- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
monti0222w #69506 üzenetére
inkább egy Icarus IV-et vegyél próbaképp
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valaki szeretne kísérletezni, most jött a hírlevél Trinity Audio-tól, hogy pre-order-ben az Icarus IV fülesük 300font helyett 120fontért vihető. Kód: ICARUSIV
Ezen felül, az első 250 rendelő kap ajándékba egy Hyperion fülest is tőlük.
Én egyébként arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyivel másabb/jobb ez az Icarus, mint a phantom master, mivel külsőre 99%ban totál ugyanaz, egyedül a "fedlap" más színű (illetve belsőre is 2+2es, persze tudom, hogy ez nem jelent semmit, csak érdekes, főleg, hogy elméletileg a PM-ből is a 2+2által biztosított tudás maximumát hozták ki... állításuk szerint
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Én is vásároltam egy ilyen BT fülest, illetve egy A980BL-t is.
Volt Vivo XE800 fülesem, ami (ha jól emlékszem darvinya kolléga írta), ennek a pár dolláros BT fülesnek a vezetékes változata. Azt nagyon szerettem (csak részletszegény volt nagyon, ezért nem hallgattam, és végül eladtam olyannak ki használja is)
Nem vártam egyiktől sem sokat (főleg, hogy a telóm is, amivel tesztelni tudtam őket nem mai cucc), de számomra is az első nagyon rossz volt. Hangképre nagyon mélykiemelt cucc, hangminőségre pedig számomra hallgathatatlan, tényleg nagyon szükségmegoldásként használnám csak. Ez utóbbit betudtam a BT-nek illetve a füles olcsóságának.(vagy esetleg hibásat kaptam... nem foglalkoztam vele)
Utána próbáltam ki az Awei fülest, ami túlzás nélkül 100x jobb hangminőséget adott és hangképre is sokkal kellemesebb volt. Semmi mélykiemelés, sőt inkább hiány... véleményem szerint teljesen megéri még az itthoni, bolti árát is. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fitzgerald #69362 üzenetére
mármint a KC06 vagy a KC06A mintája? Azért kérdezem, mert a nomono-nál csak az "A" verzió van, sheatan pedig a simát ajánlotta, ami szvsz szolíd (mondjuk nekem az A verzó mintájával sincs semmi problémám)
Egyébként a KC06 is eléggé V hangkép, ha a 1more triple-t veszem alaul, akkor nem annyira emeltek/visszafogottabbak a magasai, de a basszus kiemeltebb. Csak azért említem meg, mert ha jól rémlik semleges vagy nagyon enyhe V-s hangképű fülest keresel.
Ugyanakkor nem rosszból, de... nem teljesen mindegy?
(sosem fogom megérteni azokat az embereket, akik a kinézetet sokkal magasabb prioritással kezelik, mint a funkcionalitását egy használati eszköznek. Persze ízlések és pofonok, de nekem ez meredek. Meg persze azért vannak extrém esetek, tehát én sem használnék egy fülest, amire egy 10dekás pokémon, hellokitty, aranykarika stb van lógatva... de azok nem is a a hangjuk miatt születtek...)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tewe013 #69218 üzenetére
én ismét csak "félve" nyilatkozom, mert más nem reagálta le a kérdést, én pedig nem ismerem az AX35öt.
Viszont elméletileg kiegyenlített hangképű, a KC06 pedig V-s, tehát más hangzásvilág. Legjobb az lenne, hoyha meg tudnád hallgatni, és az alapján döntenél.
Enélkül nehéz megmondani, hogy neked melyik lenne jobb. Abból, hogy írtad korábban, hogy a több basszusos KC06A-t választanád a simával szemben, azt mondanám, hogy könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben kevés lenne az AX35 basszusa, sőt az is lehet, hogy minden esetben (nekem az XE800 volt, ami kiegyenlítettebb füles, annál én nagyon élveztem, hogy "dinamikusan" kezeli a mélyeket, olykor kicsit visszafogottabb mennyiségű, de amikor valóban kell, akkor van benne bőven... ugyanakkor a főnököm, aki hozzám képest basshead, neki is alapvetően tetszett az XE800 hangzása, viszont számára teljesen mélyhiányos volt.) A nagy kérdés az, hogy mennyire tudod biztosan, hogy neked mennyi basszus kell (mivel anno én sem tudtam elképzelni, hogy az XE800hoz hasonló hangképű füles nekem valaha is tetszene... mindaddig, amíg meg nem hallgattam)
nem tudom ezzel most mennyit segítettem, vay épp' mennyire bizonytalanítottalak ez a döntésben, de én (és mindenki más) azt mondom, hogy meg kellene hallgatnod őket, úgy lehet igazán dönteni. Anélkül csak "vakon" veszel egyet, és vagy beválik vagy nem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Knightos #69189 üzenetére
a kábele nálam is elszállt, hogy mennyi idős volt ekkor, azt nem tudom megmondani, mivel a 4. tulaja vagyok, ha jól tudom (jófogás->tulku->szentkuti->én, ha jól rémlik), nálam kb 8-9hónapja volt, amikor meghalt a kábel, szerintem olyan ~1,5éves lehetett. Ezt darvinya javította (1+éve), azóta hibátlan (habár tény, hogy mióta megvan 1more triple azóta nem nagyon nyúzom).
Hogy belső felépítése mennyire tartós (vagy legalábbis mennyire néz ki annak), erről esetleg darvinya-t tudod megkérdezni, ő látta szétszedve. De a kábelcsere miatt nem kell kidobni a fülestDe egyébként, ha félsz az ilyenektől, akkor javaslom várd meg black friday-t, hátha lesz ismét jó áron RHA 750es (tavaly ~19k körül meg lehetett venni)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Knightos #69184 üzenetére
ha külföldi rendelés mehet, akkor én elsőre Ostry KC06/A füleseket ajánlanám ebben az árban, amit én ismerek. Habár én műfajilag inkább metál/klasszikus/ost-ket hallgatok, de pl Hollywood Undead, Tech N9ne stb zenéket is szoktam hallgatni és a sima KC06 nekem tökéletes volt hozzájuk. Az "A" verzió mélykiemeltebb, ha jól tudom, de én azt még nem hallottam. Esetleg, ha Kínából sikerül valami akcióban kifogni egy 1more triple-t, de az már a keret felett lenne (~22-23környékén meg lehet csípni, de persze még ott van a rizikó, hogy a vám megfogja, ami ritka fülesnél, de előfordul)
Az Ostry felett van egy lépcsővel szerintem, ugyanakkor kevésbé V-s, tehát a basszus ebben lehet, hogy már nem lenne elegendő.Ugyanakkor lehet, hogy kisebb összegű füles is tökéletes lenne számodra, de majd a tapasztaltabbak ajánlanak párat.
(#69185) sheratan igazság szerint csak azért kérdeztem, mert mostanság van melóhelyen az éves szabitervezés, szóval gondoltam, hogyha van egy kb időpont stb, akkor betervezek egy pénteki szabit oda vagy utána hétfőre (szerencsére nem kőbe vésett ez, tehát mozgatható pár hetes intervallumban), mert már többsör beszéltünk róla párommal, hogy eflugorhatnánk valami hétvégén, szóval lehet össze tudnám játszani a dolgot
-
K1LLMy53Lf
senior tag
lehet tudni már, hogy kb mikor lesz a köv. füles tali?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
monti0222w #69108 üzenetére
igazából én is a filterek miatt vettem, amivel elvileg totál állítható a hangképe... szóval így több iem-et kapok 60fontért (vagyis 70ért, ha megkapom
)
Egyébként, ha valaki akar kísérletezni: massdropon van most $20ért First Harmonic IEB6 IEM. Ingyen posta, szóval vámmentes cucc
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #69096 üzenetére
hát sok gondolkodás után leadtam a rendelést egy master-re... a rendszer elfogadta, megjöttek a visszaigazoló mail-ek szóval pár héten belül elméletileg kiderül, hogy valóban megkapom-e ennyiért, és hogy mit tud
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #69095 üzenetére
A master jobban érdekelne, ahogy olvasgattam
Mindegy, szerintem megpróbálom megrendelni, max visszamondom.A címes dologgal kapcsolatban köszi az infót, ezt nem tudtam. Sosem szoktam variálni a címekkel, mindig arra a default címre kérem a cuccot, ami a paypal acc-on be van állítva
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #69092 üzenetére
közben megkérdeztem Head-fi-.n is, ott azt mondják, hogy elvileg csekkolják, hogy az adott acc vett-e már tőlük valamit.
Egyébként nem feltétlenül PM4 vétel kell hozzá, hanem "We are opening our Trade-Up scheme to all Trinity Sabre, Vyrus, Master 4 and Delta V-II owners". (egyébként most látom, ahogy az előbbi mondatot kerestem, hogy tegnap került ki fel egy bejegyzés "csalásmegelőzés" miatti intézkedés címmel, ami ha jól sejtem amiatt történt, hogy valóban csakis az tudjon venni a kedvezménnyel, aki korábban már vásárolt (ne tudja egy korábbi vásárló másnak lerendelni pl)
Mondjuk nem értem annyira, mert elvileg aki vett korábban az ezzel a 100fontos kedvezménnyel bármennyit tud vásárolni, nem csak egyet.Mindenesetre a lényeg: elv. csekkolják, hogy jogosult-e az illető így számomra bukó. (de azért lehet, hogy megpróbálom megrendelni, aztán max lemondom, csak head-fin olvastam, hogy az is körülményes tud lehet, de lehet, ez csak a kickstarter rendelésekre írták, hogyha valaki azt próbálja visszamondani)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #69084 üzenetére
azt nézem egyébként (a trinity audio blog oldalán), hogy elv az új master-t csak az kapja 60Fontért, aki már vásárolt tőlük korábban fülest. Noha a kódot elfogadta, de szerinted, ha leadom a rendelést és paypal-lal fizetek, vajon csekkolják utána, hogy valóban vettem-e már tőlük korábban másik fülest és amennyiben nem, akkor ráterhelik-e még a +100Fontot? vagy ilyennel nem foglalkoznak? (mert am pont tegnap futtam bele head-fi olvasgatás közben, hogy valaki pm6 promónál, amikor 200font volt benyomta a head-fis kódot is, ami tovább 20%ot húzott le az árból, aztán szóltak neki, hogy az a 40fontot is rá fogják terhelni, mert a headfi kód nem használható az akciózott termékekre)
Vagy ha ráterhelik a +100at és én elállok a vásárlástól paypal-tól visszakapom azonnal az összeget, vagy bizonyítanom kell bármit is? (pl, hogy jogosan rendeltem meg 60fontért)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #69073 üzenetére
egyébként az új PM-ről mit lehet tudni? Mert próbáltam utána olvasni, de szinte 0 infót találtam. Az "elődje" a PM4, ha jól vettem ki fél (vagy inkább "tizenhatod
) szavakból erősen V-s, néhol kicsit sértő magas hangokkal. Ehhez képst az új PM sokkal barátságosabb magasok tekintetében. De más infót nem sikerült fellelnem. Neked esetleg van bármi egyéb róla? (alap hangkép, szeparáció, részletletek stb)
Sajnos egyre jobban vonz ár/értékben ez a cucc
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
fericske #69073 üzenetére
Igen, akkor jól értelmeztem a leírást. Egyébként néztem head-fi topikuk is egész nagy, ahogy belepörgettem van head-fis fix 30%os kupon. Érdekesnek tűnik az a Phantom
(mondjuk a Phantom 6-re valami hasonló kupon nem lenne roszz
)
Kicsit még utánaolvasgatok, aztán átgondolom.Köszi az infókat
-
K1LLMy53Lf
senior tag
más füles = más hangzás... ezt így tudnám a legegyszerűbban leírni... az új fülesed erősen V hangképű az általad leírtak alapján. Ez nem (feltétlenül) szibilancia, mert a sok magas = magaskiemelés, a szibilancia = sziszegés... a magaskiemelés nem feltétlen velejárója a sziszegés.
Miként tudsz tenni ellene?
ha jól tudom a foam illeszték tompítja a magaskiemelést (de majd kijavítanak a többiek, ha nincs igazam), esetleg (és ezért meg fognak kövezni) EQ-val belenyúlva csökkentesz a kiemelésen. Ez utóbi nem feltétlenül erdményez jobb hangképet, de feltehetően elviselhetőbbé teszi.
Mire kell figyelned, hogy legköezelebb ne fuss bele ilyenbe?
olvass utána mielőtt bármit veszel... (és ez nem csak a fülessel, hanem mindennel kapcsolatban egy jó tanács) alapvetően ennek a két dolgonak: mennyire magaskiemelt, vagy V-s a füles, illetve hogy sziszeg-e. Vagyis javaslom olyan füles vételét, ami "tesztelt", tehát itt fórumban pl vannak megbízható infók róa, hogy milyen hangképe van.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, zsákbamacska kicsit, de annyira rosszul nem szólnak a BA-s füleseik, amikről olvasgattam, csak nem rontották el
am igen, sheratan is felhívta a figyelmem, hogy ebben az árban ott az UE900, de elvileg anyagminőségre eléggé "gagyi"... legalábbis nagyon sok ilyen jellegű panaszt olvastam:/
-
K1LLMy53Lf
senior tag
a tapasztalatokat olvasva én is úgy döntöttem annó, hogy felejtős, de elvileg ez a drop már egy totál új, upgrade-elt verzió lesz (alapvetően nem is gyártják már ezt a modellt), amit feljavítottak a felhasználók visszajelzései alapján, emiatt én spec nagyon erősen gondolkodom, hogy kellene egyet venni, mert mindenképpen sok BA-sat akarok következőnek, ha majd veszek, nem akarok tovább kísérletezgetni DD-sekkel... esetleg egy jó hibrid, mondjuk a K3003, de az még "akciós áron" is efölött van, ezért vonzóbb (persze bőven lehet, hogy sokkal jobb az összhangkép a K3003 esetén hiába a kevesebb BA).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Alpha & Delta D2 füles féláron van most amazonon ($12,5 ill $15). Head-Fin egész jónak mondják, szóval ha valaki szemezett vele, hogy kipróbálja, itt a lehetőség
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#16820480 #68811 üzenetére
hát én biztos, mert nem az én szintem ez már árazásban, tehát annyira nem ismerem ezeket a cuccokat. A W40ről tudok, ami ugye több, mint a duplája árban ennek a nuforce-nak, illetve az alapján említettem csak meg, hogy pár hete talán Tulku írta a 3BA-s Nuforce-t.
De ahogy nézem, ez az UE900s is duplája (legalábbis én egy $400as árat találtam így hirtelen rá)
De, mint írtam: csak megemlítettem, hogy van ilyen lehetőség.
(arra, amúgy rákérdeztem ~10-15perce, hogy honnan szállítják E-ba, tehát kell-e számolni még vámmal erre az árra)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel a dolog, Massdrop-on ismét van NuForce Primo8 (4+4BA) füles ($200, a bolti ár ~$500-hoz képest) "filléres" áron. Az előző drop-nál sok a panasz, h hibásak voltak a cuccok stb, de elvileg azok régi szériások voltak, ez pedig kifejezetten a massdrop kérésére legyártott, upgrade-elt széria, mert alapvetően már nem is gyártják ezt a modellt. (emiatt a drop limitálva van 300db-ra)
Szóval, ha valakit érdekel és megkockáztatja, akkor lehet, hogy egy tök tuti vételt lehet csinálni, mivel egyébként 4BA-s cuccot ennek az árnak a közelében nem lehet venni amennyire én tudom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
xxlongikaxx #68679 üzenetére
Direkt írtam, hogy nem rosszból írom, ne vedd kérlek támadásnak. Annyit próbáltam ezzel mondani, amit leírtam, hogy nem tudom mit tudhat akkor egyáltalán a CX400as, mert a momentumot én hallottam, nekem bőven 10k alatti kategória, annál többet én nem adnék érte, viszont a CX400at nem hallottam még. Ennyi.
Beats-et nem hallottam, Monster (Inspiration)-t hallottam (ami egy kutya, ha jól tudom), az ~2-3k-t ér a neve miatt, egyébként hallgathatatlan.
Számomra sokkal jobban szól a VSD3(s) (~8k), az XE800 (~5k) vagy akár a P3 is (~5k).
De ez mind a saját ízlésem természetesen.Én (és szerintem itt senki) nem divatból "húzza le" a Momentum-ot, hanem tényleg, egyszerűen nem ér annyit. Hangban sem, tartósságban meg nyugodtan megkérdezhetnéd a főnököm róla (ha jól rémlik ~1éve vette és vigyázott rá, szinte vitrinben tartotta)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
xxlongikaxx #68677 üzenetére
nem rosszból, de ha a momentum iem ennyire elvarázsolt (ennyivel jobb, mint a CX400), el sem merem képzelni, hogy az előd hangban milyen szintet képviselhet
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
∂яσнυη #68669 üzenetére
ha a kettő közül kellene választani (VSD3S vs XE800) bármennyire rossz a tartóssága, én a Vsonic-ra szavaznék (persze úgy, h nagyjából egy árkategóriából, tehát valakit találva egy twin pakkra).
Szeretem az XE800-t, de nagyon hiányoznak belőle nekem a részletek. (ezért is akarok majd a jövőben valami hasonló kiegyenlített, de több BA-s fülest)(#68670) -=Libria=- : ha ennyire olcsón akarod megúszni és szereted a VSD3S-t, akkor az XE800 jobb választás lehet, mint a KZ. Szerintem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
BrukoMisike #68142 üzenetére
Nem győzködni akarlak, csak erre a részre reagálni:
"...hogy a Xiaomi az 2400 Ft, ha a szállítási költséget nem számolom, egy SHE3800 meg 4000 körül van és mégis jobb a Xiaomi?"
Számomra a Piston 3 (~5k) is jobb, mint a Senn Momentum IEM (~30k), de egy VSD3 (~10k) messzemenően jobb, tehát hidd el a nagyobb neveknél sokszor az ár nagy hányada a márkanév. (és akkor meg sem említem a Monster Inspiration IEM-et (asszem ~50k++), aminél bármelyik eddig hallott ~2-3k-s KZ/Rock füles jobb véleményem szerint.
De természetesen mindenki arra költ, amire akar, nem ismerem ezeket a Philips cuccokat, lehet, hogy baromi nagy "hidden gem"-ek, de erre azért nem mernék sokat feltenni
-
K1LLMy53Lf
senior tag
lehet sokféle harangot venni, de visszakérdezve: biztos, hogy azért nem jó, mert nagy? (amiatt is kicsúszhat könnyen, ha túl kicsi és mondjuk egy köztes méret lenne jó)
ritkán, de előfordulhat, hogy valakinek annyira spec a füle, hogy semmilyen általános haranggal nem marad meg benne a füles. egyedi ileszték max legjobb tudomásom szerint a megoldás.
esetleg hadot meg lehet próbálni, de van, aki nem tudja elviselni (pl én sem). de egy próbát mindenképpen megér.
Az, hogy Senn fülesre költesz természetesen a te dolgod. Mindenkinek saját szuverén joga eldönteni/mérlegelni mire mennyi pénzt
dob ki feleslegesen az ablakonáldoz -
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel: Extreme-Audio kiárusít pár cuccot, ami füles fronton talán érdekes lehet: Yamaha EPH-M100/M200. Mind2 verziót 15k-ért adják, nem tudom ennyiért ajánlott vétel lehet-e vagy még ennyiért is túlárazott.
(mondjuk van náluk Yurbuds Venture Talk sport fülhallgató 25k helyett 5k-ért, biztos jó) )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Nem tudom, hogy még ajánlott cucc-e sportoláshoz, de a mall.hu-n a Meelec M7P-t most 8k-ért adják (ami elvileg 50%os kedvezmény) (nem ismere a fülest, de hátha valaki ilyesmit keres és neten nézve az árát valóban valós az 50% kedvezmény, nem kamuakció)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
monti0222w #67398 üzenetére
szerk.: extrém dolog, de... szimplán a kábelt kellene szerintem csak felcserélni az Ostry esetén és probléma megoldva
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
zsolti72837 #67303 üzenetére
miért akarsz kiszúrni magaddal egész pontosan?
arra gondolok, hogy a tesztben is olvasható: "Részletesebb és jóval összeszedettebb hangképet ad, mint a Xiaomi Piston 3, viszont nem egy ligában versenyeznek, tesztünk alanya már majdnem a Vsonic GR07 és az RHA MA750i árszintjén van, amikkel szemben már egyértelműen alulmarad. "
ha az RHA-val szemben alulmarad hangban, akkor ár/értékben eléggé gyenge cucc lehet...
persze nem ismerem az RHA-t, de az sem egy ár/érték bajnok hang szempontjából... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dzsuri89 #66681 üzenetére
hát Momentum-ot hallottam, urBeats-et nem, de monster inspiration iem-et igen (ami elvileg; és f4lcon jellemzését olvasva a urBeat-ről; egy kutya).
véleményem szerint, habár a momentum is nagyon mélyorientált, de mégis sokkal jobb, mint a urBeats... nem mosott, mocsaras az egész, tehát azért relatíve szép mélyei vannak, csak ráül másik tatományokra és baromi sok... -
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel, a mai napon:
VSD3 cyber monday flash deal $36,20/2db
Tény, hogy a neonzöld színű, de ennyiért szerintem nagyon megéri
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
darvinya #66524 üzenetére
ha jobban megnézed ez most a muzix-nál 20k-ba kerül (csak az eredeti ára látszik a termék mellett és a végén van levonva az össz kedvezmény (188k, amiből 180 a lejátszóra vonatkozó kedvezmény, ~8k pedig a fülesre).
Szóval ezért írtam be, mert legjobb tudomásom szerint jó ár érte, az eredeti árát tekintve, normális (??) boltból
szerk.: így egyértelműbben látszik
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#61903104 #66499 üzenetére
Sajnos nem ismerem a CX275s-t, de a Momentum IEM-nek nincs jó ár/érték aránya (még a mostani BF-es árát (20k) nézve sincs véleményem szerint), ugyanakkor könnyen meglehet, hogy márkán belül jól van pozícionálva, vagyis a két füles között árkülönbség a tudást is tükrözi.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hát szerintem nagyban függ attól, hogy mennyiért jutsz hozzá... $40-50 körül (singles' day-n $47körül volt az A verzió, a sima pedig mindig alatta van árban) szerintem bőven vállalható. Én az itthoni áráért spec nem venném meg, de egy kábelcsere mellett bőven jó cucc, maga a ház nem mostanában fog szétmenni. Persze ízlések és pofonok. Mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy nagyon magasbahúzó a hangja
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
monti0222w #66337 üzenetére
Headfi alapján az "A" verziónál nagyobb a mélykiemelés, mint a sima esetén. Nekem a sima egyik kedvenc fülesem volt sokáig, amolyan "J" hangképpel (kisebb mélykiemelés, erős magaskiemelés).
Tere, szeparációja nagyon jó, nem fátyolos a hangkép.
Izoláció nem az erőssége és a kialakítása alapján többre számítottam, de csak egy fokkal van a P3 felett.
A háza full fém, nagyon egyben van, de ahogy sheratan is írta: anyagminőségre nem 100%os, legalábbis a kábele nem. Nekem ~fél év után oxidálódott el, de nem én vagyok az első tulaj, így a pontos korát nem tudom (1-1,5éves lehetett akkor szerintem). De darvinya kolléga megmentette szerencsére.Összességében egy jó füles, én is sokat gondolkodtam rajta, hogy megvegyem az "A" verziót (aztán lett a 1More Triple meg az XE800 és rájöttem, hogy valami nagyon jó kiegyenlítettet szeretnék majd egyszer
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
LendMeUrEars-en elkezdődött a singes's day (egész hétvégén tart) Alpha&Delta D2 árazása alapján valóban kedvezményesen adják, nem csak kamukedvezmények vannak.
Illetve Ali-n is a 1More Triple $68-69-ért vehető, ami szerintem egyáltalán nem rossz ár érte (számomra)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nem tudom, lehet... az összes fülesem, illetve amit eddig hallottam, mind V-s. Nem mondom, hogy rossz, nem is írtam ilyet, sőt... azonnal szerethető hangja van szerintem. Viszont nagyon mélyen (nem tudom hány Hz, de tényleg a mély "komótos, dümörgő" hangok) gyenge, legalábbis egyelőre.
Ugyanakkor a jó szeparáció ellenére nekem részletszegény... ez elsőre annyira nem tűnt fel, mert otthon csak a musiland mx4 van, ami kicsit mélybe húzóbb, és a KC06, mint füles, ezekkel tudtam tesztelni, szóval annyira nem volt szembetűnő a részlethiányosság, (viszont az, hogy a KC06 baromi mélyorientált... régen hallgattam meglátszik....) csak a furcsaság a magasakkal (a mélyet a DAC számlájára írtam), viszont miután megírtam ezt a kis gyors "review"-t belefüleltem a 1more triple-be és nagyon más... ott azért nagyon feltűnt, hogy sokminden "elbújik" az XE800 esetén... lehet, hogy megvannak, csak van a középsávon azért emelés és ez rejti el... nem tudom... így meló közben ennyire azért nem tudom megfigyelni... meg persze azért az sem árt, ha bejáródik.mindenesetre ahhoz mindenképpen tartom magam, hogy jó füles, főleg ennyiért. Nincs az a fátyolosság rajta, ami legtöbb (ár/értékben jó) alsókategóriás fülesben megvan... legalábbis én így tapasztaltam... azonnal szerethető, több órán át hallgatható, nem fárasztó hangja van.
Ha nagyon hasonlítanom kellene valamihez, akkor nekem talán a VSD3S-t idézi, csak sokkal visszafogottabb/gyengébb magasakkal. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Egyébként megérkezett az XE800 fülesem.
Anyaghasználatra kicsit olcsó feeling, főleg a kábel, de egyben van, nem tűnik szétesősnek.
Kényelemre nekem teljesen jó, kicsit P3 feeling, ahogy a fülemben van, annak ellenére, hogy fizikailag teljesen más kialakítás.
Az állítható vetőcső jól jött, mivel a bal fülemet alaphelyzetben 1óra után kicsit nyomta alul, de a vetőcső állítással most jó. Izoláció is egész jó.Hangja elsőre (bejáratás nélkül, "out of the box") egész kellemes, szerethető, "fun". Hangképre engem becsapott, mert mélyekben kicsit kettős érzésem van, mintha túlzó lenne, ugyanakkor mégis valahogy kevés. De inkább a kiegyenlített felé húz (eddigi füleseim közül emlékeim szerint a legkiegyenlítettebb) Kicsit mosott néhol, de nem zavaró. Nagyon mély tartományban elvérzik (egyelőre, bejáratás lehet segít).
Közép szerintem a helyén van, szépen elkülönülnek a hangok.
Magas számomra vékonynak tűnik, tehát van, de nincs "teste". De lehet, hogy a BA után furcsa csak.
A szeparációja jó.Összességében valóban kellemes füles. Ezért az árért ($16,5-ért vettem) bőven ajánlott vétel lehet. Főleg, ha ennyire kiegyenlítetthez közeli szerintem nincs ebben az árszegmensben (legalábbis én nem hallottam
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Batyulda #66180 üzenetére
Erről akaratlanul is az az önjelölt "tesztelő srác" jut eszembe, aki valami gémer 5.1et mutatott be és azt élvezte (azonosította a jó hangzást), hogy a "subláda" mennyire durván "ugat". Egy mindent elnyomó, mosott "hang"tenger volt az egész, a tipikus "hogyadjaaméééélyet!" kategória, középtartomány szinte jelen sem volt, annyira elnyomta az egészet a "mély".
De persze tudom, hogy van, akinek ez az igénye.
Gratulálok hogy sikerült megtalálnod a számodra legmegfelelőbb fülest
Lehet, hogy ezzel segíteni is fogsz néhány embernek, akik hasonló hangzást preferálnak. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
bendikeee11 #65969 üzenetére
Hali,
Igen (és ez nagyon pozitív hozzáállás a részükről, főleg az iem típusú fülesek esetén)
Mondjuk azt nem tudom, hogyha a csomagolás csak roncsolással bontható meg (sok olcsóbb füles/fejes esetén jellemző), akkor is hajlandóak-e cserélni, de 80%-ra mondom, hogy úgy is cserélik/visszaveszik.Egyébként a "halk+kevés" kombó jellemzően akkor áll fent, ha kicsit nehezebben hajtható füles és a forrás nem épp' a legjobb (és most nagyon finoman fogalmaztam)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Igen, én is a P3-ra asszociáltam azonnal, hogy az van (volt) $15-18 között, tehát elvileg, ha azt veri, akkor bizony jó vétel lehet (mondjuk nekem ~$28ért a VSD3 is nagyon az volt)
No, de akkor azt hiszem berendelek én is egyet kíváncsiságból (füles talira úgysem fogok eljutni, talán jobb is a pénztárcámnak)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
AceTom #64876 üzenetére
Én anno P3at vettem "kezdő" fülesként, utána majdnem vettem egy VSD3S-t (ami sajnos kontaktos volt, így meghiúsult), akkor számomra ég és föld volt a különbség a Vsonic javára.
Később vettem egy VSD3-at, és az alapján is azt mondom, hogy számomra sokkal jobb a Vsonic, más kategória. De ezt ugyebár az ára is mutatja.
Hibridekből a Piston Hybrid-et hallottam, az magasok szempontból szerintem veri a Vsonic-ot, de más tartományokban és más jellemzőkben; főleg tisztaságban; nem.
Most vettem ugyebár a 1More Triple-t, ami nagyon tetszik majdnem minden szempontból (mélyek lehetnének jobbak), de összességében számomra jobb, mint a Vsonic.
Más hibridet én nem hallottam, a fő fülesem sokáig a KC06 volt, ami szerintem jobb, mint a Vsonic (tisztább, részletesebb, kicsivel szebb magasok, mert kevésbé sziszeg stb.). Ezeken felül a többi kínai füles, amihez szerencsém volt mind a VSD alá raknám (KZ, Rock stb fülesek), tehát összességében azt mondanám, hogy egymáshoz képest ezek árai tükrözik a tudást.
Egyedül a Havi B3 volt az, ami árban magasabban van, mint a Vsonic, mégis a Vsonic nyert nálam. (hja meg persze a Sennheiser Momentum is ilyen számomra)
Ugyanakkor mások szerint az AX35 jobb (vétel?), mint a 1More hybrid, így ezek alapján az is bőven a Vsonic felett van tudásban
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Voltunk nagy bevásárolni tacskóban és természetesen jó szokásomhoz híven, mint mindig, most is megnéztem a füleskínálatot is. A WUF "márkát" nem nagyon akarják vinni, így úgy döntöttek, hogy pár verziót kiszórnak (az eredeti árához képest) fillérekért. Így hát vettem egy kék színű iem-et (típus konkrétan semmi nincs rajta, neten sem találtam semmit, így jobb beazonosítási infó nem áll rendelkezésre
)
Szóval elhoztam kemény 700HUF-ért, mert miért ne.Hazaérve gyorsan ki is bontottam.
Anyaghasználatra, ahogy az várható is, nagyon olcsó filléres minőség. Festett, fémhatású, műanyag ház, illeszték siralmasan rossz, 1perc után bántja a fülem, kábel hajszálvékony, gubancolódó, tehát nem okozott csalódást
Behelyezéskor erős drive flex. Szigetelésre nem rossz, formájából adódóan kb mint a P2.
Érzékenységre nem rossz, tippre 16Ohm (mivel ez sincs feltüntetve a dobozán)/ 95dB (ez legalább szerepel rajta)
No, de a lényeg: a hang. Hát be kell, hogy valljam: meglepett. Mert kellemesnek mondanám. Természetesen mélykiemelt, de ennek ellenére nem ül rá a többire, tehát szeparációban egész jó. Részletekben vannak hiányok, ez nagyon érezhető már a mostani füleseim után is, de ami van, az jól elkülönül. Térben 0, tehát semmi nincs. Egy, központi helyről szól minden. Ugyanakkor nem megy túl mélyre és a magasak teteje is hiányzik. Ekkor néztem rá a dobozra először mosolyogva magamban, hogy mit adtak meg és meglepő módon 100Hz-10kHz tartományt (pedig valami 5Hz-50kHz-et vártam
)
Szóval összességében számomra kellemes csalódás ez a füles, mert habár vannak hiányosságai, de amit ad, az egyáltalán nem rossz. Még akár azt is meg merem kockáztatni, hogy a nagyon basshead-eknek kevés benne a mély.
Az, hogy az árát megéri-e... a 700HUF-t mindenképpen, a 3k-ban annyira nem vagyok biztos. De mindenképpen be fogom járatni és összehasonlítom a P3-mal, aztán majd kiderül, hogy számomra megérné-e az eredeti árát is. Persze ott van azért a HDS1, ami nekem nagy favorit, de ha valaki mindenképpen itthonról vásárolna, akkor lehet, hogy nem rossz (vagy akár jobb) opció, mint egy random, név alapján vett (Senn/AKG stb) füles. (persze én azt sem tartom kizártnak, hogyha meghallgatnék egy másik példányt, akkor az teljesen másképp szólna
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Majd hétvégén összevetem a 2fülest mindenképpen, de biztos, hogy a 1More mutatott olyan hangokat, amiket eddig még nem hallottam azzal (sőt, megkockáztatom, még a K550nel sem)
Ugyanakkor én azt mondom, hogy a KC06 egy jó füles, és ha azt vesszük alapnak, hogy a Havi B3 és a VSD3 is ár/hang szempontból ajánlott kategória, nekem pedig ezeknél jobban bejön a hangja, akkor ezek alapján megéri az árát, persze olyan embernek, aki szereti a magas kiemelést. De bőven megeshet, hogy a Havi-t nem tudtam normálisan meghajtani és így nem is hallottam, hogy mit tud valójában.
No de majd 1x, ha arrafelé járok és véletlenül összefutnánk megmutatom -
K1LLMy53Lf
senior tag
hát mindenképpen bejáratom, de a mélyre én is ugye írtam, hogy így elsőre bőven van, sőt félek is picit, hogy hosszútávon sok lesz, akárcsak a VSD3 esetén. No de majd tényleg kiderül. Mindenesetre részletességben legalább eggyel feljebb van, mint a KC06-om
(#64839) Timer: Sajnos fogalmam sincs, főleg a tartósságról. A javaslatot is azért mertem csak tenni, mert ahogy írtam: annyira sok tapasztalat nincs earbud-okkal legjobb tudomásom szerint, így nagy rá az esély, hogy nem sokan tudnak segíteni, ez pedig ajánlottak között van itt is és csak nagyon jókat olvastam róla headfi-n. +az ára sem vág földhöz (remélhetőleg) senkit
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Hazaérve váratlan meglepetés: megjött a 1More Triple. El is ugrottam érte, de DAP-om melóhelyen van, így csak a Musiland MX04-ről hallgattam (hallgatok) bele. Egész kellemes cucc így elsőre, szerintem szeretni fogom. Szeparáció/részletekben jobb, mint a KC06-om, magasok szépek, ahogy ezt vártam is, egyelőre nem vettem észre amitől tartottam picit, hogy gyorsabb lenne a lefutása, tehát hiányozna a lecsengés a DD-hez képest, de lehet, csak a részletek varázsolnak el most ennyire. Meg még járatni is kell
Mélyekből is van bőven, remélhetőleg hosszú távon sem lesz túl sok (ahogy a VSD3 az lett) -
K1LLMy53Lf
senior tag
nem nagyon lövök mellé, ha azt mondom, hogy senki nem fog tudni biztosan olyat ajánlani, ami hasonló ahhoz a Sonyhoz, mivel Earbud-okkal szerintem alapvetően elég kevés a tapasztalat, arra pedig, hogy azt a konkrét fülest valaki ismerje, elég kicsit az esély (noha nem elképzelhetetlen).
Szóval én első körben azt mondom, hogy egy VE Monk Plus vételével nem nyúlsz jobban mellé, mintha egy random Sennheiser-t vennél, sőt ismerve a Senn ár/érték arányát még bőven jobbat is kapsz, ráadásul töredék áron. Ha pedig mégsem válik be, akkor sem buksz nagy összeget (főleg, hogy szerintem a vételi árért kb tovább is tudod adni, ha annyra nem jön be)
Persze ez mind a saját, szuverén véleményem.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
afi0903 #64659 üzenetére
ez mondjuk elsődlegesen attól függ, hogy milyen hangképet preferálsz
de a VSD3/S vonallal nagyon nem tudsz mellényúlni hangzásra... főleg, ha keresel valakit és közösen rendelsz vele, mert twin pack akció még mindig él és úgy ~8kból megvan a füles (vagy megrendeled a twin packot egyedi 1-1dbot mind2ből és amelyik nem jön be azt eladod) (én az ostry kc06-ot nagyon szeretem vele, de az baromira magasba húz így együtt)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#16820480 #64611 üzenetére
Igen, ez 99,9% biztos (mármint, hogy P3 és hybrid DD ugyanaz), ezt ugye írtam is, hogy megvan a jellegzetes Piston hangzása. Mind1 nagyon sokat vacilláltam már rajta, nem érzem jelen pillanatban úgy, hogy jobbat találnék ennyiért (20k) magasak illetve teljes hangkép szempontjából, így ~1órája rányomtam a "buy" gombra ali-n
Aztán max koppanok egy nagyot
Egyébként az előbbi válasznál elmaradt: a forrás egy xDuoo X3, nem hiszem, hogy a közeljövőben ez változna, nekem tökéletesen megfelel ez.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#16820480 #64608 üzenetére
(#64604) Tulku: hát a jó kis jahama bőven keret felett lenne
(am meg inkább mély kiemelt, vagy rosszul rémlik?) egyébként is, akkor már inkább Monster Turbine az isten, nem?
(#64607) monti0222w: alapvetően min 1BA vonalon gondolkodom, mert a piston hybrid-ben is nagyon tetszettek már a magasabb hangok
(#64608) sheratan: ahogy ezt privátban is írtam P3ban is kicsit sok a mély, vagyis nem is sok, hanem... másabb. És ettől tartok picit a triple-vel kapcsolatban, hogyha valóban ugyanazt nyújtja mélyekben, mint P3, akkor az nagyon negatív lesz. És korábban vicze1 kolléga azt irta, hogy bizony ugyanaz a DD van benne, és a külföldi review-k közül is sok ilyesmire utal. Ezért a vacillálás, illetve az esetleges alternatíva keresés.
Tudom, kevés pénzből ez nem egyszerű
-
K1LLMy53Lf
senior tag
20k körül (+-1-2k) mi az, amit még érdemes számításba venni a 1More Triple füles mellett? (nem basshead, inkább kis magaskiemelés, minél tisztább, részletesebb hang).
Az AX35ön kívül -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Panthera #64596 üzenetére
a memóriahab elvileg egész jól bent marad, illetve a tripla szilikonok is, de mindegyiknél kérdés, hogy a te füled elviseli-e
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
qpakcovboy #64353 üzenetére
nekem spec nagyon nem jön be... az árát 10el osztva talán megvenném, hogy legyen egy ilyenem is.
De meg kell hallgatni más fülesekkel együtt és akkor el tudod dönteni, hogy neked megéri-e -
K1LLMy53Lf
senior tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de: próbáltad felcserélni a 2 oldalt? Ha igen, úgy is a FÜLES jobb fele, ami erősebb, nem pedig a jobb füled? (ez ugyebár a leegyszerűbb módja annak, hogy megállapítsd, hogy a "komplett rendszerben" melyik egységben van a hiba, a fülesben vagy a füledben)
Illetve próbáltad többször behelyezni? (mert el tudom képzelni, hogy elsőre nem sikerült 100/%osan, főleg, hogy írod, hogy ez az első IEM-ed)
De akár az is előfordulhat, hogy a hallójáratod annyira más alakú, hogy más méretű haranggal fog jól illeszkedni csak.
Meg persze valóban előfordulhat, hogy hibás a füles. Ki kell tesztelni -
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valaki gondolkodik CIEM-en, massdrop-on van most lehetőség (6BA), lehet érdemes ránézni.
EU-n belül nincs adó, mert elvileg Lengyelországból küldik futárral.
Persze fogalmam sincs milyen lehet, mert nem az én ársávom ez, csak érdekességképp gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek jól jön -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peter.70 #63700 üzenetére
Hello,
Ez így azért elég kevés, remélem te is érzed. Mihez kell, milyen hangkép... legalább ezek, de nagyon sok minden befolyásolhatja az ajánlást.
Először is: összefoglalót ajánlom figyelmedbe.
Másodsorban pedig: illesztéket próbáltál cserélni esetleg? (mivel abből is elég sok méret és féle létezik és feltételezem azért potyog ki, mert méretre nem megfelelővel próbálkozol) -
K1LLMy53Lf
senior tag
Félve kérdezem meg, puszta kíváncsiságból: mi az a füles/árkategória, ami tudja/eléri az AKG K550 szintjét részletességben/tisztaságban?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
makoss #63625 üzenetére
Egyébként nem tudom pontosan milyen készüléked van, de amennyiben régebbi típus, akkor nem jogos a szidalom, mert a technika fejlődik/változik.
Ha új, akkor pedig a gyártó a hülye, hogy a régi szabványos csatit rakja egy új készülékre.Nekem 2012es telóm van, szintén a régebbi szabvánnyal, cellux ideiglenesen megoldotta a gondot (amíg meg nem érkezett a fentebb linkelt átalakító)
Legutolsó sorban pedig bármilyen mikrofonos fülest veszel, akár kínai, akár nem, 90%ban mind az új szabvány szerintiek... de ezt csak halkan jegyzem meg
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
zümzümm #63553 üzenetére
Most pontosan milyen hangképet is keresel/szeretnél? Mert nemrég itt írtad, hogy az XB nem jó, mert már túl sok a basszus, sőt a Piston 3ban is sok/tolakodó, tehát valami teljesen lapos/kiegyenlített hangzást szeretnél. Ezzel szemben most azt írod, hogy EQ-val 80%ra húzott basszus... (ha jól értelmezem a csúcshoz képest van a 80%) ez teljesen az ellentéte a korábbi írásnak
ne értsd félre, nem támadni akarlak, csak így nagyon nehéz segíteni, ha te magad sem tudod, hogy pontosan mi az, amit szeretnél
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
attiati #63548 üzenetére
ha a hallásodat akarod kipróbálni jobb, ha ezeket a hangmintákat próbálod (yt tömörít legjobb tudomásom szerint). Ezeket is elvileg DAP+füles kombóval, ne winfos alól próbálgasd
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest