Hirdetés

Aktív témák

• próbakocka

senior tag

kérlek segítsetek, mert egy napja csak izzadok, és vélhetően egy közönséges részlet kerüli csak el a figyelmemet.

kedden sikerült beszerezni, egy Kingston SVP100S2/96Gb-os SSD-t és ezt igyekszek a gépbe pattintani, viszont az alábbi hibák jöttek elő;

- Win7-et egyszer sikerült rátenni, de már akkor is a telepítési újraindításba belefagyott
    - utána win felállása után kb 5 percel fekete képernyő, és vége
    - ezek után reinstall win7-re már nem ment
    - winxp felmegy rá, ott eddig (kb 2x15 perc) nem volt fagyás
    - win7-nek eddig 3 eltérő release-ét próbáltam meg rátenni, de vagy a telepítés közben lefagy (zéró reakció mondjuk 10 percig, vagy egyszer hagytam 8 órára a gépet hátha ... de semmi), vagy tök fekete képernyő, és a marhája kattogtatja a DVDolvasót, de minek ???

telepítettem image-ből, dvd-ről, pendriveról, és az első kb. sikeres próbálkozás óta semmi.
    össze kábel kicseréltem már, dvd meghajtót cseréltem, 3x kiírtam másképp a telepítőt, és belefagy a köcsög.
    AHCI-vel is, anélkül is ... :(
    allignáltam, partícióújra, formázásújra, semmi.

Mi a rák lehet a gond? azon kívül hogy hibás az SSD? ha hibás, mivel tudom egyértelműen kideríteni? (itt most nem a szektorhibákra, hanem pl vezérlőhibára gondolok.)

Az egészben az az érdekes, hogy van mellette egy másik SATA vinyó, amin kb 2-3 éve egy atomstabil rendszer megy, most is ha azt indítom, akkor minden ok.

Gigabyte GA-P35-DS3 - Q6700 - 2x1024 + 2x2048 Kingmax DDR2 800-as ramok, Galaxy 9500 GT, ASUS PFC-s rendes táp 400W (az ajánlottlistán van a tápos fórumban), meg valami SONY DVD író ...
    Most XP SP3 van rajta, és marhára tudnám értékelni, ha valahogy rámenne egy win7 x64.

tehát az is lehet hogy valami elemi hibát vétek, és nem látom, de mi lehet az ? kérlek segítsetek, ha tudtok.

Aktív témák