- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
Számomra kérdés, hogy miben és mennyivel. Elmondásotok alapján pont érzékeny ponton érintene az XR engem. Ettől függetlenül többször is ajánlottam már, és egyszer sem vitattam, hogy nagyon jó az ár/érték aránya.
szerk:
Ha megnézed a várakozó listát, meg hogy mennyi ideje változatlan, akkor látod, hogy lehet, hogy kifut a modell, mielőtt kikerülne a review.(mondjuk általában azért van sokáig várólistán valami, mert nem sikerül eladni )
El kell hogy szomorítsalak. Nem kapott XR -t. Csak TD III -at. -
Shufny
őstag
Most nem azt vitatom, hogy az XR jobban megéri. Lehet, hogy dúrva kapacitása van annak a gyártónak, bár fogalmam sincs, hogy ezt honnan veszed. A többi is egy komplett kínai gyárból jön.
Fischer tökéletes példája (és az Xcape is), hogy milyen az, amikor alul van árazva valami. XR -t a környezete miatt senki nem veszi komolyan. Mike sem, szóval fogalmam sincs, hogy mikor kerül rivaldafénybe. Ha tudná is tartani a kapacitást a gyártó, akkor Thomas nem bírná az adminisztációt. (amit szintán jól példáz a Fischer... pontosabban Ethan Bugden) Ráadásul a 8k alatti kategóriában már nem egyre kevésbé számítanak az erényei perpillanat. Nem hiszem, hogy sokkal jövedemlezőbb lenne, mint az Xcape.
Mint leendő vásárló meg egyetértek Xabi78 -cal. Tudod, hogy az, hogy mekkora különbség mennyit ér, az nem egy egyszerűen számolható dolog.
-
Xabi78
aktív tag
de még ha valamivel jobb is lenne az XR-nél, akkor sem tartanám indokoltnak a több, mint kétszeres árat
Hát, ha alul és középen tudja azt, amit az XR, de a magas kiegyensúlyozottabb, és emellett kénylmesebb, nekem például simán megérne 20k-t.
zack: és hol látod a 26k-t? mert az oldalon, amit linkeltem, a srác már az újat árulja, 60 fontért. Szállítsi költséggel
X.
-
Shufny
őstag
Gondoltam hátha egy darabig megtartja a jobban sikerült darabokat. Majd kiderül. Egyébként nem abban kételkedem, hogy így is elég haszna van rajta, hanem abban, hogy ki tudja majd szolgálni az igényt. Szóval mindjárt más a helyzet, ha mindenképpen csak x darabot tudsz szerezni havonta, de ugyanúgy elviszik dupla annyiért is. (Lehet, hogy nem jött le, hogy erre gondolok. Fura pont neked magyarázni ezt
)
Nertpaelg: A q-Jays érzéketlenebb, de attól függetlenül az iPhone max hangerő az mindennel túl sok. Mindegy, neki ilyen igényei is vannak, és más tudja hozni ezt. Csak azt akartam tisztázni, hogy ez messze nem jeletni azt, hogy mindenki számára használhatatlan zajos környezetben. Az IEM lényege az, hogy ne a zenével kelljen kizárni a környezetet, mert megteszi passzívan.
-
Shufny
őstag
Pedig indokolt az. Ha híre megy az XR -nek (és persze mások is úgy vélekednek róla, ahogyan ti), akkor annak is vagy megduplázódik az ára, vagy hónapokat kell rá várni.
"milyen 50% hangerőn, az a kutyát nemn érdekli szerintem"
Alap firmware -rel 50% környékén hallgatom buszon a Clip+ -t, buszon, és az jóval gyengébb az iPhone -nál.A kábel dolgot meg majd meglátjuk 2 év múlva. Jellemző minden ilyen bevonatú kábelre, hogy megmerevedik idővel.
-
zack
nagyúr
12-13mm de nem tudom hogy mérjem pontosan...az a 2-3mm itt ott benne lehet. Pl. beletesznek egy 13mm drivert, és azt mondják 15mm. Passz. Ez egy hivatalos oldal.
Csak nem hinném egy egyszerű példával élve, hogy a Sony honlapján lenne olyan elírás hogy Bravia Engine 3, és közben kiderül hogy csak Bravia Engine 2.SÖ:
Biztos nem replika volt. Inkább az lehet amit írtál, hogy baromi kicsi a ház, és iszonyat kis teljesítményű. -
zack
nagyúr
Lehet az érdektelenség volt az ok. Csak ez meg ellentmondásban van sok mindennel. Ha q-Jays-t vesz valaki újonnan számomra elképzelhetetlen hogy ne érdekelje egy másik füles hangzásvilága, ráadásul egy olyan fülesé, amire a tulaja azt mondja jobb mint a q-Jays. Már csak azért is meghallgattam volna, mert nehogy már egy általam nem ismert Sunrise jobban szóljon. Kb. ezzel mindegyikünk így lett volna itt a topikban, nem csak én.
De vitatkozni baromságokon, meg gyártani az ideológiákat, az ment neki. Holott csak bele kellett volna hallgatnia.
Egyébként 15mm drivert írnak a hivatalos Sunrise oldalon is: [link]
-
pws
aktív tag
Az én izlésemnek nem kevés a mély az XR-ben. Persze ez szubjektiv, ki milyen zenét hallgat. Belehallgatva pár Pink számba, nagyon szép részletező hangja van. Kiváncsiságból váltottam stilust, és megnéztem pár pump-pump számot is. Persze nincs bejáratva, de ez szerintem nem az XR stilusa. Mondjuk, ilyen zenéket meg nem hallgatok.
-
mhorvat
senior tag
XB tesztelés végett jutott hozzám, róla is lesz cikk kicsit később. Amire nagyon fáj a fogam, az a Sunrise Xcape, hogy egy - fórum szerint - magasabb kategóriájú füles hogy szól a Xears-ekhez képest. Esetleg ha a fórumon "közkézen forgó" darab eljut hozzám, biztos letesztelem magam is, bekerül majd ezzel a "tesztgyűjteménybe".
Egyébként bárkinek van népszerűbb fülese, ha gondolja, szívesen tesztelném, a közjót és népet szolgálva ezzel is, csak hogy minél szélesebb legyen a paletta. Persze értelmes kategóriára gondolok, tehát nem HPM-70-re vagy CX200-ra. -
mhorvat
senior tag
CX300-CX400 vonalon egyértelműen a CX400 a természetesebb, de ez köztudott. Őszintén szólva viszont összehasonlítani nem lehet a Xears-ekkel egyiket sem. Tegnap este heves füles hallgatózásba kezdtünk haverommal, volt EX85LP, CX400 II, TD100 II, XB, XR120-as, nameg két Sony lejátszó. Ami közös konklúziónk volt: az XR tisztaságban, kiegyensúlyozottságában erőteljesen élen jár, igen szép, részletes. A Bullet nekem nem jött be annyira (a kisebb szilikon foglalat végképp nem). A hangja valószínűleg a TD-re fog jobban hasonlítani, bejáratatlan volt még. Az EX85-ös áll egyébként a legközelebb az XR-hez hangban, csak sokkal kevesebb a részlet. De nagyon szerethető hangja van. A mezőnyből a CX400 lógott ki nagyon, ami többször próbálva is erőteljes szenvedés volt az összes többi után. Nyilván megszokható, elvégre hónapokon át ezt hallgattam és meg voltam vele elégedve, de egy ilyen felhozatalban már kevéske.
Az XR-en az akusztikus gitár, az énekhang egyszerűen mesés, nagyon szép, részletes, most éppen ez szól rajta, le a kalappal. Cirka 24 óra bejáratáson van túl, csütörtökre ráduplázunk.
Egy szó mint száz: tényleg ízlés kérdése is a Xears-ek esetén, kinek melyik jön be jobban, milyen hangzás. A TD100 II-t ugyanolyan élvezettel hallgatom, mert Trance számokhoz döbbenetesen jó, de ezen kívül is megállja a helyét, csak melegebbé tesz minden számot. Az XR ezzel szemben nem ad annyi mélyet, ellenben igen élesek, részletesek a magasak, teljesen más karakter. Szóval jön róla az a nagycikk hétvégén, de azt előre garantálom, nem lesz egyértelmű végeredmény. Sajnos, nem sajnos, ki-ki döntse el maga. Nyilván ettől kissé meg fognak ijedni azok, akik csak egy típust várnak, mit vegyenek, de szerintem a többség örülni fog annak, hogy végre a kezükben a választás úgy, hogy nem lőhetnek túlzottan mellé. -
makesz1989
tag
Nah nagy nehezen sikerült megtalálom a pontos típusát, Sony Mdr Ex082 (még az mp4 lejátszómhoz kaptam, ezért nem tudtam pontosan). Egyébként próbálgattam a kis szilikon levételét követően tisztogatni amihez hozzáfértem, csak hát úgy baromi nehéz..
Nem tom mi erre a jó módszer...
-
mhorvat
senior tag
Ide is érkezett egy XR120-as, egyetértek illetve megerősítem azt, amit írtál, így szinte 0 percesen is. Az XR valóban egy sokkal tisztább hangzású füles, első hallgatásra beleszerettem. Az érdekes viszont az, hogy utána a TD-t meghallgatva nem azt mondom, hogy rossz, hanem hogy más, teljesen más. A CX400 viszont elég siralmas a Xears-ek után.
Az XR-ről tehát részemről is jön egy TD100 II nagyságú teszt, a hét vége felé. Addig járatom a zajokkal 40-50 órát, bele sem merek gondolni, milyen lesz utána a hangja. -
-
Zinho
aktív tag
Itt az összehasonlító kép a CX fülgumihoz, meg a Hybridhez.
A legfelső sor PL50-hez adott 4 pár. Legalul a fekete a CX "S" mérete, a többi Sony-é, mert nem találtam a többi Sennheisert...Szóval én az s-es (fekete) gumit használtam a Sennheiserhez, a Hybrdiből pedig a zöld kell (m-es azt hiszem).
-
L4D1K
őstag
"kezdődik"
.
Persze, fogjuk járatni, bár mivel nem az enyém, nem is tudom mennyit volt hallgatva.
Az XR hangjára vagyok már nagyon kíváncsi, mondjuk egy XR vs M1 tesztre nagyon vevő lennék, ha jól olvasom árban egy kategória, és hangzásra is egy szint a kettő, csak mind2 máshol domborít tudásban
-
Peti66
senior tag
Nálam okosabb régi és újabb kutatóktól szedtem én is össze, igaz már vagy 15-20 évre visszamenőleg, de az 50-es évekből is kiváló publikációk vannak.De, amit még 1 gyártónál sem láttam, az a vetőcső hosszabitás, legalább 1-2 mm túlnyúlással a bogyó szélétől. Na, ez volna az igazi
-
Zinho
aktív tag
Nem nagyon tudom őket összehasonlítani, mert a CX-em megmurdált, a PL50-re meg nem megy fel a CX gumiharang.
Kényelemben egyikre sem panaszkodom (panaszkodtam).
A Hybrid hajlamos néha kimászni a fülemből, CX-nél nem emlékszem ilyemire; viszont ha a Hybrid benn van rendesen, (a PL50-el) észre sem veszed, hogy van valami a füledben. De a PL50-esé annyira pocsék volt, hogy egyáláltan nem bántam meg, hogy 10 dolcsit fizettem egy pár gumiharangért (mert ugye mi a túrót kezdjek a másik három mérettel...). De ez félig szerencse is volt, mert sosem gondoltam volna, hogy Hybrdiből a második legnagyobb kell nekem...! (az imént hazudtam, CX-ből a legkisebbet használtam, ebből meg a második legnagyobbat) -
Luissimo
veterán
Nemén, hiszen egyiket sem használom, csak kíváncsacsi voltam a tényekre...
(fülpánt sem létkérdés, szerintem a SoundMagic-é pont jólesz majd hozzá.)@SÖ: Bakelítre, analóg stúdiókra, jitermentes hangforrásra, Arra a 3D hangképre, ami akkoriban még az átlag is hozzájutott, ma meg 100 ezrekbe kerül
azaz, mutassatok egy jókis csöves erősítőt és kifordítom sarkaiból a Hi-Fi világot .
-
Shufny
őstag
Valaki megkérdezte már itthon a Sony -t, hogy mennyiért adnak?
Egyébként azért abban se lennék biztos, hogy egy eredeti Sony/Sennheiser -rel nincsen semmi baj ilyen téren. Mondjuk őket nagyobb valószínűséggel "ellenőrzik", de nem tudom, hogy ezt megtették-e. (Nem mintha sokkal előrébb lennénk vele. Ez a "rákkeltő" dolog elég képlékeny.)
#13115: Úgy gondoltam, hogy mondjuk egy boltban vagy mail -ben. Más gyártók alkatrészei sincsenek feltüntetve sehol. (például fülpárnák)
Egyébként én is olvastam többektől, hogy teljesen jók ezek a kamu hybridek, de felelősséget azért nem akartam vállalni. Nem mintha bárhogy bizonyítani lehetne, hogy okoz bármi bajt. -
Bushmann
tag
Mindenesetre én bepróbálom. Ha valaki szintén szeretne, de nem tud rendelni, az írjon rám privátban.
Érdekes, most, hogy utánaolvastam ezeknek a harangoknak meg a fiio erősítőnek, azt írták, hogy többet javít a hangon egy jó gumiharang, mint a fiio
Jó, persze nem a fiio- takarom szidni, mert lejátszó, meg füles válogatja, hogy szükség van-e rá, csak érdekes, mennyit számítanak az eartipsek. -
DemonDani
addikt
[3$]
találtam ilyethátha eredeti
nem a teljes készlet, de ezekkel nekem úgyis az a bajom (gondolom nem csak nekem) hogy 10$os csomagban (meg persze itt is) csak 1-2 amit utána használni is tudsz, mivel mind más méret...bár igazából, ilyen lehet hogy a "hamis" is jó lenne, alakot másolják anyagában nemtudom milyen "extra" lenne
-
Xabi78
aktív tag
Tessék, itt van a fake kánaán
Jó csemegézést. Van, ami 5 darabtól rendelhető
X.
-
SÖ
addikt
-
zack
nagyúr
Nem hallottam még, de teszteket olvastam róla.
Nem túl nagy a Sunrise háza, és furi nekem is, ha Sony csak fülre merőlegesen tudta ezt megoldani, akkor a Sunrise-nak ez hogy sikerült láthatatlanul.
Valószínű sok a fake infó. A szomorú az egészben, hogy ezek mind félig meddig hivatalos oldalak. -
zack
nagyúr
Az EX500 is jó cucc, csak kényelmetlen. Gondolom az EX1000 még jobb, de a kényelmetlensége a kialakításból adódóan nem változott. Ettől függetlenül meghallgatnám.
Talán ezekeben van az egyik legnagyobb driver a fülesek között (15-16mm). Az Xcape drivere is 15mm ami szintén kiemelkedő, de szívesen összevetném a kettőt, bár a driver méret az egésznek csak egy része.
-
Peti66
senior tag
Meg mi az , hogy orvosi silicon sztem csak egyféle van
A belső legyen kemény, hogy ne csúszkáljon a külső meg legyen vajpuha, hogy jól tömítsen. Mondjuk én sem szivesen futnék fake-ba
Szerintem is volna benne passzentos és kényelmes is benne. Szerte a világba a használók többsége vélekedik így, hozzáteszem hogy kényelem szempontjából a shure-kat tartják etalonnak
-
Peti66
senior tag
Szerintem csak a driver méret miatt simán csak el van forditva, így a motorra merőlegesen van elhelyezve a kivezető cső, de ez biztos, hogy nem hangolt.A mi még bizztosabb, hogy nem kürtős
Nekem lövésem sincs, tipusravonatkozólag, annyi azzonban bizonyos, hogy tegnap néztem 1 Amcsi oldalt vmi. 1964 vagy mi és ottláttam biz'a nagy okosságokat. Nemhogy dual drivek hanem má four drivereknél járnak.A képeken amiket sasoltam ilyen áttlátszó plastic alatt amit ki lehetett venni(már amit). A motorok után elég érdekesek a csatornák
Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom a klipsch custom 3 is ilyen
-
themebuilder
senior tag
Jelenleg a nyereményjátékod vágta ki a biztosítékot amivel előnyhöz jutsz.
Az már nem volt tisztességes tőled. (Ami előtte történt eset azt most nem számítom - azt mindkettőnk jól tudja). Erre próbáltam reagálni.Nyíltan reklámozod, hogy pesti (nagyon sokan laknak arra) vagy és mindenki személyesen kipróbálhatja a terméket - ennél nincs jobb reklám szerintem. Ugyancsak előny.
Ez sem volt neked elég, Nyíltan elkezdtél itt a topicban sértegetni.
Nem értem ez miért volt neked jó, mert szerintem ezzel nem lett több vevőd.Lehet, hogy van olyan amibe igazad van, de érdemes lenne megvizsgálni, hogy mi mit váltott ki és ki kezdte a folyamatot.
-
themebuilder
senior tag
Nem színjáték, hanem ez az igazság. Én nem akartam ebbe belemenni, de ennek az egésznek semmi értelme nincs, hogy mindenki a másikat járatja le. Nem vezet sehova, előre nem visz semmit. Én csak reagálok az engem ért vádakra. Ha idősebbek lennétek akkor jobban megfontolnátok a dolgokat.
-
zack
nagyúr
Ok. És még1x elnézést kérek.
Kicsit ma alapvetően is paprikásabb volt a hangulatom, lehet ez okozta hogy átsiklottam bizonyos dolgok felett.
Megmondom őszintén, ez még akkor történt amikor a Sunrise-t vettem Bicitől, és azóta bennem volt, mert nem akartam bedobni a közösbe. Most hogy kiadtam magamból, egyéb más okok miatt is, így már sokkal jobban érzem magam. -
Luissimo
veterán
BAKKER, VEGYETEK MÁR VISSZA, (ÁR)HÁBORÚZZATOK PRIVÁTBAN.
miazhogy gerinctelen??
kivagy te, biológus?
Vagy kivülről vágod a Brehm-et ?Mifolyik itt ?
Sosem volt itt ez divat, most mitörtént ??
Nemhiszem, hogy erre lennének kíváncsiak az idetévedő emberek.
Egészen biztosvagyok benne, hogy , ha itt kikerülnének a privátüzenetek kivonatai, nagyonsokan meglepődnének, hogy kik mire képesek, és írnak másoknak, csakmert esetleg valós vagy vélt érdekellentétbe kerülnek.
(Szerintem a hirdetőket és az eladókat a róluk szóló értékelések minősítik a topicjukban)
(és amint láttuk, szerencse, hogy az eladók nem írnak a vevőikről értékelést )Tehát, lapozzunk már, miről is szól ez a topic ?
Ki milyen ember? -
zack
nagyúr
Kevered a szezont a fazonnal. Nem lennél jó ügyész.
Ez nem privát üzenet publikálása volt, hanem egy infó amit ott kaptam. Az meg tudtommal nem tiltott. Vagy amit az ember egy személyes beszélgetésről leír már az is tiltott?
Privát üzenet linkelni tiltott.
Én nem linkeltem privát üzenetet.
Egyébként pedig a besúgó magatartás pont rád vall, gondolom már alíg várod.
Ahelyett hogy megköszönnéd, hogy megosztottam egy olyan infót, ami már elég régóta bennem van, ezzel is kinyitva a topiklakók szemét, mi megy itt. -
Nekem Td-m van, de szerintem a 668-cal nem lehet összemérni, a 668-nak sokkal tisztább a középtartománya, de a magasai is, pedig az komoly gyengesége a sluxnak.
Szóval azért inkább IEM-eknél maradjunk, inkább ahhoz hasonlítsunk. Az Xearsnek megvan a zengő reverbes hangzása (ami minden IEM-te jellemző, amit hallottam), mert a hang beszorul a hallójáratba.
-
zack
nagyúr
Nah..Akkor ezek szerint még mindig ebbe a kategóriába sorolod magad és túlságosan magadra vetted az irományomat. Nem ez volt a célom, de ha ennyire bizonygatod, akkor most már kénytelen leszek elhinni rólad, pedig rád gondoltam volna utoljára.
Nincs itt szó ámokfutásról. Vagy az ámokfutásnak számít, hogy olyan dolgokról is beszélek amivel senki sem mert itt bekezdeni? Ez van. Az igazság néha fájó, de ebből tanul az ember. Én pedig mindig is olyan voltam, hgy ami a szivemen az a számon, és pacekba megmondom a jót is, de a rosszat is. Az álszentséget és a képmutatást, gyűlölöm, ezért se akartam magam beállítani sosem audiofil-nek.
De természetesen a kérésedet tiszteletben fogom tartani.Shufny
Félreértettél.
Persze. Mindenkinek szíve joga annyit költeni amennyit akar erre a célra. Csak kicsit azt érzem, hogy itt baromi sok az audiofil hozzáértő a tesztek alapján, és furi hogy szinte senkinek sincs a sok audiofilből egy olyan fülese amire azért mindenki azt mondja hogy...na. Ez tényleg jó. Most megint írhatnék tipusokat, de maradjunk a bűvös 20k szintnél, mert itt már azért elég nagy a mozgástér.
Az utcai zenehallgatásról meg annyit, hogy a motorom 12000-es fordulatszáma lehet elnyomja azt ami a zenét igazán minőségivé teszi, de hallgattam utcán sétálva is. Mit mondjak. Kb. semmit se hallottam a külvilágból. Lehet hogy süket vagyok?Az "M"-es Sunrise szilikon iszonyat profi. Belecuppan, és szinte már-már veszélyes szinten megszünik a külvilág. Szóval ezt az utcára minek jó füles elméletet el is vethetjük. Ez nem neked szólt, csak már nem akartam külön hsz-be írni.
-
Shufny
őstag
-
zack
nagyúr
Nézd...Mint írtam nem tartom magam audiofil-nek. Ezért valószínű nem tudnék olyan részletes tesztet összerakni, ill. apróságok alapján különbséget tenni mint itt páran az Xears-ről. Ki ezek az "itt páran"? Tényleg fel kell sorolnom? Mindenki kitalálja.
Még1x, én nem tartom magam audiofil-nek de nem írtam eddig se teleregényt egyik fülesemről se, pusztán a fülemre hagyatkozom és a zenei élmény teltségére, részletességére, és a magas, közép mély elkülönülésére, és ha lehet egyik tartomány se emeljen ki.
Többen viszont olyan apró tulajdonságokat lovagolnak meg 1-1 tesztben, véleményezésben, mint különbség, hogy akkor vagy nem audiofil az illető, csak divat lett úgy tesztelni mintha az lenne, vagy ha audiofil, akkor még mindig nem értem miért sajnálja magától a jobbat, hiszen ő azok közé tartozik akik a kis különbségeket is nagynak hallják.
Ha engem kérdezel, és ha az az igazság amit leírtál, akkor itt nem audiofil-ségről van szó hanem egy divatos tesztelési metódusról, hogy látszólag mennyire f@sza csávó vagyok, és hogy értek hozzá, meg milyen jó a fülem.
Viszont ha ez van, akkor szinte tök felesleges leírni, tesztelni, mert az olvasó nem azt a képet kapja ha esetlg megveszi, pláne ha igazi audiofil, mint amit a tesztelő divatból lefirkantott hangzatos hozzáértő stílusban. -
zack
nagyúr
Feleslegesen írtál ennyit.
Nincs itt paradoxon, mert én is leírtam hogy 10k alatt jó vétel az Xears. Leírtam már azt is hogy a CX500 kb. az XT120 Pro szintje, aztán el lehet vitatkozni ismét, hogy aki másképp gondolja az eredeti Sennheiser-t hallgatott e vagy sem.
Egy lehelletnyivel jobbnak éreztem az Xears-t, de nekem nem tünt egyértelműnek és hatalamasnak a különbség. Persze ez csak az első benyomás volt.
Sajnos nincs lehetőségem 20-30k füleseket tesztelni. De 100 dodóért már vakon is választanék olyat, ami tesztekből kiindulva 99% hogy jobb az Xears-nél.
Sorolni már csak azért sem fogom, mert mindenkinek más az igénye ill. az izlése.
Aki pl. House-t hallgat amiben szinte csak "tuc-tuc" basszus van, annak nem biztos hogy egy Sunrise SW-Xcape jobb lesz mint egy TD II ill. TD III.
Nem akarok én senkit sem meggyőzni semmiről, és nem akarok kampányolni az Xcape mellett se. Ennyiért ez a hangzás minőség és kiegyensúlyozottság szinte "ingyen" volt. Olyan mélyre lemegy amit még a Sony fejhallgatóm se tud. A Pio CLX7-hez képest meg ég és föld. De már ezt is leírtam.
Amiért lehet meg fogtok "kövezni", az az, hogy szinte itt mindenki audiophile, részletesen ki tudjátok elemezni egy füles tulajdonságait, halljátok (elvileg) az apró különbségeket is, mégis arról papoltok, hogy Xears, meg 10k. Én fele annyira sem tartom magam audiophile-nek mint amennyire ti vagytok, de józan paraszti ésszel gondolkodva, hogy az ember minimum 1-2 évre vesz jó minőségű fülest, miért van úgy beállítva pl. a Sunrise hogy ez már milyen drága. Nem értem hogy egy 2x annyiba kerülő füles (nem 10k hanem 20k) miért nem éri meg egy audiophile-nek, amikor hosszú távon megtérül, és maga az összeg sem elérhetetlen. Mert aki fülest akar, 2 havi fizujából eltesz 2x10k és megvan egy olyan füles ami nagyobb zenei kielégülést fog nyújtani hosszú évekig mint bármelyik Xears.
Ezzel nem azt mondom hogy Sunrise-t kell venni, csak azt hogy az audiophile júzerek miért bonyolultkodnak egy 10k kategóriával és elemzik őket oda-vissza. Nem azt mondom hogy egy audiophile júzernek alap hogy vegyen q-JAYS-t, IE8-at, vagy Audio-Technica ATH-CK10-et, de azért talán 20k-t nem kellene sajnálni a fülétől.A többi dolog meg, ha nem inged...Van kivétel is, nem akartalak ok nélkül meggyanúsítani, bár nem emlékszem hogy bárhol is említettem volna a neved. Nem értem miért vetted magadra, hogy ez neked szól.
-
Shufny
őstag
Grrr, mert akkor meg abba kötnél bele, hogy a CX400 II -t nem hallottad
Én is baromi fáradt vagyok amúgy. Mindegy, abban azért csak kiegyezhetünk, hogy köze sincs a high-end -hez és nincs is ezzel semmi baj. Az ilyen idóta marketing cimkék miatt kell mindig körülírni mindent, mert minden szó értelmét veszti.
Még csak nem is biztos, hogy hasznos. Te is mondtad, hogy tuti több vevője lenne az XR -nek, ha rendes leírások lennének a honlapon. Úgyse fog senki onnan vásárolni, aki csakúgy odakeveredett, mert elgépelt valamit a címsorban...
-
Shufny
őstag
Nem az ő ár/érték mutatóját néztem. Pontszámokra meg te hivatkoztál, hogy "mennyire közel van". TD100 hangra 7.75 -öt kapott és 9500 huf. Az FXC50 5.5 -öt, és 15 usd. Igen Mo -n nem, de ha valaki azt is elkezdeni behordani akkor lehetne kapni ennyiért. Csak azt mondtam, hogy az ár/érték arányt hülyeség belekeverni a "high-end" -be. A CX -es rész lényege az volt, hogy ha a TD100 "majdnem high-end", akkor a CX400 is "majdnem TD".
Egyébként nem lehet zenei ízlésből következtetni, hogy kinek milyen karakterű füles tetszik. Én rengeteg olyan zenét hallgatok, amivel már küldik is a "bass cannon" -ökhöz a kérdezőket.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest