Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Ha nagyon off, sorry, de nem tudtam, hogy hova tehetem fel a kérdésem, mert nem találtam ilyet.
Az volna a problémám, hogy egy hónapja kb vettem új alkatrészeket a gépbe, azóta random időközönként kifagy a gép (általában inkább üresjáratban), majd újraindul és vagy túl sem jut a BIOS töltőképernyőjén, vagy egyszerűen csak fekete alapon fehérrel kiírja, hogy elvesztette a booteszközt, válasszak egyet és nyomjak entert.Konfig a következő volt régen:
-Asus P5GD1 pro lap
-Celeron P4 2,8GHz
-Corsair CX500 táp
-OCZ Agility3 60GB SSD
-MSI n9800GT kari
-plusz össz 1,5GB gagyi ram.
Ezeket használtam egy 64bites XP-vel, minden tökéletesen ment, nem voltak semmilyen hibák.
Az új konfig ez:
-Asrock Z75 pro3 lap
-Intel i5-2500K
-Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB ram,
a többi nem változott.64bites win7-et tetem fel, a fórumokon található összes leírást végigbogarásztam, és aszerint kikapcsolgattam minden SSD írást növelő dolgot (anno XP-ben is megcsináltam ezeket). Természetesen az energiagazdálkodási lehetőségeknél is kikapcsoltam minden hibernációt, alvást, stb, ennek ellenére jön a baj.
A minap bogarásztam a BIOS-t, és találtam egy olyan lehetőséget, hogy "Intel SATA agressive link power management" enabled, vagy disabled. Ez alapértelmezetten Enabledre volt kapcsolva.
Próbáltam utánaolvasgatni gúglin, de magyar leírást nem találtam, kélnytelen voltam tarnszlételni és azt írták több helyen, hogy ez a SALP figyeli a HDD/SSD-t és ha kevésnek találja za IO-t akkor csökkenti a feszültséget?, így energiát spórolva meg (kemény 0,5-1,5 Wattot, húha). Tehát mintha az "alaplap rakná energiatakarékos üzemmódba" az SSD-t.Leheséges, hogy ez okozza a bajt? Kapcsoljam ki a francba, vagy valaki másra gyanakszik?
A válaszokat előre is köszönöm!

Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest