- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
Nyílván sok helyen bele lehet kötni, és ClieOS nem annyira következetes, mint joker. Azért is virágzik annyira a threadje, mert tényleg az ő véleményéből lehet a legjobban kiindulni. Elsősorban a koncepcióért linkeltem. Sok fülesről rövid, velős vélemény. Mindez karakter szerint csoportosítva.
themebuilder: erősen hasonló, de még nem olvastam olyat, hogy valakinek nem tetszett volna jobban az M1. Ennyiért persze ugyanúgy nagyon jó vétel.
X3 -hoz van amúgy már ár? Állítólag nem lesz éppen olcsó, akkor meg megette a fene. A DAC chip önmagában meg nem ér semmit. Nem az szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
dudika10
veterán
Hát marhára érzéketlen szegény, meg a két oldalt nem érzem egyformának (eleve különböző gumiharangokkal került hozzám, nem tudom ki használja úgy...
), de az előző nokiához képest még így is ég és föld.
Sajnos a fülhallgatók fele nem használható már semmire, a kábelek is elég vackok többnyire, de lehet, hogy próbálkozom még 1-2-vel, mert találtam pl fél füles mikrofonos-t ami skypera remek lenne. -
DemonDani
addikt
nemtéma, pest messze van ebayről meg egyhuzamban vásárolok, nekem megteszi a kínai szeretem a rákokat is, semmi gond nincs, csak ha valaki próbálta már akkor adok a véleményére...
Meg esetleg méretben összehasonlítás jó lenne M1 gyáriak mellette Sony-k hogy milyen kéne nekem de az L tuti hogy felejtős
-
dudika10
veterán
A fatalitipró-t el kell felejteni. Lehúzás, sima Gamer, Music és az újabb titanium ugyan azt tudja fele annyiért. Pontosabban a Titanium erősen túlárazott.
Xfik driverileg se vészesek. Hogy a xonarok jobb vételek? Szerintem igen.
HD2 jóval komolyabb volna? Fejhallgatóval, egyébként nincs túl nagy előnye.
EAX? Már a játékfejlesztőket se érdekli, csak azért üldözi mindenki, mert belevésték az emberek fejébe, hogy az kell a játékhoz, de már rég openAL-t használnak. A Xonarok is gond nélkül emulálják egyébként a régebbi játékoknál ha valakinek ez lenne a perverziója.
RMAA, hát én nem tartom túl sokra.
Igen, eljátszotta sokszor a Creative, az Xfi szérában az Audio-val pl.
Nem csak a DAC van egy hangkártyán, minden más is elég rendesen beleszól a hangzásba. Nem kell túl nagy jelentőséget keríteni annak sem.
Saját tapasztalatból mondom ezeket? Többnyire igen.Költői kérdés: Na le lehet zárni végre ezt az ide nem illő témát?
-
Shufny
őstag
Múltkor olvastam, hogy elvileg az TD a kábelnél nyitott.
Valahogy meg tudjátok ezt erősíteni?
(pl reagál-e, ha ráfogjátok a kábelre a "szoknyát")
Az olcsó Meelec -ek közül szerintem az M21 érdekesebb. Igazából mondjuk akkor lesz, ha esetleg leesik az áruk annyira, mint a M6/9 -nek. Remélhetüleg majd tudok kérni kölcsön egy Alphát, mert nincs igazán mihez hasonlítanom az M9 -et.
A hangkártyás dologra: Én csak azt akartam mondani, hogy teljesen igazad van, hogy nem "komoly" az X-fi, viszont téves infókat mondtál róla, és fogalmam sincs, hogy honnan szeded, hogy kifejezetten szar. Ráadásul, ha ugyanúgy ebayről veszed, akkor kevesebb, mint a fele árban a HD2 -nek, szóval mivel még nem is támogat semmi kommersz dolgot a Prodigy, elég szégyen lenne, ha még jobban sem szólna. Viszont nem azért szól jobban, mert nagyobb az SNR -je, mint ahogy a jó füles sem azért szól jobban, mert 20kHz fölé megy. Azért nem ajánlák már, mert a Xonar nem rosszabb, és a Creative már nem tőrődik a hangkártyáival, így lehetnek vele problémák. Én személyesen nem tapasztaltam még semmit, de sokaknak rosszalkodnak. Közvetlenül fülest rákötve elhiszem, hogy elvérzik, de erősítő előtt már más a helyzet. A HD2 is csak egy budget kártya, és ebbe gyanítom nem fér bele egy olyan laktató reggeli, mint egy X-Fi.
Nekem az jött le, hogy gamer füles kategóriába sorolod, amikor inkább tartozik olyan kategóriába, mint egy Sennheiser füles. Közismert és mindenütt kapni. A kevésbé vakító és ismert márkáknál viszont természetesen a lényeget (hangminőség) olcsóbban megkapod.
Na meg fölhozni, hogy nekem X-Fi -m van. Nem is titkoltam egy pecig sem, csak a téves érveidre reagáltam. Főleg nem értem, hogy miért mondtad ezt, amikor te hoztad fel a témát a fülhallgató topicban. Úgy, hogy HD2 -d van, és még csak azt sem mondtam, hogy rosszabb az enyémnél.
Az audiofil szót meg feljtsétek el légyszives, vagy legalább rám ne használjátok. Köszönöm.
-
SÖ
addikt
Ez utóbbira reagált SÖ számomra minősíthetetlen stílusban, ráadásul a jelentős részét sikerült abszolút félreértenie, gondolom a szándék már megvolt, csak kellett valami támaszkodó.
Szerintem sokan nem értik miről beszélsz, még Én sem, pedig semmi szakmai nincs benne.
Attól, hogy sokat mondogatod, még nem lesz igaz.
Nem lehet, hogy üldözési mániád van?
-
SÖ
addikt
Örülök, hogy nem sértődtél meg, de nem értettem félre. Tényleg nem akarok ezen rugózni, de mi az, hogy a fejhallgató kimenetet is erősíti? Amiről beszélsz az a előfok, op amp ami nagy feszültségerősítéssel rendelkezik, szimetrikus bemenettel, és aszimetrikus kimenettel. A legnagyobb baj, hogy visszacsatolása van. Ha ráadásul erre van rákötve a fejhallgató kimenet, és nincs külön fejhallgató erősítő, elég szomorú.
Ahogy írtam az elöző hozzászólásomban is - "erősítési tényező" - rövid-zárak beiktatásával elindított erősítőkkel állíthatók be ahhoz hogy a nehezen hajtható (150 Ohm) fejhallgatók is kifussák magukat.
Ha komputer audióról van szó, akkor munkaállomásban kéne gondolkodni, ha azt szeretnénk, hogy tényleg jól szóljon.
Legalább úgy mint egy 20k bakelit lemezjátszó.
-
SÖ
addikt
Most már engem is kezdesz felbosszantani, pedig birkatürelmem van.
Shufny arra akarta felhívni a figyelmedet, hogy még a jobb hangkártyák - legalább is a pár 10k-s ársávban - kalap s@rt sem érnek. Erre fel Te elkezded a csúsztatás szokás szerint, és beszélsz az erősítési tényezőről amit a nagy belső ellenálású - 150 Ohmf feletti fülesek meghajtására szólgál. A Te szavaddal élve, "ez most hogy jön ide?" Mi köze a hangminőséghez?"16 bittel 96dB az elméleti maximális dinamikatartomány." Shufny
Shufny a 16bit-es zenei formátum dinamikai korlátjáról, beszélt.
Erre Te: Valamit mégis számíthat az a dinamikatartomány, ha a jobbaknál 120+ dB van
Igen, ér. A hangkártyáknál.
Nagy felbontású zenei anyagoknál - DSD 1bit 64fs, 128fs, DXD 352,8kHz 8fs - kétcsatornás rendszeren akár 120dB felett is lehet a dinamika.
A THD most hogy jött ide? Nem amiatt szól jobban, hanem a jobb DAC meg a műveleti erősítők miatt
Valóban, és még nagyon sok más miatt. Ez a válaszod is remek példája a csúsztatás magasiskolájának, mert megcáfolhatatlan, és ismét neked van igazad, de mint mindig másról beszélsz.
Shufny audiofhile szemszögből közelíti meg a témát, amit Te nem tudsz követni.Te mindent meg tudsz magyarázni, csak akik egy kicsit is értenek hozzá azok kapják fel a vizet. A stilusod meg kicsinyes, lekezelő, de vigasztaljon az a tudat, hogy nem egyedül Te érzed itt, aki mindent megmondó szerepben tetszeleg.
-
Bushmann
tag
A fejlődést pont úgy nem hallom, ha zenével járatom, miközben hallgatom. Akkor hallom igazán, ha időközönként hallgatok bele.
(#14079) bigmasterg: Leraktam én, de így is idegesítő. Dehogy fogok zajt hallgatni direkt. Bár kezd egyre jobban tetszeni. Lehet nem is fogok mást hallgatni rajta
-
raven12
senior tag
Hát ha minden jól megy, attól, akit ajánlottál, meg tudom szerezni 7-ért (ha nem, van valaki, aki 4-et rendelt, és 7200/db áron eladna 2-t, amiben már a posta is benne van, csak egyelőre nem tudom, hogy milyen típust rendelt, de ha TD vagy XR, akkor teljesen újan 7,2-ért eléggé nagyonjó, bár kétlem), a 2 gigás Fuze meg ebayről 6000+1k posta.
-
Shufny
őstag
Nem is ajánlotta most senki. Az AB -t azt a resample -re mondtam. Az X-Fi -ben ez volt a legnagyobb újítás, hogy baromi jó a resample, amire mellesleg nincs is szükség, mert tud bit-matched -ben is lejátszani. Az alap opampok ugyanúgy szarok a HD2 -n, mint az x-fi -n. Árnyékolva szintén nincsen. Szóval ahol nem ajánlják az x-fi -t zenére (mivel már kb nem is kapni? Meg nincs támogatva.. meg ilyen apróságok), akkor már semmilyen belső hangkártyát nem kéne ajánlani, és lehetne mondani, hogy minek fizessem ki a sok stúdiós hülyeséget, amikor csak zenét akarok hallgatni. A fejes erősítőt meg gondolom kihagyja a vonali kimeneten, mert elég gáz lenne, ha nem. SNR -t azt remélhetőleg működés közben mérik, szóval benne van a PC zaja, de akkor inkább mondom azt, hogy 16 bittel 96dB az elméleti maximális dinamikatartomány.
Egyébként meg nem tudom, hogy miért beszélünk ilyen mérésekről. Ha a 668B 10dB -nél nagyobb púpjai nem zavaróak, akkor komolyan 0.01% THD különbségből fogjuk megmondani, hogy melyik szól jobban? Ráadásul sokkal?
-
Shufny
őstag
X-Fi -nél nem kell resample, tudja a 44.1kHz -et. Ráadásul az egyik legjobb resample a piacon. Ezt már nem AB -zed ki mint a Live! -ot. A mi számít komolynak, meg megint értelmetlen, mert nyílván vannak komolyabbak a HD2 -nél is. Vonali szinten igazából nem hiszem, hogy olyan nagyon lemaradna az x-fi. A HD2 igazi előnye fülesnél az erősítő. Speciel én sem érzem érvnek a 7.1 -et, ha egyszer nincs hozzá rendszered, meg az EAX -ra is kiváncsi lennék, hogy mivel használja. Továbbá az snr most sem jelent semmit. A legjobb hordozható lejátszóknak 90 dB alatt van, mégse szarozza őket senki.
-
zack
nagyúr
Ezen a témán pihenten jót mosolyogtam volna, de így...
Először is. Nem értem a puffogásodat a hangkártyámon, ami így lefekvés előtt kezd kicsit indiszponálttá tenni.Van egy hangkártyám lényegében általános célra, aminek sok PH-s fórumtag örülne, mert lehet vele mozizni 5.1-ben, lehet vele játszani 5.1-ben ill. 7.1-ben, és nem mellesleg igen szépen meghajtja a hangszórókat és a fülesemet/fejhallgatómat zenehallgatás közben. Ha már itt tartunk, az általad linkelt hangkártyának, azon túl, hogy késztetést éreztél hogy csak azért is mutatsz jobbat, szerinted mi értelme? Aki minőségi zenét akar hallgatni az nem számítógépen keresztül fogja hallgatni, hanem normális hifi erősítőn keresztül, mivel lényegesen jobb a jel/zaj viszony mint számítógép esetében, amit nem hifi minőségű zenehallgatásra találtak ki. Innentől kezdve úgy gondolom számítógépbe komolyabb az én hangkártyám, mert több területen megállja a helyét mint az, amit linkeltél. A "reggelire megeszi" megállapítást sem igazán értem, mi alapján állítod, bár ettől függetlenül lehetségesnek tartom. Hallottad esetleg mind a kettőt onnan tudod?
Szerintem egész komoly hangkártya számítógépes berkeken belül, és még mindig nem tudom, miért kellett lefikázni, amikor én csak annyit közöltem, hogy dinamikusabban meghajtja mint az iPhone. Ha nem a rosszindulat, és az irígység vezérelte a "kötekedésedet" akkor mégis mi??
Kicsit úgy hangzott ez, mint ha beírtam volna, van egy M3 BMW-m amit elértem saját erőből, te meg linkeltél volna a netről egy Ferrari-t, hogy jó jó a BMW, de a Ferrari gyorsabb. Kb. ez 15 évesek szintje.
Persze lehet, hogy neked mindenben jobb és erősebb a konfigod, és sokkal több mindent megtehetsz mint én, és persze jobban is állsz anyagilag, csak megkérlek, a jövőben ne linkelgesd nekem az ebay-t, csak hogy fölényeskedve bizonygasd mekkora ász vagy és mennyire értesz a dolgokhoz, mert ebből én már 33 évesen kinőttem. Ettől persze még fennakadok az irígységen, és a rosszindulaton, ami nem korfüggő...Ezért is lett ilyen hosszú a mondandóm. -
zack
nagyúr
Kíváncsi lennék a komolyabb hangkártyára ennyiért. Jah...De ne olyat linkelj ami RCA-s, és zenében jobb, hanem olyat ami alkalmas a 7.1 rendszerem kezelésére, jó a szoftver ellátottsága, és támogatják a játékok is (EAX).
Szóval lássuk az ezeknek a paramétereknek megfelelő 150 dodós 2x komolyabb hangkártyát.Ráadásul annyit jegyeztem meg, hogy dinamikában sokkal jobb mint az iPhone. Ebből nem tudom hogy jött a képbe, hogy ennyiért van 2x jobb is, és igazából ez nem is számít jónak.
-
Shufny
őstag
Csak kicsit g*ciségnek érzem, hogy ilyen szürkén jönnek be, de addig jó lenne, ha nem védenék a belső piacot, amég nincs... Szóval megörültem itt ennek, de ha a leárazások is rosszabbak lesznek akkor kb dupla árra jön majd ki.
Egyébként meg nekem teljesen szokásos árkülönbségnek néz ki. Persze most nem a hazai A-T és Denon árakra gondolok, mert az azért olyan a boltokban, mert exotikum, szerintem. -
Shufny
őstag
Meg továbbra sem nyelik le az eladók az itteni áfát.
Most ez így elég vicc: US , UK
Ezért nem is linkeltem eddig, hogy szombaton írt mailt, hogy megnyílt az EU -s amazon boltjuk, és szállítanak onnan hozzánk.
Dave™: Olyan lehet, hogy esetleg valamilyen a torzulás miatt jobban ki van tarva a hang, és többnek/zavaróbbnak hat vele a kiemelés. Én csak erősítőkkel és fülesekkel tapasztaltam ezt, de tekintve, hogy a normális mp3 -akat nemigen tudom ki ABX -szelni, így formátumokról én nem tudok ílyen értelemben nyilatkozni.
-
SÖ
addikt
Utána belinkelsz ilyen bitang +20dB-es kiemelős füleseket, és azt mondod, hogy meghallgatnád
Nem olvastál figyelmesen. "Klipsch S4 szinte ugyan az, mégis szívesen meghallgatnám." Itt nem többesszámban beszéltem.
"Szép térleképzés, közép kissé kemény, tisztességes magas, a basszus boomy, de nem zavaró." Head-Fi
Ez is engem igazol. "Még ha +20dB-ről beszélünk is nem lehet olyan rossz, különben nem árúlnák. Mivel az alsó sávra érzéketlen a fűl, ezért nem torz hangként fogja feldolgozni az agy". 14021hsz
Aztán mondod, hogy te mindenféle kiemelést elutasítasz (paradoxon 2)
Ha erre a mondatomra célzol - "Engem minden kiemelés zavar, és legszívesebben meg sem nézném ezeket a grafikonokat" - akkor az elutasítás helyet, az elvisel szó lenne a megfelelő.
TD-ben magas felbontású zenékkel már-már kevés a mély
Mennél jobb minőségű a zenei forrás, annál kevesebb mélyeket érzünk, de ennek ellenére mélyebben halljuk. Ezt lehet, hogy sokan nem értik megint, és belekötnek, de nem érdekel.
Ha valami mp3-al kiemel, az ki fog Flac-el, ogg-vel wav-val, 16, 20, 24 biten, 44, 48, 96 stb. kHz-en is, ezt elég könnyű belátni Nem a forrásfile-tól függ a kiemelés, ha már egyszer így van hangolva A lejátszó számíthatna, de elég erősen kellene csillapítania lent, hogy elvesszen a TD kiemelése
Az, hogy milyen hang jön ki a fülesből, a lejátszó, annak szoftvere, és a formátum is befolyásolja. Erre az előbb tértem ki. Flac Playert használok, ami talán a legjobb PDA-ra.
Hova tünt a TD brummogása? Nem tudom.Ne aggódj, Dudika10 azt ír amit akar, nem fogok leállni vele parttalan vitába.
-
bigmasterg
addikt
Esetleg Teclast T51, mint zen alternatíva?
Valaki vegyen már egyet!
-
Shufny
őstag
Leszámítva a fényes felületet, minden téren nekem találták ki, ha nem lesz vele sok váratlan probléma. Persze megértem, ha másoknak nem ez kell. Én csak örülök, hogy legalább ez kevésbé zsebbenyúlos nekem. A C60 amúgy, lehet hogy tetszetősebb lesz sokaknak.
Szerintem is vicc a head-fi technikailag. Pl ezt az esztelen topic nyitogatást se értettem soha. Bár lehet, hogy így legalább nem szemetelik össze annyira a jókat. Az igazság viszont az, hogy rengeteg rosszabb fórum van. Inkább a PH! kiemelkedő kezelhetőségben, mint a head-fi rossz.
Hogy kicsit ontopic legyek, el kéne kezdeni puhatolózni, hogy hogyan lehet értelmes szállítási költséggel szerezni amazonról füleseket. Az M9 például úgy lehetne ellenfele az Alphának.
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
Múltkor linkeltem a B2 -ről az írást. Ott volt róla szó, hogy ugyanazt használja az UE700 a CK10 és a DBA-02 is. Elég komoly különbségek vannak állítólag.
Ha a dobot szeretnéd kiemelni metálnál, akkor abban nekem az M2 páratlannak látszik. Persze a megabass az teljesen más, és a TD -hez közelebb áll.
Dave™, raven12: Ha valamikor a héten ráértek Bp -n , akkor találkozhatnánk, és meg tudom mutatni az N2 -t is az M2 -m mellett. Hátha mégis érdekel, és akkor még meg tudod rendelni akciósan.Múltkor én is szórakoztam egy Sony EQ -jával. S616 volt talán. Hát elég vicces volt.
DemonDani: Elsőre mindig fura, de pár nap múlva szerintem sokkal jobban fog tetszeni.
Múltkor én is szórakoztam egy Sony EQ -jával. S616 volt talán. Hát elég vicces volt.
-
Dave™
nagyúr
kis korrekció: meghallgattam még pár számmal, és nem tudom a basszus preset hol emel ki, de elég tüske szerűen teszi ezt, tehát erősen számfüggő hol milyennek érződik. A megabass sokkal szélesebb tartományt emel meg még nagyobb puklival, de az mindenhol marha sok. A TD alapból elég szélesen emel ki lent, ezért vaskosabb, testesebb és egyben melegebb hangja van. A TD-vel szerintem bármilyen további kiemelés gáz, teljesen szükségtelen. Természetesen nincs átjárás a kettő között, még kiemeléssel sem hasonlítanak egymásra, ahogyan korábban is említettem.
bigmasterg: ugye Thomas szerint ua. a driver a TD-ben meg az XR-ben, de szerintem annyira ég és föld a kettő, hogy kizártnak tartom ezt
Pont az ellentétei egymásnak, hogy lehetne egyforma?
Vagy ennyit számíthatna a finomhangolás?
-
-
SÖ
addikt
Engem minden kiemelés zavar, és legszívesebben meg sem nézném ezeket a grafikonokat.
De ezektől lesz meleg, kellemes, sokáig hallgatható a hangja. Még ha +20dB-ről beszélünk is nem lehet olyan rossz, különben nem árúlnák. Mivel az alsó sávra érzéketlen a fűl, ezért nem torz hangként fogja feldolgozni az agy. Ez üzleti stratégia az alsó szegmensben, így jobban eladhatók. Egyébként a TD jó forrással hajtva szinte mély hiányban szenved, és a közép magas dominál, amit eléggé leegyszerűsít, de ezzel sok részletet hozz elő a zenéből.
-
raven12
senior tag
Jah, de ha EQ-val felviszem a basszust azért az XR is rááll rendesen, nem?
Úgyértem, az is tud dübögni rendesen, vagy azért annyira nem erős benne a mélytartomány?
Mert azt meg nem szeretném, ha az erős basszus elvinné a hangzást a meleg tónusok felé, nekem a száraz hang jobban bejön, mint a torzított.
Azt azért meg kell mondanom, hogy a legtöbb zene, amit hallgatok, sokkal kifinomultabb, mintsemhogy agyatlan dübörgésből álljon az egész. Elég vájt füleim vannak, hamar meghallom, hogy mi tiszta, torz, száraz, csengő, tompa...
Lehet, hogy az XR jobban megéri? Azért a dübörgő basszusból nem adok, még ha EQ-val is kell feltolnom, de dübögjön, ha kell!Egyébként az XR mennyi lehet használtan? Látom, nálad 9000, de új, a másik, hogy jóval olcsóbb kategóriában van, mint a TD. Csak a popularitása miatt annyival drágább a TD ezek szerint?
-
raven12
senior tag
Hát asszem igen, w810i-hez járó szériafüles, valszeg az. Egészen addig nem is volt vele bajom, amíg a k550i-men járattam, ott szép hangja volt szerintem, főleg megabassal. Csak elromlott az érintkezése a telefonnak.
Én - mivel főleg metált hallgatok, gitármuzsikát és egyebet, nem technot - így nem a hihetetlenül csengő magasak a legfontosabbak számomra, sokkal inkább a dübögő basszus.
Nem baj, ha nem a világ legkiegyensúlyozottabb fülese, de mindenképpen számít, hogy minden hangtartományban minőséget adjon, de a 3 közül nekem, ha váalsztanom kell, a basszus a legfontosabb. Bár a fülbedugósok közül a legtöbbnek jó a basszusa, lévén alapból a füledben van, nem mindegy, hogy szimplán dübörög, vagy tisztán adja a mélyet.Mindenképpen hangozzon a lehető legszebben, ne parázzon a nagy hangerőtől, ha alapból kiemeli a basszust, külön jó, de mindenképpen adja vissza szépen a mélyeket, legyen kényelmes és nézzen ki valahogy (úgy értem, mondjuk ne legyen 5centis háza, ami kiáll az agyamból, mint egy jégcsap
).
Így meghatározva az igényeimet újra tudnád gondolni nekem a palettát?
Úgy hallottam amúgy, hogy a Xears TD100 II és III is baromijó, azt is láttam 9000-ért. Ráadásul ahogy olvasom, azok mélyorientáltak.
-
SÖ
addikt
Sehol nem írtam, hogy +3dB-t emel a TD, mert nincs rá mérés, de hogy emel az biztos. Talán nem volt szerencsés ebben a kontextusban megemlíteni a TD, de csak analógiát vontam az alsóskategóriás fülesek tervezési metódusa között.
Ez is Denon, csak egy kicsit más ársáv.
Klipsch S4 szinte ugyan az, mégis szívesen meghallgatnám.Ne várjunk olyan egyenes karakterisztikát, mint egy erősítőtől.
-
L4D1K
őstag
"Ezt most hogy kell elképzelni? Felhúzod a közepeset rá meg a kicsit? Az egyiket kifordítva? Vagy hogy? Formára olyan mint a foam, csak a szilikon miatt gondolom jobban szigetel."
Fogtam a kicsit, a külső "köpenyt" visszahajtottam, hogy előbukkanjon a belső cső. Ezt így beleokoskodtam a közepes harang puha részébe, nagyon pontosan illeszkedik, majd a köpenyt ráhajtottam a közepes külsejére és így tettem fel az XR re. Nem csúszkál nem lötyög és nekem nagyon kényelmes, mert így hosszabb az egész és "támasztást" talál a fülemben. Egyszer sztem érdemes kipróbálni, nekem nagyon bejött.
-
Shufny
őstag
Nem úgy volt, hogy a másikról sem tudni, hogy eredeti-e? Majd kiváncsi lennék, hogy mennyire hasonlít a Brainwavz M2/3 -hoz adottakhoz. Az is elvileg Sony Hybrid másolat.
Telefonoknál meg előfordulhat, hogy elfogy belőlük lent a kakó, de úgyse ez a legnagyobb baj az ilyenekkel.
Más: Garanciában szerintem nyert a Fischer:
"Failure caused by the act of God, fall of asteroid, Martian attacks, hungry piranhas and/or swallowing by Ravenous Bugblatter Beast of Traal, is covered by Fischer Audio if such accident has been proven." -
Bushmann
tag
Jó, én nem tudom.
De azért fura ez a nagy hype. Érdekes módon mindenki szereti a pk1-et, és ami a legtöbbet mond, az az, hogy olyanok dicsérik, akiknek jófajta fejeseik vannak. szinte szapulják hozzá képest a saját fejhallgatóikat.De mondom, én nem akarom nagyon dícsérni, mivel nem hallottam se a pk1-et, sem igazán jó fejeseket.
-
Shufny
őstag
Monsternél a garancia is elég érdekesen van megoldva azt hiszem.
Más: Fake Shure E1c. A legjobb az egészben, hogy ez tényleg ennyire bénán nézett ki
gsc73: megfelelő, mert nem hallottál jobbat. Kicsit összekavartál ezzel a bedugós vs. in-ear dologgal. Szóval, ha az olyanok esnek ki, mint az Xears -ek, akkor valószínűleg egy rendes haranggal ez megoldható probléma. Gondolom nem fektettek sok energiát abba a gyári fülesebe sem. A telefonomhoz kapott IEM -et egyszerűen képtelenség rendesen behelyezni.
-
krino
tag
nah igen reméljük veszik a lapot, lehet csatolnom kellett volna egy EU térképet
Mondjuk az is érdekes, hogy ez a "sample" csomag: küldenek mintát mindegyik méretből(gél és foam) ez 25dolcsi, de ha kiderült melyik a jó, majd te még rendelsz közel 40 dollárért 6 pár M-s mértet?....
-
krino
tag
én a gyártónak az olalán néztem és ott ha... jól néztem akkor 25 dollárért lehet venni vegyes csomagot ami tartalmaz foamból és gélesből is XS, S, S/M, M, L-s verziót.
Az első csomagot néztem.
Bár, az fura, hogy a csak gél vagy a csak foamos drágább, mint egy ilyen "kevert" összeállítás?
-
Adam777
csendes tag
Igen, értettem a kérdésedet.
Teljesen rendben van, hogy egy méretből több pár van egyben. Nem értem a problémát.
Pont a mai napon próbáltam ki a nagyokat, és meg kell mondjam, a dupla az igazi!
Azért is kérdeztem tőled, hogy mit tudsz róla! Szerinted melyik a jobb? Ha tudnád részletezni a különbségeket, megköszönném. Engem nagyon érdekel!
-
Luissimo
veterán
tudod mi a rákkeltő ??
Az ÉLET, maga !!ezaz , az Xears-nél mindeggyik csak jobblehet.
ennyi.
tovább nem minősítjük, merthogy fogalmunk sincsen.
Aztsemondtam, hogy a drágább Sony vagy Sennh nem jobb. (nekem is van ilyen gumigyüjteményem , mint a kollégának csak össze kell szednem a különböző dobozokból.De ha majd megjön, akkor kiderül a turpisság. ( még azislehet, hogy mellékhatásként kiöli a szőrt a fülemből, nemkell manuálisan a szőrvágóval küszködnöm
)
-
-
Mauzes
addikt
Kb. arra, hogy ártól függetlenül mennyire vannak pariban, hangzásban. Nyilván nehéz minden aspektusban összehasonlítani, egyszerűen annyi, hogy ha valaki hallotta mindkettőt, és az egyik messze jobban tetszett neki, azt írja le nekem. Ha olyan írja, aki hallott már sok fülest és fejest is, vagy ha többen írnak hasonlót, akkor azt kezdem elhinni.
Lehet, tévedésben vagyok abban, hogyan alakítsam a saját véleményem, de sajnos nincs lehetőségem kipróbálni mindent, amire kíváncsi vagyok.
-
kerni
tag
Ja, de azért a valóságban a basszer az basszer és ettől még a többi hangszert is hallani. Nekem van dobom és basszerom is. Csúnya lenne, ha emiatt nem lehetne hallani a többi hangszert. Hát ez az én bajom, hogy sok basszussal akarok tiszta fülest. Akkor maradok a TD-nél, csak korábban sok jót olvastam a V-MODA-ról és, hogy most megláttam kedvező áron az aprón, ezért bizonytalanottam el.Azt hittem az is jó erős.
-
Xabi78
aktív tag
Dave: nézegettem is, milyen érdekes formája van, én úgy néztem, hogy a kicsi szimpla, a közepes meg a nagy dupla, vagy csak amorf...
, meg kell mondjam, a thomson szimpibb volt, egyszerű, kúpos szilikonformának tűnik. Egyenlőre vacillálok, mert tök jól bevált a mostani szilikon...
-
ntomka
nagyúr
Zenében viszonyítva egy másikhoz, de asszem ezt így is hangsúlyoztam.
Így szinuszolva persze valóban megvan, csak végig egyenletesen, 10kHz-en ugyanúgy, mint 17kHz-en, nem kellett lejjebb vennem a hangerőt, mert nem emeli ki. Ellenben a fejesem addig a frekiig egyre hangosabb, míg a végén már lekaptam a fejemről, szóval a sok év alatt ehhez a kiemeléshez valszeg hozzászoktam, és azért hiányzik.
Azt hozzáteszem, egy zenében máshogy érzékeled ezeket a tartományokat ugye, mert ott ha van egy erős közép vagy mély hang, akkor ráül ezekre a hangokra.
(#13700) dudika10: Nem, ahogy piszkálom a hangerőt egyre érdekesebb hangokat ad ki. Csúnya módon, ahol már ugye nem kéne hallanom semmit, tehát 21-22kHz-en, ott is berreg. Na itt a fejesemen tényleg nem hallok semmit.
-
Bushmann
tag
Ez ilyen. Az, hogy a füledben mi történik, nem tudom.
Mindenesetre így szokták mérni a füles/fejeseket. Ráadásul konkrétan ezzel a típusú mikrofonocskával. Szerencsére pont akkrora az átmérője a micnek mint a szilikon lyukánal, vagyis kicsit nagyobb, úgyhogy pont beleszorul, nem vész el semmi.
-
L4D1K
őstag
Na ezt a felfelé fordítást majd megtanulom, a dinamikával kapcsolatban meg annyit, hogy valószínűleg a mély kiemelés hiányát érzem. Ugyanez volt akkor is, amikor megvettem a mostani hangfalaimat, sokkal kevesebb mélye volt, járódnia is kellett (annak ellenére hogy használt volt) és amikor megszokta a fülem, megjöttek a mélyei
.
-
Gaben1
tag
a lejátszóm egy kis 2 gigás sony nwz-b142 a minősége nagyon jó a hd681 et nagyon szépen viszi,igaz nem bírja meghajtani (ez már nagy falat neki) elég halk vele de nagyon szép tiszta,az AKG k321 szó szerint bömböl vele tehát azzal nincs gond hogy nem hangos
a superlux ot csak összehasonlításképp irtam hogy hasonló minőségü füles kell csak agydugós változatban -
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
Nem értem, hogy itt nekünk miért számít ez? Most se nagyon kapni a beyer IEM -eket itthon, és se Sennheisert, se AKG -t nem szoktunk ajánlani. (amit a Sennheisernek leginkább megelőlegezünk, mert a palettája nagy részét nem hallottuk...)
A DT235 szerintem azért ilyen olcsó, mert egy darabot nem adnak el belőle. Abban a kategóriában a hangerő, és a kinézet sokkal többet számít.
-
mhorvat
senior tag
Nekem is a Sennheiser duplaharang a nyerő (közepes), kellően nagy a hangút keresztmetszete, nem túl hosszú és nagyon kényelmes is. A gyári Xears duplaharang számomra nem volt jó élmény, mert nem lehet annyira a füledbe dugdosni, kisebb az átmérője és hosszabb utas. Hozzáteszem, valóban elképesztő, mennyit számít a szilikon, főleg az XR-nél.
Szerk.: elkészült tegnap este az XR teszt, itt lesz olvasható. Megjelenési dátum egyelőre nincs.
-
zack
nagyúr
"Te mondtad, hogy nem tudom megállapítani, én meg cáfoltam, arról nem volt szó, hogy mi alapján"
De írtam hogy mi alapján, csak nem figyeltél. Pont ez volt a kizáró tényező, amibe most belekapaszkodtál.
"Kész szerencse, hogy az Xcape-hez tökéletes szilikon jár"
Igen. Szerintem jó minőségű. Mondom ezt úgy, hogy amióta megvan elég sok fajtával próbáltam már. De itt is a dupla gyűrűsnél a kialakításból adódóan sok dinamika elmegy az éterbe, hiába jó a minőség.
-
zack
nagyúr
Kár ezen vitatkozni. Ha lesz bárkinek hiper-szuper premium gumiharangja ki fogom próbálni, ill. venni fogok, hogy kipróbáljam, mert továbbra is parasztvakításnak gondolom.
Bárki bármit mondhat én a fülemnek hiszek. Én akkor tartom jónak a párnát, ill. érzem teltebbnek a zenét, ha elég mélyre megy, nem szűkülős, és a szeparáció tökéletes. Ami a legfontosabb hogy maga a gumiharang állítólagosan fontos belső gyűrűje minnél rövidebb legyen és lehetőleg a kimeneti nyílás szélessége. Tehát a funkciója csak és kizárólag a fülben levő fixálást biztosítja nálam. Ami ettől eltér, abból nem kevés dinamikát bukok és jóval vékonyabb ill. kevesebb a teltsége a zenének. Tehát ha már egy harangnak kell vezetni a hangot az már régen rossz. Ezért is írtam hogy ez egy faszság. Már nem tudnak miről beszélni, így vetődhetett fel a gumiharang téma. Lényegében minnél kényelmesebb, annál jobb, csak ugye ezt nehéz elérni, mert mindenkinek más a kényelmes és más anyag jön be. Ezért van ennyi féle harang nem a hangzás miatt.
Persze hogy megállapítod. Mert érzetre más ahogy bedugod a füledbe. -
zack
nagyúr
Nem igazán erről volt szó.
Nem változtat meg egy adott számot hangzásban 2 azonos formájú és méretű füles. Ha meg is változtatja esetleg műszeresen, kizárt hogy halld. Az hogy érzed az anyagok közötti különbséget, az már megint egy más kérdés mint ahogy az is mennyire izoláltan juttatja a hangot a hallójáratba. Milyen hosszú, keskenyedik e...stb. De ez nem tartozott a tárgyhoz. -
dudika10
veterán
Elcseszni max akkor tudom, hogyha nem tudom összerakni utána, most is úgy szedtem szét, hogy semmi nem látszik rajta (mármint nem az XR-t, az még egyben van).
De: UTP madzag métere 100forint és abból 2 fülhallgatóra jut (8 érből csak 4 kell), picit merev viszont 2x vastagabb mint a gyári. Na mindjárt írok róla egy rövid blogot.
-
ntomka
nagyúr
Inkább a telómra gyanakszom (galaxy 3). A magasig minden tartomány szépen szól, de az valahogy teljesen tompa, ezt már megfigyeltem az AKG-vel is, viszont az abban lévő mélyek amúgy is elnyomták. Most tisztán feltűnőbb, lehet ezért is érzem kevésnek.
Most akusztikussal hallgatom (P.O.D. - Eternal), de magas alig van. Lehet ezt a telón muszáj leszek EQ-zni.(#13541) Dave™: Otthon a hétvégén megnézem majd az X-Fi-n, ha azon sincs magas, akkor én vagyok a hallássérült...
-
ntomka
nagyúr
Én úgy veszem észre, hogy az XR nagyon visszaadja a stúdiós hangszínelés minőségét. Ha ez jó, akkor gyönyörű, a mély lágy és kellemes, rock zenénél a középen lévő gitárok szinte élnek, az énekhang az tökéletes, viszont egy picit mintha kevés lenne benne a magas.
De ha a hangszínelés rossz, akkor rosszul is szól, de akkor mi nem? -
_ak_
addikt
Van az MM-ben is? Mondjuk ott sosem kerestem, lehet, h azért nem is láttam, de holnap akkor lehet, h benézek.
Persze mindenképpen vennem kell akkor gumiharangot így is-úgy is. Az AKG-t meg leinte csíptem, így is eddig ez volt a legjobb fülesem, de vmiért a jobb fülemben, már nem akar megmaradni a nagy gumiharang. Viszont ettől függetlenül még nem zárkózom el attól, h vmi újat is kipróbáljak, főleg, ha jobbnak ígérkezik..messze vagyok én még attól, h akármelyikre is rámondjam, h nekem ez a legjobb. Ezért ha nem szenved csorbát sehol egy újabb füles, csak ég többet hoz ki, akkor a 10k-t megérhet a dolog.
-
Shufny
őstag
Pont a Sony gondolná így?
A világnak azon a részén tudtommal nincsenek oda az USÁ -ért. Több termékük is van, amit nem kapni az ott sem. Egyébként lemaradtam: ki, hol, mikor kérdezett rá?
#13492: Na de legalább annyira nacionalisták, és a saját piacuk nem is kicsi. Náluk az Xbox -nak Nokiának vagy Apple -nek semmi esélye. Valószínűleg a drágább fülesek iránt is nagyobb a kereslet viszonylagosan, hiszen sokkal komolyabb boltjaik vannak. Szóval nem indokolt pont ezen a területen leszarni a világ többi részét.
-
dudika10
veterán
Én sem, itt volt nálam a "rossz" xr amiről múlt héten diskuráltunk. Bedugtam és szólt mind a két csatorna. Végigmasszíroztam a kábelt, semmi, megmozgattam a csatlakozót, semmi. Így vissza is adtam. Nem tudom, hogy a srác nem normális vagy más rossz, mindenesetre a füles nálam hibátlan volt.
Pedig még csak rá se olvastam, meg nem is varázsoltam semmit.Bici: nem feltétlenül rontja el.
Mondjuk úgy, hogy akár el is ronthatja.
Gyárilag én se nagyon találkoztam még ilyen megoldással, bár annyira nem szedtem még szét sok fülest, szóval ettől még akár lehet ilyen. -
Xabi78
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest