal építkezni, következő maraton majd csak ősszel esedékes, és az sem a tempóról fog szólni, az párommal közös futás lesz megint.
p
-
danielsz
tag
Úgy nézem activinstinct.co.uk-on is elég jó árak vannak némelyik cipőre. Salomon Sense Ride pl. csak 57 font, nagyon szemezek vele.
-
Corpuscle
őstag
Tizenéve , mikor még bicajoztam volt szabadgörögőm. Miután ráéreztem ki tudtam állni a nyeregből, de nagyon kellett figyelni. Kezdetben a nyári (akkor még aluvázas), később a téli (régi acélvázas sárvédős) bicajjal használtam. A régi bicajjal könnyebb volt, ezeknek az acélvázasoknak a villája nem olyan meredek dőlésszögű, mint a maiaknak, kevésbé fordulékony (stabilabb volt az első kerék a görgőkön). Végül lecseréltem fix görgőre (Tacx), sokkal komfortosabb. Évek óta a garázsban van, el kellene már adnom.
-
6030D
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
Alapból is az a lényeg, hogy ülve kell tekerni, csak lábból, esetleg a férfiasság vérkeringésének újraindítására néha kiállni, meg egy két emelkedőn pár tekerés erejéig (holtpontok).
Kerékpárral futkosáshoz el kell menni cyclocross-ozni.
inf3rno: nem ajánlott kiállni, főleg nem nagy ellenállásnál (vérkeringés beindításra kicsit lehet). Igen, a váz eltörhet ott, ahol be van fogva a görgőbe ha kiállva tekerik (vagy rángatják).
-
válasz
parandroid
üzenetére
Rendben. Köszi neked is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
Nem tudom mennyire szabad kiállni görgőn. A rögzített hátsókerekesnél azt mondják, hogyha durván csinálod, akkor meggörbülhet tőle a váz. A szabad görgőnél meg benne van, hogy csúnyán eltaknyolsz. Azért kíváncsi vagyok én is. Ma már egész jól vagyok, délután elugrok egy sétára, holnap meg görgőzök megint egyet.
-
válasz
tomcica
üzenetére
En meg mar elore sajnaltam a Kollegat, nem hittem, hogy egy veganal ez a kifogas bejohet

Na a Te lagyulasaidrol mindig Nagy-Bando katonalevele jut eszembe: "elmarad a szentestere tervezett 15 km-es terepgyakorlatunk, helyette szilveszterkor tartunk egy 30 km-eset."

-
tomcica
Topikgazda
válasz
kriszwells
üzenetére
Lagyul a szivem,a vegen meg rabolintok

-
-
6030D
addikt
válasz
Danika256
üzenetére
Nekem a bringa a fő sport és a futás a keresztedzés, de nagyjából azt csináltam, amit te akarsz. Röviden: szerintem nem fog működni.

Március 17 és szeptember 27 között nem futottam semmit, csak a bringa ment. Állóképességben és erőben rengeteget fejlődtem bringán, tehát azt vártam, hogy az első futások, ha nem is lesznek kellemesek, de alacsonyabb pulzuson fog menni ugyan az a sebesség. Az alacsony pulzus megvolt (<130) de fél óra után le akart szakadni a lábam, és a 6:25-ös átlagnak sem örültem. Kb 1 hónap heti 1-2 rohangálás után ment le 6 perc/130 átlagra.Teljesen máshogy mozgatja meg a lábad a futás, mint a bringa. Nekem például "versenyszezonban" ezért nem is szabad futni, mert felesleges(en gyenge) izomcsoportokat terhel.
Szerintem ne várd azt, hogy a bringáról (görgő, spinning) átülve versenyt tudsz futni. -
tomcica
Topikgazda
válasz
kriszwells
üzenetére
En vagyok a te urhajosod (gyk. ufo) 18:00 jelenesed van a palyan itt Zentan.Mobilt nem kell hozni,nem lesz ido nezegetni

(nem birtam ki,feldobott labda volt,amugy passz) -
LanyUs
őstag
Tegnapelőtt éjjel Discovery-n egy mosolygós fickó bement egy angliai kutató intézetbe, ahol mozgás koordinációval is foglalkoztak. Kijelentette, hogy nem futok, mert tönkre teszi a térdem. Kapott ezer féle ketyerét és megállapították, hogy a séta közben egyenletesebb terhelés éri a térd ízületet és megállapították azt is, hogy a futás közben összepréselődik majd kirugózik az ízület, mint egy szivacs. Ez pedig nemhogy kárt okoz, hanem javít a térd állapotán -> így a fickó szomorúan távozott, mert az egyik legnagyobb alibije megszűnt

-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Keresek egy alkalmazást. Egy cikket olvastam régebben, ami három futós alkalmazást mutatott be. Emlékszem az egyik valami zsiráfos volt, ami csak IOS-re volt elérhető. Volt egy zombis.
Amit keresek egy androidos, amiben egy kis űrhajós figura, vagy fiúcska volt és a futott távtól függően repült az űrhajója. Minden módon kerestem már a cikket is, meg google play-en is az alkalmazást de sehogy se találom.
Tudom nem sok értelme van ezeknek az alkalmazásoknak, de szeretném kipróbálni.
-
parandroid
félisten
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszi.
Akkor ez lesz a befutó. Nem mintha nagy szükségem lenne rá,de azért jó lenne ha tudnám,mit mutat.
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Igen, Polar flow
Mellette a webes resz, ami reszletesebb.
Nem egy gyonyoru ora, de nekem pl. feketeben tetszik. Foleg a mellkaspant hianya miatt ruhaztam be erre vegul. Egyebkent tud polar pantot kezelni is, ha kell, az azert pontosabb, de allitolag igy is igen preciz. -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszi.

Én is Polar-t nézegettem csak azt hittem,hogy kizárólag mellkaspánttal működik.Ezek szerint csuklón is mér.Gondolom van alkalmazás is hozzá telefonra,amivel összehangolható. -
válasz
Vertigo18
üzenetére
Barmerre indul, ez varja kb.
Ilyen helyen el. Bringas topicban szokott fotokat megosztani, a ceges gepemen vagy fel eve az O kepeit valtogatom, hatterkep gyanant.@Herreløse: en Polar M430-t hasznalok, ar-ertek aranyban ez tunt a legjobb vetelnek (na meg mert ennek az ara volt tureshataron belul, olasz Amazonrol rendeltem ket ev garival kb. 43k-ert). Tesztek szerint kivaloan meri a pulzust csuklon, amennyit eddig hasznaltam, jo valasztasnak tunik. Okosfunkcioi egesz jok. Xiaomi Mi band 2-t valtott, mas kavehaz. Az teljesen alkalmatlan pulzusmeresre, mozgas eseten.
-
tomcica
Topikgazda
-
inf3rno
nagyúr
válasz
The.Biker
üzenetére
Ez azért rohadtul nem annyira fekete - fehér, ahogy te azt gondolod. Gyakorlatilag mindenki szervezetébe bekerül a kórokozó (amilyen sokan terjesztik), aztán az immunrendszertől (meg a dózistól) függ, hogy kiből mit hoz ki. Ha valakinek az immunrendszere nincs felkészülve rá, az 2 hétig fetreng tőle, más meg egyáltalán meg se betegszik, mert azonnal legatterolják a vírust a fehérvérsejtek. Én általában az utóbbi vagyok ennél a betegségnél, most sem nagyon érint meg, inkább azon csodálkozom, hogy 1 napnál tovább tart. Sajna más betegségekkel nem ez a helyzet.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bencze
üzenetére
Persze, amikor volt a sertés influenza, akkor is ugyanez volt, de gyakorlatilag minden évben ez van már ki tudja mióta mikor ideér a járvány. Az idei jóval erősebb az átlagnál, már 4 napja benne vagyok, de nem vészes. Az alvástól szinte teljesen elmúlik, aztán délután mindig elkezdek köhögni, meg gyengének érezni magam. Összességében úgy tűnik, hogy napról napra javul. Valamiért jobban bírom az influenzát az átlagnál...
-
tomcica
Topikgazda
válasz
The.Biker
üzenetére
Ha csak az alapozashoz kell oda nem muszaj befektetni ilyenbe,csinalhatod ugy is,ahogy regen csinaltak.Beszelgetos ritmus,vagy az amelyiken meg boven tudnad az orrodon venni a levegot,azon alapozol.
Konnyu tempok a kozepes erofeszites,mas egyelore nem is kell.
A szemed kifordul es kopkodos ritmus,majd az elezesnel.A pontos pulzusmeres esetleg a havi egyszeri ellenorzesre jon jol,oda akar kolcson is tudsz kerni egyet ismerostol.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
Kösz! Önkontroll, türelem van bőven, nem tartozok a semmire nincs időm emberek közé szerencsémre, még az okostelómtól is megváltam pár éve, mert túl sok értékes időt elvesz az is, b*romira rá lehet függeni
. Emelkedő, hegy van bőven, sík terep meg szinte nincs is, de azért sajnos nem minden arany ami fénylik, egyrészt a medvéktől rettegni kell, másrészt az utóbbi években rengeteg a birkanyáj, kb. semerre nem lehet nyugodtan kimozdulni anélkül, hogy ne támadna az emberre 10-12 medveméretű pásztorkutya
. Mindenesetre laktam pár évet sík vidéken én is (Komárom) és annyira hiányoztak a hegyek meg a fenyvesek, hogy soha, semmi pénzért nem költöznék már vissza alföldre, szal együtt tudok érezni a témában
. Jelenleg is költözésen agyalok, de kizárólag olyan helyek jöhetnek szóba ahol közel vannak a hegyek 
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Elég a pulzus figyelésére egy aktivitás mérő óra is? Mert ugye a pántos megoldás a pontosabb. Mennyivel pontatlanabb egy óra,mint a mellkaspánt? Melyiket ajánljátok?
Tudnátok ajánlani olyat,ami olcsó,de már normálisan is mér?Mondjuk egy sima óra? -
tomcica
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Hajliho,ha nagyon elmozdul alapozasnal a pulzus egy-egy emelkedonel,akkor nyugodtan bele szabad felfele setalni.Idovel megerosodik es kocogva is menni fog.
5-10 pulzus a dombnal nem gond,csak ne engedd h fent is maradjon,pl megkezded 140 kornyeken elmaszik 155-re meg 160-ra is belefer,de ha utana nem all vissza 150ala,hanem kuszik 160-165 es ott beragad,na akkor kell meg a seta.
Ez az elso nehany heten,honapban turelmes es onkontrollt kovetel,ami nem is art a mai modern vilagban.
A fel labamat odaadnam,na jo,a fel labadat,ha ilyen emelkedok lennenek a kornyeken
mindenre fel tudsz keszulni,a lehetosegek vegtelen+1 
Isten hozott a "daraloban",itt minden tiszta moka es kacagas.
(nehanyan sirnak idonkent a zuhany alatt,de ez a moka resze
) gyihhaj -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Szenhidrat az megy be vastagon teszta,rizs,krumpli,gyumolcs,zoldseg
napi 27-30km-t nem tudsz olyan egyszeruen potolni 
Mindenki pihent,csak elotte elore kellett futnia egy 50-60m-t gyorsabban,aztan amig utolertuk (fix tempon) addig pihenhetett.Ha tul lazan ment elore,akkor csak par mp-t

Serules megelozes,asszimetrikus dolgok bionyos szintu korrigalasa,bizonyos izomcsoportok mobilabba tetele,de nem ugy,mint egy jogaval,hanem ugy ahogy aztan a futasnal optimalis (ez is fontos am,nem nyujthatsz ossze-vissze,ha tul nyulekony vagy az se jo).
Az idegpalyak felgyorsitasa es koordinalasa,ez mindenkinek jol jon,akkor is ha 2oras felmaratont fut
Heti 1x minimum erinteni kell ilyen jellegu munkat. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszi! Mellkaspántos pulzusmérőm van, szal a pulzuskontroll adott, csak sajnos picit kényelmetlen, mert sportórám egyelőre nincs, a bringás Garmin Touring Plus-t szoktam magammal vinni és az nem csipog, ha túllépem mondjuk a 140bpm-et, meg nem tudom felrakni a csuklómra... ennyi baj legyen, átmenetileg jó az. Medvéket nem tudom hogy találtad ki, sajnos nagy az esélyem, hogy összefutok velük, mert jobban szeretek terepen futni és talán egész Európában a mi megyénkben a legtöbb a medve
. Szerencsére futás közben eddig csak nyomokat láttam, remélem ez így is marad
:Nagy lehetőségek egyelőre nem hiszem, hogy vannak bennem, 2 éve álltam neki montizni, azelőtt soha semmit nem sportoltam, gyenge vagyok mint a libaf*s
.
Elhiszem, hogy jó arcok vannak itt, a bringás topikban is mindíg nyugi van, úgy tűnik a sportemberek higgadtabbak mint a technokraták, a tech topikokban folyton dúl a cicaharc valamiért
-
válasz
jjeahh
üzenetére
Isten hozott itt!
Lassan, sokat. A pulzusod maradjon tartomanyon belul akar hegynek lefele szaladsz, akar felfele kaptatsz. Ugy formald a sebesseged. Kalkulator pl. ITT
Ha nem mered a pulzusod futas kozben, akkor az a szint, amig meg kenyelmesen tudsz/tudnal beszelni.Sprintedzes raer, ha osszetalalkozol egy macival
ilyenkor johetnek am pulzusriportok is 
Fotokat feltetlen lojj es ossz meg neha.
Es "fontos", hogy ne fuss tul jol, mert ha Tomcica meglatja a benned rejlo tehetseget (marpedig megfogja, mert mindenkiben meglatja), es a szarnyai ala vesz, akkor bizony nincs vissza ut

Kieg: Egyebkent tenyleg jo helyre tevedtel. Nekem ez a kedvenc topikom, nagyon jo a kozosseg, pedig mind masok vagyunk. En sajnos mostanaban nagyon inaktiv vagyok - futast illetoen is - de mjndig es mindent elolvasok, meg ha megkesve is. Nagyon jo embereket sodort ide az elet.
-
zaskar
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem van egy Odyssey React-em, számomra is jobban bejött, mint a Pegasus. Eddig vagy 200 km-t tettem bele, nem tudok róla rosszat mondani. Sokan azt hiszik, hogy ez az Epic React Flyknit stabil változata, de ez nem teljesen igaz, közelebb áll a neutrálishoz (korábban volt a Nike-nak egy Air Zoom Odyssey nevű modellje, ami valóban stabil volt). Legalábbis a neten eléggé eltérnek az adatok ezzel kapcsolatban a különböző oldalak között. Én egyszer FB-n megemlítettem, hogy ez egy enyhén stabil cipő(mert ezt olvastam valahol), aztán egy Spuris eladó hölgy kiigazított, hogy ez neutrális, jó párat eladott már, ő csak tudja. Szóval ha neked egyébként is neutrális cipő kell, nyugodtan megveheted, nem fogsz benne csalódni. A csillapítása kissé puhábbra van hangolva, mint a Pegasusnak, természetesen maratonra is használhatod.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tiszta Vitargo! Azonnal visszatölt

A kis kocka csoki előtt vagy után Te azért falatozod a minőségi szénhidrátot is! Emlékszem a finom pizzára is
Kondis korszakomban 20g cukortól nem zsírosodtam, olyan 40-50g volt a "túlzott" bevitel határa. Idővel abba hagytam ezt a "szakszerű" koktélt és közvetlen edzés után ettem egy Balaton szeletet, majd a fehérjés vacsit."a pihenes annyi h a tobbiek utolernek 4:00-an" és szegényeknek mi a pihenés?
Drukkolok!Az erősítés és technikázás futásban betöltött szerepe mekkora jelentőséggel bír? Valójában gyorsabb tempó érhető el vele, csökkenti a leendő sérülések veszélyét? Nem szeretnék a többi sport társ nevében nyilatkozni, de úgy fogalmaznám meg, hogy az átlag kocogó nem biztos, hogy teljes körűen odafigyel ezekre is!
Chuck Norris: szedtem a Vitaking Sportolóknak szánt multiját közel 1 évig. Fáradékony voltam akkoriban. Nem fogom rá, valószínűleg túl edzés lehetett, de nem éreztem semmi hatását. Amióta nem szedek extra kiegészítőt, csak picit jobban odafigyelek a kajára ( azért jutalom megy mellette
), azóta a munkahelyi stressz ellenére is energikus vagyok. -
Chuck Norris
senior tag
Itt arra gondolhatott, hogy a C vitaminon csak 1000% profit van mert teljesen kommersz anyag, amit meg a gyár fejleszt mi azon meg több millió% jobban megéri azzal rémisztgetni, hogy a sok vitamin ártalmas és szedd azt amit ők licencelnek.
Elég csak megnézni pl., hogy mennyibe kerül a gyógyszertárban pár gramm szén, magnézium, sós víz, egyből kiderül, hogy mekkora lehúzás ez az egész iparág. -
-
Chuck Norris
senior tag
-
válasz
Danika256
üzenetére
"...Én azt olvastam, hogy a szervezet számára optimálisan olyan napi 800-1000mg C vitamin kellene,..."
Én ilyet nem olvastam sehol,amit mondasz és tőled hallom először.Pedig a 42.évemben járok
Ellenben az ellenkezőjét,amit én írtam korábban,igen...
orvos/orvosok,(sógornőm is például) mondták/mondják,olvastam is,stb."...Szóval szerintem ere is az igaz, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni, de a felesleg az úgy is kiürül. De az a napi 800-1000 mili károsnak biztosnem káros..."
Szerinted nem káros...sajnos nem feltételezésen alapulnak ezek a dolgok.Az tény,hogy a felesleg kiürül,de hogyan?Hatalmas terhelést jelenthet a vesének például,mit anno nekem is.
De...Nem vitázom,mindenki azt hisz,amit akar.Én a tapasztalatomra és a józan eszemre hallgatok ebben a témában is.
Rohadtul elkanyarodtunk egy másik irányba. Részemről vége.

-
Danika256
aktív tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Hát nem tudom..
Én azt olvastam, hogy a szervezet számára optimálisan olyan napi 800-1000mg C vitamin kellene, amit azért az általánosan elterjed táplálkozással elég nehéz bevinni..
Aztán persze, hogy mi a hivatalosan ajánlott napi minimum meg optimális mennyíség az más tészta. De persze azok a gyógyszergyárak akik ezt belőtté, jobban járnak, ha megveszed a gyógyszereket inkább!
Szóval szerintem ere is az igaz, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni, de a felesleg az úgy is kiürül. De az a napi 800-1000 mili károsnak biztosnem káros.
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Ártani nem fog, főleg alapozás jelleggel, de csodát ne várj tőle. Lehet, hogy érdemes lenne inkább fokozatosan egyre hosszabb, és intenzívebb intervallumokkal tolni, de ennyire nem értek hozzá, szóval ez csak tipp. Esetleg próbáld ki a spinninget, az pont ilyesmiről szól, ha jól értettem. És ha már ott vagy, rákérdezhetsz az edzőnél is, hogy mit ajánl.
p
-
válasz
üzenetére
Egyik fiatal kis kolléganőm súlyos beteg volt mostanában,hónapokra kimaradt.Túl vérzékenység jött elő neki így a semmiből kb....de úgy,hogy a menzesze konkrétan nem áll/állt el,folyamatosan vérzett,de úgy rendesen.
(Ja,és emellett még cukorbeteg is 15 éves kora óta.Egyébként 25 éves.)
Orvosok kivizsgálták,genetikailag,hormonálisan van problémája...,gyógyszerek,szteroidos kezelés,satöbbi....sajnos nem javult az állapota.Egy másik tapasztalt orvos a sok közül,nagy dózisú C-vitamint(több ezer mg.) kezdett el neki adni,kúra szerűen,persze felügyelet alatt,a gyógyszereket elhagyva.Jelenleg jó állapotban van,megszűnt a vérzése.A héten kezdett ismét dolgozni.Vannak esetek,amikor kell a nagy dózis,de egyébként általában"egészségesként",megfelelő és változatos táplálkozással megvan a napi adag,amire a szervezetünknek szüksége van.A kiegészítés felesleges és káros is lehet.Nekem is emiatt lett vese kövem 5 éve,zabáltam a c-vitamint,mint az állat,amikor meghűltem.
.Aztán az Uzsoky-ban a doki azt mondta,ne nagyon egyek ilyen szarokat,mert szétcseszem a vesém
.Lehet benne valami igazság -
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Kösz! Amúgy ezzel az állóképesség növeléssel kapcs is össze vagyok kissé zavarodva, mert neten ahány oldal annyifélét írnak, sok helyen azt írják aerob tartományban érdemes futni/bringázni hozzá, de sok oldalon meg azt, hogy kardio tartományban
. Olyan nagyon komolyan azért nem veszem a dolgot, de jó lenne, ha nem totál hülyeséget csinálnék, amivel nem érem el a célom. Ha sokat olvasgatok néha már abban sem vagyok 100% biztos, hogy nekem állóképességet kell növelnem, ilyen ez az internet...
. Konkrétan azzal van bajom, hogy terepen montival amikor mondjuk 17-20%-os emelkedőkön tekerek, nagyon gyorsan kifulladok, a haverok mellettem még simán bírják, én meg már beszélni sem tudok, úgy kapkodom a levegőt. Meg az sem tetszik, hogy nagyon lassan haladok felfelé, mert ha beletaposok azonnal elkezdek lihegni és a pulzusom az egekben. Gondolom ezért van az is, hogy egy olyan bringázáson amiben több szintemelkedés van 1500m-nél, a végére már teljesen kikészülök és alig bírom hajtani, valszeg a sok lihegés és magas pulzus betesz, mert izomból amúgy még simán bírnám... -
+1

"...A C-vitamin véd a megfázástól..."
Ez sem igaz! Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a C-vitaminnak csak minimális hatása van a megfázás kockázatának csökkentésére és a betegség lefolyására. Az tény, hogy a C-vitamin fontos szerepet tölt be szervezetünkben, és ha szervezetünk nincs kellően ellátva ezzel a létfontosságú vitaminnal, gyengül az immunrendszerünk. A szükséges mennyiséget azonban normál esetben kiegyensúlyozott táplálkozással pótolni tudjuk, vitaminkészítmények szedésére csak orvosi javaslatra vagy hiánybetegség esetén lehet szükség. Ha a normál vitaminszint biztosított, nincs szükség vitaminkészítmények szedésére. A megfelelő C-vitamin szintre tehát szükség van ahhoz, hogy immunrendszerünk optimálisan működjön, de a szükségesnél több vitamin szedésével nem tudjuk fokozni a normál esetben jól működő ellenálló képességünket. Illetve ahhoz, hogy elkerüljük a megfázást, nem elegendő, ha csupán C-vitamin háztartásunkra figyelünk oda.
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Lehet, persze. Keress egy 400 m-es atlétikai pályát, és fuss 25 kört.
Nem kell amúgy annyira szigorúnak llenni, nem arról van szó, hogy nem mozdulhat el a pulzus, strava pl mutatja az átlagpulzust, és az átlagtempót minden km-hez, ha ott nincs olyan +/- 5-10 sec, és +/- 5 ütésnél nagyobb szórás, az már teljesen jó. Emelkedőn persze változik vagy tempó, vagy pulzus, ezt bele kell kalkulálni. No meg persze a pulzusmérés pontossága is sokszor kérdéses lehet.p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jaj, így már értem... asszem. Pl. ha 130-135bpm között megáll 10km-n át? Ilyent tényleg lehet? Ez nekem eléggé scifinek tűnik, mert felénk 2km nincs emelkedő nélkül

-
válasz
üzenetére
> Pl Szent-Györgyi Albert állítólag a megfázás ideje alatt 20.000mg is bevitt.
Igen, de ez egy irrelevans. Kb. mintha azt felteteleznenk, hogy a Red Bull Forma-1-es kocsi aerodinamikajanak tervezoje jo teherautosofor. Persze, mindenki hose SZGYA, mert magyar Nobel-dijas, de attol, hogy nagy mennyisegben tudta szintetizalni a C-vitamint, meg semennyire nem autoritast az idealis napi bevitel szempontjabol.
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok, örömmel látom, hogy van ilyen topik is. Csak mostanság kezdtem el futni, mert egyrészt a bringázás úgy érzem nem mozgatja meg eléggé az egész lábamat, másrészt a futással megpróbálok állóképességet növelni alacsony pulzusos körökkel, hogy a bringán is gyorsabb legyek hegyre felfelé és hosszabb távon ne készüljek ki a folyamatos lihegés miatt. De... lenne néhány kérdésem: az első, hogy mit jelent az összefoglalóban az, hogy "Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist."? Mi az az 5 ütés? A másik kérdésem, szerintetek állóképesség növeléshez milyen távokat érdemes futni minimum? Most 4-8km köröket nyomok, de gondolom az nem elég.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Igen ez tényleg meglepő, bár mivel ő ortopéd főorvos valószínűleg emiatt egyből a lúdtalpamra mutatott rá, mint gyökér okra. Ami valószínűleg így is van, de meglehet, hogy összetett a dolog és hogy nem múlik, annak lehet más oka is. Vagy pedig a gyulladás oka éppen a máshol lévő gócpont, csak éppen ez volt a leggyengébb láncszem a túlterhelés és a lúdtalpam miatt.. Csak most már annak kezelése nem elég..
Fogok hamar csináltatni egy teljes vérképet, amit már jó régen kellett volna, az úgy is megmutatja, hogy mi az igazság! Jó, hogy szóba került, eszembe nem jutott volna ez.. -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
O baxod 4 fank az eleg egy egesz hetre (vagy kettore is) errol nem jelzett a test?!
en lenyomtam egy kocka 85%-os csokit,ez volt a jutalom falat 
Ma a delutani edzesen az UB csapat egy reszevel kozosen futottunk, 2km fokozo bemelegites,nehany gyorsito majd terv szerint 4km (10 kor a palyan ugye) 4:00 tempon,azzal hogy koronkent 50-60m egyenkent fel-felkapunk gyorsabb iramra,a pihenes annyi h a tobbiek utolernek 4:00-an.Harman voltunk,szoval mindenki ki tudott egyet gyorsitani minden korben.A vege az lett,hogy 3:51-es 4km atlag,az egyik emberunk a vegen mar nem is gyorsitgatott (utolso kettot kihagyta) de tulelte valahogy.
Utana 12kor laza futas koronkent erosites es tehnikak (szokdeles,terdemeles,labszar kicsapas,szokdeles,hatrafele futas stb...stb)
Alakulunk
-
válasz
inf3rno
üzenetére
A helyzet az,hogy mindenhová eljuthat a gyulladás a szájból(fogagtól,ínytől).
Bennem is vándorol/vándorolt.Ugye korábban említettem a sarkaimat,de ezen kívül a bal vállam,bal lapockám,jobb csuklóm,derekam... ezek voltak eddig. Ja,és a semmiből jöttek! Egyszer csak felkeltem és lett valahol valami nyűg,vagy napközben előjött valahol a testemben.Mind-mind a fogazatra,ínyre visszavezethető. Anno (orvos)Sógornőm mondta,hogy ezek a betegségek “magas százalékban” a gócpontja,origója,a szájban keresendő.Jó esetben vándorol a gyulladás a végtagokban,rossz esetben a legközelebbi szervet választja...és ez a SZÍV. Na ekkor van gond,mert szívizom gyulladás jön létre,amit csak kezelni lehet gyógyszerekkel.Egyetlen gyógymódja van,az pedig a szívátültetés.Ezeket Ő,mint orvos mondta,meg emellett sokmindent,de a lényeg,hogy nem egyszerű a dolog.
Csak érdekességként írtam.
-
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem tudom mitől függ
Általában a ferde orr sövény végett érzékenyebb vagyok a megfázásos felső légúti betegségekre. Évente egy sikerül is. Viszont influenzás csak egyszer voltam kb. 10-15 éve, azóta van az évi egy felső légúti is. Amúgy a munkahelyen a mellettünk levő irodában 5-ből 4-en, másikban 3/3. Érdekes, a miénkben folyamatos 50%-os párával, rossmann-ban vett levegő fertőtlenítővel ( narancs-levendula király ) és kilincs fertőtlenítés mellett még 3/0. De úgy gondolom vakszerencse...Most már negyedik napja folyamat megy a napi 10K. Ma a feleségem szeretett volna mozogni. Tomcica folyamatosan figyelmeztet arra, hogy figyeljük a testünk jeleit, de nincs jel, nincs fájdalom. Biztosan a light tempo miatt. A nyitott energia kapura hivatkozva le is eresztettem négy képviselő fánkot

