Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Digitalis #572 üzenetére
Az 5700/5800 elődei tényleg kitünő ár/érték arányú gépek voltak
De aztán jól visszafejlödött, csakhogy a képminőséget vegyem....
-szar fényerő + sok mp + sima ccd = k*ra zajos.
ugye régen fényerösebb volt, kevesebb mp volt benne és a ccdje is superccd volt.
de mondhatnám a visszafogott záridőket is vagy a .....
és mit fejlödött? kapott pl stabit.... ?Az 5700/5800 elődei tényleg kitünő ár/érték arányú gépek voltak.... most max nagy zoom, képminőség annyira nem fontos, ocsó legyen kategóriának az egyik lehetséges választása.
szerk: ja én itt a témát befejeztem....
-
Dare2Live
félisten
inkább a melyik fényképezőgépet vegyem topicba tedd fel ezeket a kérdéseket.
"Meg mit jelent ez a szám hogy F3.5 itt kezdődik a fujinak és az átlag meg F2.8 és a kodaknál is ez a szám szerepel."
F2.8 jobb mint F3.5ényerősebb az obi.
"ja igen meg mit jelenteken ezek hogy : raw meg DSLR meg ilyenek? "
RAW: Nyers képformátum.
DSLR: Digitális tüköreflexes gép.Mire jó? RAWban pl utólag is lehet fehéregyensúlyt állítani, dinamikát nagyobb tartományban lehet gond nélkül tologatni.
DSLR: Ez a profi gép 90KFt alatt iylen váz lényegében nem kapható és erre még kel 1-2-3obi ami szintén nem olcsó dolog.Itt pár alapdolgot elolvashatsz: [link]
Ja és ne kritizáld a hölyg frizuráját szerintem nagyon állat!
-
Dare2Live
félisten
-1- Fényképezőgépeknél ott tartunk, hogy a kevesebb jobb. Minnél kevesebb MPeles egy gép jellemzően annál jobb. Vannak persze esetek amikor a 6mpel kevés de nagyon kevés ilyen eset van: PL szoktál A4nél nagyobb fotókat előhívni?
-2-Szerintem úgy tedd fel a kérdést, hogy mit akarsz fotózni, mire veszed a gépet. Eddig én(mi?) azthittük, hogy ultrazoomot akarsz. De ha F30 pl ára miatt esik ki akkor lehet te nem is ultrazoomra vágysz.
-3- 5700 technikai adatok alapján is az erősen szar kategória. pl:
-5700 7mps: Tuti szarabb: zajosabb, mosottabb a képe mint egy 5mps kodaknak.
-Fuji 38rol indul: Gyak nincs széleslátod, Kodak 35röl van. Rengeteget számít az a 3mm.
-Fujiban nincs benne stabi: Kodakban van. ez k* nagy előny egy kompaktnál ahol lényegében nem emelhetsz ISOt.
-Fujinka 3.5röl indul az obija: Kodaknak 2.8rol. "Picit" nemmind1.
-Fujiban max záridő 4mp. Nem igen lakalmashosszú expos képekre. Kodaknál 15mp: Lehet vele hosszú expos képet csinálni.
-Fuji sorozatfelvétele: 1,4 kép/mp 3 képig. Kodaké 2 kép/mp 8képig.
-Fujiban nincs mpeg4 a video zabálja a helyet. Kodakban van.Fuji anno csinált egy jó ár/értékű gépet az 5100el. Azóta az 5xxx sorozat csak visszafejlődik és a régi hírneve miatt vannak akik majmolják. Pedig árkategóriájában talán a legszarab választás.
-
Dare2Live
félisten
Én márkát nem kedvelek mint te saját bevallásod szerint is ellenben kifejezetten jó ár/értékkel rendelkező gépeknek tartom a Fuji F20/F30/6500öt.
Ellenben a Fuji 5700/5800/8000 gépeket különösen kerülendő gépeknek tartom: Minek ilyen szart venni amikor uennyiért sokkal jobbat is lehet kapni?
-
Dare2Live
félisten
és milyen lett az eredmény?
és már hogyne kéne a stabi egy kompaktba... a stabis kattint pl 1/60el 80mmen uaz az ember nem stabiva kb 3stop -ban van ergo iso100 helyett használ iso800at. Elso emberunk képe csodaszép másikunké zajtenger vagy vizfestmény.
Egyébként föleg a nagy zoomokba kell a stabi...Volt mondatod vmi amivel egyetértettem volna?
-
Dare2Live
félisten
Nem az a legnagyobb baj evvel a géppel, hogy az elődei (amik ára a béka segge alatt van) gyak jobbak mint ez az új s5700?
Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest