- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #8577 üzenetére
Én is gondoltam már rá, hogy milyen szuper lenne, ha a különböző szimulátorokat össze lehetne kapcsolni egy nagy rendszerré. Mi ott repkednénk, mások hajóznának a tengeren, vagy épp kamionnal rónák az utakat, esetleg farmerkondának és még sorolhatnám. Nekik is érdekes lenne egy-egy elhúzó gép (ami nem csak effekt), meg nekünk is színesebb lenne a látvány.
Mondjuk ehhez kell azért rendes gép, net, szerver...
-
peti_s
addikt
válasz
Geryson #8566 üzenetére
Köszi, rendszeresen nem szándékszom (egyáltalán ha valaha is meg tudom szerezni) az FS2000-l játszani, de egy Heathrow - JFK járatot érzem h mennem kell.
Az FS2004-nek meg úgy rémlik már jobb grafikája van, régebben billentyűvel, meg egérrel játszottam, hát nem volt bejövős úgy.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Geryson #8519 üzenetére
De ha nincs throttle panel, akkor 2D-ben hogyan van fuel cut off? Nekem igazából emiatt kellene, meg persze a FLAPS állása miatt sem rossz, most hallgatnom kell a kattanások számát 2D-ben.
Jobb egérgomb/cockpit/center pedestal. Itt alapból a rádiópanelt látod, de egy kicsit felfelé kell scrollozni és ott lesz minden.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #8507 üzenetére
Hát... kipróbáltam (GTX260-as beállítással, ahhoz áll legközelebb a 4850), de fps-ben mérhető változást nem nagyon hozott. Érzetre talán egy kicsit más (lag, textúra betöltés ilyesmi), de ez lehet csak placebo hatás.
Komolyabb rendszeren (meg eddig egyáltalán nem módosított cfg-n lehet nagyobb a hatása.)
-
Gizmo94
veterán
-
Cypresss
senior tag
válasz
Geryson #8505 üzenetére
Azt sehogy, mert nincs ilyen külön.
Ez bizonyos tekintetben egyfajta kényszerítése a usernek, hogy használjon VC-t. Én sem nagyon értek vele egyet, de ez van.
Az MCP Comboval már kommunikál szinte minden, de most a Saitekemet is meg kell tanítani, hogy onnan menjen egy csomó minden funkció.
Mivel a PMDG-ben elég sok a nem FSX kompatibilis (pontosabban az FSX-ben nem modellezett) key command, javasolnám erre a célra az FSUIPC Buttons and Switches funkcióját.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #8411 üzenetére
Nincs is a külsőkön, azért nem használta
mondjuk legalább vészhelyzet esetére rakhattak volna rá, de mivel túlnyúlik minden normál reptér pályáján, így inkább lehagyták róla. Mondjuk van elég kereke, amivel tud fékezni, az tény
BAW-nál is pl a 747-es csak alapgázon tolja a sugárféket, a többit a kerekek végzik (mondjuk 4 alapgázas hajtómű sem kis teljesítményt ad le, úgy gondolom).
A felszállásnál már sajnos nem voltam ott, mondjuk a tömegnyomort elnézve.. hmm... biztos feelinges volt azért
-
-
andorra
őstag
válasz
Geryson #8272 üzenetére
Tapasztalatszerzés és élmény szempontjából egy 2 órás út is ér annyit mint egy 12 órás., sőt. Persze az IVAO és a VATSIM egyaránt a rendszerben eltöltött órákat úgy méri, mintha az jelentené a valóságos tapasztalatot és nem inkább az utak száma. Ez látszólag sokakat inspirál az állandó Long-haul repülésekre, hogy azután néha megemlíthessék, hányezer órát repültek már. Gratula.
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #8269 üzenetére
"Mondjuk lehet hülye vagyok, sőt biztosan, de a legnagyobb hülyeségnek tartom azt, hogy aki szimulátorozni tud, az repülni is."
Nem, nem vagy hülye ez valóban a legnagyobb baromság. Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán van ember, aki azt hiszi, hogy bármennyi fs tapasztalattal a háta mögött tudna repülni akár egy Cessnaval is.
-
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #8242 üzenetére
"Valakinek ezzel tapasztalata?"
Pont ezek miatt utálom az fsxet. Néha egy alt tab is változtatja az fps-t, vagy az, hogy leveszed a felbontást aztán visszaállítod. Nem sikerült megfejtenem az okát.
Ugyanilyen rejtély, hogy a forgalom miért eszi ennyire az fps-t, amikor fs9ben szinte hatással sincs rá. És semmit sem fejlődött, csak az fps-t zabálja.
-
Csorbi
addikt
válasz
Geryson #8220 üzenetére
De a screenshotból időközben látom, hogy nem csak az alap FSX van fent, hanem mindenféle kiegészítő is.
Itt legózni csak úgy lehet, hogy először CSAK magát az FSX-et rakod fel SP2-vel, majd nyüstölöd mondjuk 1 hétig, utána felteszel egy repülőt mondjuk, azzal is nyüstölöd pár napot, majd egy kiegészítőt, megint pár nap használat, megint hozzáraksz valamit és így tovább...előbb utóbb csak kiderül hogy mikor kezdi el ezt a hisztit a textúrákkal.Nekem is fent van rengeteg minden (na jó, nem olyan sok, 68 GB), mégsincs SOHA ilyen problémám, nem is volt, még másmilyen se nagyon.
-
Geryson
addikt
válasz
Geryson #8220 üzenetére
Hát bizony így rendben volt a grafika és minden szuperül ment leszállás közben. Utána persze befordult elém egy rohadt kisautó és mivel még nem volt időm a crash-t kikapcsolni, így buktam is az utat.
Mindegy, van van 4-5 beállítás, amit most gyorsan beállítottam, mert ezek repülés közben jöttek ki.
A textura hibát meg megpróbálom kifórumozni külföldön, mert valami totál kis hülye dolog lesz ez...
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8109 üzenetére
Majd adok képet forgalmasabb, nagyobb reptér approach oldaláról ott asszem simán a runways alatti résznél a számok előtt is voltak betük. Mindegy eddig még nem volt gond evvel nagyon csak nekem ez új volt.
Google most nem volt a barátom "ifly power source sound" -ra. Pár forumon írtak valamilyen "clicking soundot", de lehet az nem erre értették. Az ifly menüpont/style részében ilyen jellegű hangbeállitásra nincs opció.
Tényleg lehet másnál is hallani. Akkor én a tutorial videókban azért nem hallottam mert közben megy a tutorialos szövegelés
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8085 üzenetére
Eddig akármire nyomtam rávitt az ils sávra. Gondolom ez a PMDG gépeknél (meg sejtem a valóságban is) jelzett dolog hogy az a bizonyos STAR VOR,vagy ILS eljárást jelent. Majd csinálok róla képet. Elolvastam az Ifly meg pár smartcockpit.com -os dokumentumot is a 737 NG-ről de nem találtam erről infót bennük. Amúgy imádnivalóan jó gép lett szerintem
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #8040 üzenetére
Az Aerot az FSX kikapcsolja mikor elindítod így értelmetlen végleg letiltani, ráadásul anélkül nemhogy gyorsabb, hanem lassabb lesz a rendszer, mert CPUból fogja renderelni a megjelenítést, ugyanúgy, mint az XP.
Úgy látom az FSX instabilabb, mint az FS9 pedig az is tud csinálni furcsaságokat. Mondjuk én nem repülök 12 órás utakat, az is igaz.
-
Csorbi
addikt
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8035 üzenetére
Mielott kidobsy 1 hetet ujra az eletedbol azert nezd at a kovetkezoket:
-Mennyire porosak a ventillatorok a gephazban? Porszivozd ki! Neha nem art.
-Mi van ha kikapcsolod az Aero-t a Win7-ben?
-Ha jol emlexem neked huzott procid van. Mi van ha default-ra visszatekered a tempojat? -
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8035 üzenetére
Én lekopogom ezerszer, de amióta a 64 bit Win7 van fent nekem sem volt semmilyen memóriahibához hasonló textura, tereptárgy elmosódás, eltünés, függőleges csíkozódás (főleg) leszálláskor. Mondjuk nekem tuti nincs fent annyi kiegészítő, mint neked
PMDG gépeknél csinálta nekem is 99.99%-ban. Mondjuk beba**na,ha defaultoknál is lenne
Amúgy persze, hogy irreális, hogy külön gépet kell fenntartani az FS-hez. -
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #8032 üzenetére
random előjön nálam is... bár már rég találkoztam ilyennel... talán alt-tab/shift+enter után szokott előjönni, vagy nem tudom...
én ilyenkor elmentem, újraindítom, aztán repülök tovább... tudom, FSPassangers-ed ezt nem szereti...
b verzió talán az (nem a feketeségre, hanem az alattad eltűnő textúrára - mondjuk nálam csa 1-2 négyzet szokott eltűnni), hogy lerakod asztalra jó sok ideig, esetleg még tolsz valami vga/vram igényes dolgot, aztán hátha
mondjuk a fagyással végződő esetekben ez nem hinném, hogy segít....
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8019 üzenetére
A VS egy dolog, mert ugye az percben van megadva. Pl 500 lab per percnel nem mind1, hogy az alatt a perc alatt 140 vagy 190 csomoval mesz. Ezert van minden gepnel meghatarozva, hogy mennyi az idealis. Amugy en is alapbol a legkisebb VS-el jaro tempot valasztanam, de ugy tunik megsem az a jo megoldas...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8013 üzenetére
Koszi az infot!
Tudom, hogy kicsi az eselye, de az Acceleration pack-ben vannak ilyen 'kuldetesek' azokon megyek vegig. Egesz jo kis 'tananyag'. Egyik eleme, hogy elfolyik az uzemanyag es leallnak a motorok. 94nm -re van a celpont es 35000 labrol indul a moka es az istennek se erek el a repterig.Probaltam mar kb 150 kts-el es 177kts-el is a siklast de nem igazan jott ossze. A segitom azt mondja, hogy menjek 190kts-el de ahhoz piszok meredeken kellene 'zuhannom' es gondoltam megkerdem hatha valaki meg tudja ezt erositeni.
Egyebkent valahol azt olvastam, hogy a 800-as eleg jo skilo mutatokkal rendelkezik. Jobbal mint a Cesna.Sikerult mar amugy valakinek ezt a "Limited options" kuldetest megcsinalnia?
@hunfatal:
Koszi, leellenorzom! -
GrooveHero
addikt
válasz
Geryson #7860 üzenetére
Ez még csak tesztverzió, mondom kipróbálom, és ha nagyon jó lesz megveszem majd én is. De legelső installálásnál tökéletesen működött. Igen, valóban úgy működik, hogy a gomb két szélén kell tekerni. A v/s meg tegnap este a debreceni kifutón is működött
Attól félek ezen már csak egy teljes FSX reinstall segít, az meg sajna nem két perc -
GrooveHero
addikt
válasz
Geryson #7858 üzenetére
Hali. Te sem tudsz segíteni ifly 737 ügyben? A helyzet az, hogy egyszerűen nem tudok magasságot állítani, mármint a robot magasságát,szóval hiába szeretnék én 18.000 lábon repülni, nem tudok neki betekerni semmit. Mikor legelőször felraktam, tök patent volt, elvittem a gépet Bécsbe. (Vagy inkább ő engem?
) Aztán leállítottam a gépet, najó nem szokásos módszerrel, csak hajtóművek off, és battery
Nem volt már vele kedvem éjjel kettőkor annyit tökölni. És akkor úgy volt beállítva, hogy úgy induljon, ahogy legutoljára hagytam. És Azóta nem tudok neki magasságot sem állítani, sőt a v/s sem jó, ami a süllyedéshez/emelkedéshez kell. -
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7700 üzenetére
*sírvaröhög*
te, VOMM-EGSS környéki út jövőhéten?
vagy lehet lesz még egy VHHH-VGZR-VIDP-EGSS, és akkor kb pont meglenne az 500 órám, és a 2 éves BAV évfordulómat már senior captainként ünnepelhetném júni 9-énhunfatal:
én repülök, de csak ha nagyon muszáj (ergo pl közbülső megálló egy több legből álló úton)... szerencsére avsim-en fent van egy csomó, amiből fizetős sincs, bár Ázsia/Afrika ilyen téren kicsit gyenge...GrooveHero:
Kozma féle leírásban 33. oldaltól... de az angoloknál is van róla leírás valahol (vagy under construction, és törölték a régit?)egyébként meg hallgatózni kell, figyelni a text üziket, így lehet igazán belejönni egy idő után... kezdetben persze sok... (advanched érdeklődésnél: realworld rádióforgalmazások hallgatása)
az ATC-nek pedig tényleg mindig igaza van, nem érdemes vele vitatkozni... ő ismeri a környéket, te általában nem, neki van radarja, neked nincs... ő vizsgázik, neked nem kell (még)... 747/md11/767 meg általában heavy, ami igaz, hogy főleg a keltett turbulenciára vonatkozik, de kis repterek azért felejtősek vele... kitérőreptér tervezésnél erre is külön figyelni szoktam, hogy azért legyen elég hosszú kifutó neki (meg ne dzsundzsa legyen, hanem beton
)
amúgy ha tökéletes látványt akarsz, akkor szerintem mindig szedd le azt a gépet, amivel a másik repül, és valahogy tuszkold bele... FSInn-nel type-airline páronként be lehet állítani akár, hogy mi jelenjen meg... SB-ről nincs infóm, nem próbáltam még
-
GrooveHero
addikt
válasz
Geryson #7700 üzenetére
A kozma félét nézegettem, de lehet én nem néztem meg vmit, de abban nem volt.
A leszállásnak az a része érdekelne, amikor le kell szállni.Viccet félretéve...onnantól érdekelne, amikor el kell kezdeni beszélni a toronnyal, frekit betekerni, vagy rádír a srác, hogy contact me on...remélem érthető, hogy mit próbálok mondani. A squawbaox-szal nincs gondom, elég egyszerű, csak az a gondom, hogy néha olyan rohadt érthetetlen amit mondd a torony/ground/stb....
hunfatal: igen én is erre gondoltam. De ha nekem is meglenne az adott scener, attól még simán láthatom úgy, hogy vki a füvön megy át...még mindíg...mert ő meg az alapot használja...gondolom én.
nahát...most nézem, ez a 737-edik hozzászólásom, olyan ismerős ez a szám valahonnan
..milyen különös egybeesés
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #7646 üzenetére
PSShez szar az AIRAC még most is, hiába frissítik minden hónapban, hiányoznak a tranzíciók. iFlyé viszont jó. Wilco is elég hiányos, de használható.
(#7647) Korcsii: PMDG nem tudom mi a szart csinál, de nem is érdekel.
Többet fog tudni (pl. asszem iflyban nincsen weather radar), de majd 3x annyiba fog kerülni, nevetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged