- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Igen, valami ilyesmit szeretnek, de inkabb a szerelgetes orome miatt, mint a vegeredmenyert. Persze, ne legyen kutyauto!
(#62865) bkercso válasza Tim82 (#62864) üzenetére
Az lenne a jo, ha 1-2 hetig lekotne, es elmolyolhatnek vele...(#62866) bkercso válasza tvamos (#62861) üzenetére
Sajnos nem tudom, mi az az Apt-X. Ugyhogy lehet, hogy eleg.
Jo ez a bluetooth modul, szerintem rendelek parat. Tetszik ez a kulso DAC is, szerintem veszek ilyet is.+ info: Az azert fontos lenne, hogy masnak ne legyen ilyen!
-
Bodz
nagyúr
Ez több dologból tevődik össze. A XEO erősítője olyan amilyen, szvsz egy kevés fémesség mindig marad, tehetsz te oda bármilyen opát. Ráadásul a ~10 ohm kimeneti impedancia ellensége minden armatúrás, hibrid fülesnek, a mérték eltérő. Aztán a K3003 is olyan amilyen, azzal nem tudsz mit kezdeni (esetleg illeszték).
-
törölt tag
-
.DLL
veterán
Ja értem, két teljesen független láncról is hallható a hiba... :S
Azt hittem a XEO mindig benne van a buliban... akkor így viszont a PC/oprendszer lehet a ludas, próbáld ki más forrásról a láncot, illetve nézd meg, hogy a szóban forgó PC az integrált hangkártyán is torzít-e. -
Tim82
félisten
Egy Hivox transzportról a fejes találkozón működött.
Ha kell a troubleshooting-hoz, kölcsönadom újra.
(Ha ez esetleg számít a többieknek a segítségben: a GML által említett transzport nem Suricata, hanem eBay-es CM6631A, aminek Fülelek/Szabó Zoltán a tápellátásán javított tudtommal; a Hivox Lupus S-hez rendeltem tőle és a transzportot megtartottam.)
-
-
.DLL
veterán
A leggyorsabb az AD1865, bár a 2,4kHz-es szinusz furcsán (csúnyán) lépcsős, de az impulzusválasz és a négyszögjel szinte tökéletes.
A PCM1795, amire kíváncsi vagy az ugyan úgy a TI "advanced segment DAC" technológiáját használja, mint a 1794, csak 32 bitet és DSD-t is tud kezelni, szerintem hasonlóan teljesítene e méréseken.
-
Sz.Péter
tag
Neken csak egy sima st van,de az aszonyom szemei kiguvadnak,ha csak negyed hangerőre rakom,a legnagyobb gainnel az akg k240 sextettel.Igaz ö sokáig tanult komolyzenét is még nagy orgonàn is jàtszott nem keveset,én már süketebb vagyok,de fél hangerő alatt nekem is fasza.Az stu-nak az fh erősitése nagyon hasonló.🙉
-
Lézerparaszt
őstag
Tudom, csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek a kimondottan számítógépes cuccok mennyire állják meg a helyüket egy nevesebb (Marantz, Denon, Cambridge Audio stb), hifi gyártó cuccaihoz képest. Az STU fejes erősítő része nem fontos már. Régen vettem hangkártya helyett, és azóta csak arra van hogy a gépet összekösse az erősítővel (Marantz PM60005). Azért gondoltam hogy beszerzem az alább linkelt DAC-ot, mert nem tudom hogy ellátja-e a dolgát, vagy csak egy kínai belépő kategória és csak középgagyi fejhallgatózásra van. A Marantz DAC-on sem a fejhallgatót használnám, ez is csak összeköttetés lenne.
Összefoglalva a kérdésemet, végül is nyernék-e valamit a Marantz DAC-cal hangzás terén az STU-hoz képest?
-
Win10 van már fenn...
Bodz: Asztali amd-s gép (inkább jónak mondanám usb részről), usb 3 meg 2-őn is próbálva, mindkettő normális (kácsás ill gyári masszív) kábelekkel.
Avg idáig nem szopatott de rápróbálok, ill a többi drivert addig jobb híjján lezúzom, hátha; köszi.[moderálva]
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Krissz80
senior tag
Ezekkel tisztában vagyok, viszont nekem az SB X-Fi HD nem játszotta le WASAPI-n keresztül a 24/192-t, meg az összes többit amit nem támogatott.
Ezeknek az átviteli protokolloknak az a lényege, hogy nem nyúlnak a hanghoz, hanem ugyanazt továbbítják a DAC-nak amit kapnak."Az ASIO és a WASAPI pedi, az eszköz által elérhető legközelebbi formátumot tolja ki."
Ha így működne akkor bukna a fenti állítás. -
.DLL
veterán
I/V-nél minél alacsonyabb zajú legyen az opa, különben a további fokozatok ezt is felerősítik, és esetlegesen egy csomó részlet a zajban marad. Ahol már nagyobb jelszintre erősítik a jelet, ott a uV-os zaj tartomány már kevésbé nyom a latba, inkább alacsony torzítása legyen, a minél transzparensebb "átfolyás" érdekében. De nem vagyok szakértő, ez csak a teória, szerintem, és egy csomó más szempont, adat kimaradt.
-
LW
őstag
Szia!
Nem tűnik rossznak, de ennyi pénzért szívesebben választanék külső táposat, hogy ne szűrődjön át zaj az USB tápon a számítógépből.
Vagy nem jelenthet ez gondot ennél? Hallottam már USB tápolt DAC-ot és azon hallottam, hogy épp milyen fájlt másolt a számítógép.
Bodz: Viszonylag vékony hangú (M50X-hez képest pl.). A kipróbáltak közül őt találtam a legizgalmasabbnak.
Hivox Jr-t hallgatott valaki USB-ről?
-
fattyu
veterán
Eléggé nem ugyanaz a lépték.
Főleg hogy az LCD szerintem túl van hypolva. Hogy ár érték arányban a skála melyik felén áll meg se szeretném vitatni
Emellé de facto túl nehéz és konkrétan nem kényelmes viselni
és minderre emberünk vakon hallgatás nélkül akar elkölteni fél misit ezen a vonalon.
Nekem ez "érdekes"
-
vodkaboy22
addikt
-
PuMbA
titán
Notiknál nagyon hiányos a kínálat Firewire kártyáknál és nagyon utána kell járni a dolgoknak, mert két ugyanúgy kinéző és ugyanolyan modell esetében is más lehet a chipset. Mire én is találtam a notimhoz egy Texas chipes PCIMCIA kártyát eBay-ről... az nem volt egyszerű, de ezért is álltam át asztali gépre, ahhoz nagyon könnyen szereztem 1k-ért egy TI chipes PCI kártyát itthonról, mert dobálják utánad minden mennyiségben annyira túlkínálat van
bkercso: Szép
Van egy újabb videóm, amit kezdhetek megfejteni, kösz
-
-
-
törölt tag
Na, a lényeg, hogy akkor így kell működjön: off állásban hátul nem szól, fix állásban mindkét kiement szól, és a fejes hangerejét tudod állítani a potival, vari állásban meg hátul szól, ha nincs fejes, elől, ha van fejes, és az aktív kimenet hangerejét tudod állítani a potival.
-
törölt tag
TEAC UD301 nem lenne rossz. Bár a Q701-hez lehet, hogy vékony lenne a hangja, meg kellene hallgatni. Viszont tud szimmetrikus (XLR) és normál (RCA) kimenetet, a hangerőre pedig van egy kapcsolója hátul, amivel vagy kikapcsolhatod a hátsó kimenetet, vagy fix (max) hangerőre teheted, vagy az első potival szabályozhatóra. Szóval ha hangfalra kötöd, akkor a hangfalon tudsz hangerőt állítani mondjuk a hátsó kapcsoló fix állásában, vagy az első potival a módosítható állásban. Megy egyszerre a hátsó kimenet és a fejes kimenet (különben miért lenne külön kapcsoló a némítására?). Bemenetként tud USB-t, optikait és koaxot.
-
fero02
nagyúr
-
TromF
tag
Miota nem furdok, egyre tavolodnak az emberek
Elszeparalt legterben dolgozom, ahova altalaban csak ki-be ugralnak a tobbiek, egy gyors kerdesre, keresre. Az IT policy sem izgat, tekintve hogy en hozom oket
A creative arban szimpatikus, 80 euro gyari webshopbol ingyen szallitva, AFA-val. E10-E18 kozott van kulonbseg hangminosegben, vagy csak az extra funkciok miatt dragabb? -
TromF
tag
Nem rohangalnak meg zajonganak korulottem, csendes kornyezet, csak ha neha hozzamszol valaki jo ha hallom. Nem ragaszkodok a Fiiohoz, azt ismerem valamelyest, ha ajanlotok a fejhallgatohoz jobban passzolo erosito, akkor abban fogok gondolkozni. Az arsav sem szigoru, esszeru hatarokon belul akarnek maradni.
-
Honkydoo
őstag
Köszi! Nem hiszem, hogy neki mernék állni egy ilyen modnak. Féltem a drágaságom.
Meg tényleg nem zavar annyira.
(#45756) sheratan:
Ha NAS-od van, plex-el lehet rá tolni a zenét. Ha van android-od, akkor BubbleUPnP ami neked kell.
A FLAC-ot támogatja persze. Elvileg 24/192 a maximum, de jelenleg ez le van limitálva 24/96-ra.Ami jó, hogy olyan oldalaknál amik támogatják a cast-ot (pl deezer) egy komplett albumot, lejátszási listát ki tudsz castolni és utána a gépet ki is kapcsolhatod, szól tovább a muzsika.
-
Brumi
senior tag
Előtte egy kis barebone pc volt, de azt lecseréltem a NAS-ra, amivel egyébként nagyon elégedett vagyok (a pc hangosabb volt, többet fogyasztott, és mivel nem értek hozzá, nem tudtam úgy bekonfigurálni, mint a NAS-t).
Ha éppen megy, akkor nagyon klassz a zenelejátszás (az esetek 95%-ában), de eléggé megválogatja, hogy milyen DAC-kal működik normálisan, és van, hogy a szoftverfrissítések sem pozitív irányban hatnak. Volt egy frissítés, amikor egyáltalán nem ment a HRT-vel és olyan is volt, hogy kiszedték a gapless playback-et, persze ezeket később korrigálták. Ezért is gondolom most azt, hogy lehet, hogy jobban járok valami stabil hálózati zenelejátszóval, mint azzal, hogy a NAS-ra bízzam ezt a feladatot. Most pl az Onkyo TX-8150-et nézegetem, az elég sok dolgot megoldana egyben, de nem kizárt egy komolyabb erősítő + hálózati lejátszó kombó sem. De ez már a másik topicba valódgyuri0123: ezt pont tegnap néztem a Denon-os párjával együtt, de valami nagyobb erősítő kellene, ami meghajtja a nagyobb álló hangfalakat, és itt is fennáll a kompatibilitás kérdése a NAS-sal.
-
krichd1
addikt
Most is nézted Essence-t avx-en, lebuktál.
Egyébként az a példány elég jól van árazva, főleg hogy tuningolt. Chrisnagy13 már végigjárta az opamp cserélgetős, igen idő- és pénzigényes procedúrát. Emlékszem, jól bevásárolt műveleti erősítőkből, DAC értékén bőven felül, aztán nem győzte árulni a feleslegeseket.(#45272) EQMontoya: Persze, hogy van rá igény. Azért van a topik, hogy minél több vélemény szerepeljen itt.
-
-
törölt tag
Árgép szerint a XEO is 140 ezer, ez meg szerintem nem egy kategória hangban. Tudom, hoyg nem illik így összehasonlítani, de amikor hallottam régebben az XEO-t, akkor kevésbé tetszett a hangja az AK100-nál, pedig az csak egy hordozható lejátszó. Azóta volt AK100 -> Plenue 1 -> UD-301 váltás, és mindet érezhető feljebb lépésnek éltem meg. De ez mondjuk az én ízlésem. Az enyém amúgy japánból van, ott olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest