- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
kutkut #43343 üzenetére
Ha az ütősökre helyezed a hangsúlyt, akkor szívből merem ajánlani az E30-at, annak ellenére, hogy az enyém pont hibás. Fantasztikusan adja vissza a dobokat, soha semmiben nem hallottam még így. Ha érdekel, Pesten meg tudod hallgatni (driver flexes, de attól még szól
).
(#43347) contaxg
Így van, arról van szó. -
Ati1979
veterán
válasz
kutkut #43339 üzenetére
Vsonic gr07 v creative Aurvana vagy hifiman re400.
Ezek árban kicsit többe vannak mit 20k, de hosszabb távon érdemes lehet ezen fülesek egyikébe befektetni.
Lejátszót akkor vegyél ha majd ha egy kicsit komolyabb összeget szánsz rá. Ha jól szól a telefonod, akkor a clip nem fog nagy ugrást produkálni a hangminőségben.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
kutkut #28287 üzenetére
Hangzásilag nekem a Monster Supertips "foam" az egyik favoritom. Az ötféle méret közül kettővel (a második és a negyedik méret) nagyon jól szólt az ue 700. Mindkettővel máshogy, de jól.
Azért a múlt idő, mert kb. 2 hónap használat után mindkét "foam" használhatatlan lett, szétvált a gumicsőtől a "foam" része.
Azért " ", mert igazából elég kemény a cucc. A Comply pl. kényelmesebb, mert bár kb. ugyanolyan hosszúak (ami a stabilitás miatt fontos), de a C. puhább, jobban megmarad a fülben.
Úgy látom a Hama (http://www.hama.hu/) már nem árulja az alapcsomagot (minden méretből egy pár gél-foam), ami kb. 7500 Ft
volt szállítással együtt. Bár rendelni talán lehet.
Úgy látom, mintha nemzetközi szinten is kevesebben árulnák. Szerintem nem lett sikeres.A gél egyébként szar. Elméletileg ez lenne az audiofil a marketingszöveg szerint, de kevésbé kényelmes a gömbszerű kialakítás miatt, és én egyik méret hangjával sem voltam megelégedve.
Igaz, az legalább elpusztíthatatlan.Összegezve: szerintem az adott méretből 6 párt tartalmazó csomagot érdemes beszerezni (Replacement Kit). Az kitart valameddig + lehet, hogy javítottak a ragasztáson és a későbbi modellek már nem esnek szét.
Viszont a számodra megfelelő méretet csak akkor tudod kiválasztani ha rendelkezel az alapcsomaggal (Sampler Pack).Most a Shure foam (műanyagcső nélkül) + szilikon gumiharang kombót használom. Elég jó és szerintem bármilyen szivacs jó hozzá.
Az adott témával kapcsolatban bővebb infót a korábbi hozzászólásaim tartalmaznak.
http://mobilarena.hu/tema/fulhallgatot_de_milyet/keres.php?suser=hobbyone&sival=
-
MPeter87
őstag
válasz
kutkut #28239 üzenetére
Az könnyen lehet, hogy belül össze van valahogy nyomódva a szilikon vége, de a 3 harangnak nincs hozzá köze, max annyiban, hogy azok miatt nyomódik össze.
A harangok között sok különbség lehet. 2 egyforma méretű szilikon között is. Az egyik jobban szigetel, a másik vékonyabb, kevésbé. Próbáltad már másik füles harangjaival is?Más: 1-2 órája próbálgattam a BW M4-et a hozzá és az R1-hez adott Comply (T) szivaccsal. Hát az R1-é sokkal jobban szigetel, sokkal jobb. Az M4 Comply-ja (M) sokkal szellősebb hangú. Jól szigetel az is, de valahogy mégis... Érdekes.
A 3M-es és Shure szivaccsal még nem vetettem össze.(#28235) dying_sun
Hallgattam most néhány órát a Brainwavz R1-et. Nagyon tetszik! Merem ajánlani! Van mélye, de nem mossa el a többi hangot, egész nagy tere van, nincs driver flex, kényelmes. Szerintem simán megéri az árát.
Az E17 ezzel is csodát tesz! -
kutkut
addikt
válasz
kutkut #28216 üzenetére
Erre valaki?
Folyton kicsúszik a fülemből.A ház beleütközik a fülcimpámba, és megakadályozza, hogy a megfelelő helyre tolhassam a fülest. Szigetelés nulla.
Olyan gumiharang kéne, ami hasonló a mostanihoz (Samsung Galaxy S-hez adott gyári szilikonharang, szimpla, közepes nagyságú, viszonylag puha), csak közben funkcionáljon "hosszabbítóként" is, mintha egy hosszabb cső végén lenne.
Létezik ilyen?Kb 2-3mm hiányzik a boldogságomhoz.
Tulajdonképpen anyaga, keménysége mindegy is...
-
Dave™
nagyúr
válasz
kutkut #13739 üzenetére
Én is jobban szeretem az XR-t, de csak azért, mert olyan zenét hallgatok, amihez az passzol jobban
Szerintem sem célszerű kategorikusan kijelenteni, hogy ez vagy az a jobb, mert már voltak többen is, akik pl. kevésnek tallták az XR mélyét, vagy éppen soknak (túl élesnek) a magasát. Választani kell a két karakter közül
Annyi szinte bizonyos, hogy a többségnek vagy ez, vagy az be fog jönni
Bushmann: ezt csak azért mondod, mert tőled még nem kérdezték meg N+1-szer, hogy "és ugye jó basszusa van?". Ez az a kérdés, aminél nem a természetes hangzás lesz a domináns
-
bigmasterg
addikt
válasz
kutkut #13576 üzenetére
Szerintem egy kicsit félreérted a dolgot.
TDIII-al is hallatszódnak a magas hangok, illetve az XR-el is vannak mélyek, csak az egyikben több a mély, (mint pl. házimozinál, ha van subláda, akkor sokkal több a mély). A másikban meg kevesebb a mély, jobban előtérbe kerül a közép és magas.
Ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik.
Mit hallgattál eddig? Milyen fül/fejhallgató, vagy hangrendszer hangzása tetszett?Más, nem feltétlenül neked:
Sony ex85-ömet korábban nem nagyon használtam, belehallgattam, nem tetszett a hangja.
Ma meghallgattam megint TD100 II mellett. Sokkal rosszabb a hangja, viszont jobban tetszett a valósághoz közelibb hangja, mint a TD-nek.
Asszem' nekem is egy XR120PRO II, vagy valamilyen hasonló kiegyensúlyozott füles kéne'.
De előtte még szerintem elhasználom a TD-t -ha már megvettem-, nincs túl sok kedvem hirdetgetni, no meg ki venne/adna el használt iem-et. (Tudom, hogy sokan, de én nem vennék, íll nem is adnék el. - higennyia | fejhallgató megint más téma, ott mehet a használt).Nem kell félreérteni a dolgot, jó hangja van a TD-nek, CX300-at is sokan szeretik. Ez annál sokkal jobb, csak ugyan úgy kicsit sok a mélye.
-
Dave™
nagyúr
válasz
kutkut #13576 üzenetére
Meghallgatja szépen és akkor egyértelműen el tudja dönteni
Visszaolvasva a véleményemet (amit Xabi78 linkelt) teljesen egyértelmű melyik milyen karakter, csak én már ismerem mindkettőt (-hármat, -négyet), így azért jóval könnyebb
És bár valószínűleg közel járok/járunk az igazsághoz a leírásokkal, mégis az az igazi, ha meg lehet hallgatni
-
themebuilder
senior tag
válasz
kutkut #13576 üzenetére
TD III és XR120Pro II között lenne neked a megfelelő választás, de ilyen nem létezik tudom másom szerint. El kell döntened melyik irányba hajlasz inkább, melyik a szimpatikusabb a kettő közül. Ha a több mélyet részesíted előnyben akkor a TD III ha a részletesség áll mindenek felett akkor a XR120Pro II a te fülhallgatód. Neked kell döntened.
-
Dave™
nagyúr
válasz
kutkut #13554 üzenetére
aprón ott van minden, ha ide beírom azt nyílt reklám, szóval inkább nem teszem.
Persze meg lehet venni őket a gyártótól is: TD III 50€+8€ szállítás, XR: 29€+8€ szállítás
Amúgy én nem viccből mondtam, már korábban is felajánlottam, ha akarod meg tudod hallgatni, semmilyen kötelezettséggel nem jár. Keress meg privátban ha gondolod
zack: "Nem változtat meg egy adott számot hangzásban 2 azonos formájú és méretű füles. Ha meg is változtatja esetleg műszeresen, kizárt hogy halld. Az hogy érzed az anyagok közötti különbséget, az már megint egy más kérdés..."
Szerinted. De ha megkérlek, hogy bizonyítsd, akkor már nem biztos, hogy menni fog
Az anyag is elég sokat számít, nem mindegy mennyire/hogyan verődik vissza a belső falról. De majd a fizikusok megmondják
Amúgy te mondtad, hogy nem mondom meg a különbséget füllel két azonos formájú szilikonról, én ezt cáfoltam, mert megmondom neked bármikor (nem mondom, hogy minden felállásban, de a V-moda - SE párost egészen biztosan).
mhorvat: nem tudom, én olyat biztosan nem veszek, szerintem nagyon gáz
-
mhorvat
senior tag
válasz
kutkut #13536 üzenetére
Green Day = XR.
Nem vicc. Szeretem egy-két daluk hangszerelését, rátettem tesztként a Misory-t is, dobtam egy hátast. Tényleg a füledben játszanak a srácok. A Sennheiser dupla közepes harangja van most rajta, szerintem tesztelni is ezzel fogom, mert hagyja a részleteket szólni. A gyári Xears duplaharang visszafogja a közepeket és kicsit mos.
Más: meg tudnátok mondani, hogy mennyi/milyen harangok járnak az XR-hez gyárilag?
-
Dave™
nagyúr
válasz
kutkut #13540 üzenetére
Mi köze a busznak a basszushoz?
Ha rendes szilikont használsz (méret, anyag, minőség, illeszkedés) akkor "semmit" sem számít, hogy buszon vagy vagy az utcán. Persze a tökéletes csend a legjobb, de a busz sem annyira gáz a fenti esetben. Ha szereted a dübörgő mélyeket, akkor inkább a TD. Az XR sokkal visszafogottabb, én pl. ezért szeretem
#13542: a forrás lesz az szerintem is, elég éles magasai vannak, szóval nem a füles korlátoz. Nézd meg másról is.
-
Dave™
nagyúr
-
Xabi78
aktív tag
válasz
kutkut #13522 üzenetére
Rengeteg füles van még, amiről mi sem tudunk. Ha a véleményünket kérdezed, hogy Galaxy S-hez mit, akkor a belépő egy sennheiser cx300 (bass-headeknek) vagy 400, ha sok akusztikus zenét hallgatsz, akkor XR120pro, ha elsősorban elektronikusat, akkor TDIII vagy valamelyik V-moda (apró), ha a külföldi rendelés belefér, akkor brainwavz M1, M2 (M3). Aztán kicsit följebb is elég sűrű a mezőny
Ezekről a fülesekről vannak itt tapasztalatok elsősorban.
FLAC és 320 mp3 között szobában, csöndben, jó fülessel is csak akkor hallasz különbséget, ha oda-vissza hallgatgatod, és van valamilyen tömörítési hiba, egyébként szerintem igen nehezen megkülönböztethető whitefüllel is. Buszon kizártX.
PS.: "gyárilag nem kiemelkedő." ha jó minőségű mp3 lejátszókhoz mérjük, a telefonok nagy részét gyári kernellel is veri csúnyán, teszem hozzá
-
Dave™
nagyúr
válasz
kutkut #13517 üzenetére
Viccet félretéve, azért olvasgattam már, és annyi lejött, hogy a xears-ekhez (TD-III) rosszabb harangokat adnak, meg hogy kevésbé emeli ki a mély hangokat.
Ezt rosszul olvastad, a TD III-nak pont, hogy elég durva mélye van. Még a gyári szilikonnal is, ha megfelelő szögben áll, de persze érdemes lecserélni. A CX400 a kanyarban sincs hozzá képest, akármilyen szilikonnal. Buszon nem nagyon fogod meghallani a 320 mp3 és a flac között a különbséget _szerintem_, tehát nem.
_ak_: igen, viszont nem szállítják Magyarországra (vagy csak horror áron)
-
dudika10
veterán
válasz
kutkut #13517 üzenetére
Biztos, hogy inkább Xears kell neked mint a Senn.
Ha természetes hangzást szeretnél akkor at XR120Pro II-t én személy szerint tudom ajánlani pl. 10k alatt hozzá lehet jutni apróból és mellé még 1-2k jobb gumiharang ha nincs.
A TDIII-t szokták még szeretni, ízlés kérdése, szerintem kifejezetten vacak.
A Galaxy S tényleg rendkívül jól sikerült.
320-as MP3 már bőven jó. -
Tejföl
tag
válasz
kutkut #13517 üzenetére
Hali! Először a 2. kérdésedre válaszolok.
Én is próbálgattam mind2őt. Nekem ugyanúgy bejött az mp3 és maradok is annál.
Személy szerint egy CX-400II precision-t használok (6500-ért vettem annyit megért).
Szépen adja a basszust a füldugói elég kényelmesek is.
Nem hiába sennheiser.Elég régóta vannak már a piacon ahhoz hohy megbízható gyártónak lehessen nevezni.Egyébként azért zenefüggő is
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest