- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#70869248 #38558 üzenetére
Nem akarok ebből nagy ügyet csinálni, de nézd meg jobban
Replayben mutatják Hamiltont az utolsó kanyart megelőző hosszú egyenesben Webber mögött és bizony ott nyomja a KERS-t rendesen. Mivel nem tud elmenni mellette, ezért a célegyenesben a kigyorsításon is nyomja a gombot.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#70869248 #38554 üzenetére
"ne mhasználta Hamilton as KERS-t ammíg láttam."
De használta. A célegyenest megelőző egyenesben amikor szélárnyékban volt (illetve feltehetően azt megelőzően is, mivel már félig volt az ábrán a töltöttség, amikor onboardra váltott a kamera) és az utolsó kanyar kigyorsán is.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #38524 üzenetére
Eddig azt mondták sokan, hogy Max felkeresése kamu.
Nos a legutóbbi Whitmarsh Q & A-ből idézek:
MW: I had spoken to Max on Friday, I know that Anthony had spoken to Max, and spoken to other FIA officials. First I knew of what you just said was this morning. We have asked Anthony only five minutes ago if this is true and Anthony has told us that Lewis has not spoken to Max.
Van az híres Jurassic Park beszólás, hogy "Anyuci nagyon pipa", ami Anthonyt illeti, Apuci nagyon pipa.
Whitmarsh megerősítette, hogy Anthony Hamilton beszélt Maxszel és más FIA hivatalnokokkal (valószínűleg Alan Donnellyről és Charlie Whitingról lehet szó). Lehet, hogy a McLaren kizárását akarta/akarja, és az semmissé tenné a szerződést.
-
"B"
tag
válasz
#70869248 #38502 üzenetére
Ha nem biztonságos akkor nem persze
,de a döntés a gumit illetően rossz volt,és emiatt lettem kedvtelen,ez bántott engem
nagyon örültem hogy az időmérőn,viszonylag "jól"teljesített,és ügyesen lavírozott a futamon is,nagyon kellett volna az a pár pont amit meg tud csípni.Persze még így is sok a"ha" nem tudhatjuk csak remélhettük volna.Az esélye megvolt a pontszerzésnek és már talán ez is eredménynek számított volna a csapatnak.
-
brownus
veterán
válasz
#70869248 #38516 üzenetére
igen, bármit is mondott késznek kellett volna lenniük, hogy futnak még egy gyors kört.
a gumiválasztásnál meg lehet csak annyi volt, hogy sumi magában beszélt, hogy minnyá leesik. erre feltették kiminek az esőgumit:dés mit szóltok, hogy még mindig csak szűzies a brawn gép?:d
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #38505 üzenetére
Ameddig nem eset tuti használta de én a Webber-es előzgetéseknél is úgy emlékszek hogy nyomogatta. Nézd vissza, mostmár engem is érdekel.
Schumacher is ludas lehet Räikkönen gumiválasztásában
"Ehhez képest Felipe Massa nem jutott túl a kvalifikáción a Q1-en, mert a csapat - Schumi tanácsára hallgatva - egyetlen gyors kör után berendelte a depóba, azzal az indokkal, hogy megspóroljanak egy garnitúra lágy gumit a versenyre, aminek egy részét szinte biztosan esőben fognak majd lefutni."
Hümm...hümm...
-
joshua7
veterán
válasz
#70869248 #38356 üzenetére
Kimi-nél a KERS szállt el, azt olvastam. Őt sajnálom azért. 0 pontos Ferka két verseny után, az nem semmi. De Kovalainen-ről meg ne is beszéljünk, 2 verseny alatt kb. 1.5 megtett kör, abból 1 kör törött futóművel...
Alonsó-t nem bírom, szóval tőlem az összes versenyen kieshet.
Button-nak viszont nagy grat! -
biker
nagyúr
válasz
#70869248 #37900 üzenetére
nekem telik rá, hogy vezetéshez polaroid, polarizált lencsés napszeműm legyen, ami a fentről vagy lentről csilanó fényt 50%-al jobban szűri, mint a szemből és oldalról érkezőt, akkor a plexifóliára is húzhatnának ilyet.
konkréten ha elfordítod a lencsét 90 fokkal, akkor az lcd kijelzőket nem is látod, így lehet tesztelni
vagy két lencsét 90 fokkal egymásra téve nem látsz át rajta, ez mutatja a polaruzációt.ezzel szürkületben is látsz, mert szemből ugyanannyit enged be
no, minegy raaaaaaaajt
-
biker
nagyúr
válasz
#70869248 #37880 üzenetére
persze, és a pályát körbevevő több száz négyzetméter fém és üveg felületet mind leszerelik, ha kiderül, hogy a 2 órás versenyben 10percig tükröződik a nap rajta, pfff.
a föld forog, a nap jár, nem mindig ugyanúgy süt, ez van.
a pilóták meg hidd el, csukott szemmel a versenykörhöz képest 15-20%-al mennének rosszabb időt. tudják fejből takkra az egész pályát, széltében hosszában -
válasz
#70869248 #37636 üzenetére
Szerintem ha száraz lesz a futam akkor ezen a pályán versenyen a KERS már előnyt jelent. Hallgatom az interjúkat Glock és mások is azt mondják, hogy már ausztráliában is esélytelenek voltak az előzésre egy KERS-t használó autó mögött.
Itt a verseny alatt ha egy KERS autó a hátsó egyenesben lehagy, semmit nem érsz utánna a könnyebb jobb egyensúlyú autóddal, nem fogsz tudni visszaelőzni és beragadsz. Így összességében sokkal több időt vesztesz mintha egy rosszabb egyensúlyú de előzni képes autóval mennél. Pont ezért kíváncsi leszek mire jut majd pl. Barrichello a futamon.
-
válasz
#70869248 #37481 üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy a FIA-nak tele a tudata a McLarennel, gyakorlatilag 2007 márciusa óta annyi rossz fát tettek a tűzre, hogy hűha.
Jelen esetben abban sem vagyok biztos, amit Whitmarsh állít, nevezetesen hogy nem tudták, hogy a stewardok nem hallották a beszélgetést Hamilton és a box között. A Hamiltonra rászólás meg nekem úgy tűnik, hogy előbb helytelenül értelmezték az SC mögötti haladás szabályait, majd amikor erre rájöttek, elszaladtak Whitinghoz, hogy Trulli szabálytalan volt (erre persze semmi bizonyíték nincs és gyanítom, ha van is, örökre páncélszerkényben marad). Valsz Hamilton és a McLaren megtarthatta volna a pozícióját, ha nem akarják átverni a sportfelügyelőket, hiszen a Toyota nem fellebbezett Trulli büntetése miatt. Ekkor legfeljebb erkölcsi vesztesek lettek volna a wokingiak, lévén gusztustalan dolgot csináltak, de nem akartak becsapni senkit (úgy értem Trullin kívül); most még ezt sem mondhatják el magukról, a sorozat első versenyéről kizáratták magukat, és azt is sejtem, hogy jó sok szimpatizánst (és néhány jövőbeli szponzort) veszítettek.
Belengették már, hogy még jöhetnek szankciók a hazudozás miatt, szerintem egészen biztosan nem ártana nekik egy kis pihenő (amit már a kémbotrány után meg kellett volna kapniuk). Sajnos pénz beszél, ezért ha kapnak is addicionális büntetést, az megint vmi olyasmi lesz, mint a kémbotrány után: gyakorlatilag egy kis ejnye-bejnye némi pénzmaggal megtámogatva, és ezzel a dolog letudva.
Henkei: nem tudom, ki fia-borja vagy, de basszál le.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #37481 üzenetére
Ez mellett piszkosul sajnálom Hamilton-t, mert a pályán teljesített ahogy kell, és gondolom nem ő neki kellett rábeszélni Dave Ryan-t hogy mit mondjanak.
Még jó, hogy feldobod ezt a verziót, én már hallom is, hogy az antik ezt szajkozzák.
Most őszintén, egyértelmű Ryan felfüggesztése, övé volt a felelősség, még ha a pilóta kreálná is a hazugságot, Ryan azért megy velük a meghallgatásokra, hogy felügyelje őket felelősséggel. Nem ezt várná az ember egy rangidős vezetőbeosztású felelős embertől, vagy ennyire számított volna az az egy pont?
Annak tudatában, hogy a rádióbeszélgetés a stewardok rendelkezésére áll és hogy Lewis már tudhatta, hogy mit nyilatkozott a médiának, teljesen feldolgozhatatlan, hogy ilyen megoldást válasszanak. Ryant még megérteném, ha ő nem tudott volna Lewis korábbi nyilatkozatáról, és ha pl. Ryan tudhatta, hogy a hangfelvételeket szinte soha nem hallgatják meg a stewardok, nade Lewis hogy felejthette el percekkel korábbi egész világnak szétkürtölt szavait, amikor követte Ryan instrukcióit? Csak úgy tudom elképzelni, hogy annyira gyerekesen engedelmeskedet, hogy akkor is azt tette amit kértek tőle, ha ez ellent mondott a logikájának.
Az egész történet elképesztően bűzlik a valószerűtlenségektől. Azt elfogadom, hogy Lewis képes hazudni és hazudott is már élete során és most is hazudhatott, de ettől még az egész történet részleteiben hihetetlenül valószerűtlen.
-
JJános
addikt
válasz
#70869248 #37072 üzenetére
Köszi.
Ezt én értem is. Kicsit leamortizálta szegény, az autót, és ezzel a hazai versenyét is.Még arra lennék kiváncsi, hogy a boxban ezt az autót már nem is tudták helyrepofozni? Vagy gondolták jó lesz tesztnek? Én erre gondoltam, mivel az időket nézegetve sem tudta Webber megközelíteni Vettel idejét.
A képen jól látszik, hogy a Red Bull, és a McLaren nem is hasonlítanak. Szvsz.(Csak mert valaki felvetette)
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
#70869248 #37069 üzenetére
Tényleg Heidfeld pörgött egyet a rajtnál. Akkor azt visszavonom.
Kubica attól még jól ment a KERS nélkül. Kiváncsi vagyok Sepangban mit talál ki a BMW. Melyik versenyzőnek adnak KERS-t, és mennyi lesz a különbség, ha egyiknek lesz a másiknak meg nem. Szerintem a Maláj nagydíjon jobban fog számítani, mint Melbourne-ben, ahol nem igazán láttuk a hasznát. Érdekes lenne, ha Kubi és Heidfeld egymásra találna a verseny alatt. Akkor látnák nagyjából mennyit számít, feltéve hogy Kubica nem kapja meg, Heidfeldnek meg lesz a kocsijába.Üdv Szisz
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
#70869248 #37067 üzenetére
Hogy fejlesztenek ilyen gyorsan a csapatok, ha egyszer nem tesztelhetnek? Persze biztos fejlődnek, papíron változtatnak a kocsikon, de azt ki is kell próbálni. Erre ott a pénteki nap. Az elég kevés, és akkor még korántsem biztos, hogy gyakorlatban működik amit papíron, meg 60%-os modellel a szélcsatornában kitaláltak. Ezt figyelembe véve nem tudnak olyan gyorsan fejleszteni mint azt te írod. Tavaly még működött volna, de idén
Heidfeld és Kubica között miért volt olyan nagy a különbség? Heidfeld autójában benne volt a KERS. Mivel még kiforratlan ismeretlen technika, így hátárnyt jelentett neki. Azért használták mégis, mert nincsenek tesztek, ezért a versenyt használták fel, hogy fejleszthessenek rajta. (Nem tudom hogy így van-e, de ha igen vagy csak közelítek az igazsághoz, akkor rendesen kib.sztak Heidfelddel. Nagyon nem szimpatikus.)
Üdv Szisz
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #37064 üzenetére
A BGP nyers tempója kb. másfél másodperccel jobb, mint a McLarené. Ferrariék saját szemszögből azt mondják, hogy majd egy másodperccel gyorsabb náluk a Brawn.
A Brawn technikai háttere ezidáig a legnagyobb volt és az elbocsátások után is olyan szintű, marad, hogy a többieknek sincs jobb. És akkor tegyük hozzá, hogy tele lesznek pénzzel, a szponzorok jönnek, mint dögre a legyek. Brawn egymásra licitáltathat a kérők között. Bírni fogják a fejlesztési versenyt, az előnyük csak csökkenhet, de nem fognak visszaesni a középmezőnybe, ahhoz Ross túl jól érti a dolgát.
-
!Overdose!
őstag
válasz
#70869248 #36770 üzenetére
Szerintem egyszerűen az ausztrál szervezők hülyesége miatt, legalábbis szeretném azt hinni.
Simonzé:
Még egy érdekesség: 2006 óta aki nyert Ausztráliában az lett a VB. Remélem idén is így lesz.
Más: Egyébként csak azért minősül új csapatnak a BGP, mert így Ecclestone-nak nem kell kifizetnie a Hondának járó 40M Eurót.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #36196 üzenetére
A motorhangos probléma egyértelműen a közvetítés hibája. Tavaly valaki panaszkodott is, hogy akadozik, ki-kihagy a hang a belsőkamerás felvételeken. Hát most nem kihagy, hanem amikor ilyen akadás lenne, akkor néhány tizedmásodperccel korábbról folytatja a hang közvetítését, ezért úgy hallatszik, mintha visszaváltana.
Szar az egész, élvezhetetlen, mert így nem érzékelhető, hogy még gyorsít-e, vagy valami váltóhiba van. Az első ilyen alkalommal pl. asszem Barrichellonál azt hittem, hogy elcseszte a felváltást a célegyenesben. Remélem, ez azért nem ilyen lesz a továbbiakban, mert ennél még a tavalyi darabosság is jobb volt, arról legalább kapásból lehetett tudni, hogy a közvetítésben van a hiba, nem a versenyző váltogat random módon. -
proof88
addikt
válasz
#70869248 #36196 üzenetére
Nah az is igaz, nekem sem tetszettek, értem mit értesz vérszegénység alatt, viszont azt hittem, ez azért van, mert van a 18 ezres limit, meg kicsit máshogy jön ki a hang az új kasztniból.
De azért is, mert ez most Melbourne és ez az első futam nekem valahogy ilyen... senki nem emlékszik rá, álmosan nézem, nem élem bele magam eléggé, szemembe süt a Nap, szóval ez mindig ilyen, ezért is nem tettem már szóvá, hogy a motorok hangja is olyan "vézna".
-
proof88
addikt
válasz
#70869248 #36160 üzenetére
Igen, hosszú egyenesben, KERS nélkül, Kubica egyik példa rá.
Motion: most tényleg az a baj, hogy Siemens helyett LG lett? Egyáltalán miért váltottak, nekem ez szabadedzésen teljesen új dolog volt, hogy LG logo van Siemens helyett...
izgalmasabbá kell tenni a TV-s közvetítéseket is, ezt is akarják, de könyörgöm, a motor hangját legalább halljam tökéletesen...eddig is el kellett viselnem, hogy néha akad a kép és a hang, de hogy most már ugrál is a motor hangja... jó lenne látni közben olyan fordulatszámmérős kijelzést, hogy most tényleg a közvetítés gondja-e ez...
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #35994 üzenetére
Nem olyan nehéz az, csak felhízlalta az oldaldobozt méretileg, és formailag nem lehet olyan bevágott, mint a BGP.
Az autónak elismerten aerogyengesége van, ez a hivatalos kifogás-nyafogás.
De abban nem kételkedek, hogy izzik a Paragon és lesz majd látszatja is.
LH: "We were under no illusion we had a lot of work to do, so that's what we're trying to focus on. But the team are working harder than ever. It's great to see just how united they are."They're working back at the factory day and night. Guys are being pushed over the limit. Without their strength, and our strength as a team, there would be no way of making the improvements.
A gyárban éjt nappallá téve dolgoznak, a barcelonai javítócsomagon és/vagy az MP4-24B-n.
Az első futamokon meg teperni kell azért a néhány pontért.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #35989 üzenetére
Az autó orrában lévő wolframballasztokat tologatják az autó kiegyensúlyosására. De én megkockáztatom, hogy az oldaldoboz aeroja a KERS miatt messze van az ideálistól, sőt pocsék. És az MP4-24-nek az aerójával vannak súlyos problémái. KERS: nesze semmi, fogd meg jól.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #35796 üzenetére
Na meg Hamilton elég jó rajtokat tud venni a jobb napjain, és a sok KERS nélküli autót szerintem nem lesz nehéz állva hagyni a rajtnál.
A McLaren a szabályok tisztázását kéri fellebbezés helyett
Kár hogy a többiek nem így állnak hozzá...
-
-Mike-
addikt
válasz
#70869248 #35723 üzenetére
Ebben a korszakváltásos írásban vannak jó dolgok. Pl a kers aktiválása alatt villoghatna a hátsólámpa, persze ha úgy van nem látunk belőle sokat de elképzelésnek nem rossz.
Az állítható szárnyak miatt meg sok orr kamera kell. Csak nehogy a grafikai megjelenések miatt túlzsúfolt legyen a képernyő mert a háttérben úgy kell majd kibogarászni az autókat.)
Viszont az figyelemre méltó, hogy 2010től a kers képes lehet 130le többletteljesítményre 6-7mp-ig. Az szép. Gondolom most is tudnának, csak akkor nagyobb lenne a csapatok közti különbség. -
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #35634 üzenetére
"Az FIA hozott már hibás döntéseket, olyat is amiről elismerték hogy hibás, nincs számomra hitele annak hogy 2héttel az idénykezdet előtt most biztos jó döntést hoznának, és a FOTA a hunyó mert nem akarnak kockáztatni külön-külön, csapatként."
Az intézményrendszer taglalását nem értem, csak azért mert FIA azért lehet hogy rossz a szabály tartalmától függetlenül?! Ez azért kemény, azt hittem nálam jobban nem lehet utálni őket.
A többi meg fejtegetés, amit másképpen látunk. Van olyan része amire már reagáltam más számára, ez az első számú pilóta kiépítése dolog egy nagy sületlenség szerintem. Ugyanis mire győzelmek számában kialakulna valami tetemes különbség (mondjuk 3, ehhez szerintem azért 7-8 futam kell) addigra pontok számában is kialakulna. Csak míg a ponthátrányt nehezebb ledolgozni a vezető csapattárssal szemben (hiszen erőviszonyokat tekintve az üldöző közelében végez, vagy mázli hogy hibázik-e, kiesik-e, csapat szúrja el..én erre nem építenék szurkolást, tavaly e miatt volt izgalmas az év ok..de nem emiatt kéne szerintem) a jelenlegi pontrendszerben addig a győzelmek számának ledolgozását nem lehet kritizálni szerintem. Egy győzelem 10 pont a pontrendszerben, ez 5 futamig tarthat ki ha mindig második a vezető, de ha beérkezik pontot szerezve 2-3 futam simán megvan. Ez az éremrendszerben pedig 1 futam alatt dolgozható le. Az előny könnyebben építhető ki ezek alapján? Aki megnyeri az első 5 futamot még simán bukhatja a dolgokat. Pontrendszerben meg 3-4. helyen végezve a továbbiakban, finoman taktikázva behúzható az év. Szóval bárhogy is nézem kettőnk között lehet maga a valóság, mert én is elfogult vagyok persze..ki nem.
-
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #35632 üzenetére
Én sosem törődtem ki áll a mondatok mögött, hanem azok tartalmát néztem és sosem bíztam egy véleményben csak azért mert szakértő van mögötte, persze mérlegelem, de nem vagyok vak ló az éjszakában
. Most is ez történt, ahol nem tisztán versenyzői szempontú véleményeket, hanem az önérdekek foggal-körömmel történő védelme jött át. Nekem persze, ahogy írtad. Te is írtál pszichológiai tanulmányt fentebb, szívünk joga másképp látni a dolgokat, nem tudom miért kéne nekem ezt külön kiemelnem és miért nem lehet magamnak mérce egy nyilatkozatban lejött "álláspont". (én inkább nyafogásokra emlékszem azért az idézőjel, de linkelhetsz nyugodtan egy olyan nyilatkozatot ami bővebb és jobban megfogalmazza a dolgokat, én ilyet nem láttam)
-
Nowhereman
őstag
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #35530 üzenetére
Hát ha jól telezabálom magam, akkor lesz mit a szemükre hánynom.
Egyébként meg nagyobb az átlagos elhízási arány náluk, mint nálunk, úgyhogy lehet, hogy amúgy is lenne mit a szemükre hánynunk (ilyen téren).
Montoyát meg korábban támogatta valami gyorskajáldás cég, volt reklám is, amiben talán még versenyzés közben is hamburgert evett. Vagy boxkiálláskor? Mindegy, a lényeg, hogy látszik is, hogy meg van hízva. -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #35516 üzenetére
Én teljesen kizártnak tartom, hogy valaha visszajön. Nem az a fajta, aki segget csinál a szájából, és nem is szarakodott megmondani, hogy megutálta az F1-et. Ahhoz valami nagyon radikális változásnak kell történnie, hogy őt viszontlássuk, de amíg a technikai háttér ilyen hangsúlyos, addig ő nem jön vissza, ebben biztos vagyok.
-
JJános
addikt
válasz
#70869248 #35444 üzenetére
Rubinho lehet meglepetés, de én azt gondolom, hogy nem fog tudni élni ezzel a lehetőséggel.
Emlékszem a Ferraris éveire. Volt olyan Brasil futam, hogy a verseny félidejéig vezetett nagy fölénnyel, aztán egy dekoncentráció, és kint volt a pályán.
Ha most nem alszik, és azon agyal, hogy nagy lehetősége van, és helyesen gondolkodik, lehet nagy dobása. Csak meg kell találnia a helyes utat. Mostantól nem másokat kellene hibáztatnia, hanem talán meg kellene látnia, hogy magáért maga tud tenni a legtöbbet.
Jó pilóta az öreg, és ha kirúgták volna dicstelenül elfelejtődött volna, de most van sansza, és most nem sokat alszik!
-
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #35442 üzenetére
A Vb. címben benne lesz, hogy hányan akarnak Barikák lenni. Mert szerintem még maga Rubens sem akar...
A meki szerintem a középmezőnyig ha feltornássza magát az év végéig. Szimplán nem hagy lehetőséget az ennyire kanegybajok kezelésére - teszt és szélcsatorna korlátozás...
Szerintem a Vb. ilyesmi lesz:
Brawn - Ferrari - BMW : Közülük kerül ki a világbajnok..
Toyota - Red Bull - Renault :Akik még gyüjtik a pontokat, és talán még egy-egy futamgyözelmet is besöpörnek..
Williams - STR : Akik még begyüjtenek néhány pontot
Meki - Force India : Akik futnak mégÉs innen egy osztály fel vagy le esetleg összejöhet - de több nem igen...
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #35330 üzenetére
Jó reggelt, a McLaren Portimao óta módosítgatja a diffúzorát, és nagyon úgy néz ki, hogy a Ferrari, BMW, Renault csapatokhoz hasonlóan nem kíván szürke területekre tévedni vele.
Majd pont nekik néznék el, ha azzal lennének élcsapat.
A BGP, Williams és Toyota diffúzorát úgy be lehet majd tiltani, mint a pinty. Csakis azon fog múlni, hogy akarják e. Jelenleg kivár az FIA is, és vajon mire? Arra, hogy hol lesznek vele a csapatok. Ha nagyon elöl, le is fognak csapni rájuk. Pont ezért hagyta nyitva az FIA a kérdést, mert csak az első futam(ok) után lehet dönteni.
-
lenox
veterán
válasz
#70869248 #35113 üzenetére
Mire gondolsz, a fizika azota meg mindig mukodik, es ezek szerint neked a szovegertessel is problemaid voltak.
wildrain: jo tanacs volt az, fogadd csak meg
. De amugy ok, lehet kicsit eros volt, bocs, akkor is eszre kene venni, hogy utolso par het van kezdes elott, fel kell porgetni a mediaszereplest, jo a sztori, ertem en, de magam reszerol nem hiszek benne, azt is ertem, ha valaki szeretne, hogy igaz lenne, de elhinni akkor is naivitas, legalabbis szerintem. 'Legrosszabb' esetben kiderul, hogy tevedek, nem olyan nagy kaland, extrem ritka eset, de elofordulhat, bar ez lenne az elso
.
-
lenox
veterán
válasz
#70869248 #35092 üzenetére
Eleg nagy baj van a memoriaddal, egyebkent nem gondoltam volna, hogy a fizika egyesedet ujra fel fogod hozni.
wildrain: koszonom kedves tanacsod, egyelore nem kernek belole, ha lehet, ha zavar amit itt latsz, akkor nyugodtan megfogadhatod te magad.
hunny: lassan ugy latom, a kis csapatban te leszel a legnormalisabb, csak el ne kiabaljam. Mindenesetre en majd eloszor a qualy eredmenynek fogok hinni 10-20%-ban, es a verseny eredmenynek a maradekban, szerintem kamu az egesz, mint ahogy ilyenkor mindig lenni szokott.
Pa: Mindkettoben tevedsz.
-
copin
őstag
válasz
#70869248 #34760 üzenetére
Nem lépnek le gyártók hosszú-hosszú idő után egy sportágból, csak úgy. Inkább rúgjanak ki 400 főt, mint több ezret. Persze csak ha lehet ilyen úton is spórolni. Ez mögé még némi humanista szemlélet is belefér, amit elég ritkán lehet elmondani a multikról (és most sem igazán arról van szó).
A bajorok pedig szórják a pénzüket, ha mást nem tudnak vele csinálni, nem fognak ettől megnőni a szememben.@Motion_Blur Kawasaki?
-
"B"
tag
válasz
#70869248 #34758 üzenetére
Persze,vannak azért olyan dolgok amire mi halandó népek nem láthatunk rá..pénzek innen oda onnan ide közben költekezés,bevétel,visszaforgatás,megint költekezés emberek jönnek mennek,tárgyalás evvel avval mindenkivel,de senkivel se,megint tili toli én pénzem te pénzed ő pénze mi pénzünk ti pénzetek ők pénzelik/ték..elfogyott..válság..mégse..de?!
őőő..
csoda ha az ember nem lát tisztán?
-
copin
őstag
válasz
#70869248 #34752 üzenetére
Természetesen sok más szempont is van...de ha van pénz, akkor most amikor mindenki visszábbvesz, most lehetne megalapozni egy új tartalommal bíró Toyota nevet.
Egész pontosan most lehetne megalapozni egy (vagy több) detroiti cégben a befolyását, azzal hogy a lehető legtöbbet takarítja meg most a válság végén és bevásárol valamelyik szerencsétlenkedő óriásból. Az autósport most nem fontos, pláne a WRC kategória (egy ideje stagnál, nem véletlen, hogy a Subaru is felszívódott). Le Mansban pedig végülis bizonyítottak '99-ben, csak az átkozott defekt... A Toyota a legismertebb autómárka. Nincs szüksége semmilyen autósportos részvételre, hogy képben legyen.
@#34754 Erre építkeztek anno. Ezen tesztelték az első F1-es Michelin abroncsokat.
-
venember83
nagyúr
válasz
#70869248 #34752 üzenetére
A Toyota viszont nem gyárt sportos családi autókat, WTCC esetén nem lenne butaság a Lexust nevezni és nem a Toyotát. A sportosság és a Toyota összefonódásának utolsó pillanata a Celicás korszak volt szerintem, utána a Corollás időszak már csak levezetőként hatott, ennek pedig már sok-sok éve.
-
copin
őstag
válasz
#70869248 #34726 üzenetére
Remélem a Toyota nem vonul ki.
A Toyota miért maradjon? A Toyota nem nagy név, ha nem a legnagyobb és ami az F1-ben van, az elég gyenge reklám. Akkor már legyen a Daihatsu a csapat nevében. Az F1 reklámértéke sem a régi. Idén vagy jövőre simán elmehetnek és ez lesz a logikus döntés, az eddigi évek alapján. Idén is csak futamgyőzelem a cél a kölniek részéről. Már rég VB címet kellett volna termelniük, de a jó időmérőkön kívűl (Trullinak hála), nem sokat tettek le az asztalra. A kiugrásra a mostani tökéletes időpont és még pénzt is hozhat a csapat egy balekon keresztűl, bár a kölni gyárat nem csak F1 miatt tartják, de majd csak megoldják.
-
Bermi
aktív tag
válasz
#70869248 #34641 üzenetére
köszi, értem és egyetértek, ez nem jó így és valóban dühítő, inkább igyekszem ezekre a dolgokra nem figyelni, bár egyre nehezebb, mert egyre pofátlanabb dolgokat vágnak képünkbe
a sok munka, pár órára elmegyek erre teleírtok egy oldalt
, lassan időmérő alatti hsz termelés folyik. közeledik...
Vettel-nek örülök, remélem több dobogó is összejön Neki (talán futamgyőzelem is).
kár hogy ma nem volt rönyó.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #34612 üzenetére
Ezen én is néztem egy nagyot. De azt furcsállom, hogy a Bridgestone-nál sem tűnt fel senkinek, hogy ez pont a 98-as változtatás ellentéte lesz, tehát ha akkor szélesítették az elsőgumit, akkor most szűkebbre kéne venni? Ezek szerint ők mint a birkák, csinálták, amit mondtak nekik, és rá se kérdeztek, hogy ez biztos jó lesz-e így.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #34494 üzenetére
Ez az "oldd meg" kategória. Mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mindenkinek kihívás. Nincs ezzel semmi gond.
A fejlesztési költségek meg a KERS kifejlesztésével együtt is csökkentek. Ha jól emlékszem Theissen mondta, hogy nem volt olyan nagyon drága a fejlesztés. A használhatóságot ugye jelenleg a súlyához kötik, legfeljebb azt is lejjebb tornásszák idővel. De jövőre úgyis növelik a felhasználható energia mennyiségét, a tömege meg talán csökkenni is fog, vagy marad ugyanannyi, és akkor már több tapasztalattal is rendelkeznek az egészről, így biztosan kifizetődő lesz használni.Én személy szerint nagy ívben lesz@rom a költségcsökkentést. Addig, amíg olyan szabályok nem lesznek, amik zavaróak a versenyzésre, addig nyugodtan be is tilthatják a tesztelést, a szélcsatornákat, stb. Egyenautók ne legyenek (még részben sem), mert az már tényleg zavaró lenne a versenyzésre. Még az egyen-KERS is hülyeség, remélem nem lesz olyan, mert akkor felesleges belerakni, ha mindenkinek ugyanaz van.
De az, hogy ki mennyi pénzt (sokat vagy keveset) költ el a fejlesztésre, versenyzésre, teljesen hidegen hagy. -
Pá
addikt
válasz
#70869248 #34470 üzenetére
Nekem egyáltalán nem bökte a szemem, hogy a Mekinél kezdett Hamika.
Ha jó, akkor miért ne? És utólagosan már bebizonyosodott, hogy jó döntés volt.Sztem pont azzal a gondolkodásmóddal van a probléma, hogy csak azért mert ez keveseknek jön össze elsőre, mindenkinek kell pár évet szenvednie előtte. Pl ha én lennék olyan jó, mint Hamilton, akkor nekem sem lenne kedvem két évet szenvedni egy utolsó csapatnál, csak azért mert pl Alonsonak kellett...
Amúgy nem olvastam végig a hszed, valószínűleg tök másról szól csak a második bekezdésre reflektáltam.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #34447 üzenetére
Hát pedig (csupán megérzés szinten) szerintem idén sem lesz túl jó a Williams. Úgy gondolom, hogy a lendkerekes KERS zsákutca lesz, maga az autó pedig ugyanúgy a középmezőnybe való, ahol eddig is volt. Persze lehet egy-két villanásuk Rosberggel, de a dobogó közelében már most is túl sokan vannak.
-
proof88
addikt
válasz
#70869248 #32972 üzenetére
Valójában azért ide írtam, mert tudatni akartam, hogy sikerült beszereznem, mert régebben írtam, hogy szeretnék ilyet. Aztán kicsit hosszúak lettek a hsz-ek, de gondoltam elég az, ha offként írom.
Hát igazából berántja, oké h van motorfék, de én azt mondom, hogy ha pl megyek 1-es fokozatban, és fékezek és megállt az autó, akkor nem fullad le, pedig hozzá sem nyúlok a kuplunghoz. Amúgy tudom, hogy nem a cucc hibás, nem is mondtam, a játékra panaszkodok. Megnéztem, de nem igazán találtam semmit. -
Motion_Blur
félisten
válasz
#70869248 #32789 üzenetére
Wéber G:
"...de szinte tökéletesen kapta el az elindulást Kovalainen a 4. helyről indulva úgy lőtt ki az esőben, hogy az első kanyarba menet még néhány pillanatig Hamilton előtt is volt egy orrhosszal, a Beckettshez már fej-fej mellett értek, és végül ő engedett Lewisszal szemben."
Ez csak nekem nem tiszta?
-
Noddy
senior tag
válasz
#70869248 #32735 üzenetére
Akkor biztos bennem van a hiba. Engem nem érdekel, hogy hogy néznek ki csak az, hogy melyik a gyorsabb és az mindegy, hogy milyen kinézettel érik el. Egyébként nekem az aerodinamikailag megtervezett gépek mind tetszenek és szépnek tartom őket, és ugye bár az F1-ben még ezek szerint tervezik a kocsikat. Bár lehet hogy bevezetik azt a szabályt is, hogy csak kocka alakúak lehetnek a gépek a költségcsökkentés miatt.
Ezek szerint én a F1 rajongó kisebbik részéhez tartozok (szépérzékileg). Bár ha meg lesz a motor egységesítés áttérek a rallyra.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #32728 üzenetére
Nem kepviselem a velemenyuket, csupan mar felfogtam, hogy mi miert ugy nez ki, ahogy kinez. Engem mar abszolute nem is zavar az uj kinezet. Mondjuk akkor is meg lehet szokni, ha nem tudod miert pont igy van.
Ez igy neked mennyivel jobb?
Mert ennyi szabalyvaltoztatast elkepzelhetonek tartok, de nem tobbet.Volt egy masik koncepcio, amit Mosley 2009-re be is akart vezetni. Az osztott hatso szarny (CDG), volt is belinkelve, talan meg remlik a kepe. Oruljel, hogy az nem mukodott a gyakorlatban, nemugy mint a bevezetett uj aero, ami ha nem is fog csodat tenni (mert a pozicio megvedhetosege is meg lett tartva), de az elozesek lehetoseget duplajara noveli, es a pilotak elvezetesnek is mondjak az uj autok vezeteset. Tobb lesz a drifteles is.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #32726 üzenetére
"Almost all of the attempts to reduce downforce in the recent past have been retrograde in terms of overtaking possibilities and wake behaviour," one member of the OWG said. "If we had wanted to make overtaking chances worse, that was what we would have come up with."
'A kozelmult szinte osszes leszoritoero-csokkento lepese ellentetesen sult el az elozes lehetosegeivel es [az autok mogott ebredo] legaramlatokkal kapcsolatban' - mondta az Elozesi Munkacsoport egyik tagja - 'ha az elozesek eselyeit akartuk volna lerontani, akkor is ezekkel [a lepesekkel] kellett volna elohozakodnunk'.
Pat Symonds (Renault), Rory Byrne (Ferrari), Paddy Lowe (McLaren), ezekkel probalsz vitatkozni, olyan dolgokrol amirol nekik a kisujjuk is tobbet tud, mint mi itt egyuttveve.
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #32719 üzenetére
Eddig nem voltak igazi elozest segito eloirasok, csak az ellenkezoje.
Eddig is szabalyozva voltak az autok. Pl. a 08-as elso szarny miert volt olyan keskeny? Mert szabaly irta elo azt a szelesseget. Miert volt olyan magasan? Hogy rosszabb legyen a hatasfoka, es mert szabaly irta elo. A kozepso resze miert volt lentebb? Mert szabaly irta elo. A hatsoszarny miert volt magaba zuhanva olyan alacsonyan? Mert szabaly irta elo. Miert volt egy tucat kicit-kacat segedszarny mindenutt az auton? Mert szabaly engedte. Es meg sorolhatnam.
Az eddigi aero miatt az auto elvesztette majd' a fele leszoritoerejet amikor utolert valakit, es emiatt vonatozta vegig pl. Kimi es sokan masok az evet, mert az elozeshez 2 vagy tobbmasodperces foleny kellett volna. Meg egy sereghajto lassu autot is nagyon nehez volt megelozni.
Az uj aero pont azert olyan, amilyen, hogy a koveto autot ne lehetetlenitse el az elol levo auto aeroja miatti piszkos legaramlatok.
Ne almodjal, az elso szarny nem lesz hipp-hopp keskenyitve, max. annyira, mint a mock-up-pal illusztraltam, a hatso szarny meg nem lesz kiszelesitve es lentebb vive, akarhogy verned is magadat a foldhoz miatta. Ezekert a szabalyokert evekig dolgoztak, CFD modellezessel, szimulatorokban, szelcsatornakban millionyi eurokert hozzaerto szakemberek. Nem lesz a kukaba dobva a hozzanemerto laikusok kedveert.
Az meg hogy a 'szabalyok szerinti szep' autot csinaljanak, a csapatok kompetenciaja. A BMW elso prototipusa lett a legsokkolobb, ugyanis a feher szin terjeszkedo hatasu es a BMW egy meretes legterelo oldallappal inditott. Ha befestik feketere es vizualisan levalasztjak a szarny foelemetol, nem is lenne annyira zavaro. De a mernokoket elsodlegesen nem az esztetika erdekli, es az auto szineit a marka es a szponzorok szabjak meg, ugyhogy a BMW a leheto legrosszabb szinnel rendelkezik, az elso szarnyak tekinteteben.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#70869248 #32626 üzenetére
Mekkora egy gyökér ez az ember.. ilyen szinten azért tudnia kellene, hogy ez nagyon égő. Inkább legyen hálás, hogy 2. számú pilótaként a Ferrarinál versenyezhetett. Most meg egy rakás kakiban görcsöl az utolsó helyek környékén. Szánalmas. Mennyire megkeseredett lehet az ilyen ember...
-
brownus
veterán
válasz
#70869248 #32624 üzenetére
de sztem erről nem a másik tehet... ezt egy szóval se említettem.
most barichello jutott eszembe aki szintén lehetett volna vb misi mellett. schumacher 3x, barrichello 2x inkább 4x és 1x misi javára
és ott van kimi aki 2003ban 1-2 ponttal maradt le schumi mögött. (#&@ mekláren...)
montoya-nak se jött össze úgy ahogy szerette volna.
tegyük fel marad még egy évetmegnéztem volna ahogy gyilkolják egymást hamiltonnal
-
brownus
veterán
válasz
#70869248 #32617 üzenetére
őt most nem sikerült elverni
ha a számokat nézzük akkor kuss a neve gombosnak...
magamból kiindulva, én nehezen/nehezebben tudnám felgolgozni azt, hogy tudom mire vagyok képes de itt szopok évek óta egy szar autóban, erre jön egy zöldfülű és rögtön a top3 vb pilóta között van...
pl. mi lett volna ha gombos ott marad a w. bmw-nél? és a szétválás után a sauber bmw-hez ment volna (sry, sok a "ha" de miért ne
)
akkor lenne egy kubica-button páros? lehet még több pontot raboltak volna hamiltontól és ferkásoktól is. lehet egy másik idősíkban button már vb, hamilton meg tavaly nyerte meg, kimi meg beszopta mindkétszersry kimi
-
!Overdose!
őstag
válasz
#70869248 #32611 üzenetére
Igenám, de mivel ezt az évet teljesen feladták és ahogy Button is mondta, hogy mindenféle hülyeséggel próbálkoztak, hogy az autó jobb legyen és gondolom más-más dolgokkal próbálkoztak, mint Barichellóék, ezért az idei év nagyon nem fair összehasonlításra.
Ráadásul amikor Barichello dobogós lett Silverstone-ban, akkor egyszerre hívták ki őket gumiért és Button volt hátul és meg kellett várnia Barichello kerékcseréjét. Ugye ezek után Barichello mindenkinél gyorsabb volt a pályán valami nagyon sok másodperccel, csak Button volt még nála is gyorsabb 2 vagy 4 másodperccel, de két körrel később valaki kicsúszott Button előtt és úgy jött vissza a fűről, hogy nem nézett körül és emiatt esett ki Button. Ergo Angliában Button lett volna a dobogón vagy legrosszabb esetben ő is!
De teljesen mindegy, zárjuk le a témát és beszéljünk inkább Hamiltonról!
-
Dragbajnok
tag
válasz
#70869248 #32574 üzenetére
Az a baj hogy már te is olyan lettél mint hunylander élből véditek Hamiltont tökmindegy mitírunk ide ti elkezditek védeni."ezért aztán simán gyengét csinálsz belöle, nehogy Hamilton legyen erős...ilyen egyszerű."Ez nekem megsem fordult a fejemben nektek szinte már fóbiátok lett hogy mindenki Hamilton tehetségét vagy eredményeit akarja kisebbíteni vagy el nem fogadni."ezért aztán simán gyengét csinálsz belöle, nehogy Hamilton legyen erős...ilyen egyszerű."ennek meg különben sincs értelme mert hát Hamilton 1 lett Kova meg 7-ik így nem kell gyengét csinálni belőle mivel gyengébben végzett nála.Ez tény! Hamilton pedig tényleg jobban teljesített nála.A lényg hogy nemvolt szándékomban Hamiltont nem erősnek beállítani mint ahogy írtad csk mindig bemagyarázzátok magatoknak hogy mindenki szapulja.Ez a rasszista dolog is csak a ti szemetekben létezik!
Aktív témák
Hirdetés
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest