Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát az valószínűbb, hogy vashiány vagy kemoterápia miatt lesz 15 év múlva, mint hogy megfázás miatt legyen. Faternak volt ilyen megfázós sztorija katonaságban. Ott kivágták a gázmaszkokat borotva pengével, aztán télen a -10-ben látszott, ahogy jön ki a torkuknál a pára. Úgyhogy a parancsnok beszórt egy könnygáz gránátot egy sátorba, aztán megjáratta őket, utána meg kiküldte őket gázmaszkban 10-15k-t futni hátizsákkal. Ott jól ráfagyott a víz a hajára, aztán csomókban jött ki utána. Kb. ilyen szintű dolgok kellenek hozzá, hogy megfázás miatt kezdjen hullani a hajad... Egyébként meg ha nem hordasz sapkát, akkor nem fog izzadni a fejbőröd, hacsak nem durván túlöltözöl, úgyhogy nem túl logikus, amit írsz. Egyébként én is szoktam hordani futós sapkát, ha fúj a jeges szél, de normál esetben télen sokszor még a csősál is túl sok. Azt sajna nem tudom elhagyni, mert érzékeny a torkom mióta kivették a mandulámat.
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Futócipőből keresnék valami bestbuyt, gondoltam ebben a topicban biztos tudtok valamit

heti 2-3 futásról lenne szó 10-15 km-es távokkal -
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Rövid hajnál nem biztos,hogy jó dolog ha a hideg szél hűti az izzadt fejbőrt az évek során.
Tegyük fel,hogy 15 év múlva rohamos hajhullásba részesülsz.
Genetika,immunrendszer gyengeség,vagy az évek során a hidegben védtelen haj miatt lesz?
Kizárni nem tudod a harmadikat sem igaz? -
inf3rno
nagyúr
-
danielsz
tag
Ma lefutottam a Rókaűzók váltófutóversenyen az Abaliget-Orfű szakaszt, kicsit paráztam, mert szerdán a tesztfutáson még volt egy enyhe lábnyavalyám, ami szerencsére nyomtalanul eltűnt. Utólag visszagondolva jobban is meg lehetett volna futni, de már mindegy
Kicsit para volt, hogy már az emelkedő legalján 185 volt a pulzusom, így ott már az volt a cél, hogy a dombot túléljem valahogy, a lefelét a vártnál picit jobban megfutottam, összességében 4:18/perces átlagom lett 7,1 km-en picit több mint 100 m szinttel.
A poén az egészben az volt, hogy a női országos maratoni bajnokkal együtt vártam a váltás, de kiderült, hogy másfél perc előnyöm volt, és szerencsére már nem ért utol, mivel csak bő egy perccel futott jobbat. -
törölt tag
A bal térdkalácsom alsó részénél van ez a kitülekedés,dudor mitől lehet?Nagyon nem fáj de azért érzem.Állva nem látszik.
[link] -
oxox
addikt
No több szempontból is megfogadtam a tanácsokat.
Nem hagytam, hogy a lehülés eltántoritson
Nem öltözök be mint a michlen baba
cica naci sort, hosszú ujjú + rövid (szigetelés, és esti láthatóság, mert amúgy beolvadnék mint bEtmen)
Ki milyen sapkát használ?, mert úgy érzem a múlt heti megfázás a fülemet birizgálja a végén.Jahh reggel 95,2kg-ot mutatott a mérleg (-6kg kb)
Most este meg kicsit odaléptem (magamhoz képest). Továbbra is azt érzem a 4km a kényelmes távom, de nem akartam puding lenni. 5km lett 4:48, 4:47, 4:47, 4:38, 4:48......23:49 (4:46/km)
Sep08-án ugyanez 25:50 (5:10/km) alatt ment
Kiváncsian várom, hogy fog menni ha lemegy még 10kg.Holnap megyek vmi hosszabb/lassabbat...
-
zaskar
senior tag
válasz
üzenetére
Bár mint említettem, nem vagyok gyakorlott ultrás, de az a véleményem, hogy míg az ilyen és ehhez hasonló edzések egy maratoni távon Balázst jelentős előnyhöz juttatnák Andráshoz képest, addig 246 km-en ennek kevesebb jelentősége van. Itt már rengeteg múlik olyan dolgokon, mint pl. esetleges gyomorproblémák, ki mennyi időt tölt a pontokon, kit mennyire visel meg a hideg vagy a meleg, ki mennyire tűri az esetleges fájdalmakat, ki mennyit és milyen gyorsan gyalogol a futás mellett. Bár egy maraton alatt is jelentkezhetnek problémák, de jóval kevesebb ideig, 2-3-4 óráig kell őket elviselni, ezért ott inkább döntő lehet az edzettség abban a kérdésben, ki ér előbb célba. De ez csak egy feltevés részemről, fogalmam sem lehet, mi játszódik le annak a fejében, aki már 30 órája úton van Spárta felé, hőségben vagy szakadó esőben, míg jómagam leghosszabb sporttevékenysége eddig "csak"15 óra volt, ráadásul az én 5 db százasom mind viszonylag kedvező időjárási körülmények mellett zajlott.
-
zaskar
senior tag
válasz
üzenetére
Félreértesz, egyáltalán nem erre akartam kilyukadni, sőt okoskodni sem akartam András példájával. De azért az ultra és a maratoni táv két külön világ, ne hasonlítsuk össze, bár mindkettő megkívánja, hogy rendesen készüljünk rá, hacsak nem annyi a cél, hogy szintidőn belül beessünk a célba.De inkább nem szólok bele a témába, 15 éves futómúltam alatt a leghosszabb távom aszfalton mindössze 66 km volt, de már azt is sokalltam. Terepen ugyan öt alkalommal elmentem 100 km-ig (évente egyszer késztetést érzek rá), de valójában a rövidebb távok valók nekem.
-
válasz
üzenetére
Az UB-n tavaly full amatőr csapattal mentünk, senki nem futott jól igazából. 4:35-ös átlagot reméltünk, de ez kicsit álom volt.
A végén 4:37 lett az átlag, ötödikek lettünk. A trükk az volt, hogy mi hoztuk az előre eltervezett tempót jégesőben, viharban, 70 kmph-s széllökések mellett, a többiek meg sorban hullottak. Ha jó az idő, sehol nem lettünk volna
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zaskar
üzenetére
Fejben biztos, hogy ott kell lenni. Én nézni szoktam ezeket a túlélős sorozatokat, aztán valami nőt kiraktak egyedül a dzsungelbe valami fazonnal. A fazon 1-2 nap után feladta, mert nem bírta az éhezést. Utána eleredt az eső, 4 napig esett, elaludt a csaj tüze, semmit nem tudott csinálni. Fogta magát összekuporodott magzat pózba, aztán kibekkelte. A 30 nap végén azzal búcsúzott, hogy "fuck you Amazonas". Én már az első esős napon feladtam volna, és nem hittem volna, hogy végig lehet csinálni. Lehet, hogy a Spartathlonhoz is ilyen mentalitás kell...
-
törölt tag
válasz
zaskar
üzenetére
Magyar ember mindig talál egy kivételt amivel igazolja az okosságát ezt is egy példának írtad rá igaz?
Fiatal kenyai futó soha nem futott, fél vagy egy év múlva fut egy 2:30 maratont.
Ez akkor bizonyíték rá,hogy egy 3 órán belüli maratonra nem kell nagy felkészülés?Ismerek olyan túra bringást aki évek óta nem fut a térde miatt de elmondása szerint egy 4 órás maratont vagy azon belülit bármikor lefutna.őserő
Sokan rendszeresen edzenek havonta 200km megvan majd jönnek,hogy pl 4:45 maraton PB lett.
Mit edzettek mit bohóckodnak mikor valaki lenyomja így futás nélkül is igaz? -
zaskar
senior tag
válasz
üzenetére
András (Lőw) a bizonyíték rá, hogy erre a versenyre különösebben nem kell készülni, hacsak nem akar valami nagy időt futni az ember. Ő ebben az évben saját bevallása szerint 700 km-t futott előtte, és így is megcsinálta 33:37 alatt, tegyük hozzá, már 21. alkalommal. Itt valami másra van szükség. Sokszor elsőbálozók simán végigmennek minimális futómúlttal, öreg rókák meg rendszeresen feladják. Az biztos, hogy fejben és testileg is nagyon ott kell lenni, már minimális sérüléssel se szabad nekimenni, és persze nem árt, ha az ember bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat, mert lehet durva meleg, de esős, szeles idő is, mint most volt.
-
inf3rno
nagyúr
Bélának most se jött össze. :-(
-
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére

-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
O hogy a tehen nyalna a szemeteket,SarkanyUrral egyutt

-
Vertigo18
addikt
válasz
Chuck Norris
üzenetére

-
mbeno
csendes tag
-
oxox
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
durva...amúgy elcseszték, az elején kikellett volna használniuk a testi fölényüket

2-3éve egyik cimbim indult egy közeli bringaversenyen (196cm magas gyerek), úgy döntött az élre áll, és odaszúr, egyik másik cimbink (legmagasabb ember akit ismerek...olyan 210cm+ beállt mögé...50körüli tempo volt, és hát cimbi elfogyott, abbahagyta a tekerést a 210cm+ közös cimbink meg már nem tudok fékezni hátulról telibeverte, meg még ketten pereceltek rajtuk kivül...mondtam is neki, hogy ez a tuti recept, elfekteted a legnagyobbat keresztbe a második helyen...
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
majd kuldom a "CHI"-t

-
-
Danika256
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Én is hallottam róla, de az az igazság nem találkoztam még vele, pedig napi 30-40 deka az adag és sokszor a levébe is beleiszom! Lehet feldolgozza a szervezetem aminek örülök
De inkább az lenne, mint ez a felpattogzás.. Azért remélem komolyabb tiltakozás nem lesz a szervezetem részéről! -
Upo
addikt
válasz
üzenetére
Közvetlen háztartáson belül marad, mindent nekem kell majd megoldani.
Azért a hivatalos árért ebből majdnem kettőt veszek. Ezt még úgy-ahogy kisajtolnám, de 70-et nem tudok most adni érte. A réginek meg már elég véres a torka, egy rs800cx, külön gps modullal és régi fajta mellkaspánttal. Akkor mi az ami polar-ból ennél nem rosszabb, és emészthetőbb árban van? Igazából túl sok figurázást nem kell tudnia, távolság, sebesség, pulzus zónák. -
Danika256
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Én is, egyelőre nem tudom, hogy a hűs idő dobott e meg leginkább vagy ez, de bedobott egy másik hatást is, ami nem túl jó, úgy kiütött a csalánkiütés, mintha varangyos béka lennék!
Igaz csak a fejem egyik oldalán. Úgy nézek ki 33 évesen, mint egy rossz tini kölök! Fáj is, nem győzöm nyomogatni őket..
Szóval aki ilyennel lövi magát keményen, az számítson hasonlókra
Mindegy 3 napot még kibírok!tomcicának gratulálok!
-
törölt tag
Ajándékba veszed így megveszed a legolcsóbb helyről és ha valami gondja,baja lenne így járt oldja meg ahogy tudja.
Gondolom így állsz hozzá igaz?
Amit kinéztél most olcsóbban azt nem a hivatalos Polár viszonteladó üzletből vennéd ha bármi baja adódna az órának a szerviz nem foglalkozik veled az üzlet meg úgy áll hozzád ahogy majd az is kiderülne ha meghibásodna. -
Upo
addikt
Szeretnék ajándékba venni egy Polar M430-at, január elejéig legkésőbb.
Most akciós bruttó 47780-ért, érdemes rárabolni vagy kintről esetleg lesz jobb áron? -
danielsz
tag
válasz
tomcica
üzenetére
Nagyon kemény vagy, gratulálok

Nekem szombaton Rókaűzők Pécs-Kaposvár váltófutóversenyen egy 7 km-es szakaszom lesz (Orfű-Abaliget). Tegnap megfutottam tesztként, van egy kilométernél kicsit hosszabb része, ami kicsit több, mint 100 m-t emelkedik, aztán utána jön majdnem ennyi ereszkedés, a fölfelével annyira nincs bajom, de lefelé nem megy jól. A tesztnél 4:27/perces volt az átlagtempóm, a versenyen ennél majd sokkal jobban kell mennem, az elején a sík részét megpróbálom majd 4 perceshez közeli tempóban futni,aztán majd meglátjuk.
Nem tudom, holnap egy 6-7 km-es lassú futás gondolom még belefér a verseny előtt (ma nem futottam semmit). -
tomcica
Topikgazda
bo 9km mezei futoverseny,mivel ma Vo2max tempo volt az edzes beugrottam erre a leghosszabb tavra,fuves-foldes dongolt ut,szint nelkul egy forditoval.
Kicsit huztam iramot az 5km-es futoknak,mert egyutt indultunk az elso km 3:07 lett,ott el is veszitettem oket,2km-nel visszaalltam kenyelmesebb iramra vegul 3:27-es atlag jott ki (31:03) -
inf3rno
nagyúr
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Pedig az az igazi, amikor 2:00-val tépsz le a lejtőn úgy, hogy egy lépés 5m, és vádliból rugózod vissza. Nálunk van itt egy ilyen alig futható frankó lejtő, ritkán ki szoktam menni zergézni rajta.
Először én is paráztam, hogy szétmegy a lábam tőle, de azért van csillapítás a cipőben, meg talppárna, hogy ne így legyen. Esetleg ha lúdtalpas vagy, akkor érdemes óvatosabban nekiállni. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Jól kitaláltad mert a közepesen meredek de még futhatónál vagyok a legbénább legtechnikátlanabb, ezen nagyon sokat lehetne fejleszteni. Két parám van, egyrészt, hogy szétmennek az ízületeim a másik, hogy seggre esek és eltörik a farokcsontom, ezért inkább a legtöbbször csak oldalazva szökdécselés amit előadok futás helyett.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Cink (30mg), szelén (100ug), D-vitamin (2000NE), esetleg még B-vitamin, mert azt szokás cink mellé szedni. Ha már jönnek a tünetek, akkor napi 2-3x max 2 hétig, megelőzésre napi 1x vagy ritkábban is elég. Ez vírusra jó, bakteriális fertőzésre viszont nem annyira, arra max zsálya, dió, kamilla tea mehet, ami nem antibiotikum.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Ezeket pihent labra kell,szoval bemelegites utan egybol,telen elso 1-2 gyorsabb db ne menjen fullosan m serulekenyebb a hidegben a test.Nagy fagyokban ne csinald,akkor menjen helyette edzes kozepen-vegen 8-10db lejton LEFELE futas,csak porogjon a lab,erofeszites nem kell.
Amugy neked a kozepesen meredek es meg futhato,de meredek 80-120m lejto sokat segithet a lepesszam novelesben,az a bemelegito vegebe belefer,felfele seta. -
Chuck Norris
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Heti 2x raszanod a megfelelo idot,a ket nap kozott legyen eleg regeneracio,attol h ilyen gyorsito munkat csinalsz aznap v akar az edzest folytatolag aerob futas mindg mehet.Szoval attol h a gyors resz kesz van 15-20perc alatt az nem jelenti h mast aznap nem edzhetsz

-
törölt tag
Nektek megfázás megelőzésre mi használ leginkább? Mondjuk amikor érzed hogy most lehet gond lesz és bekened az orrod, nem gyógyszerre gondolok. Tudom hogy volt már erről valamikor szó, csak nem találom. Elég csúnyán megfáztam, lehet a héten már nem futok emiatt és a jövőben ezt szeretném elkerülni.
-
-
-
oxox
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
igen hosszú...columbia, belül csillogó bevonattal (kaptunk valami utalványt, és gondoltam akkor ez jó lesz majd télire ha kinti munkám van aláöltözetnek...de nem érzem amúgy melegnek, inkább ha bemelegszik a lábam nem engedi ki az izzadságot
) -
ígyvanferi
addikt
Az a cicanaci az hosszú? Mert annak -10-ig is elégnek kéne lennie. Inkább felülre kell majd lassan két réteg. Tegnap a nagy szélben én még mindig póló, rövidnadrág kombóban mentem 6 körül. Igaz a résztávozás kimelegít hamar.
Most még pár hétig talán elég lesz ez is, 15 fok fölött lesz napközben. -
oxox
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
nálunk 1-1,5 órával korábban volt 8...tehát olyan 6-7 lehetett, csak előtte este 12körül thermo cicanaci+short+1 hosszú ujjú futópoló úgy éreztem pont elég, gondoltam 8fok alatt kevés lesz.
Nem fáztam, de úgy éreztem mitha nem haladnék (5perc/km körül lett a vége, de nem volt komfortos.1,5órát toltad? az komoly, mennyit futottál?
-
oxox
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
egy cipőben járunk
több szempontból is (és akkor nem is messze...Vecsésen lakok)A gyerek magunkra kötést köszönöm, asszonnak átadtam az infot, de egyelőre nem aktuális, mert jár klubba, meg már okositják a brarátok...és úgy is én leszek a serpa.
versenyezhetünk ki az izzadékonyabb (de én
), és miután négyen vagyunk egy irodában elég hamar kiderülne ki a büdös köztünk
(remélhetőleg jövőre elkészül a reptér cargo bázisa...amit 1978-ban vetettek fel elsőnek), és ott ez már meglesz oldva (igaz az még közelebb lesz)kb egy hónapja hajtok megfelelő fülest, a héten majdnem vettem is egy jaybird x3-at (itt ajánlotta egy ph!ajtás), de sajnos az átvétel napjának reggelén lemondta az eladó. Egy fitbit flyert nézegettem még, de az eladóban 0 rugalmasság nincs, én meg nem bumlizok be érte a város közepébe. Már ott tartok lassan, hogy rendelek egy x4-et a gyártói oldalról (de b.sza a csöröm, hogy az eur usd árfolyam ugyanaz nekik)
tegnap este 8 fokban rászántam magam a futásra, az első 20m-en éreztem, hogy ez kinszenvedős lesz, beöltöztem mint a michlen-baba, és akadályozott a ruha (van thermos cicanacim, de azt kevésnek éreztem), meg voltunk vacsizni előtte 1-2órával, és lötyögött a hasamban az 1L limonádé...nem tetszett (3km-re redukáltam a távot)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Mondjuk ugy: jelenleg.
Heti 2x ilyen tipusu futasra torteno csodakat tesz.Egyik a futotechnikakra szant edzes (drills) a masik egy plyometrikus edzes,ez 4het.Utana a technikas edzesen csak par gyakorlat marad de megjelenik 4-5x 50-60m fokozo maxig.A plyo helyett meredek,de meg futhato emelkedore 30-70m gyors felfutas.A test dolesszogere ugyelni,lab porog,terdet emeled ahogy kell,karokkal pumpalod.Ez is 4 het.
Utana egyik edzes 2x4x70-100m sprint (sok pihenovel ezeken az edzeseken).Masodik edzesen 2x2x200m 85-90-100-95% bo pihenovel.4 het utan lemered a max 400-at es megnezed mi a gyenge pont.Utana azon dolgozol. -
Chuck Norris
senior tag
Találtam egy jó dekatlonos zoknit [link] kettesével 4e egy pár. Egész jól tart és nem a csúszkálós műanyag.
A futásaim végén mindig nyomok egy 300-400m sprintet, most próbáltam még egy ritmusváltást belerakni az utolsó 50m-en, hát nem lettem gyorsabb, viszont az órám szerint 180-ról 207-re ment fel a pulzusom, szóval szerintem nálam ez a vége, 3:30-nál nem tudok gyorsabban futni.
-
törölt tag
válasz
tomcica
üzenetére
Erről mi a véleményed +5 -8 között?
[Race Elite Softshell Pro] -
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Egy olcsobb (deca-s kalenji) es egy kozepes aru (learazott Saucony Epic Run) utani Inov8 Raceshell aranyarban utan az a tanacsom,h ne sajnald ra a penzt.
-
törölt tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nézegettem a felső kűlső rész lehetőségeket éngem is mozgat,csak az a baj,hogy szerintem az olcsóbb megoldások pénzkidobás nem fog úgy igazán működni.
-
margithid
veterán
Esetleg Wilson kabátja nincs itt valakinek?
Méretben érdekelne, kb Adidas, Nike, Puma szinten van a méretezése? -
margithid
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
60 euró egy alsógatya? Mi van benne? Beépített TV?
-
margithid
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én az Adidas Takumi Ren-nel voltam igy, hosszúsága jó, de szűk, mondjuk utcai cipőnek elhasználom, csak 20k-t nem adtam volna ezért érte.
(ennél többet még nem is adtam ki cipőért)
Mondjuk futni nem csak azért nem használom, hanem mert a csillapítása kb nulla, elvittem egyszer aszfalton 5 km-re, fájt is rendesen utána a térdem.Alg
Az oké, csak a Hokát úgy reklámozták, mint a hosszútávfutók legstrapabíróbb cipőjét, amibe néha 100 km-t nyomnak bele egyszerre ultrások.
Ehhez képest szanaszét szakadt a belső része, kilyukadt az orra, katasztrófa volt.
Volt egy teljesen alap utcai Adidasom, 10 k volt Deichmann-ban kb 10 éve, abban is rengetget futottam, sétáltam és még mindig vállalhatóbb mint a Hoka.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

cica naci sort, hosszú ujjú + rövid (szigetelés, és esti láthatóság, mert amúgy beolvadnék mint bEtmen)

De inkább az lenne, mint ez a felpattogzás.. Azért remélem komolyabb tiltakozás nem lesz a szervezetem részéről!
Igaz csak a fejem egyik oldalán. Úgy nézek ki 33 évesen, mint egy rossz tini kölök! Fáj is, nem győzöm nyomogatni őket..
Először én is paráztam, hogy szétmegy a lábam tőle, de azért van csillapítás a cipőben, meg talppárna, hogy ne így legyen. Esetleg ha lúdtalpas vagy, akkor érdemes óvatosabban nekiállni.