-
válasz
inf3rno
üzenetére
Az influenza sajnos ilyen rövid időn belül nem múlik el,mint a Te esetetben. A meghülés tart pár napig általában,hangsúlyozom,hogy “általában”,az influenza egy vírus,mely hetekig is eltarthat. Lázzal,izületi fájdalmakkal (is) jár. Én 20 év alatt 2-szer estem bele csak szerencsére,de 2 hét alatt nem úsztam meg.Ebből csak a lázas(40fok)napok 4-gyet tettek ki.Persze nincs két egyforma szervezet,de jóformán mindenkinél ez a lefolyási idő.Szar dolog ám

-
bencze
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Biztos vagy benne, hogy az 1 napos rosszullét influenzát jelent? Azt gondolnám pont nem tipikus. Nekem valószínű az volt de másfél hete megy ebből volt 4 nap jobbára folyamatos folyamatos láz, első nap durva hidegrázás, és további pár nap hőemelkedés. Mostanra kevés tünet maradt de energiám még mindig nincs és érdekes módon mlég mindig kicsit kifulladok a 3.-ra feljövet.
A rossz hír, hogy a sorozatom félbe kellett szakítanom, de múlt csütörtök este polár pulcsiban dideregtem a paplan alatt, úgy döntöttem ennek ennyi volt.
Eddig sosem tettem de máskor azt hiszem inkább adatok be oltást... -
Danika256
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Én is most kezdek túl lenni rajta! Volt egy K.O. napom, akkor feküdnöm kellett, de szedtem az Aspirin complexet és Rubofent.
A következő nap már tekertem mint az állat, pont spinracing jött és a következő napok sem voltak könnyebbek. Amúgy is izzadós vagyok, de edzés közben most aztán úsztam mint a kacsák! A lényeg, hogy szarrá égettem a testem és ez a betegség szempontjából is nagyon jót tett! Bár volt, hogy majdnem lefordultam a bringáról
Szóval égetni, izzadni és akkor jóval hamarabb kijössz belőle!!Azért egy héttel legalább számolj!
-
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
LanyUs
üzenetére
Itt már mindenki elkapta, én vagyok az utolsó. Talán a nagyanyám még nem, azért most nem is látogatom. Nekem általában influenzával az van, hogy 1 napig rosszul vagyok, aztán kialszom magam, és másnapra elmúlik. Elsőre ennél is úgy tűnt, hogy ez lesz, mert reggel úgy éreztem, hogy semmi bajom, most délre viszont megint elgyengültem, meg elkezdtem köhögni is. Hát remélem nem tart sokáig.
-
válasz
LanyUs
üzenetére
> óránként 1000mg C vitaminnal
Nem vagy normalis.
- C-vitamin adagot novelni influenza kozben semennyire nem roviditi le a gyogyulashoz szukseges idot
- ha C-vitaminhianyos vagy (ami Magyarorszagon szinte senkire nem igaz, nagyreszt csak a hajlektalanokra), akkor 100-200 mg C-vitamin rendszeres szedese atlag 6%-al roviditi a gyogyulast
- napi (!!) 1000 mg C-vitamin mar kulonfele vesebantalmakhoz vezethez... orankent 1000 mg C-vitaminnal szetszivatod a vesed.
Ja, es ha azt tapasztalod, hogy a nagydozisu C-vitamin hat, akkor az placebo. Ez van, tok felesleges marhasagokkal hitegetni magad, amikor fel evszazada kutatjuk a temat, tobb ezer publikacio van a temaban. (Vagy mindenki osszeeskuszik ellened, meg merget szornak a repulokrol a gyikemberek.)
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ismerőseim közül Mindenki túl van már rajta. Kivétel nélkül 3 napig enni sem tudtak
Negyedik naptól kezdtek falatozni és erősödtek vissza. Ha már nem vagy lázas, akkor a séta nekem bevált, megszünteti az orr dugulást valamennyire. Kísérleteztem óránként 1000mg C vitaminnal vagy sportolóknak szánt multival Vitaking Multi Profi Plus, de sajnos a csoda elmaradt. Antibio viszont gyorsan rendbe teszem engem, 1 hetes szedése pedig nem okoz kárt. Vigyázz a környezetedre nagyon, mert ők is úgy "adták át" a párjuknak/gyereknek stb. -
inf3rno
nagyúr
Elért engem is az influenza, olyan vagyok egész nap, mint akit fejbebasztak egy féltéglával. Szerintem a tegnapi tekerés is azért ment annyira nehezen. Bármi ötlet az idei járványra, hogy mi válik be? Egyelőre az alap dolgok, mint ásványi anyagok, vitaminok, meg Strepsils nem sokat értek, az alvás, ami dobott valamit rajta.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Danika256
üzenetére
Elég ha ránézel az ínyedre. Ha vörös valahol, akkor ott gyulladt. Nem feltétlen fáj. Nekem is az egyébként a bölcsesség fogaim miatt, de nem akarom húzatni. Elég jól szinten tartottam az utóbbi pár évben. Az ínygyulladást okozó bacira (Porphyromonas gingivalis) azt mondják, hogy köze van a reumához [link], szóval még akár igaz is lehet, hogy hozzájárul a sarokgyulladásodhoz, vagy az én ízületi gondjaimhoz. Bár szerintem az én esetemben inkább az ülő életmód a fő ok.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Néhányszor eszembe jutott, de jelenleg elég mesze vagyok attól, meg azért ahhoz egészségesnek is kéne lenni, hogy értelme legyen megpróbálni!
Azért persze kacérkodtam a gondolattal, de ha egyszer meggyógyulok és lesz egy szuper oda való kétkerekűm biztosan belevágok, bár az úszás része nagyon nem hiányzik a dolognak
-
Danika256
aktív tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Nagyon érdekes amit leírtál, köszönöm, akkor lehetséges, hogy emiatt nem tudok meggyógyulni... az biztos, hogy lenne mit hegeszteni néhány fogamon, de gyulladásról nem tudok, nem szokott fájni.. Bár lehet akor lent fáj..
Utánajárok a dolognak, nagyon elgondolkoztató!! -
válasz
Danika256
üzenetére
Nekem sarok problémám kétszer is volt.Jobb és bal.Elhúzódott hónapokig,mindkét esetben..Minden reggel,amikor felkeltem az ágyból és ráálltam,azt hittem behugyozok a fájdalomtól.Valami borzalom volt...azt hittem itt a vég.Gyötrelmes hónapok jöttek.
Szerencsére elmúlt mindenféle orvosi beavatkozás nélkül.Bár megnézettem,röntgen,satöbbi...de injekció,gyógyszer nem játszott.Az orvos(sebész)azt mondta,a gyulladás gócpontját kell megkeresni,de ez sokszor a fogazatban,ínyben keresendő.Innen elindul és vándorol a testben a gyulladás.Szóval nekem az volt a gond.Több vitamint eszem azóta...,közeben gyökér kezelték is az egyik fogamat,arra antibiotikumot is szedtem,de aztán minden rendbe jött.A fájdalom a sarkamban elmúlt.De most rendben is vannak a pofámban a dolgok
....szerintem ennek tudható be a javulás.Nézz körül magadon,hogy máshol minden rendben van-e,nehogy úgy járj,mint én. -
Danika256
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Sajnos nem, mert akkor már terhelődik a sarkam meg az achillesz is. Annyiból meg akár futhatnék is.
Próbálgattam az ellipszis trénert, de az is eléggé kellemetlen volt, pedig csak húzódott, nem ütődött közben..
A core izmok erősítését sem tudom külön csinálni, viszont spinracing órák során azért megtörténik az elég rendesen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tepenzed
üzenetére
Kerékméret ami számít. Amit rendeltem az 26 és 28" között tud. A legolcsóbb 40k ilyen hátsó kerekes görgőnél. Van szabad görgő az se annyira drága, de egyensúlyozni kell rajta, meg vidám ha behúzód menet közben a féket.
Kiállni annyira nem tanácsos ezeknél, egyébként szerintem jobb, mint a szobabringa. Nekem legalábbis nem jó akármilyen nyereg és az SPD-t is megszoktam már. Ami talán problémás, hogy koptatja a gumit. Lehet kapni külön erre való külsőt. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Danika256
üzenetére
Vádlira nem tudsz valahogy külön erősíteni? Az a baj, hogy hacsak nem emelkedőzöl vagy sprintelsz, akkor legjobban a vádli dolgozik.
Én is hasonlóan jártam, de én terem helyett rendeltem egy Tacx görgőt. Tegnap jött meg, ma kipróbáltam, az udvaron tekertem vele 50 percet, és meglepően erős volt edzeni vele. Azt mondják, hogy a bringa váltóját maxra kell tenni és a görgőn kell szabályozni a sebességet, de én leraktam a legkönnyebb fokozatra a görgőn, és még az is egy kicsit erős volt hosszú távon, ezért muszáj volt váltogatni. A pulzus 150 és 170 között volt végig. Érdekes egy életérzés, szokatlan, hogy tekerek és nem haladok, de nem rossz. Majd legközelebb már viszek zenét is. A lábam bírja, úgyhogy most 1-2 hónapig ezt tolom, aztán remélhetőleg beedződik annyira a keringése, hogy a futást is bírni fogja zsibbadás nélkül. Ha nem, akkor marad a diozmin meg az aszpirin.
-
Danika256
aktív tag
Hali
Már régebben írtam, de azért követem az eseményeket..
A lábam sajnos érdemben igazából nem nagyon javulgat, na jó talán egy picit (aki nem emlékszik, május óta tartó achilles / sarokgyulladással bajlódok), pedig már túl vagyok egy szteroid injekción is. Na attól aznap jól bekábultam, jó erős cucc volt, igazából utána volt 4-5 jobb napom, de aztán minden visszatért a régi kerékvágásba.. A saját talpbetétet már megszoktam, sokat segít, kellemesebb a mozgás, már nem tudnám elképzelni nélküle, de az alap gyulladás még továbbra is maradt.. Futás az nincs, de tekerek ezerrel, komoly edzésterv szerint!
Amiért végül is beírtam, hogy kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok a tervemhez..
Mivel nem futhatok, de cserébe tekerek ahogy csak lehet és ez nem is igazán bántja a lábamat, próbálom így kimaxolni magam!
Ami több minden mellett motivál az az, hogy kíváncsi vagyok, hogy bringával milyen szintre juthat el az ember edzettségben, állóképességben, mármint a futás szempontjából. Ez most egy kísérlet is számomra..
Nem fogok futni amíg nem jövök rendbe, de egy -egy versenyre azért el fogok menni, olyanokra, amiket nem hagynék ki semmiképpen sem! Lesz majd nyárig egy 8K pörgős kis verseny és egy félmaraton is, ha fájódalom csillapítóval, hát akkor úgy fogom lenyomni őket!
De a lényeg, hogy csakis tekeréssel készülök rájuk!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudom, hogy elvileg azért más izmok dolgoznak, különösen a vádli nem edződik úgy tekerés közben, de azért meg fogok tenni mindent az ügy érdekében!
Az erő-állóképességről hegyi résztávok, spinracing és spinning edzések gondoskodnak. A spinracing edzés amúgy valami eszméletlen szuper, teljesen belehabarodtam, pusztító egy edzés, mindent átmozgat, erősít, és olyan az ember pulzusa végig, mintha egy pörgős 10K-t nyomatna!
Na szóval ez van, a súlyom is szépen lassan helyére kerül és még ha tekerve jóval több időt is kell belefeccolni, kíváncsian várom, hogy mit lehet kihozni a projectből... A motivációm az megvan, csak sikerül valami, ha már ezt dobta a gép..

Szerintetek halva született dolog??

-
oxox
addikt
A héten rájöttem, hogy elszámoltam magam, és a havi 120km-hez a 3,9km/nap az inkább 4,3km, ezért a + x km-em, valójában - y km volt...Nem esett jól a lelkemnek, hogy a 3,6km-ert most a 28nap miatt 4,3-ra kell emelnem (nem lesz vele gond, csak kevésbé kényelmes.).
viszont
Az új cipő miatt, vagy nem tudom, lehet valahol rosszul léptem fájdogál egy ideje a bal talpboltozatom, tudok futni tőle, nem is sántikálok, csak olyan mintha nem lazulna ki. Gondoltam tegnap akkor elő a "régi" adidast...erre 7km után lett egy vérhólyag az egyik lábujjamon (pedig a zokniban is futotam már)..szerencsére alul öltöztem (hosszú ujjú poló nélkül mentem), és fáztam, ezért csak akkor éreztem, hogy valami nem kóser, mikor hazaértem....495km-ig semmi bajom nem volt benne, erre most még ez is...és az időm sem volt valami fergeteges (vmi 4:38/km)Ma pihentetem, holnap meg kihasználom a jó időt napoközben, és helyrerázom az átlagot.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Igen, de ez boldogsággal tölt el jelenleg
Megint happy run futó vált belőlem. Mintha visszamentem volna az időben 10 évet. A csecsemő kellett hozzá, hogy saját magamhoz képest lassuljak és ne a 04:30-at vadásszam 10K-n és a 04:50-et félmaratonon, hanem csak mosolyogva hazaérjek. Emlékszem 1 éve, amikor csalódottan hazaértem, mert nem javítottam az 1 héttel azelőtti időn
Viszont az elmondottak után meg ne akarjak PB-t futni
Rinya faktor on: Van-e az emberben tartalék? Hát persze! Még babakocsival a kezemben 103 kg-al is meg lehet húzni a végét 05:00 környékére, de az olyan fárasztóóóóóóóó
Elfáradok! Sőt még keményebben kell nyújtani is. És a torkom is jobban kiszárad, mert nem elég a nózi légzés. Ejjj lassítok kicsit
( Remélem átjön a vicc )
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

szinte kigyorsitasnak (tempozasnak) hasznalod a felmaratonokat 

. Mindenesetre laktam pár évet sík vidéken én is (Komárom) és annyira hiányoztak a hegyek meg a fenyvesek, hogy soha, semmi pénzért nem költöznék már vissza alföldre, szal együtt tudok érezni a témában
) gyihhaj
Ellenben az ellenkezőjét,amit én írtam korábban,igen...
. Olyan nagyon komolyan azért nem veszem a dolgot, de jó lenne, ha nem totál hülyeséget csinálnék, amivel nem érem el a célom. Ha sokat olvasgatok néha már abban sem vagyok 100% biztos, hogy nekem állóképességet kell növelnem, ilyen ez az internet...