Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
picit utánaolvastam az SSD meghajtóknak, és visszatérő kérdés a trim - illetve a meg nem léte... jól értem, hogy ennek hiánya csak az írási sebességre van rossz hatással, az olvasást egyáltalán nem befolyásolja? ha jól értem, akkor törlésnél egyszerűen ott maradnak az adatok, csak a leírátóblákban kapnak egy törölve flaget - és ezeknek a felülírása már többlet időbe kerül amitől lassul a meghajtó. szoftveresen - trim utasítás nélkül - el lehet valahogyan takarítani ezeket a retkeket? ha időnként le kell futtatni egy progit az nem zavarna nagyon... próbáltam guglizni, de nem találtam rá egyértelmű választ...
CarPC-s elsődleges vinyó célra kellene, ahol a fő szempont a bootidő, illetve hibernálásból visszatérés minimalizálása volna. szóval ha az olvasást egyáltalán nem rontja le a mindennapos használat, akkor nem nagyon érdekelne az írás lassulása. az, hogy mennyi idő alatt hibernálja magát a gép amikor otthagyom az autót az nem érdekes, csak gyorsan kapja össze a gondolatait, ha bepöccintem a motort

Aktív témák
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Óra topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 Pro 1TB 4.0 Nvme SSD Alza Garanciás
- Eladó jó állapotú, megbízható 256GB-os NVMe SSD-k (Samsung, Intel, stb...)
- ÚJ! 1TB Western Digital SN5000s PCIe4x4 6000/5400 Mb/s
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5" , illetve 3,5" HDD BAZÁR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4390, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs