- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
Bosshifi B3 és B3S között mi a különbség? (Hangra leginkább
)
-
Zinho
aktív tag
Azokhoz olyasmit adnak mint a Sennheiser CX-ekhez.
Én csak a Soundmagic szilikonjait próbáltam, azok rettentően jól szigelnek, de összecsapták, kicsit elmosták a zenét. A Hybrid messze-messze jobb, és alig szigetel rosszabbul.
Az Xcape szilikon nem tudom milyen, de úgy nagy általánosságban pl. Head-fin sokan nem szeretik a szilikont, mert negatívan befolyásolja a hangot. Persze gusztus dolgaCsak mint tapasztalat mondom.
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #13502 üzenetére
Szerintem ez majdnem ugyanaz, mint a Sennheiser CX-hez adott gumi.
Képről úgy vélem, hogy ilyet adtak régen valamelyik Sunyi fülesemhez. -
Zinho
aktív tag
Megjött a Brainwavz Alpha. Csak pár szám erejéig volt még a fülemben, de első hallásra, hogy is mondjam... szégyelljék magukat a nagy európai gyártók!
-
Zinho
aktív tag
Itt az összehasonlító kép a CX fülgumihoz, meg a Hybridhez.
A legfelső sor PL50-hez adott 4 pár. Legalul a fekete a CX "S" mérete, a többi Sony-é, mert nem találtam a többi Sennheisert...Szóval én az s-es (fekete) gumit használtam a Sennheiserhez, a Hybrdiből pedig a zöld kell (m-es azt hiszem).
-
Zinho
aktív tag
Nem nagyon tudom őket összehasonlítani, mert a CX-em megmurdált, a PL50-re meg nem megy fel a CX gumiharang.
Kényelemben egyikre sem panaszkodom (panaszkodtam).
A Hybrid hajlamos néha kimászni a fülemből, CX-nél nem emlékszem ilyemire; viszont ha a Hybrid benn van rendesen, (a PL50-el) észre sem veszed, hogy van valami a füledben. De a PL50-esé annyira pocsék volt, hogy egyáláltan nem bántam meg, hogy 10 dolcsit fizettem egy pár gumiharangért (mert ugye mi a túrót kezdjek a másik három mérettel...). De ez félig szerencse is volt, mert sosem gondoltam volna, hogy Hybrdiből a második legnagyobb kell nekem...! (az imént hazudtam, CX-ből a legkisebbet használtam, ebből meg a második legnagyobbat) -
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #12512 üzenetére
Oh, nem is tudtam hogy már itthon is lehet kapni Jays-t! Pár éve vadul kerestem ilyet... De a q-Jays horror drága ilyen áron!
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #12300 üzenetére
Azért van már rutinjuk, meg gondolom ez is volt a céljuk... na mind1; eddig tartották magukat az összes határidőhöz, nem tudom ezt miért kellett csinálni. Vagy akkor egyből 8,50 USD-ért kellett volna kínálni.
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #12287 üzenetére
Nemááááár, azt írták hogy péntekig él az akció
-
Zinho
aktív tag
válasz
monaliba #11637 üzenetére
A hangok mindenképpen előjönnek
Érdemes járatni, de persze fülhallgatótól is függ, hogy melyik mennyire igényli, mennyit javul tőle. Nem kell 4 napig folyamatosan járatni, elég éjszakánként betenni a fiókba, akkor csak nem használod.
Hasznos dolog, de persze nem kötelező, és nem is kell túlspilázni; sem túlmisztifikálni a dolgot. -
Zinho
aktív tag
válasz
Kleroo #11308 üzenetére
Hmm, ha a Sennheiser tetszett, akkor a PL-50 nem biztos, hogy fog. Bővebben: a PL-50 sokkal kiegyenlítettebb, nagyon jó közép tartománnyal, egyesek ízléséhez kevés méllyel, bár szerintem pont jó.
Magyarán ha inkább a kicsit "dögösebb", mélyorientáltabb hangzást szereted, akkor ne a Soundmagic-et vedd. Ellenben valamelyik Brainwavz szvsz jobb lenne a cx400 II-nél is. -
Zinho
aktív tag
válasz
descence #11212 üzenetére
Hopsz, az könnyen lehet
Ha oké a külföldi rendelés, akkor szerintem: Brainwavz M1 34 USD = 7065 HUF. Katt. Ha érdekel a dolog, küldök kupont a 15%-hoz, de a facebook oldalukon te is megtalálhatod, azt hiszem like-olni kell és kész. A szállítás meg ingyenes. Elég sokan rendeltek mostanában innen!
-
Zinho
aktív tag
válasz
descence #11211 üzenetére
Túl sok elvárás, túl kicsi kerettel.
Olvasgass vissza egy kicsit, és nézegesd a Soundmagic, Branwavz füleseket, meg mostanában a Xears-ekről is sok szó esett.
Nem nagyon szoktam telefonról zenét hallgatni, de nem hiszem, hogy van olyan füles ami ugyanúgy szól egy Monte-ról, mint egy dedikált lejátszóról. -
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #10786 üzenetére
Persze, azért volt ott az idézőjel. Így sem olcsó a Sennheiser, ha nem a kínaiakkal gyártatnának, még drágább lenne. Meg aztán alsókategóriában lassan el lehet felejteni, hogy melyik milyen márkájú, úgysem számít.
-
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
Hát, ez egyre inkább nem igaz. A világ folyamatosan változik...
Amúgy a környezetemben nem egy "német" Sennheiser ment tönkre pont valamivel két éve után (Audiopartner címkés, tehát biztosan eredeti). Az én Soundmagic-em januárban lesz egy éves, majdhogynem napi szinten használom, ugyanannyiba került kb mint anno a cx300, mondanom sem kell, hogy hangminőségben veri a Sennheisert...
A régebbi modellekről sem panaszkodnak (mondjuk Head-fi-n) hogy tönkremennének. -
Zinho
aktív tag
Nem tudom milyen ez a Pioneer SE-CLX7, de akciósnak elég akciós.
-
Zinho
aktív tag
Nem sokat tudok a technológiáról, de a saját tapasztalat CX300 vs. PL-50 esetén: CX300 több basszus, el is nyomja a közepet, PL-50 sokkal tisztább és részletesebb, dinamikusabb, kiegyenlítettebb hangzás, kevesebb basszus, hosszútávon is sokkal kellemesebb hallgatni, nem fájdul meg az ember feje
-
Zinho
aktív tag
válasz
Shufny #10661 üzenetére
Öhm, akkor asszem kimaradt az "általában". Csak az volt a lényeg, hogy a nem custom drága is ugyanúgy lehet kiegyenlített. De nem tudom, az már nem az én világom, valószínűleg nem is lesz soha.
schawo: oké, de akkor hogy lásson világot az ember??
de ne folytassuk, pedig érdekes téma, csak nem itt a helye.
-
Zinho
aktív tag
válasz
schawo #10658 üzenetére
Oké, értem, igazad van, de úgy általánosságban a drágábbaknál jobban ügyelnek a semlegesebb hangzásra
De mivel azok a legdrágábbak, nyilván ott a legjobban.
USA-val rossz tapasztalat, vagy csak a "trendi" utáljuk és lenézzük őket dolog? Remélem nem az utóbbi, mert Rólad többet feltételeztem...
Be is fejeztem az offolást... -
Zinho
aktív tag
válasz
schawo #10654 üzenetére
Persze-persze, én értem, de miért gondolod hogy egy custom az pont jó lesz, attól hogy a füledbe van illesztve tökéletesen?
Amúgy amit írtál, tényleg ígéretes próbálkozásnak tűnik a PL-50. Sok sikert!OFFOFF: Nem tudom mi bajod az USA-val, rengeteg gyönyörű hely van ott.
-
Zinho
aktív tag
válasz
mclaren777 #10648 üzenetére
Gondolom olcsó a kínai posta (is), plusz így valószínűleg rengeteg vevőjük van. Drágább dolgoknál biztos jobban megéri az ingyen posta, de sokkal jobban hangzik hogy mindenre ingyenes... Mindenesetre szemmel láthatóan működik a dolog.
-
Zinho
aktív tag
válasz
mclaren777 #10644 üzenetére
MP4Nation-ről még mindig ingyenes a posta; úgy látszik annyira reklámozzák, hogy senki sem veszi észre
Szóval nem akarok ráderőltetni semmit csak hogy tisztába tegyük a dolgokat: a Brainwarz Alpha szumma 14,75 USD, alig több mint 3k, és házhoz jön.
(5% off all items in store coupon - no minimum! Coupon code: 262db1a1d9, asszem ma még él) -
Zinho
aktív tag
válasz
mclaren777 #10639 üzenetére
-
Zinho
aktív tag
Mp4Nation-re kupon a PL-50-hez / -10 USD /: 3ba4e0cf34 .
-
Zinho
aktív tag
Amit schawo linkelt teljesen jónak tűnik. Azoktól ne vegyél, akiknél lehet párosítani őket össze-vissza. Az eredetinél egy pakkban négy pár van.
Amúgy most jut eszembe, hogy nekem maradt 3 pár... (mert fura módon csak egyet használok
) Keress meg priviben ha gondolod, és megpróbálhatunk megegyezni
-
Zinho
aktív tag
Shufny jól összefoglalta. E5 tényleg nem kell hozzá, mert ugyan hozzáadott a basszushoz (nem túl sokat), ellenben jól összegányolta a hangképet.
E5 helyett inkább sunyi hybrid gumiharangot próbálj meg szerezni hozzá, mert sokkal többet dob a hangon mint a kis Fiio. Sőt, én eléggé szenvedtem a gyáriakkal, nem volt jó, azzal tényleg basszushiányos volt, de a hybriddel marhajó lett.Szokott lenni 20%-os kupon, azokkal kijön 8k körülre, plusz egy sony hybrid és szerintem jó vagy 15/20e ft-os kategóriáig. Bár ez utóbbi kiejelntést kezeld fenntartásokkal, mert csak Sennheiser cx-ekkel volt dolgom korábban, meg egy IE6-tal
-
Zinho
aktív tag
Tényleg rohadt sokat számít a tok, ha abban tartod a táskán belül! Ha nincs gyárilag mint tartozék, valamibe akkor is be kell tenni, ahol védett helyen van. Most már értem mire gondoltál hiba alatt... bár szerintem az sem hordás közben történt, de amúgy igazad van, egy törésgátló nem egy nagy cucc a kábel bekötéseknél...
Én konstrukciós hiba alatt inkább arra gondoltam inkább, mint amikor a Sony füleseknek egy időben egész egyszerűen szétmállott a kábele.Brainwavz-ről itt!
A Sennheiser cx300/400/500 kiemel leginkább alul, kicsit felül, közepe el van nyomva egy. Úgy nagy áltanosan megfogalmazva és röviden
-
Zinho
aktív tag
A kábel akkor szeret megtörni, ha olyan mechanikai hatásnak van kitéve. Konstrukciós hibától mégis hogy a túróba törne meg? Elkerülhető a dolog, ha az ember vigyáz rá, pl. nem a táskába gyűri, hanem kis tokba teszi.
Samsungról nekem sok minden eszembe jut, de a jó hangminőség pont nem (mikró és TV inkább).
Ha zenét akarsz hallgatni, akkor inkább gondolkodj AKG-ben, Sennheiserben, de én szívből ajánlom a Brainwavz és Soundmagic márkákat, ennyi pénzből sokkal többet kapsz. Olvass egy kicsit vissza, mert elég általánosan fogalmaztad meg, hogy mit szeretnél (amúgy meg mindenki olyat szeretne, mint amilyet írtál...).Kezdetnek: Sennheiser cx300/400/500, Brainwavz M1...
-
Zinho
aktív tag
Ott van a jobb felső sarokban nagy ló betűkkel, hogy "free shipping worldwide". A fehér dolgon nem tudok segíteni, ha az passzol az iPod-hoz, akkor vegyél Sennheisert
Nekem volt cx300-am /* eredeti
*/, nem olyan rossz az, tulajdonképpen szerettem.
Amúgy nekem is megbízhatónak tűnik az angol ebayes eladó... fene tudja, csak írtak volna, ha fake-et árulna...! -
Zinho
aktív tag
Ennyiért gondolom innen az apróból lenne... elég trendi téma volt nemrég a hamisítvány dolog, most már talán lecsengett; de amit tudnod kell, hogy rohadt pontos hamisítványok vannak már, amelyek hangra nem feltétlenül borzasztóak, de biztos hogy rosszabbak az eredetinél.
Szóval azt akarom mondani, hogy ha ilyen forrásból vásárolsz, akkor hallgasd meg előtte, vagy nem tudom, lehet hogy megér annyit amennyibe kerül, de utána ne úgy írd a kritikát róla, hogy cx400-II-t hallgattál...
-
Zinho
aktív tag
válasz
stratova #10447 üzenetére
Én tuti bepróbálkoznék a Brainwavz-zel a helyedben. Utánaolvasva biztos hogy egy, de inkább két nagyságrenddel szól(hat) jobban a cx300-nál. (én is csak head-fi-s beszámolók alapján tudok véleményt alkotni, de cx300-am volt, azért azt nem olyan nehéz túlszárnyalni.)
Amúgy jól írtad, a cx300 rettenetesen elmossa a közepeket! -
Zinho
aktív tag
válasz
schawo #10440 üzenetére
Azért az túlzás, hogy egy kalap sz@r... sok kompromisszummal jár, de én pl. akkor sem fogok fejhallgatóval járni utcán. Nem érdekel a többi ember véleménye, egész egyszerűen kényelmetlen nem praktikus: télen nem tudok sapkát húzni, elrakni nehezebb (biztonságosan elrakni még inkább)...
IEM-nél azért az ritka, hogy valakinél egy adott cucc jól szól, másnál meg rettentően rosszul.
Kompromisszumokat kell kötni, én megkötöm őket, mert az utcán is akarok hallgatni zenét. Nem úgy mint otthon, mert akkor tuti el is csapna az első kombínó... Az IEM-et erre találták ki (meg monitorozásra koncerten, de az más kategória) és erre tökéletesen megfelelnek.
De azt amúgy én is aláírom, hogy sajnos nagyon érzékenyek arra, hogy éppen hogyan illeszkednek. -
Zinho
aktív tag
válasz
zolka78 #10373 üzenetére
Írtad hogy bolti, garis jöhet csak szóba... külföldről? Csak mert akkor ugyan van gari, de nem nagyon tudsz élni vele... Csak mert én szívből ajánlom ezeket az új távol-keleti cuccokat, mint Brainwavz, Soundmagic. Az utóbbival van nekem tapasztalatom, de elég sokat lehet olvasni róluk Head-fin többek között. Ebben a nagy tesztben benne van a cx280/281 is, meg jó sok más is.
-
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #10359 üzenetére
Nincs utánvét, csak kártyás fizetés.
A kártyás fizetésnél a legnagyobb kockázati tényező a saját számítógéped. Az esetek döntő többségében azért tudnak adatot lopni, mert piszkos a felhasználó gépe. Gondolj bele, hányan használják az e-bayt, amazont szerte a világon naponta?
De ha nagyon paranoiás vagy, beállíthatsz vásárlási limitet, amit csak vásárlás előtt módosítasz. -
Zinho
aktív tag
válasz
Ricco_hun #10357 üzenetére
Szóval...?
Tény, nem lehet itthon kapni, amúgy ingyenes a szállítás, de ha nem akarsz külföldről rendelni, akkor oké.
Ha itthonról kell, akkor én csak a cx300-ról tudok nyilatkozni; kissé basszusorientált, de 5k körüli árért tulajdonképpen korrekt kis fülhallgató, én szerettem az enyémet. Vigyáztam rá, kb 3 év alatt ment tönkre.
-
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #10327 üzenetére
Zenére szvsz jobb az Asus Xonar sorozat. 30+ ezer ft-ért meg egészen biztos hogy nem SoundBlastert vennék, annál sokkal de sokkal jobb hangkarik vannak (zenére jobbak!), pl. EMU, Audiotrak. De ennyi pénzért már el lehet kezdeni külső USB-s DAC-okat is nézegetni.
Az, hogy hangkártyára, vagy fej/fülhallgatóra érdemes többet költeni, az nagyban függ pl. fejhallgatótól: van amelyik igényli az erősítést, és a jó hangkártyát, másik kevésbé.
De én ebben az esetben biztos nem költenék 3x annyit hangkártyára, egy 10e ft körüli fej/fülhallgatónak teljesen felesleges 30-40e-s hangkártya, nem fogsz hallani nagy különbséget. -
Zinho
aktív tag
Csak kérdés, hogy a megbízható eladónak vajon eredeti termékei vannak-e, mert lehet hogy ő sem tudja hogy hamis, de ez már elégszer ki lett vesézve itt már.
Amúgy a Soundmagic már egyre kevésbé ismeretlen, keress csak rá Head-fi-n pl.És az viszont biztos nem hamis
De nyilvan a postázásnak is vannak hátránya, plusz hiába garis, nem nagyon tudsz vele élni.
-
Zinho
aktív tag
Pioneer-ről semmi infóm, nem is emlékszem hogy lett volna szó róla itt a topikban, Sennheiserre meg keress rá, sokaknak van.
Én 10e körül a Soundmagic pl-50et ajánlom általában, de az nem jön meg egy hónap alatt sem talán... Plusz nem is basszusorientált, mint a Sennheiserek, tehát sokaknak emiatt nem is tetszene sztem -
Zinho
aktív tag
válasz
gabrielarky #10314 üzenetére
-
Zinho
aktív tag
válasz
MarioAna #10303 üzenetére
Igen, a postásunk hozta házhoz (pesti vagyok). Koliba is kihozzák szerintem, de vigyázz, mert hivatalosan szerintem nem vehet át csomagot, úgyhogy tényleg beszélj vele majd mndenképpen!
És sok helyen írták, hogy másfél hónapot is várni kellett olykor az mp4nation-re, szóval kalkuláld be! (Másnak Angliába meg másfél hét alatt kivitték, de ez a ritkább)
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest