Hirdetés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Mercutio_ #22126 üzenetére

1. igen (nem a TRIM miatt, az AHCI számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz) W7 a saját MS AHCI driverét fogja felpakolni, ha mérsz majd egy sebességet(mert szerintem fogsz ;] ) és a sebesség adatok olyanok, mint amilyennek lenniük kell, akkor nincs szükség az alaplaphoz mellékelt AHCI driver telepítésére.

2. Szerintem W7 telepítésének idejére húzd le az adatkábelt a HDD-ről, így nem jön létre bootmenü, így nem kell vele utólag foglalkozni. W7 telepítését követően is tudsz még boot-olni a HDD-ről, csak ahhoz majd az alaplap bootmenüjét használod...
    (W7 telepítése után, amikor újra csatlakoztattad a HDD, akkor a W7 első indításakor drivert fog telepíteni a hdd-hez, ami akár 2 percig is eltarthat, majd újraindítást fog kérni)

3. max a skizofrén szomszédra... :DDD

W7 telepítésekor, ha a telepítővel hozod létre az SSD-n a partíciót, akkor az automatikusan létrehoz egy 100 megás rejtett partíciót. Ez nem gond ha létezik, bár igazából Ultimate változatot használók esetén, a rendszerpartíció bitlockerrel való titkosításánál jut kiemelt/nélkülözhetetlen szerephez. Ha esetleg nem szeretnéd, hogy ez a 100 megás rész létrejöjjön, akkor KATT
    De mint írtam, amúgy ez a partíció nem oszt-szoroz, max egyes backup/restore progik esetén tudja "megviccelni" a usert, mert egyes progik nem mentik ezt a partíciót avagy a user feledkezik el róla...

Aktív témák