- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Jó de azt értem hogy miért, 18db BA oldalanként, de a Fourté, tök ugyan az a rendszer a brossúra szerint, csak a Fourtéban van egy 1db tia-Mid csak hát a Tzar-ban van 6 sima.
De egyik se csöves és 1 tia a kimenet. Amúgy a U18 egyértelműen semlegesebb kiegyenlítettebb a Fourté színez. Az U18-cal 4 számot hallgattam végig mert annyira élveztem.
Most így utána olvasva mindennek, szerintem B1 modullal volt mindegyik. Illetve már értem, hogy mért volt olyan mocsok kényelmes, az APEX miatt egyáltalán nem volt nyomás a fülemben, tökéletes szigetelés mellett, zseniális. Mintha nem lenne semmi a füledben.
Tegnap óta az árakat nézegetem.Empire fülesek valami borzalmasak voltak. Akkor mint a JHA-k, leginkább kényelmetlen és borzalmas a hangjuk. A 6 meg a 14 driveret(fogalmam sincs melyiket) hallgattam meg, de a többit értelmetlen lett volna, mert olyan szinten magasba húztak hogy fájó volt, egyáltalán nem volt koherens a hang szétesett, nem is értem, hogy ez hogy nem hallják. Alapból high gain-re kellett kapcsolni, hogy valami hangot adjon...
A Noble-től a Encore + Katana-t próbáltam, sajnos egyik se sikerült értelmesen a fülembe operálni, ha bedugtam elkezdték magukat kilökni, egyik másik se csinált ilyet még. Ezért nagyon nem tudom értékelni őket, mert így is kényelmetlen volt, és a hang se volt az igazi.
Sajnos többre nem volt idő menni kellett a gépre. Majd jövőre a maradék, Shure KSE1500, Westone-ok, RHA, Dita, stb...
Amúgy tesztelni, csak az OPPO HA2-t használtam DSD64-vel(Eagles, Norah Jones, ) és 96kHz-s FALC-kel(Flying Colors). Mivel a HA2 csutkára tekerve még a Susvara-t (60Ω persze Pityu...) is meghajtotta élvezető szintre, így szerintem nincs szégyenkezni valója.
-
vicze
félisten
Mivel nem tudtam hogy moduláris illetve csak leültem hallgatni így fogalmam sincs, a két csóka a pultnál csak a UK reseller volt.
Amúgy nem mind referencia az U18 az a többi nem, a A6 az melegebb közép kiemelt. Vicces volt hogy a Sony marketinges pont velem együtt ült le és hallgatta végig a 3000$-os Sony lejátszóval az összeset. -
vicze
félisten
Hát 64 Audio-hoz nem szabadott volna leülni.
Azok után összes többi csak kényelmetlen visító szar volt. A6 tetszett a legjobban, a U18 gyönyörű, talán már túlságosan sok. Hihetetlen hogy mennyire kényelmesek, a Noble csak nyomva maradt a fülemben, értelmetlen így nyilatkozni róluk.
-
fericske
addikt
Az kimaradt....Már fáradt voltam, zsongott a fejem.....Alig mentem vissza 1-2 helyre újra meghallgatni amik korábban tetszettek, néhány helyen leragadtam, beszélgettem a demósokkal. Majd holnap írok valamit mindenképp. Emlékeztetőnek jó az nekem, csak épp más is elolvashatja.
Olyasmi nem volt amitől most bárki is rohanni akarna a pénztárhoz, de nem volt elpocsékolt idő a mostani alkalom sem. -
fericske
addikt
Igen, egyetértek veled.
Nem azt írtam, hogy csak a "kókányok" használnak vastag vetőcsövet, hanem, hogy ők csak azt használnak.
Az utána lévő rész amit írsz, az meg már akusztika, amiről azt írtam, a "kókányok" nem foglalkoznak vele.
Az olcsó "kókány" armatúrás (vagyis inkább hibrid) füleseknél ha találsz olyan csőkiosztást meg damperelést amit írsz, akkor jövök egy rekesz sörrel neked augusztusbanNo, de most mennem kell a CanJam-re
-
vicze
félisten
Simbio-ból a nagy átmérőjű bejön mert tényleg rámegy mindenre. Még az EPH-100-ra is simán rácsusszant.
Azért a gyáriaknál meg jobb. Szivacs is jó minőségű benne, így most azt az árat hogy ne szenvedjek vele nekem megéri, de semmi hú de extra valóban.Spinfitből mi a "fehér" típusszáma? Csak a CP100 és CP800-at látom mindenhol, azok meg csak az átmérőben különböznek.
SpiralDot-om még nincs.
(#70586) f4lcon: Neked szerintem az lenne az igazi, ha a Sony Triple Confort-ból csinálnának különböző átmérőket, messze messze a legkényelmesebb illeszték, tökéletesen egyesíti, a szivacs + szilikon előnyeit hátrány nélkül.
-
Bodz
nagyúr
Jaj...
(#70407) s4tch: Majd otthon felugrik rá a Comply Isolation, a hozzá adott tucat kínai szivacs valahogy ennél a fülesnél nem a barátom, mintha keményebb lenne, mint általában szokásos. Amúgy 3 óra Isotek cd után a legnagyobb szürkés szilikon illesztékkel, SMSL X4-ről tök jónak tűnik. Valóban van némi világosság a hangjában, de nem ott és nem annyit emel, mint pl. a K3 Pro, hanem feljebb, így nem igazán zavar még. A kényelem lesz itt megint a döntő.
(#70408) kk831228: Nem hallottam, de gondolom ez nem egy ilyen csoda jó hangú valami. Tévedek?
-
kk831228
addikt
Az a baj hogy a szilikon illesztèkek nekem nem nagyon naadnak a fülembe, a foam eggyel jobb... Gondolkoztam comply foam-on, de elèg hùzòs az áruk...
Nem tudom èrnek - e annyit...??
Akkor azt mondod 30 alatt nem nagyon van alternatíva... GR07 elmegy mèg telòròl...?? Abbòl làtom van bass edition. Pròbàltátok azt is vagy csak a simàt...?
Ami mèg 30 körül, RHA-MA750, erről vèlemèny..??
-
-
AggressiveGT
csendes tag
És látod itt a baj, hogy egy 180 ezres lejátszóra kötve hasonlítod össze a két 30 ezres fülest, ami elég valószínűtlen párosítás a valóéletben. Ez most minden sértés nélkül írom. De nekem aki max 40 ezret költene lejátszóra sovány vígasz az hogy a GR07 porig aláza az Ostry-it egy 4x annyiba kerülő forrással.
-
fericske
addikt
Nekem sosem adott igazi wow élményt, olyat amit a masszív hype igazolt volna ami mögötte volt, mindegy mire dugtam rá. Az asztali rendszerem, telefonok, sansa clip, shanling m1/m2/m5, qp1r, ar-m2, echobox,
ak 100/120/240/380/junior
Nagyon jó testes közepei vannak, és ennyi számomra.
Újkorában ezzel a tulajdonságával még tudott érdekes lenni, de érdekes módon ahogy telt vele az idő, egyre unalmasabb lett. (Állandóan visszatértem a vsd3-hoz.)
Nem éreztem a dinamikáját. Vártam, hogy bejáratással alakuljon, de talán semmit nem változott. A mélye nem volt kevés általában, de tompa, erőtlen volt. A magasaitól sem voltam elájulva. Kevés csillogás és kevés részlet volt benne, ahhoz képest, hogy egy részletes hangú fülesnek írták. A tere átlagosnál valamivel jobb volt, de ez igazából fel sem tűnt.
Kinek a pap, kinek a papné.
Az biztos, hogy én sosem fogom ajánlani a gr07-et senkinek.
Nem azért mert rossz lenne. Elhiszem a sok embernek, hogy az bizony jó (másfél évig volt meg, én nem váltam hívővé). De ha netalán a következő áldozat is úgy éli meg a találkozást vele mint én, akkor ne rám mutogasson. -
törölt tag
És ezért kell meghallgatni, mert a hallás és főleg az ízlés az teljesen szubjektív
De a minimum az, hogy az online közösségben keressen az ember egy olyat, akinek a véleményét el tudja helyezni a saját koordinátarendszerében (tehát vannak olyan termékek, amiket mindketten hallottatok, és azonos, vagy jól behatárolható véleményetek van róla).
-
Bodz
nagyúr
Nekem bejön a steampunk.
(#70098) ktommy91: Max árukért jók ezek a bt fülesek, meg ha nem akar az ember sokat költeni.
Most az egyszer legyünk őszinték, amúgy egy kalap szar az összes. A topikban ajánlottak közül elég sokat hallottam (ismerősök, barátok szorgalmasan veszik), de meh... -
Gabson730
tag
Hát ez sajnos borzasztó lett...senkinek sem ajánlanám a Microsonic egyéni fülillesztéket..(walkman zajvédő).
Zajcsökkentés terén egy 200 Ft-os kínai szivacs fülesdugó is több zajt véd ki 5-6 rátaposás után is
15000 Ft (utazással) 100%-ban kidobva a kukába.
Még a számítógép halk ventillátorát is simán hallom vele, ami nem tudom hogy lehetséges, néhány hangot pl zene satellite hangszórókból még jobban hallom, mint üres füllel!! Madness!
Giga nagy csalódás, gondolom pénzt nem adnak vissza én pedig mégegyszer nem megyek fel ezért...
Szerintem őket inkább ne ajánlgasd senkinek.. (nincs harag azért)(Viszont a jvc szivacsos füles 5000-ért meglepően jól szigetel.. lehet kb 15-20 db zajcsökkentése is, csak a hangosabb zajokat hallani vele ha jól becsavarom
)
-
törölt tag
Ahogy Bodz is írta, van teljesen vízálló is: [link]
Ahogy elnézem ez amellett, hogy kívülről a szokásos gumírozott szigeteléssel látták el, az illeszték felől van valami vízálló réteg még a vetőcső előtt(vagy magát az illesztéket nyomja úgy a füledbe a víz nyomása, hogy légmentesen lezárja a hallójáratot, ezért a vetőcsőbe nem is kerülhet víz már).De ez meg amúgy nem füles, hanem mp3 lejátszó önmagában. Bár mintha lenne sima BT füles változata is hasonló kialakítással.
marositech: Mi a probléma a stílussal? Szerintem nem írtam semmi sértőt, vagy személyeskedőt, csak próbáltam a dolgot másik oldalról megvilágítani.
-
vicze
félisten
IPX7, semmi több.
Normál (nem BA) fülesnek sok baja nem lesz a sima víztől, ugye nemlitettem, hogy lett kimosva a az egyik fülesem és semmi hallható baja. De BT-nél azért fontos, hogy az aksi és az elektronika jól szigetelt legyen, különben már a pára pár hónap után hazavágja. Különösen igaz ez edzésre ahol erősen sós nedvességnek teszed ki, ha az bekerül szép lassan korrodál mindent. -
Bodz
nagyúr
GR09, hm, carbon nanotube driver. Az ilyen füleseknek van egy jellegzetes hangja.
A természetességben amúgy tényleg van valami.
A hibridek talán annyiban nyerők, hogy általában jobb, puhább, kevésbé fárasztó mély tartományt lehet velük elérni. Persze ez ízlés dolga is. A dd nagyobb légtömeget képes megmozgatni, cserébe lassabb, mint az armatúra (szintén általában).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát ez van.
Az S7-hez csatlakozik egy Gear is, most azt kíváncsiságból lecsatlakoztattam, így nem jött elő a hiba, de ez most csak egy teszt volt, kicsit sétálgatva melóhelyen.
Hazafelé lehet, hogy kipróbálom így, aztán jön a másik telós teszt.
Alapjában véve nincs vele gondom, a hangja számomra elég, csak ez így, sajnos karcsú, számomra, hogy még bicajozás közben is "el-eldobja" a telót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A gond az, hogy az adapter oldalán van nagyjából 1 méterre a teló, oldaltáskában.
Gondoltam, hogy ez nem hiba, csak ez így, hogy ekkora távolság sem megy zökkenőmentesen, ez így nekem nem épp ideális.
Még kíváncsiságból ki fogom próbálni a Meizu-val, megnézem, hogy azzal is csinálja-e, abban ugye más BT van mint az S7-ben, plusz ahhoz nem csatlakozik más BT-s eszköz.
-
vicze
félisten
A ugye a vetőcsőben van a BA, nincs előtte dumper, ezért is olyan a magas amilyen, nagyon esélyed sincs belerakni semmit, semmi hely nincs.
Ezeket a dolgokat tervezéskor kell, nem utólag, a +komponens meg növeli az árat, itt meg az lenn kell tartani a lehető legjobban. A 1More-oknál már nem spórolták ki. -
vicze
félisten
Legalsónak úgy értettem, hogy az AptX HD a LDAC legkisebb szintjének felel meg kb.
A szintek: 330kbp/660kbps/990kps. Sony telón szépen tudtam állítani is a szinteket. A legnagyobbhoz nagyon kis távolság kell, de a középső az jó és élvezhető. AptX HD 384kps, ugyan annyi mint sima AptX-nél csak a codec cserélődött igazából.
Nyilván a codecen kívül a vevő elektronikája fontosabb szerintem.AK320 elvileg androidos, ha aktiválható a Developer módot, akkor a BT logban szépen meg lehet nézni, hogy csatlakoznak egymáshoz.
LDAC-kal remélem azért több mindent kezd majd a Sony. Én már próbáltam és tényleg meggyőző, sokkal nagyobb dinamikát és teret tud.
Most mondjam, hogy LDAC támogatás több készülékben van jelenleg, mint AptX HD.Persze AptX HD licencelése csak a gyártón múlik semmi máson, másik oldalon meg hát...
@schawo: BT developerben BT debug-ot aktiválni kell.
-
wwenigma
Jómunkásember
RN3SE nem támogatja az AptxHD-t a proci miatt és ha csak azt tartalmazza a mod akkor nincs fallback. Dmesg/logcattal meg kell nézni mi van használatban:
Ha nem működik itt más kodeket fog írni értelemszerűen aminek a minősége jóval alatta lesz...
Akármilyen szakmai múlttal rendelkezik a kolléga, számomra felülírja a véleményét az amit én tapasztalok, látatlanban hinnék neki de így nem tudok és ha tényleg ilyen komolyan veszitek a bejáratást (kacc kacc, vakteszten elbukott anno aki bizonyítani akarta) akkor azt sem értem ti miért adtok 0 percesre.
Mivel nem akar vitatkozni, így általános érvényű kijelentéseket se illene tennie...az meg hogy nem engedi vitatni és nem segít benne, számomra komolytalanná teszi. Sajnálatos hogy elitista topik ez is, megy a levesbe így.
-
szenesember
aktív tag
Ez biztosan így van! Nem is állítottam az ellenkezőjét, mindössze arról beszéltem, h szvsz van egy bizonyos réteg, akik ezeket a különbségeket már nem, vagy nem nagy mértékben veszik észre...(Esetleg az ízlésükkel sem fog egyezni.)Én pl ismerek egy-két ilyen embert, ezért gondolom, h rajtuk kívül is előfordulhatnak hasonló esetek.
-
darvinya
titán
Oké, de az nem csillapító, inkább átadó.
Minnél merevebb az anyag, annál jobb viszi át rezgéseket.
Míg krepp papír mikró rácsborda, ami csillapítja hullámokat.
Hangszigetelt szobát sem kiöntik falát merev anyaggal, hanem csillapító kupokkal rakják teli(otthoni Home made tojás tartó tálca). -
mateus
senior tag
Írtam a hivatalos support-nak, azt válaszolták, hogy már nem része a csomagnak, és már készleten sincs nekik h küldjenek. A doboza nem lett "update-elve", ezért ragasztják le. Egy másik fórumtárs is ugyanígy járt nemrég.
De megemlítették, hogy tudok vásárolni az ebay-en vagy amazonon ilyen ear hookot, kedvesek -
mateus
senior tag
De a vicc, hogy a hivatalos oldalról rendeltem meg, az Aliról rendelve meg a közel féláron kapott füleseknél megvolt minden tartozék.
Amúgy a szárnyakat akartam írni, azok hiányoznak (azon kívül csak az illesztékek és a töltő jár, azok benne voltak szerencsére)
Most anélkül hallgattam melóba jövet, nem esett ki, de sportoláshoz nem ezt fogom így használni. -
fericske
addikt
Hehe, ebbe beletettek egy egész szimfónikus zenekart, armatúránként egy hangszert
Hatalmas lehet.
Az Angie meg a Layla sem marad meg a fülemben (ha 10 dolcsiba kerülnének, akkor sem tudnám használni őket), de ezt a Bertha-t popszegeccsel kéne fellőni a fülemre, hogy ott maradjonHolnap érkez a Vyrus 2
(#68775) vicze1
Londonban nem csak a Canjam-re érdemes elmenni, hanem a Headroom Show-ra is. Az utóbbit 2x rendezik meg egy évben.
A Headroom Show fő szervezője az Audiosanctuary ahol meghallgattam az LCD4-et meg a Vyrust vettem. A rendezvény utáni napon küldtek egy email-t a látogatóknak, hogy BÁRMI ami ott volt (tetszett és szeretnénk egy olyat magunknak) arra pár napig 20% árkedvezményt adtak. -
xmaas
őstag
Hat ez mar kezd elmenni a WTF kategoriaban ,en ugy vagyok vele ilyen fullesnel a max amit meg azt mondom hogy okes elmegy meret es ar szempontjabol 5-6 armatura azt joccakat azon felul szerintem mar nagyon elborult az arazas es a meret is.
Egy bizonyos szint felett mar csak tech demo az egesz amiert rengeteget perkal az ember de nem is biztos hogy ki tudja "elvezni" azt az extra "hangzast"
Olyan hasonlatot tudnek csinalni hogy megveszel egy hyper szuper full extras autot mondjuk egy Maserattit 40 millaert ami tenyleg hogy csucs es akkor ott vannak a 70-80+ millas autok amik semmivel se nyujtnak tobbet azon kivul hogy Ferrari meg Lamborghini es mondjuk par szazad masopercel gyorsabban lesz 100km/H es 320 vegsebesseg helyett lesz 360 avgy kicsit tobb amit sosem fogsz "kielvezni" egyik esetben se hacsak nem vagy ongyilkos jelolt vagy forma 1 pilota
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Fotó állvány eladó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest