- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flickering
aktív tag
válasz
kemcso #82013 üzenetére
Szia,
Ha erre gondolsz:
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
Egy kb 5 éves sony (5500 ft körüli) MDR fülesem ment tönkre, annál rosszabbat nagyon nem szeretnék.
Jelenleg Apple fülest használok (amit az Xs maxhoz adnak), de szerintem nyomába se ér ezeknek.- Milyen árban gondolkozunk?
Maximum a lentebb található Sony. (8500 Ft)- Milyen kialakítást keresünk?
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud (fülkagylóba ültethető) fülhallgatót.
b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.
c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel.
d, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? A mikrofon nélküli fülhallgatók minden eszközzel jól szoktak működni, de mikrofonos/távirányítós esetén figyelni kell a választásnál a bekötés polaritására, illetve a készülékek kompatibilitására. Egyes lejátszók, telefonok nem szeretik a fordított/normál polaritásúakat.
Nem kell se mikrofon, se távirányító, csak zenehallgatásra kell- Ha pontos elképzeléseink vannak, akkor jöhetnek az egyéb kívánságok, mint például kinézet, azon belül is a szín, anyaghasználat, vagy speciális célokra való kialakítás, mint például a sportolás közbeni használat.
Buszon hallgatok 90%-ban zenét, fontos a jó zajszigetelésEzt a 3-at néztem idáig:
Előre is köszönöm,
-
H2o-pok
senior tag
válasz
kemcso #81926 üzenetére
Ok, igazad van. Akkor minden kinai olcsó termék szar, nem szabad megvenni. Ezért kivétel nélkül, mindenki, kizárólag a 100$ feletti fülesekben gondolkodjon, mert az ez alatti kategória csak süketeknek való!!!! Vagyis ebből következik, hogy az ittlévők 90% a süket.
Nem tudtam hogy ez a topic csak a gazdagoknak van. -
-NoVa-
veterán
válasz
kemcso #81880 üzenetére
Fizika és anyagtudomány felől közelítve is hülyeség. Adott egy 6-10mm körüli átmérőjű membrán, századmilliméteres nagyságrendben mérhető amplitúdóval. A membránban valóban alakul keményebb és lágyabb kötésű molekulaszál bőven, amiknél az első néhány mozdulat kisebb/nagyobb ellenállással történik a kelleténél, de a kipróbálás első másodpercében megtörténik az első néhányezer mozdulat, ahol ez számít, onnantól kiegyensúlyozódik. Ha tartasz pár óra szünetet, az a másik irányba befolyásolja ugyenezeket, gyakorlatilag kinullázod ekkora mértékben a belefektetett több másodperces valós bejáratást
Hosszabb méréseknél lesz minimális eltérés, mert a mozgás melegedéssel is jár, de ha csak a füledben tartod kicsit, ugyanezt megteszed a saját testhőddel.
Az egész hitvilág a hangfalakból és a nagyobb teljesítményt igénylő fejhallgatókból ered, ahol valóban van anyagmennyiség, vastagság, tömeg, nagy amplitúdó, és számít a fizikai terhelés, ott képletesen egy rugó karakterisztikáját módosítod, és bele lehet tervezni előre, hogy napi használat közben mi mennyit nyúlik, lazul. Ahhoz sem kell különösen belemenni, hogy mi az idális burn in anyag, csak használni kell, és jó lesz.
Itt 120 órás burn in méréseket csináltak fejhallgatókkal és egy IEM-mel, 20 óránként léptetett timelapse chartokkal laborkörülmények között:
[link]
Máshol otthoni mérésekkel napi hullámzások vannak az eredményekben, a hőingadozás miatt. Egy jelentős, mérhető mechanikai lazulás az egész fej/fülhallgatóipart horrorrá tudná tenni, ahol hisztérikus roham törne ki bizonyos gyártók X éve kiadott szériájáért, aminél akkoriban éri el a membrán az ideális korát, ahol könnyfakasztóan tökéletes paraméterekre lesz képes pár hónapig, majd elöregszik és kuka. Külön audiofil sommelierek demonstrálnák a second hand earphone szalonokban a legjobb évjáratokat. Na szerencsére nincs így. Simán csak megszokod/megszereted a hangját, és megtanulod jól felvenni/beilleszteni. -
_NCT
addikt
válasz
kemcso #81877 üzenetére
A gyártó oldalán a verification check-nél ellenőriztem le és ott mondta hogy ilyen számmal nincs termék. Próbáltam többféleképp is, de mindig ezt adta vissza.Ebből gondoltam hogy nem eredeti, nem véletlen teszik oda, hogy le tudd ellenőrizni. De visszaolvastam más is járt már így E10-el.
-
Frawly
veterán
válasz
kemcso #81847 üzenetére
Ez a Hifiman RE400 pedig árban elég tetszetős, kár, ha a kábele ennyire nem bírja. Esetleg valami cserélhető kábelesből mit tudnál ajánlani, amihez a kábel sem drága, meg a füles sem annyira heroin árú még?
Eddig hajlok a GR07 felé, eleinte drágállottam, illetve most is drágának tartom, de ahogy megnéztem, hogy a T10, meg a Shure mennyiért megy, ahhoz képest mégis csak olcsóbb valamivel. Igaz a Shure SE215 sem vészesen drágább, és az cserélhető kábeles.
Amit még az SE215-nél nem értek, hogy van belőle mindenféle modell, vezetékes, BT-os. De még a vezetékesen belül is van egy csomó modell. Elég nehéz rajta kiigazodni, hogy melyiket vegyem. Az Amazonon a SE215 CL-E 90 font, az eBayen a sima CL 92 GBP, szintén az Amazonon a SE215 K-UNI-EFS megint csak 92.
-
SirRasor
addikt
válasz
kemcso #81693 üzenetére
Ez egy érdekes dolog, mert nem szeretem a sok, dübörgős mélyet, habár nagyrészt metalt hallgatok
Szerintem pont annyi mély van benne, amennyi kell.
1. Egyik ismerős szerint nincs benne mély
2. kb. 1 éve vettem.
Szóval szerintem ez a mélyszegény kivitel lesz.Más: pont említették a Sennheiser MX 365-öt és feleségemnek pont van ilyen és pont tegnap este kértem el kipróbálni, hogy mit tud egy FiiO M6-al. Siralmas. Elvesztek a részletek, elveszett az alja, a közepe...és a teteje is
Aztán betettem a kis Xiaomi Mi Pro HD (kb. ugyanaz az árkategória, de ez már IEM) és hirtelen előjöttek a részletek. Komolyan ég és a föld volt a különbség. Na de ami még durvább volt, az az utána jövő SoundMagic E10...a részletek...részlete is előjött, a hangszerek elkezdtek hangszerként szólni, lett tér, élet, örömség
Szóval kb. ugyanakkora volt a szakadék a fülesek között. De akkor ilyen szakadékot nem fogok kapni az E10 - E80 között, az tuti.
Titkon reméltem, hátha van valami új kínai csoda óccón', de nem találok esélyest.. -
Breki
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
kemcso #81581 üzenetére
Mi szamit normalis fulesnek?
En holnap tervezek elugrani az octogonba, egy fiio btr3at probalgatnek vsonic vsd5s-el - nem tudom ehhez erdemi elorelepes lenne e
Tudom az es 100 rol jobb a velemeny, de draga, es idehaza nem is lehet kapni
Amugy erosen kacsintgatok egy fiio fa1el is, ha van nekik kiprobalom azt is -
Breki
veterán
válasz
kemcso #81574 üzenetére
Lehet marketingszagú volt. De én olyan termékről mondok véleményt amit tényleg használok.
Nonszensz hogy bárki azt gondolja hogy így akarok reklámozni valamit kb két vásárlásért? Ha az lenne a célom, nem itt tenném! És ha blitzwolf ügynök vagy kinek néztek lennék, akkor nem beszélnék Xiaomi tesztről.
Akkor magasról l. a reakciókat beraknám a hirdetésem és simán eltünnék. Nevetséges ez.A válasz második részét viszont köszönöm.
-
Breki
veterán
válasz
kemcso #81552 üzenetére
hidd el értem, 2001 óta vagyok prohardveres, házigazda itt és több másik fórumon és csoportban , de nem fogadtuk pl. úgy az embereket, hogy te pl nem tudod mi a kvantálási mintavételezés vagy a csöves erősítő ezért nem szólhatsz hozzá mert nem hozzáértő vagy.és neked az Orion erősítő a jó. stb.
elbeszélünk egymás mellett
Szerintem nem ajánlottam szart eszembe se jutott kérni, hogy bekerüljön az összefoglalóba de ugorjunk
ugye van 10.000 árkategória ami szerintem egy átlag usernek, ha tudja melyiket érdemes venni megfelelő meg a jabra amit ajánlotok amit egy átlag user nem nagyon vesz az ára miatt.
Mi van a kettő között?
tehát 10.000-es 40-000 között tws fülhallgató amit a nagyérdemű se kritizál és átlag user is megveheti?
MUZIX Air Twins? JBL Free? Más
-
Breki
veterán
válasz
kemcso #81532 üzenetére
én a zenéhez értek valamilyen szinten, igen még egy alkalommal említettem, többet nem fogom
nekem ez a fórum is csak egyik információforrás
viszont mostanában több prohardveres fórumon is észrevettem, hogy többen azt hiszik, hogy csak ez a fórum létezik, nekik kell megmondaniuk a frankót, ha valaki csak betér, hogy elmondja a véleményét valamelyik termekről akkor már ne szóljon bele mert ő nem hozzáértő
Én nem ajánlottam a Xiaomi Airdots-ot tegnap volt ezzel kapcsolatos kérdés ma láttam ezt amiről írtam ennyi.
amiről meg írtam a sajátom arról had írhassam le a saját véleményem
Fórumokon pedig szakmai hifis fórumokat és pl ilyen jellegű videókat értem.
[link]De hogy on is legyen, pont ezt rakták most ki az egyik fórumon. Bár gondolom ez is meg lesz kritizálva itt.
Zseniális fülhallgatók, amikről még nem hallottál!
-
Breki
veterán
válasz
kemcso #81527 üzenetére
Ebben van valami, de konkrétan róla tudom, hogy rendesebben megnézi most még futás közben is kipróbálta.
Persze nem egy több hetes teszt, de számomra egy átlagos felhasználóként fórumon írt két mondatnál többet ér. aztán lehet vmi nagy szakértőnek nem annyira. :-)
Én is pl. hifis zenei fórum házigazdája voltam évekig külső hangrendszerek tuningjával eléggé képben vagyok, de itt pl néha csak lesek miket írnak fülhallgató karakterisztikáról impedanciáról meg hasonlókról.
-
darvinya
titán
válasz
kemcso #81175 üzenetére
Jabra -t Tulku ismeri a legjobban, ES100-hoz pedig volt szerencsém, s azt kell.mondjam, hogy lenne hirtelen 30 feleslegem, egyből beruháznék rá.
Sok lehetősége van, azonkívül, hogy asszimmetrikus kimenete is nagyon jó.
DAC-ként használva meg még ad egy pluszt.Most csak azon agonizálok, hogy nyár közepéig legyen még vásárolható, hogy tudják venni.
Mert mostani 6j1 csöves erősítő mellé nagyon is kellene. -
darvinya
titán
válasz
kemcso #81170 üzenetére
Pedig mindkét eszközt (jabra 65, ES100) Ti ajánlottátok.
650-t meg fercsike ajánlása után meghallgattam, és nagyon-nagyot csalódtam benne.
Vittem saját illesztéket másodjára is, de ugyanazt a hangot tudta.
Azaz 5000Ft-nál többet nem ér, mert 5000Ft-os eszköz is ugyanazt adja.Akkor érdemes +20.000Ft-ot adni RHA feliratért.?
-
mr_kickass
tag
válasz
kemcso #81041 üzenetére
Koszi a valaszt! A minosegi szorast a szeriak kozottre, vagy a szerian belulre ertetted?
Oszinten az kevesbe erdekel, ha vannak rosszul sikerult szeriai is, tudataban vagyok annak, hogy a termekpalettajukat az alkatreszek elerhetosege hatarozza meg, nem pedig atfogo uzletstrategia, de amig vannak jo darabjaik (a ZS5-tel en elegedett voltam), addig szivesen veszek ilyet.
-
mr_kickass
tag
válasz
kemcso #81038 üzenetére
Neztem az osszefoglalot, de gondoltam, hatha azota van ujabb, az AS10 peldaul mostansag jott ki, sok jot olvastam rola, gondoltam, hatha van meg tuti tippetek. Egyebkent lehet, csak en nezek valamit felre, de a kabelek KZ-hez 10 USD korul vannak, azert az nem annyi, mint maga a fules.
Nem cserelheto kabelesbol van ujabb, vagy hagyatkozzak az osszefoglalora, valasszak onnan?
-
Feck
tag
válasz
kemcso #80921 üzenetére
Azzal is szemezek
A Fiio M3K inkább közepekben, közép-magasakban erős (bár azt is csak 1 hét múlva tudom kipróbálni), ezt mélyekben jól kompenzálhatja az E50. Az igazat megvallva, kicsit a harsányabb magasaitól tartok (V miatt). EQ-zni nem szoktam, módokat sem piszkálom, minden default. -
cech19960320
tag
válasz
kemcso #80885 üzenetére
A Vivo-n kívül nem mikrofonosak ha jól látom, és teszteket sem igazán találtam még róluk
az einsear t2-t ez alapján a leírás alapján tetszett meg, az előtt meg xiaomi piston basic volt
ezt a szintet szeretném most picit überelni nem túl drágán
Jah igen, Xiaomi telefonnal lenne használva
-
blizzrd
senior tag
válasz
kemcso #80740 üzenetére
Igen, elolvastam az összefoglalót. Akkor annyiban módosítan, hogy ami akár nagyobb áruházban is elérhető, és készleten is lehet belőle. Ha nem ma kellene akkor rendelném bármelyilet az összefoglalóból, csak mivel van több olyan is ami nem mostani modell, így kevés helyen elérhető.
-
Chereiose
addikt
válasz
kemcso #80718 üzenetére
Igen néztem mik vannak az összefoglalóban, de alig van eleve mikrofonos. És gondolom ezek nem túl kompatibilisak PC-vel, bedugtam most a samsung S8-hoz kapott AKG fülest és annak sem érzékeli a távirányítóját, mikrofonját sem túl jól, csak ha ugye a mikrofon bemenetbe dugom, de akkor meg hang nincs. Szóval ezek a sima fülesek nem nagyon működnek úgy, mint egy fejhallgató amivel játszol és közben beszélgetsz is jó minőségben. Ezért kerestem "gamer" fülest, mert azok nagyjából olyanok mint a nagy gamer fejhallgatók, de még sem fejpántosak ugyebár.
-
bartucz911
tag
válasz
kemcso #80297 üzenetére
Szia,
Az ott felsorolt modellek közül, már csak a dizájn alapján válasszak, vagy azok között is van számottevő különbség?
Nekem olyan 20-30 ezer forint körül kellene, egy hallójáratba illeszkedő (IEM) fülhallgató. Természetesen kábeles, 3.5-ös jack csatlakozóval, androidos telefonhoz. Többnyire Metal, Rock és Elektronikus zenét hallgatnék rajta, mondhatni zajos környezetben (kondi). Mikrofon lehet rajta de sosem fogadok fülessel hívásokat, inkább a hangerőgomb ami estleg dob valami pluszt, de tényleg mindegy.Válaszodat előre is köszönöm !
-
Rick3D
senior tag
válasz
kemcso #80230 üzenetére
Ahh szóval kivételesen nem a Bosért kérnek el sokat hanem ez a kategória ennyi
MW07 tetszetős de az ára több mint dupla annyi mint a megjelölt keretem max határa. Bagiról elég sok hideget olvastam, nem merném megkockáztatni. Szvsz jól elkérik az árát
Még átgondolom , köszönöm az ajánlást és BÚÉK !
-
Adrian0711
csendes tag
válasz
kemcso #80220 üzenetére
Elfelejtettem az összefoglalót megnézni , elnézést.
Xiaomi Hybridet néztem ki , de külföldi webshopból.
És rábukkantam erre : [link]
(A leírásban ott van Pro 2 néven)
Ez elvileg Hybrid Pro 2 (nem HD) 2018-as javított kiadás, 3 driverrel.
Dual dynamic + balanced armature driver
Valaki használta már ezt a példányt ? -
GoTReX
őstag
válasz
kemcso #80198 üzenetére
Szóval akkor maga a lejátszó is indokolja kicsit gyengébb hangminőséget. Akkor veszek hozzá egy olcsóbb Sony fülhallgatót ~5k környékén, és a jövőben majd talán szerzek egy jobb lejátszót. Azért az almástól kicsit többet vártam.
Vagy az összefoglalóban ajánlott JVC HA-FX101 keresem, mert jókat írnak róla,bár ahogy látom már nem kapható.
-
sabrinho
tag
válasz
kemcso #80053 üzenetére
Pl. az, hogy mélykiemelt
(annyiért is vettem
)
Két Csajkovszkij szimfóniát hallgattam végig vele egy Veszprém-Győr úton, buszon. Igazán nagy baj nem volt, kicsit tompa, fedett, kevéssé ráészlezető volt a hang, de a körülményekhez képest teljesen élvezhető. De gondolom tud az az x7 többet is, ha nem ésszerűtlen beruházás, megjutalmaznám valami jobban hozzá illővel.
Nincs nagy tapasztalatom e téren, nem tudom, hogy egy 2x-ese árú füles mit hoz hangban ehhez képest. -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #79867 üzenetére
Nagyjából borítékolható hogy a 2 pines port socket (anya) kitágult és elengedi...nagyobb csatit kellene forrasztani, vagy műgyantával összeragasztani, ekkor nyilván a cserélhetőség sérül, illetve valamivel a teljes rögzülésig tartani kell...
Én spec itt megbontanám a 2 pines apát és hozzá forrasztanám a fogadóhoz (anyához) majd műgyantával kiönteném...
-
artid
aktív tag
válasz
kemcso #79752 üzenetére
Köszi.
Nem referencia volt, csak ezt a linket találtam meg először.
Nem igazán állnak meg a fülemben az IEM változatok, emiatt kerestem a ráakasztási lehetőséget.
Köszi a segítséget.Ha van valakinek még ötlete, vagy véleménye a linkelt JBL-ről, ne tartsa magában.
JBL amúgy milyen minőség fülesben?
Köszi. -
s4tch
veterán
válasz
kemcso #79752 üzenetére
BT earbud problémára esetleg workaround lehet egy bt-s mmcx drót + egy mmcx csatis earbud, mint pl. a topikban is többször emlegetett Senfer PT15.
-
PitkyePadvan
tag
válasz
kemcso #79428 üzenetére
Köszi, 90° azért lenne fontos mert N3DS XL -nél, a jack csatlakozó középen elöl van, és jobb szerintme ha 90°-os a füles, jobb elvezetni kisebb eséllyel törik.
Mondjuk Ostry -hoz nem adnak dobozt szerintem, de amúgy sem ott lenne szóval mindegy.
.
Miért vennéd inkább az Ostry-t a SoundMagic helyett? Jobb hangzás? Jobb zajszűrő?
K1LLMy53Lf köszi, a Momentum-ot nagyon szeretem, a hangja jó, de nem estem tőle azért hanyatt. Viszont nagyon szép volt és hogy is mondjam, jobban kitartott mint az eddigi fülhallgatóim (volt amelyik 1 hónap után felmondott), ez meg jó pár évig bírta.
-
CB
senior tag
válasz
kemcso #79371 üzenetére
Köszönöm. Ez nekem tetszett volna, de a vezetékes sem jó, mert az zavarja. Basszus!
Van BP.-en, vagy MO-on olyan bolt, ahol vezeték nélküli füleseket ki lehet próbálni? Rábeszélném a lányt, hogy próbáljuk ki az agybadugóst. Bár ahogy a vezeték nélküli árakat néztem, az igényesebbek 50e Ft körül vannak.
Lehet, hogy nem úszom meg, és dupla annyit kell költenem rá, mint amennyit szántam?
De ha már ennyit költenék, akkor jól illeszkedjen, ne nyomja a fülét, mert akkor megy a fiókba, és akkor kidobott pénz volt. -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest