Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #48651 üzenetére
Ha olyan pici cucc szükséges, akkor igen.
(#48637) fericske: Na meghallgattam, teljesen kellemes a Korg vele. Nincs különösebb hiány semmiből, kulturált, sima, jó hang. Együtt lehet élni ezzel a párossal.
DE azért tud a HE400S ennél többet is. Nyilván. Gondolom nem meglepő.Egy példa. A mély tartomány. U-05 - HA-501 párosról jóval nagyobbat üt, simán megvan a fazoros LCD2 szint. Bár most is hozzáteszem, hogy nem a gyári párnával használom a Hifimant.
-
krichd1
addikt
válasz
Bobrooney #48640 üzenetére
Ha mindenképp itthonról kellene valami, akkor például az Audinst HUD-mini elég jó a K551-el, már aki szereti az eredeti karakterét az AKG-nak, esetleg a most akciós NuPrime uDSD, bár ennek nem valami erős a fejhallgató erősítő része, de a K551-hez elég, ha nincs nagy hangerő igény.
Ott van még az SMSL M6, nagyobb Musilandek... -
hm74
aktív tag
válasz
Bobrooney #46247 üzenetére
Nem írnám le a PC-DAC forrást a CD lejátszóval szemben. A DAC lehet akár ugyanaz a PC és a CD futómű után is. Ezért beszéljünk arról, ami előtte van a láncban. A PC alapú láncnál sarkalatos pont maga a PC. Ebben is van lehetőség audiofil megoldásokra. A tápegység és az USB kimeneti kártya (nem a sima alaplapi USB kimenet!) is jelentős komponens a hangás szempontjából. Nem utolsó szempont a bitmélység és a frekvencia, a CD esetén 16 bit és 44,1 kHz, ezzel szemben már egyre több zene 24/96-os változatban is elérhető.
Én nemrég szerezem be a sima asztali PC-mbe egy audiofil USB 3.0 kártyát (pl. fapacinál kapható). Nagyon másképp muzsikál ezzel a láncom, mint enélkül.
Szerintem érdemes PC-vel szenvedni. -
-
-
-
krichd1
addikt
válasz
Bobrooney #44400 üzenetére
Egy kategória felfelé, alap műveleti erősítőkkel. Az Essence One USB része elég elavult, ezt vedd figyelembe. Illetve cserélgethetsz benne 11 műveleti erősítőt, ha változtatni akarsz a hangján.
Érdemes tudni, hogy van belőle a sima One-on kívül Muses Edition, MKII, MKII Muses Edition is. -
Bodz
nagyúr
-
válasz
Bobrooney #41322 üzenetére
Nem tudom, nem láttam a kapcsolását egyiknek sem, és főleg nem hallgattam egyiket sem (csak a Sapphire Pro 56-ot ismerem a Focusrite sorából). De volt 3 M-Audio hangkártyám: Firewire Solo, Firewire 410 és Firewire 1814. Elméletileg mind ugyanaz, csak egyre több és több ki-bemeneti csatornával. A gyakorlatban viszont a 1814 szólt a legjobban, utána a 410 és végül a Solo. Szóval bármit el tudok képzelni.
(#41321) nlpK
Miért lenne jó egy belépő szintű hangfalnál, hogy van szimmetrikus bemenet? Ez alapján hangsugárzót keresni teljesen értelmetlen. Hangminősége alapján keresd itt [link] -
tilla311
tag
válasz
Bobrooney #41061 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a választ!
Úgy látom, hogy ennek az erőssége elsősorban a fejhallgató erősítő lehetett, mert a DAC részénél az Xmos megoldások jobbnak tűnnek. De már legalább tudom, milyen a Bkercso féle KisDAC, már annyit olvastam róla Tőletek itt a fórumon.
"ennél nekem jobban tettszik mint DAC, de igaz én nem fejhallgatóval használom."
Én sem fejhallgatóval használnám, csak DAC, vonali kimenet erősítő felé.
Nem tudom, Te hallgattál-e már Xmos U8-at vagy a WM8740-est a PCM akárhányassal, vagy ezek kominációit, de engem érdekelne a Scarlett Solo, úgyhogy ha Téged is ezek, akkor én szívesen benne lennék egy összehasonlító A-B tesztben egyszer.Többieknek
Bocsánat, hogy fönt ilyen sok kérdést tettem fel! Én próbálok minél több morzsát összeszedegetni, hogy ki miről mit írt eddig a fórumban, sajnálom, ha századszorra teszem fel ezt a kérdést, amiről esetleg már volt szó, de nagy az anyag, nincs a releváns infó egy helyre kigyűjtve, úgyhogy próbálom átlátni, meg egyre több ilyen DAC IC-t beszerezni, kipróbálni. Ha mindet össze tudnánk hasonlítani ezekből, amiket föntebb felsoroltam, jó lenne összehasonlítani egy listában Bodz listájához hasonlóan. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Bobrooney #40297 üzenetére
Köszi!
Tamoo: nem veszem sértésnek, sőt, hálás vagyok. A hangfal témához még annyi gőzöm sincs, mint a DAC-hoz, mert ezidáig nem is foglalkoztatott a dolog. Logitech Z3 után jöttek a Jamo falak, megvettem, tetszett, azóta is ez van. Mivel valahol el kellett indulni, így gondoltam DAC-al kezdem, majd kábelekkel, most jött az erősítő és majd lehet lesz hangfal is. Utóbbi sajnos nekem anyagilag elég megterhelő, legalábbis ha valami komolyabb cuccot akarok, de majd idővel. Láttam a Hifi topikban ajánlották a Castle Knight 3-at, ami most akciós. Nem kizárt, hogy pár hónap múlva, ha még akciós lesz, megveszem.
Egyébként a Jamo FC1000 ennyire sz*r, hogy mindenki a cserét ajánlja? Én elég jókat olvastam a Jamo márkáról és ezek a hangfalak sem tűnnek gagyinak. Tudom nem egy nagy szám, de nekem tetszik a hangja.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Bobrooney #39274 üzenetére
USB3-ban nekem is jobban érzi magát a Steinberg UR22-őm. Pl. USB2-ben minden portban áthallani az egér mozgását nagyon halkan (magas frekis súrlódó hang ahogy húzom az egeret), illetve ha max. sebességgel megy a letöltés, akkor is folyamatos magas frekis vinnyogó sípolás hallatszik, viszont USB3-ban csönd van. Felteszem ahhoz (is) lehet köze, hogy az USB3-as portokhoz más vezérlőchip tartozik mint az USB2-esekhez. Érdekes hogy ha az egeret átdugom USB3-ba, akkor azt már nem hallom az USB2-be dugott hangkártyából, sőt, akkor se ha mindkettőt USB3-ba dugom.
-
.DLL
veterán
válasz
Bobrooney #39265 üzenetére
Nem tetszik nekem, hogy ennyire rossz a zajelnyomása, hogy ennyire függ a géptől, amire rádugod.
Oké audiofil szempontból vegyél olyan gépet ami pörfekt a célra, meg kettőhuszas tápszűrő, meg zajtalan USB hub, stb... de egy ilyen terméket a nagyközönségnek szántak, aki csak be akarja dugni a készüléket a meglévő gépébe és egyszerűen használni... de ha ilyen sípolást meg kattogást hallat az nem "felhasználóbarát" hozzáállás a felhasznált elektronikai megoldások tekintetében (mondhatni gagyi). Szerintem add el és vegyél egy Musi 03-at. Vannak akik lenézik, mert kínai gyáró, de ezzel soha semmilyen gondom még nem volt. Több PC-hez, laptophoz is volt csatlakoztatva, meg se nyikkant zaj szempontjából... aztán moddoltam is párszor, többféle usb kábellel is használtam, mindig stabil volt, csak tette a dolgát, jól. Én ezt nevezem.
(persze biztos van még sok hasonló DAC, ami ugyanígy stabilan hozza amit tudnia kell, de ha hangban is szeretnél tovább lépni akkor ez. Vagy a 02 Dragon, ami még megfizethető kategória)(#39269) bkercso: Még nem, Ny1háza közelében van egy, másról egyelőre nem tudok az országban. Amint összejön a kellő számú jelentkező az egyik hétvégére, akkor remélhetőleg megtartjuk, és remélhetőleg a tulaja is a jelentkezők között lesz.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #39043 üzenetére
Szerintem aktiv hub.
(#39046) Krissz80: Ott mar nagy a baj, ha az integralt VIA...
Amugy nem hinnem, hogy egy filleres kulso karyta dobhat mondjuk egy normalis Intel vezerlos alaplaphoz kepest.
(#39047) .DLL: Meg a Korg leirasaban is benne van, hogy usb3 ne nagyon. Probaltam, hol mukodott, hol nem.
#39050) Bobrooney: Azok tan nem a legjobbak, plane a korabbiak, usb2-bol viszont fasza a NEC.
(#39058) dgyuri0123: Azt is olvastad, hogy kiadtak driver frissitest a problemak megoldasara?
Az lenne a blabla driver update a Nu oldalan. De ki kell probalni...
-
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #39030 üzenetére
Aktív usb hub (ezt már mondtam), elkezded egyesével kihúzogatni a házban az elektromos fogyasztókat (a hűtővel kezdjed), usb izolátor, kondícionáló (ilyenem van Ixos néven, tv-hez és pc-hez is), megpróbálod az olcsó szűrős elosztókat.
Távba nehéz gyógyítani, neked kell rájönnöd, hogy pontosan mi okozza.Mi lett a külön usb kártya dologgal? Megvetted?
-
krichd1
addikt
válasz
Bobrooney #39030 üzenetére
Például optikai kábel kipróbálása, ha még ez nem volt. Így kihasználva az optikai adatátvitel azon előnyét, hogy semmilyen elektromos kapcsolat nincs az adó és a fogadó oldal közt, tehát nem alakulhat ki galvanikus kapcsolat, így teljesen le lenne választva a számítógép zajaitól a DAC.
-
-
krichd1
addikt
válasz
Bobrooney #38905 üzenetére
Legolcsóbb, legpraktikusabb megoldás, ha laptopról használod tovább, ha arról tökéletesen működik.
Az asztali gépeddel kapcsolatban több hibalehetőség is fennáll. Megoldásként próbálkozhatsz a PC tápegység és/vagy alaplap cseréjével, esetleg külön USB kártya használatával. Az Y USB kábel, külön tápegység megoldás talán a legjobb, de itt is elég sokféle megoldás létezik az olcsó adapterektől kezdve a DIY megoldásokon keresztül a drága zavarszűrős lineáris tápokig.(#38918) Krissz80: Attól is nagyon függ az ár, hogy épp honnan veszed. A Denon DA-300USB itthon még mindig 120k körül van. Például a Musilandek is olcsóbbak a taobao oldalakon, mint ebayen vagy aliexpressen.
Korábban írtam, hogy a Teac UD-301 is jóval olcsóbb például olasz, német amazonon.
Ellenpéldaként lehet említeni a Musical Fidelity M1 DAC-ot. Itthon megkapható 110k-ért, külföldön jóval drágábban is árulják, elég nagy a szórás az árát illetően: [link], [link]. -
-
válasz
Bobrooney #38858 üzenetére
Dugóra szerintem nem, de nem tudom, mibe kerül. Dugónál inkább a mechanika szokott a kérdés lenni.
Az USB éves időskálán nem műxik megfelelő sebességgel aranyozás nélkül, így ennél nincs olyan probléma, hogy pl. vékonyan aranyoznának, mint az olcsóbb audio csatiknál.De nem hallgattam. Csak belebele...
-
-
.DLL
veterán
-
-
hm74
aktív tag
válasz
Bobrooney #36893 üzenetére
Sok mindent nem tudsz állítani. A Windows automatikusan felismeri a DAC-ot. USB-n pedig csak 16 bit és 48kHz max.
A lejátszó programokban vannak még lehetőségek. Windows alatt a foobar ajánlott, abban is van sok opció, de erről néhány fórumtárs talán többet tudna mondani.
Addig olvasni valónak ezt tudom ajánlani: [link] -
Lewzke
őstag
válasz
Bobrooney #36888 üzenetére
Próbáld meg hallgatni az új cuccot sokáig, belemerülve, majd visszaváltani a hangkártyára. Elsőre nem mindenki mondja meg a különbséget, mert nem veszi észre a dinamika, szeparáció, meg hasonló apróságok együttesét ami hosszú zenehallgatásnál nagyon is számít, 1-2 perces hallgatózásnál én se tudom megmondani az apróságokat.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #36694 üzenetére
Gyorsan átfutva jónak tűnik.
(#36696) .DLL: Belemehetünk, ha szeretnéd... Saját tapasztalataim alapján sok esetben a misztikus és drága diy usb kábellel még stabil működésre sem képes az adott dac. USB szabványt hírből sem ismeri, 90ohm +- valahány % tűrés, kérdésekre nem reagál a készítő, hogy miből van az különösen kényes dolog. Valahogy mindig arra jutunk, hogy csak vegyed, mer az XY Audioquest kábelnél jobb, mindig.
(#36741) Radomer: Pár számot meghallgattam vele. Ez alapján én nagyjából egyetértek bajnokpityu véleményével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest