- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #40637 üzenetére
Hangban mennyivel jobb/miben más az Amanero USB?
Amúgy a v2.26 driver bevált az XMOS U8 kártyához, köszi mindenkinek. A többit nem is próbáltam.
Driverrel ugye főleg én problémztam anno, mert a panelemen forrasztáshibás volt az egyik kvarc, és érdekes módon mindig adobe reader-, flash player- vagy skypefrissítés után nem volt hajlandó működni... Mióta megforrasztottam, nincs rá panasz. -
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #40433 üzenetére
Nyilván több mély van ezekben a zenékben mint pl. egy klasszik rockban, de ismertem őket, nem újdonságként hatott rám, mégis többet kaptam, mint megszoktam. De nem mondanám mélykiemeltnek a HD-t, a közepek is előtérben vannak.
Az, hogy milyen a lineáris hang azt nem tudni, csak DAC-okat tudok egymáshoz hasonlítani, főképp a sajátomhoz. Hallottam már annál jóval világosabb hangú DAC-ot is; olyankokat is melyek kb. hasonló arányokkal szólnak, és ez pl. kicsit fullabb hangot ad alul. Az ismert DAC-ok közül talán a Denon DA300-hoz hasonlít a hangja, mármint arányaiban (szerényebb felbontás és tér mellett). De a tévedés jogát fenntartom, lehet kijavítani. -
orbano
félisten
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
CaNNa3IS #40295 üzenetére
Én is ebben reménykedem.
Igen tudom, hogy a hangfalból elég alap a mostani, de mint már írtam is, annak cseréje többe kerül, mint a Musi + erősítő együttvéve. Egy jó darabig biztos nem lesz cserélve, meg egyébként sincs rossz hangjuk, legalábbis nem érzem kevésnek.
Az hogy hangfal csere nélkül nincs értelme a DAC és erősítő cserének szerintem h*lyeség, de mindegy.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #40143 üzenetére
"Jó film a whiplash. Imádom a jazzt főleg a bigband-et abban nőttem fel mint fúvós."
Akkor tudhatod, mennyire a valóságtól elrugaszkodott az, ahogyan az "edző" beszél/bánik a növendékeivel.
Lányom, aki 12-13 éve hegedül, végig hörögte a filmet, hogy mekkora baromság ez dramaturgiailag.Tény, hogy a zenét jó volt hallani.
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #38840 üzenetére
Általában f_s alaplapi hangkártya leváltására szoktuk javasolni, mint all-in-one eszköz. De több olyan tag is van aki régebbi E10-et használ, és nem 10e Ft-os fejeshez, de elégedett vele. Persze lesz majd ámulás egy komolyabb DAC beszerzésekor (vagy nem) de amíg elégedett az ember addig nem akar váltani.
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #38206 üzenetére
Elsőre picit jobbnak tűnt, közép részletességben (mondjuk az aszimmetrikus kimeneten cserélhetőek az opák, és szimmetrikus XLR-ről még nem is próbáltam (nincs szimm. fejh.erősítőm)) viszont a tér (ami a mániám) az valóban további tesztre és tartósabb összehasonlításra szorulna, mert a Denon egy fokkal közvetlenebbnek tűnt, az enyém picit szellősebbnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #38137 üzenetére
Nem csak az a lényeg hogy mit, hanem, az is, hogy ki, mondja.
Természetesen a személyes meghallgatást semmi sem pótolja, de elindulni valamilyen irányba lehet a tanácsok, ötletek alapján.
(#38138) Bodz: köszönöm, nagyon szép a kicsike, de nem ismerem. Ajánlott, vagy csak ötlet?
-
krichd1
addikt
válasz
CaNNa3IS #38075 üzenetére
Eleve kevesen mernek kínai oldalakról rendelni, vagy nem is ismerik ezeket. Ebayen meg már nem is olyan olcsóak például a Musilandek. A vámon sajnos egyre kevesebb dolog fog átcsúszni, mivel folyamatosan szigorítanak. Az eladók ezeket a körülményeket is figyelembe veszik, gondolom én. Gyakorlatilag viszont valószínűbb, hogy azt a régi piaci módszert alkalmazzák, ami szerint bedobnak egy viszonylag magas árat, aztán várnak a balekra.
-
ivógéptanács
tag
válasz
CaNNa3IS #37970 üzenetére
Nagyon jó, és mennyire lehet hallani a játékukon hogy kinek milyen zenei előélete volt, ugye ez egy jazz örökzöld amit Grappelli a jazz hegedűs "staccato"-san, szaggatottabban, dzsesszesen, míg Menuhin a klasszikus hegedűs, "tonátó"-san nyújtva, kevésbé dzsesszesen interpretál, érdekes.
na még egy vidám zene (itt a sound a kukori és kotkodából lehet ismerős,
de ez a világbajnok Hammond B3-as orgona a királlyal (Jimmy Smith) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #37950 üzenetére
Őt öreg korára szerettem meg igazán. Olyan, mint a jó bor, idő kell neki a kiteljesedéshez. Nem mintha tehetségtelen lett volna 30 évvel ezelőtt.
Grofé-t nem ismertem eddig. Az a jó, hogy ilyenkor előbukkannak olyanok is, akikkel lehet színesíteni az otthoni palettát.
Nnna, a végére kis csemege
: [link]
Bocsánat.
-
Kari65
csendes tag
válasz
CaNNa3IS #37880 üzenetére
Ezt írtam róla (di122) korábban:
"Nem meglepő módon a háromból az utolsó produkálta a legfigyelemre méltóbb hangot, kicsit ugyan lassúnak tűnt és a mélyei mintha túl visszafogottak lettek volna (a többihez képest)."
Ezt idéztem tévesen (túlkontrollált), de a lényeg nagyjából az, hogy kevésnek tűnt. És lassúnak.
Ez tudom, hogy furcsa, de lassabb volt tényleg...(a többi: Asus ? one, CA Dm Plus, Pioneer U-05). -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #37410 üzenetére
Hidd el értem mit javasolsz, de nem vagyok az a "veszek -visszaküldök " tipus.
Időm nagyon kevés van a keresgélésre, ha találok valamit használtan mindig elviszik az orrom elől, stb. stb. Azért gondoltam, hogy veszek bármit , ami jobb, mint a SB XFI 5.1.Erősítőt is úgy vettem, hogy először olvastam rengeteget és miután tisztult a kép eldöntöttem mit veszek, előtte persze meghallgattam, de nem versenyeztettem további 10-15 erősítővel.
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #37107 üzenetére
Miért ne lenne végleges doboz? (korábban linkeltem egy képet, faszán illeszkedik egymásra a két készülék)
Van hátul egy töltő kapcsoló, azt felbillentem, a készülékből kivezetett kábelt pedig rádugom az akkutöltőre. <- ez történik este, reggel pedig leveszem, de elég kb. 3 naponta tölteni. -
törölt tag
válasz
CaNNa3IS #37033 üzenetére
Majd ha megjelenik, akkor én is frissítek rá szerintem, van elfekvőben egy Win7, így ingyenes lesz, szóval miért ne. Aztán meglátjuk, hogy hogy szól. Őszig talán lesz egy dac-om is a géphez. Bár otthon leginkább az R1600T III szokott szólni, azért az nem olyan nagy eresztés.
krichd1: Én is úgy hirdettem az AK100-at, meg audiofilként, de nem harapott rá nagyon senki..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #35327 üzenetére
Nem szeretném szétoffolni a topikot, de még egy utolsó nekifutás:
A 24p hiánya leginkább kamera sevenekelésnél látható, apró folyamatos röccenések, amiktől nem lesz folyamatos a mozgás. A vizszintes és függőleges irányú kamera mozgásoknál olyan, mintha néhány tized másodpercre megakadna a lejátszás, de folyamatosan és állandóan jelen van (röcög), kivéve ha nem mozog a kamera. Nem tudom jobban körülirni bocs. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CaNNa3IS #35313 üzenetére
"mi az a 24p"
A másodpercenkénti képkocka sebesség. Enélkül döcögös a lejátszás, nem folyamatos. Ha nem tudod mit kéne látnod az baj.
A 3D, amit lejátszik a tv beépített m.playere pedig felezett és nem BD3D. Azt csak dedikált külső médialejatszó tudja lejátszani. Ergo a minősége messze elmarad az eredetitől.
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #35120 üzenetére
Hoppá, aláírásod nyomán az imént ismertem meg a Twisted Pear Audio oldalát, melyet ezúton is köszönök.
Épp külső I/V stage-et kezdtem el rajzolni a Musihoz, de látom, hogy itt vannak elég komoly board-ok is, pont e célból.
Mondjuk én opa foglalatosra terveztem az enyém, hogy lehessen terelgetni a hangját a szinergia felé, és lehet olcsóbban is megúszom mint innen rendelve, mindenesetre én csak a PCM1794/2 gyári ajánlásának nyáktervét kezdtem el (sajna új fejlesztésektől messze vagyok) amire azt írta a gyártó, hogy a "highest performance" eléréséhez ezt ajánlja. Nem tudom ezek a T.P.A. board-ok jobbak-e. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
CaNNa3IS #34379 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
@krichd1 na de legalább előbb kérdeztem, minthogy hülyeséget csináltam volna, aztán csak néznék, hogy miért is nem jó
@bkercso köszönöm, olyasmi kis táp elég neki mint egy telefontöltő, vagy van valami külön kritérium?
@.DLL, vodkaboy22 ok teljesen meggyőztetek, hogy zajos lenne, meg akkor rá is jöttem, hogy a drágább hangkártyák miért is vannak bedobozolva nem csak úgy pucéran. Idáig azt gondoltam, hogy az csak látványelem, hogy több pénzt lehessen kérni érte.
@CaNNa3IS a musilandot akartam kihámozni a dobozából és úgy beszerelni a számítógépbe de sikerült meggyőzni, hogy ne tegyem.
Hol vegyem meg e-bay, vagy van valami jobb hely?
Árban van max 15%-különbség a 02, 03 között, ha nem számít a design és csak arra akarom használni, hogy USB-ről hallgatom a zenét fejhallgatóval akkor melyiket válasszam?
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #34006 üzenetére
Azért ott sem mindegy. Hallgatok netrádiót is (70-80's jazz-groove-funk) és még azt is megéreztem amikor USB tápot lecseréltem akkusra. Érted, netrádiót nem azért rakok be, hogy most hűde figyeljem a forrás tudását, javulását, egyszerűen tettem-vettem közben szólt, mégis állandóan felfigyeltem, hogy wow, ezt meg hogy?
Meglepően sok információ van még a tömörített álommányok hangjaiban is, ami ugyan úgy profitál (egy szintig) a jobb forrásból. Persze vannak jobb alaplapi hangok is, de általában hamar cseréért kiált. -
törölt tag
válasz
CaNNa3IS #34006 üzenetére
A hangsúly az "elsősorban" szón van, tehát nem kizárólagos, következésképpen egyáltalán nem baj ha ebben az árban jobb készülék lesz a befutó, ugyanis inkább legyen és ne keljen, mint keljen és ne legyen
Egyébként időközben megoldódott az ügy, egy Musiland MD-11 "személyében" -
raven12
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #33066 üzenetére
Hangtól függetlenül, lehet hogy valakinek pl. melóhelyén linux van, X okból két rendszert használ, stb.
Jónéhány univerzális USB vezérlőjű DAC-ot jónéhány mobil eszköz (tablet, telefon) is támogat.
Musiland-nek kéne még egy kicsit alakítania a firmware-en, hogy univerzálisan is tudjon működni... -
Dhampir
félisten
válasz
CaNNa3IS #33059 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Viszont a Musiland Linux alatt nem működik Bodz cikke szerint.
-
.DLL
veterán
válasz
CaNNa3IS #33038 üzenetére
1.) Ő nem említett Musiland 03 US dragont, csak 01 Mini-t ami tényleg belépő szint.
2.) Hallottad szólni a M. 03 US Dragont?Dhampir: A 01 Mini már a drága kategóriába esik? Nem feltétlenül jobb mint az aszinkron Sabre, de ez utóbbit még senki sem vállalta be innen, a 01 Mini-t Bodz hallotta.
A lista már el is készült, júniusban: [Link] egy baja van, 10k és 100k között nincs felosztva.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
CaNNa3IS #32988 üzenetére
A Musiland monitor 01 Mini és a közepes kínai dobozolt voltak.
Viszont ilyen komoly értékben külföldről nem fogok rendelni semmit sem, főleg Kínából nem.
Hosszabb keresgélés, böngészgetés után a magasabb kategóriában a FiiO E10K nyerte el a tetszésemet és ez szerencsére már hazánkban is beszerezhető.
Köszönöm szépen a korábbi tanácsokat és türelmeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest