- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
AK320....ő az adó
AK XB10...ő a vevő
(az apt-x-hd átvitelt kiírja a készülék, de nem apt-x-hd vevő esetén sima apt-x átvitelt ír...)LDAC érint pár sony terméket, perpill ez visz át nagyobb adatsebességet egyedül mint az APT-X-HD de ez is el fog halni mint a sanyi több saját fejlesztése...nyilván ha találsz egy adó-vevő párost akkor meghallgathatod, egyelőre ez nekem nem sikerült...
Semmiképp nem nevezném tehát legalsó szintnek a HD-t, mert az elég sok kodeket feltételezne, ami fölötte van...
Annyi nyilvánvalóvá vált számomra, hogy hallható hatása van a kodekeknek a térre, felbontásra (nem apt-x, apt-x, apt-x-hd készülékeket teszteltem azonos fülessel...persze nyilván a készülékeke egyéb átviteli paraméterei is okozhattak eltérést, de perpill ez volt számomra az egyetlen konkrét összehasonlító teszt környezet)
Az apt-hd-nál már azt kell mondjam nagyon jó a tér, sokkal jobb mint sima apt-x esetén, ott még elég zavaros és 2D-s (semmi mélysége nincs, csak szélessége) ami viszont felbontásban agyon veri a nem apt-x-et (térben érdekes hogy nincs különbség)
Számomra egyértelmű az apt-x-hd előnye, a készülékek száma - ha nem is ugrásszerűen - azért növekszik, ezt a sanyinál ennyire markánsan nem lehet elmondani, szerintem 1-2 generáció és vagy kihal, vagy in-house werk-ként él tovább, egy szűk környezet számára...
-
Az öszes füles frekimenete a magas frekvencián alapból egy viharos hawaii hullámvonal. Ebbe dolgozik bele a rezonancia két hatalmas kiugró csúccsal. Ha azt a két kiugró púpot lejjebb húzod, akkor ott inkább luk lesz mint púp, de az mindig sokkal jobb. A frekvenciát pedig könnyű belőni, erre meg van a technika. Egyszerűen szűkre kell venni a Q-t, pluszba álljtani (monjuk +10-15dB), és húzni jobbra-balra a gyanús tartományon. Amelyik frekinél hangosan visít, ott van a hiba. Ott át kell húzni a pluszt mínuszba, és meg is vagy.
Minden eszköznek (beleértve torkot az énekhanggal is) van egy saját gerjedési frekvenciája. Van aminek kisebb, van aminek nagyobb. Minden felvételből külön-külön kiEQzzuk ezt a hibát, különben fárasztó lesz hallgatni, a végredményt. Ezzel technikával lehet csak nyugodt sima hangfelvételt készíteni. Itt is ugyanígy eljárva semmivel nem lesz rosszabb a helyzet, nem kell ettől falnak menni. Persze, tökéletes nem lesz, de nem is létezik tökéletes hangsugárzó, ugyebár.
-
Igen, a 1More dual jobb alapból, sokkal, de a két hibát kiEQzva a Pro HD jobb az általános hangminőséget illetően.
Megpróbálhatod ezt az eq beállítást, ha gondolod. Egy próbát megér, aztán még utána is rakatod vissza a fiók mélyére. Másik eq szoftver esetében a Q értéke általában nem 1/oktávban, hanem oktávban értendő, tehát 0,1 körüli értékre kéne állítani.
-
inthro
aktív tag
Lehet, hogy nagyon sokban hasonló, de szerintem nem ugyan az. A vetőcső mérete, és a hangképe is lehet más, mert sok véleményt olvastam róluk, köszönöm Neked is.
De most konrétan a két füles esetleges használói véleményeire lennék kíváncsi.
Nem szeretnék mindegyikből rendelni.
-
Wapi
csendes tag
Amennyiért kifogtam, annyit bőven megért. Elsősorban teló mellé szántam. Annyira nem zavaró számomra, hogy nem szigetel tökéletesen. Ha csendes helyen vagyok, akkor azért jó, ha forgalmas helyen, akkor meg érzékelem a környezetem. Ha szerencsém van, rám dudálnak, mielőtt elgázolnak, azt meg így könnyebben meghallom
Amennyire helyesek az értesüléseim, az EX1 volt az átcímkézett TITAN, ezzel a modellel a a mikrofonon túl volt némi szándékuk a továbblépésre is, amit olyanok is meg tudnak erősíteni (lsd: Head-Fi-n), akik mindkettőt használták.
-
Tulku
veterán
Fericske kapható rá...ő szereti...
Mondjuk én is szeretném...de itthon nincs ilyen...
Kemcso: Laylát meg kell hallgatnod...pláne balanced módban a saját kábelemmel...micro SD-t hozzál, mert más DAP-on nem hiszem hogy hozza ezt a minőséget...most nekem egyelőre itt a megálló...nem foglalkoztat a továbblépés...
-
Tulku
veterán
Nos több kísérletben a 100-200 Hz közötti tartományok kiemelését hallottam..elmondom hogy ellenőriztem...
Tehát Pedersen bőgőhúrjainak bizonyos tartománya hallhatóan hangosabbra sikeredett ekkor, míg a mélyebb tartományok elhalkultak...nyilván amúgy is van majdnem minden hangkeltőnél itt emelés, de nem ennyi...És...szerintem ha kicsit is szelel a szilikon, akkor eléggé abnormális hangkép keletkezik, itt inkább arról van szó, hogy a szilikon vastagodásával is nő a mélytartomány egy része, ha pedig ezt kitöltöd szivaccsal, nyilván jobban tömít, ezzel együtt nő a mélyek lecsengése...
De elismerem, hogy egyes fülhallgatóknak akár jó szolgálatot is tehet....egy eredendően száraz, élettelen hangkeltőt megtölthet élettel....
-
Tulku
veterán
A szilikon-szivacs kombós megoldások (tapasztalatból írom) hátránya az erőteljes mélyközép kiemelés gyakran...és az ezzel együtt járó brumm effekt...na már most ha a középmély a fülesnél kicsit sem kiemelt, akkor akár egy csekélyen megnövekedett "mélytartomány" emelés nem árthat (nyilván az sem cél).
De gyakorta a jobb izolációért az általam leírt növekedéssel kell fizetnünk...
-
törölt tag
Én úgy értelmeztem a leírásából, hogy nem mozgatja, csak magában recseg. Mozgatáskor nyilván lehet driver flex, de az csak úgy magától nem jön elő. Amúgy érdekes amit írsz, nekem régebben Bw M4 például szivaccsal nem flexelt szinte egyáltalán, szilikonnal meg borzasztóan...
-
Tulku
veterán
Ki kell jelentenem, ha tetszik, ha nem a nagyérdeműnek....
Tehát először is ki kell választanunk hangszeres, vokális zenét, lehetőleg élő felvételt.
Amennyiben kizárólag modern zeméket hallgatunk, akkor is tanácsos e szerint eljárnunk.
Ha megvan a kollekció (lehetőleg ne Youtube-rók...inkább letöltő oldalak flac fájljait ajánlom) akkor jön a meglévő rendszeren meghallgatás...sokszor...ne a tetszési index legyen a fő meghallgatási indok (persze az sem árt...de feltételezem, hogy talán pár zeneszám erejéig kibírjuk) hanem hallgassuk a hangszereket, a teret, a felbontást, a hangok egymáshoz viszonyított helyzetét.
Ha kialakult egy képünk, hogy szól rendszerünkön a tesztanyag, akkor léphetünk tovább...kipróbálhatunk más rendszereket...hamar belejövünk, nem soká azonnal kiszúrjuk a különbségeket, érezzük a jobb-rosszabb hangképet...Annyiból egyetértek, hogy jó a kedvenc zenék hallgatása, hiszen azokat szeretjük...viszont becsapós lehet...sok esetben egy rossz keverést elfedő gyatra minőség jobban fog szólni, mint egy jobb felbontású szerkezet, ezáltal az előbbit részesítjük előnyben...pedig...
Nehéz ügy, de nagyjából az ismertebb teszt felvételek elég jól szólnak (Jazz at the Pawnshop, Cantate Domino pl....)
-
Tulku
veterán
Talán az illeszkedés mint átvitel egy eleme lehet szempont...bizonyos kasznik basszusvezető képességére célzok pl...
Vetőcső hossza, átmérője szintén lehet hangkép befolyásoló tényező....
UM Pro50 drivereit beletettem egy CIEM kaszniba és teljesen más hangképet kaptam...
Szerintem fontos a kaszni...
-
Olka
csendes tag
-
törölt tag
Mondjuk ezekkel az a baj, hogy merőlegesen kiállnak a fülből. Tudom, hogy valami egyedit akar csinálni a Sony, de azért lehetne valami ergonomikusabb egyediség
-
Tulku
veterán
Nem tudom, de bivalyerős...az elején véletlenül addig hangosítgattam ( a kezdeti pároztatási anomáliák...ugye) míg amikor megszólalt, levitte a fejem...szerencse, hogy az Angie nem DD-s mert akkor dobhatnám ki...
Üzemidőt majd megkérdezem, mert a teszt készüléket valaki már hetek óta használja...
-
Tulku
veterán
No:
Populáris, mert élettelen (nekem) tehát semmi megkapó nincs benne...nem a populáris hangzásra értem, ahol megnyomják a középszéleket, hogy hifipisti elájuljon..nem itt ilyen nincs, ebből a szempontból (mint írtam is) nagyon jól összerakott...csak számomra nincs benne élet...és ezzel a steril jelzőt is megválaszoltam.
Itt a populáris jelző arra vonatkozik, hogy mindhárom tartomány egyenletesen ki van pipálva, mindenki elvégezte a dolgát...
Pont ezért bármit hallgatsz vele, élettelen, ettől függetlenül piszkosul jól összeállított hangkép, ebbe nem tudnék belekötni...sony gyakran csinál ilyet, hogy annyira analitikusra sikeredik a hangkép, hogy porzik az ember torka...na erre vannak a meleg hangú források, amik ezt szépen ellensúlyozzák, nedűt adnak hozzá...mivel az AK240 is eléggé sima hangú, így a "valós" hangkép közeli állapotokat modellezte számomra...
Félre ne érts, én most nem alázom a fülest, mert egy marha jól összerakott valami, számomra még kényelmetlen sem volt igazán, csak szokatlan...de nekem hiányzott belőle a szikra, az áramlás...
-
Tulku
veterán
Annak a fülesnek nem rossza a hangja, de a k3003 azért más liga...az a sanyi minden pozitívuma ellenére inkább populáris hangkép, nekem kissé steril (de mindhárom hangtartomány igen tisztességes!)....amolyan "jó tanuló, mert megtanulta az anyagot" típus...de igazán érzelmek nincsenek benne...a K3003 más karakter, ott az első pillanatban feltűnik a hihetetlen részletesség, az alsó szekciót pedig nagyon szépen alátolták...nekem nem hozta ugyan a W60 szintjét, de ha nem lett volna ott a westone, akkor erősen elcsábultam volna...
Jó füles a k3003, vannak apróbb hibái ennek is (nekem azért feltűnt a dd vs ba váltás, de nem zavaró módon.
Ami még erőssége, hogy nem forszírozza a mélyeket, csak annyit kapsz belőle, amennyi szükséges...A sanyi inkább w30 karakter...a w40 más hangolás (az az említett w40-hez van közelebb)....aki w30-ban gondolkodik az viszont fontolóra veheti...
-
Tulku
veterán
Az "csak" erősítő és dac...nincs kijelző és pmp....ahogy Sheratan írja, a dapok sima flac-cal 8 max 10 óra, de nagyobb felbontások akár a felére csökkenthetik az üzemidőt...
Sennheiser fejesem is 15+-ot bír, szerintem tán 20-at is elmenne...de ezekben azért nagyobb akksi is elfér a méret miatt...ezekben a BT egységekben lévő 100 mAh akksiik azért 4 óra után kakaóért kiáltoznak...Soundmagicnek van egy külön tápos BT megoldása, de az meg bonyolult...tápot hátra nyak mögé..na ott 10+ óra megoldott...
Mondjuk az AK BT egységben lévő akksi talán bírja a 8-10 órát, az pedig már kitűnő érték....
-
Tulku
veterán
A JH Audio szirén széria egy igen réteg termék...
Elsőre tán annyi, hogy igen megosztó a hangképe...én is sok kütyüvel próbáltam, sok időt eltöltöttem vele, mire megismertem a valódi képét (Angie). Nem a felső szegmensben elhelyezkedő, cizellált magasakkal operáló részletbajnok...ez teljesen igaz...
Amit tud az az, hogy számomra (eddig) a "legfejhallgató szerűbb" hangzás, meg merem kockáztatni, hogy fejes szinten van...szűk de minden irányban kiterjedt tér (egyenletes) és semmilyen kirívó freki nem rondít bele a hangképbe...és igen, erőteljes a basszus (bár nagyon hangolható) és alázenél sok mindennek, de nem nyomja el, nem rondít bele...a magasak pedig hátul vannak (ott vannak teljes terjedelemben) ezáltal az adott helyiségben, térben, szobában érezzük magunkat, nem forszíroz...felrakás után kell kb 5 perc, mire megszokom, utána más világ tárul fel, mást hallok, mint bármely más fülesből...többet és kevesebbet, de számomra egyértelműen természetesebbet, hosszú ideig hallgathatóbbat...AK240-en kívül minden más lejátszóval trágya hangot produkált...talán az AK100 és Lars Ivan erőlködő volt hallgatható, de köszönő viszonyban sincs a jelenlegi rendszerrel...
Layla lehet hogy olcsósítva egyszer befut...nem tudom...ahhoz igen olcsón előbb túl kell adnom az Angie-n, ami nagy érvágás lenne....de minden lehet...
-
Tulku
veterán
Csak azt Harvey-ék gyártják ezt meg nem...
Más...
Sok bírálat éri hedfipistiktől a Westone-t, hogy a W80 ugyan abból a műanyagból készül mint az elődei...
Itt kissé meg szeretném védni a Westone-t...W30 fülesemre 2 alkalommal léptek rá szeretteim, ugyan a vetőcsövet ragasztani kellett, de a műanyag megvédte a benne található armatúrákat...egy roppant rugalmas anyagból van, szerintem időtlen időkig kitart...sajnos a rátétek bizonyos irányban furcsa hangott hallathatnak, de ez némi csiszolással kiküszöbölhető.... -
Krill77
őstag
-
bigmasterg
addikt
Ma nekem is megjött a hybrid pro HD.
Ugyan rendes forrásra most nem tudom kötni, csak telefon-laptop, de azért csak meghallgattam.
Kipróbáltam sony hybrid harangokkal, azért simított a hangján, kevésbé fémes, számomra jóval kellemesebb vele. Egy kicsit tán' kevésbé tolakodóak a magasai így.
Nyilván nem lesz kiegyensúlyozott tőle a füles, de szerintem lényegesen hallgathatóbb.
Lehet érdemes lenne megnézni majd szivaccsal is.szerk.:
Ezek még csak első benyomások.
De valóban nem tűnik egy nyugodt, kellemes hangú fülhallgatónak.
Emlékezetből azt mondanám, hogy a maxell metallics-nak kellemesebb hangképe van. Technikailag az nyilván gyengébb.De valószínűleg sok embernek teljesen bejön a képe, sok mély, sok magas. Csilingel meg minden.
Ne tessék félreérteni, nem akarom én ezt lehúzni, csak ne kelljen nagyon sokáig hallgatni.
-
Tulku
veterán
Ha szét tudod szedni, a magas és közép armatúra közé +-ra kéne rakni egy smd kondit (szinte biztos hogy össze vannak kötve)....kísérletezni kéne...22,47, esetleg elmehetsz 100-ig is...
Vetőcső mekkora...nem fér el egy 2 mm-es damper?
Mondjuk egy barna vagy zöld (1000,1500 ohm) szépen megoldhatná.... -
monti0222w
addikt
Köszi szépen az információt,
akkor sajnos nézelődök más fele, a részletesség fontos nekem és ahogy az idő megy a basszus többlet sem annyira fontos, legyen jól hallható, de semmi több. Hangban olyat keressek mint amit az Ostry KC09A-ban hallok, csak éppen hagyományos kábel vezetésűt, ha tudna valaki ebben segíteni, megköszönném!
Nem sürgős a dolog, ráér jövő évben is, vagyunk jó páran itt a topicban, csak gondoltok rám amikor találkoztok egy ilyennel.
-
na tegnap tovább b*sztattam a Macaw-t, és úgy látom 20%-os egységekben csökken a kijelzés, és amit én 3/4-ednek saccoltam az ezen widget szerint 80% a következő lépcső viszont 60% volt, további jó kétésfél óra zene után. meglehetősen pozitív véleménnyel vagyok az akkuidőt illetően
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest