Új hozzászólás Aktív témák

• MdewC

nagyúr

válasz Rypejakten #9483 üzenetére

:)

Örülök, hogy megnézted.
    Igen, tényleg kevesebbet volt most játékban Costa, ez teljesen meccs függő, erre most nem is nagyon figyeltem, mert próbáltam mindig a lehető legegyszerűbb megoldásra törekedni. Általában próbálom többet variálni a széleket, online főleg és ha kiderül, hogy az ellenfél egyik széle jobban zavarba hozható, akkor próbálom azt erőltetni, akkor a másik szélre csak akkor szoktam átdobni a bogyót, ha váratlant akarok húzni, vagy akkora a letámadás rajtam, hogy csak egy keresztezéssel lehet kijönni belőle. De itt most tényleg egyoldalas lett kicsit. :) Plusz a beadásokat se erőltettem most, mert nem tudtam olyan helyzetet kialakítani, ez is attól függ, hogy az ellenfél mit enged meg.

A másikra is igaz, hogy itt mivel sikerült vezetést szereznem, meg 0-0-nál is, nagyon biztonsági játékra törekedtem. Pont az miatt is, amit írsz. Minél kevesebbet van a gépnél a labda, annál jobb. :DDD (online is törekszem a nagyobb biztonságra, de ott akarva-akaratlanul is kénytelen vagyok nagyobb kockázatokat vállalni, persze amennyit az ellenfél engedélyez)
    Ez teljesen meccs függő, ahogy írod is, de évek óta tapasztalom, hogy ha nem minden esetben törekszek egyből gólhelyzetet kialakítani, hanem passzolok/picit cselezgetek, tartom a labdát és csak az eredményes labdafelhozatalra helyezem a hangsúlyt, akkor ez lehet eredményes, mert nálam van a laszti. Ezáltal növekedik a passz hatékonyság és több lesz a relatíve minőségibb gólhelyzet is. DE ez nem mindig igaz, teljesen meccs függő, nem is mindig lehet alkalmazni. Rá kell érezni és akkor alkalmazni, amikor értelme van.
    Itt ugye előnybe is kerültem, akkor könnyebb így játszani.
    Illetve fontos, hogy sokszor kialakulhat online meccsen, egy olyan adok-kapok, ami csak a sprintről, gyors, de eladott passzokról szól, ping-pong hatás, ilyenkor könnyen veszthetünk labdát, aminek egy sima bekapott szlalom gól is lehet az eredménye. Érdemes gyorsan és agresszíven játszani, de ha úgy alakul, hogy kialakul ez a nagy adok-kapok, akkor egy tudatos ritmus váltással, ami lassítja a tempót és növeli a hatékonyságot, meg tudja zavarni az ellenfelet. Sztem. Ugyan ez lehet fordítva is. (Persze még mindig igaz az, hogy szituáció függő.)

:R

Új hozzászólás Aktív témák