- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhorvat
senior tag
Én még nem próbáltam ezt a fülest FLAC-kel, mert a PC-s hangforrásom bőven szar, a lejátszómra meg nem tudom rátenni, csak a 320-as MP3-at meg a 352-es Atrac-ot. Hozzáteszem normál, hétköznapi hangforrást/hangkeltőt használva kizártnak tartom, hogy vakon megmondod, melyik a jóminőségű 320-as MP3 és melyik a FLAC. Nagyon szeretik ezt túldramatizálni, meg hogy ők így és úgy kihallják a különbséget (közben integrált hangkártyáról tolják az ipart, nem az itteni fórumozókra gondolok természetesen); placebo. Az a baj legtöbbször - ahogy nálam is-, hogy hiába van FLAC-ed, ha nincs azonos kvantitású hangkártyád/erősítőd/lejátszód és egy olyan fülesed/fejhallgatód/hangrendszered, ahol tényleg meghallod a különbséget. Hangsúlyoznám, én az úgymond átlagos hangeszközökről beszélek (alaplapi hangkari, gyengébb minőségű kivezetés), aki külön hangkártyára, neutrik csatis hosszabbítóra költ, az más tészta. Nekem is tervbe van minden évben a beszerzése, de számítógépen inkább hangszórón hallgatok zenét, arra pedig bőven sokat kéne költenem, hogy versenyképes legyen a fülem számára.
-
kpetyke
tag
Az az egy rohadt hibám van, hogy mindig megtörik az a fránya madzag... (ami persze sehol se garis. :S) nincs valami ötletetek, hogy lehetne megoldani a vezeték megtörését? mert ez kezd az idegeimre menni
fél évente vehetem a drágábbnál drágább AKG, Senheisser füleseket. :S
-
themebuilder
senior tag
Alig órája beszéltem vele, nekem Februárt mondott.
A sláger termékek árát változtatja előszeretettel.
Multi-IEM Review - 131 IEMs compared Update: Xears Bullet XB120PRO
-
mhorvat
senior tag
Jó és részletes sztori, ha jól értem akkor van egy XT120-asod, amit fixen használsz, meg van/volt TD100 II-esed is és most rendeltél be egy XR120PRO II-t? Én a TD100 II-es utódjára kíváncsi leszek ezzel a fekete fa borítással, azt hiszem már ezzel megvett kilóra Thomas úr.
Ami pedig az üzletpolitikáját illeti, tényleg kusza, amit csinál, de szerintem alapvetően annak alapján rendezi az árakat, hogy napi/heti szinten mi mennyire fogy, számunkra pedig ez nyilván érthetetlen. Remélem ő legalább lát benne némi logikát és rövid időn belül ki tudja alakítani a valós piaci árakat korábbi tapasztalatai alapján.
-
themebuilder
senior tag
Eszerint a lista szerint egy picit azért jobb a TD100-II:
11. Xears TD100-II
12. Hippo VB
13. Xears TD100-I
14. Head-Direct RE1 (haraakiri on TE) (Review on TE)
15. Hippo Pearl
16. Xears XT120Pro
17. Xears Bullet XB120Pro
18. MEElectronics M6
19. Head-Direct RE2 (iaudio on TE)
20. SoundMagic PL30 (iaudio on TE)
21. V-Moda Vibe
22. JVC HA-FX34 "Marshmallows"
23. Xears TM2Pro
24. Hippo Epic-Sparkle (Review on TE)
25. Creative EP-630A TD100-II utódja várhatóan még annál is jobb lesz.
-
A PL50 megmarad hordozható fülesnek... A mély tartománya jobb, de minden másban gyengébb, mint a TD100-II.
PL50-ről
Az armatúrás felépítés miatt sokkal kisebb, könnyebb és optimálisabb alakú lett a PL50, ezáltal sokkal kényelmesebb. Érdekes, hogy pont nem a hangzásban jön ki az armatúrás membrán előnye.De
- végtelenül kényelmes (innen nincs fölfelé kényelemben)
- jobb a szigetelése
- zérus sztetoszkóp hatás jellemzi (egyáltalán nem kopog a fülbe a lépés)
- mindig egyformán szól, nem össze-vissza
- az előző miatt mindig egyensúlyban van a jobb és bal oldal hangzásképeTD100-ról
Hátránya, hogy messze nem olyan szép precíz, mint a TD100, ami akár fejhallgatós tisztasággal is képes megszólalni. Elsőre, amikor bedugtam a fülembe, egyből a HD555 jutott róla eszembe, nagyon hasonlónak érzem a hangzását minden tartományban. Van valakinek 555 és TD100 egyszerre? Kíváncsi lennék a side-by-side összehasonlításra, mert a Sennt csak régebben hallottam, és ilyenre emlékszem, lehet, hogy rosszul...Ha csak a hangminőség alapján kéne fülest választanom, tuti, hogy a Xears nyerne, de mivel van otthon olyan fülesem, ami sokkal alkalmasabb elmélyült zenehallgatásra, utcán meg marha nehéz lenne a zenére koncentrálni, oda nekem elég egy olyan ami szimplán jól szól, nem pedig nagyon jól, így a PL50 marad a mobil fülesem.
-
themebuilder
senior tag
Monster Beats by Dr. Dre - Studio Logout
Hihetetlen nagy hype az egész termékcsalád, bődületes mennyiségű pénzt ölnek bele a marketingbe...Xears - Playaz Audio pont ennek az ellentéte és ezért is szimpatikusak nekem.
-
Amit én biztosan tudok a dolgoról:
A nagy gyártók is kínai OEM-ektől veszik az alapanyagokat. Ezek közül vannak testre szabható hangszórók, aminek cserélhető pl. a mágnese, stb.
Van az OEM gyártóknak egy kínálatuk, gyártanak 30 féle hangszórót, amit összesen pl. 120 féle képpen lehet variálni. Ezek kötül a nagy gyártó kiválasztja a neki tetsző kombinációt, és leadja a rendelést; ilyen dobozba (ez általában egyedi) tegyetek ilyen hangszórót, ezzel a mágnessel, és ilyen vezetékkel, ezzel a színkombinációval, és tegyétek rá az S betűt! Ebből rendel a "gyártó" X darabot.Ezt ugyebár elég egyszerű hamisítani. A bérgyártó nem X darabot, hanem X+Y darabot gyárt, és az Y darabot eladja saját haszonra. Így a minőség tökéletes.
Ezt tetézik egyes nyugati gyártók, akik a készlet legyártása után kezdenek alkudozni!! Ilyenkor a mandulaszemű cégvezető vigyorgást színlelve belemegy az alkuba, és az X+Y darabot leválogatja, a legjobb Y darabot eladja saját márkanéven, és a maradék X darabra megy az S betű. Így elég könnyű olcsón jobbat csinálni.Ezután jön az, hogy az OEM cég mandulaszemű anyagbezserzési mánágerének kicsi sárga töke tele lesz a szőke tárgyalópartnerek arroganciájával, és mivel pontosan tudja, hogy melyik alkatrészt honnan kell beszerezni, összeállít egy saját terméket pont úgy, ahogy a szőke gyártó csinálja, és mivel nekik nem kell megfelelnie semmilyen környezetvédelmi vagy egészségügyi előírásnak, olcsóbban legyártja, és elnevezi "agyhullámok"-nak a márkát.
És érthető, amit csinál, mert ha az alapagyag fejlesztése és gyártása is az ő hazájában történik, akkor nehogymá' a szöszi cég tegye zsebre a zsét.A megoldás az lenne, hogy európában is támogatni a gyártást, különben visszanyal a fagyi, és a korábbi "rabszolgatartóból" lesz alárendelt másodhegedűs.
-
Shufny
őstag
Jahogy 50 -ből nem lehet kihozni Turbine -t. Ezt mondjad Thomas -nak
Én azon se lepődnék meg, ha a CX -eket a Sennheiser is ebayről venné
A "hallottam hamisítványt" nem túl mérvadó, mivel nem egy féle van. Az összehasonlító képeken meg jókat nevetek néha. Szóval dobozon olyan dolgokat karikázgatnak be, amik simán előfordulnak gyártásnál. Aztán a fülesen a különbségek... elég megnézni, hogy mióta ezek terjengenek, azóta minden fülesről van thread head-fi -n, hogy "FAKE XY?!". A gyártók meg nem győzik magyarázni, hogy x revízió óta kicsit más mintájú a rács.Szóval ilyennekre én nem építenék.
Apropó, múltkor néztem, hogy ljokerl akart szerezni CX500 -at, csak hamisítványt kapott. Gondolom azóta nem próbálkozott vele. Nem tudom meddig lesz még a jelenlegi CX széria, így most már szerintem nem is túl érdekes, hogy hogyan szólnak.
Mellesleg Monster Cable, nem Monster Beats. Az csak pár fejhallgatójuknak a neve.
zack: Miért is jobb a vietnámi "vacak"?
-
zack
nagyúr
Akkor csak azt tudom mondani, sok sikert a kínai utángyártott vackokhoz!
Én maradok az eredetinél, és mivel nem pár hónapra vesz műszaki cikket az ember fia, így inkább rááldozom azt a pár ezer forint plusz költséget.Ha tavasszal-nyáron megveszem az Audio-Technica ATH-CK10-et az azért lesz mert high end minőséget akarok, és ha nem lesz rá keret, akkor inkább nem veszem meg, mint hogy lim-lom hamísítványokat vegyek.
Mint írtam, én összehasonlítottam a tökéletes kínait az eredetivel és nagy volt a különbség.
Ettől te még azt gondolsz amit akarsz, de inkább bízom abban amit én tapasztaltam, mint hogy egy nem bizonyított, légből kapott elméletben bízzak...
Mindenki azt vesz amit akar, de én senkinek sem ajánlom a gagyit. Persze aki 3 havonta cserélgetni akarja mert eltörik, elszakad, vagy egyszerűen bot füle van, annak tök mindegy melyiket veszi. Aki viszont igényesebb úgyis az eredetit fogja venni. -
zack
nagyúr
Volt nálam eredeti CX500 és hamisított egyszerre. Mindkettőt meghallgattam, teszteltem. Sok minden árulkodik a külsőről, ha ott az eredeti is. A hangzást tekintve pedig nagy a különbség. A mély tartomány rendesen meg van vágva a hamisnál. Valószínű nem bírná.
Ha viszont nem láttál és hallottál eredetit, és nincs viszonyítási alap, simán átvernek vele.
De ez bármelyik hamisítvánnyal így van. Ne ringassátok magatokat álomvilágban. Egy Monster Turbine Pro Copper nem véletlen 350 dodó és a hamis nem véletlenül 50 dodó.
Van a 350 dodóban márkanév megfizetése, marketing, stb, de azt ne higgye senki hogy 50 dodóból megközelítőleg olyan minőséget tudnak csinálni a kínaiak. Vannak határok, és a felhasznált anyagminőség megdobja a hangzást és a költségeket is.
Ez minden hamisítványra igaz. -
Kleroo
veterán
Nem keserítesz el. Jól összebarátkoztam a sráccal.
Már 2éve ismerjük egymást.
Jött neki egy rossz szállítmánya,ami azóta kiderült(ekkor kaptam a hamis de kiválócx500at)
És kárpótlásul adta volna olcsón,a 100% eredeti,egyszer kipróbált cx400II-t.
Csak ezt nem akartam ilyen hosszan levezetni,mert senkit nem érdekelmhorvat majd megmondja a frankót pár nap múlva
tűkön ülök
-
Dave™
nagyúr
Lejárt a szerkesztés: logikai paradoxon, szóval ha jó driverek vannak a kínai CX400 II-ben, akkor bármi lehet. Amit írtam az eredeti, BOLTI verzióval szemben értendő. Ami innen-onnan aprókról származik, ott bármi lehet, az is, hogy tényleg jobb mondjuk a TD100 II-nél. Ez csak akkor derülhetne ki, ha valakinek lenne mindkettőből (fórumos CX400 II meg TD100 II). Voltaképpen örülnék, ha igazam lenne, az mindenkinek jó lenne
Kleroo: nem akarlak elkeseríteni a fórumos forrásokat illetően, szóval ha fórumról tudsz bontottat 3k-ért, arra semmi garancia nincs, hogy eredeti Sennheiser. Az értékelések semmit sem érnek, 100%-os hamisítványokról beszélünk, lehetetlen megállapítani. Sőt, mint mondtam, mostanra már simán jobbak is lehetnek, mint az eredetiek. És ez durva.
Bici: hogy rákkeltő? Ha berakom a fülembe, vagy ha megeszem? Amúgy az még a kisebbik gond, mert könnyű cserélni normálisra. A gond a széteséssel van
Lehet bepróbálok egy ebayes CX400 II-t, hátha meglepődöm. Legalább olcsón megúszom
Neked nincs tapasztalatod ilyen egzotikus dologgal? (CX55-ön kívül persze)
-
Kleroo
veterán
Azért olcsó,mert már törzsvásárló vagyok,és 1x már ki lett bontva. 100% eredeti
HPM 70et énis hallgattam (jött oda egy srác,hogy az bizony leveri a cx300amat,meeerhogy soookkkall dúúúvááább a mélye(ilyen tipikus "hozzáértő"
)
Borzalom. Puffogús ultraerős mély(cx300nál erősebbnek tűnik,de gyengébb)
És minden más tartomány teljes hiánya.Eq-ban minden magas hang csutkára fel. Így valahogy szólt,de döbbenet fosul.
Az a füles egy tipikus parasztvakító "hűdejó a mélye" cucc volt. És a sok buta imádta is....Hamisítás:
Hozzám véletlenül került egy hamis cx500. csak később tűnt fel.
DE!!! A Cx300nál egy hangyafingnyit szebben szólt. (akkor jöttem rá,amikor vettem a következő cx500at,hogy nem egészen ugyanaz a 2.)
hangzásban a hamis 500 félúton van a cx300 és cx500 között.
Szóval szerintem is jók a hamisítványok is(és ez nem mai sztori) -
mhorvat
senior tag
Igen, de a hang közvetlen hallójáratba jutásának köszönhető a jobb basszus is (többek között). Most már törekedni kell arra, hogy profin eltalálják a hangszíneket egymáshoz képest is, de amíg nem volt ilyen elterjedt az agybadugós történet, - mostani szemmel nézve - sokkal több basszushulladékot gyártottak, sokan pedig örültek neki, mert a sima fülesnél még ez is messze jobb volt.
-
Luissimo
veterán
azért irtam bele a zárójelbe, hogy nem teljesen igyvan ez, mintamit belinkeltem.
(magyarán nemcsak a kollég él egydül téves informáciok tudatában)nyugi belinkeltemvolna a forrást is, de ha beteszed a gougliba, nekedis kidobja pillanatokalatt !!
na, erről ennyit.
mindenki őrizze meg a higgadtságát, békevan. -
Shufny
őstag
Már meg lett emelve az ára, mert túl sokat reklámoztuk.
Vehetsz valamivel 8k fölött Brainwavz M1 -et. Most kapsz hozzá ingyen Fiio E5 -öt.
"NOTE: Brainwavz earphones do not come with foam tips and ear gliders as of 25/12/10." Úgy tűnik hallgattak rám.
-
Thomas szórakozásból csinálgatja őket. Legyártat egy kupac házat, aztán már tervezi is az újat. Ez ám a termékfejlesztés. Több típusú terméket gyártott már 1 év alatt, mint a Sennheiser a fennállása óta
De bízhatunk benne, mert a TD100-II is jobb lett, mint a TD100
(#11366) SÖ Jaj, ne, légy szíves, hagyjuk már a témát.
-
Shufny
őstag
Szerintem csak próbál jobbat csinálni. Aztán mikor már nincs ötlete, akkor megállapodik valahol. Pénze így is van belőle. Híre is ment a biznisznek, szóval hosszútávon nem biztos, hogy lesz ezzel gond. Ha sikerül elérni egy Brainwavz M3 szintet, akkor már jóval többet kérhet egy fülhallgatóért.
-
SÖ
addikt
Nem marad ugyan az. 16bit 44.1kHz-ről felkonvertálják 24bit és akár 192kHz-re. Régen azt tartották, hogy a jelbe való beavatkozás minőségromlással jár, de ma már nem így van. A Wadia nagy név a hi-fi-ben, rá lehet keresni (wadia i171 transport) ez egy iPhone média állomás, ami az iPhone digitális jelfolyamát konvertálja fel, amivel komoly rendszereket lehet meghajtani.
-
zack
nagyúr
Összességében az Xears ebben a 10k árkategóriában jó vétel lehet, aki nem egy CX400 II vagy jobb fülesről vált. Az hogy az Xears-nél jobb az Xcape, nyilvánvaló, mert majd 2x annyiba kerül, és még a 20k kategóriában is kiemelkedő a hangminősége. Szerintem ez szint amit az Xcape tud 30k (150 dodó) alatt nem nagyon tudhatja egyik füles sem, vagy esetleg 1-2 tipus.
Az EQ-s dolog meg elviselhető, ha így kevésbé érezhető a mély kiemelése.
Szóval ezért az árért jó az Xears. -
themebuilder
senior tag
Én több német, spanyol fórumot is átolvastam, de sehol nem találtam egyértelműt ez ügyben.
3 Budget IEMs: A noob comparo!
Shufny
Xears TD100 - günstige InEars mit High-End Ambitionen
Xears TD100 II Sammelbestellung -Liste voll, Bestellung in Arbeit-
Xears – In-Ear-Kopfhörer aus Berlin
-
zack
nagyúr
Persze. Ebben egyetértünk.
Használtam W880 és W890 is...Baromi jó minőségű telcsik, a mai napig is azt mondom etalaon ez a kategória, és már baromi olcsón hozzá lehet jutni. Összekutyultam a tipusokat, amikor írtad a W880-at hirtelen egy régebbi modell ugrott be, ahol még ez a fátyolos, tompa hangzás erősebb volt. Ezzel akkor helyesbítettem is a mély túlvezérlését, mert inkább fátyolosnak és tompának gondolom amibe minden benne van. Persze hangsúlyozom, a W880, W890 a legjobbak között van zenei téren és hangzásban!
Lehet a kiemelést azért nem érezted mert balanced fülesed van. Ott lehet kevésbé jön ki. De egy CX500 ezt az apró hibát úgy felgerjesztette, hogy én egyből kihallottam. Tehát egy egyenletesebb ill. drágább fülessel biztos jobb.
Off-ot én is befejeztem. -
zack
nagyúr
SE Walkman mobiloknak is volt hiányossága. Túlvezérelték a basszust. Okés hogy eq-val tudtál operálni, de alapban, nagyon meg volt vágva a közép és magas tartomány. Úgy tudnám kifejezni, hogy olyan "fátyolos" volt. Persze ettől még mobil viszonylatban jól szóltak, de ez az összes W series modellre igaz volt. Talán a W995 ami a W Series-en belül egy más kategória lett, de ez természetes, hogy a premium minőségű modellekbe mást technikát tesznek, ráadásul az utsó komoly felsőkategóriás W Series teló volt.
A 3G és a 3GS sem domborított multimédiában, és csúnyán kikaptak szinte az összes gyártótól. Elég csak megemlíteni hogy a 3G idejében már ott volt az LG Arena, amit telepakoltak Yamaha cucokkal ami a zenei részét illeti , tudta a 720x480 video felvételt, és 5MP kamerája volt amivel jó képeket lehetett lőni. Ehhez képest a 3G, de még a 3GS sem volt sehol multimédiában. Az i4-et viszont már úgy kreálták hogy a legjobbakkal is felvegye a versenyt, minden téren. Sztem ez sikerült nekik, azok mellett, hogy nagyon sok mindenben egyedülálló lett (640x960 IPS kijelző, 720p/30fps, és persze az utánozhatatlan iOS optimalizáltság, hogy nincs lag, nincs gondolkodás, amire rányomsz azonnal megnyílik, még akkor is ha 15 progi fut a háttérben!). Ezeket egyik jelenleg kapható okosteló sem tudja. Zenei részét tekintve, ebben sem tudok jobbról, de ez nem jelent semmit. Ami számít zenében, azt szinte mind kipróbáltam 1-1 kivételt leszámítva. -
A Td100 is jobb reviewkat kapott, mint a pl50. De csak azért mert a többség jobban kedveli a mély kiemelést, mint a semleges hangzást. Ha jól tudom, neked van egy hd668-ad, ahhoz képest egy kicsit kevesebb mély tartomány és kicsit keskenyebb hangszínpad jellemzi. Ha te szereted a 668 semleges hangzását, akkor ez is tetszeni fog.
Van itt nálam most egy kupac td100, majd összehasonlítom vele is.
-
vitezlejszlo
őstag
Persze, nem 2-3e volt. Úgy értettem, hogy ha mondjuk 10e-ért veszek egy fülest egy tömegterméket áruló áruházban, akkor az kb közel sem feltétlenül fog így szolni még elsőre se, mint ez... Ez a tipikus bemegy az ember a boltba, megveszi amit lát / hall másoktól. De ha utánna megy a dolgoknak, akkor teljesen más cuccokat találhat hasonló áron teljesen más minőségben. Amikor pl kb 8 éve egy erősítő + hangfal páron gondolkoztam a szokásos Panasonic / Sony meg nem tudom még mi volt a divat, szóval ezeket nézegettem... aztán egy hozzá értő ismerősöm elzavart egy hifi boltba, hogy nézzem meg a Denon-t. Teljesen idegen márka volt. De akkorát szólt, hogy majd lefordultam a székről. Azóta is megvan egy Celestion hangfalpárral.. Ennyiért lett volna az elöbb említett márkákból is, de azok közel sem tudták ezt, mint ez a páros... és 8 éve megbízhatóan üzemelnek.. imádom őket
Szóval csak azt akartam mondani, hogy bár csak 5 percig hallgattam, de már nagyon várom a bejáratás végét...
A basszus igen talán sok volt így elsőre vagy inkább más... de majd meglátjuk, hogy milyen lesz a bejáratás végére...
laca
-
hkari
őstag
-
hkari
őstag
Én a hangos zenét szeretem.. sajnos megszoktam, pedig nem jó
Ha összefutunk vmikor megmutatom. Valahogy nem tudja rendesen meghajtani. Egy iPhone 4-el is kipróbáltam tegnap, és az sokkal hangosabb, viszont sokkal rosszabbul is szól. Fiio E5-el persze változik a helyzet, de elég kényelmetlen azt cipelni mindig, szóval most nem tudom mitévő legyek.. Zune HD mindenben iszonyatosan jó szerintem, csak ez a hangerő dolog idegesít. Sony X1050 tetszik, de sehol se lehet kapni sajnos.
-
Shufny
őstag
Van egy Nokia WH-205 -öm. Versenyeztethetjük őket, ha gondolod
mhorvat: Az Etymotic ER-4 -et 1991 -ben mutatták be. Ha nem olvasnál fórumot, most se hallnál a jó fülesekről itthon. Ami változott talán, hogy bejött jópár gyártó és keményedett a verseny, szóval nagyobb ütemben esnek az árak.
-
mhorvat
senior tag
Amikor a HPM-70-es kijött, az besza-behu kategória volt. Emlékezzünk csak, azért a W800 nem volt rossz Walkman telefon és jól ment hozzá a HPM-70. És persze hamisították is a headset-et, mint minden populáris fülest. Én akkoriban vettem meg EX51LP-met, ami akkor szintén "WOW" kategória volt, most pedig egy torzhangú füles. Azért 3-4 év alatt nagyon sokat fejlődtek az IEM cuccok.
-
Zoleee19
csendes tag
Nekem a kb 3 napja van meg a TD100 II és még csak kb 5-6 óra zene van benne ami nagyon kevés, biztos változni fog még. Az a gond hogy nem tudom összehasonlítani semmilyen zsír fülessel, sajnos az XT120Pro-val sem és Sennheiserekkel sem. Előtte egy (eredeti) SonyEricsson HPM-70-em volt/van.
Szóval a mélye nem búgó mély hanem feszes, lüktető impulzusok. Ha alap EQval használom akkor szerintem egyensúlyban van a mély a többihez képest, de én szeretem ha kicsivel több.A közép nagyon szép, az énekhangok fantasztikusak, mintha az énekes csak a te füledbe tolná
,nem elmosott szar. A magasai ha kell szúrnak, ha kell lágyak, a hangszerek, vonósok életre kelnek. Tere van a zenének vele ami nagyon tetszik.
Ugyanazon a hangerőn hangosabban szól mint az SE HPM-70. Telefonon azóta 1-1.5 egységgel halkabban tolom.
Vezeték minősége jó. Csak sajnos egyben van, jobban örültem volna ha ketté van osztva: kicsi vezeték fent és egy hosszabbító de ez szubjektív.
Fémből van és ez biztos dob a hangján, csak mikor hideg ne rakd egyből a füledbe mert meglepődsz.
Mire vagytok még kíváncsiak? -
Köszi!
Eredetileg a műanyagba bele volt ragasztva a puha rész?
Arra gondoltam, hogy szerzek valahonnak valami fekete 1cm körüli üres kettészedhető műanyag dobozt, és abba teszem majd bele az elágazást, az talán gyárinak nézhet ki...
De hogy honnan szerzek ilyet, az hatalmas kérdés. -
Shufny
őstag
Innentől már csak rajtad áll. Most már meg kéne hallgassak egy nevesebb Sony lejátszót. Nem tudom mi a turpisság, de kicsit gyanakvó vagyok, mikor te is olyanokat mondasz, hogy jobb mint vele a HD668B, mint a HD2 -vel. Az a vicc, hogy csupa jót írnak róluk, de nem ritka a teljesen ellentétes vélemény
(pl természetes/színezett vs Clip+)
Meg kicsit ijesztőek a mérések, amit az SE530 -al produkálnak, de gondolom nem véletlenül ezzel tesztelték a lejátszókat.
Egyébként hülyeséget írtam az előbb. Semmi köze az impedanciához, és közelebb van a 104 -hez, de mindegy. -
mhorvat
senior tag
Igen, tény és való, hogy az EX82-esnek jó a basszusa. Talán nem is azt mondanám, hogy jó, inkább azt, hogy szépen megy a közép- és magas frekikhez, kiegyenlített a hangja, nem nyom el másokat.
Más: CX300-hoz képest is több a basszusa a 120-as Xearsednek? Illetve gondolom inkább más, tisztább, de mennyire bömbölteti?
-
Shufny
őstag
Hmm a saját honlapja szerint: abgrundtiefe & enorm druckvolle Bässe. Szóval lehet, hogy valójában többnek kéne benne lennie, mint a TD100 -akban. Annyira vészesen nem érzékeny egyébként, mert:
125db spl maximaler Schalldruck@1KhZ
120mw pure Power
Ez egy teljesen normális ~105dB/mW , 16-30 ohm -os impedanciát feltételezve. A CX -ek érzéketlenek inkább a 95dB/mW -jukkal. -
Shufny
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy nem egyszerű feladat olyan IEM -et csinálni, ami nem emel ki 100Hz környékén, és mégis lemegy vagy 30Hz -ig rendesen. Szóval én úgy sejtem, hogy nem csak divatból ilyenek. Az viszont meglep, hogy a CX400 -ban kevesebb van. Biztos, hogy rendesen passzol az?
Melyik review -ról beszélsz egyébként?
Kicsivel 10 fölött van a PL50 . Attól tartok annál közelebbit nem találsz a kritériumhoz.
-
Shufny
őstag
Ahhoz képest, hogy azt mondtad a HD485 nem vészes.
Egyébként csak a Superlux miatt, vagy erősebb is a kiemelés az XT120Pro -val?
Más:
Felbukkant az ECCI PR401. Már megérkezedett egy példány joker -nek. Remélhetőleg a Cyclone PR1 Pro méltó utódja lesz.
Megérkezett a vélemény az első custom -jéről: 1964-T. Semmi váratlan.
A nagy topicba bekerült az EarSonics SM3 és ez lett az új 10 -es, szóval minden lejjebb csúszott negyed ponttal. Ez indított egy kisebb vitát, mert nagyon megoszlanak a vélemények az SM3 -ról. Számomra érdekesebb viszont, hogy úgy látom mindenkinek tetszik a DBA-02. Annyi hátrányban megyezenek, hogy nem túl egyszerű vagy kényelmes jól behelyezni.Az 4-5000 -es kategóriában keresőknek lehet, hogy meg kéne próbálni egy csopertos rendelést.
10 -en összeálltva $18 -ra jön ki egy: JVC HA-FXC50, ami ehhez képest magasra lett értékelve. Azonban tartok attól, hogy a "The treble is bright and at times slightly harsh, but no worse than some much higher-end earphones." rész sokaknak (pl nekem) túl komoly probléma a pontozás ellenére. Természetesen ezt mérlegelni kell, mielőtt beleugrik az ember. Ha beválik, a köv kör hálás lesz
Itt volt olcsón Sony MDR-EX082 is. Ha esetleg lesz megint az is érdekes lehet. Valószínűleg könnyebb elpasszolni.Amit talán érdemesebb lenne, az a MEElectronics M6. Nem tudom pontosan mekkora mennyiséget, mennyiért szállatanak, de nem merész tipp, hogy ez 10db esetén ~5k -ra jönne ki. Egyébként, ha már sok szó esett mostanában a CX500/400 II -ről. Szerintem kb ezzel lehet egy szinten.
Kicsit késve, de én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
themebuilder
senior tag
Sandisk Sansa Clip+, Fuze, Fuze+-al nem -e tudnád lepróbálni FLAT EQ-val?
Pedig a legtöbben pont az erős basszust hiányolták a Xears Xtreme XT120PRO-ból.Nova96
Sandisk Sansa Clip+ 2GB + Xears Turbo Devices TD100 II Titan pont kijönne 19eFt-ból.
Sandisk Sansa Clip+ 4GB + Xears Turbo Devices TD100 II Titan pont kijönne 20eFt-ból. -
themebuilder
senior tag
Itt szépen össze lett szedve, hogy zajlik egy fülhallgató bejáratása: Fülhallgató bejáratás (Burn In)
Ennyire azért ne értékeld alul a Sennheiser CX szériát. Az ár/érték aránya teljesen normális, ha a többi nagy gyártót is figyelembe veszed.
Sennheiser ha akarná bármikor meg tudná magát erőltetni, de mostanság inkább a profitorientáltság a jellemző náluk. Azért fejlesztettek egy MX W1-t is ami pár neves díjat bezsebelt. Ez jelzi azt, ha akarnak akkor tudnak alkotni.Audiophile fejhallgatóik igenis kiemelkedőek, elismertek. A klasszikus vonalon a CX szériából meg rengeteg fogy, nagyon keresettek. Ez azt jelenti, hogy nem csak a marketingjük hanem maga a termékeik is jófélék. A legtöbb gyártó a piacon nem tudja velük felvenni a lépést.
A kisebb gyártók pont ezért csak akkor érvényesülhetnek ha valamiben ki tudnak emelkedni.
Ár, minőség, hangzás, design, kidolgozás, presztízs termék, stb. -
themebuilder
senior tag
Kizártnak tartom, hogy Thomas Sommer csinálja egyedül a Xears és a Playaz Audio minden tevékenységét. Egy ember ide kevés, rengeteg mindent kell megoldani: gyártás, szállítás, weboldal, chat, fejlesztés, stb.
Azt értem én is, hogy be kell járatni, de itt nem 100 óra alatt van eredménye hanem egy kicsit több idő kellhet neki. Nem én írtam ezt se, csak olvastam egy Xears TD100-al foglalkozó fórumban. A TD100 után hamar jött az újabb modell a TD100 II amin tovább finomított a gyártó. Lehet a többi Xears-nél a bejáratás gyorsabban zajlik vagy csak egyedi eset volt - én nem tudom.
-
vili13
őstag
Szerintem teljesen mindegy, mitől képtelenség hogy jó nagy tere legyen, ha ennek ellenére van neki. Az igaz, hogy a HD595-nek több van belőle, de ha azt veszem 100%-nak, 80-90%-ot szvsz az IE8 is elér, ellenben kisebb, könnyebb, nem izzad bele a fülem teljesen egy óra alatt, és a HD-val szöges ellentétben akár ágyban fekve is kényelmesen hallgatható.
A szilikont valóban elvétve szoktam mosni, bőven elég időnként megtörölgetni egy papírzsebkendővel. A HD tisztítása jóval nehézkesebb, a fülpárnája iszonyúan gyűjti a port. -
filózoli
senior tag
Nekem az AKG K370-es hangzása is jobban tetszik, mint a HD565-ösé. Könnyűzenét hallgatok főként, így számomra fontos a terjedelmes és erőteljes basszus reprodukció. Egy nyitott fejhallgatónak nagyobb a tere (talán), de a basszusa erőtlen. Szóval biztos vagyok benne, hogy az IE8 jobban fog tetszeni, mint a HD650. Egyébként már hallgattam HD650-et és nagyon jól szól - amíg nincs szó basszus gazdag hangreprodukcióról... A középtartománya és a magasai mesések.
-
filózoli
senior tag
-
vili13
őstag
Az a helyzet, hogy valóban, és meglepően jól közelíti az IE8 a fejhallgatók hangzását. A legkevésbé sem kényelmetlen, nekem pl. hosszabb távon jóval kényelmesebb, mint a HD595, még otthoni használat esetén is. Tisztítani meg nem a fülhallgatót, hanem a fület kell rendszeresen. A többiben akár igazad is lehet...
-
filózoli
senior tag
Az az igazság, hogy megvettem az AKG K370-est. Nem szól halkan... Ezen kívül van egy 10 éves Sennheiser HD 565-m is. Mindkettővel elégedett vagyok. Mondjuk tény, hogy nagy bass-fan vagyok...De nyilván igazad van, egy nagy füles biztos jobb, mint egy kicsi - még ha az ie8-as jobban is dübörög valószínűleg...
-
Dottore
addikt
Nem haragszom. Mint ahogy említettem, a tizenpárezerért divatos füleseket hasonlítottam a pár ezer forintos vackokhoz. Tehát nem középkategóriáról van szó. Direkt nem neveztem meg típust mert nem akartam fikázni. Ha tudsz a sorok között olvasni akár a hasznodra is válhat amit olvasol, vagy átnézel az Mp3 lejátszók topikba és megkeresed az ehhez kapcsoló konkrét véleményem.
A bejáratásról nem állítottam, hogy legenda. Ha ezt tettem volna akkor másként fogalmazok, visszaolvastam és érthetően írtam. Az audiophile cinikus volt. Nem ment át.
-
SMITHVADŐR
tag
Hát akkor én is audiofil vagyok
Nekem rengeteget változott a hangja, elősször hogy doboz, merevhangja volt, rendesen megijedtem
de már az első 30 percen belül sokat változott, sokat enyhült a doboz hang, és a mélyek is igazodtak, de ekkor még túlzóak voltakmost a mély visszahúzódott és előjött a "NATURAL SOUND"
És tényleg elég naturál bár egy picit még mindig sok nekem a basszus de a hd 202höz képest ez nekem tényleg naturalEgy hasonló Akg re kíváncsi lennék, hogy az mennyivel egyenletesebb,
(CX400II)
-
Dottore
addikt
Nem vitatom, ellenben nekem olyan tapasztalatom is van, hogy a fülünk viszonylag gyorsan képes hozzászokni egy első hallásra kevésbé tetsző hangképhez. Megszokod, akkor is ha rossz (itt nem gyökeres eltérésekre gondolok). Utána sajnos nem csak a jobbat hallod jobbnak, hanem a mást is rosszabbnak, ami éppen lehet jobb is.
-
SMITHVADŐR
tag
a megoldásra olyat gondoltam, hogy ha netalán volna valaki itt a fórumon, aki rendelkezik 100% ra eredeti fülessel,és neki van ismerőse vagy nem tudom kije akinek ilyen fékje van az összehasonlíthatná. Én miskolcon tudok egy "bizonytalan eredetűvel" szolgálni, ha valakinek lenne ilyenre igény
-
SMITHVADŐR
tag
Nem mondtam, hogy beszerzési áron adja csak azt, hogy a bolti 14 hez képest ez szinte beszerzési, legalább is ha a veveő oldaláról nézzük.
Nos, én a fake vs. nem fék
témában nem akarok állást foglalni, mert nem tudom honnan szedi (és most nem megyek bele találgatásokba, amik teljesen jogosak egyébként).
Én személy szerint nagyon szeretnék pontot tenni az i-re ebben a kérdésben, és elvinném az audio partnerhez az enyémet, de Miskolc mellett lakom, és hát tudomásom szerint itt nincs audiopartner.
(most a származásiország az mi???? most onnan jön vagy ott gyártják??? mert nekem a hd202 esem is kínából jött a basys-sal, innentől kezdve nekem mindegy,hogy themebuilder vagy kihozza kínából
)
Ha tegyük fel fake volt amit vettem (ennek a lehetőségét nem zárom ki, ezt csak azért írom, hogy nem a saját lelkiismeretemet nyugtatgatom) engem 100% hogy nemért kár, mert totál ugyan az mint ami a boltba van, és a hangja messze felül múlja a hd202-est feltéve ha az is eredeti volt (ezt csak azért mondom, hogy nem rossz füleseket árul).
Tehát csak ennyit akartam, én nem akarom eldönteni ezzel a hozzászólásommal, hogy ez most fake-e amit árul, és egyéb mély részletekbe belemászni, de ha ez a téma ilyen port kavar, akkor valami megoldást találhatnánk rá itt a fórumon közösen.
-
SMITHVADŐR
tag
Jajj, ne mán
Ne szekáljátok már egymást
Marketing duma ide vagy oda, a bolti 14 hez képest tényleg beszerzési ár themebuilder-nek
Nem tudom ez mennyire reklám (ha az akkor jöjjön egy modi) de themebuilder korrekt eladó, a ph-n a legkorrektebbek közül való.
Nem tudom ki mit árul, de a madarasteszkóban is a basys sennheiser kínából jött. úgyhogy ennyit a fake kérdésről.
Én nem akarok senkinek a védelmére szálni, de ne OFF-oljunk már ennyit (OFF-olok én eleget
) ebben a totyikban
-
themebuilder
senior tag
Nekem másokhoz semmi közöm, így ne is hasonlíthass hozzájuk, mert így nem korrekt!
Sajnos megint hozod a tőled elvárható szintet. Kisstílű perverz hobbid mások indokolatlan befeketítése. Politikusi pályára tökéletesen alkalmas vagy. Szomorúan tapasztalom ismét.Ezt nem személyeskedésnek szántam.
-
themebuilder
senior tag
A írtad, hogy a "beszerzési áron" című szöveg a kedvenced. Ez marketing ugyanúgy, mint a Sennheiser "Precise Bass" és a "Natural Sound" kifejezései, amiket viszont már nem kedvelsz.
Fogadni mernék, hogy valamilyen kapcsolatod van a Sony-val Magyarországon vagy egyszerűen szemellenzőt viselsz.
czanga A hangzás alapján egyértelműen betudtad azonosítani a fake terméket.
A külseje is árulkodott, hogy valami nem stimmel? -
czanga
őstag
Nyílván. Értem, csak, csak ahogy most másodszorra megfogalmaztad a (bírka nélkül is) véleményed egyből jobb volt.
Amikor az elsőt vettem, akkor elötte majdnem egy hónapot olvasgattam itt PH-n, néztem ugyanígy a fake vs real összehasonlításokat, de ha már a MediaMa-ban is simán belefutni egy hamis fülesbe, akkor mi a tuti?
Jó persze, basys, stb. Tudom. (btw anno k324p elötti akg-met satsystem-ben vettem)
Viszont akkor adott a kérdés, hogyha ezt visszaveszi a drága eladó, akkor van e valami alternatíva itt PH-n akitől érdemes lehet venni fülest. Akár sennheiser-t is, de más márkára is nyitott vagyok. Sajna a k324p-t már boltba se nagyon kapni.Azt kihagytam, hogy a kép bal oldali fülese szerintem nagyon szépen szól, és mai napig jól teljesít. Akkor azt hittem h eredeti.
Eszembe jutott az a régi vicc: Birkának. Be szállsz? - Bbbeeeeeeee!
Na mind1, valami kellene az ősrégi k324p-m helyére idővel... lassan érik...
-
czanga
őstag
Ezek szerint akkor véleményed szerint mindkettő fake? btw: tanácsot, illetve véleményt szerezzem volna nem kioktatást. Éppenséggel nem lett volna pénzem elmenni a basys-hez, vagy a satsystem-hez anno venni k324p-t. (no offense)
Illetve ha jól veszem ki akkor szerinted PH--ról nem is érdemes fülest venni senkitől, csak boltból egyenesen.
-
tzh
csendes tag
Kicsivel több, mint 2 éve nem írtam be ide, akkoriban vettem ex85-öt, aminek nemrég megtört az egyik ága épp a zsugorcsőnél. Nekem a kaparászás nem ment igazán, ellenben gyertyalángnál bevált az elméletem, hogy a szigetelőlakk gyúlékony, és egy pillanatra odatartva le is égett róla, majd kialudt (ez 0,5 másodperc). A hamuréteget utána már jóval könnyebb leszedni.
Az eredmény jó lett, ismét működik a füles úgy, mint eddig. Viszont maradt a gányolás a szigetelőszalaggal, de nálam nem szempont a szépségverseny. -
benvolio
őstag
Lehet, hogy azt a fülhallgatót előállítják 100Ft-ból a kínaiak, mert a most divat fémajtókat ami 35-40ezer körül van nálunk, állítólag 8ezerért érkezik be Kínából és ezen már nyertek, akkor mennyibe lehet nekik az előállítása, és azért abba már van anyag/fémlap, zár, gyapot/?
-
KeNTaGoN
tag
jobb a békesség, én pártatlan vagyok, csak arra kérlek titeket Dave™ és themebuilder, hogy ne essetek már megint egymásnak. vagy bánom is én, tegyétek, de akkor lehetőleg privátban. szerintem az nem hasznos senkinek, ha a fél topic arról szól, hogy egymást próbáljátok meggyőzni a magatok igazáról.
Szegény újonc meg idetéved, és gyors el is szalad, amikor meglátja a vitát.
Persze ez csak egy kérés, nem kell rám hallgatni.Maximális tiszteletem mindenkinek.
Szerk: Nekem is szimmetrikus MX160-asom van. Hogy eredeti-e? Nemtom, de sztem az.
-
themebuilder
senior tag
Úgy látszik te nem olvasol Homárt
Honnan tudod te, hogy honnan veszik?
Többen írták a topicban, hogy az MM-ben találkoztak már hamis termékkel.
[link] [link] [link] [link] [link]Régebben halomszámra árulták a Sony MemoryStick Magicgate: Unknown (ami hamisat jelent) memóriakártyákat.
Ha neked erre van szükséged akkor nyugodtan vásárolj az MM-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest