- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatal`
titán
válasz
andorra #3604 üzenetére
Le volt mentve, tegnapi rar, de nem jó avval sem. Reinstall.
Amit próbáltam: Újragenerált fs9.cfg, kiszedtem az összes gépet a default cessna kivételével, összes modult de semmi ctfzett.
Szerk.: Mind1 scenery.cfg lementve, terrain.cfgvel együtt meg a sceneryket kimásoltam remélem megeszi a visszamásolást.
-
-
válasz
andorra #3566 üzenetére
szia!
Egy barátom fele ilyen gépe, csak E8500-as procival felszerelve sokkal jobban fut a játék mint nekem.
jon-nak egy logitech attack 3-mat használok. Van egy Saitek Pro Flight Throttle Quadrant. pedálnak pedig a logitech formula force ex kormány pedáljait használom.hát nagyon szeretem az utasszállítókat, így szoktam nagy távokat repülni. illetve az összes küldetést szinte végig csináltam. De azért is néztem be ide, mert érdekelne még jó pár dolog, amivel még nem foglalkoztam eddig. Pl, hogy hogyan lehet repülni hálózatban?
-
Korcsii
őstag
válasz
andorra #3547 üzenetére
hamarosan az lesz... bár azt még nem tudom, hogy mekkorát, és milyen célra, hogyan fogom használni... lehet inkább még egy ekkorát, és azt partívionálom szét... tudom, olvastam, hogy az se az igazi, de igazából nem értem, hogy miért számítana ez, ha a többi partíción csak adat van, és semmit nem használ belőlük a rendszer, amikor az FS fut...
IvApp és Jeppview nélkül nekem még nem volt bajom fagyással (a többi programból kifolyólag), igaz egy monitorra van bezsúfolva minden (bár lehet akadna még egy monitor, amit hadirendbe lehetne állítani, csak hülyén van megoldva a számítógépasztalom, így mindig ki kéne néznem jobbra, aminél még lehet a kattintgatás is jobb... persze így nem full screen-ben megy az fsx)... Jeppview-en most elgondolkoztam, lehet fel kéne raknom, de végülis megvagyok nélküle is, ingyenes cuccokkal (általában ezt a linket használom: [link])...
amúgy ma hazafelé jövet jó kis rendszámot láttam: LAM-3xx
mondtam is magamban: ennyire "kocka" nem lehetek (EGLL LAM3A STAR)
szerk: chip magazin... ja, persze
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3548 üzenetére
Ez tényleg egy meddő vitává kezd fajulni, aminek viszont már semmi értelme.
Külföldi fórumokon is sokan használnak FSX-et virtuális közösségekben repüléshez és érdekes módon képesek rá.
Az tény,hogy minden közösségben vannak példaként követett személyek, hangadók, akiknek a véleménye befolyásolja a többiekét és ennek természetes hozadéka az, hogy a közösség tagjai egyöntetűsítik ezeket a néha objektív,néha azonban szubjektív véleményeket és az adott közösségen belül ezek lesznek az irányadók.
Nem kétlem,hogy sok szempontból megfelelőbb az FS9 virtuális közösségben folytatott szimulációs repülésekre, különösen az egyénenként esetlegesen adott hardverkonfigurációkat is figyelembevéve.
Különösebben nem tudom megítélni az alkalmasságát vagy alkalmatlanságát egyik rendszernek sem erre a célra, mivel nem repülök sem IVAO-n sem VATSIM-en.
Azonban szoktam beszélgetni külföldi fórumokon- és elvétve jelen fórumon is - olyanokkal, akik teszik, feltételezem, ők használják az említett programokat és ha hibázik a játék, az benne van a pakliban. Ezzel együtt gondolom, senki nem mazochista, hogy egy élvezhetetlen, működésképtelen szarral gyötörje magát, mert "csakazértis"
Továbbá annyit tennék még hozzá, hogy sok általam korábban az FSX-nek tulajdonított hiba valójában az én hibám volt, mert összevissza túrtam az egészet, mindenféle használhatatlan tweakekkel kísérleteztem, amelyeknek nagy része többet ártott,mint használt.
Kétségtelen az is, hogy a játék optimalizálatlan, hatalmas hardverigénnyel, ezt vagy vállalja az ember,vagy nem. Cserébe azonban szép és magától értetődően több ponton fejlettebb mint az elődje.Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a világ nem egyetlen borsószemből áll, még abban az esetben sem, ha csak az az egy gurult a tányérra...
A PMDG 737NG kétségtelenül az egyik legprofibb gép, de azért nem képezi kizárólagosan egyedüli használható modell tárgyát, bármennyire is sokan szeretik.
Most nem fogom felsorolni, mert korábban említettem azokat a modelleket amik szintén profi szintet képviselnek és azokat is minden bizonnyal tízezrek használják világszerte, többé-kevésbé elégedetten.Az én meglátásom az,hogy nem szükséges feltétlenül retardáltaknak tartani azokat, akik az FSX-szel repülnek -mégha esetlegesen csak egyszerűbb szinten játéknak és nem "hivatásnak" tekintve ezt az egészet.
Nem mindenki real bedroom pilot, aki legszívesebben egy B737 fuset építene a hallba, csak nem fér be az a rohadt radarkúp....
Részemről én pl. majd akkor fogok megtanulni annyi ezerféle tudnivalót, valamint sok óráig tervezni utat, ha megfizetik,mint a rendes pilótáknak.
Nem képzelem magam pilótának, mert nem vagyok az, sőt. Sokkal inkább konvergálok egy tömeggyilkoshoz, mert ahányszor én már lezuhantam különféle légi járművekkel, meg sem tudom becsülni,hogy hány virtuális élet szárad a lelkemen.
Számomra ez az egész nem egy vélt vagy valós hivatás- bár kétségtelen,hogy minél jobban halad előre benne az ember, annál inkább vágyik a minél tökéletesebb realitásélményre és szimulációra- mindennek ellenére ezek azonban mégis csak játékok, kinek-kinek alapon és nem biztos,hogy akkora nagy szar az az fsx...
Ha azzal is eltöltöttél volna három hónapot, lehet,hogy az is jobb lenne, mint amikor szenvedtél vele és feladtad..Amúgy ízlésekről vitatkozni a legtotálisabb értelmetlenség és mint ilyen teljesen felesleges.
Csak ez a topik sajnos lassan már másról sem szól, minthogy mennyire fasza az FS9 és mekkora ótvar az FSX, pedig jobb lenne inkább megvitatni a játékkal kapcsolatos problémákat, tapasztalatokat cserélni, hasznos tanácsokból okulni.
Ezt manapság inkább más fórumokon kénytelen keresni az ember.
Jobb lenne inkább a régebbi forma, ahol erről szólt a történet....Ja, és hosszú lett, bocs.
-
Korcsii
őstag
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3544 üzenetére
Én nem használtam az elvakult jelzőt, a többit tartom.
Egyébként repülök hosszú távokat, virtuális társaságokkal ugyan nem, ez tény.
Egyébiránt szimulációra az FSX is tökéletesen alkalmas, ha nem ragaszkodik az ember mereven a 737 NG- hez, hanem mondjuk megfelel neki a Level-D 767 , vagy a PMDG 747 is.Virtuális társaságokkal valóban konvergál a nullához a tapasztalatom, de amint látom Korcsii kollégának megy FSX-szel is.
Azon a 10-15%-on azért emelnék egy kicsit...
-
Korcsii
őstag
válasz
andorra #3531 üzenetére
hát nemtudom... eddigi tapasztalatok alapján elég vegyes a társaság...
de gondolkodtam már én is az fs9-re váltáson, csak az a baj, hogy már majdnem tele a vinyóm, és már nem férne rá az FS2004... max ha letörölném az FSX-et... csak azt meg nem szeretném addig, amíg ki se próbáltam az fs9-et... meg ízért nagy nyűg mindent összevadászni mégegyszer....
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3531 üzenetére
Ez amit most modellezett, speciel kifejezetten Wilco gond és szerintem a legtöbb problémáját ennek a cégnek a termékei jelentik fagyás szinten FSX-en belül. FSUIPC-vel is összeakadnak, ha nem Wilcoval repülök, nem sok gond van.. Én is használom ezt a Wilco packot és éppen ilyen gondokat szokott generálni..
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3486 üzenetére
Még csk az UTX Eur Az Hagyján..... De ez a GEX Eur-ral kombinált scenery ez iszonyat idétlen így... Remélem, csak nálam van ez a hiba és javítható, mert különben ez az egész egy kalap fosch
Mondjuk, az érdekes, hogy amint megjelent,máris patchet kellett rá kiadniuk, amint a telepítője végez, máris egyből javító updatelni kell..
Kicsit tanácstalan vagyok... -
AirBooms
addikt
válasz
andorra #3469 üzenetére
Hát akkor elárulom, hogy csütörtök folyamán, már a megjelenés bejelentése után letölthető volt egy preview pack FS9-hez, ugyanakkor még csak az FSX verzióhoz volt link a megvásárláshoz. Ezért használtam a "letöltés" kifejezést. Nos, most már valóban megvásárolható a FS9-hez is a cucc, s engem valóban érdekelt ennek az ára. Bármily meglepő is.
-
fatal`
titán
válasz
andorra #3451 üzenetére
Igaz van aki VFRhez FSXet használ. Hát én nem fogok, nem akarok két simet tartani.
Viszont szeretek a lehető legvalóságosabb környezetben repülni.
És ha már ingyen van (tudom, pofátlanság) akkor felpakoltam jópár cuccot, a HDDn elfér.
Ha tudom kijavítom a hibát, amennyiben nem sikerült volna nyílvánvaló, hogy elköszöntem volna a swiss pro-tól, mert a reptér természetesen fontosabb.
-
fatal`
titán
válasz
andorra #3449 üzenetére
Külön a CHPROhoz való fsdt cuccost raktam fel, de az a régihez van és azt írták hogy kompatibilis az újjal is, csak a textúrák színét javítja a külön telepítő. Ezekszerint mégsem teljesen, bár viszonylag könnyű volt megoldani a problémát.
FSGlobal nekem is fent van, de a Swiss Pro részletesebb és szebb.
-
haky
senior tag
válasz
andorra #3436 üzenetére
Esetleg pilóta az úr??? És esetleg repül 737-el és UL-el is?? Ha nem akkor po..át be lehet fogni.. Ha repültél valaha életedben és nem csak 1 kör alakú kis ló..ingon néztél ki akkor tudod miről beszélek. Az a repülés a másik utazás. A-B-be megszabott útvonal, magasság, stb...Az nem szabadság...
üdv
-
Falconer
aktív tag
válasz
andorra #3189 üzenetére
"FS9 telepítés esetében ajánlatos ezen felül alkalmazni: [...] Érdemes a 24giga virtuális memória részére létrehozni, egy külön particiót,"
Na mind1...
A kár az csak annyi, hogy egyrészt, fogy a vinyón a hely, másrészt meg sokkal lassabb lesz a memória kezelése (textúra, egyebek) az FSnek. Ha nincsen bug, akkor elégnek kellene hogy legyen a fizikai ram, és abba írhatná/abból tölthetné a szükséges dolgokat, a vmem meg csak ott lenne a háttérben készenlétben. Amikor már oom van nagyon nagy vmem nélkül az azt jelenti, hogy elfelejteni üríteni a memóriát, a fizikai memória betelik teljesen, és ezért a vinyót használja a fizikai memória helyett (a sebbeség különbséget gondolom nem kell részleteznem). Tehát még mindig fennál egy elég jelentős probléma.
Más:
Annak mi az értelme, hogy root könyvtárba rakod az FSt, és nem a Program filesba? -
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3189 üzenetére
Egyelőre annyit tudok mondani,hogy megcsináltam ezeket a beállításokat, repülök vagy két és fél órája EDDF-LAX vonalon, mellette megy minden, firefox, letöltés, stb. Amikor eszembejut, variálom összevissza a nézeteket direkt ahogy csak bírom, ennek ellenére a memóriahasználat visszaesett 79-98%-ról 38-56%-ra és NEM LÉP KI memory outtal az FSX...
Tehát lehet,hogy ez az összes mind egetverő baromság, de engem ez egyáltalán nem érdekel, ha hasznos. Márpedig igencsak úgy tűnik, hogy az....
-
Falconer
aktív tag
válasz
andorra #3177 üzenetére
Akárhogy van megfogalmazva, így van. Az oom error megoldása meg a saját config fájlaidban és addonjaidban keresendő, amit neked kell megtalálni, nem egy olyan hiba amit feldobsz egy fórumra és megmondják. De legalább ilyen hülyeségeket ne terjessz, hogy az FS9nek ajánlott 24giga vram...
-
Falconer
aktív tag
válasz
andorra #3169 üzenetére
Na jó, de ez a 24 gigás virtuális mem a probléma szőnyeg alá söprése, egy baromság magyarul. Normális vram mellet sem kéne, hogy oom error legyen. Tehát tünetileg lehet, hogy kezelted a dolgot, de még mindig valami rohadt nagy bug van valami telepített addonban (vagy valami komptaibilitási gebasz van). És azon kivül a tul nagy vram meg épphogy lassítja a dolgokat, eleve a méretéből adódóan.
Konkluzio: Qrvanagy vram csak utolsó megoldásnak. -
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #3145 üzenetére
Te is Degec község lakója vagy...
Egyébként köszönöm a megosztott felfedezést, alkalmaztam és a helyzet jobb lett. Jelentősen visszaesett a memóriaterhelés, de még hosszút nem volt időm repülni sajna,hogy kipróbálhassam. Így csak remélem, hogy hatásos lesz.
Jorus: Ismét szép képek, habár mindenféle (természetesen 100%-ban giccsmentes) akciófilm-hatásokat nélkülöznek, ennek ellenére is.
Sőt, én a felhőkkel is ki vagyok békülve..
Mondjuk, lehetne rajtuk egy kis birdstrike, egyéb engine failure, netán földrengés, lángoló erdő, gépről csüngő, majd zuhanó ninják, vagy egyáltalán bármi egyéb apokaliptikus effekt, esetleg egy olyan ótvaros nyomi tűzijáték, mint ami Kai-Tak-on cselezhető elő..
Ha legközelebb mindezt prezentálod teljesen naturálisan, giccsmentesen, mondjuk BW módban, akkor biztosan Andorrának is tetszeni fog.
-
válasz
andorra #3145 üzenetére
De kis goni vagy.
Amúgy volt izgalom, például be kellett kapcsolnom a prog. taxiwayt - szokásom ellenére - ugyanis majdnem eltévedtem a gurulóutak dzsungelében. Aztán Schipol-ra való érkezéskor kicsit elszöszöltem a süllyedést, így 300 kts IAS fölött estem be 2000-re, 2800-as V/S körül, úgyhogy toltam egy slip-et a nagymadárral.
(Majd teszek fel róla képet, sajnos nem volt se naplemente, se narancssárga felhők.
-
fatal`
titán
válasz
andorra #3147 üzenetére
Milyen géppel repülsz? SG-n volt valakinek a PSS A320assal olyan gondja, hogy, ahogy nézetet váltott nőtt a memóriahasználat, mert nézetváltás után nem űrítette ki, egészen addig amíg el nem fogyott és OOM.
Nézd meg, hogy nem e áll fent nálad is ez.
Szerk.: Van amikor valamelyik Scenery okozza. Ha keletre repülsz is elszáll?
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #2864 üzenetére
Dehogy, minek, az hótt gáz lenne..
Hunfatalnak meg csak halkan jegyzem meg, hogy a "most" is megállja a helyét, mert nem a kiadási dátumra vonatkozott,hogy most újdonság, most jelent meg, pusztán arra,hogy most, azaz jelenleg, másként: akár ebben a pillanatban is elérhető a stuff, szemben a REX FS9-es verziójával, amely még nem, tehát csak MAJD lesz az.... -
Geryson
addikt
válasz
andorra #2730 üzenetére
Van a Microsoftnak egy bizonyos Ship Simulator nevű programja is, a haverommal arra gondoltunk, hogy egy teherhajót át kellene vinni Európából Amerikába mondjuk olyan 1-2 hét alatt.
Valószínűleg elég hamar kikapcsolnám...
Érdekes, hogy a repülést nem tudom viszont megunni, Luxemburg-Chile 14,5 óra a rekordom!
-
-
AirBooms
addikt
válasz
andorra #2646 üzenetére
Igaza van Bundee-nak, ezt elfelejtettem, de önmagában sajnos ez nem old meg minden OOM hibát (nálam is fenn van ez a peccs, de ha elfelejtem levenni a virtuális memóriát, vagy nem megfelelően van beállítva a 3 GB kapcsoló, akkor sokszor elfogy a memória). Sőt, még enélkül is gyakran vannak kínos helyzetek. Nálam már követhetetlen mennyiségű kiegészítő van fenn. Most épp EKCH-ból repülök LHBP-re, s már most 2 GB körül jár csak az FS9 memóriazabálása (a teljes rencceré ettől jóval több). Tuti, hogy van valahol útközben valami olyan régi kieg, ami zabálja a memóriát... Ebből a szempontból az Aerosoft Budapest nem is olyan vészes...
Nálad szerintem a free EHAM körül lesz a gond, vagy esetleg nincs fenn valami mesh esetleg landclass scenery is a környéken? -
AirBooms
addikt
válasz
andorra #2643 üzenetére
Mindig ugyanazon az útvonalon csinálja? Ugyanis ami nagyon meg tudja növelni az FS memóriazabálását, azok a texture mappa nélküli Landclass addonok. Vagyis azok, amikben csak scenery mappa van .bgl fájlokkal. Aztán meg van egy-két közismerten zűrös scenery, ilyen például a Flytampa Kai Tak, ami szintén sok embernek (nekem is) okozott OOM hibát. Nézd meg, hogy azon az útvonalon, amin haladsz, vannak-e ilyen kétséges kiegészítőid. A PMDG vagy egyéb repcsik önmagukban nem okoznak OOM hibát, ez a fajta probléma szinte minden esetben valami sceneryre vezethető vissza. A win7 pedig még ismeretlen számomra, de esetleg az avsim fórumán tegyél fel egy ilyen kérdést, hátha tud valaki már rá valami ötletet. Nem tudom, ott pl. működik-e az általam javasolt 3 GB kapcsoló...
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra #2638 üzenetére
4Gb. ramnál semmiképpen sem szabadna kilépnie win7 64 bit alatt, mert az mind a 4G-t használja. A játék meg képtelenség,hogy megegyen közel 3G memóriát..
Valami folyamatok futnak a háttérben,nem is kevesen, amik rengeteg memot zabálnak.
Nézd meg Process Managerrel, megmutatja, mi mennyit fogyaszt per pill. processzort és ramot. Ami sokat, azt lődd ki és nem lesz gond.
Ha meg a játék eszik ennyi ramot, akkor ott valami nagy káosz van, mert az FSX is csak másfél G-t eszik csúcsban. -
AirBooms
addikt
válasz
andorra #2587 üzenetére
Nos, megnéztem ezt az útvonaltervezőt, s hát régi ismerőst köszöntöttem (csak a link alapján nem volt ismerős). Valóban nem rossz ingyenes tervező progi, de sajnos viszonylag gyakran hibázik ez is, s irreális útvonalat kreál. Ugyanakkor persze az is igaz, hogy a fizetős FSBuild is szokott hibázni, ilyenkor szoktam a Routefindert használni, s a kapott útvonalat bekopizni az FSBuildbe, s onnan olyan formátumba lementeni, amilyenbe akarom. Akkor van nagy baj - s bizony ez is elő szokott időnként fordulni -, ha mindkettő hibázik. Olyankor a hajam tépem, majd el kezdem manuálisan tervezni...
Nos, ezért kérdeztem a Vroute-tot. De ha senki, akkor senki... -
fatal`
titán
válasz
andorra #2490 üzenetére
Nekem nics most fent Photoshop, lehet, hogy ezért indult el a telepítés.
Szerk.: Nekem mindenképpen egy meghajtó/fsglobal mappába akarta telepíteni (pl. D:\fsglobal) úgyhogy kézzel átmoveoltam az fs mappájába és újra hozzadtam a scenery librarybe. Amúgy nemsokára jön ki az új FSGlobal.
-
fatal`
titán
válasz
andorra #2470 üzenetére
Austria Pro, ha jól tudom csak mesh és terrain. Érdemes mellé feltenni a FlyTampa Viennat.
Együttműködnek, a FlyTampa telepítője megkérdezi telepítéskor, hogy fent van e az austria pro.
Szerk.: Lehet hogy az Austria Proban is benne van LOWW, de a FlyTampa biztosan szebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nintendo Switch 2
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged