- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
Van egy úgynevezett fónia nyelv, ami tulajdonképpen egy egyszerűsített angol, repülésre specializált, ezt meg kell tanulni, de használható minden országban ennek a saját nyelvre fordított változata, ezt kezdők használják többnyire. Néhány hónap alatt meg lehet tanulni.
Kommunikálhatsz text beírásával is, bár ezt az irányítók nem nagyon szeretik, viszont kötelező elfogadni. Indulásnak ez jó megoldás lehet, amíg jobban belejössz.A VATSIM az USA-ban és UK-ben valamivel jobban lefedett, az IVAO pedig Európában.
Az IVAO-t többen is használják. Tehát, ha Európában repülsz inkább és szeretnél valódi irányítást, akkor az IVAO-val jársz jobban.Ha letöltöd a Dolomynum programot, mindkét rendszert figyelheted vele, hol, milyen irányítás van, kik, hányan, hol, hova repülnek éppen. Ebből látni fogod mire számíthatsz a két rendszert illetően.
Az IVAO-n rendszeresen vannak közös esti repülések IFR-VFR ahol folyamatos támogatást kapsz a tapasztaltabbaktól. -
andorra
őstag
Hát ennek a fele sem tréfa
A 8500-as processzor nagyon jó, gondolom az is tuningolva.
Egyébként most ebbe nem mennék bele, ezt átpasszolom Gizmo-nak, Ö a legnagyobb szakértője a kérdésnek.
Valóban , ahogy Korcsii mondja. Én azzal egészíteném ki, hogy az IVAO Európában lényegesen jobban lefedett irányítást tekintve, a Vatsim inkább angolszász körökben népszerűbb. Ezért választottam az IVAO-t.
Alapvetően, be kell lépni, letölthetőek a tananyagok, nyaggatni kell néhány embert, hogy segítsen. Néha oktatás is van, de nem viszik túlzásba. Ha estefele érsz rá jobban, nyert ügyed van. -
Korcsii
őstag
én 3 féle hálózatot ismerek:
1. FSX beépített multiplayer-je
2. IVAO - erről andorra tud többet mesélni
3. VATSIM - hasonló az előbbihez, itt is a valóságot próbálják szimulálni - én is itt repülök, szóval erről néhány szóban: kell regisztrálni a vatsim.net-en, le kell tölteni egy FSinn vagy squawbox nevű programot, és... de végülis van egy jó kis leírás az oldalukon: [link] ezt érdemes átolvasni, leírják, hogy mit hogy kell használni, illetve a szabályokat is...aztán ha akarsz, csatlakozhatsz virtuális légitársaságokhoz is, ahol még több tapasztalatra/tudásra tehetsz szert, és még valósághűbbé teheted a szimulációt (természetesen bármelyik járatot repülheted anélkül, hogy egyetlen virtuális légitársasághoz is tartoznál, csak azért más érzés)...
szerk: amúgy ma egy kis maratont repülök: EGLL-EGCC-EGLL-ESGG-EGLL
rég repültem már ennyit egy nap -
andorra
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest